bannernew5

Τελευταία Νέα

Ο Μπάμπης Καραβάς για τα καταστήματα εστίασης στην Αμάρυνθο: «Η Κτηματική περιμένει εγγράφως από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου τις διευκρινήσεις για να ανοίξουν τα καταστήματα»

«Η εστίαση έχει ανοίξει εδώ και κάποιες ώρες. Είναι η δεύτερη μέρα που τα καταστήματα είναι ανοιχτά. Όλα τα καταστήματα και όλοι οι επιχειρηματίες που προέρχονται από μία δεκαετή κρίση μνημονίων, από ένα σκληρό lock down που πραγματικά οικονομικά τους έχει γονατίσει και που περίμεναν πως και πώς να δουλέψουν και στην Αμάρυνθο » δήλωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του Δήμου Ερέτριας «Μαζί για το Νέο», Μπάμπης Καραβάς το πρωί της Τρίτης 26 Μαΐου στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη.

Ο κ. Καραβάς στη συνέχεια αναφέρθηκε το θέμα που δημιουργήθηκε με την Κτηματική Υπηρεσία που ουσιαστικά τηρώντας το γράμμα του Νόμου και τις εντολές του Υπουργείου Οικονομικών, δε επέτρεψε το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης στην παραλία της Αμαρύνθου. Γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσει τόσο στον επιχειρηματικό χώρο όσο και στην Τοπική Κοινωνία. Η δημοτική αρχή με «δεμένα» χέρια προσπαθούσε να βρει λύση καλώντας και τους κυβερνητικούς βουλευτές να κάνουν παρεμβάσεις, αφού πρόκειται για πολιτικό θέμα, και να δώσουν αμέσως τη λύση.

«Στην Αμάρυνθο είναι περίπου 30 επιχειρήσεις. Τριάντα οικογένειες. Δουλεύουν πάνω από 200 εργαζόμενοι. Και γενικότερα έμποροι, προμηθευτές και όλη η αλυσίδα του αγροδιατροφικού κλάδου του δήμου μας που αυτή τη στιγμή είναι στην κατάψυξη. Είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Και εγώ πραγματικά θέλω και από τη συχνότητα σας, να ζητήσω από αυτούς τους ανθρώπους μία μεγάλη συγνώμη για ότι μερίδιο ευθύνης έχω κι εγώ σαν μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου γι’ αυτή την ταλαιπωρία. Και πραγματικά δεν ευθύνονται για κάτι αλλά δεν μπορούν να κάνουν το αυτονόητο δικαίωμα που έχουν, να εργαστούν» δήλωσε ο κ. Καραβάς και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ρόλο του δήμου σε ότι αφορά τη συγκεκριμένη περίπτωση επισημαίνοντας τα παρακάτω:

«Ασχολούμαι πολλά χρόνια με το θέμα της Κτηματικής. Είμαι ένα παιδί της παραλίας. Έχω περάσει σχεδόν από όλα τα πόστα. Έχω δουλέψει και αυτή η παραλία με έχει βοηθήσει να τελειώσω τις σπουδές μου, να κάνω το μεταπτυχιακό μου. Είναι ένα πολύ δύσκολο θέμα το θέμα της Κτηματικής. Είπατε μια πολύ σωστή κουβέντα ότι πρέπει η διαχείριση να περάσει στο δήμο. Δεν ξέρω αν θα είναι η συζήτηση της επόμενης μέρας. Αυτή τη στιγμή θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο πως τα καταστήματα θα ανοίξουν.

Σε ότι αφορά την ευθύνη ή όχι του δήμου που με ρωτήσατε, επειδή έχω διαβάσει τόσο καλά το Νόμο, και τη ΚΥΑ που βγήκε καθυστερημένα καθώς κάθε χρόνο βγαίνει το Μάρτιο έτσι ώστε όλοι οι καταστηματάρχες να έχουν τη δυνατότητα και να προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα. Επικοινώνησα προ 20 ημέρου με το γραφείο του κ. Βυζηρόπουλου να δω πότε θα έρθει αυτή η ΚΥΑ .

Μου είπαν ότι η ΚΥΑ θα έβγαινε τουλάχιστον δυο εβδομάδες πριν ανοίξει η εστίαση. Η εστίαση όπως πολύ καλά γνωρίζετε με την άρση των περιοριστικών μέτρων έγινε μία εβδομάδα νωρίτερα. Η ΚΥΑ καθυστέρησε να βγει και σε πέντε μέρες ήταν αδύνατον οι καταστηματάρχες και ο δήμος να κάνουν όλες αυτές τις ενέργειες που προβλέπονται από το Νόμο. Αυτό που μπορώ να καταλογίσω στη δημοτική αρχή είναι ότι ενημέρωσε τους Βουλευτές την Παρασκευή».

Σε ότι αφορά τις τελευταίες εξελίξεις, ο κ. Καραβάς είπε ότι τη Δευτέρα ο Υπουργός Οικονομικών είπε σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό ότι έχει ήδη δώσει εντολή στην κα Καλύβα, να απευθυνθεί σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες έτσι ώστε το ζήτημα να λυθεί.

«Η Κτηματική που επικοινώνησα σήμερα μαζί της για να δω κατά πόσο έχει έρθει σε επαφή με την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου περιμένει αυτές τις διευκρινήσεις εγγράφως και όχι προφορικά» είπε ο κ. Καραβάς.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΗ ΚΑΡΑΒΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΙΠΟ 90FM

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Μαϊ 2020 19:43

kimi denpao

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr