Τελευταία Νέα

Τσιτσίγκος: «Ζητάμε την ανάκληση της απόφασης του Μαρτίου για να μην γίνει το εργοστάσιο απορριμμάτων δίπλα στο Κοιμητήριο»

«Ναι στο εργοστάσιο των απορριμμάτων, όχι στη χωροθέτηση αυτού στα 50 στρέμματα δίπλα στο Κοιμητήριο της Χαλκίδας» είπε κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χαλκίδας τη Δευτέρα το βράδυ ο Πρόεδρος του Συλλόγου της Έξω Παναγίτσας Νίκος Τσιτσίγκος, αναφερόμενος στο θέμα χωροθέτησης του εργοστασίου απορριμμάτων στη Χαλκίδα.

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης δεσμεύτηκε στα λεγόμενα του, όπως και στην προηγούμενη συνεδρίαση, επισημαίνοντας ότι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που πάρθηκε το Μάρτιο για την συγκεκριμένη περιοχή, έγινε για να μην χαθεί η χρηματοδότηση του έργου από την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, για ένα έργο που θα δώσει λύση στο θέμα των απορριμμάτων.

Όπως ανέφερε πιέζονταν τότε από το φορέα να «χωροθετήσουν» το έργο που πρόκειται να γίνει με χρήματα του δημοσίου. Στη συνέχεια, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δήμαρχος έγινε πρόταση να γίνει από την Τεχνική Βοήθεια του ΕΣΠΑ η οριστική μελέτη 990.000€ η οποία θα περιλαμβάνει Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων και ΧΥΤΥ.

Με το να γίνει η χωροθέτηση, όπως είπε ο δήμαρχος δεν απεντάχθηκε το έργο. Τη δεδομένη στιγμή ο κ. Παγώνης ζήτησε ανάκληση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου του Μαρτίου για το συγκεκριμένο χώρο στο νεκροταφείο και πρότεινε να χωροθετήσουν μετά τη μελέτη.

Αυτά είχε εξηγήσει και στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης. Ψηφίστηκε ομόφωνα η ανάκληση της απόφασης του Δ.Σ του Μαρτίου.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017 20:55

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr