bannernew5

Τελευταία Νέα

Γιώργος Τσαπουρνιώτης: Ο νοικοκύρης δήμαρχος που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση- Κατάφερε σε δύο χρόνια να «αναστήσει» το δήμο- Η καθαριότητα - μεγάλο έργο ύδρευσης της Λίμνης και το νέο πολιτιστικό γεγονός!

Για τα θέματα της καθημερινότητας που έχει καταφέρει να βάλει σε σειρά από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του στο δήμο Μαντουδίου –Λίμνης –Αγίας Άννας, ο δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης, το μεγάλο έργο που αφορά την ύδρευση της Λίμνης και το πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς μίλησε το πρωί της Παρασκευής, στον EVRIPOS 90FM και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη.

Αεικίνητος, δυναμικός, διεκδικητικός, συνεργάσιμος και οργανωτικός είναι μερικά από τα στοιχεία της προσωπικότητας του δημάρχου Μαντουδίου –Λίμνης –Αγίας Άννας, Γιώργου Τσαπουρνιώτη ο οποίος μέσα σε δύο χρόνια έχει κάνει για το δήμο του όσα δεν κατάφεραν οι προκάτοχοι του όλα αυτά τα χρόνια και ακόμα περισσότερα. Ας μην ξεχνάμε ότι παρέλαβε ένα κυριολεκτικά διαλυμένο δήμο. Κατάφερε με ηρεμία, συνεργασία και οργάνωση να τον βάλει σε σειρά και σήμερα, δύο χρόνια μετά, να μιλάμε για ένα δήμο πρότυπο.

Το μυστικό της επιτυχίας θα το βρεις στην δυναμική προσωπικότητα του δημάρχου. Δεν ασχολήθηκε ποτέ με το τι έκαναν οι προκάτοχοί του και ξεκίνησε συνειδητοποιημένος για την κατάσταση, με ένα master plan εξυγίανσης και περαιτέρω ανάπτυξης του δήμου.

Η καθημερινότητα, το μεγάλο του στοίχημα όπως και για όλους τους δημάρχους. Τι και αν κάνεις έργα ή μελέτες αν δεν έχεις πετύχει στα καθημερινά θέματα που απασχολούν τους δημότες που σε εμπιστεύθηκαν, έχεις αποτύχει. Και αυτό το ξέρει καλά ο Γιώργος Τσαπουρνιώτης, ο οποίος εκτός από τον κόσμο που κερδίζει όλο και περισσότερο, κερδίζει και συνοδοιπόρους –υποψηφίους για τις επόμενες εκλογές. Την ώρα που κάποιοι άλλοι θα δυσκολεύονται να βρουν υποψηφίους, ο Γιώργος Τσαπουρνιώτης θα βρίσκεται σε δύσκολη θέση γιατί δε θα ξέρει ποιον να αφήσει εκτός! Και όταν όλα βαίνουν καλώς, η τουριστική ανάπτυξη είναι δεδομένη επίσης. Γεγονός που φάνηκε και στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

«Είχαμε μεγάλη πληρότητα. Δεν το περιμέναμε να έχει τόσο κόσμο το τριήμερο, λόγω και της πανδημίας. Βούλιαξαν οι παραλίες και από την πλευρά του Ευβοϊκού και από την πλευρά του Αιγαίου» είπε ο δήμαρχος και συνέχισε:

«Οι επαγγελματίες δούλεψαν πάρα πολύ καλά. Ανταποκρίθηκαν στη μεγάλη επισκεψιμότητα που είχε η περιοχή. Και ο δήμος ανταποκρίθηκε. Ακόμα και το Σάββατο και την Κυριακή τα απορριμματοφόρα δούλευαν ασταμάτητα.»

Ο δήμαρχος μοιράστηκε μαζί μας τον τρόπο που καταφέρνει να έχει ένα δήμο πεντακάθαρο όλες τις εποχές του χρόνου. Σε αργίες και γιορτές.

«Είχαμε δώσει από την αρχή προτεραιότητα στην καθημερινότητα και την καθαριότητα. Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, ο κ. Σταμούλος, έχει φροντίσει να έχουμε αρκετά απορριμματοφόρα, ετοιμοπόλεμα. Γιατί και σε αυτά προκύπτουν ζημιές. Προχτές είχαμε δύο μεγάλες ζημιές σε δυο απορριμματοφόρα. Είχαμε όμως εναλλακτική λύση, και μπορέσαμε και ανταποκριθήκαμε» τόνισε ο δήμαρχος κάνοντας στη συνέχεια μία μικρή αναφορά στο πως ήταν η κατάσταση με τα απορριμματοφόρα όταν ανέλαβε η παρούσα δημοτική αρχή το δήμο.

«Όταν αναλάβαμε το δήμο, είχε 2 απορριμματοφόρα. Αυτή τη στιγμή έχουμε επτά. Η αποκομιδή γίνεται καθημερινά. Σχεδόν σε όλα τα χωριά του δήμου περνάει καθημερινά απορριμματοφόρο. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι και μέχρι τέλος Αυγούστου και έως 15 Σεπτέμβρη η αποκομιδή στις παραλίες, γίνεται και τις Κυριακές, ασταμάτητα.

Έχουν παίξει ρόλο και οι υπόγειοι κάδοι στη Λίμνη, οι οποίοι έχουν μεγάλη χωρητικότητα και έχουν βοηθήσει έτσι ώστε να μην έχουμε άσχημες εικόνες. Αλλά, και η προμήθεια 700 κάδων που έγινε μέσα στο 2021, με αποτέλεσμα να μην έχουμε πλέον θέμα χωρητικότητας.»

Σε ότι αφορά το προσωπικό στην καθαριότητα, ο κ. Τσαπουρνιώτης επεσήμανε ότι είναι ένα μεγάλο ζήτημα αλλά έχει επιλέξει να κάνει προσωρινές προσλήψεις 8μηνα και τετράμηνα, και οι άνθρωποι αυτοί, όπως είπε, ανταποκρίνονται πάρα πολύ καλά.

«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με το προσωπικό. Είναι συνεννοήσιμοι οι άνθρωποι. Το ωράριο τους, όπως γνωρίζετε είναι πολύ πρωινό. Εδώ πιάνουν δουλειά γύρω στις 5:`15 το πρωί. Και μέχρι τις 9 το πρωί, σχεδόν έχει ολοκληρωθεί. Πραγματικά θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Δε θέλουμε να εμπλακούμε με εργολάβους και με εταιρίες. Την αποκομιδή θα την κάνουμε μόνοι μας. Όπως κάνουμε και την ανακύκλωση μόνοι μας. Δεν έχει μπει εργολάβος στο δήμο το δικό μας.»

Σε ότι αφορά το στόλο, ο δήμαρχος είπε στη συνέχεια ότι πήραν ένα απορριμματοφόρο όπως όλοι, αλλά φρόντισε να επισκευαστούν όσα βρίσκονταν στον όρχο, παρατημένα εδώ και πολλά χρόνια.

«Το θέμα της αποκομιδής είναι θέμα συλλογικής δουλειάς. Και οι πρόεδροι βοηθάνε σε αυτό. Υπάρχει συνεχής επικοινωνία και με τον Αντιδήμαρχο και με τους δημοτικούς συμβούλους και τους υπόλοιπους αντιδημάρχους, οπότε αν βλέπουμε κάτι να το διορθώνουμε αμέσως» είπε ο δήμαρχος και συνέχισε:

«Πάντα δημιουργούνται προβλήματα. Υπάρχουν και ανεγκέφαλοι που βγάζουν αντικείμενα από το σπίτι τους ότι ώρα νομίζουν και δεν μπορούμε να υποκαθιστούμε το ρόλο της αστυνομίας. Υπάρχει πρόγραμμα εβδομαδιαίο που περνάει από κάθε χωριό φορτηγάκι του δήμου και τα μαζεύει. Εμείς, θα υποβάλλουμε μία γενναία πρόταση στο ΥΠΕΡΑ, που θα αφορά τη χρηματοδότηση για πράσινο σημείο στο δήμο, το οποίο το έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη. Πρέπει να προσπαθήσουμε μέχρι τις 2 Ιουλίου που λήγει και η προθεσμία, να υποβάλλουμε ώστε να γίνεται μία διαλογή στην πηγή, ώστε να μειώσουμε και τον όγκο των απορριμμάτων και ο δήμος να είναι ακόμα πιο καθαρός.»

Ωστόσο δεν είναι μόνο η καθημερινότητα που η παρούσα δημοτική αρχή έχει πετύχει το στόχο, αλλά και μία σειρά από έργα που έρχονται να συμπληρώσουν την δουλειά που γίνεται στο δήμο Μαντουδίου-Λίμνης –Αγίας Άννας με «πρωταγωνιστή» το δήμαρχο Γιώργο Τσαπουρνιώτη.

«Προχτές, εντάχθηκε ένα πολύ μεγάλο έργο, στο δήμο που αφορά την ύδρευση της Λίμνης. Ήταν ντροπή το 2021 η κωμόπολή της Λίμνης, να υδρεύεται σε δίκτυο από αμίαντο. Ο αμίαντος θα αποτελέσει παρελθόν. Ήταν μία μελέτη η οποία αναθεωρήθηκε από την Τεχνική μας υπηρεσία, στην οποία αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Εντάχθηκε στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” και πολύ σύντομα θα δημοπρατηθεί» είπε ο δήμαρχος.

Για το πολιτιστικό και συνάμα μεγάλο αθλητικό γεγονός που θα πραγματοποιηθεί στο δήμο τους επόμενους μήνες, μίλησε στη συνέχεια ο δήμαρχος.

«Ο δήμος μας θα διοργανώνει κάθε χρόνο μια μεγάλη εκδήλωση για να τιμήσουμε την ηρωίδα Λέλα Καραγιάννη. Σκοπεύουμε κάθε χρόνο το Σεπτέμβριο, μετά της Παναγίας να γίνεται στη Λίμνη ένας αγώνας δρόμου, αφιερωμένος στη μνήμη της. Και πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες από το αντίστοιχο τμήμα του δήμου» είπε ο κ. Τσαπουρνιώτης.

Αναφορικά με την δήλωση που έκανε αποκλειστικά στον EVRIPOS 90FM, πριν λίγες μέρες ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ροβιών, ο οποίος είναι εκλεγμένος με την αντιπολίτευση στο δήμο, ότι στις επόμενες εκλογές θα κατέβει με το συνδυασμό του Γιώργου Τσαπουρνιώτη, ο δήμαρχος σχολίασε:

«Είχαμε επιλέξει εξ αρχής, να αφήσουμε πίσω μας τους διαχωρισμούς. Ποιος είχε εκλεγεί με ποιον. Αυτό το έχουμε αποδείξει με τις καθημερινές μας πράξεις. Το ίδιο που σας είπε ο κ. Κέρης θα σας το πουν και άλλοι στο άμεσο μέλλον. Πραγματικά πάρα πολλοί νέοι άνθρωποι έχουν συστρατευθεί μαζί μας. Καθημερινά, πολλά παιδιά που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τα κοινά. Αυτό μας δίνει μεγάλη χαρά.

Ήταν κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι ήταν δύσπιστοι και την άλλη φορά, θα έλεγα ήταν αποκρουστικοί, με την ιδέα να ασχοληθούν με τα κοινά. Τώρα βλέπουμε ανθρώπους να έρχονται από μόνοι τους και να θέλουν να ασχοληθούν. Αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα γιατί ο τόπος έχει ανάγκη από ανθρώπους που έχουν ιδέες. Νέοι άνθρωποι αλλά και εμπειρότεροι ώστε να πάμε τον τόπο μας μπροστά. Δεν χρειάζονται ούτε διαχωρισμοί. Έχουμε διώξει τα κόμματα από το δήμο. Δεν υπάρχει εδώ πέρα κομματισμός. Δε μας ενδιαφέρει ιδεολογικά που ανήκει ο καθένας. Καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει για τον εαυτό του. Ο δήμος είναι για όλους και είναι ενιαίος. »

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ –ΛΙΜΝΗΣ-ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΑΠΟΥΡΝΙΩΤΗ ΣΤΟΝ EVRIPOS 90FM

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 26 Ιουνίου 2021 01:30

Τελευταία άρθρα από τον/την Έφη Ντίνη

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr