Τελευταία Νέα

Οι περιφέρειες 'κλειδιά' και το 'κόμμα' των αναποφάσιστων

Με το κλίμα να πολώνεται συνεχώς και την Κουμουνδούρου να μην αφήνει «τίποτα να πέσει κάτω», οι τελευταίες ημέρες προς τις εκλογές κυλούν βασανιστικά, όσο οι δημοσκοπήσεις δεν δίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ τον αέρα που θα επιθυμούσε.

Οι 4 μονάδες προβάδισμα της δημοσκόπησης της prorata για την ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ήταν ένα ενθαρρυντικό σημάδι, και συμβαδίζει, σύμφωνα με πολλά στελέχη, με την εικόνα που έχει σχηματιστεί το τελευταίο διάστημα στο κόμμα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι η δυναμική που έχει καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες από τις εμφανίσεις του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να ολοκληρωθεί με την συσπείρωση να φτάνει ακόμα και στο 70%.

Η ταύτιση του ΣΥΡΖΑ με τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ που επιχείρησε να κάνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αποτέλεσε μια καλή αφορμή προκειμένου ο πρόεδρος της ΝΔ να κατηγορηθεί πως υιοθετεί την ατζέντα Σαμαρά.

Αυτή ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για το Αλέξη Τσίπρα να αναδείξει για άλλη μια φορά το δίλημμα του «παλιού με το νέο» και να προσεγγίσει τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους που αποτελούν το μεγάλο ερωτηματικό αυτών των εκλογών.

Μελετώντας όλα τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πειστεί πως το «κλειδί» της 20ης Σεπτέμβρη βρίσκεται στους πρώην ψηφοφόρους του κόμματος, που αυτή τη στιγμή αμφιταλαντεύονται στο τι θα ψηφίσουν ή έχουν αποφασίσει να απέχουν.

Μόνο το γεγονός ότι στην δημοσκόπηση της prorata η προέλευση των αναποφάσιστων είναι κατά 38% από την Κουμουνδούρου αποτελεί ένα στοιχείο που αν αξιοποιηθεί, πιστεύουν, πως μπορεί να αλλάξει όλα τα δεδομένα.

Στην «μάχη» της πλατείας ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει τα καλέσματα συσπείρωσης, προκειμένου όσοι ακολούθησαν το κόμμα τον περασμένο Ιανουάριο να μην προτιμήσουν το «καναπέ» τους την Κυριακή των εκλογών.

«Από αυτή την μάχη δεν μπορεί και δεν πρέπει να λείψει κανείς, καθώς έχει το χαρακτήρα δημοψηφίσματος», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από την Πάτρα, ενώ θέτοντας τους πρώην ψηφοφόρους του προ των ευθυνών τους συμπλήρωσε, πως «όποιος απέχει, γέρνει την πλάστιγγα προς την άλλη μεριά».

Σε αυτό το μήκος κύματος αναμένεται να κινηθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόσο στην ομιλία του στο Ηράκλειο σήμερα το βράδυ, όσο και την Παρασκευή στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην πλατεία Συντάγματος.

Και επειδή στην μεγάλη δεξαμενή των αναποφάσιστων, που ακόμα βρίσκεται σε διψήφιο αριθμό, μερίδιο επιθυμεί να έχει και η ΝΔ η σύγκρουση λίγες ώρες πριν τις κάλπες αναμένεται να είναι σφοδρή.

Στην Συγγρού ποντάρουν στην καθημερινότητα των πολιτών και υπενθυμίζουν συνεχώς όλα όσα δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο ΕΝΦΙΑ, η μη καταβολής της 13ης σύνταξης, ή ακόμα το ίδιο το μνημόνιο τη στιγμή που στην Κουμουνδούρου προβάλουν το μέτρα ελάφρυνσης του προγράμματος και τα ανοιχτά ζητήματα που μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διαπραγματευτεί.

Το «πόκερ» αναμένεται να είναι σκληρό, καθώς οι κατηγορίες των πολιτών στις οποίες επιθυμεί να απευθυνθεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα δύσκολο και δύσπιστο κοινό. Οι νέοι, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες, οι νοικοκυρές, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και οι άνεργοι αποτελούν αυτή τη στιγμή τα δυναμικά πεδία, τα οποία όλα τα κορυφαία στελέχη στοχεύουν να προσεγγίσουν στις περιοδείες που πραγματοποιούν ανά την Ελλάδα.

Το κυνήγι των ψηφοφόρων

Πέρα από την Β΄ Αθηνών και τους 1,5 εκατομμύριο ψηφοφόρους, που αποτελούν κάθε φορά το ρυθμιστή των εκλογών, στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν σε κάθε περίπτωση να θωρακίσουν τα «κάστρα» που χτίστηκαν τον περασμένο Ιανουάριο. Ανάμεσα σε αυτά ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην Κρήτη, όπου ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να ξεκινήσει και να τελειώσει τις περιοδείες του, καθώς και στην Ροδόπη και την Ξάνθη. Οι δυο τελευταίες περιφέρειες αποτελούν ένα ξεχωριστό στοίχημα, καθώς η γαλάζια παράταξη έχει ενισχυθεί με ηχηρά ονόματα της μουσουλμανικής μειονότητας.

Μάχη θα δοθεί στην Κοζάνη και στην Φλώρινα, όπου η διαφορά με την ΝΔ ήταν σχετικά μικρή, ενώ και στην Α΄ Αθηνών το προβάδισμα των περίπου 10.000 ψήφων που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το βασικό ζητούμενο προκειμένου να διατηρήσει την πρωτιά και να καταλάβει τις 5 έδρες του περασμένου Ιανουαρίου.

Στα στοιχήματα του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να βρίσκονται και οι περιφέρειες από τις οποίες πολλά κορυφαία στελέχη έφυγαν προς την Λαϊκή Ενότητα (Βοιωτία, Κοζάνη, Μεσσηνία, Θεσσαλονίκη , Πειραιάς, Κέρκυρα)

Την μεγαλύτερη δυνατή διείσδυση θα επιχειρήσουν να κάνουν στην Κουμουνδούρου και στα «γαλάζια κάστρα», της Πελοποννήσου (Λακωνία, Μεσσηνία, Αρκαδία, Αργολίδα), αλλά και στην Βόρεια Ελλάδα (Έβρος, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Καστοριά, Γρεβενά και Θεσπρωτία)

Με το μεταναστευτικό πρόβλημα να έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις ερωτηματικό αποτελεί πως θα αντιδράσουν τεράστιες νησιωτικές περιφέρειες που έχουν πληγεί, όπως η Μυτιλήνη, αλλά και τα Δωδεκάνησα.

πηγή φωτογραφίας: sooc

news247.gr

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr