Ο Επικεφαλής της Μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Χαλκιδέων Γιώργος Σπύρου και μέλος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε σήμερα, στην συνεδρίαση της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας. Αφού ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση ο κ. Σπύρου δήλωσε αναφορικά με το σύνολο της αγροτικής και εσωτερικής οδοποιίας των δήμων της Στερεάς:
"Στη σημερινή συνεδρίαση (21.9.26), η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Στερεάς Ελλάδας απέδειξε ότι μπορεί και στα δύσκολα. Υποχρεώθηκε να διαχειριστεί την καυτή πατάτα της κατανομής μιας πενιχρής αναλογικά με τις ανάγκες πίστωσης (24 εκ. ευρώ), για το σύνολο της αγροτικής και εσωτερικής οδοποιίας των δήμων της Στερεάς. Παρά τις αρχικές διαφορετικές προσεγγίσεις των δημάρχων, τελικά υπήρξε σύνθεση και ομοφωνία, από την οποία η ΠΕΔ βγήκε πιο δυνατή".
Συγκεκριμένα ο κ. Σπύρου στην τοποθέτηση του ανέφερε μεταξύ άλλων για το θέμα: «Εγώ δεν είμαι καθόλου αντίθετος, να μπει ένα πλαφόν. Το οποίο να είναι 30%;. Δεν ξέρω γιατί είναι θέμα πολιτικής διαπραγμάτευσης. Και αμοιβαίας ωριμότητας, αλλά και ενσυναίσθησης, δηλαδή να μπαίνουμε ο ένας στα παπούτσια του άλλου, και των αναγκών του άλλου, έτσι ώστε να ορίσουμε αν θέλετε, ένα ποσοστό το οποίο θα κατανεμηθεί οριζόντια.
Και το υπόλοιπο ποσοστό, το απλοποιώ πάρα πολύ, να πάει με το πιο ευμενές κριτήριο προς τους δήμους που είναι τελικά ο πληθυσμός και η έκταση που απ’ ότι κατάλαβα το εισάγουν ο κ. Πανουργιάς και η κα Βάκα. Εγώ εκεί κάπως καταλήγω και νομίζω ότι η συζήτηση θα έπρεπε να γίνει ακριβώς στο μέγεθος του ποσοστού, το οποίο θα κατανεμηθεί οριζόντια. Έτσι θα αποδείξουμε ότι αφενός μεν μπορούμε να κάνουμε συνθέσεις, ότι έχουμε ωριμότητα, και ότι μπορούμε να προσπεράσουμε και κάποια εμπόδια. »
Ακολουθεί απόσπασμα της τοποθέτησης του Γιώργου Σπύρου στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Στ. Ελλάδας: