Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Κώστας Μαρκόπουλος για την Ημέρα της Ευρώπης: «Και η Ελλάδα έχει ανάγκη την ΕΕ λόγω θέσης και οικονομίας, αλλά με πιο δυνατή φωνή από όλο το πολιτικό φάσμα»

Ορθώς ανήκουμε στην ΕΕ. Μας ενώνει το κοινό όραμα για συνύπαρξη χωρίς σύνορα, με την εγγυοδοσία του κοινού νομίσματος και το πιο ισχυρό κοινωνικό κράτος για τους αδυνάμους. Αυτή η Ευρώπη ψάχνει τον βηματισμό της για κοινή εξωτερική πολιτική αλλά χάνει σιγά σιγά την ευκρίνεια της στην αλληλεγγύη διότι οι δυο ταχύτητες βορρά -νότου υπερτερούν σε προτεραιότητα από την κοινή ανάληψη ευθυνών.

Η ΕΕ θέλει βελτίωση αναμφισβήτητα. Όμως, είναι καλή στέγη για όλους μας και ειδικά για την Ελλάδα κάτι που προειδε έγκαιρα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Η Ευρώπη έχει ανάγκη την Ελλάδα λόγω ιστορίας και θέσης.
Και η Ελλάδα έχει ανάγκη την ΕΕ λόγω θέσης και οικονομίας, αλλά με πιο δυνατή φωνή από όλο το πολιτικό φάσμα. Η Ελλάδα τις συμμαχίες της πρέπει να τις απαιτήσει. Μπορεί. Με κοινή φωνή σε όλα τα Ευρωπαϊκά κόμματα. Η ΕΕ μας ενώνει και μας δυναμώνει αν εκμεταλλευτούμε σωστά την κάθε συγκυρία. Στον πολύπαθο τόπο κανεις δεν χαρίζεται εύκολα. Η Ιστορία μας διδάσκει και φιλίες και προδοσίες.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 09 Μαϊ 2020 13:24

Σχετικά Άρθρα