bannernew5

Τελευταία Νέα

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στη Χαλκίδα με την συμμετοχή των Διοικητικών Συμβουλίων του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Χαλκιδέων , του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Κύμης – Αλιβερίου και του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ευβοίας, με την παρουσία και συμμετοχή του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) κ. ΝΙΚΟΥ ΤΡΑΚΑ.

Βασικό θέμα στην σύσκεψη ήταν η αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει προκύψει στον ΧΥΤΑ Χαλκίδας σχετικά με την εξυπηρέτηση των παραγόμενων απορριμμάτων των Δήμων Χαλκιδέων, Ερέτριας, Κύμης – Αλιβερίου, Καρύστου και Διρφύων – Μεσσαπίων.

Αρμόδιος για την λειτουργία του ΧΥΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ είναι ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε, ο οποίος έχει και την ευθύνη για την εκτέλεση των απαραίτητων έργων (ΜΕΑ & ΧΥΤΥ) . Δυστυχώς μέχρι σήμερα και με την ανοχή των Δημάρχων της Εύβοιας, δεν έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για την ολοκλήρωση των έργων. Μάλιστα πρότειναν στον Δήμο Χαλκιδέων να πηγαίνει τα απορρίμματα στο ΧΥΤΑ Ιστιαίας και οι υπόλοιποι Δήμοι στην Άμφισσα. Αν συμβεί αυτό τότε οι κάτοικοι της Εύβοιας θα επιβαρυνθούν οικονομικά με αύξηση των τελών καθαριότητας και οι προϋπολογισμοί των υπηρεσιών καθαριότητας των Δήμων θα περιοριστούν με ότι αυτό συνεπάγεται για την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας.

Ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε , συνεχίζει την άδικη πολιτική εις βάρος των Δήμων της Εύβοιας, παρά το σημαντικό ποσό που παρέλαβε από το Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Κεντρικής Εύβοιας, κατά την έναρξη λειτουργίας του. Μια ματιά στους προϋπολογισμούς (αύξηση λειτουργικών εξόδων σε μισθώματα, συμβάσεις παροχής υπηρεσιών) και στα τεχνικά προγράμματα ( απουσία έργων και μελετών στο ΧΥΤΑ Χαλκίδας σε σχέση με τους υπόλοιπους ΧΥΤΑ του φορέα) των τελευταίων ετών δείχνουν την ευθύνη του φορέα για αυτή την κατάσταση. Επιπλέον η απορροφητικότητα από το ΕΣΠΑ , σε σχέση με άλλες περιφέρειες είναι χαμηλή.

Εν όψει της επερχόμενης Γενικής Συνέλευσης του ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε, με θέμα τον τρόπο επίλυσης του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στο ΧΥΤΑ Χαλκίδας, αποφασίσαμε ομόφωνα τα κάτωθι:

1) Να γίνει άμεσα επέκταση (καθ΄ ύψος και πλάτος) του ΧΥΤΑ Χαλκίδας, ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία του και μέχρι την ολοκλήρωση των έργων από τον φορέα για την κατασκευή της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΕΔΑ) Χαλκίδας (ΜΕΑ & ΧΥΤΥ)

2) Σε περίπτωση που επιλεγεί ο ΧΥΤΑ ΙΣΤΙΑΙΑΣ και ο ΧΥΤΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ, τα έξοδα να βαρύνουν το ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε και όχι τους Δήμους, καθώς είναι αρμόδιος φορέας για την εκτέλεση των έργων και έχει την ευθύνη για την καθυστέρησή τους.

3) Να συσταθεί επιτροπή από εκπροσώπους των 3 Σωματείων και να γίνουν συναντήσεις με τις δημοτικές αρχές των Δήμων Χαλκιδέων, Ερέτριας, Κύμης – Αλιβερίου, Καρύστου και Διρφύων – Μεσσαπίων, ώστε στην επερχόμενη συνέλευση να απαιτήσουν την συνέχιση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ και σε καμία περίπτωση να μην δεχτούν επιπλέον κόστος για τους δημότες και τους Δήμους.

Χαλκίδα , 23 Μαΐου 2022

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ

Νωρις το μεσημέρι της Τρίτης, πιλότος της πολεμικής αεροπορίας που χειριζόταν ελικόπτερο τύπου απάτσι και είχε προορισμό το νησί της Κω έκανε σύμφωνα με πληροφορίες αναγκαστική προσγείωση στην παραλία «Γιανίτσι» στην Κάρυστο, λόγω προβλήματος στις μηχανές του.

Από τους πρώτους που έτρεξαν να βοηθήσουν ήταν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βαγγέλης Βούλγαρης ενώ στο σημείο βρίσκεται και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Καρύστου, Δημήτρης Ξυπόλιτος.

Χτυπημένος από την επάρατη νόσο με την οποία πάλευε τους τελευταίους έξι μήνες, έφυγε σήμερα το πρωί για το μεγάλο ταξίδι, ο 52χρονος επιχειρηματίας Παναγιώτης Μαργετης, ιδιοκτήτης του Aurora café, στην παραλία της Χαλκίδας. Η είδηση για το πρόωρο χαμό του έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία τόσο στον επιχειρηματικό κόσμο της πόλης, όσο και σε όσους τον γνώριζαν.

Με ένα συγκινητικό μήνυμα αποχαιρετά τον συνάδελφο και φιλο του ο Βασίλης Ευθυμίου, Πρόεδρος του Σωματείου Επιχειρηματιών Εστίασης Εύβοιας: «Καλό ταξίδι Παναγιώτη. Θα ζεις για πάντα στις καρδιές μας. Είμαστε υπερήφανοι που υπήρξαμε συνάδελφοί και φίλοι σου. Καλό ταξίδι Παναγιώτη. Σε περιμένει μία θέση στη γειτονιά των αγγέλων. Καλό ταξίδι φίλε…»

Το τελευταίο αντίο θα πουν στον Παναγιώτη Μαργέτη συγγενείς και φίλοι την Τρίτη στις 5:30 το απόγευμα, στο Κοιμητήριο Χαλκίδας.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία μετά τις δύο εστίες πυρκαγιάς που προκλήθηκαν κατά πάσα πιθανότητα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από κεραυνούς , στην ευρύτερη περιοχή της Λιχάδας, στο Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού, στη Β. Εύβοια. Οι φωτιές καίνε δασική έκταση ενώ γίνεται επιχείρηση κατάσβεσης. Αυτή την ώρα επιχειρούν 3 Α/Φ και μεταβαίνουν 43 #πυροσβέστες, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 8 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν 2 ακόμα Α/Φ.

Φωτο από το διαδίκτυο

Με τη βοήθεια του Αγίου πάνω από 1000 άτομα συμμετείχαν και φέτος στην Προσκυνηματική διαδρομή από τη θέση Άγιος έως το Προκόπι, που διοργάνωσε για ακόμα μια χρονιά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για τον εορτασμό του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, την Κυριακή 22 Μαϊου.

Ανάμεσα τους και ο Πρόεδρος της Ένωσης Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας- Γενικός Διευθυντής κλάδου χαλκού, ElvalHalcor Πάνος Λώλος, με εργαζόμενους του Ομίλου. Δυναμική η παρουσία του ΣΒΣΕ καθώς πολλές εταιρίες μέλη στήριξαν το εγχείρημα της περιφέρειας που κάθε χρόνο δυναμώνει όλο και περισσότερο. Ενώ σημαντική ήταν και η συμμετοχή εργαζομένων.

Ο κ. Λώλος σε δήλωση στο eviakosmos.gr /Orchomenos press, δήλωσε ενθουσιασμένος με την άρτια διοργάνωση της Περιφέρειας. Έδωσε τα εύσημα στον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό για την πετυχημένη αυτή κίνηση, γεγονός που αποδεικνύεται από τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και φέτος. Και δήλωσε υποστηρικτής ανάλογων ενεργειών στο μέλλον, πάντα με τη βοήθεια του Αγίου, που κατάφεραν και φέτος να πάρουν την ευλογία του.

Ευχάριστη έκβαση είχε η επιχείρηση για την ανεύρεση του 36χρονου αγνοούμενου από την Αθήνα, ο οποίος έχασε τον προσανατολισμό του χτες το απόγευμα ενώ βρισκόταν και περπατούσε στην περιοχή Λειρί, στη Δίρφυ. Να σημειωθεί ότι ο 36χρονος έχασε τον προσανατολισμό του λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή. Ο 36χρονος άντρας που στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του κατάφερε με το πρώτο φως της ημέρας να περπατήσει και να φτάσει στο χωριό Λούτσα όπου και ζήτησε βοήθεια.

Για τον εντοπισμό του 36χρονου είχε στηθεί ολόκληρη επιχείρηση από χτές στην οποία συμμετείχαν 19 πυροσβέστες με την Ορειβατική Ομάδα Έρευνας-Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ) της 7ης ΕΜΑΚ, ελικόπτερο του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) ενώ συνδρομή παρέχουν επίσης ο ελληνικός ορειβατικός σύλλογος Χαλκίδας, η ελληνική ομάδα διάσωσης, εθελοντές καθώς και η ΕΛΑΣ.

«Ο 36χρονος είναι καλά στην υγεία του. Έχει ταλαιπωρηθεί λόγω της κακοκαιρίας. Βρήκε απάγκιο και έκατσε όλο το βράδυ καθώς έκανε πολύ κρύο αφενός και αφετέρου η ομίχλη που επικρατούσε δυσκόλευε ακόμα περισσότερο τις όποιες κινήσεις του. Με το πρώτο φως της ημέρας περπάτησε και βρέθηκε στη Λούτσα όπου ζήτησε βοήθεια. Όλα καλά. Θα μεταφερθεί στο Νοσοκομείο για τις απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις, ενώ στο σημείο που βρέθηκε το όχημα του, τον περιμένει η οικογένεια του» δήλωσε με το που εντοπίστηκε ο αγνοούμενος, στην εκπομπή «ταδε έφη» στο ράδιο evripos 90fm, ο δήμαρχος Διρφύων- Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς.

Σε ηλικία 97 ετών πέθανε σήμερα το μεσημέρι στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας όπου νοσηλευόταν ο γιατρός και επι σειρά 20 ετών βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Εύβοια, Ορέστης Παπαστρατής. Ο γιατρός αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα. Η κηδεία του Ορέστη Παπαστρατή θα γίνει την Τετάρτη το απόγευμα στον Αγιο Νικόλαο, στη Χαλκίδα.

Από τις πιο δύσκολες ώρες της ζωής του περνάει ο δήμαρχος Μαντουδίου –Λίμνης-Αγίας Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης ο οποίος έχασε την μητέρα του την Παρασκευή. Η γυναίκα που σηματοδότησε και τη δική του ζωή έφυγε σε ηλικία 62 ετών χτυπημένη από την επάρατη νόσο. Να σημειωθεί ότι τόσο ο δήμαρχος όσο και η αδερφή του Ματίνα, στάθηκαν δίπλα της μέχρι τελευταία.

Είχαν χάσει τον πατέρα τους Κωνσταντίνο, όταν ο δήμαρχος ήταν πρωτοετής φοιτητής. Το τελευταίο αντίο, είπαν σήμερα το μεσημέρι στο Αχλάδι, στην άτυχη γυναίκα η οποία έφυγε τόσο νωρίς από τη ζωή. Μία γυναίκα αξιοπρεπής, δυναμική που στάθηκε για πολλά χρόνια σα μάνα αλλά και πατέρας στο πλευρό των παιδιών της. Στο πλευρό των δύο παιδιών, οι οικογένειες τους, συγγενείς, φίλοι και σύσσωμη η τοπική κοινωνία η οποία συμπαραστέκεται στον ανείπωτο πόνο τους.

Με λίγες λέξεις αποχαιρέτησε ο Γιώργος Τσαπουρνιώτης τη μητέρα του: «Αχ μανούλα μου τελείωσαν τα βάσανα σου…»

Την Τετάρτη 11/5/2022 ήταν προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερέτριας στην οποία θα γινόταν ενημέρωση –συζήτηση για το Πεζονήσι ( Νησί Ονείρων ). Όπως επισημαίνει με δελτίο τύπου ο δήμαρχος Ερέτριας Ιωάννης Δημητρόπουλος,

Οι δημότες της Ερέτριας θα είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν απευθείας τη συνεδρίαση μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Ερέτριας .

Η ανίερη συμμαχία των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης των κ.κ.. Γουρνή - Αλημπατέ , για μια ακόμη φορά επέλεξε την απουσία , ώστε να μην συζητηθεί ένα κορυφαίο θέμα όπως αυτό του Πεζονησιού , προφανώς για να μην ενημερωθούν οι δημότες της Ερέτριας για τα έργα και τις ημέρες αυτών που διοίκησαν την Ερέτρια από το 1992 έως το 2010.

Είναι σαφές ότι τους βαραίνει το παρελθόν και η προσπάθεια τους είναι να αφεθεί το Νησί των Ονείρων (το άλλοτε κόσμημα του Δήμου Ερέτριας και σύμβολο του τουρισμού ολόκληρης της Εύβοιας ) στην τύχη του.

Από την κακοδιαχείριση των προηγούμενων ετών, οι δημότες του ενιαίου πλέον Καλλικρατικού Δήμου επωμίζονται το βάρος της αποπληρωμής ενός ποσού μεγαλυτέρου των 4.000.000 ευρώ (καταβάλλοντας ετησίως 180.000,00 ευρώ για τριάντα ολόκληρα έτη) .

Επίσης, για 14 χρόνια το Πεζονήσι παραμένει κλειστό με ότι αυτό συνεπάγεται .

Αν νομίζουν κάποιοι, ότι με τέτοιου είδους εκβιαστικές κινήσεις θα καταφέρουν να διασφαλίσουν τις ατομικές τους επιδιώξεις είναι πολύ γελασμένοι .

Η παρούσα Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να δώσει λύση και να βάλει τέλος στο μεγαλύτερο σκάνδαλο του Δήμου μας .

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επισκέφθηκε την Τρίτη 10 Μαΐου το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας και το Κέντρο Υγείας Χαλκίδας προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες και το προσωπικό (Διοικητικό και Ιατρικό) για το υπό ψήφιση Νομοσχέδιο του Υπ. Υγείας με τον παραπλανητικό τίτλο «Γιατρός για όλους». Νομοσχέδιο που όχι μόνο δεν λύνει κανένα από τα σοβαρά προβλήματα στον χώρο της Υγείας, τουναντίον απαξιώνει τις δημόσιες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας φέρνοντας τες πιο κοντά στην αγορά, μετατρέπει τον ΕΟΠΥΥ σε μία μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία και βάζει τους πολίτες να πληρώσουν για να χειρουργηθούν μια ώρα αρχύτερα στα απογευματινά χειρουργεία των Δημόσιων Νοσοκομείων.

Σελίδα 1 από 251

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr