Τελευταία Νέα

Ο Κώστας Μαρκόπουλος για τη συνάντηση με τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους: «Δε μου ζήτησαν λεφτά- Μου ζήτησαν στήριξη και η στήριξη δεν είναι πάντα χρήματα. Είναι κοινωνική πολιτική, είναι προστασία...»

Για το δημογραφικό, την έμφαση που δίνει η Ν.Δ για το θέμα και τη συνάντηση του πρώην Υπουργού Κώστα Μαρκόπουλου με τους Συλλόγους Τριτέκνων και Πολυτέκνων Εύβοιας, ο κ. Μαρκόπουλος μίλησε το πρωί της Πέμπτης 13 Δεκεμβρίου στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm και στην εκπομπή «τάδε έφη…» με τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη.

Ο κ. Μαρκόπουλος αναφέρθηκε στα συμπεράσματα που βγήκαν από τη συνάντηση με τους Συλλόγους και τις θέσεις που έχει η Ν.Δ για το δημογραφικό αναφερόμενος παράλληλα και σε προσπάθειες που έγιναν για την επίλυση του θέματος και άλλα κόμματα.

«Ο λόγος που πήρα την πρωτοβουλία χτες να καλέσω τα Διοικητικά Συμβούλια και τα ευχαριστώ και δημοσίως, των Τριτέκνων και των Πολυτέκνων είναι για να κουβεντιάσουμε μαζί τους όχι αυτά που γνωρίζουμε αλλά την επόμενη μέρα. Γιατί κακά τα ψέματα εμείς στη Ν.Δ, πρέπει να ετοιμαζόμαστε. Ξέρουμε ότι θα είμαστε Κυβέρνηση, ξέρουμε ότι θα αναλάβουμε ευθύνες, ξέρουμε ότι θα έχουμε προβλήματα και πρέπει να είμαστε έτοιμοι» δήλωσε ο κ. Μαρκόπουλος και συνέχισε:

«Ξέρουμε τι έχει συμβεί την τελευταία τριετία με αυτή την Κυβέρνηση. Ξέρουμε ότι το χειρότερο από όλα το 4521/2018 Νόμο με τον οποίο η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδωσε επιδόματα στο πρώτο και στο δεύτερο παιδί και το τρίτο και το τέταρτο το φορολόγησε. Έκανε το ανάποδο δηλαδή από ότι κάνανε όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα.»

Ο κ. Μαρκόπουλος αναφέρθηκε στα όσα οι Σύλλογοι του μετέφεραν επικεντρώνοντας ο ίδιος το ενδιαφέρον τη συζήτησης σε συγκεκριμένες αναφορές.

«Μου είπανε χτες πως δεν μπορούν εκείνοι να έχουν κάποια πλεονεκτήματα οι πολύτεκνοι για να μπορούν να μπαίνουν στο πανεπιστήμιο όπως έχουν οι μουσουλμάνοι της Θράκης» είπε ο κ. Μαρκόπουλος και συνέχισε:

«Μού ζήτησαν να υπάρξει ένα Υφυπουργείο, το άκουσα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, Δημογραφικού και Ελληνικής Οικογένειας. Έμεινα εντυπωσιασμένος από όλους αυτούς τους ανθρώπους από ένα πράγμα: Δε μου ζήτησαν ούτε επιδοματική πολιτική, δε μου ζήτησαν «ελεημοσύνη». Μου ζήτησαν όμως τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη. Μου είπαν δε θέλουμε τόσο χρήματα όσο θέλουμε ολοήμερα σχολεία για τα παιδιά μας. Γιατί, όταν έχουμε πέντε παιδιά δεν ξέρουμε πως θα τα βολέψουμε, όταν εμείς δουλεύουμε. Μου ζήτησαν να υπάρχει ξένη γλώσσα για να μην αναγκάζονται να πηγαίνουν στο φροντιστήριο. Να έχουν πλήρες ωράριο στο σχολείο και να μην υπάρχουν ελλείψεις.

Και μου ζήτησαν ένα πλεονέκτημα. Αν αυτό είναι εφικτό να γίνει για την είσοδό τους στα πανεπιστήμια. Μου παραπονέθηκαν για το γεγονός ότι φορολογούνται αν πάρουν ένα αυτοκίνητο 7θεσι, ενώ έχουν πέντε παιδιά. Και φορολογούνται λες και είναι λιμουζίνα πολυτελείας. Μου εξέφρασαν όμως και ένα πολύ πικρό παράπονο. Ότι ακούνε λόγια από εμάς τους πολιτικούς και από έργα δε βλέπουν…Τους ζήτησα κάτι. Αυτό το θεωρώ πιο σημαντικό από τη δικιά μου την πλευρά. Τους είπα ότι σε όλη την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι διάφορες κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες κάνουν lobbing.

Δηλαδή, επιλέγουν κάποιους βουλευτές από όλα τα κόμματα, για να τους στηρίξουν σθεναρά μέσα στη Βουλή. Προσφέρθηκα λοιπόν και το λέω δημοσίως και θα το κάνω, να στηρίξω την τρίτεκνη και την πολύτεκνη οικογένεια μέσα στη βουλή στην αυριανή κυβέρνηση της Ν.Δ. Να τη στηρίξω σθεναρά και απέναντι στην Κυβέρνηση μου. Να κάνω δηλαδή αυτό που πρέπει να κάνει ένας πολιτικός. Να σηκώνει διαρκώς ένα θέμα και να κερδίζει πόντους γι’ αυτούς…».

Στη συνέχεια ο κ. Μαρκόπουλος αναφέρθηκε σε αυτά που πρεσβεύει η Ν.Δ για το δημογραφικό και τη στήριξη των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών.

«Η Ν.Δ έχει μέχρι τώρα αποφασίσει και δεσμευτεί για τα εξής: α)1.000€ αφορολόγητο, αύξηση του αφορολόγητου για κάθε παιδί. 2 παιδιά 2.000€.β) Επάνοδος των διευκολύνσεων μειωμένων τελών και φόρων για τις πολυμελείς οικογένειες γ) Διασφάλιση οπωσδήποτε παιδικού σταθμού για όλα τα παιδιά και όταν μέχρι να αποκτήσουμε θέσεις για όλα τα παιδιά, όλων των ελληνικών οικογενειών στους παιδικούς σταθμούς. Όσα μείνουν απ’ έξω, 180€ το μήνα Χ10 μήνες το χρόνο, δηλαδή 1800€ σε κάθε οικογένεια αφορολόγητα, για να μπορούν να τα ξοδεύουν στη φύλαξη των παιδιών σε κάποιον ιδιωτικό σταθμό» επεσήμανε ο κ. Μαρκόπουλος και συνέχισε:

«Επίσης, η Ν.Δ θα θεσπίσει αυτό που υπάρχει στη Βόρεια Ευρώπη. Το θεσμό της ΝΤΑΝΤΑΣ της ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ. Δηλαδή, θα πιστοποιήσει εκεί που δεν υπάρχουν παιδικοί σταθμοί, κάποιες γυναίκες οι οποίες θα αμείβονται με αυτό το ποσό των 180€ από κάθε ελληνική οικογένεια που δεν θα έχει το παιδί της στον παιδικό σταθμό, για να τα φυλάει. Αυτό όμως δε θα είναι η όποια γυναίκα. Θα είναι πιστοποιημένη για τις ικανότητες της, την εμπειρία της, την ψυχοκινητική της αρτιότητα και τη συμπεριφορά της».

Τέλος, ο πρώην Υπουργός είπε πως η Ν.Δ θα πολλαπλασιάσει τα Κέντρα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης για τις οικογένειες που δε μπορούν να αποκτήσουν παιδιά. Γιατί όπως είπε ο κ. Μαρκόπουλος εκτός από τους πολύτεκνους, έχουμε δημογραφικό πρόβλημα. Και βέβαια το ζευγάρι που περνάει σήμερα δύσκολα και δε μπορεί να τεκνοποιήσει δεν μπορεί να πληρώνει 5.000€ και 6.000€ σε ειδικά κέντρα. Εμείς θα πολλαπλασιάσουμε τα δημόσια κέντρα.

«Θα θεσπίσουμε τον ανώνυμο τοκετό. Για γυναίκες ανύπαντρες, για γυναίκες που αναγκάζονται πολλές φορές να εγκαταλείψουν ή να δώσουν τα παιδιά τους για υιοθεσία επειδή για κάποιους κοινωνικούς λόγους δεν μπορούν να τα κρατήσουν. Θα προστατέψουμε δηλαδή όχι μόνο τον τριτεκνο και τον πολύτεκνο. Θα προστατέψουμε την ελληνική οικογένεια. Είναι εθνική υποχρέωση. Το πόρισμα της Βουλής για το δημογραφικό είναι εκκωφαντικά αρνητικό για το πολιτικό σύστημα» δηλώνει ο Κώστας Μαρκόπουλος και συνεχίζει:

«Και χαίρομαι γιατί όλα τα κόμματα έχουν πλέον θέσεις. Πρέπει να πάμε σε μία δημογραφική εθνική πολιτική στην οποία θα συμφωνήσουμε σε 5 πράγματα.. Οι άνθρωποι αυτοί που μίλησα μαζί τους δεν μου ζήτησαν λεφτά , μου ζήτησαν στήριξη και η στήριξη δεν είναι πάντα χρήματα είναι κοινωνική πολιτική. Είναι προστασία.»

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2018 23:53

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr