X

Αποκλεισμός

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή από το Eviakosmos.gr

bannernew3

Τελευταία Νέα

Το Περιφερειακό Συμβούλιο τη Τρίτη αποφασίζει να δώσει στην κυκλοφορία ξανά τον παραλιακό δρόμο της Κύμης- Τι δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης

Συνεδριάζει την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας και όπως είχε δηλώσει αποκλειστικά πριν από λίγες μέρες στον ΕΥΡΙΠΟ 90FM ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης σε αυτή τη συνεδρίαση θα αποφασιστεί και η άρση της απαγόρευσης στον παραλιακό δρόμο της Κύμης μετά τις παρεμβάσεις που έγιναν για τις καθιζήσεις που έχει υποστεί το οδόστρωμα.

«Τα προσωρινά μέτρα αποκατάστασης των καθιζήσεων και της προστασίας του δρόμου έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί. Εκμεταλλευόμαστε αυτές τις μέρες που έχουμε ώστε να δώσουμε το δρόμο στην καλύτερη κατάσταση. Αυτή τη στιγμή ουσιαστικά θέλουμε άλλες δύο τρεις μέρες να κάνουμε κάποιους καθαρισμούς, για να μπορέσουμε να δώσουμε το δίκτυο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στους πολίτες και πάλι» δήλωσε ο κ. Κελαϊδίτης τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm, στην εκπομπή «τάδε έφη» με τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη και συνέχισε:

«Παράλληλα εξετάζουμε αν μπορούμε να κάνουμε κάποιες πολύ στοχευμένες και προσεχτικές για να μη διαταράξουμε περαιτέρω αυτά τα κατολισθητικά φαινόμενα, κάποιες εργασίες από την πλευρά του πρανούς. Προσπαθούμε δηλαδή να φτιάξουμε κάποια πατάρια με διανοίξεις κάποιων μικρών δρόμων, έτσι ώστε αν υπάρχουν κάποια υλικά που θα έρθουν από την πάνω πλευρά του βουνού, να μην καταλήξουν στο οδόστρωμα, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών».

Σε ότι αφορά στο χρονοδιάγραμμα παράδοσης του δρόμου στην κυκλοφορία ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι μετά από και με την Ένωση των Επαγγελματιών αλλά και με την δημοτική αρχή, μέλημα τους είναι αν δεν προκύψουν κάποια έντονα κατολισθιτικά φαινόμενα που να τους προβληματίσουν περαιτέρω, κάτι το οποίο δεν έχει προκύψει τις τελευταίες δέκα μέρες, επομένως όπως είπε ο κ. Κελαϊδίτης είναι για την ώρα καθησυχαστική η κατάσταση, η προσπάθεια τους θα είναι μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (Τρίτη 25 Φεβρουαρίου) να πάρουν μία απόφαση άρσης της απαγόρευσης της κυκλοφορίας έτσι ώστε να δοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία για το τριήμερο της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας.

«Είναι ένας δρόμος που πρέπει να καταλαβαίνουμε όλοι ότι μέχρι να γίνει το μεγάλο έργο, αυτό που διεκδικεί με πολύ μεγάλες αξιώσεις ο Περιφερειάρχης από τα Υπουργεία, να ξέρουμε ότι μέχρι να γίνει αυτό το έργο, πάντα θα υπάρχει επικινδυνότητα από το επάνω μέρος του δρόμου» τόνισε ο κ. Κελαϊδίτης.

Ωστόσο, παραμένει το αίτημα όλων για την κατασκευή ενός νέου δρόμου που δεν θα εγκυμονεί κινδύνους για την ζωή των διερχόμενων οδηγών. Τα χρήματα, 9.000.000€ έχουν εξασφαλιστεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης για την υλοποίηση των δύο από τις τρείς φάσεις της μελέτης που έχει εκπονήσει από το 2017 Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και μένει να τα δούμε να μπαίνουν στο ταμείο της.

Σχετικά με αυτό ο Αντιπεριφέρειάρχης Εύβοιας δήλωσε:

«Η επικοινωνία που έχει μέχρι τώρα ο Περιφερειάρχης και στο email που ανάγνωσε στο δημοτικό συμβούλιο, ήταν ότι υπάρχει μία θετικότατη προαίρεση από την πλευρά του Υπουργείου να χρηματοδοτήσει το σκέλος αυτό. Πλησιάζουν οι μέρες και πιέζουμε καθημερινά προκειμένου να έχει θετική έκβαση η όλη διαδικασία. Ελπίζουμε ότι σύντομα ο Περιφερειάρχης θα μας έχει και επίσημα, καλά νέα».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΕΦΕΡΕ ΣΤΟΝ ΕΥΡΙΠΟ 90FM Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2020 13:51

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr
X

Αποκλεισμός

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή από το Eviakosmos.gr