bannerlive

Τελευταία Νέα

«Ανάσα δροσιάς» από τον ΟΛΝΕ για τα άτομα με ειδικές ικανότητες- Θα απολαμβάνουν άνετα το μπάνιο τους στη θάλασσα μετά το SEATRAC που τοποθετήθηκε στην παραλία Κουρέντι (φωτο –video)

«Ανάσα δροσιάς» για όλους εκείνους που δεν μπορούσαν λόγω κινητικών προβλημάτων να απολαύσουν θαλασσινά μπάνια απαραίτητα για την υγεία τους. Ο ΟΛΝΕ πρωτοπόρος στην Εύβοια, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα υγείας, βάζει το θεμέλιο λίθο στην τοποθέτηση SEATRAC, μιας ειδικής ράμπας για εύκολη πρόσβαση των ΑΜΕΑ, στη θάλασσα. Απαντώντας έμπρακτα σε πάγιο αίτημα ανθρώπων που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και πρέπει να κάνουν μπάνια στη θάλασσα. Μπορεί η Εύβοια να διαθέτει πανέμορφες καθαρές παραλίες αλλά η πρόσβαση ακόμη και μέχρι την αμμουδιά δεν είναι εύκολη.

Η πρώτη ράμπα τοποθετήθηκε από τον ΟΛΝΕ πριν από λίγες μέρες αυτήν παραλία Κoυρέντι, στη Χαλκίδα. Πρόκειται για μία παραλία στην οποία έχουν εύκολη πρόσβαση να φτάσουν άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. Από κει και πέρα εξίσου εύκολο είναι να μπουν στη ράμπα και να απολαύσουν ήλιο και θάλασσα!

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος δήλωσε στο eviakosmos.gr ο Πρόεδρος του ΟΛΝΕ Ανδρέας Παπανδρέου ο οποίος πήρε πρώτος τα εύσημα από την κα Αγγελική Κορίλη, μία κυρία που βρέθηκε τυχαία στην παρουσίαση, αλλά έχει το παιδί της με κινητικά προβλήματα.

«Αυτή είναι η αρχή. Το γεγονός ότι οι συνάνθρωποί μας που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα αν και θα έπρεπε και για λόγους υγείας να κάνουν μπάνια στη θάλασσα, δεν είχαν τη δυνατότητα να το κάνουν στις παραλίες της Εύβοιας, θα έπρεπε να μας προβληματίζει. Ο καθένας από εμάς μπορεί να βρεθεί στη θέση τους. Χαίρομαι που δώσαμε χαρά και που διευκολύναμε με την τοποθέτηση της ράμπας την πρόσβαση των συνάνθρωπων μας στη θάλασσα» δήλωσε στο eviakosmos.gr ο Πρόεδρος του ΟΛΝΕ και συνέχισε:

«Είναι η πρώτη ράμπα που τοποθετεί ο ΟΛΝΕ. Με εκπροσώπους του Δ.Σ του ΟΛΝΕ πρόσφατα επισκεφθήκαμε και τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη από τον οποίο ζητήσαμε να μας στηρίξει για να τοποθετηθούν σε πρώτη φάση άλλες τέσσερεις ράμπες σε παραλίες της Εύβοιας. Ήταν θετικός και πιστεύω ότι θα ανταποκριθεί άμεσα να συνεργαστούμε και να το κάνουμε πράξη από κοινού».

Το μέλος του Δ.Σ και αρμόδιος στον ΟΛΝΕ για την Β. Εύβοια Γιάννης Μπάρμπας κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της λειτουργίας της ράμπας την Παρασκευή το μεσημέρι στο Κουρεντι έκανε ο ίδιος τη δοκιμή ανεβαίνοντας πάνω στη ράμπα. Ο ίδιος ανέφερε στη συνέχεια στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ κάποιες αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν.

«Αυτή τη στιγμή εξασφαλίσαμε στους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα την δροσιά της θάλασσας. Του χρόνου θα τοποθετηθούν ντουζιέρα και τουαλέτες» δήλωσε στο eviakosmos.gr ο κ. Μπάρμπας και συνέχισε: «Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει προγραμματίσει να τοποθετήσει ράμπες. Ελπίζω του χρόνου να βρει τα χρήματα η Περιφέρεια και να τοποθετήσει 4 ράμπες σε παραλίες του Νομού. Διαφορετικά θα παλέψω μέσα στο συμβούλιο του ΟΛΝΕ γιατί το συμβούλιο είναι δεκτικό σε ότι αφορά αυτά τα θέματα να τις κάνει ο ΟΛΝΕ. Γιατί το έργο του ΟΛΝΕ δεν είναι εισπρακτικό αλλά ανταποδοτικό…»

Και ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ  Τάσος Πρατσόλης βρέθηκε στο Κουρέντι την Παρασκευή για να παρακολουθήσει την παρουσίαση λειτουργίας της ράμπας. «Η αρχή έγινε. Μένει τώρα να τοποθετηθούν άμεσα και σε άλλες παραλίες της Εύβοιας και της Σκύρου ράμπες που θα διευκολύνουν τους ανθρώπους με προβλήματα να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα. Πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι. Ανθρώπινα θα πρέπει να το δούμε όλοι και να στηρίξουμε ο καθένας όπως μπορεί αυτή την προσπάθεια» δήλωσε στο eviakosmos.gr ο κ. Πρατσόλης.  

Τέλος, η κα Αγγελική Κορίλη η οποία έχει το παιδί της με κινητικά προβλήματα μίλησε στο eviakosmos.gr για το πόσο σημαντικό είναι για εκείνη και το παιδί της όπως και όλους εκείνους που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα, η τοποθέτηση της συγκεκριμένης ράμπας.

«Είναι ένα έργο που έλειπε από τη Χαλκίδα και ελπίζω τουλάχιστον να τακτοποιηθούν και οι λεπτομέρειες που μένουν για να μπορούν τα άτομα με κινητικά προβλήματα και παραπληγίες να το χρησιμοποιούν μόνοι τους» δήλωσε στο eviakosmos.gr η κα Κορίλη και συνέχισε: «Εμείς μέχρι τώρα έχοντας διαθέσιμο δικό μας καροτσάκι ειδικά διαμορφωμένο για τη θάλασσα πηγαίναμε στην πλαζ Παπαθανασίου όπου υπάρχει μια τσιμεντένια ράμπα και από εκεί έμπαινε στη θάλασσα». Στην παρουσιάση ήταν και ο επιμελητηριακός σύμβουλος εκπρόσωπος του θεσμού στο Δ.Σ του ΟΛΝΕ Νίκος Γεωργαλάς.

raba 1

raba2

raba3

raba4

raba5

raba6

raba8

raba9

 

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017 17:50

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr