bannernew5

Τελευταία Νέα

Ένα θέμα που έφερε προς συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης , Βασίλης Καθαροσπόρης και άναψε τα αίματα ανάμεσα στη δήμαρχο Έλενα Βάκα και τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστο Παγώνη, ο Γιώργος Μπαντούνας που ζήτησε να συζητηθεί το θέμα στο συμβούλιο. «Όχι το θέμα τελειώνει εδώ. Οι ευθύνες της προηγούμενης δημοτικής αρχής είναι τεράστιες για το θέμα του ΔΑΡΙΓΚ. Εγώ για το ΔΑΡΙΓΚ δεν έχω κάνει καμία συνάντηση την οποία εσείς δε γνωρίζετε», ειπε η κα Βάκα.

Ο κ. Παγώνης ζήτησε από τη δήμαρχο να ανακαλέσει αφού την αποκάλεσε ψεύτρα ενώ εκείνη επέμεινε ότι οι θέση της είναι καταγεγραμμένη και ως δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, με τον κ. Ζεμπίλη, και πως δεν τα λέει για πρώτη φορά. Η στάση της δημάρχου οδήγησε στην αποχώρηση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και των συμβούλων της παράταξής του από το συμβούλιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι παρατάξεις με επικεφαλής τους κ.κ. Παγώνη και Καθαροσπόρη θα μαζέψουν υπογραφές και θα φέρουν το θέμα του ΔΑΡΙΓΚ προς συζήτηση σε ένα από τα επόμενα Δ.Σ.

Νέοι, ανανεωμένοι και πολλά υποσχόμενοι για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι οι δύο αυτοδιοικητικοί του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, ο Αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Θεοδώρου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Ζέρβας. Και οι δύο δεν έπαψαν να στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια το Κίνημα και ήρθε η ώρα να συμμετέχουν δυναμικά στο ανανεωμένο και πολλά υποσχόμενο ΠΑΣΟΚ!

Έτοιμοι να το υπηρετήσουν από κάθε μετερίζι. Για τον Αλέξανδρο Θεοδώρου είναι γνωστό ότι θα συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Εύβοια. Για τον κ. Ζέρβα υπάρχουν αρκετές προτάσεις, μένει να κάνει τη σωστή επιλογή την κατάλληλη ώρα. Και οι δύο σύνεδροι τίμησαν με την παρουσία τους το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και τα καλύτερα και για τους δύο είναι μπροστά. Ενωμένοι άλλωστε μπορεί να κερδίσουν ακόμα περισσότερα, διεκδικώντας πράγματα για τον τόπο τους, τον οποίο ανυστερόβουλα υπηρετούν.

 

Συνεδριάζει το απόγευμα της Δευτέρας 23 Μαϊου, στις 18:30, με 19 θέματα στην ημερήσια διάταξη, δια ζώσης και με τη δυνατότητα τηλεδιάσκεψης, το δημοτικό συμβούλιο Κύμης-Αλιβερίου, στο Δημοτικό κατάστημα των Κριεζών, με τα παρακάτω 19 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

 1. 1.Λήψη απόφασης περί καθορισμού των χώρων και του ανταλλάγματος μεταβίβασης του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού-παραλίας σε τρίτους με σύναψη μισθωτικής σχέσης για τους έχοντες το δικαίωμα χρήσης άνευ δημοπρασίας (όμοροι) και με δημοπρασίας λήξης 31-12-2022.
 2. 2.Λήψη απόφασης περί αποδοχής των οφειλών της πρώην επιχείρησης με το διακριτικό τίτλο «Δ.Ε.Υ.Α.Κ» προς τα ασφαλιστικά ταμεία και Δ.Ο.Υ. , όπως περιγράφονται στην έκθεση των ορκωτών ελεγκτών συν τυχόν προσαυξήσεις, έως και την ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η ρύθμιση των οφειλών.
 3. 3.Λήψη απόφασης περί απόφασης αποδοχής των οφειλών πρώην Δημοτικής Επιχείρησης με το διακριτικό τίτλο ΑΝ.Ε.ΔΗ.Κ., προς τα ασφαλιστικά ταμεία και Δ.Ο.Υ. ,όπως περιγράφονται στην έκθεση των ορκωτών ελεγκτών, συν τυχόν προσαυξήσεις, έως και την ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η ρύθμιση των οφειλών.
 4. 4.Λήψη απόφασης περί αποδοχής των οφειλών πρώην Δημοτικής Επιχείρησης με το διακριτικό τίτλο «Δ.Ε.ΑΝ.Α.Ε.», προς τα ασφαλιστικά ταμεία και Δ.Ο.Υ. , όπως περιγράφονται στις εκθέσεις των ορκωτών ελεγκτών, συν τυχόν προσαυξήσεις ,έως και την ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η ρύθμιση των οφειλών και από Τελεσίδικες Δικαστικές Αποφάσεις .
 5. 5.Λήψη απόφασης περί αποδοχής των οφειλών πρώην Δημοτικής Επιχείρησης με το διακριτικό τίτλο «Δ.Ε.Π.Α.Δ.» προς τα ασφαλιστικά ταμεία και Δ.Ο.Υ. , όπως περιγράφονται στις εκθέσεις των ορκωτών ελεγκτών, συν τυχόν προσαυξήσεις, έως και την ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η ρύθμιση των οφειλών και από τελεσίδικες Δικαστικές Αποφάσεις.
 6. 6.Λήψη απόφασης περί αποδοχής των οφειλών πρώην Δημοτικής Επιχείρησης με το διακριτικό τίτλο «Δ.Ε.Π.Α.Κ.» προς τα ασφαλιστικά ταμεία και Δ.Ο.Υ., όπως περιγράφονται στην έκθεση των ορκωτών ελεγκτών, συν τυχόν προσαυξήσεις, έως και την ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η ρύθμιση των οφειλών.
 7. 7.Λήψη απόφασης περί αποδοχής των οφειλών πρώην Δημοτικής Επιχείρησης με το διακριτικό τίτλο «Δ.Ε.Π.Α.Τ», προς τα ασφαλιστικά ταμεία και Δ.Ο.Υ. ,όπως περιγράφονται στην έκθεση των ορκωτών ελεγκτών, συν τυχόν προσαυξήσεις, έως και την ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η ρύθμιση των οφειλών.

 1. 8.Λήψη απόφασης περί Καθορισμού Κωδικών Αριθμών Δαπανών Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2022 Δεκτικών σε εντάλματα προπληρωμής.

 1. 9.Λήψη απόφασης περί έγκρισης ή μη της υπ’αριθμ. 4/2022 απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας με θέμα: Εισήγηση προς το δημοτικό συμβούλιο κατανομής πίστωσης ποσού 87.700,00€ στις σχολικές επιτροπές του Δήμου “για λειτουργικές δαπάνες σχολείων” (Β’ κατανομή 2022).

 1. 10.Λήψη απόφασης περί έγκρισης ή μη της υπ’αριθμ. 5/2022 απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας με θέμα: « Παραχώρηση αιθουσών Σχολείων, προαύλιων χώρων για τις ανάγκες συνδέσμων, συλλόγων, φορέων του Δήμου μας για : “ Πραγματοποίηση εκδηλώσεων κοινού ενδιαφέροντος, Πολιτιστικές εκδηλώσεις – δρώμενα, προγράμματα εκπαίδευσης, Εξετάσεων, εκμάθησης, χρήσεις κοινής ωφέλειας”».  

 1. 11.Λήψη απόφασης περί έγκρισης πεπραγμένων Επιτροπής Ποιότητας Ζωής έτους 2021.

 1. 12.Λήψη απόφασης περί έγκρισης κυκλοφοριακής σύνδεσης για «Προσθήκη καθ’ ύψος Α’ ορόφου και περιτοίχιση αγροτεμαχίου», στη θέση Πούσι Δημάκη εκτός των ορίων του οικισμού Δύστου της Τ.Κ. Δύστου, της Δ.Ε. Δυστίων, του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου ιδιοκτησίας :Ευαγγελίας του Αθανασίου .
 2. 13.Λήψη απόφασης περί χορήγησης βεβαίωσης ότι το ακίνητο ιδιοκτησίας Ντανιέλας-Μιόριτσα Παουλέσκου βρίσκεται εντός της ζώνης των 800 μέτρων του οικισμού Μεντουλίου της ΤΚ Καλημεριάνων του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.

 1. 14.Λήψη απόφασης περί χορήγησης βεβαίωσης ότι η κτιριακή Εγκατάσταση ιδιοκτησίας του κ. Βαλκάνου Ιωάννη βρίσκεται εντός της ζώνης των 800 μέτρων του Οικισμού Μονοδρύου της Δ.Ε.Κονιστρών του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.

 1. 15.Λήψη απόφασης περί γνωμοδότησης για απαλλαγή εισόδου-εξόδου σε κτιριακή Εγκατάσταση με τίτλο «Κτίριο Επαγγελματικής Χρήσης με σκοπό την Μεταποίηση-Συσκευασία-Αποθήκευση Σαλιγκαριών» επί Ανώνυμης Δημοτικής Οδού εντός της Ζώνης των 800μ του Οικισμού Μονοδρύου της Δ.Ε.Κονιστρών του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, στην θέση «Πουργιάνικα» η «Δράκου» η «Τάσου» η «Πλατύδρομος», φερόμενης ιδιοκτησίας του κ.Βαλκάνου Ιωάννη.

 1. 16.Λήψη απόφασης περί έγκρισης εισόδου-εξόδου σε κτιριακή Εγκατάσταση με τίτλο « Νέο Διώροφο Προκάτ Εργαστήριο Επεξεργασίας – Ξήρανσης Σύκων – Αγροτικών Προϊόντων » επί της Κύριας Οδού   Μεντούλης – Πλατάνα   εντός ζώνης 800μ του Οικισμού Μεντούλης της Δ.Ε. Κύμης του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, φερόμενης ιδιοκτησίας της κας Ντανιέλας – Μιορίτσα Παουλέσκου .

 1. 17.Λήψη απόφασης για την παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου, για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, στην Κοινότητα Αγίου Λουκά της Δ.Ε. Ταμυνέων του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, στην κ.ANYUTAZINUHOVAZIGIS.

 1. 18.Λήψη απόφασης περί παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου, για τοποθέτηση τραπεζόκαθισμάτων, στην οδό Λεμπέση και Τάτλα γωνία της Δ.Ε. Ταμυνέων του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, στην κ. Αντωνίου Χρυσούλα.

 1. 19.Λήψη απόφασης περί χορήγησης άδειας θέσης στάσης – στάθμευσης στην Κοινότητα Κύμης.

                                                        

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης , είναι απαραίτητη η χρήση προστατευτικής μάσκας, κατά της διασποράς της πανδημίας, covid-19.

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9 Μάϊου, η συνάντηση του βουλευτή Ευβοίας της ΝΔ, Σπύρου Πνευματικού με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα.

Ο βουλευτής έθεσε σειρά ζητημάτων σχετικά με την πορεία υλοποίησης αντιπλημμυρικών έργων και αποκατάστασης υποδομών στη βόρεια Εύβοια, ζητώντας παράλληλα να εξεταστούν αιτήματα, που έχουν υποβάλλει οι Δήμοι Ιστιαίας-Αιδηψού, Μαντουδίου - Λίμνης-Αγίας Άννας και έχουν σχέση με δράσεις που εντάσσονται στο Πρόγραμμα χρηματοδότησης Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης».

Ο κ. Πνευματικός ζήτησε τη συνδρομή του αναπληρωτή Υπουργού, προκειμένου να λυθεί οριστικά το πρόβλημα ύδρευσης που αντιμετωπίζουν οι οικισμού Αγίου Γεωργίου και Λιχάδας, το οποίο εντάθηκε μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές. Όπως σημειώθηκε ο Δήμος Ιστιαίας- Αιδηψού προχώρησε άμεσα στη σύνταξη μελέτης για την υδροδότηση των δύο οικισμών ύψους 800.000 ευρώ. Το εν λόγω έργο ο κ. Πέτσας δεσμεύτηκε, ότι θα ενταχθεί στο νέο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης.

Ένα ακόμα ζήτημα που συζητήθηκε αφορά στην αίτημα ανάκλησης του όρου ανάληψης Νομικών Δεσμεύσεων για το έργο «Αντιπλημμυρική θωράκιση της Δ.Κ Ιστιαίας του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού» για να μπορέσει να προχωρήσει η συμβασιοποίηση του έργου και η έναρξη κατασκευής του, καθώς έχει ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία, κάτι για το οποίο, επίσης, υπήρξε η δέσμευση του αναπληρωτή Υπουργού κ. Πέτσα.

Επίσης, ο βουλευτής έθεσε το αίτημα ένταξης της Πράξης: «Αποχέτευση Οικισμού Ροβιών – Αναβάθμιση ΕΕΛ Λίμνης Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας» στην πρόσκληση «Παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις υποδομές διαχείρισης υδάτων και λυμάτων» ύψους 2.115.348,24 €,

Ο κ. Πέτσας δεσμεύτηκε και για την ένταξη του έργου «Εξοικονόμηση ενέργεια και ενεργειακή αυτονομία στις υποδομές διαχείρισης υδάτων και λυμάτων του Δήμου Καρύστου στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ύψους 3.234.576,62 Ευρώ.

Αυτό που επισημάνθηκε είναι, ότι αξιοποιώντας σωστά τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την Αυτοδιοίκηση, θα στηριχθούν εμπράκτως οι Δήμοι της Εύβοιας και οι περιοχές που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές, προκειμένου να διασφαλιστεί η αναπτυξιακή προοπτική και η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Τέλος, ο κ, Πνευματικός ευχαρίστησε τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα για την άμεση ανταπόκρισή του στην ικανοποίηση του αιτήματος του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου για την ένταξη του έργου κλειστό Κολυμβητήριο Αλιβερίου στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Συνάντηση στη Χαλκίδα με τους υγειονομικούς του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών, οι οποίοι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας από την κυβέρνηση, είχε σήμερα ο βουλευτής Ευβοίας και αν. τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Μίλτος Χατζηγιαννάκης κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε η άμεση επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στις δομές εργασίας τους.

Ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είχε αντίστοιχη συνάντηση και πριν από έναν μήνα, όταν και είχε συνυπογράψει ερώτηση στη Βουλή για το ζήτημα, καθώς η κυβέρνηση εξακολουθεί να κρατά εκτός ΕΣΥ και ΟΚΑΝΑ χιλιάδες ανεμβολίαστους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή εργασίας εδώ και 9 μήνες και οι οποίοι είναι πλήρως απαραίτητοι στις δημόσιες δομές υγείας.

Όπως δήλωσε ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, αφότου η κυβέρνηση προχώρησε στην άρση πολλών μέτρων για τον covid, αυτή τη στιγμή συμβαίνει το οξύμωρο οι υγειονομικοί που τελούν σε αναστολή εργασίας να μπορούν να μεταβαίνουν παντού, ακόμη και σε ταξίδια στο εξωτερικό, αλλά, όχι στο χώρο εργασίας τους.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκε το μείζον ζήτημα άμεσης επιστροφής των χιλιάδων ανεμβολίαστων υγειονομικών στις δομές υγείας, καθώς παρότι ο εμβολιασμός κατά της covid-19 αποτελεί όχι μόνο πράξη ατομικής προστασίας αλλά και πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης απέναντι σε ευάλωτους συνανθρώπους μας, δεν γίνεται να καταπατάται το δικαίωμα για εργασία και επιβίωση των ανθρώπων αυτών, οι οποίοι είναι απαραίτητοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών.

Στη Λαμία, την Πέμπτη 5 Μαΐου 2022, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, όπου συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

Καθυστερήσεις και διακοπή εργασιών στα έργα των Δήμων λόγω αυξημένων τιμών υλικών και χαμηλών πιστώσεων – Πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης υλοποίησής τους

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Καρπενησίου, κ. Νίκος Σουλιώτης, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που παρουσιάζονται στην εκτέλεση των έργων των Δήμων, λόγω της αύξησης των τιμών των υλικών. «Η εκτόξευση των τιμών των υλικών κατασκευής έχει δημιουργήσει μεγάλες καθυστερήσεις στην εκτέλεση των δημόσιων έργων. Υπάρχουν πλέον πολλές περιπτώσεις στις οποίες οι συμβάσεις εκτέλεσης των έργων διαλύονται αλλά και περιπτώσεις που διαγωνισμοί κηρύσσονται άγονοι καθώς καμία εταιρεία δεν υποβάλλει πρόταση, γιατί οι τιμές στα τιμολόγια του δημοσίου κυμαίνονται πολύ χαμηλότερα από τις τιμές αγοράς. Μετά τη σημαντική καθυστέρηση που υπήρξε λόγω της πανδημίας, είμαστε πλέον αντιμέτωποι με μία κατάσταση που μπορεί, σε μεγάλο αριθμό έργων, να μετατρέψει την καθυστέρηση, σε οριστική διακοπή εργασιών. Ως Π.Ε.Δ. και ως Κ.Ε.Δ.Ε. επισημάναμε από την πρώτη στιγμή τους κινδύνους και την ανάγκη άμεσων λύσεων. Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Καραμανλής δεσμεύτηκε προς την Κ.Ε.Δ.Ε. ότι σύντομα θα υπάρξει αναθεώρηση των τιμών του τιμολογίου του Δημοσίου, σε συγκεκριμένα άρθρα των λογαριασμών, όπου υπήρξε σημαντική αύξηση του κόστους των υλικών. Πιέζουμε η αύξηση αυτή να γίνει άμεσα και σε εύρος που θα εξασφαλίζει τη συνέχιση των έργων μας», ανέφερε ο κ. Σουλιώτης.

Επί του θέματος, αρκετά Μέλη του Δ.Σ. επεσήμαναν ότι οι χαμηλές πιστώσεις της Περιφέρειας αποτελούν έναν ακόμη ανασταλτικό παράγοντα στην ομαλή εκτέλεση των έργων, καθώς παρότι τα έργα εκτελούνται, οι πληρωμές καταβάλλονται καθυστερημένα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συχνές διακοπές ή επιβραδύνσεις. Ο Πρόεδρος, κ. Σουλιώτης επεσήμανε σχετικά: «Δυστυχώς οι πιστώσεις, τα πραγματικά χρήματα δηλαδή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, που έχουν στη διάθεσή τους οι Περιφέρειες, σε όλη τη χώρα και όχι μόνο στη Στερεά Ελλάδα, υπολείπονται κατά πολύ των ετήσιων προϋπολογισμών εκτέλεσης των έργων και κατ’ επέκταση των πραγματικών αναγκών χρηματοδότησής τους. Συμφωνούμε όλοι ότι η χώρα μας, τα τελευταία δώδεκα χρόνια, έχει έρθει αντιμέτωπη με πρωτόγνωρες καταστάσεις. Στην αρχή η κρίση, στη συνέχεια η πανδημία και τώρα οι συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θα πρέπει οι περικοπές να γίνονται σε βάρος των έργων, που έχουν ως στόχο την καλυτέρευση της ζωής των δημοτών μας και την αναβάθμιση του τόπου μας. Πρέπει σε εθνικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο Περιφέρειας να υπάρξει μια σαφής ιεράρχηση των έργων και να δίνεται η δυνατότητα σε όλους ανεξαιρέτως τους Δήμους, να προχωρούν απρόσκοπτα στην υλοποίησή τους». Το Σώμα αποφάσισε ομόφωνα να υπάρξει συνάντηση του Προέδρου της Π.Ε.Δ. με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Σπανό, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της κατανομής των πιστώσεων στα έργα των Δήμων και η διεκδίκηση αύξησής τους.

Προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο - Προτάσεις για καλύτερο συντονισμό και αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας των Δήμων και των άλλων συνδρομητικών φορέων πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών

Σε σχέση με την προετοιμασία για την νέα αντιπυρική περίοδο τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος της Θεματικής Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της και Αντιπρόεδρος της Π.Ε.Δ., Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων, κ. Ψαθάς. Ο κ. Ψαθάς ανέφερε: «Και το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να είναι δύσκολο. Μετά τις περσινές πυρκαγιές και καταστροφές έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες, αλλά μένουν ακόμη πολλά να γίνουν. Συνεδριάσαμε ως Θεματική Επιτροπή Πολιτικής Προστασίας και καταλήξαμε επιγραμματικά στα εξής: Πρέπει να ενισχυθεί η επιχειρησιακή ικανότητα των Δήμων, μέσω ειδικής χρηματοδότησης, τόσο για την προμήθεια μηχανημάτων έργου όσο και για την πρόσληψη προσωπικού. Το συγκεκριμένο αποτελεί πάγιο αίτημά μας και πρέπει να γίνει άμεσα. Επίσης, σε σχέση με τους χειριστές μηχανημάτων, το πλαίσιο προσλήψεων πρέπει να γίνει πιο ευέλικτο. Παρατηρείται το φαινόμενο σε αρκετούς Δήμους να έχουν μηχανήματα και να μην μπορούν να προσλάβουν χειριστές. Επιπλέον, κρίνεται απαραίτητη η ενίσχυση των Δασαρχείων με πόρους και προσωπικό. Δυστυχώς, τα Δασαρχεία δεν μπορούν υπό τις υφιστάμενες συνθήκες να είναι αποτελεσματικά, γιατί όχι μόνο δεν έχουν τα χρήματα για να προχωρήσουν στα βασικά έργα αντιπυρικής προστασίας, αλλά δεν έχουν και το προσωπικό για να εκπονήσει τις σχετικές μελέτες και να κάνει τους διαγωνισμούς. Θεωρούμε επίσης απαραίτητο τον καλύτερο συντονισμό των συνδρομητικών φορέων για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και αναφέρομαι στα Δασαρχεία, τους Δήμους, τον ΔΕΔΔΗΕ, τους δασικούς συνεταιρισμούς και τους εθελοντές. Η τεχνολογία επιτρέπει την μόνιμη επικοινωνία ατόμων και φορέων, σε πραγματικό χρόνο και πρέπει να την εκμεταλλευτούμε. Τέλος, ειδικά για τις περιόδους υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, κρίνεται απαραίτητη η ενεργοποίηση της αστυνομίας και του στρατού για την εκτέλεση περιπολιών σε δασικές περιοχές για την υποβοήθηση του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος». Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. συμφώνησε με τις προτάσεις της Θεματικής Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και αποφάσισε ομόφωνα την προώθησή τους στα αρμόδια κέντρα αποφάσεων.

Υποβολή αιτήματος στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για προσεισμικό έλεγχο όλων των δημοσίων κτιρίων και τη θέσπιση προγράμματος αναβάθμισής τους

Ο Αντιπρόεδρος της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων, κ. Ψαθάς ανέφερε σχετικά: «Η χώρα μας εντάσσεται σε μια άκρως σεισμογενή περιοχή. Παρότι το γνωρίζουμε, δεν δίνουμε ως Κράτος την προσοχή που πρέπει. Υπάρχουν πολλά παλιά κτίρια, τα οποία πρέπει να ελεγχθούν ως προς τη στατικότητά τους και να γίνουν παρεμβάσεις σε όσα από αυτά κριθεί απαραίτητο, βάσει των αποτελεσμάτων του ελέγχου». Το Διοικητικό Συμβούλιο συμφώνησε με την εισήγηση του κ. Ψαθά και αποφασίστηκε η υποβολή αιτήματος για τον προσεισμικό έλεγχο όλων των δημοσίων κτιρίων και τη θέσπιση προγράμματος για την αναβάθμιση των υποδομών, που θα διαπιστωθεί ότι χρήζουν παρεμβάσεων.

Υποβολή αιτήματος στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη θέσπιση ειδικού προγράμματος εξοικονόμησης ενέργειας σε παραδοσιακούς οικισμούς

Με αφορμή επιστολή του Δημάρχου Δελφών και Μέλους του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, κ. Ταγκαλή συζητήθηκε το θέμα της αναγκαιότητας θέσπισης ειδικού προγράμματος εξοικονόμησης ενέργειας σε παραδοσιακούς οικισμούς. Ο κ. Ταγκαλής ανέφερε τα εξής: «Η ενεργειακή κρίση έχει καταστήσει την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων πιο επίκαιρη και πιο αναγκαία από ποτέ. Στους παραδοσιακούς οικισμούς ωστόσο, οι περιορισμοί δόμησης και παρεμβάσεων για να διασφαλίζεται η ομοιογένεια των κτιρίων, καθιστά τις επενδύσεις ενεργειακής αναβάθμισης ιδιαιτέρως κοστοβόρες και στις περισσότερες περιπτώσεις ασύμφορες για τους πολίτες. Είναι δίκαιο οι πολίτες των παραδοσιακών οικισμών να προστατευθούν από την ενεργειακή κρίση και ταυτόχρονα να διατηρήσουμε τους οικισμούς μας ζωντανούς, δίνοντας κίνητρα στους κατοίκους για τη διαμονή τους σε αυτούς. Θεωρώ ότι πρέπει να προβλέπεται ειδικό καθεστώς για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων στις περιοχές αυτές για να διασφαλίζεται η ίση αντιμετώπιση όλων των πολιτών και των επιχειρήσεων. Προτείνω: 1ον Να παρέχονται αντισταθμιστικά οφέλη, δεδομένης της απαγόρευσης υλοποίησης παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας, λόγω των περιορισμών που υφίστανται στους παραδοσιακούς οικισμούς, 2ον Να θεσπιστεί ειδική κατηγορία, με διακριτό προϋπολογισμό, για τις κατοικίες και επιχειρήσεις των παραδοσιακών οικισμών στις σχετικές δράσεις του ΥΠΕΝ και 3ον Στους παραδοσιακούς οικισμούς, να μην υπάρχει η απαίτηση στις σχετικές δράσεις περί αύξησης της ενεργειακής κατηγορίας ενός κτιρίου, κατά 3 κλάσεις». Το Διοικητικό Συμβούλιο έκανε ομόφωνα δεκτή την εισήγηση του κ. Ταγκαλή και αποφασίστηκε η διεκδίκηση υιοθέτησης και εφαρμογής της πρότασης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Συμμετοχή της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας στη διοργάνωση του 1ου StereaRun

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχος Καρπενησίου, κ. Νίκος Σουλιώτης αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας για τη διοργάνωση ενός ενιαίου αγώνα δρόμου που θα υλοποιηθεί στις πρωτεύουσες των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων της Στερεάς Ελλάδας. «Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, διοργανώνει φέτος για πρώτη φορά, το Sterea Run. Πέντε δηλαδή δρομικούς αγώνες των 10, 5, 1.5 χλμ., οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στις πρωτεύουσες των Περιφερειακών Ενοτήτων και δη στις πόλεις: Άμφισσα, Χαλκίδα, Λιβαδειά, Καρπενήσι και Λαμία. Όπως με ενημέρωσε ο Περιφερειάρχης, κ. Σπανός και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Τουρισμού, Αθλητισμού και Εθελοντισμού, κ. Μπουρμάς έχει εξασφαλιστεί ήδη η συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων δρομέων αλλά και η συνεργασία με τον ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΕΥΒΟΙΑΣ (Ένωση Αθλητικών Σωματείων Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων). Εκτός από το γεγονός ότι το StereaRun είναι μια πρωτοβουλία που προάγει τον αθλητισμό και την ευγενή άμιλλα, είναι παράλληλα μια δράση που θα αποτελέσει ένα σπουδαίο τουριστικό εργαλείο αλλά και προϊόν διαφήμισης των προορισμών μας. Πρέπει να τονίσω δε, ότι τα έσοδα θα διατεθούν αποκλειστικά σε αθλητικό υλικό για τα σχολεία των Δήμων στους οποίους θα διεξαχθούν οι αγώνες. Θεωρώ ότι η Π.Ε.Δ., η οποία έχει αποδείξει ότι ανέκαθεν στηρίζει δράσεις που προάγουν τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και διαφημίζουν τη Στερεά Ελλάδα, πρέπει να είναι παρούσα και στο συγκεκριμένο γεγονός παρέχοντας τη συνδρομή της». Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των Μελών του Δ.Σ. και αποφασίστηκε η συμμετοχή της Π.Ε.Δ. στη διοργάνωση του 1ου StereaRun και η προώθηση του σημαντικού αυτού αθλητικού γεγονός για τη Στερεά Ελλάδα.

5Α

Δεν θα μπορούσε να λείπει από το ψηφοδέλτιο των υποψήφιων συνέδρων του ΚΙΝ.ΑΛ σε αυτές τις εσωκομματικές εκλογές, το όνομα του Αντιδημάρχου της Κύμης, Αλέξανδρου Θεοδώρου ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ράβει κουστούμι και για το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στην Εύβοια για τις Εθνικές εκλογές.

Ο Αλέξανδρος Θεοδώρου, δυναμικός και ορεξάτος δίνει δυναμικό «παρών» και σε αυτή την εσωκομματική εκλογική διαδικασία, τρέχοντας ακόμα περισσότερο για μία παράταξη που θέλει να υπηρετήσει στο μέλλον και από άλλο μετερίζι.

Στο ΚΙΝ.ΑΛ ήδη έχουν δει θετικά τις προσπάθειές του ενώ η υποψηφιότητα του για σύνεδρος βρίσκει ανταπόκριση από τον κόσμο του Κινήματος που τον στηρίζει. Υποψήφιος σύνεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ, στο δήμο Κύμης –Αλιβερίου.

Στη μάχη των εσωκομματικών εκλογών ρίχνεται και ο γιατρός Γιώργος Ζέρβας. Υποψήφιος για τη Νομαρχιακή και υποψήφιος αντιπρόσωπος για το ΚΙΝΑΛ, αποτελεί ήρεμη δύναμη. Δεδομένου ότι η προσφορά του γενικότερα στα κοινά, έχει στεφθεί με επιτυχία μέχρι τώρα. Νέος με όραμα για την παράταξη, αλλά και για το μέλλον της Χώρας, την ώρα της ανασυγκρότησης συμμετέχει ενεργά. Και οι παρατάξεις έχουν ανάγκη από νέους με όραμα και όρεξη για δουλειά, όπως ο Γιώργος Ζέρβας που όπως ο ίδιος πρεσβεύει η μεγάλη δημοκρατική παράταξη επανέρχεται δυναμικά, αποτελώντας πλέον την μόνη αξιόπιστη πολιτική δύναμη!

Μπορεί να απέχουν ένα χρόνο και κάτι μήνες από τώρα οι Αυτοδιοικητικές εκλογές ωστόσο, για κάποιους όπως ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μαρκόπουλος, δεν το βλέπει και τόσο μακριά και έχει ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου εδώ και μήνες, κάνοντας επαφή με κόσμο σε όλους τους Νομούς προκειμένου να συγκροτήσει ένα δυνατό ψηφοδέλτιο που θα του φέρει νίκη στις επερχόμενες εκλογές.

Τυχαίο; Δε νομίζουν όσοι γνωρίζουν καλά τον Κώστα Μαρκόπουλο, να ξεκινά από την Φθιώτιδα με την ανακοίνωση των δύο πρώτων υποψηφίων απο το Νομό, που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του. Πρόκειται για τους Γιάννη Καμνή (Στρατηγός) και Γιάννη Σούλιο (Επιχειρηματίας Εστίασης)

Ο Κώστας Μαρκόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το ταξίδι για την ,Περιφέρεια Στερεάς έχει ξεκινήσει και έχει πολλές στροφές. Ευχαριστώ τον Στρατηγό ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΜΝΗ και τον επιχειρηματία της εστίασης ΓΙΑΝΝΗ ΣΟΥΛΙΟ για την τιμή που μου κάνουν με την ενεργή συμπόρευση τους σε αυτό το ταξίδι στον νόμο της Φθιώτιδας. Στόχος μας η πολιτική ευπρέπεια, η καθαρότητα των απόψεων, ο αυτοματισμός συνδυασμός.»

Συνεδριάζει την Τρίτη 10 Μαΐου 2022 στις 18:30 μ.μ, (πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση αλλά και με τηλεδιάσκεψη) το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης-Αλιβερίου προκειμένου να συζητήσει και να αποφασίσει για τα παρακάτω   θέματα   της ημερήσιας διάταξης:

 1. 1.Λήψη απόφασης περί κατανομής Πυροπροστασίας έτους 2022

5. Λήψη απόφασης περί καθορισμού αριθμού μαθητευόμενων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Μεταλυκειακό έτος – τάξη μαθητείας ΕΠΑ.Λ.) για απασχόληση στο Δήμο Κύμης- Αλιβερίου κατά το σχολικό έτος 2022-2023.

6. Λήψη απόφασης περί έγκρισης προγράμματος δράσεων τουριστικής προβολής με την κατασκευή τουριστικής σελίδας.

9. Συζήτηση σχετικά με το θέμα της αποκομιδής και μεταφοράς των απορριμμάτων ( σχετ. το υπ. αρ. 5619/3-5-22   αίτημα της μείζονος αντιπολίτευσής).

Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την διάρκεια της συνεδρίασης.

Σελίδα 1 από 159

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr