bannernew5

Τελευταία Νέα

«Δε θα συμμετέχω στο συγκεκριμένο θέμα γιατί κάποιοι ενδεχομένως έχουν και σήμερα στο μυαλό τους να μετατρέψουν το συμβούλιο σε  “one man show”» αναφέρει μεταξύ άλλων για το θέμα που φέρνει η μείζον αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη απόφασης αναφορικά με την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου. Ο κ. Θεοδώρου αναφέρει τις ενέργειες που έχουν γίνει τόσο από τον ίδιο όσο και από το δήμαρχο φτάνοντας μέχρι το Υπουργείο Υγείας.

Ο ίδιος όπως αναφέρει πιο κάτω στην επιστολή που έστειλε σε όλους και στον Πρόεδρο του Δ.Σ για να διαβαστεί ότι το θέμα δεν λύνεται με απόφαση Δ.Σ και επειδή σέβεται και το θεσμό και το ρόλο του δεν θα συμμετέχει στη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος.

Επιστολή Θεοδώρου στο Δ.Σ

Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη!

Στην ημερήσια διάταξη στα θέματα του σημερινού ΔΣ, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου, κα Αρετή Μπάτσα εισηγείται προς συζήτηση λήψη απόφασης και ψήφιση θέμα που αφορά την λειτουργία του Κέντρου Υγείας –Νοσοκομείου της Κύμης. Το θέμα έρχεται 18ο ως εξής: Συζήτηση και λήψη απόφασης σε σχέση με θέματα που απειλούν την ορθή λειτουργία του Γ.Ν.-Κ.Υ. Κύμης Γ.Ν.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ. (αίτημα της επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης).

Αρχικά διερωτήθηκα, αν είναι αρμοδιότητα του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή να παίρνει αποφάσεις που αφορούν την λειτουργία άλλου οργανισμού ή αν ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι με κάθε τρόπο και χωρίς να μπαίνει σε θέματα δικαιοδοσίας άλλων, να φέρνει θέματα, προς ανάλωση αλλά και κατανάλωση ωρών σε συνεδριάσεις δημοτικού συμβουλίου για εντυπωσιασμό και μόνο. 

Και όλα αυτά τα αναφέρω για να θυμίσω πως ξεκίνησε το θέμα, τι ενέργειες έχουν γίνει μέχρι τώρα, τι ειπωθηκε στη συναντηση στο δημαρχείο της Κύμης παρουσία εκπροσώπων όλων των παρατάξεων του Δήμου.

Άλλωστε, ένα θέμα που αφορά την υγεία, δε θα μπορούσε να αφήνει αδιάφορο τον Αντιδήμαρχο της Κύμης, πόσο μάλλον όταν το θέμα αφορά την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου της περιοχής που φέρει μάλιστα και το όνομα του αειμνήστου ευεργέτη ιατρού Γεωργίου Παπανικολάου.

Ας δούμε λίγο πως έχουν τα πράγματα. Πριν από ενάμιση μήνα περίπου με ενημέρωσαν από το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου και από το Συμβούλιο των γιατρών ότι θα ήθελαν μία συνάντηση μαζί μου καθώς υπάρχει θέμα δυσλειτουργίας του Νοσοκομείου της Κύμης. Μάλιστα είχε φέρει στο Δ.Σ θέμα ο κ. Κέκης που αφορούσε το Νοσοκομείο τότε με σχετικό έγγραφο. Σε επαφή με το δήμαρχο κρίναμε ότι θα έπρεπε να κάνουμε τη συνάντηση αυτή με τους εργαζόμενους παρουσία εκπροσώπων ή των επικεφαλής και των άλλων παρατάξεων όπως και έγινε.

Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο δημαρχείο της Κύμης συναντηθήκαμε ο Πρόεδρος του Δ.Σ Γιώργος Ζέρβας, ο Πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων κ. Θεοτόκης Κοντός, η Αντιπρόεδρος κα Αθανασία Χονδρονικόλα, ο πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου και ο διευθυντής της παθολογικης κλινικής,  η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κα Αρετή Μπάτσα, ο κ. Γλυκός εκπροσωπώντας την κα Θαλασσινού η οποία παρακολουθούσε την κουβέντα από το κινητό της τηλέφωνο, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Κώστας Κέκης και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Μαστροκώστας.

Αφού ακούσαμε τους εργαζόμενους οι αιρετοί, καταλήξαμε ότι το θέμα αυτό δεν είναι θέμα δημοτικού συμβουλίου αλλά θα πρέπει να κάνουμε αυτό που ζητούν οι εργαζόμενοι, δηλαδή να φτάσουμε με ενέργειές μας το θέμα στους ανωτέρους της διοίκησης με την οποία φέρεται να υπάρχει το θέμα. Να σημειώσω εδώ, ότι ζήτησε συνάντηση και η Διοικήτρια στη συνέχεια, η κα Αγγελοπούλου χωρίς όμως από πλευράς της να πραγματοποιηθεί. Υπάρχει και σχετική αλληλογραφία μεταξύ μας. 

