Τελευταία Νέα

Δ.Ε.Π. Δήμου Κύμης –Αλιβερίου για το αλσύλλιο στο Αυλωνάρι: «Έκοψαν όλα τα πεύκα… και φύτεψαν κυπαρίσσια»- Τι απαντά ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε Αυλώνος Γιώργος Κότσαρης

«Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις…» το σχόλιο που αναφέρεται μεταξύ άλλων στην καταγγελία που κάνει η Δημοτική Ενωτική Πρωτοβουλία Δήμου Κύμης-Αλιβερίου στη σελίδα της στο fb, για το αλσύλλιο στο Αυλωνάρι.

Στην αναφορά-καταγγελία αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«ΠΡΩΤΑ κατέστρεψαν (αντί να προστατεύσουν και να αναβαθμίσουν) το όμορφο δασάκι πάνω στον Κεντρικό δρόμο. Έκοψαν όλα τα πεύκα και όσα... γλίτωσαν, χαράχτηκαν γύρω-γύρω από τον κορμό και στέκουν ξεραμένα, έτοιμα και αυτά για.. καύση.

ΥΣΤΕΡΑ προσπάθησαν να δικαιολογηθούν, έριξαν τις ευθύνες σε άλλους, άλλα είχαν αποφασίσει αλλά ... νύχτα άλλα έγιναν. Υποσχέθηκαν να επανορθώσουν, θα ανέθεταν σε γεωπόνο να κάνει και μελέτη για νέα δεντροφύτευση, θα ζητούσαν και τη γνώμη μας για το πώς θα μπορούσε να γίνει καλύτερα, θα έκαναν περίφραξη, θα, θα, θα....

ΤΕΛΟΣ πήγαν με ένα τρακτέρ, άνοιξαν χαντάκια, φύτεψαν κυπαρίσσια και γύρισαν ευχαριστημένοι στις καρέκλες τους γιατί εκπλήρωσαν το έργο τους».

Ο Αντιδήμαρχος Αυλώνος Γιώργος Κότσαρης μιλώντας πριν από λίγο στο eviakosmos.gr σχετικά με το θέμα ανέφερε ό,τι στο αλσύλλιο Αυλωναρίου, έχουν ήδη φυτευτεί 160 δέντρα.

«Μερίμνησα εγώ προσωπικά με αίτημα μου στο δασαρχείο της Αθήνας και μας δόθηκαν 150 δέντρα τα οποία και φυτέψαμε πριν από λίγες μέρες. Πρόκειται για 15-20 πεύκα και κουκουναριές, βελανιδιές, κωτσικούς κίτρινους και πορτοκαλί, τούγιες και κυπαρίσσια τύπου λέηλαντ και ευθύγραμμα» δήλωσε ο αντιδήμαρχος και συνέχισε:

«Σε ότι αφορά τα κομμένα πεύκα. Κάποια από αυτά ήταν ξερά και τα υπόλοιπα περίπου 20 αναγκαστήκαμε να τα κόψουμε γιατί είχαν προσβληθεί από σκουλήκι. Έχουμε μεριμνήσει έτσι ώστε μετά την δεντροφύτευση αυτή και συγκεκριμένα την επόμενη εβδομάδα θα μπει λάστιχο με αυτόματο πότισμα από το δίκτυο, για να ποτίζονται. Ενώ σε 15 μέρες θα κάνουμε και την περίφραξη του αλσυλλίου».

Τέλος, ο αντιδήμαρχος ανέφερε ό,τι τα δέντρα έχουν φυτευτεί σε απόσταση περίπου 2 μέτρα το καθένα και πως έχει ο ίδιος κάνει νέο αίτημα στο δασαρχείο της Αθήνας για να του χορηγηθούν και άλλα δέντρα.

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr