Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Νίκος Μαυρίκος στο Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο: «Κοινός στόχος όλων μας είναι να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα σε όλους τους τομείς και των εμπορικών επιχειρήσεων»

 

Το Νησί της Σκύρου και τα θέματα που απασχολούν τους νησιώτες, μονοπώλησαν στην ατζέντα της συνεδρίασης του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε πριν ένα μήνα στη Σκύρο. Εκτός από το δήμαρχο Σκύρου Νίκο Μαυρίκο ο οποίος παρέμεινε μέχρι τέλους στη συνεδρίαση, εκπρόσωποι από τη Ναυτική Εταιρία Σκύρου, φορέων και συλλόγων κατέθεσαν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους έτσι ώστε να τους ακούσουν εκτός από τα μέλη του Περιφερειακού Επιμελητηρίου Στερεάς Ελλάδας και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Φάνης Σπανός.

Ο Δήμαρχος στην αρχική τοποθέτηση του αφού ευχαρίστησε τους παριστάμενους που συνεδρίασαν στο Νησί, μίλησε για τη σημασία που έχει αυτή η συνεδρίαση για το Νησί και έθεσε μία σειρά από σημαντικά θέματα για την ανάπτυξη του Νησιού σε όλους τους τομείς και ειδικότερα, στους τομείς τουρισμού, γεωργίας, κτηνοτροφίας, του αγροδιατροφικού τομέα και των εμπορικών επιχειρήσεων.

«Αγαπητοί προσκεκλημένοι, είναι ιδιαίτερη τιμή για το νησί μας και για μένα προσωπικά να φιλοξενούμε εδώ σήμερα το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας. Η Επιμελητηριακή κοινότητα Στερεάς Ελλάδας είναι για όλους μας ο σταθερός πυλώνας που επιμελείται και εργάζεται σταθερά υπέρ της υγιούς επιχειρηματικής δράσης και ανάπτυξης, με πολύ σημαντικό θεσμικό και Συμβουλευτικό ρόλο. Βρίσκεται δίπλα μας και αφουγκράζεται με προσοχή τα θέματα που μας απασχολούν και τα προβλήματά μας. Ειδικότερα δε αυτήν την περίοδο που βιώνουμε όλοι τις συνέπειες της αύξησης του ενεργειακού κόστους, μετά από τη δύσκολη περίοδο λόγω του κορονοϊού» είπε ο δήμαρχος και συνέχισε:

«Κοινός στόχος όλων μας, είναι να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα σε όλους τους τομείς και ειδικότερα σε ότι αφορά στο νησί της Σκύρου, στους τομείς του τουρισμού, της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, του αγροδιατροφικού τομέα και των εμπορικών επιχειρήσεων. Έχουμε την ανάγκη υιοθέτησης νέων τεχνολογιών και καινοτομίας, για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε ένα υγιές και ανταγωνιστικό μέλλον όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο αλλά για την ίδια τη χώρα μας, ούτως ώστε να διακριθεί το επιχειρηματικό γίγνεσθαι.»

Το θέμα με το αιολικό πάρκο, μία πολύ μεγάλη επένδυση που θέλουν να φτιάξουν στο Νησί ήταν από τα θέματα που έθιξε στη συνέχεια ο κ. Μαυρίκος επισημαίνοντας:

«Στη Σκύρο αυτήν τη χρονική περίοδο έχουμε να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο θέμα της εγκατάστασης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στο οποίο αντιδρά πολύ έντονα η τοπική κοινωνία. Είμαστε υπέρ της ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αλλά θα θέλαμε να γίνει με σωστό τρόπο, ώστε να μην υπάρχουν επιβλαβείς συνέπειες στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας, γι’ αυτό και ζητούμε την υποστήριξη και βοήθεια τόσο του υφυπουργού που για λόγους ανωτέρας βίας και υποχρεώσεων δεν ήρθε σήμερα στο νησί, του Σίμου του Κεδίκογλου, όσο και του Περιφερειάρχη μας του Φάνη του Σπανού, που ξέρουμε ότι μέχρι σήμερα συμπορεύεται και είναι δίπλα μας και έχει αποδείξει έμπρακτα ότι βρίσκεται δίπλα στους Σκυριανούς, προωθώντας αναπτυξιακά έργα που αναβάθμισαν που αναβαθμίζουν το νησί μας.»

Ο δήμαρχος Σκύρου παρακολούθησε όλη τη συνεδρίαση και τις τοποθετήσεις-προτάσεις όλων για τη στήριξη του νησιού σε όλους τους τομείς και κλείνοντας μεταξύ άλλων (περισσότερα σε νέα αναρτηση) ανέφερε:

«Τώρα σας λέω ότι είμαι διπλά χαρούμενος. Ενθουσιασμένος και ικανοποιημένος, γιατί από τις τοποθετήσεις όλων σας, ανθρώπων με ιδιαίτερα μεγάλη εμπειρία στα θέματα όλα αυτά που συζητήσαμε, με επίσης ιδιαίτερα μεγάλες γνώσεις, και με επίσης μεγάλη αγάπη γύρω από αυτό που κάνετε, αναδείχτηκαν προβλήματα, και είμαστε υποχρεωμένοι όλοι μας, και εμείς εδώ ως τοπική κοινωνία και εσείς από την πλευρά τη δικιά σας, στον βαθμό που μπορείτε, να βοηθήσετε.»

 

 

Σχετικά Άρθρα