Μετά τη συνάντηση και αφού ενημερώθηκε σχετικά ο δήμαρχος, στείλαμε έγγραφα και προς την 5η ΥΠΕ αλλά και προς το Υπουργείο Υγείας για να διερευνήσουν το θέμα. Επισημαίνω εδώ, ότι η επίλυση των οποιονδήποτε εσωτερικών προβλημάτων του Νοσοκομείου, δε λύνονται με μία απόφαση Δ.Σ. 

Σε συνεννόηση πάντα με το δήμαρχο παρουσία του Βουλευτή της Ν.Δ Σίμου Κεδίκογλου και των Διοικητών των Νοσοκομείων της Χαλκίδας Βαγγέλη Χατζημαργαρίτη και της Καρύστου κ. Μίχα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του Υφυπουργού Υγείας κ. Κοντοζαμάνη, όπου τέθηκε μεταξύ άλλων και το θέμα της εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου της Κύμης που αφορούσε κυρίως τις εφημερίες της παθολογικής κλινικής αλλά και το θέμα εσωτερικών προβλημάτων που όπως μας μεταφέρθηκε γίνονται αιτία να προκηρύσσονται νέες θέσεις και λόγω της κατάστασης που επικρατεί, να μην καλύπτονται. Ενώ σε ερώτηση μου  αν τίθεται θέμα υποστελέχωσης ή υποβάθμισης του Νοσοκομείου ο Υφυπουργός μου απάντησε ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα και πως το νοσοκομείο έχει καλυμμένες τις θέσεις του οργανογράμματος αλλά και όταν χρειαστεί γίνονται προκηρύξεις για την πρόσληψη προσωπικού.

Ο κ. Κοντοζαμάνης και ως ο πλέον αρμόδιος αποφάσισε να επιληφθεί του θέματος. Σε ότι αφορά το οργανόγραμμα δε του νοσοκομείου μας ενημέρωσαν ότι έχουν καλυφθεί οι θέσεις όπως προβλέπονται από το ήδη υπάρχον. Ενώ υπήρξε και ζήτημα αλλαγής του οργανογράμματος, αίτημα που είναι γνωστό επίσης στο Υπουργείο. Θέμα όμως εσωτερικό του νοσοκομείου και του Υπουργείου. Επιστολή δε για το θέμα με τις εφημερίες της παθολογικής που δεν καλύπτονται από τον Απρίλιο για όλο το μήνα έστειλε έγγραφο και ο δήμαρχος στον κ. Χατζημαργαρίτη προκειμένου να μεριμνήσει για το θέμα μετά από το έγγραφο που έστειλαν στο δήμο οι γιατροί του νοσοκομείου.

Στο μεταξύ, εξέφρασε ενδιαφέρον και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας & Σκύρου κκ. Σεραφείμ όπου μετά από πρόταση δημοτών, μαζί με πολίτες της Κύμης ήρθαν στο γραφείο μου και συστήσαμε μία επιτροπή για να παρακολουθούμε το θέμα. Θέμα όμως που όπως είχαμε αναφέρει με το πέρας της συνάντησης μας με του αυτοδιοικητικούς, δεν άπτεται συζήτησης και λήψης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου! 

Να σημειώσω στο σημείο αυτό ότι μέχρι και την συνάντηση με τον Ποιμενάρχη μας, κανένα ενδιαφέρον δεν υπήρξε από την αντιπολίτευση. Και το θέμα το φέρνει προς συζήτηση η μείζον αντιπολίτευση σχεδόν ενάμιση μήνα μετά. Γνωρίζοντας όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς δημοτικής αρχής. Γνωρίζοντας ότι είναι εσωτερικά τα προβλήματα και μόνο το Υπουργείο μπορεί να δώσει τη λύση. Αλήθεια για ποιο λόγο; Για ποιο λόγο κάποιοι απόψε ζητούν να ληφθεί μία απόφαση του Δ.Σ και προς τι; Να γράφει τι; Και να ψηφίσουμε τι;

Θεωρώντας ότι το θέμα του Κέντρου Υγείας- Νοσοκομείου της Κύμης είναι πολύ λεπτό, σε ότι αφορά τις αρμοδιότητες και τη δικαιοδοσία της τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν γίνει όλες οι ενέργειες , καθώς οι καθ’ ύλην αρμόδιοι έχουν ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί. Ενημερωμένοι είναι και οι σύμβουλοι του Δ.Σ για όλα αυτά. Αναμένουμε τις κινήσεις του Υπουργείου που είναι και το πλέον αρμόδιο. 

Σεβόμενος το θεσμικό μου ρόλο, τους δημότες που σε κάθε δημοτικό συμβούλιο γίνονται μάρτυρες καταστάσεων που δεν τιμούν το θεσμό αλλά ούτε και το ρόλο του αυτοδιοικητικού, τιμώντας τη θέση του Αντιδημάρχου, δε θα συμμετέχω στο συγκεκριμένο θέμα γιατί κάποιοι ενδεχομένως έχουν και σήμερα στο μυαλό τους να μετατρέψουν το συμβούλιο σε  “one man show”.  

Παρακολουθώ στενά τις εξελίξεις, έχοντας την κατάλληλη επικοινωνία με τους αρμόδιους του νοσοκομείου και θα επανέλθω με πράξεις και όχι με λόγια όταν θα αισθανθώ ότι απειλείται με υποβάθμιση ή υποστελέχωση το Νοσοκομείο. Να επισημάνω εδώ και πάλι ότι ο κ. Κοντοζαμάνης ξεκαθάρισε και μας τόνισε ότι ούτε θέμα υποστελέχωσης υπάρχει ούτε υποβάθμισης, γιατί τότε δε θα έβγαιναν προκηρύξεις για θέσεις γιατρών και υπόλοιπου προσωπικού στην Κύμη. 

Συνεπώς, με όλο το σεβασμό που τρέφω στο δήμαρχο και στα μέλη του Δ.Σ, δε θα συμμετέχω στη συζήτηση για το θέμα του Νοσοκομείου απόψε, διότι με την ενημέρωση που έχω νομίζω ότι είμαστε «εκτός θέματος». Δεν είναι δική μας αρμοδιότητα η λήψη αποφάσεων άνευ ουσίας και άνευ σημασίας για ένα τόσο λεπτό θέμα που αφορά τη δημόσια υγεία. Ας δείξουμε όλοι τον απαιτούμενο σεβασμό.

Με εκτίμηση

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ι. ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Αντιδήμαρχος Δήμου Κύμης-Αλιβερίου (Δ.Ε.Κύμης)

Επιστρέφει μετά από ένα χρόνο στις συνεδριάσεις του Δ.Σ Κύμης-Αλιβερίου ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης των Νέων Οριζόντων μετά την ευνοϊκή μεταρρύθμιση που πέρασε από τη Βουλή τον Απρίλιο, ο επικεφαλής των Νέων Οριζόντων του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς, ο οποίος είχε τεθεί σε αργία από την Αποκεντρωμένη διοίκηση από τις 21 Μαΐου 2020.

Να σημειωθεί, ότι ο κ. Θωμάς είναι κατηγορούμενος με βούλευμα του Συμβουλίου των Εφετών σε δίκη για αδικήματα που αφορούν την διοίκηση επι θητείας του στο δήμο, σε βαθμό κακουργήματος. Η δίκη μάλιστα έχει οριστεί να ξεκινήσει για τις 28 Σεπτεμβρίου μετά από αναβολές λόγω covid 19. Μια υπόθεση πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Ενώ παράλληλα παραπέμπεται επίσης σε δίκη με βούλευμα για θέματα της ΔΕΥΑΚΑ όταν ήταν δήμαρχος Κύμης που ξεπερνά το 1.000.000€. Μετά την ψήφιση του νέου ευνοϊκού νόμου που αναφέρει μεταξύ άλλων αν κάποιος έχει τεθεί σε αργία και δεν έχει περιοριστικούς όρους ή έχουν αρθεί αυτοί, επιστρέφει κανονικά στο συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του eviakosmos.gr, ο Δημήτρης Θωμάς αφού ολοκληρώθηκε και η διαδικασία της ένστασης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, κάνοντας χρήση του Νόμου, επιστρέφει από το σημερινό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, στις συνεδριάσεις.

Άδραξε την ευκαιρία η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΧ Κάτια Μεγάλου, τηρώντας η ίδια τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας και απόλαυσε ποτάκι με καλή παρέα ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, σε bar της Χαλκίδας. Η επιστροφή στην κανονικότητα για την ίδια σήμανε παρέα με καλούς φίλους και συναδέλφους. Δίπλα στη θάλασσα απολαμβάνοντας την αύρα της, απόλαυσαν ποτάκι σαν τον παλιό καλό καιρό. Και η Πρόεδρος, πάντα φορώντας τη μάσκα της. Διότι σα γιατρός έχει ζήσει στο Νοσοκομείο τα δεινά της πανδημίας αυτής.

Προσεχτική στις συναναστροφές της η Κάτια Μεγάλου επιστρέφει στην κανονικότητα συνεχίζοντας το ουσιαστικό έργο της στο ΔΟΠΠΑΧ αλλά και ως γιατρός με ουσιαστική πρόσφορά στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας. Από τις γιατρίνες που αντέχουν στην πίεση και η Κάτια Μεγάλου, δίνει αγώνα καθημερινά για να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Οπότε όταν ξεκλέβει λίγο χρόνο δικαιούται να τον περνάει ευχάριστα με αγαπημένα της πρόσωπα.

«Δύο χρόνια μπαμπά... δύο χρόνια. Πριν καλά καλά να καταλάβουμε τι είχες πάθει , έφυγες.....ότι και να γράψω ή να πω για σένα ποτέ δεν είναι αρκετά...μου λείπει τόσο πολύ η παρουσία σου που ακόμα και τώρα κοιτάζω το τηλέφωνο μου και περιμένω να χτυπήσει.. Χαμογελώ πικρά και σε κοιτώ εκεί απέναντι στη μεγάλη φωτογραφία να χαμογελάς και να μου λες " προχωρά παιδί μου κι εγώ είμαι εδώ για σένα ". Κι εγώ παίρνω δύναμη από την αρχοντιά σου και την φινέτσα σου που φαίνεται ακόμα και μέσα από την φωτογραφία… Νομίζω πως ακόμα με διορθώνεις ,μου δίνεις κουράγιο και χαίρεσαι μαζί μας όπως έκανες πάντα…Να ήξερες πόσα πράγματα έχουν γίνει από τότε που έφυγες...Αλλά εμείς παίρνουμε δύναμη από σένα και μένουμε όρθιοι.. Έτσι ακριβώς όπως θα ήθελες...»

Ραγίζουν καρδιές τα συγκινητικά λόγια της κόρης του Γιάννη Γκοσιμίδα, Δώρας, που έφυγε από τη ζωή πριν από δύο χρόνια, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο και νοσηλεία μηνών στο νοσοκομείο που παρόλο που έδειχνε να πηγαίνει καλύτερα, μας ξάφνιασε όταν η τραγική είδηση για το χαμό του ήχησε στ΄ αυτιά μας. Πάγωσαν όλοι στο άκουσμα. Είναι γερός και δυνατός θα καταφέρει να κερδίσει τη μάχη, έλεγαν όσοι τον γνώριζαν. Μα και οι πιο δυνατοί λυγίζουν… Σήμερα όπως περιγράφει η κορη του Ντόρα, αδυνατώντας να πιστέψει πως ο πατέρας της έχει φύγει, μονολογεί κοιτώντας την αγαπημένη τους φωτογραφία. Κοιτώντας τον πατέρα της, παίρνει δύναμη και κουράγιο. Είναι ο "φύλακας άγγελος" των ονείρων της και ο "άγρυπνος φρουρός", προστάτης σε ότι συμβαίνει στη ζωή της…

Δύο χρόνια χωρίς το Γιάννη Γκοσιμίδα. Τον άνθρωπο που άφησε δυσαναπλήρωτο κενό όχι μόνο στην οικογένεια του αλλά και στους ανθρώπους που συνεργάστηκε. Στενός συνεργάτης του νυν Δημάρχου Κύμης-Αλιβερίου και το κενό που άφησε πίσω και από τη θέση του αυτή μεγάλο. Στην περίπτωση του Γιάννη Γκοσιμίδα και στον τρόπο που όλα αυτά τα χρόνια συμπορεύτηκε με έναν επιτυχημένο αυτοδιοικητικό όπως ο κ. Μπουραντάς, αντιλαμβάνεται κανείς πως δεν ισχύει το «ουδείς αναντικατάστατος».

Γιατί κανείς δε θα μπορούσε να αντικαταστήσει το Γιάννη Γκοσιμίδα στο δήμο. Και αυτό γιατί κανείς δε μπορούσε να καταλάβει πως αυτός ο άνθρωπος κατάφερνε πάντα να συνυπάρχει αρμονικά με όλους και παράλληλα να δρομολογεί ουσιαστικά σχέδια δράσης. Σήκωνε το τηλέφωνο όπως λένε οι στενοί συνεργάτες του και διευθετούσε ακόμα και τα πιο δύσκολα θέματα. Και αυτό, γιατί είχε καταφέρει να κερδίζει την εμπιστοσύνη των συνεργατών του και όχι μόνο. Ανήσυχο πνεύμα αλλά και ρεαλιστής, φρόντιζε πάντα για το κοινό καλό, κάνοντας μόνο ξεκάθαρες κουβέντες! Κάτι που ενοχλούσε αρκετούς. Και εκείνους, όμως ήξερε να τους διαχειριστεί. Είχε τον τρόπο του ο Γιάννης Γκοσιμίδας. Όσοι τον γνώριζαν μπορούν να καταλάβουν ότι πολύ δύσκολα θα «ξαναγεννηθεί» στα της αυτοδιοίκησης και οχι μόνο, ένας Γιάννης Γκοσιμίδας.

Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή 7 Μαίου 2021 στις 18:30 μ.μ., με τα παρακάτω θέματα στην ημερήσια διάταξη:

1.Λήψη απόφασης περί συγκρότησης Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου

 1. 2.Λήψη απόφασης περί 1η τροποποίησης προϋπολογισμού και Τεχνικού Προγράμματος οικ. έτους 2021.

3.Λήψη απόφασης περί Καθορισμού Κωδικών Αριθμών Δαπανών προϋπολογισμού  οικονομικού έτους 2021 Δεκτικών σε Εντάλματα Προπληρωμής.

4.Λήψη απόφασης περί γνωμοδότησης για έγκριση εισόδου-εξόδου σε υπό κατασκευή έργου με την ονομασία «Νέο Ξενοδοχείο 5 *», επί Αγροτικής Οδού Κύριας Οδού εκτός σχεδίου Πετριών εις Θέση Χερομύλι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου ιδιοκτησίας της Εταιρείας με την επωνυμία «Χερόμυλος Resort Α.Ε .

 1. 5.Λήψη απόφασης περί γνωμοδότησης για έγκριση εισόδου – εξόδου σε υπό κατασκευή Νέα Διώροφη Κατοικία επί αγροτικής – δημοτικής οδού εκτός σχεδίου οικισμού Ζαράκων του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου ιδιοκτησίας Ρίτσαρντ Μάρτιν και Νικόλα Ντάνμπυ.

6.Λήψη απόφασης περί γνωμοδότησης για έγκριση εισόδου – εξόδου σε υπό κατασκευή έργου με την ονομασία «Νέα Διώροφη Οικοδομή Κατοικιών με πισίνα», επί Ανώνυμης Αγροτικής Οδού εκτός σχεδίου Αγίων Αποστόλων Πετριών εις Θέση « Γαρδός» του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου ιδιοκτησίας της AnnelieseLöw-Beer.

7.Λήψη απόφασης περί γνωμοδότησης για έγκριση εισόδου – εξόδου σε υπό κατασκευή έργου με την ονομασία «Νέες Διώροφες Τουριστικές Επιπλωμένες Κατοικίες», επί Κύριας Οδού εκτός σχεδίου Πετριών εις Θέση Χερομύλι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου ιδιοκτησίας της Εταιρείας με την επωνυμία « Καραντώνη Σουλτάνα».

8.Έγκριση πεπραγμένων Επιτροπής Ποιότητας Ζωής έτους 2020.

9.Λήψη απόφασης περί ανάγκης μίσθωσης ακινήτου για ανάπτυξη δραστηριοτήτων που συνδέονται με την προαγωγή των κοινωνικών , πολιτιστικών και οικονομικών συμφερόντων του Δήμου.

10.Λήψη απόφασης περί μερικής άρσης της υπ΄αριθ. 113/2015 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα: Αίτημα ΔΕΥΑΚΑ για παραχώρηση οχημάτων.

11.Λήψη απόφασης περί ακύρωσης της υπ΄αριθ. 11/2021 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα: Λήψη απόφασης περί συγκρότησης επιτροπής διενέργειας δημοπρασιών μίσθωσης- εκμίσθωσης -   εκποίησης –αγοράς κινητών και ακινήτων για το έτος 2021.

12.Λήψη απόφασης περί ορισμού εκπροσώπου στην Επιτροπή Καταλληλότητας Ακινήτων για την ανέγερση Διδακτηρίων και Στέγαση Σχολικών Μονάδων.

13.Λήψη απόφασης περί ορισμού Συμβολαιογράφου.

14.Λήψη απόφασης περί έγκριση παράτασης εκμίσθωσης δημοτικού ακινήτου στο Χωνευτικό, Κοινότητας Κύμης, ΔΕ Κύμης.

15.Λήψη απόφασης περί αποδοχής πράξης παραχώρησης σε κοινή χρήση τμήματος γης, εμβαδού 71,84 τμ στην θέση ¨Γυρίσματα¨ εντός των εγκεκριμένων ορίων του οικισμού Αγίου Ιωάννη.

16.Λήψη απόφασης περί βεβαίωσης ότι το ακίνητο ιδιοκτησίας Καραγιάννη Κων/νου, βρίσκεται εντός της ζώνης των 800μ από το κέντρο του οικισμού Πετριών, της Κοινότητας Πετριών.

17.Λήψη απόφασης σχετικά με το αίτημα του κ. Τσώνη Ταξιάρχη περί απαλλαγής ή μείωσης των Δ.Τ. της κτηνοτροφικής του μονάδας που διατηρεί στην περιοχή “ΞΥΛΑΥΤΟΣ “ της Τ.Κ. Καλετζίου.

18.Συζήτηση και λήψη απόφασης σε σχέση με θέματα που απειλούν την ορθή λειτουργία του Γ.Ν.-Κ.Υ. Κύμης Γ.Ν.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ. (αίτημα της επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης)

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την 23η/4/2021, ημέρα Παρασκευή, με ώρα έναρξης 19:00, θα διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με το άρθρο 10 της από 11 Μαρτίου 2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του», (ΦΕΚ 55/Α΄/11-3-2020), καθώς και με τις υπ. αρ. 163/29-05-2020 (ΑΔΑ: Ψ3ΧΝ46ΜΤΛ6-ΑΨ7) και 426/77233/13-11-20 (ΑΔΑ: 6ΩΚΛ46ΜΤΛ6-ΥΔ4) εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη μη εγκατάσταση νέων ανεμογεννητριών στην Εύβοια και την αλλαγή του σχετικού θεσμικού πλαισίου.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ – ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εισηγητής: κ. Νικόλαος – Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος- Αντιδήμαρχος

 1. 1.Περί έγκρισης έκδοσης άδειας επαγγελματία πωλητή Λ. Αγορών.
 2. 2.Περί έγκρισης έκδοσης παραγωγικής άδειας πωλητή .
 3. 3.Περί έγκρισηςμεταβίβασης αδειών επαγγελματιών πωλητών.
 4. 4.Περί τροποποίησης / συμπλήρωσης της υπ. αρ.141/20 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά την ίδρυση Λαϊκής Αγοράς στην Κοινότητα Παραλίας Αυλίδας της Δ.Ε Αυλίδας του Δήμου Χαλκιδέων .
 5. 5.Περίέγκρισης 2ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικ. έτους 2021 (υπ. αρ. 126/2021 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής).
 6. 6.Περί έγκρισης έκθεσης απολογιστικών στοιχείων Γ’ τριμήνου οικ. έτους 2020 (υπ. αρ. 601/2020 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής) .
 7. 7.Περί έγκρισης 1ης επανακατανομής ΚΑΠ επενδυτικών δαπανών (πρώην ΣΑΤΑ) Π.Ο.Ε. στο οικονομικό έτος 2021 και 1ης επανακατανομής πιστώσεων επισκευής και συντήρησης σχολικών κτιρίων Π.Ο.Ε. στο οικονομικό έτος 2021 .

ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εισηγητής: κ. Βασίλειος Γουρνής- Αντιδήμαρχος

 1. 8.Περί έγκρισης 3ης παράτασης της προθεσμίας περαίωσης του έργου: «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ ‘’Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ’’.
 2. 9.Περί έγκρισης παράτασης εκτέλεσης εργασιών για το έργο: «Διαμόρφωση πλατείας Συγγρού Δ.Κ Δροσιάς».
 3. 10.Περί έγκρισης 1ης παράτασης της προθεσμίας περαίωσης του έργου:«ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΚΛΙΝΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΟΜΩΝ ΜΕ ΚΥΒΟΛΙΘΟΥΣ».
 4. 11.Περί έγκρισης 1ης παράτασης της προθεσμίας περαίωσης του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ “ΚΥΖΙΚΕΙΟΥ” ΑΛΣΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΔΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, Δ.Ε. ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ».
 5. 12.Περί έγκρισης 1ης παράτασης της προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Αποκατάσταση υφιστάμενων   υποδομών κοινοχρήστου χώρου παραλιακού μετώπου Λευκαντίου, Δ.Ε. Ληλαντίων, Δήμου Χαλκιδέων».
 6. 13.Περί έγκρισης παράτασης εκτέλεσης εργασιών για το έργο: “ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ Τ.Κ.ΛΟΥΚΙΣΙΩΝ” .
 7. 14.Περί έγκρισης παράτασης εκτέλεσης εργασιών για το έργο:   «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ».
 8. 15.Περί έγκρισης 2ης παράτασης της προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Επείγουσα αντιστήριξη για άρση της επικινδυνότητας τμήματος της οδού Στύρων και τμήματος της οδού Γεωργίου Παπανδρέου»,
 9. 16.Περί έγκρισης παράτασης εκτέλεσης εργασιών για το έργο: ''ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΩΡΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΣΤΟ ΦΑΡΟ ΑΥΛΙΔΑΣ'' .
 10. 17.Περί έγκρισης παράτασης εκτέλεσης εργασιών για το έργο: “ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΔΑ Δ.Κ. ΒΑΘΕΩΣ”.
 11. 18.Περί έγκρισης παράτασης εκτέλεσης εργασιών για το έργο: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΔΑ Τ.Κ. ΠΑΡΑΛΙΑΣ».

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

Εισηγητής: κ. Ιωάννης Νέζης- Αντιδήμαρχος (Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής)

 1. 19.Περί κοπής δέντρων πεύκου στην οδό Ιπποκράτους 2 στηνΚοινότητα Βασιλικού (υπ. αρ. 17/21 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής) .
 2. 20.Περί έγκρισης μελέτης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για το έργο: Βελτίωση αστικού Περιβάλλοντος-Ανάπλαση (Άξονα) επί των λεωφόρου Ελ. Βενιζέλου και οδού 28ης Οκτωβρίου (υπ. αρ. 19/21 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής) .
 3. 21.Περί έγκρισης μελέτης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για το έργο: “Βελτίωση- Ανακατασκευή κύριας συλλεκτήριας οδού Αρεθούσης (Κόμβος ΔΑΡΙΓΚ έως Κόμβο Αγίου Στεφάνου Χαλκίδας)”(υπ. αρ. 20/21 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής) .
 4. 22.Περί έγκρισης μελέτης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για το έργο: “Αποκατάσταση και ανάπλαση οδού έναντι αρχαιολογικού Μουσείου Αρέθουσας (Ο.Τ 400 και 401)’’ (υπ. αρ. 21/21 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής) .
 5. 23.Περί έγκρισης κυκλοφοριακών προτάσεων που συνοδεύουν την αρχιτεκτονική μελέτη της πλατείας 28ης Οκτωβρίου στην Κοινότητα Βαθέος Αυλίδας(υπ. αρ. 22/21 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).
 6. 24.Περί έγκρισης πρότασης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο τμήμα της οδού Αμαρυνθίων στην πόλη της Χαλκίδας (υπ. αρ. 23/21 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής) .
 7. 25.Περί έγκρισης Ίδρυσης Λαϊκής Αγοράς στην Κοινότητα Νέας Λαμψάκου της Δ.Ε Ληλαντίων του Δήμου Χαλκιδέων(υπ. αρ. 39/21 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής) .

Στη διαδικτυακή εκδήλωση για τις ανεμογεννήτριες που πραγματοποιεί αυτή την ώρα το Δίκτυο Προοδευτικών Πολιτών, ο Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας Βαγγέλης Αποστόλου και Μέλος της Επιτροπής παραγωγής και Εμπορίου ο οποίος επεσήμανε ότι πρέπει να οργανωθούμε για να αντιμετωπίσουμε μία επίθεση όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο Βουλευτής στάθηκε στο ποσοστό της φέρουσας ικανότητας των περιοχών που απειλούνται με την τοποθέτηση νέων αιολικών πάρκων τονίζοντας ότι πρέπει να σταθούμε στο προηγούμενο χωροταξικό.

«Είμαστε σε μεγάλη δυσχερή θέση σε ότι αφορά το νομικό υπόβαθρο γιατί δίνει τη δυνατότητα στη ΡΑΕ να δίνει άδειες με επιτάχυνση. Σε ότι αφορά τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις η Περιφέρεια Στερεάς ανεξάρτητα από τα στοιχεία που θα της παραθέσουν, θα πρέπει να γνωμοδοτήσει αρνητικά», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αποστόλου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Χαλκιδέων συνήλθε εκτάκτως σήμερα 15 Απριλίου  2021, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:00, με αφορμή το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του πρώην Δημάρχου του Δήμου Χαλκιδέων ΙΩΑΝΝΗ ΣΠΑΝΟΥ.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης η κα Πρόεδρος προέβη προς το Σώμα στην ακόλουθη εισήγηση:

                «Με  μεγάλη   θλίψη,  με  βαθιά   συγκίνηση  και  με σεβασμό,   η κοινωνία  της  Χαλκίδας   αποχαιρετά  σήμερα  τον  Γιάννη  Σπανό,  τον πρώτο αιρετό Δήμαρχο  της  μεταπολίτευσης, τον   Δήμαρχο  των  τεσσάρων  θητειών, τον λαμπρό αυτοδιοικητικό λειτουργό, που  υπηρέτησε τον τόπο,  την πόλη,  τον  Δήμο  Χαλκιδέων επί  δεκαετίες,  με  όραμα, συνέπεια, ήθος και  αγωνιστικότητα.

                Ο Γιάννης Σπανός ήταν ένας άνθρωπος με ισχυρή  προσωπικότητα,  που ξεχώριζε  για  την  εργατικότητα του,  τη  μαχητικότητά  του,  την αίσθηση του καθήκοντος, την αφοπλιστική  ειλικρίνεια  του  και   την  πίστη  του  σε  όσα  πρέσβευε. Ο λόγος  του  πληθωρικός,  μα  ακόμη   πιο  πληθωρικές  οι πράξεις  του.

                Διακρινόταν  για  το ζήλο  και  την  αφοσίωσή  του  στα  κοινά  και το  πάθος  του  για την ανάπτυξη  του τόπου  μας. Επίμονα διεκδικητικός, θετικός στους  στόχους,  τις προτάσεις και τις αποφάσεις  του.  Οραματικός  για το μέλλον  του  Δήμου  Χαλκιδέων.

                Ο   Γιάννης  Σπανός  ήταν  ο   αυτοδιοικητικός  και  ο πολιτικός  άνδρας, που  με  τις  σωστές  και  αποτελεσματικές  ενέργειες  του,  κέρδισε  το  σεβασμό  και   την   εκτίμηση  φίλων και αντιπάλων.

                Με  όλα αυτά τα γνωρίσματα  ο Γιάννης  Σπανός  είναι  πηγή έμπνευσης και παράδειγμα πολιτικού άνδρα προς μίμηση, που  αγάπησε  τη  Χαλκίδα. 

                Άφησε σε όλους τους επερχόμενους αυτοδιοικητικούς, μια παρακαταθήκη σύγχρονης διοίκησης  του  Δήμου, που βρίσκεται  δίπλα  στους δημότες.

                Όμως πρώτα και πάνω απ' όλα, ο Γιάννης Σπανός ήταν αγαπητός  στους  συμπολίτες του.

                Γι’ αυτό και εκείνοι τον τίμησαν με την ψήφο τους, κατ’  επανάληψη  στο αξίωμα του Δημάρχου.

                Γι αυτό κι εκείνοι  θα  τον   κρατήσουν  στη μνήμη  τους και  την  καρδιά  τους.»

                Το  Δημοτικό  Συμβούλιο  Δήμου  Χαλκιδέων  για  την  προσφορά  του  αείμνηστου  Γιάννη  Σπανού, Δημάρχου  Χαλκιδέων, κατά  τα  έτη  1975-1978, 1979-1982,  1983-1985  και  1995-1998,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

 1. Να εκφράσει τη  βαθιά  θλίψη  και τα ειλικρινή  συλλυπητήρια   της  Δημάρχου και  τoυ Σώματoς στηv  oικoγέvεια τoυ εκλιπόvτoς.
 2. Η εκφoρά της σoρoύ τoυ και η ταφή του vα γίvoυv με δημοτική δαπάνη.
 3. Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό τoυ εκλιπόντος .
 4. Να παραστεί  η  Φιλαρμονική  του  Δήμου Χαλκιδέων, κατά την Εξόδιο Ακολουθία, προς  απόδοση  τιμών  στον εκλιπόντα.
 5. Να διατεθεί σε τιμητική θέση στο Νέο Δημοτικό  Κοιμητήριο τάφoς - μvημείo με δημοτική δαπάνη.
 6. Να  εκφωνηθεί επικήδειος  λόγος  από  τη  Δήμαρχο  Χαλκιδέων.
 7. Να αναγνωστεί το παρόν Ψήφισμα από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου  στην  Εξόδιο Ακολουθία  και να επιδοθεί στην οικογένεια του εκλιπόντος.
 8. Να κυματίσει μεσίστια η Ελληνική Σημαία στoυς  ιστoύς  των Δημοτικών  Καταστημάτων του  Δήμου  Χαλκιδέων  επί  τριήμερο.
 9. Να παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου και των Νομικών Προσώπων του  κατά την ημέρα  της  Εξόδιας Ακολουθίας.
 10. Να τηρηθεί εvός λεπτoύ σιγή στην μvήμη τoυ στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
 11. Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου και να  δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Καλό  σου Ταξίδι  Δήμαρχε. Ας  είναι  ελαφρύ  το  χώμα  της  γης της  Χαλκίδας  που θα σε  σκεπάσει. Αιώνια    η μνήμη  σου. Καλό  σου Ταξίδι  Δήμαρχε.  Ας  είναι  ελαφρύ  το  χώμα  της  γης της  Χαλκίδας  που θα σε  σκεπάσει.  Αιωνία η μνήμη  σου.

                                                                                                                

Είναι από τους ανθρώπους που νοιάζεται για το συνάνθρωπο και γι’ αυτό και χαίρει της εκτίμησης του κόσμου, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου του Αυλωναρίου Βασίλης Μαυρομάτης. Έτσι, την περασμένη εβδομάδα εκφράζοντας με τη σειρά του την ανησυχία του για πιθανή διασπορά του ιού και στο Αυλωνάρι, μετά τα κρούσματα που παρουσιάστηκαν, φρόντισαν από κοινού με το γιατρό του χωριού Γιώργο Ζέρβα και σε συνεργασία με την Περιφέρεια και με τον Αγάλο Φωτόπουλο, πραγματοποίησαν rapid tests στο χώρο του εργοταξίου του Αυλωναρίου, όπου βρέθηκε ένα θετικό.

Ο επανέλεγχος αυτή τη φορά από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί. Μια εβδομάδα και τα 148 rapid tests που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του εργοταξίου στο Αυλωνάρι, ήταν αρνητικά.

Ο φωτογραφικός φακός του eviakosmos.gr συνέλαβε την προηγούμενη εβδομάδα τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Βασίλη Μαυρομάτη την ώρα που έκανε rapid test, τα αποτελέσματα του οποίου ήταν αρνητικά.

Ωστόσο, ως ευσυνείδητος και αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που του αναλογούν για τον περιορισμό της διασποράς του ιού και ως αυτοδιοικητικος, δεν αρκέστηκε στο rapid test αλλά έκανε και το μοριακό τεστ για να έχει πιο σίγουρα αποτελέσματα.

«Ήθελα να είμαι σίγουρος πρώτα για την υγεία μου και γιατί καθημερινά έρχομαι σε επαφή λόγω της δουλειάς μου με πολύ κόσμο. Με αίσθημα ευθύνης, επιβεβαίωσα το αποτέλεσμα με το μοριακό τεστ για να είμαι σίγουρος ότι δεν έχω τον ιό και φυσικά ότι δεν θα τον μεταδώσω στους συμπολίτες μου» δήλωσε πριν από λίγο στο eviakosmos.gr, ο κ. Μαυρομάτης τονίζοντας ότι θα πρέπει ο κόσμος να προσέχει. Να τηρεί τα μέτρα προστασίας και όποιοι έχουν συμπτώματα ακόμα και πονοκέφαλο ή καταρροή να απευθύνονται εγκαίρως στο γιατρό. Συνέστησε δε στον κόσμο, να κάνει λίγο ακόμα υπομονή μέχρι να ξεπεραστεί αυτή η δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε.

Ο Δήμος Χαλκιδέων ενημερώνει ότι, λόγω εμφάνισης κρουσμάτων σε υπαλλήλους των Υπηρεσιών του Δημαρχείου (επί των οδών Ληλαντίων και Μεγασθένους) και της Υπηρεσίας Πρόνοιας, που βρέθηκαν θετικοί στην Covid-19, αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των Υπηρεσιών του Δημαρχείου και της Πρόνοιας έως και την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021. Η αναστολή λειτουργίας γίνεται για προληπτικούς λόγους, προκειμένου να πραγματοποιηθούν απολυμάνσεις και δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε όλους τους εργαζόμενους.

Η εξυπηρέτηση των πολιτών, κατά το παραπάνω διάστημα, θα πραγματοποιείται με τους παρακάτω εναλλακτικούς τρόπους, είτε τηλεφωνικά με το αρμόδιο τμήμα, στο οποίο ενδιαφέρονται να εξυπηρετηθούν, από τις 08:00 έως τις 15:00 είτε ηλεκτρονικά, μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Στην περίπτωση που η φυσική παρουσία του πολίτη είναι απολύτως αναγκαία, τότε η προσέλευση θα πραγματοποιείται κατόπιν προγραμματισμένης συνάντησης (ραντεβού).

Α) Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση

Από ώρα 08:00 έως 15:00

 • Τηλεφωνικό κέντρο: 2221355151
 • Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών: 2221355141
 • Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών: 2221355151
 • Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών:

Λογιστήριο: 2221355164

Ταμείο: 2221355168

Προμήθειες: 2221355173

 • Διεύθυνση Προσόδων: 2221355146
 • Διεύθυνση Προγραμματισμού: 2221355115

Για τις υπόλοιπες υπηρεσίες:

 • Υπηρεσία Πρόνοιας: 2221060154

β) Αιτήματα μέσω ηλεκτρονικής Αλληλογραφίας

Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γ) Αιτήματα μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Δήμου Χαλκιδέων

Σελίδα 1 από 142

kimi denpao

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr