bannernew6

Τελευταία Νέα

Το ενδιαφέρον της Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου Σοφίας Βότση για να κατέβει δήμαρχος στο Δήμο καθώς και το πολιτικό «φλερτ» με την παράταξη του νυν δημάρχου Θανάση Μπουραντά έχει δημιουργήσει τροφή για διάφορους σχολιασμούς που οι περισσότεροι συγκλίνουν στο γεγονός ότι πρόκειται για ένα επικοινωνιακό παιχνίδι με το οποίο η κα Βότση θέλει να πετύχει το στόχο απέναντι στον κ. Θωμά. Να διεκδικήσει δηλαδή, θέση αντιδημάρχου στις επερχόμενες εκλογές.

Το να είναι η ίδια υποψήφια δήμαρχος, για πολλούς φαντάζει όνειρο απατηλό …Ενώ το δεύτερο σενάριο, θα μπορούσε να έχει μία βάση, αν ο κ. Θωμάς καταδικαζόταν για παράδειγμα στο πολύκροτο δικαστήριο και η ίδια έψαχνε για αυτοδιοικητική …στέγη. Να σημειωθεί εδώ ότι σ αυτή τη δύσκολη στιγμή που όλοι οι εκλεγμένοι σύμβουλοι του κ. Θωμά στέκονται στο πλευρό του, η κα Βότση απέχει επιδεικτικά! Γιατί άραγε;

Έχει ακόμα καιρό να σκεφθεί η εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό του κ. Θωμά και να καταλήξει νωρίς πριν βρεθεί εκτός και τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο για εκείνη…

Να σημειωθεί ότι φέτος για πρώτη φορά ο Εμπορικός Σύλλογος Αλιβερίου με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής χρηματοδοτήθηκε από το Δήμο Κύμης –Αλιβερίου με το ποσό των 12.000€, για πρώτη φορά! Αλήθεια, ο δήμος θα χρηματοδοτήσει με ανάλογο ποσό και το Σύλλογο Επαγγελματιών Κύμης, για τη Λευκή Νύχτα; Γιατί οι πληροφορίες μας λένε ότι ο δήμος θα καλύψει μόνο τα ηχητικά, προς ώρας…

(Η φωτογραφία είναι από τη φετινή Λευκή Νύχτα στο Αλιβέρι)

Η υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Εύβοια, Σοφία Νικολάου, συνεχίζει να περιοδεύει σε κάθε γωνιά του νομού, να συνομιλεί με πολίτες, φορείς της αγοράς και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Και ταυτόχρονα λαμβάνει μέρος σε όλες τις σημαντικές πολιτικές, κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που γίνονται στο νομό.

Χθες η κ. Νικολάου πήγε το πρωί στο χωριό Άγιος Ιωάννης έξω από το Αλιβέρι, τον τόπο καταγωγής του Αγίου Πορφυρίου, ενός σεβάσμιου γέροντα που υπηρέτησε όσο λίγοι την Εκκλησία και τον μοναχισμό.

Στον Άγιο Ιωάννη βρέθηκε πλήθος κόσμου, αλλά και οι Σεβασμιώτατοι μητροπολίτες Καρυστίας και Σκύρου, κ. Σεραφείμ και Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, κ. Χρυσόστομος. Ολοι μαζί τίμησαν τη μνήμη του Αγίου Πορφυρίου, τον οποίο η Εκκλησία μας εορτάζει στις 2 Δεκεμβρίου.

906B8B9D 4CF6 47BA BEBE 1FB6EA789F04

WhatsApp Image 2022 12 04 at 20.13.58

Στη συνέχεια η κ. Νικολάου μετέβη στο χωριό Ζάρακες, το επίκεντρο των σεισμών που έγιναν τη προηγούμενη εβδομάδα και οι οποίοι προκάλεσαν πολλές υλικές ζημιές. Η υποψήφια βουλευτής συνομίλησε με τον με τον πρόεδρο της κοινότητας Ζαράκων, κ. Χρήστο Τρανό, και με πολίτες και ενημερώθηκε για τις ζημιές που υπέστησαν ορισμένα κτίρια.

Το βράδυ η κ. Νικολάου πήγε στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας για την εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντών.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας τίμησε τους εθελοντές, οι οποίοι επιτελούν σπουδαίο έργο για την πατρίδα μας.

Τέλος, η κ. Νικολάου μετέβη στον Σύλλογο Ελληνικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς «Το Αλωνάκι», όπου έγινε η παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Στις 7 Κορυφές» που έγραψαν η Χριστίνα Φλαμπούρη και Μαρία Ρουσάκη.

E826CF20 E0AA 4893 B609 267D99AE9325

2C118253 149A 48BB A49F 5EEC81DBDC8C

 

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Παναγιώτης Αγνιάδης αναφερόμενος στη νέα ρύθμιση:

"Το Επιμελητήριο Βοιωτίας χαιρετίζει την απόφαση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη σύμφωνα με την οποία το αμέσως επόμενο διάστημα θα ψηφιστεί νέα ρύθμιση για το έτος 2023 που θα ορίζει την αναπροσαρμογή του μισθώματος έως 3% κατά ανώτατο όριο, σε σχέση με το μίσθωμα του έτους 2022, για τις εμπορικές και επαγγελματικές μισθώσεις ακινήτων.

Η ρύθμιση αυτή αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη λόγω των προβλημάτων που έχουν προκύψει από την ενεργειακή κρίση, δίνοντας μια πρόσθετη ανάσα βιωσιμότητας στις επιχειρήσεις και αποτελούσε, ένα πάγιο αίτημα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων".

Εδώ και 21 χρόνια διοργανώνεται από τα μέλη του Δ.Σ και πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία το Χριστουγεννιάτικο bazaar του Λυκείου Ελληνίδων και για ακόμα μία χρονιά ήταν άκρως επιτυχημένο! Πραγματοποιήθηκε το διήμερο 3 και 4 Δεκέμβρη, στο κτίριο που στεγάζεται το Λύκειο των Ελληνίδων. Τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος κόσμου, αυτοδιοικητικοί, πολιτευτές αλλά και κόσμος που το στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια.

Οι γυναίκες του Λυκείου των Ελληνίδων είχαν φιλοτεχνήσει μοναδικά σε γεύσεις γλυκά και μαρμελάδες αλλά και ζυμαρικά, ποτά καθώς επίσης αντικείμενα όπως ποδιές, σου-πλά που με σχέδιο δανεισμένο από την παραδοσιακή ποδιά της Αγίας Άννας, διακοσμητικά κ.α Ενώ ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, τα βλέμματα των οποίων τράβηξε ο πάγκος με προϊόντα από το χωριό Κοκκινομηλιά της Βόρειας Εύβοιας.

Τα προϊόντα έστειλε η Πρόεδρος της Κοκκινομηλιάς Κυριακή Καραβά, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη βοήθεια που προσέφερε το Λύκειο Ελληνίδων στο ομώνυμο χωριό και ειδικά στην εκκλησία που κάηκε ολοσχερώς τον Αύγουστο του 2021, στην καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε στη Βόρεια Εύβοια.

«Το διοικητικό συμβούλιο έκανε την κολυμπήθρα και ορισμένα μέλη και μετά στον Προφήτη Ηλία έφτιαξε τη σκεπή εξ ολοκλήρου και μέσα όλα τα καντήλια. Βοηθήσαμε στην αναστήλωση της εκκλησίας του προφήτη Ηλία, η οποία είχε καεί και δεν είχε σκεπή. Δεν είχε παράθυρα, πατώματα, τίποτα. Την κολυμπήθρα και τα υπόλοιπα την πήγαμε στην εκκλησία των Ταξιαρχών και όταν φτιαχτεί η μεγάλη εκκλησία θα την πάρουν, γιατί ακόμα δεν έχουν εκκλησία, έχουν μικρά παρεκκλήσια. Όλα αυτά βέβαια έγιναν με συνεισφορά των μελών του Λυκείου των Ελληνίδων για το πυρόπληκτο χωριό Κοκκινομηλιά» δήλωσαν τα μέλη του Δ.Σ του Λυκείου των Ελληνίδων (η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Μαρία Κώτση, η Έφορος Εθνικών Ενδυμασιών Ελένη Τσιριγώτη, η Γενική Γραμματέας Δέσποινα Βράκα και η Οικονομική Έφορος Παναγιώτα Γεωργακοπούλου) αποκρινόμενα για τον …πάγκο της Κοκκινομηλιάς και συνέχισαν:

ble6

Το Λύκειο Ελληνίδων πέραν των χορών και των ενδυμασιών, πρωτίστως έχει κοινωνική προσφορά. Άρα λοιπόν ευαισθητοποιήθηκε αμέσως για τα πυρόπληκτα χωριά της Βόρειας Εύβοιας και όχι μόνο το Λύκειο της Εύβοιας αλλά και άλλα Λύκεια της ευρύτερης οικογένειας. Είχαμε προσφορές από το Λύκειο της Ξάνθης, τη Νάουσα και το Λύκειο του Σίδνεϋ στην Αυστραλία».

Όπως μας ανέφεραν τα μέλη του Δ.Σ του Παραρτήματος της Χαλκίδας. τα έσοδα του bazaar θα πάνε για τη συντήρηση και τον εμπλουτισμό της ιματιοθήκης του Λυκείου Ελληνίδων. «Δεν επιχορηγούμεθα από κάποιον κρατικό φορέα και εδώ υπάρχει μια ιματιοθήκη τεράστια με αυθεντικά ρούχα και αντίγραφα κυρίως για χρηστικούς λόγους. Άρα, ένα μεγάλο μέρος πηγαίνει εκεί και φυσικά ένα μέρος δίνεται και σε κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα» μας είπαν χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά στις επερχόμενες δράσεις του Λυκείου αυτές είναι οι ακόλουθες:

Η μία εκδήλωση που τελείται υπό την αιγίδα του Μητροπολίτου και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας, από το μουσικό τμήμα του Λυκείου Ελληνίδων . Στην εκδήλωση αφηγήτρια θα είναι η Αντιπρόεδρος του Λυκείου κυρία Αράπογλου η οποία θα διαβάσει κομμάτια από μυθιστορήματα του Κόντογλου.

Η επόμενη εκδήλωση θα γίνει τη Δευτέρα στις 12 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Παλίρροια. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το τμήμα προβλημάτων γυναίκας και παιδιού. Στην εκδήλωση θα προσφερθεί τσάι, ενώ ομιλητής θα είναι ο κ. Χαρμαντάς, σχολικός σύμβουλος και βασικό θέμα της ομιλίας θα είναι «Κακοποίηση του παιδιού, ένα βουβό έγκλημα». Με το πέρας της ομιλίας θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η επόμενη εκδήλωση θα γίνει πριν τα Χριστούγεννα και συγκεκριμένα στις 23 Δεκεμβρίου, όπου θα βγουν στους δρόμους της Χαλκίδας να πουν τα παραδοσιακά κάλαντα μαζί με όργανα με την καθοδήγηση του κ. Λευτέρη Πνευματικού, ο οποίος είναι δάσκαλος της παραδοσιακής χορωδίας.

Τέλος, η επόμενη εκδήλωση θα είναι στις 15 Ιανουαρίου του 2023 όπου θα γίνει η κοπή της βασιλόπιτας. Και φυσικά οι εκδηλώσεις δε σταματάνε εδώ. Αφού στα σχέδια του Διοικητικού Συμβουλίου, υπάρχουν πολλές ακόμα δράσεις μέσα στο 2023.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η διακόσμηση της εισόδου έγινε από την κα Άννα Πανουργιά, εκπρόσωπο του Λυκείου Ελληνίδων Αθηνών.

ble1

 ble2

ble3

ble4

ble7

ble8

ble9

ble10

ble11

 

επιμελείται η

ΑΛΚΗΣΤΙΣ

ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ-ΜΕΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΣ

PANHELLENIC UNION SCHOOL OF ASTROLOGY

RECEARCH-ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ ΠΛΑΝΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΡΡΟΩΝ

ΤΗΛ 6977449879 & 6976842543 ΧΑΛΚΙΔΑ

Εmail Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Iστοσελίδα www.alkhstis.gr

ΚΡΙΟΣ

Με κάποιες εντάσεις ξεκινά αυτή η εβδομάδα Κριοί μου λόγω της εκρηκτικής Πανσελήνου στις 8/12 κάνοντάς σας να νιώσετε νευρικοί και εριστικοί στη πορεία της. Η συμμετοχή Ποσειδωνα και Άρη δείχνει πως πρέπει να είστε προσεχτικοί στην επικοινωνία, τις συναλλαγές σας και στο παρασκήνιο που επικρατεί γύρω σας. Διατηρείστε χαμηλούς τόνους απέναντι στην επιθετική διάθεση των πολύ κοντινών σας ανθρώπων και δείξτε υπομονή αλλά και ευελιξία ώστε να αποφύγετε τα λεκτικά επεισόδια και τις συγκρούσεις. Μια σημαντική ευκαιρία, μια είδηση καλής διευθέτησης μπορεί να προκύψει με το πέρασμα Αφροδίτης και Ερμή στον Αιγόκερω δίπλα απ’ τον Πλουτωνα ώστε να επωφεληθείτε οικονομικά στον επαγγελματικό σας τομέα.

ΤΑΥΡΟΣ

Κι ενώ οι διαπραγματεύσεις για τη ρύθμιση των οικονομικών σας Ταύροι μου δίνουν και παίρνουν, οι υποχρεώσεις παράλληλα πληθαίνουν αυτές τις μέρες, με την Πανσέληνο στους Δίδυμους. Είναι μια Πανσέληνος που ταλαιπωρεί, που προβληματίζει. Η δυσαρέσκεια θα είναι έντονη αφού θα κυριαρχεί ασυναρτησία στο περιβάλλον σας. Μην παίρνετε κατάκαρδα ότι ακούτε, αποφύγετε συγκρούσεις κι αντιπαραθέσεις και δώστε μεγαλύτερη σημασία στην υγεία των δικών σας ανθρώπων. Με το πέρασμα της Αφροδίτης, κυβερνήτη σας στον Αιγόκερω και τη σύνοδο της με τον Ερμή, κάτι καλό φαίνεται στον ορίζοντα κι ελπιδοφόρο. Ωστόσο, ένα θέμα προσωπικό θα έρθει στην επιφάνεια λίγο πριν αφήσει το Τοξότη στο τετράγωνο της με τον Δια, προσεγγίστε το με ψυχραιμία.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η εβδομάδα σας ξεκινά με μεγάλες ταχύτητες που στιγμές γίνονται βασανιστικές κάτω από μια Πανσέληνο στο ζώδιο σας εκρηκτική στις 8/12 προκειμένου να προλάβετε να διευθετήσετε εκκρεμότητες, επαγγελματικές και προσωπικές. Ο Άρης ανάδρομος από το ζώδιο σας δυσκολεύει την ροή των πράγματων. Η δυσαρμονία του με τον Ποσειδωνα επιβαρύνει κι η συμμετοχή του Δια φορές διογκώνει την ένταση. Εύκολα μπορείτε να παρασυρθείτε σε λόγια βαριά, οι μέρες αυτές και κάτω από τον απόηχο των δύσκολων όψεων μπορεί να φέρουν ραγδαίες εξελίξεις στα προσωπικά και την υπερβολή στις υποσχέσεις. Καλό είναι να μην στηρίζεστε στους άλλους τόσο για την επαγγελματική σας πορεία όσο και για αισθηματικές ή κοινωνικές συνεργασίες.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ένα κλίμα παρασκηνιακό επικρατεί στην αρχή της εβδομάδας που εύκολα μπορεί να παρασύρει σε λάθη και συζητήσεις ανούσιες σε προσωπικά και επαγγελματικά θέματα. Λίγο πριν την Πανσέληνο που πραγματοποιείται στις 8/12, αλλαγές κι εξελίξεις συμβαίνουν με ένα τρόπο σκληρό που δύσκολα μπορείτε να διαχειριστείτε. Μην κάνετε λοιπόν σχέδια για όσα δεν μπορούν να υλοποιηθούν ή καταστάσεις που δεν μπορούν να προχωρήσουν. Ακόμα και στη δουλειά εκεί που συμβαίνουν διάφορες ίντριγκες, καλό είναι να μην βγάλετε συμπεράσματα που θα προδικάσουν ένα αποτέλεσμα κι έτσι ενισχύσετε το βαρύ κλίμα. Μην σας ξεφύγουν τα πράγματα εκτός ορίων, κρατήσετε αποστάσεις από τον οικονομικό πανικό και προστατεύστε τον εαυτό σας αποφεύγοντας όσα σας προκαλούν φόβο.

ΛΕΩΝ

Αρκετά απαιτητική η περίοδος αυτή που διανύετε Λέοντές μου. Πολύ πιθανόν να νιώσετε πως έχετε παραγκωνίσει τις συναισθηματικές σας ανάγκες αυτή την εβδομάδα. Κάτι που θα μπορούσε να δημιουργήσει αρνητική διάθεση για να δουλέψετε τα θέματα που πρέπει να λυθούν. Σχέδια, φιλίες και κάθε προγραμματισμός θα επανεξεταστούν κάτω από την επιρροή της Πανσελήνου στις 8/12.Η σύνοδος Αφροδίτης Ερμή στον Αιγόκερω μπορεί να φέρει αναστάτωση στις εργασιακές σχέσεις, ακόμα και κάποιες υποχρεώσεις στη δουλειά που ενδεχομένως δεν περιμένατε, όπως και το τετράγωνο Άρη Ποσειδωνα, ίσως να φέρει πικρία. Παρόλο το περίεργο κλίμα που επικρατεί, θα μπορέσετε να ανακάμψετε αφού έχετε την υποστήριξη του Κρόνου .

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Αρκετά μπερδεμένοι θα είστε Παρθένοι μου σχεδόν όλη την εβδομάδα με το στενό σας περιβάλλον κι ένα πρόσωπο μέσα απ’ αυτό θα γίνει η αιτία να σας ταλαιπωρήσει ιδιαίτερα. Οι συζητήσεις που θα έχετε στην αρχή της θα σας παρασύρουν σε ένα παραλήρημα αναπάντεχο που μπορεί και να έχει κι αρνητικό και θετικό αντίκτυπο. Επαγγελματικά και αισθηματικά ζητήματα θα σας αιφνιδιάσουν κάτω από την δύσκολη Πανσέληνο στους Δίδυμους στις 8/12..ισως κάποιοι από σας εξαπατηθείτε με τον χειρότερο τρόπο. Η Αφροδίτη σώζει προσωρινά την κατάσταση, ανοίγοντας την όρεξη για περισσότερες απολαύσεις, ωστόσο ο φύλακας σας είναι ο Πλουτωνας που στο εξάγωνο του με τον Δια θα βοηθήσει ουσιαστικά τα προσωπικά σας ζητήματα να έχουν ουσία και διάρκεια.

ΖΥΓΟΣ

Θα ταλαιπωρηθείτε και σεις αναμφισβήτητα φίλοι Ζυγοί με τη σειρά σας, αφού η εβδομάδα που ακολουθεί φέρνει αιφνίδιες καταστάσεις, παρεξηγήσεις, απογοητεύσεις, ματαίωση των σχεδίων σας, μικροατυχήματα για σας που οδηγείτε συχνά ή χειρίζεστε μηχανήματα, για τα οποία και πρέπει να φανείτε προνοητικοί. Μην δίνετε υποσχέσεις που δεν μπορείτε να κρατήσετε, μην προκαλείτε με την συμπεριφορά σας τους γύρω σας προδικάζοντας καταστάσεις κάτω από την επιρροή της Πανσελήνου που πραγματοποιείται στις 8/12 που εκτός από δύσκολη είναι και επικίνδυνη, έχει ένα χαρακτήρα εγκλωβισμού και παγίδευσης και προκαλεί παρεξηγήσεις κι εκτιμήσεις λανθασμένες. Η σύνοδος Ερμή Αφροδίτης και το τρίγωνο Άρη Κρόνου θα είναι οι όψεις που θα δώσουν χρώμα στην προσωπική σας ζωή.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Αυτή η εβδομάδα Σκορπιοί μου είναι απαιτητική για σας, οι υποχρεώσεις στη δουλειά αρκετές κι αυτές είναι που θα σας δημιουργήσουν άγχος τις πρώτες ημέρες, ωστόσο μετα τις 10 θα υπάρξει πιο πρόσφορο έδαφος διευθέτησης. Η Πανσέληνος στους Δίδυμους στις 8/12 έχει πολύ έντονο χαρακτήρα, πρόσωπα και καταστάσεις θα δοκιμάσουν αντοχές κι ανοχές στις σχέσεις σας μαζί τους. Πολύ πιθανόν κάποιος να θελήσει να σας εκμεταλλευτεί οικονομικά η να σας επωμισει ευθύνες που δεν σας αναλογούν. Το σκηνικό που διαμορφώνεται σίγουρα δεν θα σας αρέσει αφού ακόμα κι σ΄ ότι χρειαστείτε θα είναι δύσκολο να εξυπηρετηθείτε και σεις έχετε μάθει να μην διαμορφώνονται αιφνίδια τα γεγονότα στην καθημερινότητα σας. Αφοσιωθείτε στα θέλω σας κι απομακρυνθείτε από τις παγίδες.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Αυτή την εβδομάδα φίλοι Τοξότες θα είστε στο επίκεντρο αφού είστε το ζώδιο που επηρεάζεται άμεσα από την Πανσέληνο του μήνα αυτού. Κι ενώ μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια καλή εβδομάδα ο απόηχος θα σας ακολουθεί για μέρες. Με την δυσαρμονία Ηλιου Ποσειδωνα να κορυφώνεται στοχεύοντας και χτυπώντας οικογένεια και σχέσεις με τους γύρω σας, οδηγεί σε ανατροπές σε θέματα διαπροσωπικά ακόμα κι επαγγελματικά. Η θεση του Αρη απέναντι απ΄ το ζώδιο σας δημιουργεί πιεστικές καταστάσεις γι’αυτο αποφύγετε ότι μπορεί να γίνει αφορμή διχόνοιας, μιας δοκιμασίας ή φασαρίας που θα είναι επιζήμια. Το εξάγωνο Δια Πλουτωνα και το τρίγωνο Αρη Κρόνου θα βοηθήσουν την επικοινωνιακή εξέλιξή σας, βέβαια η τάση υπερβολής κι ανασφάλειας μπορούν κάλλιστα να μπλοκάρουν την εύνοια.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Τα θέματα που αφορούν τη δουλειά έρχονται ξανά στο προσκήνιο μέσα σε μια εβδομάδα που τα προσωπικά θέματα θα σας σας απασχολήσουν εξίσου το ίδιο. Πρέπει να βρείτε ισορροπίες στην επαγγελματική και προσωπική ζωή. Κάτι που μοιάζει πολύ δύσκολο μα όχι κι ακατόρθωτο την παρούσα χρονική περίοδο. Η Πανσέληνος στις 8/12 μπορεί να μην σας αφορά προσωπικά ωστόσο θα λειτουργήσει παράπλευρα, παρασκηνιακά ίσως κι υπόγεια. Με ευκολία θα δώσει πρόσβαση στα άδυτα των συναισθημάτων κουβαλώντας μια δόση κτητικότητας στο διάβα της που μπορεί να δείξει λάθος εικόνα προς τα έξω. Εκκρεμότητες, επιβουλευσεις, θέματα παρελθοντικά θα σας επιβαρυνουν. Το τρίγωνο Άρη Κρόνου θα σταθεί αφορμή να ενισχυθούν οι αντιστάσεις κι η αισιοδοξία που σας λείπει.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η εβδομάδα αυτή Υδροχόοι μου δημιουργεί συναισθήματα ανάμεικτα αφού οι πρώτες της μέρες είναι πιο απαιτητικές λόγω προσωπικών θεμάτων και επαγγελματικών υποχρεώσεων. Κάποια δεδομένα φαίνεται να αλλάζουν με την Πανσέληνο που δεν μοιάζει να είναι φιλική απέναντι σας κι αυτό προκαλεί την νευρικότητά σας. Προσπαθήστε να είστε μετριοπαθείς και ουδέτεροι στις εντάσεις κι αντιπαραθέσεις που προκύπτουν ακόμα και στις καταστάσεις που απογοητευτικά θα σας εκπλήξουν. Όσο οδεύουμε προς το τέλος της εβδομάδας γίνονται καλύτερα τα πράγματα. Σ΄αυτο θα βοηθήσει το τρίγωνο Αρη Κρονου απ΄το ζώδιο σας φέρνοντας καλές επαφές με εκείνους που σας ενδιαφέρουν, προσδίδοντάς σας ενθουσιασμό ενισχύοντας τις προσδοκίες σε σχέση με το παρελθόν σας!

ΙΧΘΥΣ

Συνεχώς τρέχετε ψαράκια μου, με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνετε. Μέσα σ΄αυτή την προσπάθεια εύκολα μπορείτε να παρασυρθείτε σε υπερβολές κι έναν τρόπο ανεξέλεγκτο στα λεγόμενα και τις κινήσεις σας. Άλλωστε, σαν μεταβλητό ζώδιο θα επηρεαστείτε και σεις από την Πανσέληνο της Πέμπτης η οποία επικεντρώνεται στην έκθεση και ταλαιπωρία σας σ΄οτι αφορά τα επαγγελματικά σας ζητήματα. Κινηθείτε αργά και σταθερά κρατώντας σιωπηλά όσα θέλετε να ξεστομίσετε. Ωστόσο, τα πάντα μπορείτε να διευθετήσετε αν και θέματα που αφορούν τη δουλειά δεν θα είναι εύκολο αν διασπαστεί η προσοχή σας από την ουσία των πραγμάτων. Η σύνοδος Ποσειδωνα Δια αναπτερώνει τις ελπίδες σας απέναντι στα δύσκολα. Δείξτε κατανόηση και μείνετε κοντά στους δικούς σας ανθρώπους.

Στην είδηση ότι θα βρίσκεται στη Λευκή Νύχτα στο Αλιβέρι δεν έλειψαν οι εκπλήξεις για το γνωστό δικηγόρο Θανάση Τάρτη που συμμετείχε στη μεγάλη γιορτή στο Αλιβέρι το βράδυ του Σαββάτου. Φίλοι «σύντροφοι» του ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ τον περίμεναν για να βολτάρουν μαζί στα μαγαζιά! Δεν έλειψαν χαιρετισμοί και εναγκαλισμοί με κόσμο που συναντούσαν στο δρόμο οι οποίοι αξίζει να σημειωθεί ότι παρακολουθούν τις παρατηρήσεις και τις αναφορές που κάνει για σημαντικά θέματα που αφορούν την κοινωνία και του έδωσαν τα εύσημα γι’ αυτό. Κάτι που οπλίζει με περισσότερη ευθύνη αλλά και διάθεση τον κ. Τάρτη να συνεχίσει να παρεμβαίνει ουσιαστικά σε σοβαρά ζητήματα προτείνοντας και λύσεις για ουσιαστικές παρεμβάσεις.

318296461 152259124226042 913997916002494727 n

318295074 152259120892709 7812054423837359026 n

 

Από τη Χαλκίδα και τον πολυχώρο ομορφιάς Mr & Mrs Spa της Στεφανίας Ευθυμίου, στη Λευκή Νύχτα στο Αλιβέρι, βρέθηκε η πολιτευτρια της Ν.Δ, στην Εύβοια Σοφία Νικολάου. Ότι αφορά την ίδια αλλά και την οικογένεια της εμπιστεύεται πάντα τις Ευβοϊκές επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες με τους περισσότερους από τους οποίους έχει συνάψει μια φιλική σχέση. Ο φωτογραφικός φακός μας συνέλαβε το μεσημέρι του Σαββάτου στον πολυχώρο ομορφιάς της κας Ευθυμίου. Στον ελάχιστο χρόνο που βρίσκει για να περιποιείται τον εαυτό της η κα Νικολάου, σε ένα κλίμα άκρως εορταστικό, έζησε ολιγόωρες στιγμές χαλάρωσης, εμπιστευόμενη τη Διεύθυνση και το προσωπικό ενός πολυχώρου ομορφιάς με μοναδικές υπηρεσίες στη Χαλκίδα.

Και βέβαια, στη συνέχεια, δε θα μπορούσε να λείπει από τη Λευκή Νύχτα στο Αλιβέρι. Δίπλα στους επιχειρηματίες με τους οποίους είχε την ευκαιρία μέσα από μία Χριστουγεννιάτικη γιορτή, να συναντήσει και πάλι και να ανταλλάξει ευχές! Έκανε και τις αγορές της στηρίζοντας όπως πάντα την τοπική οικονομία, για την καλυτέρευση της οποίας αγωνίζεται και η ίδια γνωρίζοντας τα προβλήματα από πρώτο χέρι. Κάτι που ο μεγαλύτερος αριθμός των επιχειρηματιών της αναγνωρίζει.

318060947 514137544101206 6813887951050123193 n

317012643 711320030697920 9004742779286898794 n

318018004 2373991902752470 3551672434683906962 n

317944369 2373991919419135 3962436053930001252 n

 

 

Μετά από έρευνες του Τμήματος Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Χαλκίδας, αναγνωρίστηκε η σωρός του νεαρού που βρέθηκε νεκρός πριν από λίγες μέρες λίγα μέτρα πιο πέρα από το περίπτερο που βρίσκεται στη Γέφυρα του Ευρίπου. Πρόκειται για Έλληνα από την Αττική, ηλικίας 40 ετών. Δεν έχει όμως ακόμη γίνει γνωστή η αιτία θανάτου του. Έχουν σταλεί όλα τα στοιχεία που έχει συλλέξει η ασφάλεια του Λιμεναρχείου, αρμοδίως και αναμένονται τα αποτελέσματα.

H Αναπτυξιακή Ευβοίας Α.Ε.  στα πλαίσια προετοιμασίας  του νέου προγράμματος LEADER προγραμματίζει συναντήσεις εργασίας σε όλη την περιοχή παρέμβασης του υπό διαμόρφωση τοπικού προγράμματος, με εκπροσώπους δημόσιων φορέων, επιχειρήσεων, κοινωνικών επιχειρήσεων-φορέων, πολιτιστικών και περιβαλλοντικών συλλόγων , με ιδιώτες,  νέους , γυναίκες,  ανέργους , πολίτες κ.α

Σκοπός των συναντήσεων εργασίας, είναι η  ενημέρωση για τις ευκαιρίες και ωφέλειες από την εφαρμογή του νέου προγράμματος, η  διαβούλευση με τους δυνητικούς άμεσους και έμμεσους ωφελούμενους ή δικαιούχους  για την ιεράρχηση των αναγκών, την καταγραφή του επενδυτικού ενδιαφέροντος, τη  διερεύνηση δυνατοτήτων συνεργασιών και δικτυώσεων.

Στη συνέχεια του παραπάνω προγραμματισμού θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις εργασίας στην Βόρεια Εύβοια.

Η Αναπτυξιακή Ευβοίας Α.Ε. καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους και εν δυνάμει ωφελούμενους στις  συναντήσεις εργασίας:

Επισυνάπτεται το αναλυτικό πρόγραμμα των ενημερωτικών συναντήσεων.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Του Θανάση Τάρτη, δικηγόρου

Σχεδόν σαράντα χρόνια πέρασαν από τότε που ο σπουδαίος πολιτικός, Γιώργος Γεννηματάς, με γνώμονα τον άνθρωπο έθετε τα θεμέλια του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Υγείας, επιφέροντας τομή στη δημόσια υγεία, σπάζοντας τις κοινωνικές ανισότητες με την καθιέρωση του νόμου 1397/1983.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί με το τελευταίο σχέδιο νόμου να υπονομεύσει τη βασική αρχή του ΕΣΥ και να μετατρέψει το δημόσιο και κοινωνικό αγαθό, σε αντικείμενο της ιδιωτικής αγοράς, ανοίγοντας διάπλατα τις πύλες στη μετατροπή των νοσοκομείων και των δημόσιων δομών υγείας σε προθαλάμους των ιδιωτικών ιατρείων και των ιδιωτικών νοσοκομείων.

«Χρειαζόμαστε ένα δημόσιο σύστημα υγείας ευέλικτο, αποτελεσματικό, ανταγωνιστικό και πρωτοπόρο. Τονίζω, δημόσιο σύστημα. Αυτή είναι η ευθύνη μας απέναντι στους πολίτες. Ένα ΕΣΥ αναγεννημένο και ισχυρό, που σπάει ανισότητες, που καλύπτει την πλειοψηφία της κοινωνίας μας σε κάθε γωνιά της πατρίδας. Ένα ΕΣΥ όπως αρμόζει στην ιστορία, στην ταυτότητα και τις αξίες της παράταξης μας. Όπως το οραματίστηκε ο Γιώργος Γεννηματάς και για την ενίσχυση του οποίου αγωνίστηκε η Φώφη Γεννηματά. Η πολιτική παρακαταθήκη της θα είναι φωτεινός φάρος στην πορεία μας προς το μέλλον» όπως υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, πριν λίγο καιρό.

Αξίζει να αναφέρω κύριοι της κυβέρνησης, ότι οι Έλληνες πολίτες καταβάλλουν τις τρίτες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία πανευρωπαϊκά, πίσω μόνο από τη Βουλγαρία και τη Λιθουανία!

Το νέο αυτό μοντέλο που θα καθιερωθεί με το νέο σχέδιο νόμου σας, εξυπηρετεί όχι τον ασθενή αλλά τον καλό πελάτη του γιατρού. Πρόσβαση θα έχει όποιος μπορεί να τον πληρώσει καλά. Θα είναι πάντα ανταγωνιστής ο γιατρός και όχι συνεργάτης του συναδέλφου του στο ΕΣΥ, επειδή θα φοβάται να μη του «φάει» τον πελάτη και δυστυχώς όταν μαλώνουν τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια, λέει μια παλιά παροιμία.

Και όπως τονίζει ο πρόεδρός μας, Νίκος Ανδρουλάκης, η Νέα Δημοκρατία «δείχνει ξεκάθαρα με κάθε ευκαιρία ότι προτεραιότητά της είναι η εξυπηρέτηση συμφερόντων, μικρών και μεγάλων, ακόμη και εις βάρος της ευημερίας των πολιτών».

Η κυβέρνηση εμμένει να υπερασπίζεται τη νεοφιλελεύθερη και αντιλαϊκή πολιτική της και συνεχίζει να ακολουθεί τον ολισθηρό δρόμο της αποδυνάμωσης του ΕΣΥ – μέχρι την οριστική κατάργησή του.

Ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία είναι μεγάλος .

Διαφωνούμε απόλυτα με τις πολιτικές της ΝΔ των συγχωνεύσεων – καταργήσεων Νοσοκομείων. Αυτή είναι η μεγάλη αξιακή διάφορα της σοσιαλδημοκρατικής. Εμείς ανοίγουμε... εσείς κλείνετε, κύριοι της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Γι' αυτό στο ΠΑΣΟΚ αισθανόμαστε υπερήφανοι για το ΕΣΥ, που φέρει την σφραγίδα του κόμματός μας και δικαίωση για την προσφορά του στον άνθρωπο. Εσείς;

Όχι στον εφησυχασμό! Συνεχίζουμε τον αγώνα!

Σελίδα 1 από 866

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr