bannernew6

f spanos

spyrou

                                           

Τελευταία Νέα

Δεν είναι τυχαίο που ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης και στις δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις ήρθε πρώτος σε ψήφους στις Περιφερειακές εκλογές στην πρώτη με επικεφαλής τον Κώστα Μπακογιάννη και τη δεύτερη με επικεφαλής τον σημερινό Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό.

Συνοδοιπόροι όλα αυτά τα χρόνια έβαλαν θετικό πρόσημο στα πεπραγμένα της ΠΕ Εύβοιας. Με έργα υποδομής που η Εύβοια είχε να δει πάνω από 15 χρόνια. Εργατικός, αεικίνητος, ο Γιώργος Κελαϊδίτης αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας όλα αυτά τα χρόνια και κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις.

Ενώ πάντα στα δύσκολα ήταν μπροστάρης. Είτε στις φυσικές καταστροφές που έπληξαν την Εύβοια είτε στις καταστροφικές πυρκαγιές που η συνδρομή της Περιφέρειας ήταν πάντα ουσιαστική.

Το μυστικό της επιτυχίας για το Γιώργο Κελαϊδιτη κρύβεται στο χαρακτήρα του. Σεμνός και ταπεινός επικεντρώνεται στο στόχο και πετυχαίνει…

Μεταξύ των στόχων του και η νίκη στις επερχόμενες εκλογές!

Η Αρτάκη έστειλε μήνυμα νίκης για τις 8 Οκτωβρίου.

Ο ενθουσιασμός και η παρουσία όλων των υποψήφιων δημοτικών και κοινοτικών Συμβούλων αλλά και φίλων της παράταξης «ΑΜΕΣΑ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ» στα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου στη Ν.Αρτάκη, είναι η επιβεβαίωση της νικηφόρας πορείας του συνδυασμού.

Μετά την τέλεση του αγιασμού, ο υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Χαλκιδέων Γιώργος Σπύρου αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που θέτει η δημοτική παράταξη στο πρόγραμμά της

«Δεν είμαστε καθόλου ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις της απερχόμενης δημοτικής αρχής. Θέλουμε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα σε όλο τον Δήμο και φυσικά στη Νέα Αρτάκη, που είναι ένα ιδιαίτερο και ξεχασμένο κομμάτι αυτού του Δήμου. Μπορεί και πρέπει μέσα στα επόμενα δυο χρόνια η παράκαμψη της Αρτάκης να έχει ολοκληρωθεί. Γιατί η παράκαμψη της Αρτάκης θα ανακουφίσει και θα αλλάξει άρδην την κατάσταση σε αυτό εμπορικό κέντρο. Θα σταματήσει αυτό το χάος που βλέπουμε γύρω μας. Θα μας επιτρέψει σταδιακά να αναπλάσουμε το κέντρο της πόλης. Θα μας επιτρέψει να αναπλάσουμε όλη τη διαδρομή που συνδέει την Χαλκίδα με την Αρτάκη. Να αναπτύξουμε κατά μήκος αυτής της διαδρομής έναν εκτεταμένο ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο. Θα προχωρήσουμε τα έργα υποδομής. Αυτά που δε φαίνονται με μια πρώτη ματιά, αλλά είναι τα πιο σημαντικά.

Την εφαρμογή των σχεδίων πόλεως. Τον εκσυγχρονισμό του δικτύου ύδρευσης, για να έχουμε καλή ποιότητα νερού. Θα προχωρήσουμε όμως και την ανάπλαση από το λιμάνι της Αρτάκης μέχρι το Ζέφυρο. Θα διαμορφώσουμε τουλάχιστον δυο μεγάλους χώρους πάρκινγκ, ιδίως για τους επισκέπτες μας. Θα φροντίσουμε για τις ξεχασμένες γειτονιές αυτής της πόλης, αλλά θα εργαστούμε, ώστε η Αρτάκη να αποκτήσει ένα μεγάλο πάρκο Άθλησης και Αναψυχής εκεί που υπάρχουν ακόμη ανοικτοί χώροι. Θα κάνουμε τα πάντα, ώστε η Αρτάκη να είναι το στολίδι και όχι πίσω αυλή της Χαλκίδας».

Ο υποψήφιος Δήμαρχος έθιξε και την πρακτική της απερχόμενης δημοτικής αρχής κατά την προεκλογική περίοδο, που μέσα στην απελπισία της ήττας, ενδίδει σε κινήσεις τρομοκρατίας, προπαγάνδας και συκοφαντίας

«Στην αρχή επιχείρησαν να μας τρομοκρατήσουν. Δεν φοβηθήκαμε και στελεχώσαμε αυτό το πλήρες και άξιο ψηφοδέλτιο νίκης και απαλλαγής απέναντι σε ένα ψηφοδέλτιο πιέσεων και ανήθικων υποσχέσεων. Σε ένα ψηφοδέλτιο στο οποίο μετράμε ένα πρωτοφανή αριθμό δημοτικών υπαλλήλων. Τώρα η απερχόμενη δήμαρχος αντιστρέφει την πραγματικότητα και μάλιστα εξέδωσε και δελτίο τύπου ψευδόμενη ότι εμείς τάχα απειλούμε δημοτικούς υπαλλήλους. Θέλει έτσι να μας παρασύρει σε ένα πιο πρόσφορο για αυτή πεδίο αντιπαράθεσης. Στο βούρκο του ψέματος και της λασπολογίας. Εμείς όμως δεν θα της κάνουμε τη χάρη. Θα την αφήσουμε μόνη της να βουλιάζει στον βιότοπο που αυτή επέλεξε για να κινείται. Δεν έχει κανείς να φοβηθεί το παραμικρό από εμάς, εκτός από τους προμηθευτές του δήμου που είχαν το προνόμιο των απευθείας αναθέσεων. Εκτός από τους υπαλλήλους του Δήμου που κατέλαβαν τις θέσεις άξιων συναδέλφων τους, χωρίς να έχουν ούτε τα τυπικά προσόντα. Μόνο αυτοί έχουν κάθε λόγο να μας φοβούνται, γιατί εμείς θέλουμε ένα δήμο χωρίς προνόμια. Ένα δήμο δίκαιο που θα υπηρετεί και δεν θα εκμεταλλεύεται τους δημότες. Ένα δήμο που θα δουλεύει και θα είναι παραγωγικός στην υπηρεσία του δημότη».

Κλείνοντας ο υποψήφιος Δήμαρχος έστειλε μήνυμα νίκης, παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «ΑΜΕΣΑ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ» στην Δημοτική Ενότητα Νέας Αρτάκης.          

d6CQ8DMl

V vbVIBi

V vbVIBi

yfcwitXU

ZSAFRnFX

Την Τετάρτη 20/09, στις 20.00, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, θα βρίσκεται στη Χαλκίδα, όπου θα συναντήσει και θα μιλήσει σε μέλη και φίλους του κόμματος, στο Yacht café (παραλία Χαλκίδας).

Την Κυριακή συνεδρίασε η Επιτροπή Παζαριού στο Αυλωνάρι, στο παλιό δημαρχείο. Παρόντες ο Πρόεδρος της Επιτροπής Χρήστος Σαμαράς, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Κότσαρης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ Γιώργος Ζέρβας, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αυλώνος Πάττυ Κούκη, ο Αντιπρόεδρος Παναγιώτης Κόττης, ο Γραμματέας του Ε.Σ Δημήτρης Φραγκούλης και η Αντιπρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Παναγιώτα Γκίκα.

«Θλίβομαι που οι δύο εκλεγμένοι από τη Δ.Ε Αυλώνος με τη συμπολίτευση δεν στηρίξατε την πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου σύμφωνα με την οποία αιτούμαστε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων του παζαριού να πέσει στη Δ.Ε Αυλώνος με προτεραιότητα την αναβάθμιση του χώρου του παζαριού.»

Να σημειωθεί ότι έχει σταλεί επιστολή για να συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο από τον Εμπορικό Σύλλογο χωρίς μέχρι σήμερα να έχει συνεδρίαση.

Σήμερα στις 10 το βράδυ οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες Στερεάς Ελλάδας διαμορφώνουν τα ξίφη τους σε ένα μοναδικό debate που θα κληθούν να απαντήσουν για τα θέματα που αφορούν στην Περιφέρεια Στερεάς στους έγκριτους δημοσιογράφους του STAR CHANNEL Κεντρικής Ελλάδας.

Μπορεί ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός να του εμπιστεύθηκε την Αντιπεριφέρεια Καινοτομίας - Νέων Τεχνολογιών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στον Κώστα Βαρδακώστα, όμως επειδή τον γνωρίζει χρόνια και έχει συνεργασθεί εποικοδομητικά μαζί του, αναγνωρίζει «σιωπηλά» το έργο του όλα αυτά τα χρόνια στην Περιφέρεια.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του ο Κώστας Βαρδακώστας όλα αυτά τα χρόνια στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων κερδίζοντας τον κόσμο μέσα από τις δράσεις του. Άλλες μπορούσαν να αναφερθούν και άλλες όχι. Χωρίς να μπαίνει στα χωράφια άλλων, κατάφερε να συνδράμει πολυεπίπεδα στις ανάγκες του κόσμου. Δεν είναι τυχαίο η δεύτερη φορά

Ένα παιδί σεμνό και ταπεινό που δεν του αρέσει να περιαυτολογεί και αφήνει τους άλλους να μιλάνε για την πολυεπίπεδη προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο όλα αυτά τα χρόνια. Και δεν κερδίζει μόνο στις καρδιές των μεγάλων.

Κερδίζει και στους μικρούς μας φίλους. Μερικοί μάλιστα έτρεξαν να τον σφίξουν στην αγκαλιά τους τα δύο βράδια που βρέθηκαν στην Κύμη, και παρακολούθησαν τα άστρα μέσα από τα τηλεσκόπια και το κινητό πλανητάριο που ο κ. Βαρδακώστας διοργάνωσε και βραδιές αστροφυσικής με αξιόλογους ομιλητές, αρχής γενομένης από την Κύμη.

Και τα καλύτερα είναι μπροστά για το νεαρό αυτοδιοικητικό, που έχει κάθε λόγο να παραμένει συνοδοιπόρος στο πλευρό του Φάνη Σπανού… Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι έχει διατελέσει περιφερειακός σύμβουλος δύο θητείες στην Π.Ε Εύβοιας.

Δεν έχει σταματήσει ούτε λεπτό να γυρίζει τα χωριά του δήμου, ο υποψήφιος δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης-Αγίας Άννας Γιάννης Κατσιαμάκας. Στο πλευρό του οι υποψήφιοι που έγιναν συνοδοιπόροι σε αυτή τη μεγάλη μάχη των εκλογών.

Μετά την κατάθεση του ψηφοδελτίου στο Πρωτοδικείο συνεχίζουν δυναμικά να ενημερώνουν τον κόσμο για το πρόγραμμα του συνδυασμού. Με όρεξη και μεράκι για προσφορά στον τόπο διεκδικούν το δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγιας Άννας.

Ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης των «Νέων Οριζόντων» Δημήτρη Θωμά, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πορεία Δημιουργίας». Ο κ. Μπαράκος σε δελτίο τύπου που εξέδωσε αναφέρει χαρακτηριστικά:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για ντιπέϊτ

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλαδας Φάνης Σπανός δήλωσε μετά την επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραϊσκος: Καταδικάζουμε ρητά και απερίφραστα τη χτεσινοβραδινή βίαιη επίθεση, σε βάρος του Δημάρχου Λαμιέων, Θύμιου Καραΐσκου. Θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση έρευνα για την σύλληψη των δραστών και την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη.

Τόνισα δημόσια προ ημερών ότι «ο τρόπος που κάνουμε εκλογές καθορίζει τον τρόπο που θα διοικηθούμε. Και ο τρόπος που θα διοικηθούμε καθορίζει και τον τρόπο που θα ζήσουμε».

Αισθάνομαι σήμερα την ανάγκη να προσθέσω ότι αυτή η σκέψη δεν είναι αυτοαναφορική για όσους ασχολούμαστε με τα κοινά, αλλά μας αφορά συνολικά ως κοινωνία. Όλους μαζί, αλλά και καθεμία και καθέναν μας ξεχωριστά.

Ένα βήμα πιο κοντά στην έναρξη τους βρίσκονται πλέον τα δύο νέα τοπικά προγράμματα Leader που θα υλοποιηθούν στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας την περίοδο μέχρι και το 2027.

Την Παρασκευή 15/9/23 ανακοινώθηκε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης και βαθμολόγησης των προτάσεων που υπέβαλε ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΥΒΟΙΑΣ Α.Ε. για την υλοποίηση δύο τοπικών προγραμμάτων Leader σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τις απαιτήσεις της πρόσκλησης που είχε δημοσιεύσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η θετική αξιολόγηση που έλαβαν και οι δύο προτάσεις δίνει τη δυνατότητα να συνεχιστεί η αναπτυξιακή προσπάθεια που ξεκίνησε την προηγούμενη προγραμματική περίοδο καλύπτοντας το σύνολο σχεδόν της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

Ειδικότερα η προσπάθεια αυτή αφορά την περιοχή της Κεντρικής και Βόρειας Εύβοιας, η οποία καλύπτει τα διοικητικά όρια των Δήμων Ερέτριας, Χαλκιδέων (πλην της Δημοτικής Ενότητας Χαλκίδας), Διρφύων-Μεσσαπίων, Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας & Ιστιαίας-Αιδηψού και έχει πληθυσμό που πλησιάζει τα 110.000 άτομα.

την περιοχή της Νότιας Εύβοιας και Σκύρου, η οποία καλύπτει τα διοικητικά όρια των Δήμων Καρύστου, Κύμης-Αλιβερίου και Σκύρου και έχει πληθυσμό που πλησιάζει τα 44.000 άτομα. Το πρόγραμμα υποβλήθηκε από την Κοινοπραξία των εταιριών Αναπτυξιακή Εύβοιας ΑΕ- Σκαπάνη ΑΕ-Εμπορικός Σύλλογος Αλιβερίου.

Ο στόχος και των δύο προγραμμάτων είναι η στήριξη του τοπικού πληθυσμού με δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και βελτίωσης της καθημερινότητας του με κεντρικό άξονα το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της περιοχής παρέμβασης.

Η Διοίκηση της Αναπτυξιακής Εύβοιας θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους τους τοπικούς φορείς από τους τομείς της αγροδιατροφής, του τουρισμού, της κοινωνικής οικονομίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης Α και Β Βαθμού και τους υπόλοιπους κλάδους της τοπικής οικονομίας αλλά και όλους τους πολίτες της Εύβοιας και της Σκύρου για τη συνεισφορά τους στην προσπάθεια αυτή.

Επιπλέον, δεσμεύεται για την ταχεία ανταπόκριση της στις διαδικασίες που θα θεσμοθετηθούν ώστε να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό η υλοποίηση των δύο τοπικών προγραμμάτων που θα ενισχύσουν τις επενδυτικές και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες των τοπικών φορέων και επιχειρήσεων.

Σελίδα 1 από 953

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr