Τελευταία Νέα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Κώστας Βαρδακώστας: Τον κέρδισε η Περιφέρεια λόγω …Μπακογιάννη

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Εύβοιας Κώστας Βαρδακώστας είναι ένα νέο παιδί με όραμα για τον τόπο του που επέλεξε πριν από 3 χρόνια να πέσει κατευθείαν στα βαθεία… Χωρίς δεύτερη κουβέντα και χωρίς να έχει καμία σχέση μέχρι τότε με την αυτοδιοίκηση, ο επιχειρηματίας Κώστας Βαρδακώστας ανταποκρίνεται στην πρόταση του Κώστα Μπακογιάννη και όπως δηλώνει σήμερα όχι μόνο δεν το έχει μετανιώσει αλλά αυτό που ζει στην Περιφέρεια, στο πλευρό του Περιφερειάρχη είναι για τον ίδιο ένα μεγάλο σχολείο. Ορίστηκε πρόσφατα μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και μαζί με τους υπολοίπους συναδέλφους τους δίνουν καθημερινά τον καλύτερο τους εαυτό διεκδικώντας όσο γίνεται περισσότερα για την Εύβοια. Ιδιοκτήτης Ιδιωτικού ΚΤΕΟ, γνωρίζει καλά τα θέματα της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών. Είναι και αυτός ένας από εκείνους που ασχολήθηκαν μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Φάνη Σπανό για να γίνουν κάποιες αλλαγές στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών στην Εύβοια.

 

 

Συνέντευξη στην Έφη Ντίνη

 

 

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με την Περιφέρεια Στερεάς;

Σε τιμά πάντα η συμμετοχή σε ένα συνδυασμό. Σίγουρα σε γεμίζει ευθύνη. Σε ότι με αφορά θα πρέπει να πω ότι είχα και μία πρόταση από το Δήμο τότε αλλά ακούγοντας και μόνο το όνομα του Μπακογιάννη συναίνεσα χωρίς δεύτερη κουβέντα. Κάποιος άλλος στη θέση μου ενδεχομένως να είχε επιλέξει τον Α βαθμό Αυτοδιοίκησης για την εμπειρία. Επέλεξα τον Β Βαθμό και ευχαριστώ τον Κώστα Μπακογιάννη που με τίμησε με την πρόταση του και που με στηρίζει σε όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται από όλους για την Περιφέρεια Στερεάς.

koukouzas spanos milidou vardakostas

Πώς είναι η συνεργασία σας με τον Κώστα Μπακογιάννη και το Φάνη Σπανό;

Ο Περιφερειάρχης είναι αυστηρός πάνω στη δουλειά, αλλά προσιτός. Είναι ο άνθρωπος που θα μας αξιοποιήσει όλους χωρίς όμως να πειραματίζεται. Έχει ένα πλάνο και μας έχει μάθει όλους να λειτουργούμε σαν ομάδα. Χωρίς ίντριγκες μεταξύ μας, χωρίς θέματα και χωρίς προβλήματα. Βέβαια στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημάνω ότι σε ότι αφορά την Εύβοια η επιλογή του Φάνη Σπανού στη θέση του Αντιπεριφερειάρχη ήταν το δεύτερο δέλεαρ που είχα. Μεθοδικός αποδεικνύει καθημερινά ότι μπορεί μαζί με όλους να καταφέρει πάρα πολλά για το Νομό.

Και το σημαντικότερο και ο Περιφερειάρχης μας και ο Αντιπεριφερειάρχης έχουν τις πόρτες τους ανοιχτές ανά πάσα στιγμή σε όλο τον κόσμο. Λύνουν άμεσα τα προβλήματα

Λόγω της επαγγελματικής σου ιδιότητας ασχολήθηκες αρκετά στην Περιφέρεια με τα θέματα της Υπηρεσίας Συγκοινωνιών. Τι άλλαξε με την ανάληψη των καθηκόντων σας;

Ο ρόλος ο δικός μας, ως απλοί Περιφερειακοί Σύμβουλοι,  είναι καθαρά συμβουλευτικός. Προτεραιότητα μας σαν Περιφέρεια ήταν η άμεση εξυπηρέτηση του κόσμου. Το Τμήμα Μεταφορών εξυπηρετεί το 90% του κόσμου που επισκέπτεται το Περιφερειακό Μέγαρο. Υπάρχει έλλειψη προσωπικού. Οι υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες και γι αυτό αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο προσωπικό που πολλές φορές για να μπορέσει να βγάλει δουλειά κάθεται πέραν του ωραρίου εργασίας. Τα πράγματα έχουν αλλάξει όμως στο Μεταφορών και ο κόσμος εξυπηρετείται πλέον ή  την ίδια μέρα ή την επόμενη.

Τι κάνατε και έγινε αυτή η αλλαγή;

Επισκεφθήκαμε το Υπουργείο Μεταφορών στο Χολαργό. Είναι η μεγαλύτερη Διεύθυνση σε όλη την Ελλάδα. Τα πάντα είναι θέμα οργάνωσης. Συζητήσαμε με το προσωπικό και μετά προσπαθήσαμε να το εφαρμόσουμε στην πράξη στη δική μας διεύθυνση. Νομίζω ότι τα καταφέραμε σε πολύ μεγάλο βαθμό. Άλλωστε ήταν κάτι που το είχαμε ήδη σχεδιάσει εμείς. Απλά θέλαμε να το δούμε και λίγο στην πράξη.

papanastasioy vardakostas

Πώς είδαν αυτή την αλλαγή οι εργαζόμενοι στη Διεύθυνση Μεταφορών στην Εύβοια;

Εννοείται πως κάθε αλλαγή για να γίνει και να έχει αποτέλεσμα θα πρέπει να βρίσκει σύμφωνες και τις δύο πλευρές. Νομίζω ότι θέσαμε τα θέματα και πως και οι εργαζόμενοι οι οποίοι πραγματικά υπερβάλλουν τους εαυτούς τους πολλές φορές για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο προσαρμόστηκαν αμέσως. Αξίζουν συγχαρητήρια και στον Διευθυντή, τον κ. Λιαλιάρη που καταφέρνει να κρατήσει τις ισορροπίες από τη μια και από την άλλη να βγει η δουλειά. Είμαστε κοντά στον κόσμο. Και εγώ προσωπικά σχεδόν καθημερινά είμαι και ακούω τα θέματα που τους απασχολούν τα οποία μεταφέρω σε εκείνους που παίρνουν και τις τελικές αποφάσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017 23:14

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr