X

Αποκλεισμός

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή από το Eviakosmos.gr

bannernew3

Τελευταία Νέα

Ο Γιώργος Τσαπουρνιώτης για την κακοκαιρία: «Πήραμε απόφαση με όποιο κόστος σπάσαμε μία περίφραξη και σώσαμε 400 σπίτια από την πλημμύρα»

Για μια συλλογική προσπάθεια από όλους όσους είναι στη δημοτική αρχή αλλά και τους υπαλλήλους του δήμου έκανε λόγο σε συνέντευξη του την Τρίτη 14 Απριλίου στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη σε ότι αφορά το έργο που γίνεται όλους αυτούς τους μήνες στο Δήμο Μαντουδίου –Λίμνης –Αγίας Άννας, ο δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

Έργο σε υποδομές, στις υπηρεσίες του δημότη στην καθημερινότητα, διαρκής προσφορά στο συνάνθρωπο. Τα τρία κομμάτια που συνθέτουν το παζλ της επιτυχίας ενός νέου Δημάρχου και των συνεργατών αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και τοπικών συμβουλίων.

Ο δήμαρχος στην αρχή, μίλησε για τις ζημιές που υπέστη ο δήμος Κύμης-Μαντουδίου μετά την πρόσφατη κακοκαιρία.

«Έχουμε πολλές καθιζήσεις. Έχουμε κατολισθήσεις. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα μας χτύπησαν ειδικά στο κομμάτι του πρώην δήμου Κηρέως, δηλαδή από Βλαχιά –Πήλι και μετά από τη Δημοτική Ενότητα Νηλέως, προς Κοτσικιά. Κάνουμε συνεχείς προσπάθειες μαζί με την Περιφέρεια να κάνουμε αποκαταστάσεις σε κάποια σημεία προσωρινά σε κάποια σημεία μόνιμα, έτσι ώστε ο κόσμος να μπορεί να πάει στις δουλειές του» είπε ο δήμαρχος.

Ο κ. Τσαπουρνιώτης στη συνέχεια αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία στα δίκτυα ύδρευσης. «Οι εργαζόμενοι δούλευαν από το πρωί μέχρι το βράδυ και καταφέραμε να μην μείνει χωριό χωρίς νερό» είπε ο κ. Τσαπουρνιώτης και συνέχισε: «Είμαστε στο στάδιο αποκατάστασης των ζημιών».

Σε ότι αφορά στο δρόμο που οδηγεί στη Βλαχία ο δήμαρχος επεσήμανε ότι έχουν γίνει παρεμβάσεις και στο σημείο που έγινε η καθίζηση, έχουμε στρώσει το δρόμο και περνάνε τα αυτοκίνητα.

«Χρειάζονται να γίνουν σημαντικά έργα. Όπως περνάμε τον οικισμό της Βλαχιάς πηγαίνοντας προς Μακρύ Γιαλό, προς την παραλία της Βλαχιάς έχει γίνει μία μεγάλη κατολίσθηση. Εκεί δουλεύουν μηχανήματα της Περιφέρειας και κάνουν αποκατάσταση. Πολύ σύντομα θα είναι έτοιμος ο δρόμος. Όμως, όπως σας είπα και πριν οι ζημιές είναι πολύ μεγάλες και θα χρειαστεί σοβαρά έργα. Ήδη ο δήμος μας ήταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από το φαινόμενο του Ζορμπά. Είχαμε πάρει παράταση. Και η Πολιτική Προστασία μας έδωσε τη δυνατότητα να κηρυχθεί εκ νέου».

Σε ότι αφορά την αποκατάσταση του Λιμανιού του Μαντουδίου ο δήμαρχος επεσήμανε ότι η Περιφέρεια έχει προχωρήσει ο μεγάλος διαγωνισμός των 10.000€ και φτιάχνονται τα τεύχη δημοπράτησης για να δημοπρατηθεί το καλοκαίρι.

Για τις πλημύρες στην Αγία Άννα μίλησε στη συνέχεια ο κ. Τσαπουρνιώτης αναφέροντας ότι τρία ρέματα που δεν έχουν δίοδο τα νερά στη θάλασσα είναι η αιτία που με κάθε κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή, τα τελευταία 30 χρόνια πλημμυρίζουν πάνω από 400-500 σπίτια.

«Πήραμε μία απόφαση και σπάσαμε μία περίφραξη ώστε να φύγουν τα νερά προς τη θάλασσα. Βρήκαν διέξοδο τα νερά και γλίτωσε ο κόσμος τα σπίτια του».

Σε ότι αφορά στην πανδημία, τον Κορονοϊό, ο δήμαρχος δήλωσε ότι οι προσπάθειες που γίνονται από τη δημοτική αρχή είναι διαρκείς. Ο δήμος έχει προμηθευτεί και μηχάνημα επιπλέον ώστε να γίνονται απολυμάνσεις σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους και στους κάδους απορριμμάτων. «Ο κόσμος έχει πειθαρχήσει και τηρεί όλα τα μέτρα προστασίας» δήλωσε ο δήμαρχος και συνέχισε: «Ελπίζουμε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα έχουμε μείωση κρουσμάτων. Και σιγά-σιγά να αρχίσει η επιστροφή στην κανονικότητα».

Σε ότι αφορά τις λαϊκές αγορές ο κ. Τσαπουρνιώτης τόνισε ότι τηρούνται τα μέτρα στις λαϊκές αγορές και θα λειτουργήσουν κανονικά. «Θα ήθελα να κάνω μία παράκληση στους συμπολίτες μου εδώ πέρα. Να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα προστασίας. Αυτό το Πάσχα μπορεί να μην είναι αυτό που ξέραμε όλοι και αυτό που περιμέναμε, όμως αν είμαστε όλοι προσεχτικοί θα έρθουν και καλύτερες μέρες».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΔΩ:

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 18 Απριλίου 2020 00:16

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr
X

Αποκλεισμός

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή από το Eviakosmos.gr