Τελευταία Νέα

Στις 21 Σεπτεμβρίου η δίκη του «δολοφόνου» της Μάγκυ στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Στις 21 Σεπτεμβρίου 2015 στις 09:00 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας θα εκδικαστεί η υπόθεση με κατηγορούμενο τον Κώστα Λιάπη που στις 17 Ιουλίου 2014 στα Νέα Στύρα Ευβοίας κακοποίησε φρικτά την μόλις 3,5 μηνών κουταβίτσα, την Μάγκυ χτυπώντας την με μια καρέκλα έξω από την ταβέρνα του με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό της.

Θυμίζουμε ότι ο δράστης κοπάνισε το ζώο με μια καρέκλα – αφού πρώτα το δελέασε προσφέροντας του τροφή για να τον πλησιάσει –  μπροστά στα μάτια των περαστικών. Τα τραύματα στο κεφάλι της Μάγκυ ήταν εξαιρετικά σοβαρά γι’ αυτό και η κτηνίατρος Ειρήνη Ταπουτή, λίγες ώρες μετά το έγκλημα, προχώρησε στην ευθανασία της καθώς η κατάσταση της ήταν μη αναστρέψιμη.

magi1

Το ζώο νεκρό μπροστά στα πόδια του δράστη

Η Αργυρώ Γκελερή,  που μετέφερε το τραυματισμένο ζώο τα ξημερώματα της 18ης Ιουλίου 2014 στην κτηνίατρο στη Νέα Λάμψακο – και μίλησε στο www.zoosos.gr – θα είναι μια εκ των μαρτύρων κατηγορίας και μας προσκαλεί όλους σε αυτή την δίκη, που ελπίζουμε να μην αναβληθεί και πάλι.

Η δίκη του Κώστα Λιάπη έχει ήδη αναβληθεί μια φορά αλλά στον δράστη έχει επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ το οποίο βεβαίωσε το Υπολιμεναρχείο Καρύστου και επικύρωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι η διαμαρτυρία, η οποία διοργανώθηκε στις 20 Ιουλίου 2014 από φιλόζωους έξω από το μαγαζί του δράστη, ήταν πρωτοφανής σε μέγεθος για τα ελληνικά δεδομένα.

magi2

Το ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ αναρτήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο

Μάλιστα τον Οκτώβριο του 2014 μερικούς μήνες μετά το έγκλημα η ταβέρνα «Ο Κώστας» έκλεισε οριστικά αν και στο μεταξύ ο ιδιοκτήτης της είχε κάνει αρκετές προσπάθειες να την κρατήσει ανοιχτή και να διώξει από πάνω του την ρετσινιά του δολοφόνου.

magi3

Πλήθος κόσμου έξω από την ψησταριά του φονιά της κουταβίτσας

Δυστυχώς οι κάτοικοι της περιοχής παρά και την ανακοίνωση του Δήμου Καρύστου, που κατέκρινε και καταδίκασε το έγκλημα, στήριζαν τον δράστη – λέγοντας ουσιαστικά «πως κάνετε έτσι για ένα κοπρόσκυλο» – γι’ αυτό και κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας η οποία διοργανώθηκε εκεί δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις, τα μικροεπεισόδια και οι προσαγωγές.

magi4

Ένα από τα πανό των διαδηλωτών

Το έγκλημα αυτό, που έφερε στη δημοσιότητα το www.zoosos.gr, έγινε ευρέως γνωστό στο πανελλήνιο – αφού ασχολήθηκαν με την υπόθεση πολλά καθεστωτικά Μ.Μ.Ε. κάτι επίσης πρωτοφανές – και μετά από πιέσεις η αρμόδια λιμενική αρχή βεβαίωσε ως όφειλε το διοικητικό πρόστιμο στις 11 Αυγούστου 2014.

Ήταν η πρώτη φορά που το Λιμενικό Σώμα επιβάλει διοικητικό πρόστιμο και μάλιστα τέτοιου ύψους και αυτή ήταν σαφέστατα για μια μεγάλη νίκη του φιλοζωικού κινήματος στη χώρα μας.

magi5

Η Μάγκυ ήταν μόλις 3,5 μηνών.

Θυμίζουμε ότι έξω από την ταβέρνα του Κωνσταντίνου Λιάπη – που διέφυγε της σύλληψης στο πλαίσιο του αυτοφώρου – στις 20 Ιουλίου 2014 πραγματοποιήθηκε μια από τις μεγαλύτερες σε συμμετοχή διαμαρτυρίες, καθώς φιλόζωοι από την Εύβοια και Αθήνα και αλλού πήγαν εκεί, που βασανίστηκε η Μάγκυ, για να διαδηλώσουν ενάντια στη κακοποίηση των ζώων ζητώντας μάλιστα την παραδειγματική τιμωρία του δράστη.

πηγη: www.zoosos.gr

 




Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015 03:37

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr