Τελευταία Νέα

Επίσκεψη της δημάρχου Ιστιαίας-Αιδηψού στο κατάστημα κράτησης γυναικείων φυλακών στον Ελεώνα Θηβών

Το Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα επισκέφτηκε η Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού κα. Λίνα Ευσταθίου-Σπανού μαζί με την κα. Φανή Παπαθωμά,  την κα. Μίνα Παπαναστασίου και μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων, την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017.
Η επίσκεψη, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας, περιελάμβανε συνάντηση με τον Διευθυντή του Καταστήματος Κράτησης κ. Γεώργιο Μακρή, τις εργαζόμενες στην Κοινωνική του Υπηρεσία και μέλη του προσωπικού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μακρής ενημέρωσε για όλες τις δράσεις που υλοποιούνται στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα, από το Υπουργείο Παιδείας,  το Δήμο Θηβαίων, το ΚΕΘΕΑ και  εθελοντικές ομάδες και τις θετικές επιπτώσεις που έχουν στις έγκλειστες.

Στη συνέχεια οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν σε διάφορους χώρους των φυλακών (στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, στα δημιουργικά εργαστήρια, στα μαγειρεία, στα ιατρεία κα) και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τις έγκλειστες και να ενημερωθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στη φυλακή ζουν 370 γυναίκες. Μεταξύ αυτών 33 με ισόβια κάθειρξη. Οι 170 είναι άπορες και λαμβάνουν τα βασικότερα είδη υγιεινής από την κοινωνική υπηρεσία. Οι 55 είναι εξαρτημένες, από τις οποίες 8 συμμετέχουν στην κοινότητα απεξάρτησης. Σε ειδική πτέρυγα κρατούνται 12 κορίτσια μετεφηβικής ηλικίας 18-21 ετών και 14 μωρομάνες ζουν με τα 14 μωρά τους ηλικίας μέχρι τριών ετών.

Η κα. Λίνα Ευσταθίου επικρότησε την πρωτοβουλία της Περιφερειακής Επιτροπής για την επίσκεψη, και συνεχάρη τον Διευθυντή των φυλακών και όλο το προσωπικό για την άριστη λειτουργία των φυλακών. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης  χάρισε παιδικά βιβλία και παιδικές τροφές στα παιδιά και στις μητέρες και ευχήθηκε να είναι σύντομη η πάροδος αυτής της δύσκολης περιόδου που διανύουν.

filakes eleona papathoma

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017 12:11

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr