bannernew6

Τελευταία Νέα

Κατά τη συνεδρίαση της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας στους Δελφούς, ο Δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, στα πλαίσια του θέματος για τα Ενεργειακά κόστη τοποθετήθηκε, σχετικά με τη λειτουργία των ΑΠΕ, την σπουδαιότητα επίλυσης του ιδιοκτησιακού ζητήματος, την αρνητική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καρύστου για την εγκατάσταση νέων Αιολικών πάρκων και το δίκαιο και πάγιο αίτημα για τη μείωση του τιμολογίου του ρεύματος. Επίσης αναφέρθηκε στην μεταφορά των μαθητών και στο θέμα των απορριμμάτων. Συγκεκριμένα τόνισε:

"Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι πρώτη στην παραγωγή αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα και ο Δήμος Καρύστου ο πρώτος Δήμος στη Χώρα.
Έχω αναφερθεί σχεδόν σε όλες τις συνεδριάσεις της  ΠΕΔ καθώς και στο Περιφερειακό συμβούλιο που έγινε το Ιούνιο στον Δήμο Καρύστου ότι για τον Δήμο μας και κατ' επέκταση για τους Δήμους της Περιφέρειας μας που έχουν ΑΠΕ,  ιδιαίτερα στην παρούσα οικονομική συγκυρία,  θα πρέπει και με τη στήριξη της ΠΕΔ και κατ'επέκταση της ΚΕΔΕ που έχει ενημερωθεί σχετικά, να πετύχουμε τη μείωση του τιμολογίου του ρεύματος που επί χρόνια , συνεχώς και δικαίως διεκδικούμε από την Κεντρική διοίκηση , τόσο στις επιχειρήσεις όσο και σε όλο το εύρος των Δήμων μας. Η μείωση αυτή  υφίσταται ήδη  στις κοινότητες που έχουν ΑΠΕ και αναλογικά φτάνει έως τη δωρεάν παροχή  ρεύματος.

Οι Δήμοι της Στερεάς προσφέρουν τα μέγιστα στην ενεργειακή πολιτική της Χώρας. Ενωμένοι με υψηλή Περιφερειακή συνείδηση θα πρέπει όλοι μαζί να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε το καλύτερο για τις περιοχές μας."

Στην παραπάνω πρόταση συμφώνησαν όλοι οι συμμετέχοντες δήμαρχοι.

Κατόπιν ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην μεταφορά των μαθητών επισημαίνοντας τα προβλήματα που προκαλούνται έως σήμερα, όπου αυτή δεν πραγματοποιείται και μετέφερε την αγωνία παιδιών και γονέων ζητώντας τη στήριξη της ΠΕΔ για άμεση λύση.

Τέλος ο Δήμαρχος,  σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων κατέθεσε πρόταση λύσης σε ένα πρόβλημα που απασχολεί όλους του Δήμους της Στερεάς και τη δεδομένη στιγμή, ιδιαίτερα της Νότιας Εύβοιας.

Μία ξεχωριστή γιορτή θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή στις 10 το πρωί, με αφορμή την 1η Οκτωβρίου που είναι Παγκόσμια Ημέρα τρίτης ηλικίας, στο ΚΑΠΗ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ. Η ψυχή του ΚΑΠΗ Αλιβερίου Γεωργία Γεωργουσοπούλου η οποία προσφέρει εδώ και πολλά χρόνια τις υπηρεσίες της στο ΚΑΠΗ Αλιβερίου αφιλοκερδώς, με τη βοήθεια και άλλων μελών και τη στήριξη του Νομικού Προσώπου του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, ετοιμάζουν μια γιορτή αφιερωμένη στους ηλικιωμένους.

Και οι εξετάσεις υγείας, είναι ένα κομμάτι της γιορτής αυτής όπως και η ομιλία από τον Γενικό γιατρό Γιώργο Ζερβα, γιατρό του Περιφερειακού Ιατρείου Αυλωναρίου, ο οποίος θα ενημερώσει τους παραβρισκόμενους για τις ιώσεις και τον εμβολιασμό κατά της γρίπης.

Και μετά το γενικό τσεκ που περιλαμβάνει και δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις, εξέταση πίεσης και σακχάρου, από το προσωπικό του «Βοήθεια στο Σπίτι», θα στηθεί ένα γλέντι για όλους τους φίλους του ΚΑΠΗ, με ζωντανή μουσική με τους Βασίλη Δεμερούτη στο μπουζούκι και Κουσερή Βασίλη στην κιθάρα για να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε όλοι μαζί και να γευτούμε τα εδέσματα που έχουν φιλοτεχνήσει γυναίκες της περιοχής. Με την ευχή να ξαναγιορτάσουμε όλοι μαζί την ίδια μέρα του χρόνου, στον ίδιο χώρο!

Να σημειωθεί εδώ ότι η υπεύθυνη του ΚΑΠΗ Αλιβερίου, Γεωργία Γεωργουσοπούλου, είναι εθελόντρια εδώ και 8 χρόνια και κάθε χρόνο αυτή τη μέρα το ΚΑΠΗ τιμά με διάφορες εκδηλώσεις τους παππούδες και τις γιαγιάδες, προσφέροντας τους επίσημη ενημέρωση και πλούσια διασκέδαση.

Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένα είναι τα μέλη του Δ.Σ του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, στο οποίο ανήκουν τα ΚΑΠΗ του δήμου, με τα άτομα τρίτης ηλικίας.

Τόσο ο Πρόεδρος Αλέξανδρος Θεοδώρου, όσο και η Αντιπρόεδρος Αθανασία Χονδρονικόλα μαζί με τα υπόλοιπα μέλη, με σεβασμό στους γεροντότερους και με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα της Τρίτης ηλικίας, στηρίζουν την εκδήλωση του ΚΑΠΗ της Κύμης,  αφιερωμένη σε όλους τους ηλικιωμένους.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στις 17:30 στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Κύμης, με ομιλητή τον Πνευμονολόγο –Φυματιολόγο Γιώργο Κουλούρη.

Η Αντιπρόεδρος Αθανασία Χονδρονικόλα δήλωσε:

«ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ: Οι ηλικιωμένοι είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται πάνω από την ηλικία των 65-70 χρόνων. Για όλους αυτούς, η 1η Οκτωβρίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια μέρα Ηλικιωμένων ή Τρίτης Ηλικίας. Με αφορμή τη μέρα αυτή το ΔΣ του ΝΠΔΔ του Δήμου Κύμης Αλιβερίου αποφάσισε να σας στείλει την παρακάτω πρόσκληση να παρευρεθείτε για να δείξουμε πόσο νοιαζόμαστε και πόσο αγαπάμε τον παππού και την γιαγιά.»

308438705 3443632375857951 4000607990901803867 n 1

Από τις πιο όμορφες και συγκινητικές στιγμές για τη Διευθύντρια της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας ήταν η ώρα που οι συνάδελφοί της μετά τη συνεδρίαση της ΠΕΔ στους Δελφούς, της άναψαν το κεράκι της τούρτας και της ζήτησαν να το σβήσει με τις ευχές όλων για υγεία και μακροζωία να τη συνοδεύουν. Με μια ζεστή αγκαλιά από όλους, εις ενδειξη αγάπης και σεβασμού!

Ο φακός απαθανάτισε τη ζεστή αγκαλιά του Προέδρου και δημάρχου Καρπενησίου Νίκου Σουλιώτη, ο οποίος πάντα μιλά με σεβασμό και θαυμασμό για μία γυναίκα – σταθμό για την ΠΕΔ Στερεάς. Η πολύτιμη συνεργάτιδα του, η διευθύντρια της ΠΕΔ Στερεάς, χαίρει του σεβασμού τόσο του ιδίου όσο και όλων εκείνων που τη γνωρίζουν και συνεργάζονται μαζί της.

Αυστηρή ως προς τη διεκπεραίωση των υποχρεώσεων αλλά συνάμα γλυκύτατη συνεργάτης, που καταφέρνει να κερδίζει καθημερινά τόσο στις καρδιές των συνεργατών στο γραφείο, με τους οποίους συναντιέται καθημερινά, όσο και με τον Πρόεδρο και το Δ.Σ αλλά και τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΔ.

Το μυστικό της επιτυχίας αποκάλυψε η ίδια αναφερόμενη στη συμμετοχή με περίπτερο της ΠΕΔ στη Λαμία, στη συνεδρίαση στους Δελφούς, αναφέροντας ότι κάθε συνεδρίαση της ΠΕΔ είναι μία γιορτή. Αφού οι αποφάσεις είναι ομόφωνες και υπάρχει διάχυτη η περιφερειακή συνείδηση των συμμετεχόντων σε αυτή.

Συγκίνησαν τα λόγια των δημοτικών συμβούλων στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Ερέτριας που συνεδρίασε στην έδρα του, το βράδυ της Τετάρτης, για το θεάρεστο έργο που προσφέρει πάνω από μια δεκαετία ο Αρχιμανδρίτης π. Θεαγενης Κολλιας, εφημεριος της Παναγιας Ελεουσης Μαλακωντα. Ένας ιερέας που υπηρετεί με σεβασμό και αγάπη το ποίμνιο του όλα αυτά τα χρονια, κερδιζοντας το μεγαλύτερο στοίχημα των ημερων που δεν είναι άλλο απο το να κρατήσει τη νεολαία διπλα στην εκκλησία μεσα απο μια σειρά πολιτιστικών δράσεων και προσφεροντας αφιλοκερδώς στήριξη σε όσα παιδιά διψουσαν για μάθηση και δεν είχαν τη δυνατότητα να κάνουν φροντιστήρια.

Ενώ παράλληλα, μετέτρεψε μαζί με τους γονείς, τους διευθυντές των σχολείων και τους Συλλόγους σε "πνευματικά κέντρα" τα σχολεία του Μαλακωντα, φιλοξενώντας εκεί όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις της Παναγιας, αποφεύγοντας με αυτό τον τρόπο την διοργάνωση αυτών των εκδηλώσεων, στην Ερέτρια. Και όλα αυτά, γιατί δεν υπάρχει πνευματικό κέντρο στην ενορία. Η ενορία έχει μεγαλώσει και είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη ανέγερσης ενός μεγαλύτερου Ναού και ενός Πνευματικού Κέντρου που θα βρίσκεται στο ισόγειο του Ναού, για να καλύπτει τις πολιτιστικές εκδηλώσεις της Ενορίας και τις δράσεις που γίνονται για τους κατοίκους της περιοχής, από την Ενορία.

Η ανέγερση του Ιερου Ναού, ειναι προ των πυλων, με το κόστος να εκτιμειται περίπου σε 280.000 ευρω και 170.000 ευρω περίπου χρειάζονται για την κατασκευή του Πνευματικού Κέντρου, στον ισόγειο χώρο, καθώς μένει μονο η εξεύρευση χρηματοδότησης του έργου. Το θέμα έφεραν στο δημοτικό συμβούλιο, ζητώντας τη στήριξη του δήμου, οι κάτοικοι της περιοχής, με πρωτοβουλία της δημοτικής συμβούλου, Βούλας Αμερικάνου. Και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο, ζήτησε απο το δήμαρχο να δει τον τρόπο που θα μπορέσει να ανταποκριθεί ο δήμος στο αίτημα της Ενορίας και των δημοτών της Ερέτριας, που τον πλαισιώνουν.

 

 

 

Αν και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Υπουργική απόφαση του κ. Σκρεκα, με ισχύ μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2023, σύμφωνα με την οποια, οι δήμοι Ερέτριας, Κυμης-Αλιβεριου και Καρύστου θα πηγαίνουν τα σκουπίδια στον χώρο υγειονομικής ταφής (ΧΥΤ) Θήβας, του Δήμου Θηβαίων, στη Βοιωτία, σύμφωνα, με αποκλειστικες πληροφορίες του eviakosmos.gr, για τις επόμενες μέρες, η αποφαση δε θα εφαρμοστεί.

Ο λόγος; Οι τρεις δημαρχοι Θηβαιων Γιωργος Αναστασίου, Ιστιαίας- Αιδηψού Ιωαννης Κοντζιας και Λαμιεων Θύμιος Καραΐσκος, αναμένεται να συναντηθούν τις επόμενες μέρες, προκειμένου  να βρεθεί μια άλλη λύση, για να μην επιβαρυνθεί με όλο αυτό, μόνο ο δήμος Θηβαίων που επίσης αντιμετωπίζει θέματα με το ΧΥΤ Θήβας.Να σημειωθεί ότι ήδη ο δήμαρχος Λαμιεων "εβαλε" πλάτη και από τη Δευτέρα οι προαναφερομενοι τρεις δήμοι, πάνε τα απορρίμματα τους "σιωπηλά" όπως πρώτο το eviakosmkos.gr δημοσίευσε, στο ΧΥΤ Λαμιας.Όπως έγινε μέχρι και σήμερα Τετάρτη 28 Σεπτεμβριου.

Ωστοσο, λαμβάνοντας οι τρεις δήμοι της Εύβοιας τη δημοσίευση του ΦΕΚ, από αύριο ετοιμαζονταν για το ΧΥΤ της Θήβας. Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Θηβαίων έχει ξεκαθαρίσει ότι ο ΧΥΤ Θηβας δεν μπορεί να πάρει τα απορρίμματα και των τριών δήμων διότι σε λίγο χρονικό διάστημα θα έχει πρόβλημα λειτουργίας. Και γι'αυτό, ο ΦΟΣΔΑ, στο Δ.Σ του οποίου συμμετέχουν οι δήμαρχοι Θηβαίων, Λαμιεων και Ιστιαιας-Αιδηψού, πήρε άλλη αποφαση. Η οποια να σημειωθει οτι εχει προηγηθει της Υπουργικης αποφασης. Συμφωνα με την οποια, οι τρεις δήμοι της Ευβοιας θα πήγαιναν τα μισά απορρίμματα στην Ιστιαία και τα αλλα μισά στην Άμφισσα. Με το δήμους Χαλκιδέων και Διρφυων -Μεσσαπιων να τα πηγαίνουν στα Τρίκαλα, εφαρμοζοντας την ιδια αποφαση του ΦΟΣΔΑ.(θα γίνουν νεες δημοσιευσεις με τις συνεντεύξεις των δημάρχων Γ.Αναστασιου και Ι.Κοντζια.

Σύμφωνα με αποκλειστικες πληροφορίες του eviakosmos.gr, η αποφαση του Υπουργου δε θα εφαρμοστεί αν βρεθεί μια λύση σε εκ νέου συζήτηση με τους δημάρχους Θηβαιων-  Λαμιεων και Ιστιαίας που διαθέτουν ΧΥΤ. Κάτι που συμφωνήθηκε σήμερα, και δείχνει οτι οι τρεις δημαρχοι εχουν Περιφερειακη συνειδηση, καθώς σύμφωνα με αποκλειστικες πληροφορίες, θα συναντηθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο, για να αποφασίσουν εκ νέου πως θα στηρίξουν τους τρεις δήμους της Ευβοιας που με βάση την Υπουργική Απόφαση θα πρέπει να πηγαινουν στη Θήβα. Και για να μην οξυνθουν και τα πνεύματα αύριο,έξω από το ΧΥΤ της Θήβας, θα συνεχίσει επίσης "σιωπηλά" να δέχεται για τις επόμενες μέρες τα απορρίμματα στη Λαμία, ο δήμος, οπως έγινε αυτή την εβδομαδα, εκτος απροόπτου!

 

 

Σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στην οδό Ληλαντίων στη Χαλκίδα, τραυματίστηκε θανάσιμα ο 30χρονος οδηγός. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το τραγικό συμβάν σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης λίγα μέτρα από γνωστό σούπερ μάρκετ.

Οι πρώτες πληροφορίες φέρουν τον οδηγό του δίκυκλου να χάνει τον έλεγχο του οχήματος, με το μηχανάκι να καταλήγει σε κάδους απορριμμάτων και το κορμί του να εκτινάσσεται και να καταλήγει στο οδόστρωμα, στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας κάτω από τις ρόδες τζιπ, ο οδηγός του οποίου πιθανότατα δεν πρόλαβε να ακινητοποιήσει το όχημα. Τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται από την Τροχαία Χαλκίδας.

Φωτο διαδικτύου

Στη Λαμία και μάλιστα σιωπηλά μετέφεραν τα απορρίμματα τους σήμερα, σύμφωνα με αποκλειστικες πληροφορίες του eviakosmos.gr, οι τρεις δήμοι της Ευβοιας, που σύμφωνα με την Υπουργική απόφαση θα έπρεπε να πάνε στον ήδη κορεσμένο ΧΥΤΑ της Θήβας. Έτσι, για σήμερα, την Τρίτη και την Τετάρτη τα απορρίμματα οι δήμοι Ερέτριας, Κυμης-Αλιβεριου και Καρύστου θα τα πάνε στο ΧΥΤΑ της Λαμιας. Μέχρι να υπάρξει νέα απόφαση στην έκτακτη συνεδρίαση που έχει δρομολογήσει για τις επόμενες ώρες ο ΦΟΣΔΑ. Την ίδια ώρα, αξιζει να σημειωθει οτι οι Δήμοι Χαλκιδέων και Διρφυων-Μεσσαπιων, τα πηγαίνουν στα Τρίκαλα.

(φώτο διαδικτυου)

Το αίσθημα Περιφερειακής Συνείδησης που προταξε και στη συνεδρίαση της ΠΕΔ, απο τον "ομφαλό της γης", τους Δελφούς, ο Πρόεδρος και δήμαρχος Καρπενησίου, Νίκος Σουλιώτης, φαίνεται πως παίρνει σάρκα και οστά και για ένα από τα δυσκολότερα θέματα όπως αυτό των απορριμμάτων. Για το θέμα κατατέθηκαν απόψεις, χωρις να ληφθούν αποφάσεις α, οι οποιοιπό τους δημάρχους που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση, οι οποιοι σεβομενοι τον "πρεσβευτή" ομοψυχίας, με αίσθημα Περιφερειακης Συνειδησης, Νικο Σουλιωτη, συμφώνησαν να βρεθεί μια λύση, που θα βοηθήσει τους δήμους προσωρινά, μέχρι να γίνουν τα μεγάλα εργα.

Να πηγαινουν τα απορρίμματα τους οι τρεις δημοι της Ευβοιας που βρισκονται σε αδιεξοδο αυτη τη στιγμή, δεδομενου οτι οι Δημοι Χαλκιδεων και Διρφυων-Μεσσαπιων τα πηγαινουν στα Τρικαλα, οπως εχει αποφασισει ο ΦΟΣΔΑ, γιατι γνωριζουν ολοι οτι μπορει αυτη τη στιγμή  το θέμα να το έχουν δημοι της Ευβοιας, αλλα θα μετακυλήσει το πρόβλημα και σε άλλους δήμους, στη συνέχεια. Σύμφωνα με αποκλειστικες πληροφορίες του eviakosmos.gr, ο ΦΟΣΔΑ θα συνεδριάσει εκτάκτως τις επόμενες ώρες, υπήρχε σκέψη για αργά σήμερα το μεσημέρι, διαφορετικά τις επόμενες μέρες για να αποφασίσει οριστικά που θα μεταφέρουν τα απορρίμματα τους, από σήμερα οι τρεις δήμοι της Ευβοιας, Δημος Ερέτριας, Κυμης- Αλιβεριου και Καρύστου.

Στα πλαίσια τιμής των 100 χρόνων από την Μικρασιάτικη Καταστροφή, οι εκδηλώσεις της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας συνεχίζονται με την Ένθύμησις’ από εικόνες και στιγμές των προγόνων στο σήμερα.

Ένα ταξίδι αυτοβιογραφικό με συλλογικές μνήμες.

Την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου στις 11:00, στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας (αίθουσα Αλέξανδρος Κοφίνης) θα παρουσιαστεί ‘ένα ταξίδι του χθες στο σήμερα’ με τίτλο ‘Ενθύμησις’.

Παρουσιάσουν η κ. Ζωή Στράντζαλη, Βοτανική Αρωματοποιός και η Δρ. Μαριέττα Ρεμούνδου, Νευροψυχολόγος Ψυχοθεραπεύτρια, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας.

Συντονίζει η κ. Σούζυ Καραμαγκιόλη, Coach Ενδυνάμωσης.

Σελίδα 1 από 262

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr