bannernew5

Τελευταία Νέα

Μέσα σε 2 χρόνια έχει καταφέρει όχι απλά να επαναφέρει το Δήμο Μαντουδίου –Λίμνης –Αγίας Άννας στην κανονικότητα, αλλά να προωθήσει και μία σειρά από έργα ανάπτυξης για τον τόπο χωρίς να αδικήσει καμία δημοτική ενότητα. Ο λόγος για το δήμαρχο Γιώργο Τσαπουρνιώτη που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους εκείνους που θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά.

Η ταπεινότητα, η ικανότητα, η ευστροφία, η ευθύτητα είναι μερικά από τα κομμάτια του παζλ που συνθέτουν την δυναμική προσωπικότητα ενός νέου αυτοδιοικητικού που κατάφερε από την αρχή της θητείας του να κερδίσει το μεγαλύτερο στοίχημα! Την εμπιστοσύνη του κόσμου και των συνεργατών του που έχουν όραμα για τον τόπο τους και θέλουν ουσιαστικά να προσφέρουν. Χωρίς καμία αναφορά στο «κακό» παρελθόν, έχοντας κάνει το σχεδιασμό του ζει και υποστηρίζει το σήμερα και το αύριο, το μέλλον των δημοτών του.

Έχοντας την έγκριση για χρηματοδότηση του μεγαλύτερου έργου, στο πρόγραμμα «Τρίτσης» που αφορά το αποχετευτικό σύστημα , στην παραλία της Αγίας Άννας συνολικού προϋπολογισμού 7,5εκ ευρω και με αφορμή και την ένταξη για χρηματοδότηση από το ίδιο πρόγραμμα δύο ακόμα μεγάλων και σημαντικών έργων, πριν από λίγο καιρό, ο κ. Τσαπουρνιώτης μοιράστηκε με τους ακροατές ανάμεσα τους και δημότες του, την χαρά αυτή σε συνέντευξη του στον EVRIPOS 90FM και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, το πρωί της Τρίτης 27 Ιουλίου.

«Έχει γίνει θεσμός από την εκπομπή σας, κάθε φορά που μιλάμε να εντάσσεται ένα μεγάλο έργο για το δήμο μας. Μας έχετε φέρει γούρι πραγματικά. Σήμερα είναι μία χαρμόσυνη μέρα για το δήμο. Εντάχθηκε το μεγαλύτερο έργο στην ιστορία του Καλλικρατικού δήμου Μαντουδίου- Λίμνης-Αγίας Άννας. Ένα έργο προϋπολογισμού 7.539.000€. Είναι ένα έργο το οποίο έχει ξεκινήσει από πολύ παλιά. Έχει μπει στο πρόγραμμα όλων των δημοτικών αρχών. Είναι ένα έργο το οποίο οραματίστηκε ο μεγάλος δήμαρχος Νηλέως, ο Γιάννης Περήφανος, το 2009, με τους συνεργάτες του. Στο οποίο είχε ξεκινήσει τη μελέτη. Την ολοκλήρωσε η δημοτική αρχή του Ανέστη Ψαρρού, το 2012» είπε ο κ. Τσαπουρνιώτης και συνέχισε:

«Ήρθαμε εμείς το 2019, κα Ντίνη, ολοκληρώσαμε όλες τις αδειοδοτήσεις, πήρε περιβαλλοντικούς όρους το έργο, ότι άλλο χρειαζόταν ώστε να υποβληθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Οι συνεργάτες μου έκαναν για ακόμα μία φορά άψογη δουλειά. Πραγματικά κα Ντίνη έχουν ξεπεράσει και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες των κατοίκων της περιοχής. Αυτά τα έργα ήταν ουτοπικά για το δικό μας το δήμο.

Πραγματικά οι επαγγελματίες κάτω, χτες το βράδυ που έκανα μία βόλτα στην παραλία της Αγίας Άννας, ήταν όλοι συγκινημένοι, διότι το κόστος για τις επιχειρήσεις τους ξεπερνούσε, και το 30% πήγαινε στα λύματα. Ξενοδοχεία, επιχειρήσεις εστίασης και διάφορες άλλες επιχειρήσεις είχαν μεγάλο κόστος με τα λύματα. Έρχεται τώρα αυτό το έργο να τους δώσει μία τόνωση στην οικονομία τους.»

Όπως επεσήμανε στη συνέχεια ο δήμαρχος, οι άνθρωποι αυτοί πλέον θα μπορούν να επενδύσουν ακόμα περισσότερο αλλά να προσεγγίσουν και νέους επενδυτές. Διότι φτιάχνεται πλέον το πεδίο και μπορεί ο άλλος με αισιοδοξία να κοιτάει το μέλλον καλύτερα.

Στη συνέχεια ο κ. Τσαπουρνιώτης αναφέρθηκε στον επόμενο στόχο λέγοντας «δε σταματάμε. Ή ομάδα μου και εγώ προετοιμαζόμαστε για τους άξονες του ταμείου ανάκαμψης αλλά και για το περιφερειακό ΕΣΠΑ όσο και το Εθνικό. Οι προτάσεις είναι πάρα πολλές. Η περιοχή έχει μείνει πάρα πολύ πίσω.»

Όσον αφορά τη σχέση της δημοτικής αρχής με την αντιπολίτευση, ο δήμαρχος τόνισε ότι η συνεργασία τους είναι πολύ εποικοδομητική. Αρκετές φορές τον συμπληρώνουν με τις προτάσεις τους και ο κ. Στεργίου και ο κ. Τριάντης αλλά και ο κ. Λιαγκάκης, ώστε να πάνε όλοι μαζί τον τόπο τους μπροστά.

«Εγώ είμαι ανοιχτός στις προτάσεις. Τώρα σε λίγες μέρες που θα ξεκινήσει η διαδικασία για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2022, θα τους αποσταλεί πρόσκληση ώστε να φέρουν τις προτάσεις τους, στο δημοτικό συμβούλιο» είπε ο δήμαρχος και συνέχισε:

«Θεωρώ ότι όλοι έχουμε ιδέες. Δεν πρέπει να αποκλείουμε κανέναν. Αυτό το έχουμε αποδείξει με τις πράξεις μας. Εγώ είμαι υπερ της ενότητας. Θεωρώ ότι από όλες τις παρατάξεις πολλοί άνθρωποι μπορούν και πρέπει να προσφέρουν. Το έχει ανάγκη ο τόπος. Και αυτό γίνεται καθημερινά πράξη. Διότι γίνομαι δέκτης πολλών προτάσεων από άτομα τα οποία ήταν σε άλλες παρατάξεις. Και αυτή τη στιγμή έχουμε απόλυτη ταύτιση στις απόψεις μας!»

Η προοδευτική πορεία του δημάρχου, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον σε πολλούς νέους από την περιοχή να θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά. Οι οποίοι, όπως επεσήμανε ο κ. Τσαπουρνιώτης ήδη βοηθούν τη δημοτική αρχή.

Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για εργά 15 εκ. € από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τριτσης»

Σε ότι αφορά τα έργα που είναι υπό δημοπράτηση και είναι να εκτελεστούν συνολικά, συμπεριλαμβανομένης και της Περιφέρειας Στερεάς, αυτή τη στιγμή στο Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης –Αγίας Άννας, με τα δύο λιμάνια σε Μαντούδι και στην Αγία Άννα, ξεπερνούν τα 35εκ ευρώ με 37 εκ ευρώ, όπως ανέφερε ο δήμαρχος.

Μόνο στο Πρόγραμμα «Τρίτσης» συνολικά μέχρι εδώ έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για έργα 15εκ ευρώ. (Ύδρευση της Λίμνης 3,5 εκ € και την αποχέτευση των Ροβιών 4,3 εκ ευρώ).

«Προεκλογικά ο συνδυασμός μου και εγώ δεν είχαμε υποσχεθεί στους πολίτες τίποτα. Γιατί δεν ξέραμε τι θα παραλάβουμε. Τι θα βρούμε. Σκύψαμε το κεφάλι. Δουλέψαμε όλοι μαζί συλλογικά. Πραγματικά οι συνεργάτες μου δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό καθημερινά. Είναι έξω από τα γραφεία. Δεν υπάρχει αντιδήμαρχος να κάθεται στο γραφείο του και να το παίζει καρεκλοκένταυρος. Το σύστημα μας είναι πολλή δουλειά έξω στην κοινωνία. Καθημερινός αγώνας. Ο δήμος μας είναι πεντακάθαρος. Όλοι οι αντιδήμαρχοι και ο κ. Σκοπελίτης που είναι στα έργα, ο κ. Σταμούλος και ο κ. Κωνσταντινάκης και είναι μία πολύ δυνατή ομάδα. Δεν θέλω να εξαιρέσω κανέναν! Σύνθημα μας η ενότητα και η συνεχής δουλειά. Και πιστεύω ότι τα αποτελέσματα ήδη έχουν φανεί. Από το τέλος του έτους και το 2022 που θα είναι όλα αυτά τα έργα σε εξέλιξη, πραγματικά ο δήμος μας θα έχει αλλάξει» δήλωσε ο δήμαρχος και συνέχισε:

«Παράλληλα γίνονται και πολλά έργα στοχευμένα. Όπως είναι οι παιδικές χαρές σχεδόν σε όλα τα χωριά, από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και το Πράσινο Ταμείο. Είμαστε και εκεί παρόντες. Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του ούτε είμαστε άνθρωποι οι οποίοι θα διεκδικήσουμε ένα και θα αφήσουμε τρία. Τα διεκδικούμε όλα και ότι μπορούμε το καταφέρνουμε.»

Ο κ. Τσαπουρνιώτης κλείνοντας τη συνέντευξη του δηλώνει ευχαριστημένος για την εξέλιξη των πραγμάτων. «Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος. Πραγματικά ούτε κι εγώ ο ίδιος το είχα σκεφθεί, αλλά ακόμα και ο πιο αισιόδοξος οπαδός του συνδυασμού μας δεν περίμενε αυτές τις εξελίξεις. Θεωρώ ότι πρέπει να ατενίζουμε το μέλλον με ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία, γιατί πλέον έχουμε αποκτήσει και την ανάλογη εμπειρία. Ώστε να συμμετάσχουμε σε όλες τις προσκλήσεις από δω και στο εξής, ώστε ο δήμος καθημερινά να αλλάζει προς το καλύτερο.»

Ενώ αποκάλυψε αποκλειστικά στον EVRIPOS 90FM ότι ετοιμάζει μία πολύ μεγάλη μελέτη για το Πήλι που αφορά αποχέτευση. Αλλά ετοιμάζει και μία μελέτη που αφορά την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου Μαντουδίου, το οποίο προσδοκά να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ –ΛΙΜΝΗΣ-ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΑΠΟΥΡΝΙΩΤΗ ΣΤΟΝ EVRIPOS 9OFM

 

Με γνώμονα τη θωράκιση της Π.Ε. Βοιωτίας εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών τις επόμενες ημέρες και την πιθανή εκδήλωση πυρκαγιάς, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας κ. Φανή Παπαθωμά επισκέφθηκε εκτάκτως σήμερα, 27 Ιουλίου 2021, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείριση Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά.

Επιπλέον, μετά από εντολή της Πολιτικής Προστασίας για τα σεισμικά φαινόμενα,  οργανώνεται σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π) με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς την Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021, στην έδρα της Π.Ε. Βοιωτίας στη Λιβαδειά.

Στη συνάντησή τους, παρόν ήταν και ο Γενικός Γραμματέας κ. Βασίλης Παπαγεωργίου.

«Θωρακιζόμαστε σε όλα τα επίπεδα. Μετά τη σημερινή μου συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Νίκο Χαρδαλιά, αισθάνομαι ακόμη περισσότερο σίγουρη για όλα τα πιθανά σενάρια που άπτονται της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Βοιωτίας. Είμαστε εδώ, υπηρετώντας σταθερά τους πολίτες της Βοιωτίας», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας κ. Φανή Παπαθωμά.

Δήμαρχος- Δύναμη ο Τσαπουρνιώτης!

Τρία έργα συνολικού προϋπολογισμού 15εκ ευρώ κατάφερε να εντάξει μέχρι στιγμής, στο πρόγραμμα «Τρίτσης» για χρηματοδότηση, ο δήμαρχος Μαντουδίου –Λίμνης –Αγίας Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης. Εκτός από την ύδρευση της Λίμνης, έργο προϋπολογισμού 3,3εκ€ και την αποχέτευση των Ροβιών, έργο προϋπολογισμού 4,3 εκ € τα οποία εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Τρίτσης», ακόμα ένα μεγάλο έργο ύψους 7,5 εκ ευρω, που αφορά στην αποχέτευση της Αγίας Άννας, προστέθηκε και αυτό στο πρόγραμμα και εγκρίθηκε για χρηματοδότηση.

Ο δήμαρχος, που αποτελεί πρότυπο για πολλούς με τον τρόπο που λειτουργεί στην τοπική αυτοδιοίκηση Α βαθμού, έχει καταφέρει με τους αξιόλογους συνεργάτες του, μέσα σε 2 χρόνια, να κάνει αυτά που δεν έγιναν χρόνια πριν σε ένα δήμο ταλαιπωρημένο, με πολλές δυσκολίες και προβλήματα.

Ο Γιώργος Τσαπουρνιώτης, δήμαρχος –δύναμη όπως τον αποκαλούν πλέον, καταφέρνει να συνεργάζεται άψογα με όλους, έχοντας κερδίσει το μεγαλύτερο στοίχημα! Να είναι αγαπητός σε όλο τον κόσμο. Φερέγγυος, συνεπής και αξιόπιστος, είναι μερικά από τα κομμάτια του παζλ που συνθέτουν την προσωπικότητα του. Αξιοσημείωτο, ότι πάρα πολλοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης «συστρατεύονται» μαζί του! Και συνεχίζει δυναμικά με τα καλύτερα για τους δημότες του και τον ίδιο να είναι μπροστά…

Συνάντηση είχε ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Πτηνοτροφίας Ελλάδας κ. Θάνος Αγγελάκης.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών ενίσχυσης του συνόλου του παραγωγικού ιστού της χώρας και των ειδικών παρεμβάσεων σε συγκεκριμένους κλάδους, όπως είναι ο κλάδος της πτηνοτροφίας, αλλά και ο αγροτικός τομέας ο βουλευτής ζήτησε από τον Αναπληρωτή Υπουργό την άμεση οικονομική στήριξη και ενίσχυση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές συνέπειες που προκάλεσε η πανδημία στον κλάδο της πτηνοτροφίας, που έχει καταγράψει σημαντικές απώλειες τόσο στον πρωτογενή τομέα της εκτροφής, όσο και στον δευτερογενή της σφαγής και της μεταποίησης.

Παράλληλα, ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών και για την καταβολή των αποζημιώσεων στους συκοπαραγωγούς της Εύβοιας όχι μόνο λόγω covid-19, αλλά και εξαιτίας των πρόσφατων καταστροφών των δέντρων από τις χιονοπτώσεις. Επίσης, αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί κερασιού στην περιοχή του Μετοχίου Κύμης, ζητώντας να καταβληθούν αποζημιώσεις.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός δεσμεύτηκε, ότι για όλα τα θέματα, που τέθηκαν, θα δρομολογηθούν οι δέουσες ενέργειες. Πιο συγκεκριμένα, για τους συκοπαραγωγούς της Εύβοιας υπήρξε δέσμευση για άμεση καταβολή αποζημίωσης, ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Στις 7 σήμερα το απόγευμα, ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας. Στη συνέχεια θα έχει συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό και την Δήμαρχο Χαλκιδέων, Έλενα Βάκα.

Με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας, το Σωματείο των Εργαζομένων εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ- ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΑΥΡΙΟ 22/7 ΣΤΙΣ 17.30μμ,

ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ!

            Οι κυβερνήσεις αλλάζουν όμως οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου και ο λαός της Εύβοιας ζουν εδώ και χρόνια τις τραγικές συνέπειες της υποβάθμισης του Νοσοκομείου Χαλκίδας.

            Οι πανηγυρισμοί για το νέο σύγχρονο νοσοκομείο δεν μπορούν να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης που αρνείται να το στελεχώσει με μόνιμο προσωπικό, επαρκή για να καλύπτει τις ανάγκες της Χαλκίδας και συνολικά της περιοχής.

            Δυστυχώς, σήμερα λειτουργούμε με Οργανισμό που ήταν κατασκευασμένος να λειτουργήσει ένα νοσοκομείο 10 χρόνια πριν, με συγκεκριμένες δυνατότητες σε ανάπτυξη κλινών και τμημάτων.

            Αυτές τις μέρες η Παθολογική αγγίζει πληρότητα 100%, η Χειρουργική το ίδιο, καθώς το προηγούμενο διάστημα αναβάλλονταν χειρουργεία λόγω covid. Στα επείγοντα έχουν διπλασιαστεί τα περιστατικά από 150 μέσα στο χειμώνα σε 300 ανά μέρα.

            Και όλα αυτά μετά από ένα δύσκολο χειμώνα, που αντιμέτωποι με την πανδημία, λειτουργήσαμε ΜΕΘ COVID με 12 κρεβάτια, 2 κλινικές COVID με 64 κρεβάτια και εμβολιαστικό κέντρο, δουλεύοντας σε συνεχείς βάρδιες, με ένα ή και κανένα ρεπό, χωρίς εφεδρείες και μετρώντας καθημερινά απώλειες....        Την ίδια ώρα που η Κυβέρνηση έκλεινε τα αυτιά της για επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, για να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Χωρίς ίχνος ντροπής έδιναν “δωράκια” σε μεγαλοκλινικάρχες.

            Τα χρωστούμενα ρεπό και οι άδειες είναι νόμος στο νοσοκομείο μας! Ενδεικτικό ότι υπάρχουν εργαζόμενοι με χρωστούμενη άδεια από το 2019 και εργαζόμενοι με 40 χρωστούμενα ρεπό!!!

            Οι σκέψεις για συγχώνευση των νοσοκομείων Λιβαδειάς και Θήβας, καθώς και περιφερειακών νοσοκομείων της Εύβοιας θα έχει τραγικές συνέπειες για τον κόσμο της Εύβοιας και τους ίδιους τους εργαζόμενους στις μονάδες Υγείας! Ούτε να το σκέφτονται!

            Η κυβέρνηση με μόνο επιχείρημα την ατομική ευθύνη προσπαθεί να πείσει για εμβολιασμό των υγειονομικών και όλου του λαού. Ούτε τυφλοί είμαστε, ούτε χαζοί. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα που γίνονται λάστιχο, η κατάσταση στα Κ.Υ. που είναι και εμβολιαστικά κέντρα και που δεν έχουν ούτε καθαρίστριες, όπως αυτό της Χαλκίδας, η ελλιπής ενημέρωση και οι παλινωδίες με τα εμβόλια, μόνο εμπιστοσύνη δεν επιφέρουν. Αν θέλουν να βρουν ποιος υπονομεύει τον μαζικό εμβολιασμό του λαού ας κοιταχτούν στον καθρέφτη!

            Είμαστε αποφασισμένοι. Σε καμία περίπτωση οι εργαζόμενοι δε θα ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση! Δεν αρνηθήκαμε ποτέ να προσφέρουμε υπηρεσίες υγείας, κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες, όμως δε σταματήσαμε ποτέ να διεκδικούμε αξιοπρεπείς όρους δουλειάς και ανεβασμένου επιπέδου παροχές υγείας! Και σε αυτό φαίνεται είστε απέναντι μας! Από φιέστες και μεγάλα λόγια έχουμε χορτάσει από όλες τις κυβερνήσεις! Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Χαλκίδας καλεί όλο το προσωπικό στην κινητοποίηση!

   ΑΜΕΣΑ ΚΑΝΤΕ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ! ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ!

 • ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ
 • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ
 • ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
 • ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
 • ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
 • ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΕΙΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ

Σε πύρινη κόλαση έχει μετατραπεί η περιοχή των Στύρων μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι σήμερα σε δύσβατη περιοχή. Στο πέρασμα της η φωτιά σάρωσε δασική έκταση, ελαιώνες και βοσκοτόπια ενώ απειλήθηκε το χωριό Νιμπορειό, το οποίο και εκκενώθηκε νωρίς το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του eviakosmos.gr , η φωτιά έχει κατεύθυνση τα Νέα Στύρα, σε δύσβατες περιοχές που επιχειρούν για την κατάσβεση της εναέρια μέσα. Η νύχτα από ότι φαίνεται θα είναι πολύ δύσκολη καθώς συνεχίζουν να πνέουν άνεμοι στην περιοχή που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών και των εθελοντών.

Με την δύση του ηλίου, όπως δήλωσε πριν από λίγο στο eviakosmos.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης θα σταματήσει και η ρίψη νερού από τα εναέρια μέσα, και ευχή όλων να κοπάσουν οι άνεμοι για να μπορέσουν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο. Αυτό που επίσης ανησυχεί, είναι ότι υπάρχουν δύο μέτωπα φωτιάς. Το ένα πάνω από το Νιμπορειό και το άλλο στα Νέα Στύρα.

«Η επιχείρηση κατάσβεσης μιας ιδιαίτερα δύσκολης και επικίνδυνης πυρκαγιάς για αυτή την αντιπυρική περίοδο δείχνει ότι εξελίσσεται με ενθαρρυντικά αποτελέσματα » δήλωσε στο eviakosmos.gr o Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, ο οποίος παρακολουθεί από κοντά την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς και συνέχισε:

«Η άμεση και δυναμική κινητοποίηση ισχυρών δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας και η επιχείρηση μεγάλου αριθμού εναέριων μέσων ήταν καθοριστικά για τον έλεγχο όπως όλα δείχνουν των ενεργών εστιών της πυρκαγιάς. Οι ισχυροί άνεμοι και το έντονο ανάγλυφο της περιοχής έκαναν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων ακόμα πιο δύσκολο, για αυτό και παραμένουμε σε επιφυλακή καθώς κάτω από τις συνθήκες αυτές οι αναζωπυρώσεις μπορεί να προκαλέσουν νέα συμβάντα.»

fotia stira

 

fotia stira

fotia stira3

fotia stira5

Η 7η τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Κύμηςθα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, λόγω έκτακτων συνθηκών που επικρατούν στην χώρα από την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού την Παρασκευή 02/07/2021 στις 6 το απογευμα, για τη λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα. Σε περίπτωση μη υπάρξεως απαρτίας η συνεδρίαση θα υλοποιηθεί εκ περιφοράς την επομένη και μέχρι τις 6 το απόγευμα.

 1. 1.Εκδήλωση προς τιμήν των 200χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Ενημέρωση από Πρόεδρο Κοινότητας Κύμης. Προτάσεις Συμβούλων.

 1. 2.Προγραμματισμός εκδηλώσεων πολιτιστικών δράσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Ενημέρωση επί προτάσεων από αρμόδιους Συμβούλους και έγκριση από Συμβούλιο Κοινότητας.

 1. 3.Προγραμματισμός εκδηλώσεων πολιτιστικών δράσεων με τίτλο « 2η έκθεση Τοπικών Προϊόντων»

Ενημέρωση επί προτάσεων από αρμόδιους Συμβούλους και έγκριση από Συμβούλιο Κοινότητας

 1. 4.Προέγκριση παραχώρησης χρήσεως οικογενειακού τάφου στο Νεκροταφείο Εισοδίων της Παναγίας στην Κύμη.

Εισήγηση από Πρόεδρο Κοινότητας

Ενημέρωση από Αντιδήμαρχο Δ.Ε.

6     Ενημέρωση από Πρόεδρο για τα πεπραγμένα από την προηγούμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου μέχρι σήμερα.

Ο Τοπικός Σύμβουλος Οξυλίθου Κώστας Τριανταφύλλου με επιστολή του στο eviakosmos.gr αναφέρεται στη συνεδρίαση δια περιφοράς του Τοπικού Συμβουλίου Οξυλίθου ορισμένο από την Πρόεδρο Κλαίρη Κατσαρή, για τη Δευτέρα 28 Ιουνίου. Ο κ. Τριανταφύλλου μεταξύ άλλων σχολιάζει τα όσα έγραψε η Πρόεδρος στον προσωπικό της λογαριασμό στο fb, όπως του μεταφέρθηκε, καθώς ο ίδιος δεν έχει λογαριασμό και έκρινε σκόπιμο ότι με την παρακάτω επιστολή θα πρέπει να ενημερώσει τους χωριανούς και να υπάρχει και η δική του τοποθέτηση στα όσα η Πρόεδρος τον αδικεί ή τον θίγει.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αφορά κυρίως διφορούμενα πρόσωπα, που αισθάνονται μειονεκτικά έναντι άλλων, μη έχοντας να επιδείξουν κάτι ουσιαστικό στην προσωπική η επαγγελματική τους διαδρομή, και προκειμένου να αντιστρέψουν αυτή την πραγματικότητα έχοντας δίψα για εξουσία, προσπαθούν καθημερινά και επιδιώκουν με κάθε τρόπο την προβολή τους, θέλοντας να φαίνονται επιτυχημένοι και αναγνωρίσιμοι, να αισθάνονται υπεροχή σε σχέση με τους άλλους και να μειώσουν με κάθε τρόπο όσους αισθάνονται ανταγωνιστές τους, με μοναδικό τους αυτό που τους χαρακτηρίζει το θράσος και το ψέμα.

Αναφέρομαι εν ολίγοις για την πρόεδρο της Κοινότητας Οξυλίθου κ Κλειώ Κατσαρή η οποία με πρόσχημα ότι έστειλα τις προτάσεις μου στο συμβούλιο που θα γινόταν δια περιφοράς εκτός χρόνου,( και αυτό γιατί υπήρξε ασάφεια στην πρόσκληση σχετικά με την ώρα του συμβουλίου στο οποίο αναγραφόταν η ημερομηνία και μόνο, και σε άλλη παράγραφο ότι οι απαντήσεις θα δίδονταν η στο προσωπικό της e mail η στην υπάλληλο της κοινότητας στο ΦΑΞ ώρες ωραρίου της 9-13.

Δεν ήξερα ότι και η κ Κατσαρή είχε το ίδιο ωράριο με την οχτάμηνη συμβασιούχο υπάλληλο, για τον ίδιο περιπλανήθηκε και ο σύμβουλος κ. Καρτελιάς ο οποίος έστειλε τις προτάσεις του μετά από μένα και η κ Κατσαρή τον χαρακτήρισε απόντα) βρήκε την ευκαιρία να γράψει για μένα αυτά που έγραψε στο fb Κατηγορώντας με, απομονώνοντας μια παράγραφο από τις προτάσεις μου από τις άλλες πέντε στο σύνολο, προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό, να αλλοιώσει το περιεχόμενο των προτάσεων μου, και να με εκθέσει στους συμπατριώτες μου.

Θυμήθηκε δε και το έτος 2015 τότε που υπήρξε πρόταση της παράταξης της, δια της προέδρου Κήπων, για δημιουργία ΣΜΑ στις Κοκοινοεκλησιες Κήπων.

Ξέχασε όμως να αναφέρει γιατί δεν αντέδρασε κανένας, στην πρόταση αυτή που θα έφερνε   τον ΣΜΑ στα πόδια τους , ούτε ο πρόεδρος του Μονοδρύου, ούτε ο πρόεδρος του Ωρολογίου, ούτε ο πρόεδρος Ορίου, πολύ περισσότερο η ίδια, και ότι ανήκαν όλοι στην παράταξη του κυρίου Θωμά.

Ξέχασε βέβαια ότι παλαιότερα το 2012 η παράταξη της είχε προτείνει επίσημα τη δημιουργία ΣΜΑ σε παρακείμενο χώρο, διακόσια μέτρα προς το Μονόδρυ σε οικόπεδο ιδιοκτησίας Γ Κόκκου.

Ξέχασε επίσης, ενώ ήταν απολύτως ενήμερη γιατί συμμετείχε σε όλα , ότι υπήρξε τέτοια πρόταση από την συναγωνίστρια της πρόεδρο των Κήπων, και δεν ενημέρωσε ούτε τους φορείς ούτε το τοπικό συμβούλιο Οξυλίθου, παρά μας ενημέρωσε όλους ο κ Κ Τσακλάνος.

Ξέχασε πάλι να μας ενημερώσει, ότι υπήρχε πρόταση ο ΣΜΑ να γίνει στη θέση που υπάρχει σήμερα το συνεργείο του Σταύρου   Βασιλείου,  μέσα στα όρια Οξυλίθου θέση την οποία απέρριψε, όταν όμως τέθηκε η πρόταση από την συνάδελφο της για τις Κοκινιεκλησιες δεν αντέδρασε γιατί ήταν έξω από τα όρια Οξυλίθου και δεν ενημέρωσε κανέναν ούτε το τοπικό συμβούλιο ούτε τους φορείς.

Αναφέρει ότι υπέγραψα μαζί με τον άλλο σύμβουλο του συνδυασμού της, να γίνει ο ΣΜΑ στις Κοκκινοκλησιες. Στην πραγματικότητα, αποδέχτηκα πρόταση που υπέβαλε ο άλλος σύμβουλος της παράταξης της, που δεν πρέπει να αναφέρω το όνομα του γιατί έφυγε από τη ζωή, να γίνει ο ΣΜΑ σε άλλο χώρο που θα πρότεινε η συνάδελφος της πρόεδρος των Κήπων, κάτι το οποίο ήταν σε διερεύνηση.

Πια ήταν η θέση της κ Κατσαρή μέχρι τότε, γιατί δεν ενημέρωνε το συμβούλιο και τους φορείς ποια ήταν η θέση του συνδυασμού της, πάρα όταν άλλαξε θέση ο κ Θωμάς μετα διαρρήγνυε τα ιμάτιά της.

Ξέχασε όμως πάλι να μας πει, την παραμονή του συμβουλίου, τι πήγε να κάνει στην Κύμη όπως έχω ξαναπεί με τον πρόεδρο και τη γραμματέα του Συλλόγου των Κήπων.

Ο συνδυασμός με τον οποίο είχα εκλεγεί με επικεφαλής τον αείμνηστο Δήμαρχο Κονιστρών Δημήτρη Παπαναστασίου είχε από την αρχή ξεκάθαρη θέση στο θέμα των σκουπιδιών. Δημιουργία δυο ΣΜΑ έναν σε κάθε σκουπιδότοπο στην Κύμη και στο Αλιβέρι.

Αυτή ήταν αταλάντευτα και η δική μου θέση την οποία εξέφρασα δημόσια όπου χρειάστηκε σε συνελεύσεις σε όλα τα χωριά, τον Οξύλιθο τους Κήπους, Το Όριό, και αλλού, και την μετέφερα σε όλα τα μέλη της παράταξης μου, δεν κρύφτηκα όπως έκανε η ίδια πίσω από το δάκτυλο της.

Αντίθετα ο συνδυασμός της κ Κατσαρή άλλαζε θέση κάθε μέρα, όπως όλοι αλλάζουμε τα εσώρουχα μας, και έκανε άνω κάτω όλο το Δήμο και τα χωριά, κάτι που τους έγινε συνήθεια και που δεν μπορούν να αποβάλουν μέχρι σήμερα, όπως η κ Κατσαρή.

Αποχαιρετώντας την κ Κατσαρή οφείλω να της υπενθυμίσω ότι είναι χρέος μας, όλων των εκλεγμένων να ενώσουμε το Χωριό, δυστυχώς η ίδια έχει τη δυνατότητα μόνο να διχάζει, μέσα από το fb γιατί είναι το μόνο που έμαθε τόσα χρόνια, σε ότι αναλώνεται είναι βέβαιο και το έχει διαπιστώσει, έχει το ίδιο αποτελέσματα, σαν αυτό με το νερό πέρυσι, σαν αυτό με τα rapid test φέτος, πρέπει να συνειδητοποιήσει κάποτε, ότι δεν εκφράζει την πλειοψηφία ούτε των συνειδητοποιημένων πολίτων, πολύ περισσότερο την πλειοψηφία του τοπικού συμβουλίου του οποίου έχει δυστυχώς απωλέσει την εμπιστοσύνη του.

Όσο για μένα, ότι και να γράφει στο fb απαξιώ να τα διαβάζω, μου ξίνισε ο τραχανάς, να σου το πω χωριάτικα, όσα ποιο πολλά γράφεις τόσο ποιο πολύ σε λυπάμαι.

Σου εύχομαι από καρδιάς υγεία, και πολύ κουράγιο στην μοναξιά σου.

                                     Σύμβουλος Κοινότητας Οξυλίθου

                                       Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου.

Η 7η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερέτριας, θα διεξαχθεί μέσω τηλεδιάσκεψης, κάνοντας χρήση ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας, την Τετάρτη 30.06.2021 και ώρα 19:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω 6 θέματα της ημερήσιας διάταξης:

 1. 1.Περί έγκρισης Έκθεσης Α’ τριμήνου 2021 για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού Δήμου Ερέτριας.
 2. 2.Περί έγκρισης αγοράς δίκυκλου έως 110 κ.μ. από το ελεύθερο εμπόριο για τις ανάγκες της τεχνικής υπηρεσίας.
 3. 3.Περί αποδοχής ποσού επιχορήγησης για την κάλυψη δαπανών παροχής υπηρεσιών ναυαγοσωστικής κάλυψης σε οργανωμένες ή μη παραλίες (45916/18-6-2021 απ. ΥΠΕΣ).

                                                                     Σελίδα 1 από 2

 1. 4.Περί έγκρισης κυκλοφοριακής σύνδεσης εισόδου–εξόδου πρατηρίου υγρών καυσίμων εταιρείας «Κ. Γαρέφαλος Ο.Ε.».
 2. 5.Περί έγκρισης 3ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού Δήμου Ερέτριας οικονομικού έτους 2021.
 3. 6.Περί έγκρισης 4ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού Δήμου Ερέτριας οικονομικού έτους 2021.

Για την οριστική λύση με το νερό στη Λιχάδα και την πρόταση που έχει κάνει, για την προσωρινή λύση που επίσης πήρε αμέσως σάρκα και οστά, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο κόσμος με υδροφόρες από την Περιφέρεια, μίλησε το πρωί της Παρασκευής στον EVRIPOS 90FM και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, ο Βουλευτής Εύβοιας της Ν.Δ Σίμος Κεδίκογλου που παρακολουθεί στενά το συγκεκριμένο θέμα. Στη συνέχεια, ο κ. Κεδίκογλου αναφέρθηκε στην «εμπρηστική» βόμβα, δηλαδή, τα καταστραμμένα δέντρα στα δάση και τέλος, έκανε αναφορά στην κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου ευρωπαϊκών προδιαγραφών, στο δήμο της Χαλκίδας.

Ο Βουλευτής αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί σε συνεργασία με τη Δήμαρχο Χαλκιδέων για την κατασκευή ενός κλειστού κολυμβητηρίου ολυμπιακών προδιαγραφών, κάτι που αποτέλεσε και το αντικείμενο της πρόσφατης συνάντησης που είχαν με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, τον οποίο ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκρισή και τη δεδομένη υποστήριξή του για την επίτευξη αυτού του στόχου. Επεσήμανε, μάλιστα, ότι πρόκειται για ένα εμβληματικό, αλλά και αναγκαίο έργο, καθώς η Χαλκίδα, ο Δήμος των 100.000 κατοίκων είναι ο μόνος που δεν έχει κλειστό κολυμβητήριο, που θα έδινε τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν και διεθνείς διοργανώσεις. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι σημαντικό να υπάρξει συνεργασία και συντονισμένη προσπάθεια όλων των εμπλεκομένων φορέων και συναρμόδιων Υπουργείων. «Κάναμε- είπε- τα πρώτα βήματα και θα είμαστε πολύ περήφανοι όλοι. Το κλειστό κολυμβητήριο θα είναι πολύτιμο για τη νεολαία και θα συμβάλλει στο να αναδειχθούν τα ταλέντα που έχουμε στο χώρο της κολύμβησης και της υδατοσφαίρισης».

Επίσης, με την ευκαιρία, αναφέρθηκε στις ενέργειες που γίνονται για τη συντήρηση των γηπέδων τένις ενόψει της διεξαγωγής του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος 2021 Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών κάτω των 18 ετών. Όπως ενημέρωσε έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Κελαϊδίτη και την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον πρόεδρο του Ομίλου Αντισφαίρισης Χαλκίδας κ. Γρηγόρη Δάσκο, για να δρομολογηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες, επισημαίνοντας: «Είναι σημαντικό το ότι υπάρχουν άνθρωποι στο χώρο του αθλητισμού στη Χαλκίδα που κινούνται πάρα πολύ δραστήρια. Από την πλευρά μας εμείς οι εκλεγμένοι, οι αιρετοί πρέπει να τους υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο».

Ένα ακόμα ζήτημα το οποίο ανέδειξε αφορά στην ανάγκη να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες ανάθεσης εργολαβιών από τη Διεύθυνση Δασών για την απομάκρυνση των κατεστραμμένων από τον περασμένο χειμώνα δέντρων τα οποία έχουν πλέον ξεραθεί και βρίσκονται πεσμένα πάνω σε άλλα δέντρα στα δάση, κάτι που διαπίστωσε διασχίζοντας τη Βόρεια Εύβοια κατά την πρόσφατη περιοδεία του στην περιοχή. Εκτιμώντας, ότι αποτελούν εμπρηστικές βόμβες δεδομένων και των κλιματικών συνθηκών επικοινώνησε με τον αρμόδιο Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κ. Κωνσταντίνο Παππά για να δοθούν εντολές στις υπηρεσίες των Δασαρχείων να κινηθούν ταχύτατα οι διαδικασίες για την απομάκρυνση αυτών των κατεστραμμένων δέντρων. Ωστόσο, επεσήμανε ότι θα πρέπει σε ό, τι αφορά τα ιδιωτικά δάση να υπάρξει το αντίστοιχο ενδιαφέρον από τους ιδιώτες οι οποίοι εκτός από δικαιώματα έχουν και υποχρεώσεις και θα πρέπει να γνωρίζουν τις συνέπειες σε περίπτωση που δεν αναλάβουν πρωτοβουλίες για να απομακρύνουν τα ξεραμένα και κομμένα δέντρα. Όπως τόνισε ο βουλευτής: «Δεν χωράει καμία ολιγωρία, τα Δασαρχεία θα έπρεπε ήδη να έχουν αναθέσει τις εργολαβίες για την απομάκρυνση των κατεστραμμένων δέντρων».

Τέλος, ερωτηθείς για το θέμα της υδροδότησης στη Λιχάδα μετά και τη διανομή πόσιμου νερού με υδροφόρες σχολίασε: «Μετά από αλλεπάλληλες εκκλήσεις μου το πρόβλημα της υδροδότησης της Λιχάδας και του Άγιου Γεώργιου Λιχάδας επιτέλους αντιμετωπίζεται, όπως είχα προτείνει στην Περιφέρεια, με τη διανομή πόσιμου νερού με υδροφόρες και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη κ. Σπανό για την ανταπόκρισή του. Αυτή η λύση, ωστόσο, είναι βραχυπρόθεσμη και είναι αναγκαίο να κινηθούμε προς την κατεύθυνση αναζήτησης μόνιμης λύσης. Από τα πρώτα χρόνια μου ως βουλευτής είχα ασχοληθεί με το πρόβλημα στον υδροφόρο ορίζοντα της χερσονήσου Γιάλτρων και τότε, επίσης, έλεγα ότι οι γεωτρήσεις δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση οριστική λύση. Για το λόγο αυτό είχα προτείνει την κατασκευή σταθμών αφαλάτωσης κάτι που πρέπει να εξετάσουμε. Είναι θέμα ζωής και σίγουρα θα βρούμε πόρους χρηματοδότησης».

Εντείνει ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου τις προσπάθειές του, σε συνεργασία πάντα με τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, να δρομολογηθούν λύσεις σε μία σειρά τοπικών υποθέσεων. Στο πλαίσιο αυτό συχνές είναι οι στοχευμένες παρεμβάσεις του στην κεντρική πολιτική σκηνή, καθώς, όπως έχει επανειλημμένως τονίσει, οι βουλευτές πρέπει να εκπροσωπούν τον τόπο τους και να ανοίγουν πόρτες για την αξιοποίηση κάθε ευκαιρίας, που θα ενισχύσει την αναπτυξιακή προοπτική.

ΑΚΟΥΣΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ ΣΙΜΟΥ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΤΟΝ EVRIPOS 90FM

 

Σελίδα 1 από 145

kimi denpao

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr