Τελευταία Νέα

Φ. Αναστασίου: «Σε εξέλιξη πρόταση του Δήμου για την Αναβάθμιση του Δικτύου Ύδρευσης της Κύμης- Η υπερκατανάλωση κάνει εντονότερο το πρόβλημα»

Η μόνη Δημοτική Ενότητα που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ύδρευσης το καλοκαίρι είναι  αυτή της Κύμης, σύμφωνα με όσα δήλωσε τη Δευτέρα 1 Αυγούστου, το πρωί στην εκπομπή «τάδε Έφη…» με την Έφη Ντίνη, στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΚΑ, Φώτης Αναστασίου. Παρατηρείται έντονα τους καλοκαιρινούς μήνες συνεχής διακοπή νερού στη Δημοτική Ενότητα της Κύμης, με το πρόβλημα να γίνεται πιο έντονο στην πόλη της Κύμης, επισημαίνει μεταξύ άλλων. Γι αυτό το λόγο σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Αναστασίου έχει κατατεθεί πρόταση από το Δήμο με θέμα: « Αναβάθμιση Δικτύων Ύδρευσης και Περιορισμό Διαρροών»  και  περιμένουν έγκριση και χρηματοδότηση προκειμένου να δοθεί οριστική λυση στο πρόβλημα!

Τις τελευταίες μέρες συνεχείς βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης της περιοχής είχαν ως αποτέλεσμα πολύωρες διακοπές νερού με τον κόσμο να αντιδρά και τους επιχειρηματίες να ξεσηκώνονται. Ο κ. Αναστασίου στη συνέντευξη υποστηρίζει ότι και το πρωί της ίδιας μέρας, σημειώθηκε βλάβη στον Ταξιάρχη με αποτέλεσμα να μην έχει νερό για αρκετή ώρα η Κύμη.

«Είναι γεγονός ότι γενικά σε όλο το Δήμο δεν αντιμετωπίζουμε ουσιαστικά προβλήματα φέτος, εκτός από τη Δημοτική Ενότητα Κύμης. Η οποία συγκριτικά με την περσινή χρονιά έχει αυξημένα προβλήματα. Έχουμε αποκαταστήσει όμως όλες τις βλάβες» δήλωσε στον ΕΥΡΙΠΟ ο κ. Αναστασίου και συνέχισε:

« Δυστυχώς, υπάρχει μεγάλη κατανάλωση νερού. Η ποσότητα νερού που φτάνει δεν επαρκεί πλήρως για να καλύψουμε τις ανάγκες. Είναι γεγονός ότι από την πλευρά των πολιτών, γίνεται μεγάλη κατανάλωση νερού. Με βάση τα συγκριτικά στοιχεία τα οποία έχουμε, ενώ η περιοχή της Κύμης, χρειάζεται γύρω στα 4500 κυβικά, βάση των κατοίκων και των παροχών νερού, εμείς θέλουμε γύρω στις 7.000 κυβικά και δεν επαρκεί» επισημαίνει ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΚΑ και συνεχίζει: « Παρότι έχουμε ενημερώσει τους πολίτες ότι θα πρέπει να γίνεται αυστηρά κατανάλωση νερού αυστηρά για οικιακή χρήση κάποιοι δεν το σέβονται».

Υπάρχει ένα επιπλέον πρόβλημα με την Κύμη…

Ο κ. Αναστασίου στη συνέχεια της συνέντευξής, επικεντρώνεται στο πρόβλημα με το δίκτυο της Κύμης. « Υπάρχει ένα επιπλέον πρόβλημα με την Κύμη, η γραμμή που εφοδιάζει την Κύμη με νερό περνάει από 6 με 7 χωριά και δημοτικά διαμερίσματα. Αν αυτά τα Χωριά που περνάει το δίκτυο, δεν κάνουν συνετή χρήση νερού, τότε στην Κύμη το νερό φτάνει περιορισμένο» δηλώνει ο κ. Αναστασίου και συνεχίζει:

«Η Κύμη θα πρέπει να είναι  αυτόνομη για να μην υπάρχουν προβλήματα.  Έχουμε κάνει μία πρόταση, αν και τα οικονομικά του δήμου δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε σοβαρές παρεμβάσεις, στην Πρόταση: « Αναβάθμιση Δικτύων Ύδρευσης και Περιορισμό Διαρροών ύψους 1.750.000€ και περιμένουμε να ενταχθούμε προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τέτοια προβλήματα. Δε σας κρύβω ότι μόνο το δίκτυο που φτάνει από τα Μανίκια στην Κύμη, είναι πάνω από 30 χιλ, πάνω στα βουνά.  Όποτε καταλαβαίνετε ο έλεγχος των διαρροιών πόσο δύσκολος είναι. Αν δεν υπάρχουν αντίστοιχες ενδείξεις στην είσοδο από την πηγή και στη έξοδο. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος να σέβεται το αγαθό που λέγεται νερό και να μην κάνει σπατάλες».

Πρώτα για τους επιχειρηματίες!

Η νοικοκυρά μπορεί και να περιμένει δυο ώρες μέχρι να έρθει το νερό να πλύνει τα πιάτα στο νεροχύτη. Ωστόσο, δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο στα καταστήματα εστίασης. Ούτε για τα πιάτα ούτε και για την χρήση της τουαλέτας που εκεί τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα. Θα πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί λύση, με οποίο κόστος αφού όλοι οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Κύμης πληρώνουν το αντίτιμο του νερού που καταναλώνουν. Και πληρώνουν ακόμη και όταν δεν έχουν νερό!

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου, αν προτίθεται η ΔΕΥΑΚΑ να περιορίσει τα κυβικά κατανάλωσης στις παροχές της Δ.Ε Κύμης, τους καλοκαιρινούς μήνες όπου παρουσιάζεται πιο έντονο το πρόβλημα, ο κ. Αναστασίου απάντησε ότι η ΔΕΥΑΚΑ έχει αναθέσει μία οικονομοτεχνική μελέτη η οποία συμπεριλαμβάνει και αυτή ως ενδεχόμενη λύση και αναμένει τα αποτελέσματα, έτσι ώστε φέτος να είναι η τελευταία χρονιά που η συγκεκριμένη περιοχή αντιμετωπίζει τόσο σοβαρό θέμα με το νερό.

Σχετικά με τις ανακοινώσεις της ΔΕΥΑΚΑ για προγραμματισμένες διακοπές νερού στην Κύμη

Τέλος, ο κ. Αναστασίου ανέφερε ότι μέχρι τώρα οι διακοπές νερού στην ευρύτερη περιοχή της Κύμης, οφείλονταν σε βλάβες και όχι σε προγραμματισμένες διακοπές από τη ΔΕΥΑΚΑ. «Εάν τελικά κρίνουμε με βάση την κατάσταση έτσι όπως θα εξελιχθεί τις επόμενες μέρες ότι θα πρέπει να εξοικονομήσουμε ποσότητες νερού, θα προχωρήσουμε σε προγραμματισμένες διακοπές, αφού πρώτα ενημερώσουμε τους δημότες» είπε ο κ. Αναστασίου ο οποίος ευχαρίστησε το προσωπικό της ΔΕΥΑΚΑ που καταβάλει προσπάθειες όλο το 24ωρο αποκαθιστώντας τις βλάβες, ζητώντας παράλληλά από τους πολίτες να δείξουν τη σχετική ευαισθησία.

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr