Τελευταία Νέα

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ μιλά στον EVRIPO 90,0 FM για την Χολέρα στο Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου»

«Το βακτήριο της χολέρας ανιχνεύθηκε στα πρώτα δείγματα σε νερά του υπογείου της αποθήκης τροφίμων του νοσοκομείου «Έλενας Βενιζέλου»: Την καταγγελία αυτή έκανε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) δημιουργώντας ανησυχία για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει για γυναίκες, παιδιά και εργαζόμενους. 

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός  δήλωσε το πρωί της Πέμπτης  στον EVRIPO 90 FM και στην εκπομπή «Ταδε εφη…» με την Έφη Ντίνη, ότι εδώ και έξι μήνες στα υπόγεια του Νοσοκομείου «Έλενας Βενιζέλου» τρέχουν νερά. Γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους δημόσιας υγείας. Λόγω της έντονης δυσοσμίας από τα λιμνάζοντα νερά το προσωπικό ζήτησε από την επιτροπή λοιμώξεων, να επιληφθεί του ζητήματος. Η επιτροπή πήρε δείγματα και τα έστειλε στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου και όχι σε ιδιωτικό εργαστήριο, το οποίο και διαπίστωσε ότι υπάρχει το βακτήριο της Χολέρας.

Όπως τόνισε ο κ. Γιαννακός η «Χολέρα» είναι μία βακτηριακή νόσος που μεταδίδεται στον άνθρωπο μέσω του μολυσμένου νερού και των κοπράνων. Μία πολύ σημαντική  νόσος που έχουμε πάνω από μισό αιώνα να την δούμε στο τόπο μας και συναντάται σε χώρους κακής υγιεινής.

Ο κ. Γιαννακός τόνισε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιαστεί κανένα κρούσμα, και ότι ζητήθηκε η έκτακτη συνδρομή του ΚΕΔΥ, το οποίο δέχθηκε να τους σταλεί δείγμα για πλήρη έλεγχο. Τα αποτελέσματα αναμένονται την Παρασκευή 20-10-2017.

 

Πηγη: 90fm.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017 20:14

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr