100 Χρονια από την Ελευση του Οσιου Ιωαννη του Ρωσσου στην Ευβοια

Τελευταία Νέα

"Έφυγε ο κυμαίος διακεκριμένος μουσικός Βαγγέλης Βέκιος

Έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία στην εντατική του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» έφυγε από την ζωή ο πασίγνωστος Έλληνας μουσικός με μεγάλη πορεία στην καλλιτεχνική ζωή της χώρας.

Η είδηση του χαμού του Βαγγέλη Βέκιου σκόρπισε την θλίψη. Αφήνει πίσω του την σύζυγό του Άντρι Βασιλειάδου και τα δύο τους παιδιά.

Ο Βαγγέλης Βέκιος που υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Μουσικών Ταξιαρχιών είχε γεννηθεί το 1957 στην Κύμη Ευβοίας.

Ο Βαγγέλης Βέκιος είχε παίξει κρουστά και τύμπανα στους δίσκους «Disco Tsoutsouni», «Μουσικές Ταξιαρχίες», «Αν η Γιαγιά μου Είχε Ρουλεμάν» και «Made in Greece Vol.1». Επιπλέον είχε συμμετάσχει στα μουσικά σχήματα: «Ντέρτι», «Τέσσερις Εποχές», «Blue Light», «Σελάνα» και "Vavoura Band". Το 2007 ίδρυσε τους "ΕΛΕΛΕΥ" και κυκλοφόρησε έναν ομώνυμο δίσκο, στον οποίο έπαιξε τύμπανα και έγραψε τους στίχους και την μουσική.

Ο Βαγγέλης Βέκιος παράλληλα με την καριέρα του ως μουσικός είχε γράψει στο περιοδικό Ήχος & Hi-Fi, καθώς και σε άλλα μουσικά έντυπα. Ηταν βασικός εμπνευστής και στέλεχος του μουσικού ενθέτου της εφημερίδας ΑΥΓΗ με τίτλο «Κόκκινη Καρφίτσα». Ήταν ακόμα γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός σε πολλούς σταθμούς, μεταξύ των οποίων οι 90,2 Αριστερά στα Fm, Κόσμος και Εν Λευκώ. Υπήρξε από τα πρώτα ιδρυτικά στελέχη του 105,5 Στο Κόκκινο και ο πρώτος διευθυντής προγράμματος από την ίδρυση του σταθμού, το 2006. Ως μουσικός παραγωγός, είχε εργαστεί σε γνωστούς δίσκους της ελληνικής σκηνής, όπως το «Ο ήλιος του χειμώνα με μελαγχολεί» των Πυξ Λαξ, το 1993.

 

ΛΑΛΑΤΟ

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015 00:44

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr