bannernew6

Τελευταία Νέα

Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος και στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και γαλάζιος βουλευτής της Εύβοιας Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος ενώ πιάστηκε αδιάβαστος σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν λίγο καιρό σε ραδιοφωνικό σταθμό της Χαλκίδας, για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, συνεχίζει προκαλώντας ανοιχτά το ΦΟΣΔΑ με ανάρτηση του στο διαδίκτυο, αφήνοντας υπονοούμενα για οικονομικές συναλλαγές μελών του ΦΟΣΔΑ.

Όταν ο ίδιος δεν έχει ασχοληθεί καν όλα αυτά τα χρόνια με τη δημιουργία ΜΕΑ στη Χαλκίδα, που θα έλυνε οριστικά το πρόβλημα. Και όταν την ώρα που προσπαθούν να κατευνάσουν τα πνεύματα μεταξύ των δημάρχων στο ΦΟΣΔΑ που εδώ και τρία χρόνια ασχολείται μονοθεματικά με το θέμα της Χαλκίδας, ο Υφυπουργός, έρχεται να το παίξει τιμητής των πάντων, όπως λένε πολλοί από εκείνους που διάβασαν το post του στο διαδίκτυο.

Αντί να τρέχει στον Υπουργό για την εξεύρεση χρηματοδότησης του έργου της ΜΕΑ Χαλκίδας που θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα. Και έχοντας δημοσιευτεί μία Υπουργική Απόφαση που δημιουργεί θέματα στα μέλη του ΦΟΣΔΑ, με τον Υπουργό να επισημαίνει ότι θα δεχθεί την οποια ομόφωνη απόφαση υπάρξει εκ νέου από το ΦΟΣΔΑ, προσπαθώντας να ηρεμήσει την κατάσταση, σε ρολό «πυροσβεστη», ο κ. Σίμος Κεδίκογλου έρχεται και δημιουργεί εντάσεις και προβλήματα με ένα post που αφήνει υπονοούμενα για οικονομικές συναλλαγές στο ΦΟΣΔΑ και καλείται τώρα από τα μέλη να τους απαντήσει ακριβώς αν γνωρίζει κατι τέτοιο διαφορετικά ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα, όπως επισημαίνει ο κ. Ντασιώτης.

308995428 5351377234948243 3402091110444748915 n 

Το post του Σίμου Κεδίκογλου προκάλεσε την έντονη αντίδραση των μελών του ΦΟΣΔΑ, με το δήμαρχο Αλιάρτου-Θεσπιέων Γιώργο Ντασιώτη, μέλος του Δ.Σ του ΦΟΣΔΑ, σε συνέντευξη του σήμερα στο ράδιο ΕΥΡΙΠΟΣ 90FM και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, να ζητά ανοιχτά από τον Υφυπουργό να πει τι γνωρίζει γι’ αυτά που αναφέρει περί οικονομικών συναλλαγών στο ΦΟΣΔΑ.

«Εγώ με όλο το σεβασμό που έχω και προς το πρόσωπο και στο θεσμό που υπηρετεί ο Υφυπουργός, τον προκαλώ να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τα υπονοούμενα που άφησε περί οικονομικών συναλλαγών στο ΦΟΣΔΑ» είπε ο κ. Ντασιώτης ο οποίος ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια με τη διαχείριση των απορριμμάτων, στο ΦΟΣΔΑ και συνέχισε:

«Ο Υφυπουργός δεν είναι παρατηρητής καταστάσεων και απλώς αναφέρει ότι παρατηρεί. Ο Υφυπουργός ή οποιοσδήποτε θεσμικός παράγοντας αν ξέρει κάτι, θα πρέπει να μιλήσει ευθέως και όχι με υπονοούμενα. Διότι διαφορετικά είναι μία λάσπη που ρίχνεται στον ανεμιστήρα την οποία δε θα ήθελε και αυτός να την υποστεί σε αντίστοιχη περίπτωση, όπως δε θέλουμε και εμείς.

Επομένως, αν γνωρίζει κάτι ο Υφυπουργός που εμείς δεν το γνωρίζουμε, θα πρέπει να το πει. Γιατί όταν κάτι τέτοιο ακούγεται από το στόμα του Υφυπουργού το παίρνουν και άλλοι και το λένε στη συνέχεια…

Μετά από ένα ακόμα μεγάλο φάουλ του Υφυπουργού, στο κατ’ εξοχήν θέμα που ταλανίζει χρόνια το Νομό της Εύβοιας, τη διαχείριση των απορριμμάτων, το οποίο θα μπορούσε να είχε λυθεί, συμπεραίνει κανείς από όλα αυτά, ότι ουδέποτε ασχολήθηκε με το θέμα.

Αφού σε ραδιόφωνο της πόλης όταν ο δημοσιογράφος του είπε τι προτίθεται να κάνει, μία μέρα μετά τη σύσκεψη που είχε συγκαλέσει η δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, στο δημαρχείο, πριν λίγους μήνες, εκείνος απάντησε ότι θα δει το θέμα και όταν ο φάκελος πάει στο αρμόδιο Υπουργείο, θα παρέμβει. Για να τον ενημερώσει ο δημοσιογράφος, ότι ο φάκελος είναι ήδη σε κάποιο συρτάρι του Υπουργείου!!!!(Πλήρη άγνοια του Υφυπουργού για το μείζον θέμα των δήμων της Εύβοιας για τα σκουπίδια!)

Ο Σίμος Κεδίκογλου ο «αγγελιοφόρος» κατά τα άλλα καλών ειδήσεων για το Νομό, πιάστηκε αδιάβαστος συνεπώς, σε ένα θέμα που απασχολεί πολύ έντονα το Νομό του τα τελευταία χρόνια. Εκλέγεται χρόνια βουλευτής της Ν.Δ στην Εύβοια και δε γνώριζε ή δεν ρώτησε καν να μάθει που είναι ο φάκελος της ΜΕΑ Χαλκίδας, όταν ο φάκελος βρίσκεται στο Υπουργείο από το 2020!

Κατά τα άλλα «αμπελοφιλοσοφίες», προσπαθώντας να χρυσώνουμε το χάπι στον κόσμο, γιατί όπως αποδεικνύεται, ο κόσμος δεν πείθεται πλέον. Θυμούνται όλοι πως τον αντιμετώπισαν στην Β. Εύβοια, στη συνάντηση με τον κ. Μπένο, οι δημότες, στη γενέτειρα του στην Ιστιαία, προπηλακίζοντας τον να μη μπει στο χώρο της συνεδρίασης λέγοντας του ότι είναι ανεπιθύμητος. Ακόμα και ο γαλάζιος δήμαρχος της Ιστιαίας-Αιδηψού, είχε δηλώσει ανοιχτά την ίδια περίοδο ότι η Ν.Δ δεν έχει κάνει τίποτα στην περιοχή, φωτογραφίζοντας την απραξία του Υφυπουργού!

Τα συμπεράσματα δικά σας… Αναμένουμε να αποδείξει ο κ. Κεδίκογλου ότι δεν πρόκειται για δικολαβισμούς του ιδίου και έχουν βάση τα υπονοούμενα του για οικονομικές συναλλαγές στο ΦΟΣΔΑ…Αλλιώς εκτίθεται και εκθέτει και την Κυβέρνηση προσβάλοντας τα μέλη ενός φορέα όπως ο ΦΟΣΔΑ Στερεάς Ελλάδας.

Και μήνυμα ελήφθη και για το Μαξίμου που προσπαθεί να ανεβάσει τα ποσοστά της Ν.Δ ενόψει των εθνικών εκλογών στην Εύβοια. Έχοντας υποψηφίους που εκθέτουν τη Ν.Δ με συμπεριφορές όπως του Σίμου Κεδίκογλου θα δυσκολευτεί πολύ, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν Ευβοιώτες…Αν δεν κάνει κάτι για να σώσει την κατάσταση άμεσα!

Ο παλιός είναι αλλιώς, αλλα κι ο νέος είναι ωραίος όταν προσπαθεί να γίνεται καλύτερος και μαθαινει απο τους πιο εμπειρους για να προσφέρει στο δήμο του, όσα περισσότερα. Ο λόγος για τον Αντιδήμαρχο Ερέτριας Ευάγγελο Τσωκο που το περασμένο Σάββατο, γνωρίζοντας ότι στην ΠΕΔ που συνεδριαζε στους Δελφούς, θα συζητηθεί το φλέγον θέμα της διαχειρησης των απορριμμάτων που έχει προκύψει εντονότερα μετά το κλείσιμο του ΧΥΤΑ της Χαλκίδας, αλλα θα γίνει και ενημέρωση από τον πρόεδρο κ. Σουλιώτη για θέματα που απασχολούν τους δήμους αλλα και όλες τις εξελίξεις μέχρι τώρα. Να σημειωθεί ότι στους Δελφούς πήγε με το δημαρχο της Ερέτριας Ιωάννη Δημητρόπουλο.

Και όπως όλα έδειξαν στην αποψινή συνεδριαση του δημοτικού συμβουλίου στην Ερέτρια, η πληροφόρηση προς το Σώμα από τον Αντιδήμαρχο ανακουφισε εν μέρη τους συναδέλφους του, που ανησυχούν για τον χειμώνα που είναι προ των πυλών, με τα οποια λειτουργικα προβληματα θα δημιουργήσει η ενεργειακή κρίση. Ο κ. τσωκος μετέφερε τα λεγόμενα του Προέδρου της ΠΕΔ Νικου Σουλιωτη, ο οποιος επεσημανε επισης οτι στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης φέτος, δεσμεύτηκαν οι υπουργοί για εξτρα επιχορηγηση των δήμων με μια επιπλεον ΣΑΤΑ. Μαλιστα, η μισή ΣΑΤΑ θα δοθεί το Σεπτέμβρη και η υπόλοιπη τον Οκτώβρη.

Ο κ. Τσωκος έκανε μια πολύ σημαντική ενημερωση αποψε και απέδειξε ότι η παρουσία του είναι χρήσιμη σε όλα τα όργανα της αυτοδιοικησης.

 

 

Στους Δελφούς συνεδρίασε, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022, το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, με διευρυμένη σύνθεση, καθώς κλήθηκαν και συμμετείχαν Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι από όλη τη Στερεά Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχος Καρπενησίου, κ. Νίκος Σουλιώτης, αρχικά καλωσόρισε τους παριστάμενους και ευχαρίστησε για τη θερμή φιλοξενία τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Δελφών και Μέλος του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ., κ. Ταγκαλής αναφέρθηκε αναλυτικά στις μοναδικές ομορφιές όλων των Δημοτικών Ενοτήτων, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην πρόσφατη πυρκαγιά του Ελαιώνα, τα προβλήματα που δημιούργησε, και τις ενέργειες για ολιστική διαχείριση μέσω ενός πιλοτικού προγράμματος, που εκπονεί η κυβέρνηση, στον σχεδιασμό του οποίου συμμετέχει ο Δήμος.

Στη συνέχεια συζητήθηκε το θέμα του αυξημένου ενεργειακού κόστους. Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ., κ. Σουλιώτης ενημέρωσε το Σώμα για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Κ.Ε.Δ.Ε., ενώ στάθηκε στο γεγονός ότι πρέπει άμεσα να ληφθεί μέριμνα για την αύξηση της χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών, ούτως ώστε να διασφαλιστεί η θέρμανση των μαθητών. Συζητήθηκε επίσης, η ανάγκη χρηματοδοτικής ενίσχυσης των Δ.Ε.Υ.Α. και των Δήμων, καθώς οι αυξήσεις στο ρεύμα αυξάνουν το κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών, και δεδομένων των συνθηκών, πρέπει απαραιτήτως να αποφευχθεί η μετακύληση του κόστους αυτού στα ήδη επιβεβαρυμένα νοικοκυριά. Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στη συνέχεια στο γεγονός ότι πρέπει να προωθηθεί ο θεσμός των ενεργειακών κοινοτήτων καθώς η δημιουργία τους μειώνει το ενεργειακό κόστος των Δήμων, ενώ παράλληλα μπορεί να συμβάλει στη μείωση των τιμολογίων στα ευάλωτα νοικοκυριά. Το Σώμα αποφάσισε την ανάληψη νέων πρωτοβουλιών εκ μέρους της Π.Ε.Δ. επί των θεμάτων αυτών και την ανάδειξή τους στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Ε.

Ακολούθως, συζητήθηκε το θέμα της προώθησης της κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Ο Πρόεδρος της Θεματικής Επιτροπής «Απασχόλησης και Κοινωνικής Οικονομίας» της Π.Ε.Δ., κ. Χαλβατζής, Δημοτικός Σύμβουλος Θηβαίων, τόνισε πως με τα σημερινά δεδομένα, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί μετά την πανδημία του COVID19 αλλά και την ενεργειακή κρίση, είναι επιτακτική η ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών στήριξης και ενημέρωσης των πολιτών για ζητήματα, που αφορούν την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα. Το Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. αποφάσισε ομόφωνα τη διοργάνωση θεματικών ημερίδων σε όλη τη Στερεά Ελλάδα, αρχής γενομένης από τους πληγέντες Δήμους της Βόρειας Εύβοιας. Κεντρικό θέμα των ημερίδων θα αποτελέσει η προώθηση της Κοινωνικής Οικονομίας, η οποία μπορεί να δώσει λύσεις και να συμβάλλει στην αύξηση της απασχόλησης, στην ανάπτυξη κουλτούρας συνεργασίας, στην ενεργοποίηση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και εν γένει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, που έχουν οξυνθεί και από τις φυσικές καταστροφές.

Ο Προέδρος της Π.Ε.Δ., κ. Σουλιώτης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη διαδικασία που έχει ξεκινήσει ο ΕΟΠΥΥ για την κατάργηση τμημάτων των ΠΕ.ΔΙ. – μεταξύ αυτών και των τμημάτων Φαρμακευτικής - και τη μετατροπή τους σε αυτοτελή τμήματα. Ο κ. Σουλιώτης ανέφερε: «Η συρρίκνωση των ΠΕ.ΔΙ. μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει. Η στόχευση του Υπουργείου Υγείας και του Οργανισμού θα πρέπει να είναι η ενδυνάμωση των ΠΕ.ΔΙ. καθώς επίσης και η δημιουργία νέων φαρμακείων, πολύ δε περισσότερο αν αναλογιστούμε ότι οι βασικοί δέκτες των παρεχόμενων υπηρεσιών είναι ηλικιωμένοι ή άρρωστοι συνάνθρωποί μας. Από πολύ νωρίς -τον Μάρτιο του 2022- η Π.Ε.Δ. επεσήμανε στον Υπουργό Υγείας τα προβλήματα που θα προκύψουν για τις τοπικές κοινωνίες. Θα συνεχίσουμε να ζητούμε το αυτονόητο: Ο ΕΟΠΥΥ να βρίσκεται κοντά στους πολίτες και να τους διευκολύνει και όχι το αντίθετο».

Τέλος, ενόψει του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε., αποφασίστηκε η διοργάνωση του Συνεδρίου της Π.Ε.Δ. για τη διαμόρφωση των θέσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης της Στερεάς Ελλάδας και τη συζήτηση των θεμάτων που θα αναδειχθούν σε εθνικό επίπεδο. Πριν το Συνέδριο, αποφασίστηκε η ενεργοποίηση των 16 Θεματικών Επιτροπών της Π.Ε.Δ., στις οποίες συμμετέχουν 130 αιρετοί από όλη τη Στερεά Ελλάδα.

Με πρωτοβουλία του φιλοξενούντος Δήμου, τα Μέλη του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Σικελιανού, παρακολούθησαν στις επετειακές μας εκδηλώσεις της Ναυμαχίας της Αγκάλης και επισκέφθηκαν το Ναυτικό Μουσείο Γαλαξιδίου, ολοκληρώνοντας την επίσκεψη στον Δήμο Δελφών με τις καλύτερες εντυπώσεις.

3 6

1 9

Το δήμο Ιστιαίας, και συγκεκριμένα το χωριό Μηλιές, επισκέφτηκε η Σοφία Νικολάου, με αφορμή μια αξιέπαινη πρωτοβουλία που ανέλαβε το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη. Συγκεκριμένα, παραδόθηκαν σε υλοτόμους, αλυσοπρίονα που είναι απαραίτητα για την υλοτόμηση της περιοχής, στο πλαίσιο των δράσεων για τη στήριξη των πυρόπληκτων.

Η πρώην Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, παραβρέθηκε στην ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση, θέλοντας με την παρουσία της, αφενός να στηρίξει τους κατοίκους της περιοχής και αφετέρου να εξάρει το ρόλο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην προσπάθεια που γίνεται στη Βόρεια Εύβοια.

Σε δήλωσή της η υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στην Εύβοια τόνισε: «Με μεγάλη χαρά δέχθηκα να βρίσκομαι εδώ, στο χωριό Μηλιές, όπου οι υλοτόμοι πήραν τα αλυσοπρίονα από το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη. Είναι πολύ σημαντικό να στηρίξουμε τους πυρόπληκτους της Βόρειας Εύβοιας με κάθε μέσο, προκειμένου να επιστρέψει η ζωή στην περιοχή και να αναγεννηθεί ο τόπος».

WhatsApp Image 2022 09 26 at 16.05.12 1

WhatsApp Image 2022 09 26 at 16.05.12

«33 χρόνια πίσω, για μας είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα. Σήμερα στον κόσμο που ζούμε οι ιδέες και οι αξίες σου είναι πιο σημαντικές από ποτέ», έγραψε η Ντόρα Μπακογιάννη, σημερα το πρωί, γυριζοντας το χρόνο πίσω, στο πρωινό της  26ης Σεπτεμβρίου του 1989, όταν η 17 Νοέμβρη εκτελούσε τον Παύλο Μπακογιάννη, την ώρα που εκείνος έμπαινε στο γραφείο του, στην οδό Ομήρου στην Αθήνα. Ανεβάζοντας στα social,μια φωτογραφία του Παύλου Μπακογιάννη  με λίγες λέξεις, δεν έκρυψε πως για την οικογένεια της και την ίδια, είναι σαν να μην έχει περάσει μια μέρα.

Αφού ταξίδεψε μέχρι τους Δελφούς το Σαββατο για τη συνεδρίαση της ΠΕΔ, ο δήμαρχος Μαντουδιου-Λιμνης-Αγιας Αννας, Γιώργος  Τσαπουρνιωτης, παρακολούθησε το συμβουλιο.Εθεσε τους προβληματισμούς του και ενημερώθηκε για όλα τα θέματα που απασχολούν τους δήμους της Στερεάς και όχι μόνο. Ταξίδι αστραπή για το δήμαρχο, ο οποιος το απόγευμα της Κυριακής, μετέβη στο Μαντουδι, στη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου. Τα προλαβαίνει όλα ο δήμαρχος ο οποιος δηλώνει ετοιμος να αντιμετωπίσει το  "τσουναμι" των προβλημάτων που φέρνει στους δήμους η ενεργειακή κρίση και όχι μόνο. Ξέρει οτι με σωστό προγραμματισμό μπορούν ολα ν' αντιμετωπιστουν και μέχρι τώρα έχει αποδείξει ότι είναι και καλός καπετάνιος καθως τα έχει καταφέρει άψογα σε όλες τις φουρτούνες που τους βρήκαν τα χρόνια που διοικεί το δήμο.

tsapourniotis

Πραγματοποιήθηκε χθες, Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022, η 1η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων του Δήμου Χαλκιδέων, παρουσία της Δημάρχου Έλενας Βάκα και του Αντιδημάρχου Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης Θεοφάνη Σπανού.
Κατά τη συνεδρίαση, εκλέχτηκε το Προεδρείο του Συμβουλίου το οποίο έχει ως εξής:
Γιώργος Μπουραντάς, Πρόεδρος
Χιώτης Αλέξανδρος, Αντιπρόεδρος
Αντωνίου Παναγιώτης, Γραμματέας
Η Δήμαρχος καλωσόρισε τα μέλη και ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Δημιουργήσαμε έναν θεσμό χρήσιμο για τον Δήμο Χαλκιδέων. Κι αυτό γιατί οι νέοι έχετε φρέσκια ματιά, διαφορετική αντίληψη και είστε δραστήριοι. Η συμβολή σας είναι πολύτιμη για όλους και ιδιαίτερα για εμάς που ασκούμε Διοίκηση. Ο τρόπος που αντιλαμβάνεστε τα πράγματα, ο τρόπος που θέλετε να είναι ο Δήμος σας και τι ζητάτε από αυτόν. Το Συμβούλιο αυτό είναι στο χέρι σας με ποιο τρόπο θα λειτουργήσει και ποια ατζέντα θεμάτων θα έχει. Δείχνουμε εμπιστοσύνη στα νέα παιδιά και θελουμε τη δική σας οπτική στην καθημερινότητα, τις δικές σας ιδέες και απόψεις.».

 

"Φοβάμαι πως τα πράγματα έχουν πάρει ένα δρόμο τώρα που ειναι δύσκολο να γυρίσει πίσω και ενδεχομένως να οξύνει περισσότερο τα πράγματα και να έχουμε αντιπαράθεση μεταξύ μας" είπε ο δήμαρχος Κυμης-Αλιβεριου Θανασης Μπουραντας για το θέμα που έχει προκύψει με τα σκουπίδια, στη συνεδρίαση της ΠΕΔ, και συνέχισε: "Γνωμη μου είναι ότι δεν είναι εύκολο να σταματήσει. Γιατί εδώ πήρε μια απόφαση το Διοικητικό Συμβούλιο που στρέφεται εναντίον της απόφασης του Υπουργού, η οποια δινει μια κάποια λύση σε μας,με αυτόν τον τρόπο.Τώρα εμείς, είμαστε υποχρεωμένοι τη Δευτέρα να πάμε στη Θήβα. Αν μας διώξουν, θα πρέπει να κάνουμε κάτι. Δε θα το αφήσουμε έτσι.Επομένως, σας λέω ότι θα δημιουργηθούν ιστορίες. Δεν είναι απλά τα πράγματα."

Με το δήμαρχο Θήβας Γιώργο Αναστασίου, και Αντιπροεδρο του ΦΟΣΔΑ, να σχολιάζει στα λεγόμενα του κ. Μπουραντα:"Να παίξουμε ξύλο,αποκλείεται, μεταξύ μας. Απλά αν πάει φορτηγό έξω από την πόρτα,δε θα μπει.Και γι αυτό φταίνε κάποιοι άλλοι. Με τον κ. Μπουραντα να του απαντά:"Δεν έχω αντίρρηση εγω. Αλλα το πρόβλημα το έχουμε εμείς οι τρεις δήμοι της Ν.Ευβοιας. Και μακάρι ο ΦΟΣΔΑ να το είχε πάρει πιο σοβαρά το θέμα.Να μην κάνει πράγματα έτσι και μετά να μην κάνει ένα χιλιοστό πίσω. Για λόγους εγωιστικους." Με τον δημαρχο Θηβας να απαντά στον κ. Μπουραντα:"Δε θα έπρεπε να το έχετε".

Τα λογια του δημάρχου Κυμης-Αλιβεριου Θανάση Μπουραντα, προκαλεσαν την έντονη αντίδραση των δημάρχων που συμμετέχουν χρονια στο ΦΟΣΔΑ και έχει απασχολήσει πολλάκις  το θέμα των απορριμμάτων και των δήμων που βρίσκονται σε αδιέξοδο σήμερα. Ένας εξ αυτών, ο δήμαρχος Δωριδας Γιωργος Καπετζωνης, ο οποιος απευθυνομενος στον κ. Μπουραντα, ειπε:"Ο ΦΟΣΔΑ ασχολειται με αυτό 3 χρονια. Με αυτο που δεν ασχολειστε εσείς. Τριάντα συνελευσεις και απεχετε. Και μας λέτε εμάς δεν το χειριστηκαμε το θέμα;Είστε τυχεροί που έχετε δυο αποφάσεις. Μια από το ΦΟΣΔΑ και μια από τον Υπουργό. Διαλέξτε!Απειλείς;Έχεις δυο επιλογές. Και απειλείς από πάνω;" Για να του απαντήσει στη συνέχεια ο κ. Μπουραντας:"Νομιζεις! Αδιέξοδο ειναι  η προταση."

Με τον κ. Καπεντζωνη, απευθυνομενος  στο σώμα και κυρίως στον κ. Μποραντα, να επισημαίνει: "Και ο συνάδελφος ο Θανάσης, να πω κάτι εδώ ενώπιον όλων, εχουν γινει 30 συνελεύσεις.Εχουμε έρθει 50 φορές εδώ να βρούμε λύση, κι αυτός που έχει το θέμα, δεν έχει συμμετάσχει ούτε στις μισές." Να σημειωθεί ότι το θέμα δε συζητήθηκε γιατί απουσίαζαν ο Προεδρος του ΦΟΣΔΑ ο οποίος είχε δηλώσει ότι θα τους επισκεπτόταν το ίδιο απόγευμα και ο κ. Κοντζιας ο οποιος ενω αρχικα ειχε δηλωση παρουσια για απογευματινή συνάντηση για το θέμα, ενημέρωσε λίγο πριν τη λήξη της συνεδρίασης, οτι δε θα μπορέσει να παρευρεθεί.Τα πνεύματα ηρέμησαν στη συνεχεια.Καλο θα είναι για μην υπάρχουν εντάσεις, να είναι πιο προσεκτικοί σε όσα λένε καποιοι, έτσι ώστε να μην θίγεται το έργο ανθρώπων που προσφέρουν και μέσα από φορείς όπως είναι ο ΦΟΣΔΑ.

 

 

 

Στα χνάρια του δημάρχου Καρπενησίου και Προεδρου της ΠΕΔ Στερεας, Νικου Σουλιωτη, κινείται ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου Γιάννης Σβερωνης, ο οποιος αποτελεί το δεξί χέρι του δημάρχου! Ένας μικρός Δήμος με πολλές ιδιαιτερότητες είναι ο Δήμος Καρπενησίου. Με το δήμαρχο και τους Αντιδημαρχους να δίνουν τη μάχη της καθημερινότητας ο καθένας από το δικό του μετερίζι. Ουσιαστική είναι σε όλο αυτό η συμβολή του αντιδημαρχου Γιαννη Σβερωνη. Εχοντας μια σειρά αρμοδιοτήτων, οπως, αθλητισμος, διαχειρηση περιβαλλοντος,Ηλεκτρονικη Διακυβερνηση, προστασία και προαγωγή δημοσιας υγειας, δημοτικα κτιρια του δήμου και ως υπεύθυνος και για τα αδέσποτα και ανεπιτηρητα ζωα, αντιλαμβανεται κανεις οτι τρεχει και δε φτάνει όλη μέρα.

Και μέχρι τώρα έχει αποδείξει τόσο στο δήμαρχο που τον εμπιστεύτηκε σε όλα τα παραπάνω αλλα  και στους δημότες που τον τίμησαν με την ψήφο τους, ότι μπορεί να τα καταφέρει. Και βέβαια, το μυστικό της επιτυχίας μεταξύ όλων των άλλων είναι ο μεντορας του, ο δήμαρχος Καρπενησίου. Νικος Σουλιώτης ενας εμπειρος αυτοδιοικητικος και σωστός δασκαλος για τις επόμενες γενιές αυτοδιοικητικων. Και φυσικά, ακολουθώντας τα χνάρια του δημάρχου ο αντιδήμαρχος, δε θα μπορούσε να λείπει απο τη συνεδριαση της ΠΕΔ, στους Δελφούς, όπου ενημερώθηκε για ακόμα μια φιρα δια ζώσης, για τα θέματα που ταλανιζουν τους δήμους της Στερεάς, αναμεσα τους και το δικό του.

Και θα μπορουσε κανεις να συμπεράνει παρσκολουθωντας την πορεία του στο δήμο Καρπενησίου, ότι ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Σβερωνης, αγαπημενο παιδι του δασκαλου του Νίκου Σουλιώτη, ως μαθητής του παίρνει: Άριστα 10! Δικαίως τον αποκαλούν το "δέκα το καλό", στο δήμο Καρπενησίου!

Η Αντιδήμαρχος Καρύστου Μαρία Βερουχη θεωρείται μεχρι τωρα μια πετυχημένη αυτοδιοικητικος α βαθμού. Και όπως όλα δείχνουν τίποτα δεν είναι τυχαίο. Φροντίζει πάντα, στο πλευρό του δημάρχου Λευτέρη Ραβιολου να ενημερώνεται για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση α βαθμού. Έτσι, αναμενόμενη η παρουσία της και στη συνεδρίαση της ΠΕΔ το πρωί του Σαββατου, στους Δελφούς. Και βέβαια μαζί με το δήμαρχο Καρύστου που έθεσε και μια σειρά από θέματα στη συνεδρίαση, ενημερώθηκαν απο τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Νικο Σουλιωτη για όλα τα θέματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι δήμοι της Στερεάς και τις ενεργειες που γινονται απο την ΠΕΔ. Μέσα σε όλα η Μαρία Βερουχη, η οποια εκτος απο μια πετυχημένη πορεία που εχει διαγραψει στον α βαθμό αυτοδιοικησης, ειναι και επιτυχημένη επιχειρηματίας.

Σελίδα 1 από 167

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr