bannerlive

Τελευταία Νέα

Κόντρα ΕΠΣΕ –Ιατρικού Συλλόγου Εύβοιας για τους γιατρούς στα γήπεδα- Μέχρι τον Εισαγγελέα έφτασαν… Τι δήλωσαν Παπακωνσταντίνου- Βράκας

Έξαλλος με τον έλεγχο που έκαναν αστυνομικοί στα άτομα που καλύπτουν ιατρικά τους αγώνες στα γήπεδα, εμφανίστηκε στη συνέντευξη του στον ΕΥΡΙΠΟ 90FM και στη δημοσιογράφο Εφη Ντίνη, ο Προέδρος της ΕΠΣ Εύβοιας Βασίλης Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του την Τρίτη 7 Νοεμβρίου το πρωί, στην εκπομπή «ΤΑΔΕ…εφη».

«Έξω από τα γήπεδα πήγε η αστυνομία και ζήτησε από τους διαιτητές τα χαρτιά για το αν υπάρχουν ιατροί μέσα στο γήπεδο. Θεωρώ την πράξη αυτή ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ» δήλωσε αρχικά ο κ. Παπακωνσταντίνου και συνέχισε:

«Θεωρώ ότι δεν έχει καμία δουλειά ούτε η αστυνομία, ούτε ο ιατρικός σύλλογος και λέω ο Ιατρικός Σύλλογος, γιατί η αστυνομία που πήγε στη Γυμνού, είπε στον διαιτητή, όταν ζήτησε τα χαρτιά του, ότι έχει γίνει καταγγελία από τον Ιατρικό Σύλλογο. Το παράξενο στην υπόθεση για την Ένωση, αλλά και για το ευβοϊκό ποδόσφαιρο είναι ότι την πράξη αυτή την κάνανε σε Σωματεία τα οποία ανήκαν στο Αστυνομικό Τμήμα της Ερέτριας. Δηλαδή στη Γυμνού, στην Ακαδημία Ερέτριας και στην Ερέτρια, πουθενά αλλού».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου καταδίκασε το γεγονός αυτό και τόνισε πως είναι παράλογο και συγχρόνως παράδοξο να γίνεται με τέτοιο ζήλο, όταν για το ποδόσφαιρο, το αν είναι γιατρός μέσα στο γήπεδο, βάση κανονισμού, διέπεται μέσα από την UEFA και την Ε.Π.Ο. Υπεύθυνος δε για το αν είναι γιατρός ή όχι, μέσα στο γήπεδο, είναι ο διαιτητής, ο οποίος οφείλει να το ελέγξει. Διαφορετικά υπόκειται και σε πειθαρχικές κυρώσεις, αν δεν υπάρχει γιατρός ή νοσηλευτής ή διασώστης, όπως λέει ο κανονισμός.

Σε ότι αφορά τους διασώστες, ο κ. Παπακωνσταντίνου επεσήμανε πως ο κανονισμός διέπει διασώστη με δίπλωμα. «Εγώ τηρώ τον κανονισμό και αυτό έχω πει και στους διαιτητές, να τηρούν τον κανονισμό. Αν μου φέρει κάποιος ένα δίπλωμα διασώστη, που το κρατάμε στο φύλλο αγώνα φωτοτυπία ότι είναι διασώστης, τι να πω εγώ; Ότι δεν είναι; Όταν έχει εγκριθεί μέσω του Ερυθρού Σταυρού ή από κάτι άλλο; Δεν ξέρω» είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου χωρίς να γνωρίζει όπως είπε αν αυτός ο διασώστης θα πρέπει να είναι εκπαιδευμένος από το ΕΚΑΒ.

«Δεν εξειδικεύει, ακόμα και στο νοσηλευτή. Δεν υπάρχει επακριβώς επεξήγηση, απλώς εκείνο που μας έχουν πει να είναι 4ετούς κι όχι διετούς φοίτησης» είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου και συνέχισε: «Να είναι από ΤΕΙ. Κι εδώ υπάρχει το παράλογο ότι παλιά τα ΤΕΙ ήταν δύο χρόνια, τι να πω εγώ ότι δεν σε δέχομαι;»   

Στην συνέχεια ο κ.Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε στον Ιατρικό Σύλλογο Χαλκίδας, υποστηρίζοντας ότι λειτουργεί απαράδεκτα.

«Ο Ιατρικός Σύλλογος εδώ στη Χαλκίδα, θεωρώ ότι λειτουργεί τελείως απαράδεκτα και ζητώ συγνώμη για τις εκφράσεις μου, αλλά όταν ήταν μόνο ο γιατρός στα γήπεδα τους  είχα στείλει 3 ή 4 φορές χαρτιά και τους ζητούσα να μου δώσουν γιατρούς για να τα στείλω στα σωματεία» είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου και συνέχισε: «Γιατί Εύβοια δεν είναι μόνο Χαλκίδα. Είναι η Κάρυστος, είναι και η Λιχάδα. Όταν τους ζήτησα να μου δώσουν γιατρούς, ποτέ δεν μου δώσανε γιατρούς που να θέλουν να πάνε στα γήπεδα. Και ποτέ η Ένωση δεν μπορεί να εγκρίνει μισθό σε έναν γιατρό. Ο γιατρός έρχεται σε σύμβαση με το σωματείο και το σωματείο είναι υπεύθυνο κι όχι η Ένωση για το ποιον γιατρό θα πάρει και πόσα λεφτά θα τον πληρώσει ή κι αν θα  πάει τσάμπα ο γιατρός. Δεν μπορώ να το γνωρίζω αυτό. Ο Ιατρικός Σύλλογος έλεγε ότι θα με πάει στον εισαγγελέα, ας με πάει στον εισαγγελέα» είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Και ο κ. Παπακωνσταντίνου στη συνέντευξη που παραχώρησε για το θέμα στον ΕΥΡΙΠΟ90FM, αναφέρει ότι ο Ιατρικός Σύλλογος του ζητάει να του στείλει τα φύλλα αγώνα. «Εδώ γίνεται να τρελαθείς, ότι μου στέλνει χαρτιά τελευταία για να τους στείλω τα φύλλα αγώνος στον Ιατρικό Σύλλογο, λες και είναι κανένας εποπτικός μηχανισμός. Εμείς σαν Ένωση, μίλησα με τους συναδέλφους και το δώσαμε σε δικηγόρο, να κάνει αγωγή προς τον Ιατρικό Σύλλογο, αν ο Ιατρικός Σύλλογος έχει κάνει καταγγελία.

Δεν είναι τρελός κανένας διαιτητής να κάνει το παιχνίδι όταν ξέρει ότι θα τιμωρηθεί ο ίδιος με παύση από τη διαιτησία, αν κάνει παιχνίδι χωρίς γιατρό ή νοσηλευτή ή διασώστη.

Εδώ προχθές έγινε το εξής κωμικοτραγικό: Ο Γιατρός ο κ. Παπαγεωργίου, να πω και το όνομα του, ορθοπεδικός, ο οποίος είναι σε πολλά γήπεδα, ήταν στο παιχνίδι Ανάποδος-Πισσώνας και επειδή είχε κλείσει να πάει και στη Χαλκίδα, σηκώθηκε έφυγε από το ένα γήπεδο. Μόλις το αντιλήφθηκε ο διαιτητής διέκοψε το παιχνίδι, μέχρι που ξαναγύρισε πίσω ο γιατρός  για να τελειώσει το παιχνίδι, για να μην μηνυθεί το Σωματείο.

Εμείς σαν Ένωση, τηρούμε τον κανονισμό. Ας τον τηρήσουν κι αυτοί τον δικό τους κανονισμό και ας μην κάνουν καταγγελίες.

Αυτό που ρώτησα εγώ είναι το εξής ο διασώστης όπως και ο νοσηλευτής είναι αυτός που εκπαιδεύεται γιατί στο γήπεδο λέει γιατρός πχ. μπορεί να βρεθεί ένα οφθαλμίατρος ή  ένας ωτορινολαρυγγολόγος. Τι να πω; Εκείνο που μου είπαν  εμένα οι διασώστες, οι νοσηλευτές και οι γιατροί είναι αυτοί που εκπαιδεύονται στην καρδιά, έχουν το σεμινάριο ΚΑΡΠΑ, γι αυτό το επιτρέπει ο κανονισμός κι δεν το επιτρέπει η Ένωση όταν εμένα μου φέρνει ο άλλος δίπλωμα διασώστη και ο κανονισμός λέει διασώστης.

Αν μπείτε στο site της Ένωσης το άρθρο του κανονισμού το έχω ανεβάσει  10 φορές, λέει δίπλωμα διασώστη, δεν μου λέει αν είναι του ΕΚΑΒ ή του Ερυθρού Σταυρού ή  Κρατικό, εμένα μου λέει διασώστης κι αυτό έχω πει και στους διαιτητές.

Εγώ θέλω οι διασώστες να είναι πολύ λίγοι. Ξέρω νοσοκόμα που είναι του Ερυθρού Σταυρού, που είναι νοσοκόμα διετούς και δεν μπορεί να μπει μέσα στο γήπεδο, μπαίνει σαν διασώστρια και είναι του Ερυθρού Σταυρού. Τι να της πω; Μην μπαίνεις; Αφού έχει δίπλωμα και ταυτότητα.

Θέλω να καταλάβετε ότι εγώ δεν κάνω αυτό που θέλει ο Παπακωνσταντίνου. Δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά. Η ΕΠΟ μέσω της UEFA, έκαναν τον γιατρό υποχρεωτικό το 2017. Η ΕΠΣ Ευβοίας έχει υποχρεωτικό της πρώτης βοήθειας το γήπεδο από το 2007, εμείς είχαμε και τους φυσιοθεραπευτές, που πλέον δεν μπορούνε να πάνε. Θεωρώ ότι ο φυσιοθεραπευτής μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα.

Αυτή τη στιγμή η ΕΠΟ μέσω της UEFA έφερε τον κανονισμό αυτό. Εγώ αυτόν τον κανονισμό τηρώ κι έχω ζητήσει πολλές φορές διευκρινήσεις, μπορώ να σας στείλω και τα έγραφα και πολύ περισσότερο θα πρέπει να καταλάβουν είτε ιατρικός σύλλογος είτε αστυνομία δεν έχουν καμία μα καμία δουλειά να ελέγξουν. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο αστυνομικός διευθυντής έδωσε τέτοια εντολή και ειλικρινά το ψάχνω για να κάνω καταγγελία.

Η αστυνομία έχει φύγει πολλά χρόνια από τα γήπεδα και στην Εύβοια έχουμε αποδείξει ότι κάνουμε πρωταθλήματα χωρίς την αστυνομία και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Με έκπληξη διαπίστωσα το Σαββατοκύριακο όταν  έμαθα αυτά τα πράγματα, για αυτό το ψάχνω και μέσω δικηγόρου να δω τι γίνεται;» είπε ο Πρόεδρος της ΕΠΣΕ Γιάννης Παπακωνσταντίνου.

Ακουστε εδω τα όσα δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου

 

 

Βράκας: «Γενικώς σαν ιατρικός σύλλογος είμαστε κατά του "καρφώματος"»

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Εύβοιας Κωνσταντίνος Βράκας, μιλώντας στον ΕΥΡΙΠΟ 90FM και στην εκπομπή «ΤΑΔΕ …ΕΦΗ» , την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, καταδίκασε τα περιστατικά που σημειώθηκαν στα γήπεδα με τους αστυνομικούς να κάνουν ελέγχους στους ανθρώπους που έκαναν ιατρική κάλυψη των αγώνων.

«Καλά θα κάνει ο κ. Παπακωνσταντίνου να μαζευτεί, να κοιτάξει τα της Ενώσεως του. Ο Ιατρικός Σύλλογος είναι ένας επιστημονικός σύλλογος και δεν ασχολείται με τέτοιες αηδίες που λέει ο κ. Παπακωνσταντίνου. Ο Ιατρικός Σύλλογος δεν καρφώνει. Ο Ιατρικός Σύλλογος ότι είναι να κάνει το κάνει υπηρεσιακά. Έχει ενημερωθεί και η ΕΠΣΕ όπως και η Ένωση Διαιτητών, όπως και η Εισαγγελία της Εύβοιας πως αν συμβεί το παραμικρό ατύχημα, εμείς θα προσφύγουμε. Αυτό το έχουμε κάνει. Αλλά όχι ότι εμείς στέλνουμε καρφωτά τον έναν και τον άλλο εκεί πέρα να δει αν είναι γιατροί ή δεν είναι γιατροί. Μπορεί να το έκαναν άνθρωποι που είχαν έννομα συμφέροντα αλλά όχι ο Ιατρικός Σύλλογος. Ο Ιατρικός Σύλλογος είναι επιστημονικός σύλλογος είναι σοβαροί άνθρωποι. Και να αφήσει ο κ. Παπακωνσταντίνου ότι θα μπαίνουν διασώστες στα γήπεδα. Εμείς θέλουμε να υπάρχει υγειονομική κάλυψη στα γήπεδα. Οι αθλητές να κινδυνεύουν όσο γίνεται λιγότερο, διότι κινδυνεύουν. Ναι έχουμε πάει στον Εισαγγελέα και θα ξαναπάμε αν δεν υπάρχει γιατρός στο γήπεδο. Δεν μπορεί ένας να πηγαίνει και να κάνει το διασώστη και να έχει κάνει δύο ώρες σεμινάριο.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα της αμοιβής των γιατρών και στη συμφωνία που έχει κάνει με τα μέλη του γιατρούς, ο ιατρικός σύλλογος να παίρνουν οι γιατροί που πηγαίνουν τα γήπεδα.

«Ο κ. Παπακωνσταντίνου ζητάει να πηγαίνει ο κ. Παπακωνσταντίνου στο γήπεδο και να κάθεται δυο τρεις ώρες εκεί πέρα, και η αμοιβή του να είναι 20€.  Δηλαδή αφαιρώντας την φορολογία και την ασφαλιστική του κάλυψη θα του μένουν 5-6 ευρώ, το 1/3 το 30%. Δηλαδή να πάρει μία πορτοκαλάδα. Αυτή θέλει να είναι η αμοιβή του γιατρού ο κ. Παπακωνσταντίνου. Αυτά τα πράγματα δεν ευσταθούνε, όταν η ίδια η Ε.Π.Ο. η ίδια η Πολιτεία έχει επιβάλλει πρόστιμο στην ποδοσφαιρική ομάδα, το ποσό των 300 ευρώ, αν δεν υπάρχει γιατρός. Των 300 ευρώ παρακαλώ και δεν ξέρω αν ήταν κι ο κ. Παπακωνσταντίνου στο συμβούλιο της τότε Ε.Π.Ο. όταν τα ψηφίσανε αυτά τα πράγματα. Αλλά δεν έχει απαίτηση ο γιατρός να πάει με 20 ευρώ και βεβαίως η πρόταση η δικιά μας, του ιατρικού συλλόγου, ήταν ο γιατρός να πάρει με δελτίο παροχής υπηρεσιών 100 ευρώ, από τα οποία θα του μείνουν 40. Πώς θεωρεί ο κ. Παπακωνσταντίνου ο γιατρός να πάρει μία πορτοκαλάδα ή με 5 ευρώ στην τσέπη του;».

Σχετικά με τη λίστα των ιατρών, για την οποία ο κ. Παπακωνσνατίνου είχε πει ότι δεν του έχουν στείλει ο κ. Βράκας υποστηρίζει ότι η απάντηση δόθηκε στον Πρόεδρο της ΕΠΣΕ. «Του δώσαμε  όλο το σάιτ του ιατρικού συλλόγου, όλης της Εύβοιας, γιατί δεν μπορεί ο γιατρός της Χαλκίδος να πάει ας πούμε σε έναν αγώνα της Αιδηψού ή της Καρύστου και τα κατά τόπους ποδοσφαιρικά σωματεία θα απευθυνθούν στους γιατρούς της περιοχής τους αν θέλουν να πάνε. Τι  να του δώσουμε, δηλαδή ότι ο Βράκας θέλει να πάει γιατρός στην Κάρυστο; Αν είναι δυνατόν. Του δώσαμε όλο το σάιτ των ιατρών του ιατρικού συλλόγου όλης της Εύβοιας».

Σχετικά με τον ΚΑΠ, που αναφέρει μόνο αν δεν υπάρχει γιατρός, τότε μπορεί το εκάστοτε σωματείο να απευθυνθεί σε νοσηλευτή ή διασώστη και αυτό πρέπει να αναφέρεται στο φύλλο αγώνα, ο κ. Βράκας είπε:

«Εγώ έχω καταγγελία ότι υπήρχε γιατρός στις κερκίδες του γηπέδου του κάθε χωριού κι αυτοί πάνε να βάλουν διασώστη. Γιατί έχουν να κάνουν με καταγγελία που έχουμε μέλη του συλλόγου. Έχουμε δώσει το σάιτ του ιατρικού συλλόγου, με τους 700 γιατρούς που έχει περίπου η Εύβοια κι από κει και πέρα το σωματείο της Αιδηψού, το σωματείο του Μαντουδίου, δεν ξέρω από κάποιο άλλο χωριό θέλει, θα απευθυνθεί στους τριγύρω γιατρούς ή στα κέντρα υγείας της περιοχής κι όποιος θέλει να πάει. Εμείς δεν έχουμε καμία αντίρρηση αν θέλει κάποιος να πάει και οικειοθελώς.

Αλλά όχι να πάρει το εξευτελιστικό ποσό των 20 ευρώ που θέλει ο κ. Παπακωνσταντίνου. Όταν η Ε.Π.Ο. επέβαλε σας το ξαναλέω και έχει σημασία, πρόστιμο στην ποδοσφαιρική ομάδα 300 ευρώ, επειδή δεν είχε γιατρό και δεν έγινε ο αγώνας. Δηλαδή 300 ευρώ να πάρει η Πολιτεία και ο γιατρός να πάρει 20". Μπορεί οι ικανοί διασώστες με την πλήρη όμως μόρφωση που έχουν να μπορούν να ανταποκριθούν. Εμείς δώσαμε 700 ονόματα κι όχι 5-10, για να κάνουν τη δουλειά τους. Αν δεν βρουν γιατρό ας πάρουν διασώστη. Το κάθε σωματείο μπορεί να πάρει διασώστη αν δεν βρει γιατρό.

Εμείς δώσαμε γραμμή στα μέλη μας ότι θα παίρνετε 100 ευρώ σε κάθε παιχνίδι. Δεν είναι απαραίτητο να το δεχτούν. Μπορεί εγώ να θέλω να πάω στο χωριό και να βοηθήσω το Σωματείο αφιλοκερδώς. Υπάρχει πάρα πολύ εθελοντική εργασία και ιδίως από γιατρούς. Αλλά όπως θα ξέρετε κι εσείς, ξέρω κι εγώ από πληροφορίες που έχουμε, γιατί όλα τα σωματεία είναι ερασιτεχνικά, όλοι κάτι δίνουν κάποιο χαρτζιλίκι στους ποδοσφαιριστές. Αλλά δεν έχουν να δώσουν 100 ευρώ στον γιατρό του αγώνα να του μείνει και του γιατρού 40 ευρώ για τις 3 ώρες που θα μείνει εκεί πέρα;

Ο καθένας μπορεί να πάει αφιλοκερδώς. Είναι στη διακριτική ευχέρεια του καθενός. Πόσους ποδοσφαιριστές μπορεί να χρηματίσει μία ομάδα; Δηλαδή για τον ποδοσφαιριστή της φτάνουν και περισσεύουν; 

Ο κ. Βράκας καταδίκασε τα μεμονωμένα περιστατικά του Σαββατοκύριακου σε ότι αφορά στον έλεγχο των αστυνομικών στο προσωπικό που καλύπτει υγειονομικά τους αγώνες.

«Με ομόφωνες αποφάσεις του συλλόγου, είπαμε μακάρι να μην συμβεί τίποτα σε κανένα γήπεδο. Από κει και πέρα έχουμε ενημερώσει όλες τις υπηρεσίες, είμαστε σε συνεννόηση με το νομικό μας σύμβουλο κι από κει και πέρα θα δούμε τι θα γίνει. Μακάρι να μη συμβεί τίποτα.

Είμαστε σοβαροί τώρα; Ένας ιατρικός σύλλογος να κάνει κάρφωμα; Ούτε εμείς το ξέραμε το σκηνικό της Γυμνού και της  Ερέτριας. Εγώ γενικώς καταδικάζω το κάρφωμα. Κάποιος προφανώς το κατήγγειλε. Ενδεχομένως να είχε κι έννομο συμφέρον να το καταγγείλει, να πούνε ρε παιδιά για ελάτε εδώ πέρα. Γιατί ξέρουν τα μέλη μας ότι έχουμε προσφύγει κι έχουμε καταγγείλει τα γεγονότα.

Έχουμε ενημερώσει όχι ότι καταγγείλει την εισαγγελία Χαλκίδος . Μπορεί κάποιος γιατρός να έχει καταγγείλει το γεγονός στην αστυνομία ή οπουδήποτε ότι ξέρεις κάτι είμαι γιατρός δεν με φωνάξανε εμένα και πήραν κάποιον νοσηλευτή ή κάποιον νοσοκόμο. Μπορεί να έχει γίνει. Γενικώς σαν ιατρικός σύλλογος είμαστε κατά του κάθε "καρφώματος" να είστε σίγουροι και βεβαίως δεν είναι κανένας σύλλογος σύμφωνος με αυτή την ενέργεια.

Τη δήλωση μας αυτή θα την στείλουμε και στο νομικό μας σύμβουλο για να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες. Απειλές και ιστορίες από κάποιους ανθρώπους, που ενδεχομένως να έχουν ψηφίσει αυτές τις υπέρογκες ποινές στα ερασιτεχνικά σωματεία, δεν μπορεί να πας στους Στρόπωνες επειδή δεν πήγε γιατρός, να "φάνε" 300 ευρώ πρόστιμο.

Εάν σταμάταγε ο διαιτητής τον αγώνα κανονικά με βάση τις απόψεις της Ε.Π.Ο. έπρεπε να "φάει" πρόστιμο η ομάδα να διακοπή ο αγώνας εις βάρος της και να πάρει ένα πρόστιμο 300 ευρώ, όπως λέει η Πολιτεία. Αν δεν υπήρχε καθόλου γιατρός δεν θα αναλάμβανε να κάνει  τον αγώνα, ο σωστός διαιτητής, δεν θα αναλάβει την ευθύνη δεν είναι κορόιδο και θα χάσει το χωριό τον αγώνα και θα φάει και το πρόστιμο των 300 ευρώ όπως προβλέπει ο νόμος, η Ε.Π.Ο. η Πολιτεία δεν ξέρω. Αλλά για τον γιατρό δεν έχουν να δώσουν 100 ευρώ για τον αγώνα. Αυτά είναι ευτράπελα δηλαδή το 1/3 δεν μπορούν να το δώσουν, ενώ τα 3/3 τα 300 ευρώ μπορούν να τα δώσουν.

Δεν είναι συντεχνία ο Ιατρικός Σύλλογος. Είμαστε επαγγελματίες και πάλι σας λέω ότι είναι ένας επιστημονικός σύλλογος, σοβαρός που δεν ασχολείται με καρφώματα. Ότι έχει να κάνει το κάνει επισήμως. Στέλνει τα χαρτιά επισήμως όπως τα στείλαμε στην Ε.Π.Σ.Ε. στέλνουμε στον σύνδεσμο διαιτητών, τα στείλαμε στην εισαγγελία κι όπου αλλού μας συμβούλεψε ο νομικός μας σύμβουλος. Τα έχουμε κάνει και στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τα έχουμε στείλει και στο Υπουργείο Αθλητισμού κι όπου αλλού έπρεπε τα στείλαμε τα χαρτιά μας. Να επισημάνουμε κάποια θέματα, διότι αυτό ξέρετε δεν γίνεται μόνο στην Εύβοια. Γίνεται σε όλη την Ελλάδα».

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017 14:09

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr