Τελευταία Νέα

Δήμαρχος και ΟΛΝΕ παρουσίασαν τη μελέτη ανάπλασης της Παραλίας Ερέτριας -«Βάλσαμο» για τους επιχειρηματίες- Κόσμημα για την περιοχή (ΦΩΤΟ)

Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου της Ερέτριας έγινε η παρουσίαση της αρχιτεκτονικής μελέτης που αφορά στην ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Ερέτριας. Την παρουσίαση έκαναν από κοινού η Δήμαρχος Ερέτριας Αμφιτρίτη Αλημπατέ με τον εκπρόσωπο του ΟΛΝΕ Γιώργο Πάνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι τη μελέτη του χώρου εκπόνησε και παρουσίασε ο εντεταλμένος αρχιτέκτονας του Οργανισμού, Massimiliano De Meo.

Η  Δήμαρχος Ερέτριας Αμφιτρίτη Αλημπατέ εισηγήθηκε το θέμα, αναφερόμενη κυρίως στην στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες ιδιοκτήτες των καταστημάτων της παραλίας της Ερέτριας.  Δηλώνοντας και έμπρακτα την αμέριστη συμπαράστασή της,  δεδομένου ότι με προσωπική της παρέμβαση ανεστάλη η διαδικασία αποξήλωσης όλων των παράνομων κατασκευών της παραλιακής ζώνης εν μέσω της θερινής περιόδου. «Εξάντλησα ίδια προσωπικά κάθε διαθέσιμο μέσο προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα της παραλιακής ζώνης» είπε η κα Αλημπατέ και συνέχισε: « Επειδή όμως κάθε έργο ανάπλασης της παραλιακής, απαιτεί συνεργασία με την Κτηματική Υπηρεσία, έρχεται η αγαστή συνεργασία του Δήμου Ερέτριας με τον Ο.Λ.Ν.Ε. να προσφέρουν μια ευκαιρία μοναδική και δεδομένη επιτυχή έκβαση για την ολοκλήρωση του έργου αυτού που θα ανακουφίσει πρώτα τους επαγγελματίες και θα αποτελεί ένα έργο πνοής για την πόλη της Ερέτριας».

Στην συνέχεια, ο εκπρόσωπος του Ο.Λ.Ν.Ε. Γεώργιος  Πάνος ευχαρίστησε θερμά την  Δήμαρχο για την άψογη συνεργασία της και επιβεβαίωσε ότι η μελέτη που έχει γίνει από τον Οργανισμό Λιμένος, είναι  μοναδική και η πλέον ενδεδειγμένη λύση για την υλοποίηση του έργου ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Ερέτριας. Επίσης ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται περίπου στα 500.000 ευρώ.

Έχει κατατεθεί και η περιβαλλοντολογική μελέτη του έργου, η έγκριση της οποίας αναμένεται έως τον προσεχή Δεκέμβριο, προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες, ενώ ήδη υπάρχουν χρήσεις γης του χώρου που επιτρέπουν σε συγκεκριμένη ζώνη την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων με εγκεκριμένο τύπο σκιάστρων.

Ακολούθησε αναλυτική παρουσίαση των διαφανειών της μακέτας του έργου από τον Αρχιτέκτονα  κ.Massimiliano De Meo.

Το  έργο καλύπτει την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ερέτριας από το Λιμάνι της Ερέτριας έως και το τέλος της Αρχαίου Θεάτρου.

Το κύριο χαρακτηριστικό του έργου είναι ότι θα διαμορφωθεί εκ νέου όλος ό αιγιαλός και θα δημιουργηθεί πεζόδρομος  3,60 μ. χώρος δίπλα στη θάλασσα με ξύλινο ή  από πλαστικοποιημένο ξύλο δάπεδο, μεταφορά του φωτισμού, ενιαίο παγκάκι κατά μήκος της παραλιακής και αριστερά έχει οριστεί ένα χώρος πλάτους 6-7 μ. προκειμένου να καλυφθεί με ομοιόμορφα στέγαστρα ή με ομπρέλες από τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης, για να τοποθετηθούν τραπεζοκαθίσματα.

Το κάθε κατάστημα θα καταλαμβάνει εξωτερικό χώρο όσο και η πρόσοψη του καταστήματός του και εφόσον δεν υπάρχει δεξιά ή αριστερά του άλλο κατάστημα, θα έχει τη δυνατότητα κάλυψης πρόσθετης εξωτερικής επιφάνειας για τραπεζοκαθίσματα.

Κύριο χαρακτηριστικό θα είναι ο ενιαίος πλατύς διάδρομος που θα ενώνει το παραλιακό μέτωπο, η απελευθέρωση χώρου στην παραλία προκειμένου να την απολαμβάνουν οι πολίτες και η ομοιομορφία των σκιάστρων (τον τύπο θα το επιλέξουν οι καταστηματάρχες).

Τέλος, σημαντικό είναι ότι θα επέλθει η νομιμότητα στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων.

Η παραλιακή οδός προτείνεται να  μετατραπεί οριστικά σε πεζόδρομο με την καθιέρωση ενός συγκεκριμένου ωραρίου κυκλοφορίας οχημάτων κατά τις πρωινές ώρες για τον ανεφοδιασμό των καταστημάτων.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων της παραλιακής ζώνης και απαντήθηκαν πλήθος ερωτημάτων σχετικά με την κατασκευή του έργου και την λειτουργία των καταστημάτων της παραλιακής ζώνης.

Κατόπιν εισήγησης της Δημάρχου Αμφιτρίτης Αλημπατέ, για τον συντονισμό των ενεργειών Δήμου και επιχειρήσεων και την άμεση ενημέρωση όλων των ενδιαφερόμενων για κάθε σχετική εξέλιξη με το υπό μελέτη έργο, ορίστηκε 4μελής επιτροπή των καταστηματαρχών της παραλιακής ζώνης της Ερέτριας αποτελούμενη από τους κ.κ. Δημήτρη Μητσαλέα, Τάσο Ψωμά, Αντώνη Χατζηκρυστάλη και Παναγιώτη Τσαρούμη.

Παράλληλα στην επιτροπή αυτή θα συμμετέχουν ο κ. Ανδρέας Αθανασόπουλος Εκτελεστικός Γραμματέας της Τουριστικής Επιτροπής Ερέτριας και ένας Αντιδήμαρχος που θα οριστεί.

Σκοπός όλων, Δημοτικής αρχής, καταστηματαρχών και φορέων μέσω της συνεργασίας είναι η νομιμοποίηση, η χρηστική και αισθητική αναβάθμιση της παραλίας.

 

 

eretria paralia 2

 

 

eretria paralia 3

 

 

eretria paralia 4

 

 

eretria paralia 5

 

 

eretria paralia 6

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016 15:18

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr