Τελευταία Νέα

Μετά το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου στο Λιμάνι της Κύμης το Α/Τ Βέλος

Μετά από αίτημα και ενέργειες του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου της Κύμης, Αγγελή Μαργέλη το Λιμάνι της Κύμης ετοιμάζεται να υποδεχθεί το Α/Τ Βέλος, μέσα στον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο eviakosmos.gr ο κ. Μαργέλης, έχει πάρει τη δέσμευση από το Υπουργείο, ότι το Α/Τ Βέλος θα φύγει από το Λιμανι της Θεσσαλονίκης το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου και θα ρίξει άγκυρα στο Λιμανι της Κύμης. Δεν έχει αναφερθεί όμως για πόσο χρονικό διάστημα.

Γι΄αυτό και την Τετάρτη στις 11 το πρωί στην Αίθουσα Συνεδριάσεων θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη με εκπροσώπους του δήμου, φορέων και συλλόγων προκειμένου να συζητηθούν και να δρομολογηθούν μία σειρά από δράσεις.

Ο Πρόεδρος καλεί όλους όσους πιστεύουν ότι μπορούν να προσφέρουν να προσέλθουν, προκειμένου να τοποθετηθούν σε ένα τόσο ιδιαίτερα σοβαρό θέμα για την Κύμη.

Το Αντιτορπιλικό «Βέλος» για πρώτη φορά στη γενέτειρα του Κυβερνήτη Νίκου Παππά. Να σημειωθεί ότι ο Νίκος Παππάς, κατά την περίοδο της χούντας των Συνταγματαρχών συμμετέχοντας σε άσκηση του ΝΑΤΟ, αποφάσισε να αυτομολήσει και να ζητήσει πολιτικό άσυλο μαζί με το πλήρωμα και το πλοίο του στην Ιταλία.

Η πράξη του αυτή κινητοποίησε την παγκόσμια κοινή γνώμη. Στην ανταρσία του Βέλους συμμετείχε και ο Ευάγγελος Αβέρωφ. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την εισβολή στην Κύπρο το Βέλος έσπευσε σε βοήθεια, ενώ μετά την πτώση της χούντας οι αξιωματικοί του αντιτορπιλικού επέστρεψαν στην Ελλάδα και στα καθήκοντά τους στο ναυτικό.

Πρόκειται για μία ιστορική στιγμή για την Κύμη που θα πρέπει να φέρει και τις ανάλογες τιμές στη μνήμη του Κυβερνήτη Νίκου Παππά. Και οι ετοιμασίες ξεκινούν όπως όλα δείχνουν, άμεσα!

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019 21:20

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr