bannernew5

Τελευταία Νέα

Πριν από λίγο ξέσπασε φωτιά σε αποθήκη στον ΟΣΕ Χαλκίδας, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Στο σημείο σπεύδουν πυροσβεστικά οχήματα. Υπάρχει κίνδυνος για τα αυτοκίνητα που είναι σταθμευμένα στην περιοχή. Περισσότερα σε νέα ανάρτηση. Γίνεται ρύθμιση της κυκλοφορίας στη Γέφυρα, στο Στενό του Ευρίπου. Περισσότερα σε νέα ανάρτηση…

291335261 405063501407819 8450388726088279689 n

291506192 1006249226736107 3662603056694544358 n

291596767 1350962538733215 928308117269955112 n

Ο Πρόεδρος Καταστηματαρχών Εστίασης Εύβοιας «ο Ξένιος Ζευς» Βασίλης Ευθυμίου μίλησε στην εκπομπή της δημοσιογράφου Εφης Ντίνη «τάδε έφη» στο ράδιο ΕΥΡΙΠΟΣ 90FM στις 27.6.22. Για την μετά covid εποχή στην εστίαση. Τα αγκάθια που έχει να αντιμετωπίσει ο κλάδος αλλά και την κίνηση στα καταστήματα μετά τις αυξήσεις, σε καύσιμα, πρώτες ύλες και βέβαια ενέργεια. Ο κ. Ευθυμίου αποκαλύπτει αποκλειστικά σε μας όλα αυτά που ειπώθηκαν στις συναντήσεις με τον Υπουργό κ. Χατζηδάκη και το Βουλευτή Εύβοιας Σπύρο Πνευματικό καθώς επίσης και στην επίσκεψη στον Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής, τον κ. Πετραλιά, με την υποψήφια βουλευτή Εύβοιας της Ν.Δ Σοφία Νικολάου.

Για την εστίαση στη μετά covid εποχή, θα συζητήσουμε με τον Βασίλη τον Ευθυμίου, τον Πρόεδρο έτσι των ανθρώπων της εστίασης εδώ στο νομό της Εύβοιας. Εγώ όμως θα πω το βασικότερο, ότι αν δεν υπήρχαν και άνθρωποι σαν τον Βασίλη τον Ευθυμίου και το διοικητικό συμβούλιο και τα μέλη έτσι, οι οποίοι διεκδίκησαν πράγματα για να στηρίξουνε την εστίαση, να ξέρετε ότι τα λουκέτα στο χώρο θα ήτανε πολύ περισσότερα. Πάμε να βάλουμε όμως στη παρέα μας τον Βασίλη τον Ευθυμίου, ο οποίος δε σταματάει και στη μετά covid εποχή, τις επαφές του με κυβερνητικούς προκειμένου να λυθούν σοβαρά ζητήματα που έχουν προκύψει για να μπει σε σειρά η εστίαση. Πάντα λέγοντας «Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος» με την ευχή να μην μας κλείσουν πάλι από το φθινόπωρο... Σωστά κύριε Ευθυμίου;

Ευελπιστούμε πως όχι. Καλημέρα στους ακροατές σας. Καλημέρα κυρία Ντίνη, ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.

Σας είδα σε ραντεβού μαζί με τον κύριο Πνευματικό και την κα Νικολάου επισκεφτήκατε έναν από τους υπουργούς, έχετε κάνει επαφές το τελευταίο διάστημα με τα υπουργεία γενικότερα, πάμε να δούμε τι εξελίξεις έχουμε;

Καταρχήν να ευχαριστήσω τον κ. Πνευματικό για το ραντεβού με τον κυρ. Χατζηδάκη και την κα Νικολάου για το ραντεβού με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής, τον κ. Πετραλιά. Ήταν δύο ουσιαστικά ραντεβού, αν μας ρωτάτε εμάς θέλοντας να ιεραρχήσουμε τα προβλήματα τα οποία έχει η μετά covid εποχή στην εστίαση.

Το βασικό όλων είναι το μη μισθολογικό κόστος. Ξέρουμε όλοι ότι ο κλάδος είναι υψηλής έντασης με Σαββατοκύριακα, νυχτερινά και αργίες. Αντιλαμβάνεστε ότι εκτινάσσει το μη μισθολογικό κόστος σε δυσθεώρητα επίπεδα. Κάτι το οποίο απειλεί και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων όπως όλοι οι συνάδελφοι γνωρίζουνε.

Σύμφωνα τώρα με το “Εργανη2», θα βρεθούμε σε αδιέξοδο. Aυτό ήταν το αντικείμενο συζήτησης με τον κύριο Χατζηδάκη, με τον οποίο είχαμε μία πολύ ωραία συζήτηση. Μιλήσαμε για το πως μπορούμε να διορθώσουμε τις στρεβλώσεις του παρελθόντος. Νόμοι που λείπουν από τις εργασιακές σχέσεις, ανάμεσα στους εργοδότες και στους εργαζόμενους από το 1980, οι οποίοι πρέπει να αλλάξουν.

Όπως είναι το τεκμαρτό ημερομίσθιο και γενικά το μη μισθολογικό κόστος του 13ου και του 14ου μισθού, απ’ τη στιγμή που ο εργαζόμενος δε το παίρνει και δεν το εισπράττει στη σύνταξή του. Κάτι στο οποίο συμφώνησε και ο κ. Χατζηδάκης. Απλά μας ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει το δημοσιονομικό περιθώριο για να μπορέσουμε να γίνουν αυτές οι αλλαγές.

Και όπως καταλαβαίνετε, πήραμε την πάσα από τον κ. Χατζηδάκη για να δημιουργήσουμε το δημοσιονομικό περιθώριο και βρεθήκαμε στον κ. Πετραλιά, Το Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής, του οποίου του καταθέσαμε τις προτάσεις μας. Οι οποίες όχι μόνο δημοσιονομικό κόστος δεν έχουν, θα δημιουργήσουν και δημοσιονομικό περιθώριο για να μπορέσουμε να αλλάξουμε και τις στρεβλώσεις των περασμένων ετών.

Τις επόμενες μέρες ετοιμάζουμε ένα υπόμνημα. Ο κ. Πετραλιάς μας άκουσε με προσοχή. Ετοιμάζουμε ένα υπόμνημα τεκμηριωμένο από εργατολόγους και λογιστές, στο οποίο θα αποδεικνύουμε τα όσα αναφέραμε στο τραπέζι που κάτσαμε με τον κ. Πετραλιά. Ευελπιστούμε ότι θα μπορέσουμε να είμαστε βιώσιμοι την επόμενη μέρα και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε.

Πως είναι η κατάσταση, στη μέτα covid εποχή;

Δυστυχώς, δεν είναι τόσο καλά τα πράγματα.

Οι αυξήσεις παραμένουν, έτσι; Υπάρχει περίπτωση να πέσει το σουβλάκι δηλαδή από κοντά 3 ευρώ, πόσο έχει φτάσει;

Έχει φτάσει 3,50 ευρώ και η μόνη περίπτωση είναι να ανέβει, και όχι να πέσει. σας πω δε ότι οι αυξήσεις είναι συνεχόμενες σε καθημερινή βάση. Κάτι το οποίο φέρνει σε δυσχερέστερη θέση τους καταστηματάρχες γιατί δεν μπορούν να αλλάζουν καταλόγους κάθε 2 και 3 μέρες. Αντιλαμβάνεστε και σεις ότι είναι μεγάλο το κόστος για να αλλάζεις καταλόγους και το μόνο που περιμένουμε είναι ότι κάποια στιγμή, θα σταθεροποιηθούμε σε κάποια επίπεδα. Από 1 Ιουλίου αναμένουμε να φύγει η ρήτρα αναπροσαρμογής από τα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Έτσι, για παράδειγμα θα μπορέσετε να μειώσετε την τιμή στο σουβλάκι;

Σας είπα και πριν, ότι ήδη έχουν πάρει μία αύξηση της τάξεως του 20% και 30%, τις οποίες τελευταία τις έχει απορροφήσει ο κλάδος σε όλα τα επίπεδα. Οπότε αντιλαμβάνεστε και σεις ότι πολλές επιχειρήσεις αυτή τη στιγμή δουλεύουνε με ζημιά. Ευελπιστούμε και μεις γι’ αυτό και κρατάμε σταθερές τις τιμές.

Αν έχετε παρατηρήσει, δεν έχουν αυξηθεί οι τιμές τον τελευταίο ενάμιση μήνα σε αντίθεση με τις πρώτες ύλες, που έχουν ανέβει άλλο ένα 30%, άλλο 20% μεσοσταθμικά. Ευελπιστούμε να φύγει η ρήτρα αναπροσαρμογής και γιατί όχι αν πέσουνε και οι τιμές των πρώτων υλών για να πέσουνε και οι τιμές των προϊόντων.

Για το ηλιέλαιο και όλα αυτά τα προϊόντα που υπάρχει θέμα λόγο πολέμου έτσι;

Δε μιλάμε μόνο για το ηλιέλαιο, το ηλιέλαιο είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση. Έχει εκτιναχτεί η τιμή του αλλά σε γενικό επίπεδο είναι οι τιμές σε όλα τα προϊόντα. Τα έχουν συμπαρασύρει οι τιμές στην άνοδο των καυσίμων. Φανταστείτε μόνο μια σακούλα πάγου έχει ανέβει 30%. Αντιλαμβάνεστε και σεις, όλα τα υπόλοιπα.

Είναι ντόμινο έτσι; Εγώ θέλω να ρωτήσω αν η αύξηση στο τιμοκατάλογο έχει επηρεάσει τόσο πολύ τον κόσμο. Υπάρχει μία πτώση στη κίνηση ή ο κόσμος συνεχίζει να πληρώνει 3,50 ευρώ το σουβλάκι όπως το πλήρωνε και πριν;

Αντιλαμβάνεστε σίγουρα ότι έχει μειωθεί και το πορτοφόλι του νοικοκυριού σε πολλά επίπεδα οπότε είναι άμεσα αναμενόμενο το να έχουμε και μία πτώση της τάξεως του 20% . Δυστυχώς, ευελπιστώ να πάνε καλά τα πράγματα το καλοκαίρι και το χειμώνα. Υγεία να υπάρχει πρώτα απ’ όλα και μετά όλα τα υπόλοιπα έπονται.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΦΗ ΝΤΙΝΗ

 

 

Από τις πιο δυνατές υποψηφιότητες στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ είναι ο Καθηγητής –Ιατρός Βουλευτής Εύβοιας της Ν.Δ Σπύρος Πνευματικός. Βαθύς γνώστης των προβλημάτων του Νομού, από τη θέση του πασχίζει εδώ και χρόνια για την επίλυση σοβαρών ζητημάτων της Εύβοιας. Παρόλο τις άριστες σχέσεις με το Μαξίμου πάντα λέει τα πράγματα με το όνομα τους. Αναγνωρίζοντας τα λάθη που έχουν γίνει και επισημαίνοντας τα σε εκείνους που πρέπει.

Παραμένει αγωνιστής για την Εύβοια και κερδίζει όλο και περισσότερο στα μάτια του κόσμου, καθώς εκτός των ιατρικών ή άλλων θεμάτων, στηρίζει εμπράκτως αιτήματα συλλόγων και φορέων. Με το δυνατό team που έχει στο γραφείο του, είναι σίγουρο πως διεκδικεί σίγουρα την πρωτιά στις επερχόμενες εκλογές όποτε και αν εκείνες γίνουν. Τα ευχαριστήρια που φτάνουν καθημερινά στο γραφείο αντικατοπτρίζουν και το μέγεθος της ανταπόκρισης που έχει στον κόσμο της Εύβοιας. Και συνεχίζει δυναμικά! (ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤΗ Β. ΕΥΒΟΙΑ)

pnevmatikos2

«Η ομόφωνη εκλογή του αποτελεί μια συμβολική επιβράβευση της μέχρι σήμερα δημοκρατικής και παραγωγικής λειτουργίας του κορυφαίου συλλογικού μας οργάνου, αλλά και εχέγγυο για την έτι περαιτέρω αναβάθμισή του.

Εξάλλου, ο πολιτικός πολιτισμός στις συνεδριάσεις μας είναι μια κατάκτηση πρώτιστα του Προεδρείου, αλλά και συνακόλουθα όλου του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην υπηρεσία του τόπου μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, μετά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την εκλογή του νέου Προέδρου. Νέος Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας εκλέχτηκε ο πρώην Δήμαρχος Θηβαίων, Αντιστράτηγος ε.α των Ενόπλων Δυνάμεων, Σπύρος Νικολάου.

Μία γυναίκα που κάνει για …10 άντρες είναι η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Καρύστου, Μαρία Βερούχη. Η κα Βερούχη είναι καθημερινά από τις 6 το πρωί στο εργοτάξιο του δήμου και παρακολουθεί όλη την κίνηση σε ότι αφορά την αποκομιδή απορριμμάτων στο δήμο. Και βέβαια ο κόσμος τις δίνει καθημερινά τα εύσημα γιατί προσπαθεί μαζί με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα για το καλύτερο αποτέλεσμα. Και η πολλή δουλειά…Φέρνει και το επιθυμητό αποτέλεσμα αφού ή Μαρία Βερούχη έχει φροντίσει για ένα δήμο καθαρό. Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά και όσοι πετυχαίνουν αυτή, άρχοντες! Αρχόντισσα, επομένως, η Βερούχη στην Καρυστία!

Μέσα σε δυο ώρες κατάφεραν επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις της Εύβοιας με τη βοήθεια και των εναέριων μέσων, των εθελοντών και των υδροφόρων του Δήμου Καρύστου να οριοθετήσουν τη φωτιά στον Κάμπο Καρύστου παρόλο που το έργο τους δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Η καλή συνεργασία Π.Υ Εύβοιας και του Διοικητή Περικλή Κουλκουβίνη με το Δήμαρχο Καρύστου Λευτέρη Ραβιόλο, τους εθελοντές και βέβαια τους υπαλλήλους του δήμου, κατάφεραν άμεσα να περιορίσουν τη φωτιά, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες του eviakosmos.gr , έκαψε 30 στρέμματα χαμηλής βλάστησης. Στο σημείο βρίσκονται πυροσβέστες, σε επιφυλακή. Στο σημείο και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Καρύστου Δημήτρης Ξυπόλητος.

Η γλυκύτατη περιφερειακή σύμβουλος Άννα Καρύκα από την Κάρυστο, σαν οικοδέσποινα κι εκείνη με τη σειρά της, την ημέρα της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κάρυστο, υποδέχθηκε τους συναδέλφους της κερνώντας τους από ένα βαζάκι μέλι Καρύστου! Κάτι γλυκό από ένα γλυκό κορίτσι της Καρυστίας!

Την ευχαρίστησαν και ανταπέδωσαν με ένα γλυκό φιλί στο τέλος… Έτσι, μόνο γλυκές αναμνήσεις θα έχουν οι Περιφερειακοί σύμβουλοι από την Κάρυστο.

Και βέβαια,από τους πρώτους που απόλαυσαν το δωράκι της συναδέλφου, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Φωκίδας Γιώργος Δελμούζος,που ταξίδεψε από την Φωκίδα για το Νότιο άκρο της Εύβοιας, προκειμένου να παραβρεθεί στη συνεδρίαση. Τον γλύκανε πρώτο η συνάδελφός του δίνοντας του ένα βαζάκι μέλι Καρυστίας, για να ξανάρθει!

Ήταν από τις πιο συγκινητικές στιγμές για τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηλία Σανίδα, η αντίδραση του συνόλου των Περιφερειακών Συμβούλων όλων των παρατάξεων, όταν εκείνος μετά το πέρας της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κάρυστο, στις 28 Ιουνίου, υπέβαλε την παραίτηση του από τη θέση του Προέδρου μετά την απόφαση του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού, να αναλάβει καθήκοντα Περιφερειάρχη Φθιώτιδας. «Εμείς εσένα θέλουμε» έλεγαν οι σύμβουλοι. Κάτι που συγκίνησε τον Πρόεδρο ο οποίος αντελήφθη ότι όλο αυτό το διάστημα ήταν Πρόεδρος όλων, ως όφειλε και βέβαια συνεχίζει να χρίζει της ίδιας εκτίμησης των συναδέλφων του. Και βέβαια η ικανοποίηση στο πρόσωπο του εμφανέστατη!

Από το δρόμο Κάρυστο-Μαρμάρι φαίνεται πως ξέσπασε η φωτιά, στη περιοχή Κάμπος Καρύστου, την οποία άνδρες της Π.Υ Χαλκίδας προσπαθούν να περιορίσουν για να μην επεκταθεί. Την ίδια ώρα 3 εναέρια μέσα συνδράμουν στο έργο κατάσβεσης. Στη μάχη με τις φλόγες επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα και εθελοντικές ομάδες από την ευρύτερη περιοχή! Συνδράμουν και υδροφόρες του Δήμου Καρύστου.

Φωτογραφίες: Θωμάς Χατζής

 Την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022, το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και Ιερείς της περιοχής, χοροστάτησε στον Εσπερινό του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Καμαρίων Ιστιαίας.

 Στο λόγο που απεύθυνε προς τους ευσεβείς χριστιανούς, αναφέρθηκε στο βίο των Αγίων Αναργύρων, στην δωρεάν εξάσκηση της ιατρικής τους επιστήμης στους ανθρώπους, προς δόξαν του Θεού και στο μαρτυρικό τους τέλος από τον δάσκαλος τους, που τους φθόνησε, επειδή τον ξεπέρασαν στην ιατρική. Ενώ, επίσης, τόνισε ότι έχοντας ως παράδειγμα τους Αγίους Αναργύρους μπορούμε να συνδυάσουμε την Πίστη με την Επιστήμη με άριστο τρόπο.

Λίγο πριν την Απόλυση, χειροθέτησε Αναγνώστη τον μαθητή Λυκείου κ. Βασίλειο Λάβα, υιό του Εφημερίου της εορταζούσης Ενορίας π. Αλεξάνδρου Λάβα και κατά τον νουθετήριο λόγο του τον επαίνεσε, για την επιμέλεια του στα ιερά γράμματα, ευχήθηκε να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο να προκόπτει στην ηλικία και την σοφία.

 Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Οικονόμο τον π. Αλέξανδρο Λάβα, αναφέροντας ότι στο πρόσωπό του τιμά την Ενορία και την καλή του πρεσβυτέρα και όλη την οικογένειά του και το φιλόκαλλο έργο που επιτελεί στην Ενορία, ενώ τόνισε ότι η ευπρέπεια του Ιερού Ναού και οι αγιογραφίες είναι έργα των χειρών του.

 Την κυριώνυμη ημέρα, Δευτέρα 1 Ιουλίου το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και τον Διάκ. Σταύρο Καλαφάτη, χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων και των Ιερέων της Λουτροπόλεως και των περιχώρων στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Λ. Αιδηψού.

 Κατά τη διάρκεια του κηρύγματος ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε το λόγο γύρω από το περιεχόμενο της αποστολικής περικοπής της ημέρας, υπογραμμίζοντας πως η κορυφαία και αιώνια αρετή είναι η αγάπη. Αρετή, την οποία κατείχαν και καλλιεργούσαν οι Αγ. Ανάργυροι προς το Θεό και προς τους ανθρώπους με την ανάργυρη παροχή των γνώσεων και των υπηρεσιών τους στους πάσχοντες.

IMX 7.1.2022 017

IMX 7.1.2022 013

IMX 7.1.2022 006

IMX 7.1.2022 003

 

 

Σελίδα 1 από 819

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr