Τελευταία Νέα

Ομάδα marketing και island hopping στην Εύβοια πρότεινε ο Ζαφείρης

Ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα Τουρισμού στην Κάρυστο Θανάσης Ζαφείρης, ο οποίος δραστηριοποιείται πολλά χρόνια στο χώρο αυτό , όντας και ο ίδιος ιδιοκτήτης ξενοδοχειακής μονάδας και έχοντας μελετήσει σε μεγάλο βαθμό το  τουριστικό προϊόν της Εύβοιας γενικότερα και ειδικότερα της περιοχής Καρύστου όπου και ο ίδιος δραστηριοποιείται έκανε σημαντικές επισημάνσεις για την τουριστική προβολή της Εύβοιας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Επιμελητηρίου στην Κάρυστο την Κυριακή 10 Απριλίου. Προτάσεις που βρήκαν σύμφωνους πολλούς από τους παραβρισκόμενους καθώς επίσης και τον Πρόεδρο Γιάννη Λιονάκη.

«Οι εκπρόσωποι των συλλόγων και των Συνδέσμων της Καρύστου ανάπτυξαν διεξοδικά το θέμα των προβλημάτων της περιοχής και γενικότερα το θέμα της τουριστικής αξιοποίησης»  είπε ο κ. Ζαφείρης και συνέχισε: «Για να γίνουν όλα αυτά που ανέφεραν προηγουμένως οι προλαλήσαντες, θα πρέπει να γίνει ένα καθοδηγητικό όργανο το οποίο θα πρέπει να στηθεί σε επίπεδο Εύβοιας. Μία ομάδα marketingώστε να αποτελείται από μέλη του Επιμελητηρίου, από μέλη των Δήμων και από μέλη των Ενώσεων των Ξενοδόχων και γενικά όλων των τουριστικών φορέων της περιοχής, ώστε αυτή η ομάδα να βάλλει μέσα από πλαίσιο στρατηγικής ανάπτυξης του τουρισμού. Καταγράφοντας τα προβλήματα, και επεκτείνοντας μετά στο που θέλουμε να φτάσουμε. Αυτή η ομάδα πρώτα πρώτα πρέπει να αναδείξει το “brandevia” , το οποίο σιγά- σιγά πάει να χαθεί μέσα στην ευρύτερη, μεγαλύτερη περιοχή της Στερεάς Ελλάδας. Δε λέω να ξεκόψουμε τελείως. Όμως το “brandevia” πρέπει να παραμείνει ζωντανό και απυρόβλητο, σ αυτή τη «μάχη» που η Εύβοια εκπροσωπεί τουλάχιστον πάνω από το 60% τουριστικού δυναμικού. Να έχει το κομμάτι που της αναλογεί. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό και στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας».

Ο κ. Ζαφείρης επεσήμανε  στη συνέχεια ότι η Περιφέρεια κάνει και συμμετέχει σε εκθέσεις κάτω από ένα έμβλημα «ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΣ».  «Δεν μας ξέρει ούτε η μάνα μας στα Στερεά Ελλάδα όταν ο ίδιος ο ΕΟΤ μας περιγράφει σα CentralGreece (Κεντρική Ελλάδα)» είπε ο κ. Ζαφείρης και συνέχισε: «Το μήνυμα που εκπέμπουμε είναι αρκετά θολό.  Το “brandEvia” είναι αυτό που μπορεί να μας χαρακτηρίσει».  Στη συνέχεια  είπε, ό,τι η ομάδα θα καταγράψει το τουριστικό μας προϊόν με τα όποια προβλήματα υπάρχουν.

Ο Αντιδήμαρχος όμως, καλά ενημερωμένος για τα θέματα τουρισμού αναφέρθηκε και σε μία δράση που γίνεται στις Κυκλάδες με μεγάλη επιτυχία. Το λεγόμενο islandhopping(Από νησί σε νησί). « Γιατί να μην το βάλουμε στη στρατηγική μας να κάνουμε Eviahopping» είπε ο κ. Ζαφείρης προτείνοντας, τρεις μέρες στην Κάρυστο, τρεις στην Ερέτρια, δύο μέρες στη Σκύρο ή την Κύμη κ.α. Επισημαίνοντας ότι αυτό μπορεί να συντονιστεί μέσα από αυτή την ομάδα ανθρώπων που πρότεινε παραπάνω!

Τέλος, ο κ. Ζαφείρης αναφέρθηκε στη πολύ σημαντική προσπάθεια που έγινε από την Γραμματέα του Επιμελητηρίου Βούλα Αγιοστρατίτη και αφορά το «ΠΙΑΤΟ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ». Ο κ. Ζαφείρης αφού έδωσε συγχαρητήρια στην κα Αγιοστρατίτη, επεσήμανε για ακόμη μία φορά ότι αυτή η κίνηση της «τάραξε» όλη την Εύβοια που συμμετείχε ενεργά στο διαγωνισμό με πολύ περισσότερες συμμετοχές από ότι περίμεναν αρχικά. Μάλιστα ζήτησε από την κα Αγιοστρατίτη και απευθυνόμενος και στο Προεδρείο, η προσπάθεια αυτή να συνεχιστεί από τη μεριά της και να καταγραφεί και σε βιβλίο.

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr