bannernew5

Τελευταία Νέα

Με την πάγια τακτική του, ο «παλιός Θωμάς» επιστρέφει και καταφέρνει να κάνει επίδειξη δύναμης μέσα σε λίγα λεπτά με επιτυχία αφού έπιασε στην κυριολεξία στον ύπνο τους συμβούλους, αδιάβαστους για ακόμα μία φορά σε ότι έχει να κάνει με τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου. Ο Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Θωμάς επέστρεψε όπως όλα έδειξαν δριμύτερος στην αποψινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία όμως δεν ολοκληρώθηκε, γιατί έπεσε το σύστημα!

Και ζήτησε όπως είχε αναφέρει και σε επιστολή που είχε στείλει τις προηγούμενες μέρες η αντικαταστάτριά του μέχρι τώρα και δημοτική του σύμβουλος Αρετή Μπάτσα, το θέμα που έφερνε η μείζον αντιπολίτευση και ήταν 18ο στα ημερήσιας διάταξης, να συζητηθεί λόγω της σοβαρότητας όπως είπε, πρώτο. Κάτι για το οποίο παρόλο που δεν επιτρέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δ.Σ, εκείνος έδρασε ανενόχλητος. Όχι μόνο το πρόταξε, αφού κατάλαβε όπως όλα έδειξαν, ότι κανείς δε γνώριζε τι αναφέρει ο Κανονισμός Λειτουργίας του Συμβουλίου, το έφερε και σε ψηφοφορία «παίρνοντας τη ρεβάνς» με 14 ψήφους των συμβούλων της αντιπολίτευσης συν του κ. Αναγνώστου που συντάχθηκαν με την πρόταση του κ. Θωμά έναντι 11 των συμβούλων της συμπολίτευσης. Δηλαδή είχε πλειοψηφία στο θέμα σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Συνεπώς, παρατύπως το θέμα ήρθε πρώτο προς συζήτηση και η πρώτη «επίδειξη πολιτικής δύναμης» του κ. Θωμά πήρε σάρκα και οστά. Τακτική που είχαμε επίσης συναντήσει πριν από μερικούς μήνες, σε συνεδρίαση δια ζώσης, με επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης την κα Μπάτσα που ενώ ο κώδικας το απαγόρευε, τοποθετήθηκε για το θέμα του ορισμού των δικηγόρων, στη δίκη Θωμά. Τότε μάλιστα διεκόπη η συνεδρίαση και ακόμα και όταν της διάβασαν τον κανονισμό, σύμφωνα με τον οποίο έπρεπε να απέχει από τη συνεδρίαση, στη συνέχεια η ίδια σήκωνε χέρι ακόμα και για να ψηφίσει ενώ σύμφωνα με τον κανονισμό θα έπρεπε να μην βρίσκεται καν μέσα στην αίθουσα του Δ.Σ.

Στη συνέχεια, στην αποψινή πρώτη του συνεδρίαση μετά την αργία, ο κ. Θωμάς σχολίασε αρχικά, αρνητικά τη στάση του Αντιδημάρχου της Κύμης Αλέξανδρου Θεοδώρου, ο οποίος με επιστολή του που διαβάστηκε στη συνεδρίαση ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχουν γίνει από τη δημοτική αρχή για το Νοσοκομείο της Κύμης, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν εσωτερικά προβλήματα μεταξύ διοίκησης και προσωπικού. Κάτι που έχει κατατεθεί όπως ανέφερε χαρακτηριστικά από τους εργαζόμενους σε συνάντηση που έγινε στην Κύμη, παρουσία και εκπροσώπων όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης καταλήγοντας από κοινού στο συμπέρασμα, ότι δεν είναι στις αρμοδιότητες του Δ.Σ το θέμα για να επιλυθεί. Ότι είναι θέμα Υπουργείου στο οποίο πήγε ο ίδιος ο αντιδήμαρχος και ενημέρωσε τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη.

Ο κ. Θωμάς καταδίκασε τη στάση του κ. Θεοδώρου να απέχει από τη συζήτηση κάνοντας ακόμα λόγο ότι μεροληπτεί για το θέμα του νοσοκομείου. Την ίδια ώρα όμως εκείνος έφερνε θέμα προς ψήφιση το νέο οργανόγραμμα του Νοσοκομείου που έχει στείλει στο Υπουργείο ο η Διοικήτρια χωρίς όμως να το προσυπογράφουν οι γιατροί του νοσοκομείου που έχουν άλλη άποψη και άλλο οργανόγραμμα να προτείνουν το οποίο και επεσήμαναν σε επιστολή που έστειλαν και διαβάστηκε στο Δ.Σ οι γιατροί. Ζητούσε δηλαδή ο κ. Θωμάς, να πάρει απόφαση το Δ.Σ και να συνταχθεί με την πρόταση που έχει κάνει για το Οργανόγραμμα από τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου της Κύμης το οποίο δεν υπέγραψαν οι γιατροί. Χωρίς αλήθεια ο ίδιος όμως να μεροληπτεί;

Και αφού ο ίδιος δε μεροληπτεί, και αφού όπως ανέφερε πήγε στο Νοσοκομείο και μίλησε με όλους, πριν φέρει το θέμα, αναρωτιέται κανείς αν ήξερε ο κ. Θωμάς ότι υπάρχει διχοστασία απόψεων. Πως λοιπόν εκείνος φέρνει προς ψήφιση τη στήριξη του οργανογράμματος της Διοικήτριας αγνοώντας τους γιατρούς; Όπως αναρωτιέται κανείς αν αυτό το θέμα για το τι θα γίνει με το νέο οργανόγραμμα του νοσοκομείου είναι θέμα συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο, αφού ο ίδιος θέλει να ψηφιστεί η πρόταση της Διοικήτριας. Στην επιστολή των γιατρών του νοσοκομείου της Κύμης, που έστειλαν και διαβάστηκε στο δημοτικό συμβούλιο είναι εμφανές ότι υπάρχει προβλημα ανάμεσα στη διοίκηση και τους γιατρούς. Όταν οι γιατροί κάνουν λόγο για «φωτογραφικές προσλήψεις» από πλευράς της Διοίκησης και βέβαια κάπου εδώ φαίνεται ότι «φρενάρουν» τον κ. Θωμά.

Επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά, αυτά που ανέφερε ο κ. Θεοδώρου. Ότι το Νοσοκομείο έχει εσωτερικά θέματα για τα οποία δεν έχει αρμοδιότητα το Δ.Σ όχι να συζητήσει, πόσο μάλλον να πάρει αποφάσεις! Συνεπώς, ο κ. Θεοδώρου προφανώς και είχε δίκιο όπως αναφέρει και κόσμος που παρακολούθησε τη συνεδρίαση, ότι κάποιοι είχαν στις προθέσεις τους να μετατρέψουν τη συνεδρίαση, σε “one man show”.

Η συνεδρίαση που γινόταν με τηλεδιάσκεψη, διεκόπη την ώρα που έκανε τοποθέτηση ο δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς, γιατί έπεσε το σύστημα. Και θα συνεχιστεί την Τρίτη στις 6:30 το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνέχεια σε επικοινωνία με τους αρμόδιους, ο κ. Θωμάς ζήτησε να μην έρθει το θέμα και πάλι στο συμβούλιο, γιατί κατάλαβε λέει τι γίνεται και ζήτησε να γίνει μία επιτροπή που θα συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις για να παρακολουθεί το θέμα.

Δικαίωσε στο τέλος, ο κ. Θωμάς τον Αντιδήμαρχο Κύμης Αλέξανδρο Θεοδώρου για όσα ανέφερε στην ανακοίνωση του, παρόλο που εντέχνως σε κάποιες αναφορές του έκανε λόγο ότι ο κ. Θεοδώρου τους είπε ότι στη συνάντηση με τον κ. Κοντοζαμάνη ο αναπληρωτής υπουργός τους είπε ότι το νοσοκομείο μπορεί να λειτουργήσει με το οργανόγραμμα που υπάρχει ήδη. Ο κ. Θεοδώρου είπε ότι ο κ. Κοντοζαμάνης τους είπε ότι με βάση το οργανόγραμμα που υπάρχει οι θέσεις που προβλέπονται είναι καλυμμένες. Δεν έγινε συζήτηση καμία για νέο οργανόγραμμα.

Να σημειωθεί ότι η στάση του Αντιδημάρχου να απέχει από τη συζήτηση, στέφθηκε με τα καλύτερα σχόλια από τον κόσμο που παρακολουθούσε τη συνεδρίαση.

Το Σάββατο 8 Μαΐου το πρωί, πανηγυρίζει το ξωκλήσι του Άη Γιώργη στο Πυργί. Ο Πρόεδρος του χωριού, Δημήτρης Γιαννακός, με τη συνδρομή του δήμου φρόντισε να ανοίξει ο δρόμος ενώ σήμερα παρέα με την ομάδα των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών της Οκτωνιάς και εθελοντές από το χωριό καθάρισαν τον περιβάλλοντα χώρο που θα δεχθεί τον κόσμο και έβαψαν την εκκλησία. Και ο Πρόεδρος μπροστάρης στις εργασίες! Φρόντισαν τον αύλειο χώρο έτσι όπως αρμόζει και καθάρισαν την εκκλησία στο εσωτερικό.

«Όλα είναι έτοιμα για να λειτουργήσει το εκκλησάκι. Ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν. Υπό άλλες συνθήκες θα στήναμε μία μεγάλη γιορτή το Σάββατο στον προαύλειο χώρο της εκκλησίας. Του χρόνου θα κάνουμε τρικούβερτο γλέντι για να χαρεί ο κόσμος και να διασκεδάσει. Με τη βοήθεια του Αγίου Γεωργίου, να πάνε όλα καλά. Όσοι πιστοί προσέλθουν την Παρασκευή το απόγευμα ή το Σάββατο το πρωί στο ξωκλήσι θα παρακαλέσω να φορούν τις μάσκες τους και να τηρούν τις αποστάσεις έτσι ώστε να μην έχουμε θέματα με την πανδημία. Εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά με υγεία και βοήθεια μας ο Άγιος Γεώργιος», δήλωσε πριν από λίγο στο eviakosmos.gr ο κ. Γιαννακός.

aigiorgis2

agiorgis3

agiorgis4

agiorgis5

agiorgis6

Τον καλύτερό του εαυτό δίνει καθημερινά μαζί με τους συναδέλφους του στον ΟΛΝΕ με τους οποίους συνεργάζεται άψογα, ο Πρόεδρος, Σπύρος Γεροντίτης. Ένας χρόνος εργασιών, ένας κύκλος που κλείνει με την εκπόνηση του master plan. Και όλα αυτά, μέσα στην πανδημία με τις όποιες δυσκολίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες μέρες θα γίνει και ο απολογισμός ενός έτους πεπραγμένων της νέας διοίκησης. Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε τα έργα που δρομολογούνται και οι παρεμβάσεις σε όλο το νομό, στις περιοχές δικαιοδοσίας του ΟΛΝΕ.

Και βέβαια, ο Πρόεδρος συνεχίζει δυναμικά τα επόμενα βήματα με τους συνεργάτες του. Και δεν είναι λίγα αυτά που ετοιμάζουν. Ο κ. Γεροντίτης δουλεύει αθόρυβα πάρα πολλές ώρες, όλο τον καιρό. Πολλή δουλειά, επίτευξη των στόχων και επίλυση χρόνιων προβλημάτων που απαιτούν συλλογικότητα, μεράκι και αγάπη για αυτό που κάνει του δίνουν τη δύναμη να συνεχίζει με το ίδιο σθένος, μετρημένος και σοβαρός, το έργο του. Το γεγονός ότι η νέα διοίκηση κάνει απολογισμό σε ένα χρόνο αποδεικνύει και τον διαφανή τρόπο με τον οποίο έχουν επιλέξει να δουλέψουν.

Πρωτοποριακή εφαρμογή με βιοαισθητήρα που ανέπτυξε το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ανιχνεύει τον κορωνοϊό μόλις σε τρία λεπτά με αποτελεσματικότητα 93%. Με το κινητό τηλέφωνο ή ένα τάμπλετ  και μόλις σε τρία λεπτά θα μπορούν οι πολίτες να δουν εάν έχουν προσβληθεί από κορονοϊό.

Το σημαντικό είναι ότι αυτό μπορεί να γίνει αμέσως μετά τη μόλυνση. Τη δυνατότητα δίνουν επιστήμονες του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, οι οποίοι ανέπτυξαν έναν βιοαισθητήρα, που μπορεί να ενσωματωθεί σε μια εύχρηστη πλατφόρμα και προσφέρει αστραπιαία ανίχνευση της επιφανειακής πρωτεΐνης-ακίδας S1 του κορονοϊού SARS-CoV-2, του πιο σημαντικού δείκτη του ιού, ακόμα και την πρώτη ημέρα της πιθανής μόλυνσης, ακόμα και εάν δεν υφίσταται κανένα σύμπτωμα.

vio2

Με απλά λόγια ο χρήστης θα έχει ένα «κιτ», το οποίο περιέχει μια ειδική μπατονέτα για να παίρνει το δείγμα από τη μύτη ή το στόμα, ένα  διάλυμα και ένα αναλώσιμο τροποποιημένο ηλεκτρόδιο (όπως αυτό που χρησιμοποιείται για μέτρηση του σακχάρου), το οποίο θα συνδέεται με μια μικρή ειδική συσκευή με το κινητό ή το ταμπλέτ και ως προς τη χρήση θα είναι απλό, απλούστερο και από τα self test. Ο ελληνικός βιοαισθητήρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης για την ταχεία και μαζική αξιολόγηση φαρμάκων τα οποία μπλοκάρουν την είσοδο του ιού ή και την αλληλεπίδραση του με τα κύτταρα του ξενιστή (δηλαδή των ανθρώπων).

Οι ερευνητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ετοιμάζουν την επιστημονική  δημοσίευση των νέων δεδομένων των επιτυχημένων πρόσφατων κλινικών δοκιμών σε δείγματα από ρινοφαρυγγικό επίχρισμα αλλά και σάλιο σε συνεργασία με μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο αναφοράς για τη βελτιστοποίηση περισσότερων παραμέτρων του αισθητήρα. Οι ερευνητές θεωρούν ότι αυτές οι βελτιώσεις αποτελούν εφαλτήριο για την προώθηση της χρήσης του τεστ σε εκτεταμένους μαζικούς ελέγχους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η συγκεκριμένη μέθοδος ανίχνευσης του SARS-CoV-2, που παρουσιάστηκε αρχικά πριν λίγους μήνες στο περιοδικό «Sensors» (Αισθητήρες), επιτρέπει δυνητικά τον εντοπισμό του κορονοϊού ακόμη και αμέσως μετά τη μόλυνση ενός ατόμου, δίνοντας  παράλληλα τη δυνατότητα ταυτοποίησης ασυμπτωματικών φορέων στα αρχικά στάδια της μετάδοσης του ιού.

Η μέθοδος αυτή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, εφαρμόστηκε ήδη σε μια  κλινική μελέτη, που διεξήχθη από ανεξάρτητη ερευνητική ομάδα και τα αποτελέσματά της δημοσιεύθηκαν στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Journal of Virological Methods επικυρώνοντας την αποτελεσματικότητα του καινοτόμου κυτταρικού βιοαισθητήρα, που ανέπτυξε η ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Κυτταρικής Τεχνολογίας του Τμήματος Βιοτεχνολογίας του ΓΠΑ.

Συγκρινόμενη με τις παραδοσιακές μοριακές μεθόδους η τεχνολογία του κυτταρικού βιοαισθητήρα παρουσίασε ευαισθησία της τάξης του  93 (95%CI: 86.2-96.8) και 97.8%. ακρίβεια στη διάγνωση του COVID-19. Ο βιοαισθητήρας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου βασίζεται σε τροποποιημένα κύτταρα θηλαστικών τα οποία φέρουν ένα ανθρώπινο αντίσωμα κατά του αντιγόνου της επιφανειακής πρωτεΐνης-ακίδας S1 του ιού. Η πρωτεΐνη S1 προσκολλάται στα αντισώματα του βιοαισθητήρα μεταβάλλοντας τις κυτταρικές βιοηλεκτρικές ιδιότητες, οι οποίες στη συνέχεια μπορούν να μετρηθούν μέσω μιας ειδικής βιοηλεκτρικής διάταξης.

Όπως τονίζει ο πρύτανης του Γεωπονικού πανεπιστημίου  Αθήνας και διευθυντής του  Εργαστηρίου Κυτταρικής Τεχνολογίας του Τμήματος Βιοτεχνολογίας, κ. Σπύρος  Κίντζιος «τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών, μας δείχνουν ότι η μέθοδος παρουσιάζει μεγάλη αξιοπιστία και  στο άμεσο μέλλον θα δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να κάνουν το τεστ οι ίδιοι στο σπίτι τους ακόμη και με δείγματα σάλιου.  Το πανεπιστήμιο μας σε συνεργασία με διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες πρωτοπορεί με τη δημιουργία κυτταρικών βιοαισθητήρων εξαιρετικά προηγμένης τεχνολογίας όχι μόνους για κοινούς ιούς όπως της γρίπης αλλά και για πολλές άλλες επικίνδυνες λοιμώδεις νόσους».

vio 3

(Από αριστερά προς τα δεξιά: Μίχος Αθανάσιος Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας ΕΚΠΑ, Σοφία Μαυρίκου Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια ΓΠΑ, Σπυρίδων Κίντζιος Πρύτανης ΓΠΑ, Bασίλειος Τσεκούρας Υποψήφιος Διδάκτωρ ΓΠΑ)

Για τις κλινικές δοκιμές συνεργάστηκαν οι:

* Εργαστήριο Κυτταρικής Τεχνολογίας, Τμήμα Βιοτεχνολογίας, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

 • Σπυρίδων Κίντζιος, Διευθυντης Εργαστηρίου, Πρύτανης ΓΠΑ
 • Σοφία Μαυρίκου, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια
 • Βασίλειος Τσεκούρας, Υποψήφιος Διδάκτωρ

* Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Μελέτης Και Αντιμετώπισης Γενετικών Και Κακοήθων Νοσημάτων της Παιδικής Ηλικίας

 •   Χρούσος Γεώργιος, Διευθυντής του Ερευνητικoύ Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Μελέτης Και Αντιμετώπισης Γενετικών Και Κακοήθων Νοσημάτων της Παιδικής Ηλικίας, Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής
 •   Μίχος Αθανάσιος, Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας, Α’ Παιδιατρική Κλινική, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
 •   Χατζηαγαπίου Κυριακή, Παιδίατρος, MSc (Μοl. Biol.), PhD, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια, Α΄ Παιδιατρική Κλινική, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

*  Α’ Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος « Η Σωτηρία»

 •   Αντωνία Κουτσούκου, Καθηγήτρια Πνευμονολογίας, Εντατικής Θεραπείας, Δ/ντρια Α’ Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής
 •   Πέτρος Μπακάκος, Καθηγητής Πνευμονολογίας, Α’ Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική.
 •   Νικολέττα Ροβίνα, Επίκουρη  Καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας, Α’ Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική.

* Εργαστήριο Μικροβιολογίας, Iατρική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

 • Ιωσήφ Παπαπαρασκευάς, Αναπληρωτής Καθηγητής Μικροβιολογίας

ΠΗΓΗ: www.ot.gr

Πιστός στα θρησκευτικά του καθήκοντα και φέτος ο επιχειρηματίας Νίκος Βογιατζής μετέβη στο αεροδρόμιο, πήρε το Άγιο Φως και αυτή την ώρα το μεταφέρει στις εκκλησίες της Κύμης όπως κάνει τα τελευταία 20 χρόνια. Και πέρυσι και φέτος πιστός, τηρώντας τα μέτρα προστασίας για την πανδημία πήγε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» πήρε το Άγιο Φως για να το μεταφέρει στις εκκλησίες της περιοχής.

Χαρούμενος δήλωσε στο eviakosmos.gr :

« Μπορεί και πέρσι αλλά και φέτος να μην μας δίνεται η ευκαιρία να κάνουμε Ανάσταση όπως κάναμε όλα τα χρόνια. Με την ευλογία και έχοντας πίστη στο Θεό πήραμε το Αγιο Φως και το μεταφέρουμε στις εκκλησίες για να το πάρουν οι Χριστιανοί στα σπίτια τους με την ευχή ότι του χρόνου θα έχουμε ξεπεράσει τον εφιάλτη της πανδημίας. Ο Θεός να μας δώσει φώτιση και δύναμη να σταθουμε μαχητές απέναντι στον αόρατο εχθρό και να δώσει την υγεία σε όλο αυτόν τον κόσμο που παλεύει στα νοσοκομεία για να κρατηθεί στη ζωή. Εύχομαι Χριστός Ανέστη και Καλό Πάσχα με υγεία σε όλο τον κόσμο. Και του χρόνου να είμαστε γεροί να γιορτάσουμε τη Λαμπρή με αγαπημένα μας πρόσωπα, όπως όλα τα χρόνια…»

vogiatzis nikos 2

Με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Εύβοιας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε το διαχρονικό μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς που μας υπενθυμίζει την αξία και τη σημασία της αξιοπρέπειας στην εργασία.                  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

   Η 1Η  Μαΐου είναι ημέρα μνήμης για όλους τους εργαζόμενους, για όλους τους πολίτες. Ορόσημο για τους αγώνες της κοινωνίας , χάρη στους οποίους διασφαλίσθηκαν αξιοπρεπείς συνθήκες για τις μετέπειτα γενιές.  Από το Σικάγο, όπου «γεννήθηκε» και καθιερώθηκε η εργατική Πρωτομαγιά το 1886, οι «αιματοβαμμένοι» αυτοί αγώνες, σε παγκόσμια κλίμακα, είχαν ως αφετηρία την προάσπιση θεμελιωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

     Η φετινή Πρωτομαγιά εορτάζεται εν μέσω μιας πρωτόγνωρης για όλους μας κατάστασης υγειονομικής κρίσης με πολλαπλές επιπτώσεις στην ζωή όλων μας, επιπτώσεις που δεν θα αφήσουν ανέπαφες τις εργασιακές μας σχέσεις. Η παγκόσμια κρίση από την πανδημία του κορωνοϊού με τα εκατομμύρια κρούσματα και τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα, έφερε στο προσκήνιο την ανάγκη ενίσχυσης της δημόσιας υγείας και  του κοινωνικού κράτους. Η οικονομική απραγία και η στασιμότητα αυτής της περιόδου έχει δημιουργήσει δραματική αύξηση της ανεργίας, καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων  καθώς και κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας για το μέλλον.

  Σήμερα που ο εργασιακός χώρος πλήττεται από την περιστολή συλλογικών δικαιωμάτων, οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε το διαχρονικό μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, που μάς υπενθυμίζει την αξία και σημασία της αξιοπρέπειας στην εργασία. Επιπλέον, οι επίμονες διεκδικήσεις όσων θυσιάσθηκαν για τις επόμενες γενιές, μας υποδεικνύουν, ότι οι αγώνες που δίνονται με ενότητα και αλληλεγγύη δεν πάνε ποτέ χαμένοι.

  Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση , στο κλάδο μας η κυβέρνηση πολλαπλασιάζει τα εργαλεία που έχουν οι δημοτικές αρχές στα χέρια τους για να ξεπουληθούν οι υπηρεσίες των Δήμων στα οικονομικά συμφέροντα και  σε βάρος των δημοτών, της κοινωνίας  και των εργαζομένων. Οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έχουν αρνητικό πρόσημο σε σχέση με τις αποχωρήσεις  ενώ παγίδες θανάτου εξακολουθούν να είναι οι συνθήκες εργασίας στη καθαριότητα και τα τεχνικά συνεργία.

  Η κυβέρνηση με νομοσχέδιο σκούπα ετοιμάζει μία ακόμη ευθεία επίθεση στους εργαζόμενους και στα δικαιώματα τους. Δεν ενδιαφέρεται για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που ισχύουν, για τις τεράστιες ανισότητες που υπάρχουν και την τρομοκρατία στο εργασιακό περιβάλλον.

  Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ευβοίας και οι Εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για  την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων μας και για την βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας . Δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε βήμα πίσω στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας κόντρα στην αυθαιρεσία, τον αυταρχισμό και την διάλυση των εργασιακών σχέσεων.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ

Με εκτίμηση,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                             

ΒΟΡΓΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                        ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΙΟΥΛΙΑ

         

Δεν το χωράει ανθρώπινος νους αυτό που συνέβη σήμερα το πρωί στο χωριό Καλλημεριάνοι της ΔΕ Κύμης, όταν ο Πρόεδρος του χωριού κατέληξε στο Νοσοκομείο τραυματισμένος μετά από επίθεση που δέχθηκε από τοπικό σύμβουλο της Κύμης στην πλατεία του χωριού. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε πριν από λίγο στο eviakosmos.gr ο Πρόεδρος των Καλλημεριάνων Φίλιππος Βογιατζής το πρωί και ενώ βρισκόταν στην πλατεία του χωριού και έκανε τις τελευταίες εργασίες καθαριότητας δέχθηκε επίθεση από τον Τοπικό Σύμβουλο της Κύμης Κώστα Λάμπρου.

«Ενώ καθάριζα στην πλατεία, εκείνος έπαιρνε καφέ απέναντι και φώναζε δυνατά λέγοντας ότι κάνει έργα του κώλου ο Μπουραντάς με τον Θεοδώρου. Είπε πολλά κα Ντίνη που σας σέβομαι σα γυναίκα και δεν μπορώ να αναφέρω. Από αυτά που είπε λίγα ανέφερα και στη μήνυση μου. Του είπα, βρε Κωστή σε παρακαλώ τι βρίζεις Άγιες μέρες. Είναι Μεγάλη Πέμπτη τί είναι αυτά που κάνεις; Και μου έριξε δυο γροθιές στο πρόσωπο. Στην προσπάθεια μου να γλιτώσω έβαλα τα χέρια μου μπροστά και κατέληξα στο νοσοκομείο με κάταγμα στα δάχτυλα στο αριστερό χέρι και πόνους στο στήθος» δήλωσε αποκλειστικά στο eviakosmos.gr ο κ. Βογιατζής ο οποίος επέστρεψε στο σπίτι του μετά τη βοήθεια που του παρείχαν οι γιατροί του Νοσοκομείου της Κύμης.

Να σημειωθεί εδώ ότι αυτήκοος μάρτυρας είναι ο ανιψιός του θύματος, τον οποίο μόλις αντιλήφθηκε στο μπαλκόνι ο κ. Λάμπρου τράπηκε σε φυγή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο κ. Λάμπρου πήγε στο Νοσοκομείο και έφυγε γιατί δεν συνέτρεχαν λόγοι υγείας.

Ο κ. Βογιατζής κατέθεσε μήνυση σε βάρος του κ. Λάμπρου ο οποίος συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου και αφέθηκε ελεύθερος στη συνέχεια.

Η κατάσταση όμως έχει πολιτικές διαστάσεις σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Ο Τοπικός Σύμβουλος της Κύμης κ. Λάμπρου εκλεγμένος με το συνδυασμό της κας Μπάτσα «Νεοι Ορίζοντες» δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνει απρεπή συμπεριφορά απέναντι σε αυτοδιοικητικό ή συνεργάτη αυτού. Και όλο αυτό χωρίς από την πλευρά των «Νέων Οριζόντων» να υπάρχει καμία μέριμνα αναφορικά με τις προκλήσεις του ακόμα και στο διαδίκτυο όταν καταφέρεται με απρεπείς εκφράσεις εναντίον του αντιδημάρχου της Κύμης Αλέξανδρου Θεοδώρου και του Δημάρχου Θανάση Μπουραντά. Από την άλλη ως τοπικός σύμβουλος Κύμης, δεν συμμετέχει στα συμβούλια και είναι απορίας άξιο πως δεν έχει διαγραφεί και αντικατασταθεί με τον επόμενο. Η στάση του κ. Λάμπρου στο να προκαλεί με διάφορες απρεπείς φραστικές εκφράσεις, σε βάρος του δημάρχου και συμβούλων της Συμπολιτείας, είναι γνωστή στην Κύμη.

Για το θέμα μίλησε πριν από λίγο στο eviakosmos.gr, ο Αντιδήμαρχος Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου καταδικάζοντας την επίθεση στο πρόσωπο του Προέδρου των Καλλημεριάνων Φίλιππα Βογιατζή αλλά και οποιαδήποτε μορφή βίας από ανθρώπους εκλεγμένους να υπηρετούν την τοπική αυτοδιοίκηση διασφαλίζοντας τα συμφέροντα των δημοτών.

«Καταδικάζω την απαράδεκτη και άνανδρη επίθεση στο πρόσωπο του Προέδρου Φίλιππα Βογιατζή από έναν εκλεγμένο της αντιπολίτευσης που δε δίστασε ακόμα και να στείλει στο νοσοκομείο έναν ηλικιωμένο Πρόεδρο Τοπικού Συμβουλίου που καθημερινά φροντίζει για το χωριό του, με κάθε τρόπο. Έχω δεχθεί πολλές φορές φραστικές επιθέσεις από το συγκεκριμένο σύμβουλο της αντιπολίτευσης και δεν ασχολήθηκα μαζί του γιατί πολύ απλά είμαστε όλοι γνωστοί και ο κόσμος ακούει, βλέπει και μπορεί και μας κρίνει καθημερινά.

Αλλά θα πρέπει κάποιοι να αντιληφθούν ότι πολιτικοί τραμπουκισμοί στην Κύμη δε περνάνε. Όσο και αν ενοχλούνται από τα έργα της παρούσας δημοτικής αρχής. Δεν μπορεί ο καθένας να βρίζει δημόσια το δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο “σπεκουλάροντας” το έργο τους. Υπάρχει νομική οδός, την οποία ακολούθησε ο κ. Βογιατζής, έχοντας στο πλευρό του όλους εκείνους που καταδικάζουν αυτές τις μορφές βίας. Θα περίμενα μία “συγνώμη” τουλάχιστον και να καταδικάσουν το περιστατικό αυτό τόσο η Επικεφαλής των “Νέων Οριζόντων” κα Αρετή Μπάτσα, παράταξη με την οποία είναι εκλεγμένος στο τοπικό ο συγκεκριμένος σύμβουλος, αλλά και οι κ.κ. Θαλασσινού και Κέκης.

Ζητάω δημόσια να πάρει θέση η κα Μπάτσα, καταδικάζοντας τις ενέργειες του συμβούλου της και περιμένω να δείξει την ίδια ευαισθησία και ευθιξία που δείχνει και σε άλλα θέματα, όπως εκείνα που αφορούν εργαζόμενους στο δήμο. Ζητάω να τον θέσει εκτός συνδυασμού και εκτός τοπικού συμβουλίου. Έτσι κι αλλιώς, δεν συμμετέχει στις συνεδριάσεις του Τοπικού Συμβουλίου και θα έπρεπε ήδη να έχει αντικατασταθεί από τον επόμενο. Το θέμα θα το φέρω προς συζήτηση στο Δ.Σ και θα ζητήσω να καταδικαστεί η πράξη αυτού του ανθρώπου από τους συναδέλφους μου που με σύνεση και σεβασμό απέναντι στο δημότη, υπηρετούμε το θεσμό.»

Και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου καταδίκασε το περιστατικό που έγινε ανάμεσα στους δύο αυτοδιοικητικούς.

«Οποιαδήποτε χρήση βίας είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα από όπου και αν προέρχεται. Και θα πρέπει να καταλάβουμε άπαντες, ότι η αυτοδιοίκηση δεν είναι χώρος για να καταναλώνουμε δυνάμεις. Απαιτείται συναίνεση για την αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε» δήλωσε ο κ. Μαργέλης.

Απορίας άξιο είναι επίσης, πως δεν έχει βγει καμία ανακοίνωση ακόμα ούτε από το γραφείο τύπου του δήμου, για ένα θέμα που αφορά εκλεγμένο τοπικό σύμβουλο της «Συμπολιτείας.»

 

 

 

Σε σύσκεψη του Συλλόγου Συνταξιούχων Δήμου Κύμης Αλιβερίου (όλων των ταμείων), του Πανευβοϊκού Συλλόγου Συνταξιούχων ΔΕΗ, του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Εύβοιας, του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου και της Ομάδας Γυναικών Αλιβερίου (μέλος ΟΓΕ) αποφασίστηκε η κοινή δράση για την διεκδίκηση μέτρων ενίσχυσης του Κέντρου Υγείας, προστασίας της Υγείας και της ζωής μας.

Όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωση τους η σύσκεψη κατέληξε στο παρακάτω πλαίσιο αιτημάτων και πρόγραμμα δράσης. Σήμερα πραγματοποιήθηκε συμβολική συγκέντρωση στο Κέντρο Υγείας και ενημέρωση για την πρωτοβουλία μας των εργαζομένων και των επισκεπτών του Κ.Υ.

«Καλούμε κάθε σωματείο, σύλλογο, μαζικό φορέα, κάθε κάτοικο της περιοχής μας να συντονίσουμε τη δράση μας, να διεκδικήσουμε μέτρα στήριξης της Υγείας και της ζωής μας!» επισημαίνουν.

Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις, καθώς και συλλογή υπογραφών για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας.

Το πλαίσιο αιτημάτων όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση τους:

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα μας και οι εργαζόμενοι καθημερινά παλεύουμε για την προστασία της υγείας και της ζωής μας, μετρώντας πλήγματα σε ανθρώπινες ζωές, στην εργασία, στο εισόδημα μας.

Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση έχει αφήσει «γυμνό» το δημόσιο σύστημα υγείας, αδύναμο να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της πανδημίας αφού τα παγιωμένα κενά και οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό, το έχουν σμπαραλιάσει. Το σύστημα υγείας μετατρέπεται σε «μιας νόσου» καθώς έχουν ανασταλεί όλα σχεδόν τα τακτικά χειρουργεία και οι εξετάσεις με αποτέλεσμα να βιώνουμε μια «παράλληλη πανδημία» από παράπλευρες απώλειες συνανθρώπων μας που θα μπορούσαν να σωθούν.

Την ίδια στιγμή κλινικάρχες και ο ιδιωτικός τομέας της υγείας θησαυρίζουν πάνω στον πόνο του λαού.

Ακόμη και το εμβόλιο, που αποτελεί επίτευγμα της επιστήμης, αντί να διατεθεί απλόχερα στους λαούς ώστε να σωθούν ανθρώπινες ζωές, αξιοποιείται για οικονομικούς και πολιτικούς σκοπούς, όπως δείχνει ο «πόλεμος» που διεξάγεται μεταξύ εταιριών και κρατών μέσα και έξω από την ΕΕ.

Σε αυτό το πλαίσιο, το ήδη αποδυναμωμένο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, αδυνατεί να ανταποκριθεί στις μεγάλες ανάγκες τις περιοχής, παρά τις προσπάθειες του υγειονομικού προσωπικού που φτάνει πια στα όριά του.

Όλα αυτά σε μια περιοχή με μεγάλο πληθυσμό και σημαντική συγκέντρωση βιομηχανικών μονάδων και άλλων δραστηριοτήτων με αυξημένο βαθμό επικινδυνότητας που θα έπρεπε να είχε ήδη ενισχυμένο Κέντρο Υγείας.

Η κυβέρνηση αξιοποιώντας την πανδημία ως ευκαιρία

προχωράει σε επίθεση στα δικαιώματα μας

Άλλοι βρισκόμαστε στην ανεργία, άλλοι σε αναστολή. Πολλοί εργαζόμαστε κακοπληρωμένοι κάτω από νέα απάνθρωπα ωράρια, χωρίς μέτρα προστασίας. Οι επαγγελματίες είτε έχουμε κλειστές τις επιχειρήσεις μας για μήνες, είτε ανοιγοκλείνουμε, σε κάθε περίπτωση υπολειτουργούμε συσσωρεύοντας νέα χρέη. Όλοι έχουμε δεχθεί ισχυρό πλήγμα στο εισόδημά μας!

Τώρα η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα επίθεση με κατάργηση του 8ωρου και 10ωρη δουλειά, πλήρη ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού, χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης. Αυτά είναι τα «νέα προαπαιτούμενα» για το «νέου τύπου μνημόνιο», το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ που και πάλι θα δώσει δισεκατομμύρια στους «πράσινους» και «ψηφιακούς» ομίλους αντί για ενίσχυση των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, των σχολείων και των Πανεπιστημίων, αντί για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Μας κοροϊδεύουν! Τα Iockdown είναι μόνο για μας, για να μην μιλάμε, να μην οργανώνουμε την αντίσταση των εργαζομένων απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε στην υγεία μας, στο εισόδημα μας, στο δικαίωμα στη σταθερή εργασία! Ακόμη και τους «ήρωες υγειονομικούς» που διεκδικούν ενίσχυση της δημόσιας υγείας διώκουν και ψεκάζουν με χημικά! Μας θέλουν με κλειστό το στόμα, υποταγμένους στην κερδοφορία των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Υπάρχει ελπίδα!

Οργανωμένα και αγωνιστικά, να απαντήσουμε στην επίθεση!

Αυτό δείχνουν οι διεκδικήσεις των υγειονομικών και άλλων εργαζομένων έναν χρόνο τώρα. Χωρίς αυτή τη δράση η κατάσταση σήμερα θα ήταν πολύ χειρότερη. Τώρα πρέπει να δυναμώσουν αυτές οι φωνές! Να δυναμώσει η αποκάλυψη της εγκληματικής πολιτικής κυβέρνησης – μεγαλοεργοδοσίας. Είναι αυτά που σήμερα φοβούνται και γι αυτό έχουν λυσσάξει να καταστείλουν κάθε φωνή που αγωνίζεται και αντιστέκεται.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ άμεσα μέτρα για την προστασία από την πανδημία

 • Επίταξη ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα χωρίς καμιά αποζημίωση, για να προστεθούν άκρως απαραίτητες υποδομές και προσωπικό στη μάχη και να σωθούν ζωές από την πανδημία.
 • Μαζικά επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ στον πληθυσμό, στα εργοστάσια, στα Σούπερ Μάρκετ και τους άλλους μεγάλους χώρους δουλειάς. Να αναγνωριστεί ως επαγγελματική ασθένεια η covid-19 με δυνατότητα αναρρωτικής άδειας μετ΄ αποδοχών για τους μισθωτούς και εξασφάλιση του εισοδήματος για τους αυτοαπασχολούμενους που πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα.
 • Να διασφαλιστούν οι επιστημονικές οδηγίες, τα σχέδια επαγγελματικού κινδύνου, χώροι διαλείμματος, να σταματήσει η εντατικοποίηση. Όροι απαραίτητοι για την ασφάλεια στην εργασία και την τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ άμεσα μέτρα για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου

 • Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά στο Κέντρο Υγείας με μόνιμο προσωπικό, να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι υγειονομικοί.
 • Να ανανεωθεί ο απαρχαιωμένος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός για όλες τις αναγκαίες διαγνωστικές εξετάσεις. Τα Περιφερειακά και Αγροτικά Ιατρεία να εφοδιαστούν με τον στοιχειώδη εξοπλισμό για τις πρώτες βοήθειες (απινιδωτές, καρέκλες αιμοληψίας, καρδιογράφος κλπ).
 • Να καλυφθούν τα τεράστια κενά στο ΕΚΑΒ με μόνιμους διασώστες.
 • Εκσυγχρονισμό της κτηριακής υποδομής στο Κέντρο Υγείας.
 • Να δημιουργηθεί πλήρως εξοπλισμένο και στελεχωμένο τμήμα γιατρών εργασίας στο Κέντρο Υγείας για την ιατρική παρακολούθηση των εργαζομένων στις βιομηχανίες και τις άλλες επιχειρήσεις.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ μέτρα για την εξασφάλιση του εισοδήματος και των δικαιωμάτων μας

 • Να μη διανοηθεί η Κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή το τερατούργημα για την κατάργηση του 8ωρου, τα εργασιακά και το συνδικαλιστικό νόμο.
 • Κανένας εργαζόμενος και επαγγελματίας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα. Έκτακτο επίδομα σε ΟΛΟΥΣ τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 • Επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1000 ευρώ για κάθε μήνα των περιοριστικών μέτρων σε επαγγελματίες και πληττόμενες επιχειρήσεις. Διαγραφή τμήματος των χρεών προς εφορία και τράπεζες.
 • Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.

Σύλλογος Συνταξιούχων Δήμου Κύμης Αλιβερίου (όλων των ταμείων)

Πανευβοϊκός Σύλλογος Συνταξιούχων ΔΕΗ

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Εύβοιας

Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου

Ομάδα Γυναικών Αλιβερίου (μέλος ΟΓΕ)

Τη σοβαρότητα της κατάστασης που αφορά την εύρυθμη λειτουργία της Κύμης αναδεικνύει έμπρακτα η παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ, ο οποίος σήμερα το πρωί συναντήθηκε στο δημαρχείο της Κύμης με τον Αντιδήμαρχο Αλέξανδρο Θεοδώρου, τους γιατρούς που «έστησαν» αυτό το Νοσοκομείο από της Ίδρυσης του οι κ.κ. Πράγιας και Καραβάς, ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου της Κύμης και Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής Στάθης Χαρίλας και ο κ. Θεόδωρος Χατζηδημητρίου αναισθησιολόγος - Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας.

Το ενδιαφέρον και την ανησυχία του γενικότερα για το μέλλον του Νοσοκομείου της Κύμης εξέφρασε ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ που ζήτησε να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει από σήμερα το Νοσοκομείο της Κύμης όπου δεν εφημερεύει η Παθολογική Κλινική. Χωρίς με τη σειρά του ο Ποιμενάρχης να στοχοποιήσει κανέναν, ζήτησε και ενημερώθηκε από τους παριστάμενους για το θέμα. Την αλληλογραφία του Αντιδημάρχου Αλέξανδρου Θεοδώρου με τη Διοικήτρια αλλά και από έγγραφα που του προσκόμισαν οι γιατροί. Καθώς και τα όσα ειπώθηκαν στην προηγούμενη συνάντηση στο Δημαρχείο παρουσία και εκπροσώπων του Σωματείου των Εργαζομένων όπως επίσης και δημοτικών συμβούλων και γιατρών. Ο κ. Θεοδώρου ενημέρωσε και για τη συνάντηση στο Υπουργείο με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη.

Μετά τα παραπάνω, αντιλαμβάνεται κανείς τον έντονο προβληματισμό του Σεβασμιωτάτου για το «τι μέλλει γενέσθαι» με το Νοσοκομείο. Προβληματισμός που θα μεταφερθεί από τον ίδιο, στους αρμόδιους προκειμένου με τη σειρά του να ενημερωθεί για τις προθέσεις τους, για την επίλυση του προβλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντιδήμαρχος της Κύμης έκανε μεταξύ άλλων αναφορά και στην συνάντηση που είχε μέσα στο Σαββατοκύριακο με δημότες που του ζήτησαν συνάντηση, αναστατωμένοι από την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο. Μάλιστα, στον απόηχο της σημερινής συζήτησης στο δημαρχείο σύστησαν και μια Επιτροπή η οποία θα αποτελείται από όλους τους παραβρισκόμενους στη σημερινή σύσκεψη και η οποία και θα παρακολουθεί το θέμα μέχρι να δοθεί λύση.

Ο φωτογραφικός φακός του eviakosmos.gr συνέλαβε την Παρασκευή το μεσημέρι τον τοπικό σύμβουλο Οξυλίθου Βαγγέλη Καρτελιά με το φορτηγό του φορτωμένο πράγματα για το χωριό του. Συγκεκριμένα είχε φορτώσει πίσσα και καθρέφτες. «Την πίσσα θα τη διαθέσουμε για να κλείσουμε τις λακκούβες. Ήρθα στη Χαλκίδα για φορτώσω τα σακιά με τον Κώστα το Θεοδώρου. Νωρίτερα, πέρασα από το δήμο να πάρω τους καθρέφτες. Συνεχίζουμε δυναμικά προσφέροντας όσα περισσότερα στο χωριό μας» μας δήλωσε.

Το έργο του Βαγγέλη Καρτελιά είναι γνωστό στους χωριανούς του και η ανιδιοτελής προσφορά του επιβραβεύεται από όλο το χωριό κάθε φορά. Αγωνιστής για το καλύτερο. Και το σημαντικότερο από τους συμβούλους που δεν δημιουργούν θέματα και προβλήματα. Μέσα σε όλα! Αγαπητός σε όλους παίρνει δύναμη και τρέχει ο ίδιος για τα πάντα αφήνοντας ακόμα και τη δουλειά του πίσω.

Από τους συμβούλους που συνεργάζεται άψογα με τους τοπικούς συμβούλους του Οξυλίθου. Πιστεύει στην συλλογικότητα και στις δυνατές συνεργασίες που στηρίζονται στις ανθρώπινες σχέσεις και σε μια έμφυτη τάση κάποιων ανθρώπων που θέλουν να βοηθήσουν ανυστερόβουλα συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Άλλωστε δεν επιδίωξε ποτέ την προσωπική του προβολή.

Κρατά χαμηλό προφίλ και αποτελεί ένα από τα αγαπημένα πρόσωπα του δημάρχου Θανάση Μπουραντά αλλά και σύσσωμης της δημοτικής αρχής που ανταποκρίνεται κάθε φορά στα προβλήματα του χωριού. Με το μέλλον του στην αυτοδιοίκηση να διαγράφεται λαμπρό, όπως λένε οι χωριανοί που το θέλουν «μπροστάρη» στα τοπικά δρώμενα για να επικρατήσει και πάλι ηρεμία στο χωριό.

Σελίδα 1 από 219

kimi denpao

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr