Τελευταία Νέα

Επίσκεψη αντιπροσωπείας προσφύγων στον Οργανισμό Λιμένων Νήσου Εύβοιας

‘Ένα πολύ όμορφο «ποδαρικό» ανθρωπιάς επεφύλαξε για τον Οργανισμό Λιμένων Νήσου Εύβοιας  και τον Πρόεδρο του Ανδρέα Παπανδρέου η πρώτη μέρα του Νοεμβρίου. Αντιπροσωπεία προσφύγων από την προσωρινή δομή φιλοξενίας της Ριτσώνας και μέλη του Ερυθρού Σταυρού που εργάζονται νυχθημερόν για την φροντίδα και τη στήριξη αυτών των ανθρώπων, βρέθηκαν στα γραφεία του Οργανισμού. Αφορμή της επίσκεψης τους ήταν να ευχαριστήσουν τον Πρόεδρο ως εκπρόσωπο του Οργανισμού για την παραχώρηση του χώρου του τεταρτοκύκλιου στην παλιά  γέφυρα και την φιλοξενία της έκθεσης τους με τίτλο Ματιές στο Μέλλον που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 15 ως 17 Σεπτεμβρίου. 

 Η έκθεση πραγματοποιήθηκε με έργα προσφύγων που προέκυψαν από τη δράση ζωγραφικής για ενήλικες στο πλαίσιο των δράσεων Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης που αναπτύσσει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στη Ριτσώνα. Μέσα από αυτή τη δράση αναδείχθηκε το ταλέντο των ανθρώπων και η δύναμη για ζωή που τους κινητοποίησε να ζωγραφίσουν παρά τις αντιξοότητες.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους ο κος Παπανδρέου ενημερώθηκε για την κατάσταση στη δομή φιλοξενίας, για τις πολλές δραστηριότητες των προσφύγων και απάντησε θετικά στην πρόσκληση να επισκεφθεί σύντομα μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού τον χώρο φιλοξενίας. Εξέφρασε τέλος την αμέριστη συμπαράσταση του στον αγώνα αυτών των ανθρώπων και δήλωσε ότι και ο ίδιος αλλά και ο Οργανισμός θα είναι στο πλευρό τους για να βοηθήσει ξανά με όποιον τρόπο μπορεί.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε αφού οι καλλιτέχνες δώρισαν στον Οργανισμό Λιμένων τρία έργα με τα οποία και συμμετείχαν στην έκθεση προκειμένου να ευχαριστήσουν για την ευγενική παραχώρηση του εκθεσιακού χώρου.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 04 Νοεμβρίου 2017 22:17

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr