bannernew6

Τελευταία Νέα

Μετά τα όσα έγιναν και με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ στην Εύβοια, ο πρωην υποψήφιος Βουλευτής Γιάννης Κατσιαμάκας, Αντιστράτηγος ε.α της ΕΛ.ΑΣ. ο οποίος αγωνίστηκε για το κόμμα περιοδεύοντας σε όλο το Νομό, και έχοντας ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα από τις εκλογές της 21ης Μαΐου, δηλώνει πως δεν επιθυμεί ο ίδιος να είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές στο ψηφοδέλτιο της Εύβοιας.

Σήμερα το πρωί σε δημόσια ανάρτηση στο fb έγραψε: «Φίλες και φίλοι, με απόφασή μου στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου, δεν θα είμαι υποψήφιος με το κόμμα της Ελληνικής Λύσης στην Εύβοια. Ο αγώνας για την Εύβοια και τον τόπο μας θα συνεχιστεί από άλλα μετερίζια!»

Να σημειωθεί εδώ ότι ο Γιάννης Κατσιαμάκας έχει δεχθεί προτάσεις και δεν είναι απίθανο να τον δούμε υποψήφιο δήμαρχο στο Δήμο Μαντουδίου –Λίμνης –Αγίας Άννας, δήμο καταγωγής του. Αγαπά τον τόπο του και αποτελεί «μήλον της Έριδος» και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σε λίγες μέρες θα είναι σε θέση να οριστικοποιήσει την όποια απόφαση και να ανακοινώσει τις προθέσεις του.

 

Μετά από μία σημαντική για την Καρυστία περιοδεία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού στην περιοχή ο ίδιος μίλησε στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm το πρωί της Παρασκευής 2 Ιουνίου αναφερόμενος στα έργα που «λίμναζαν» στην περιοχή από το 2005 και κατάφερε να ξεμπλοκάρει η παρούσα Περιφερειακή Αρχή καθώς επίσης και έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στους Δήμους Καρύστου, Κύμης-Αλιβερίου και Ερέτριας.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος ο κ. Σπανός, μίλησε για την τροπή που πήρε το έργο Ραπταίοι- Νέα Στύρα-Στύρα ενώ δεν έκρυψε τη συγκίνηση του για το Θέατρο στην Κάρυστο και το ενδιαφέρον του για το Αλιευτικό καταφύγιο Στύρων που θα σημάνει και την έναρξη εργασιών στο λιμάνι. Η πορεία των έργων στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου και Ερέτριας, έργα σημαντικά που βρίσκονται σε εξέλιξη και πως το νέο ΕΣΠΑ μπορεί να γίνει εργαλείο ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια…

«Το μεγάλο έργο του Ραπταίοι- Ν. Στύρα –Στύρα είναι έργο που χρηματοδοτείται απευθείας από το Υπουργείο Υποδομών. Αυτός ο δρόμος που τόσο τον περιμένουν οι συμπολίτες μας της Ν. Εύβοιας, αυτός ο δρόμος που τόσο ταλαιπωρήθηκε από τρεις εργολάβους που μπήκαν δε δούλεψαν, βγήκαν. Αυτός ο δρόμος που αποτελεί μία οφειλή της πολιτείας, του Κράτους, της Κυβέρνησης, της Περιφέρειας, των δήμων ξεκινάει και κατασκευάζεται» είπε ο κ. Σπανός και συνέχισε

«Ξεπεράστηκαν τα προβλήματα, εξασφαλίστηκε νέα χρηματοδότηση, επικαιροποιήθηκαν οι μελέτες, έγινε διαγωνισμός και πλέον υπάρχει ανάδοχος με μελέτες, με χρήματα ο οποίος μπήκε πολύ δυνατά και τη δεύτερη μέρα εργασιών που ήταν χτες έχει αναπτύξει ένα πολύ μεγάλο στόλο και προχωράει το έργο.

Γίνεται το Νότιο κομμάτι περίπου 7,5 χλμ δρόμου παρακάμπτει δύο οικισμούς Στύρα – Κάψαλα και είναι πολύ καλύτερη η νέα χάραξη, για ασφάλεια, ταχύτητα, οδική άνεση. Που πιστεύω περίπου σε ένα χρόνο που θα έχει ολοκληρωθεί και θα φέρει τη Νότια Εύβοια πιο κοντά στην Κεντρική και σε όλο το Νομό.»

Εκτός όμως από τα έργα υποδομών στις προτεραιότητες της Περιφερειακής Αρχής και η ανάδειξη πολιτιστικών χώρων και η δημιουργία χώρων πολιτισμού που θα φιλοξενούν διάφορες εκδηλώσεις. Στην Κάρυστο δημιουργείται ένας τέτοιος χώρος. Που κάνει τόσο το δήμαρχο Λευτέρη Ραβιόλο όσο και τους Καρυστινούς που το πληροφορήθηκαν, να χαμογελούν. Πρόκειται για το υπαίθριο και παραθαλάσσιο θέατρο 400 θέσεων.

«Να παρακολουθείς θέατρο και πίσω από τη σκηνή να βλέπεις το Νότιο Ευβοϊκό. Αμφιθεατρικά είναι πραγματικά ειδυλλιακό. Και φιλοδοξούμε να το παραδώσουμε εντός του καλοκαιριού και να το εγκαινιάσουμε στα τέλη καλοκαιριού με ότι αυτό σημαίνει για να το απολαύσουμε. Γίνεται μετά από παραχώρηση χώρου και μελέτη από το δήμο Καρύστου. Χρηματοδότηση και επίβλεψη κατασκευής από την Περιφέρεια. Μια συνεργασία που θα φέρει ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

Σύμφωνα με τον κ. Σπανό θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις και στην οδοποιία στην Κάρυστο. Θα βελτιωθεί το δίκτυο σύμφωνα με τον κ. Σπανό όπου έχει πάθει ζημιές.

Το Αλιευτικό Καταφύγιο στα Στύρα αποτελεί επίσης ένα έργο πνοής για την περιοχή. «Κάνουμε μία σοβαρή εργασία προστασίας η οποία ολοκληρώνεται μέσα στον Ιούλιο. Ο ΟΛΝΕ προχωράει γρήγορα τις μελέτες. Επιδιώκουμε να χρηματοδοτήσουμε και να κατασκευάσουμε εν τέλει τη μεταφορά του λιμανιού των Νέων Στύρων εκεί που είναι και το αλιευτικό. ‘Ένα έργο που θα αναβαθμίσει πάρα πολύ την περιοχή. Να δώσει άλλους όρους κυκλοφορίας, λειτουργίας κλπ.

Στο Δημο Κύμης-Αλιβερίου, επίσης υπάρχει σε εξέλιξη μία σειρά έργων. Αρχής γενομένης από το Φράγμα των Μανικίων –Σέτας που έχει προενταχθεί στο πρόγραμμα Α. ΤΡΙΤΣΗΣ ολοκληρώνονται οι μελέτες για να γίνει οριστική ένταξη του έργου για να δημοπρατηθεί. Ένα δύσκολο έργο όπως επεσήμανε ο Περιφερειάρχης.

Και μπορεί ο δρόμος Στόμιο-Πλατάνα να παραδόθηκε στην κυκλοφορία για τους θερινούς μήνες, δεν παύει να παραμένει εργοτάξιο, καθώς οι εργασίες αυτού του μεγάλου έργου δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα.

«Το έργο πέρα από τα προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει για θέματα ρευστότητας και οδήγησαν και στη διακοπή της συγκεκριμένης εργολαβίας, ωστόσο, κάναμε αυτά που υποσχεθήκαμε στους δημότες. Τώρα ανοίγει και δεν ξανακλείνει. Ο δρόμος άνοιξε και με ένα πολύ υψηλό επίπεδο ασφάλειας. Από την κάτω μεριά από τη θάλασσα έχουμε πλέον απόλυτη προστασία και από την πάνω, έχει γίνει ένα μεγάλο μέρος των έργων. Μένει φυσικά ο πλακοσκεπής φορέας. Οπότε. θα επαναδημοπρατήσουμε για το υπόλοιπο κομμάτι. Τέλη του έτους, αρχές του επομένου θα έχουμε νέο ανάδοχο, ελπίζω χωρίς να κλείνει εξ ολοκλήρου ο δρόμος και να ταλαιπωρεί.»

Ο κ. Σπανός στη συνέχεια της συνέντευξής αναφέρθηκε και στο έργο στην Πλατάνα. Επισημαίνοντας, ότι ολοκληρώθηκαν οι προσωρινές εργασίες που έχουν νοικοκυρέψει πολύ την κατάσταση αλλά το μεγάλο έργο των 7εκ που έχει βάλει η Περιφέρεια στο ταμείο ανάκαμψης, για την οδική ασφάλεια της Πλατάνας, σύντομα θα έχει και εργολάβο που θα μπει να δουλέψει. Και με τους κυματοθραύστες που γίνονται μέσα στη θάλασσα γίνεται αναφορά για οριστική προστασία του κρηπιδώματος.

«Οπότε, με αυτά τα δύο έργα το Στόμιο-Πλατάνα των 15 εκ από τις Δημόσιες Επενδύσεις και των 7εκ από το Ταμείο Ανάκαμψης, η παραλιακή ζώνη Στόμιο-Παραλία Πλατάνας θα έχει πλήρη και απόλυτη θωράκιση» είπε ο κ. Σπανός και συνέχισε με το επόμενο μεγάλο έργο που εκπονείται με χρήματα της Περιφέρειας και δεν είναι άλλο από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κύμης, στο οποίο την επίβλεψη των εργασιών έχει ο δήμος Κύμης –Αλιβερίου, δεν τίθεται θέμα σε ότι αφορά τη χρηματοδότηση για τη συνέχιση των εργασιών του.

Ένα νέο σχολείο ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τα νήπια στο Αλιβέρι. Η ανέγερση νέου Νηπιαγωγείου Αλιβερίου γίνεται με χρήματα που έχει εξασφαλίσει η Περιφέρεια Στερεάς. Με αφορμή αυτό, ο Περιφερειάρχης τόνισε μετά και το θέμα που έχει προκύψει με το νηπιαγωγείο του Καράβου, ότι μέσα από το νέο ΕΣΠΑ θα χρηματοδοτηθούν και άλλα νέα σχολεία.

«Σε ότι αφορά στη Σχολική Στέγη τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένα αρκετά υψηλό επίπεδο στην Περιφέρεια Στερεάς. Στην Εύβοια θα δουλέψουμε αρκετά νηπιαγωγεία, καθώς σε επίπεδο δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων υπάρχουν ακόμα ελλείψεις αλλά είναι πιο σημειακές και πιο συγκεκριμένες» είπε ο κ. Σπανός σημειώνοντας «στα δυο προηγούμενο ΕΣΠΑ όλοι οι δήμοι της Στερεάς εστίασαν και καλά έκαναν σε δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια. Και η Περιφέρεια σε αυτά αφοσιώθηκε. Τώρα που έχουμε λιγότερες ανάγκες αυτού του επιπέδου είναι το ΕΣΠΑ που μπορούμε να δουλέψουμε πολύ καλά τη στέγη της προσχολικής αγωγής.

Σε ότι αφορά στο Μυλωνοπούλειο Ίδρυμα, όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης κλήθηκαν να λύσουν μία φοβερά δύσκολη γραφειοκρατικά εξίσωση. «Το χρωστάμε στο Δεσπότη μας.Θα διαλυθεί η παλιά εργολαβία. Θα γίνει εκκαθάριση και θα μπορέσουμε να δημοπρατήσουμε το καινούριο έργο. Το οφείλουμε στην Μητρόπολη, το οφείλουμε στην περιοχή. Το Πνευματικό Κέντρο στα Περιβόλια τελειώνει» ανέφερε ο Περιφερειάρχης.

Τέλος, ο κ. Σπανός αναφέρθηκε στα έργα σε εξέλιξη της Περιφέρειας στο Δήμο Ερέτριας. Η παραλία Αμαρύνθου παραδόθηκε. «Ξεκινάμε την προσπάθεια για να συνεχίσουμε και να χρηματοδοτήσουμε και το υπόλοιπο κομμάτι. Στην Ερέτρια σύντομα παραδίδεται το Αρχαίο Θέατρο. Οι υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού με τη δική μας χρηματοδότηση ολοκληρώνουν τις εργασίες. Και αυτό θα προσθέσει στον τεράστιο πλούτο της Ερέτριας.

Με αφορμή την παρουσίαση του νέου ΕΣΠΑ που έγινε λίγη ώρα αργότερα στην Περιφέρεια, ο Περιφερειάρχης ανέφερε:

«Για πολλά χρόνια η Στερεά Ελλάδα είχε ένα ΕΣΠΑ πολύ φτωχό. Το τελευταίο μας πρόγραμμα ήταν 190 εκ. ευρώ. Πετύχαμε και σταματήσαμε αυτή τη διαχρονική αδικία. Εξασφαλίσαμε για την επόμενη 5ετία ένα Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 426εκ ευρώ. Υπερδιπλάσιο του προηγούμενου.

Μέσα από τους πόρους αυτούς να καλύψουμε ανάγκες και στόχους της κοινωνίας. Με ποιοτικό αποτέλεσμα. Κάθε ευρώ του ΕΣΠΑ να φτάσει και στο τελευταίο σπίτι Στερεοελλαδιτών προσθέτοντας στην ανάπτυξη και το κοινωνικό κράτος. Είναι δρόμοι,σχολεία, είναι κοινωνικές υποδομές, στήριξη της επιχειρηματικότητα, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κλπ. Μία προσδοκία αυτό το ΕΣΠΑ να μπορέσει να γίνει το εργαλείο ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια.»

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΑΝΗ ΣΠΑΝΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΦΗ ΝΤΙΝΗ

 

Στον αγώνα για την ανατροπή των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ και στην Εύβοια οι υποψήφιοι. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την περιοδεία του από την Εύβοια σήμερα. Στο πλευρό του και η υποψήφια βουλευτής Βανα Φρυγανιώτη η οποία δήλωσε:

«Στις 25 Ιούνη οι κάλπες θα είναι άδειες. Μένει να αποφασίσουμε αν θα τις γεμίσουμε με ελπίδα ή αν θα καταδικάσουμε το μέλλον των παιδιών μας.

Επιλέγουμε τη δημόσια υγεία, παιδεία, ενέργεια και νερό, έναντι της εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων.

Ας αντιμετωπίσουμε τον φόβο που καλλιέργησε το σύστημα και τότε...

θα τα καταφέρουμε!»

 351124036 800598818254026 8076172223785490617 n

351320703 768745028070898 1885166333703583064 n

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Προϊστάμενος της ΕΥΔΕΠ Κωνσταντίνος Λέμας και στελέχη της Διαχειριστικής αρχής παρουσίασαν την Παρασκευή 02 Ιουνίου 2023, το νέο Περιφερειακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2021-2027» στους κοινωνικούς εταίρους της Π.Ε. Εύβοιας.

Παρόντες στην ενημερωτική συνάντηση ήταν μεταξύ άλλων ο πρώην Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σίμος Κεδίκογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών – Επικοινωνιών Δημήτρης Βουρδάνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας - Εξωστρέφειας Βαγγέλης Κούκουζας, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Παιδείας Κώστας Γαλάνης, ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Τάσος Βελισσαρίου και Περιφερειακοί σύμβουλοι.

Συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν επίσης, οι Δήμαρχοι Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, Ερέτριας Ιωάννης Δημητρόπουλος, Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης, Διρφύων – Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς, Σκύρου Γιώργος Μαυρίκος, Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος, ο Αντιδήμαρχος Έργων Δήμου Κύμης – Αλιβερίου Νίκος Μπαράκος και εκπρόσωποι αρχών και φορέων του τόπου.

Κατά την προηγούμενη περίοδο, παρά τον εξαιρετικά μικρό προϋπολογισμό του προγράμματος, χρηματοδοτήθηκαν και υλοποιήθηκαν κρίσιμα και εμβληματικά έργα και δράσεις. Κορυφαία εξ' αυτών, το Νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας πουολοκληρώθηκε και λειτούργησε στην πιο κρίσιμη χρονική στιγμή, στην κορύφωση της πανδημίας. Ακόμη, με πόρους από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας άνοιξε τις πύλες του το Μουσείο Αρέθουσας, κατασκευάζεται το Μουσικό Σχολείο Χαλκίδας και ολοκληρώνεται η επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην πόλη της Χαλκίδας. 

Ακολούθως, παρουσιάστηκε ο προγραμματισμός των προσκλήσεων ένταξης έργων και δράσεων στο νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027, συνολικού ύψους 426 εκατ. ευρώ και αναλύθηκε η μεθοδολογία αξιολόγησης των προτεινόμενων προς ένταξη έργων.

Ανοίχθηκε διεξοδική συζήτηση για τα έργα και τις παρεμβάσεις που έχει μεγαλύτερη ανάγκη η Εύβοια και πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην ωρίμανσή τους. Επισημάνθηκε δε η ξεκάθαρη στόχευση στην υποστήριξη -με τη δέσμευση περισσότερων πόρων από την Τεχνική Βοήθεια- όσων φορέων αδυνατούν να εκπονήσουν τις αναγκαίες μελέτες για να εντάξουν έργα στο νέο ΕΣΠΑ.

«Ευχαριστούμε τους συμμάχους μας για την ανάπτυξη της Εύβοιας, τους δημάρχους και τους εκπροσώπους φορέων του τόπου για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα για την παρουσίαση του νέου ΕΣΠΑ 2021 – 2027», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε:

«Προσφέραμε εμβληματικές υποδομές Υγείας, Παιδείας και Πολιτισμού, μέσα από το ΕΣΠΑ που ολοκληρώνεται.Συνεχίζουμε μαζί, δουλεύουμε συνεργατικά για να πιάσει τόπο και το νέο υπερδιπλάσιο ΕΣΠΑ. Πρέπει να αξιοποιηθεί σωστά κάθε ευρώ, για να επουλωθούν ουλές δεκαετιών και να διευρυνθούν οι προοπτικές ανάπτυξης του τόπου μας».

espa3xlk

Η δημοτική κίνηση «Άμεσα» με υποψήφιο Δήμαρχο Χαλκιδεώ το Γιώργο Σπύρου συνεχίζει την ανακοίνωση υποψηφιοτήτων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων. Σήμερα το πρωί ανακοίνωσε την Πόλυ Μπρούζου, την Αναστασία Ντεγιάννη και το Γιώργο Πανουργιά.

  • Καλλιόπη (Πόλυ) Μπρούζου

Η Πόλυ Μπρούζου σπούδασε Διακόσμηση Εσωτερικού Χώρου και Παιδαγωγικά και εντάχθηκε στην Ειδική Αγωγή με Μεταπτυχιακό. Σήμερα εργάζεται στα Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Χαλκίδας ως μόνιμη εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής και παράλληλα είναι εκπαιδεύτρια διακόσμησης στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Είναι σύζυγος του εκλιπόντος Κώστα Σφύρλα και έχει δυο παιδιά. Έχει καταγωγή από Βασιλικό και Χαλκίδα.

  • Αναστασία Ντεγιάννη

Η Αναστασία Ντεγιάννη γεννήθηκε και ζει στη Χαλκίδα. Είναι κόρη του Λευτέρη και της Φιλίτσας Ντεγιάννη. Έχει τελειώσει τις σπουδές της στην Μ. Βρετανία στο πανεπιστήμιο του Bedfordshire, με πτυχίο BSc Business Systems & Ψυχολογίας και εργάστηκε στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα και από το 2012 μέχρι σήμερα είναι ελεύθερος επαγγελματίας με συνέταιρο τον αδελφό της Γιάννη Ντεγιάννη, στην εταιρία Woodwork Ντεγιάννης.

  • Γιώργος Πανουργιάς

Ο Γιώργος Πανουργιάς είναι συνταξιούχος Τραπεζικός Υπάλληλος. Παντρεμένος με την Νηπιαγωγό Κατερίνα Στεργιούλη και έχουν αποκτήσει δύο γιους. Τον Νίκο που είναι γυμναστής της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου και τον Δημήτρη, ο οποίος σπούδασε πληροφορική και σήμερα εργάζεται σε μεγάλη ιδιωτική επιχείρηση.

Είναι κάτοικος της περιοχής Κανήθου Χαλκίδας.

Θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες ανακοινώσεις κι άλλων υποψηφιοτήτων.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ Ε.Ο. ΡΑΠΤΑΙΟΙ – Ν. ΣΤΥΡΑ – ΣΤΥΡΑ

Ξεκίνησε και η κατασκευή υπαίθριου θεάτρου Καρύστου

Ολοκληρώνονται οι εργασίες στο αλιευτικό καταφύγιο Νέων Στύρων

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη 01 Ιουνίου 2023, περιοδεία στη νότια Εύβοια, με αφορμή την εγκατάσταση εργολάβου και την έναρξη εργασιών για την ολοκλήρωση κατασκευής της οδού Ραπταίοι – Νέα Στύρα – Στύρα.

Παρόντες ήταν ο Βουλευτής ΝΔ Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης, ο Δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος και ευρύ κλιμάκιο αιρετών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αποτελούμενο από τους Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Εύβοιας Γιώργο Κελαϊδίτη, Μεταφορών – Επικοινωνιών Δημήτρη Βουρδάνο, Επιχειρηματικότητας - Εξωστρέφειας Βαγγέλη Κούκουζα, τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Παιδείας Κώστα Γαλάνη, τον Πρόεδρο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Τάσο Βελισσαρίου και την Περιφερειακή Σύμβουλο Άννα Καρύκα.

Στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας προχώρησαν σε ενημέρωση για τα χαρακτηριστικά του έργου και το χρονοδιάγραμμα των εργασιών. Υπενθυμίζεται ότι το αρχικό έργο δημοπρατήθηκε το 2005, αλλά δεν ολοκληρώθηκε, λόγω της αδυναμίας των διαδοχικών αναδόχων, αλλά και λόγω γεωλογικών, ιδιοκτησιακών, αρχαιολογικών και άλλων προβλημάτων.

Προκειμένου να αποπερατωθεί, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προχώρησε τις απαιτούμενες και χρονοβόρες τροποποιήσεις μελετών κλπ. Ζητήθηκε και εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υποδομών, η αύξηση του προϋπολογισμού του συνολικού έργου. Έτσι κατέστη εφικτή η επαναδημοπράτηση και επανεκκίνηση του έργου, προϋπολογισμού 12.000.000 ευρώ.

Ακολούθησε επίσκεψη:

  • Στα Νέα Στύρα, όπου προχωρούν οι εργασίες βελτίωσης του αλιευτικού καταφυγίου. Μέχρι σήμερα έχει κατασκευαστεί το σύνολο των τεχνητών ογκολίθων και τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει η πόντισή τους. Αναμένεται η ολοκλήρωση του έργου εντός καλοκαιριού.
  • Στην Κάρυστο, όπου ξεκίνησαν οι εργασίες για τη δημιουργία υπαίθριου παραθαλάσσιου Θεάτρου. Πρόκειται για έργο αρχικού προϋπολογισμού 636.900 ευρώ, το οποίο συμφωνήθηκε μεταξύ του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού και του Δημάρχου Λευτέρη Ραβιόλου τον Ιούνιο του 2021, ξεκίνησε μετά από δύο μόλις χρόνια και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Αυγούστου!

Μετά την επίβλεψη των εργασιών, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στο Δημαρχείο Καρύστου με τη συμμετοχή Αντιδημάρχων και Δημοτικών συμβούλων. Συζητήθηκε η πορεία όσων έργων είναι σε εξέλιξη και ο βαθμός προετοιμασίας νέων έργων και παρεμβάσεων στα όρια του Δήμου Καρύστου.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Ξεπεράσαμε εμπόδια που κρατούσαν καθηλωμένο τον τόπο μας, την Καρυστία, από το 2005 και σήμερα ξεκινήσαμε πάλι τις εργασίες για την ολοκλήρωση του νότιου οδικού άξονα της Εύβοιας. Η κατασκευή του οδικού τμήματος Ραπταίοι – Ν. Στύρα – Στύρα, προϋπολογισμού 12.000.000 ευρώ, ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την ταχύτατη ανάπτυξη της Καρυστίας.

»Επιβλέψαμε επίσης τις εργασίες στον προσήνεμο μόλο του αλιευτικού καταφυγίου Νέων Στύρων, που θα ολοκληρωθούν εντός του καλοκαιριού και ξεκινήσαμε την κατασκευή υπαίθριου θεάτρου στην Κάρυστο παρά θιν’ αλός! Ένα πολιτιστικό έργο που ανυπομονούμε να το παραδώσουμε και να το χαρούμε όλοι μαζί!»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης τόνισε: «Ο οδικός χάρτης προς την νότια Εύβοια αλλάζει. Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για την άρση της απομόνωσης της Καρυστίας από τα κεντρικά οδικά δίκτυα, μετράει πλέον αντίστροφα περνώντας με ταχείς ρυθμούς στην εκτέλεση του μεγάλου οδικού έργου που θα συνδέσει τα Στύρα με το Πόρτο Λάφια.  Δουλειά μας πέραν της απρόσκοπτης ολοκλήρωσης των εργασιών που θα μας επιτρέψουν την παράδοση του νέου οδικού άξονα εντός του 2024, η ωρίμανση των αναγκαίων μελετών του τμήματος Ραπταίοι-Στύρα προκειμένου να τεθεί σε ορίζοντα υλοποίησης το σύνολο του σπουδαίου αυτού έργου.

»Η σημερινή όμως πρώτη μέρα του καλοκαιριού συμπεριλαμβάνει και μια πολύχρωμη πινελιά, με αρκετή δόση γαλάζιου.  Και συγκεκριμένα στην ανατολική πλευρά της παραλίας Καρύστου, όπου γεννιέται σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης το ανοιχτό θεατράκι της Καρύστου σε απόλυτη αρμονία με την ιστορία και το φυσικό κάλλος του τόπου».Α

Στη Χαλκίδα θα βρίσκεται το Σάββατο το πρωί ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ο οποίος στις 11 το πρωί θα βρίσκεται στο Εκλογικό Κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ, Ερμου 1, στη Χαλκιδα.

Λίγη ώρα μετά την υποβολή της ανεξαρτητοποίησης του στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδας, το πρωί της Τετάρτης 31 Μαΐου, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Χαλκιδέων εκλεγμένος με την παράταξη του Βασίλη Καθαροσπόρη, Πάνος Καραμουζης, μιλά στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, στο ράδιο ΕΥΡΙΠΟΣ 90fm εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

«Πριν από λίγο κατέθεσα στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τη δήλωση ανεξαρτητοποίησης, αφού πρώτα επικοινώνησα με την παράταξη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τους κατέθεσα τους λόγους ανεξαρτητοποίησης μου» είπε ο κ. Καραμούζης και όλα έδειξαν ότι εδώ και πολύ καιρό είχε πάρει πλέον τις αποφάσεις του να φύγει από μία παράταξη, ο επικεφαλής της οποίας, όπως ο ίδιος ανέφερε έκανε κινήσεις και συμφωνίες χωρίς να γνωρίζουν οι συνεργάτες του για θέματα που αφορούν τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο ίδιος θα παραμείνει στρατιώτης των δημοτών του Δήμου Χαλκιδέων και αναμένει από τον κόσμο που τον στηρίζει με την ψήφο του να του δείξει τον υποψήφιο δήμαρχο. Ο ίδιος στη συνέντευξή του επισημαίνει ότι θέλει να συνεχίσει να υπηρετεί τον α βαθμό αυτοδιοίκησης αφού σε αυτή τη θητεία δεν πρόλαβε να δώσει όλα αυτά τα οποία οραματίζεται για τον τόπο του.

«Νομίζω επειδή οδεύουμε σιγά σιγά προς τις εκλογές του Οκτωβρίου, της τοπικής αυτοδιοίκησης και έχοντας κλείσει επίσημα 4χρόνια εκλογής μου, από δω και πέρα στο διάστημα τριών μηνών που θα μεσολαβήσει μέχρι τις εκλογές, θεωρώ έντιμο και ηθικό από τη δική μου τη μεριά από τη στιγμή που συζητώ για το πολιτικό μου μέλλον, σκεπτόμενος χωρίς να μου ασκείται πίεση από καμία παράταξη, στην απόφαση την οποία θα λάβω, θέλω να μείνω ανεξάρτητος» είπε ο κ. Καραμούζης ενώ αναφερόμενος στο πρόσωπο του Βασίλη Καθαροσπόρη είπε μεταξύ άλλων ότι είναι πολύ έξυπνος και στην πολιτική έχει παίξει το δικό του ρόλο.

«Εγώ επειδή πίστεψα στο όραμα του και στην πορεία του συντάχθηκα μαζί του και κάναμε ένα κοινό αγώνα 5 χρόνια τώρα. Η αλήθεια είναι ότι θα ήταν πάρα πολύ χρήσιμο για το Βασίλη, αν τα επόμενα χρόνια αποφάσιζε να γράψει ένα βιβλίο με τίτλο: Η εμπειρία μου από την τοπική αυτοδιοίκηση. Βάζω στοίχημα ότι θα ξεπουλούσε και το τελευταίο τεύχος. Έχει πλούσια εμπειρία.»

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ο ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος Πάνος Καραμούζης, με ουσιαστική παρουσία στα Δ.Σ, αν και η παράταξη που είχε εκλεγεί «ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ» εκλέχτηκε τρίτη κατά σειρά στις προηγούμενες εκλογές, αν και δέχθηκε δελεαστικές προτάσεις από την παρούσα δημοτική αρχή προκειμένου να εγκαταλείψει από τα πρώτα χρόνια, εκείνος δε δέχθηκε σεβόμενος τον εαυτό του αλλά και τον κόσμο που τον τίμησε με την ψήφο του. Τώρα ήρθε η ώρα όπως όλα δείχνουν για αλλαγή πλεύσης, αξιοπρεπώς…

Όπως επίσης να επισημάνουμε ότι συμμετείχε σε 4 επιτροπές. Στην οικονομική Επιτροπή η οποία συνεδρίαζε κάθε βδομάδα, στον ΔΟΑΠΠΕΧ και την Α βάθμια Σχολική Επιτροπή. Ενώ η παρουσία του ως εκπρόσωπος της παράταξης σε διάφορες εκδηλώσεις πάντα ουσιαστική.

Ο κ. Καραμούζης θέλησε επίσης να σχολιάσει και όλα αυτά που ακούγονται το τελευταίο διάστημα περί συνεργασιών της συγκεκριμένης παράταξης με άλλους υποψηφίους ή παρατάξεις σε δήμο και Περιφέρεια, χωρίς οι εκλεγμένοι σύμβουλοι να συμμετέχουν δημοκρατικά στις οποίες αποφάσεις αφορούν την παράταξη.

«Το τελευταίο διάστημα παρέμενα στο Βασίλη, θέλοντας να δω κάποιες κινήσεις που η παράταξη και ο ίδιος ο επικεφαλής θα έδινε, το πολιτικό στίγμα. Η αλήθεια είναι επειδή το τελευταίο διάστημα ακούω πολλά περί συνεργασιών και προθέσεων. Εγώ δε θα πω ότι οι συνεργασίες δεν είναι σωστές ή ότι δε χρειάζονται.

Το θέμα είναι να αποφασίσουμε όλοι από κοινού αν τις συνεργασίες τις αποδεχόμαστε ή όχι. Και πόσο μάλλον όταν η δύναμη της δημοκρατίας είναι η ψηφοφορία. Η παράταξη στις προηγούμενες εκλογές ήρθε Τρίτη και δυστυχώς επαναλαμβάνονται λάθη του παρελθόντος και άνθρωποι οι οποίοι στηρίχτηκαν πάνω τους δικοί μας άνθρωποι το 2019, βλέπω ότι επανέρχονται πάλι και λένε ότι θα στηρίξουν ενώ αποδεδειγμένα προκύπτει ότι και στο παρελθόν δεν τήρησαν το λόγο τους.

Συζητάω καθημερινά με τους δημότες. Και έχω πολλά να δώσω στο δήμο. Θέλω να μου δοθεί η δυνατότητα να αποδείξω και εμπράκτως από θέση πια ευθύνης ότι ο δήμος της Χαλκίδας είναι ένας δήμος ο οποίος χρειάζεται βοήθεια ενεργών πολιτών και ανθρώπων.»

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

 

 

 

Μιλώντας στην εκπομπή της δημοσιογράφου Έφης Ντίνη την Τρίτη 30 Μαΐου, το πρωί ο υποψήφιος δήμαρχος Χαλκιδέων Γιώργος Σπύρου αποκάλυψε αποκλειστικά στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm τον τρόπο που από σήμερα θα κάνει γνωστό στο ευρύ κοινό τους υποψηφίους στο συνδυασμό ΑΜΕΣΑ, που ξεκίνησαν ήδη να δίνουν τη

«Έχουμε προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό αλλά είμαστε ακόμα μακριά από τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου που θα καταθέσουμε στις 31 Αυγούστου. Άρα, έχουμε 3 μήνες μπροστά μας. Θα ήταν επιπολαιότητα αν είχαμε κλείσει ψηφοδέλτιο, τώρα» δήλωσε ο κ. Σπύρου και συνέχισε απαντώντας στην ερώτηση της δημοσιογράφου για το αν οι εκλογές της 25ης Ιουνίου θα επηρεάσουν τις διεργασίες «Όχι. Και να σας δώσω μία είδηση. Εμείς από αύριο θα αρχίσουμε να ανακοινώνουμε υποψηφίους. Θα ανακοινώνουμε τρεις υποψηφίους ανά δύο ή τρεις ημέρες. Έτσι ώστε να μπορούν να αξιολογηθούν από την κοινή γνώμη.

Σε ερώτηση επίσης της δημοσιογράφου αν αυτό αδικεί τους υποψηφίους που θα μπουν τελευταία στιγμή, καθώς αυτοί που ανακοινώνονται κάποιους μήνες πριν την κατάθεση του ψηφοδελτίου έχουν το χρόνο να δουλέψουν περισσότερο καιρό, ο κ. Σπύρου απαντά «εμείς είμαστε ανοιχτοί να μπουν όλοι από τώρα.»

Όντως συνεπής στα λόγια του ο υποψήφιος δήμαρχος Χαλκιδέων Γιώργος Σπύρου, σήμερα Τετάρτη το πρωί ανακοίνωσε τους τρεις πρώτους υποψηφίους.

Πρόκειται για συμπολίτες μας με ουσιαστικό ενδιαφέρον για τον τόπο, διάθεση προσφοράς, έτοιμους να συμβάλλουν στην προσπάθεια για έναν δήμο ανθρώπινο, σύγχρονο, ελκυστικό που θα παράγει πολλούς και καλούς λόγους, για να μείνουν και να δημιουργούν οι νέοι μας στον τόπο τους.

Οι πρώτες υποψηφιότητες που ανακοινώνουμε είναι:

  • Αγγελοπούλου Σοφία

Η Σοφία Αγγελοπούλου έχει σπουδάσει αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σήμερα εργάζεται ως υπάλληλος στον ιδιωτικό τομέα, ενώ ασχολείται με τη ζωγραφική και την φωτογραφία. Είναι μητέρα τριών παιδιών, 20, 18 και 15 ετών αντίστοιχα. Είναι κάτοικος Χαλκίδας.

  • Ζηκούλης Αλέξης

Ο Αλέξης Ζηκούλης είναι χειρουργός οδοντίατρος. Έχει υπηρετήσει σαν αξιωματικός υγειονομικού στην Πολεμική Αεροπορία μέχρι το βαθμό του επισμηναγού, και διετέλεσε επιμελητής του οδοντιατρικού τμήματος του 251 ΓΝΑ και προϊστάμενος της Υγειονομικής Υπηρεσίας της 114ΠΜ. Έχει δύο παιδιά τον Ορέστη 18 ετών και την Ηλέκτρα 13 ετών και είναι κάτοικος Χαλκίδας.

  • Ιωάννου Δημήτρης

Ο Δημήτρης Ιωάννου είναι Ιδιωτικός Υπάλληλος Φαρμακευτικής Εταιρείας. Έχει σπουδάσει Β. Ιατρικών Εργαστηρίων στην Αθήνα. Είναι γιός του Αθανάσιου Ιωάννου (Ιατρός – Μικροβιολόγος) και της Δέσποινας Πιλάτη (Εικαστική Φωτογράφος), καθώς και εγγονός του αειμνήστου Π. Δημητρίου Πιλάτη. Είναι παντρεμένος με έναν γιο, και είναι κάτοικος Χαλκίδας. Θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες ανακοινώσεις κι άλλων υποψηφιοτήτων.

Πέθανε σε ηλικία 84 ετών ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και ιστορικό στέλεχος του Κινήματος, Θεόδωρος Πάγκαλος, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του. 

Σελίδα 1 από 193

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr