Τελευταία Νέα

Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου στη συγκέντρωση του Δημήτρη Θωμά στην Κύμη- Θωμάς: «Ο δήμος μας βρίσκεται στο έλεος του Θεού…»

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες έστειλε ο πρώην δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς, πριν από λίγες μέρες από την Κύμη, ασκώντας σκληρή κριτική στην δημοτική αρχή Μπουραντά. Κάνοντας λόγο για ανικανότητα και αδιαφορία που έχει οδηγήσει το δήμο στο έλεος του Θεού, βάζοντας απέναντι ακόμη και τους υπαλλήλους.

Θέτοντας προ των ευθυνών τους και τους υπηρετούντες αυτή την δημοτική αρχή, τους οποίους κάλεσε να παραιτηθούν, αν δε μπορούν να συνεργαστούν, παράγοντας έργο για τους δημότες.

Η αίθουσα του Γηροκομείου στην Κύμη απεδείχθη μικρή για να χωρέσει τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του επικεφαλής των «Νέων Οριζόντων» Δημήτρη Θωμά, την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, το πρωί.

Οι «Νέοι Ορίζοντες» έχοντας ήδη 3,5 χρόνια στην αντιπολίτευση του δήμου Κύμης-Αλιβερίου, πραγματοποίησαν συγκέντρωση την Κυριακή με σκοπό να ενημερώσουν τους δημότες για την κατάσταση που επικρατεί στο δήμο, και να ακούσουν «δι’ επίσημων χειλέων» τις απόψεις και τους προβληματισμούς των δημοτών.

Ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς επεσήμανε ό,τι ο χρόνος που διοικεί το δήμο, η δημοτική αρχή Μπουραντά είναι ο ίδιος ακριβώς που είχε διανύσει και ο ίδιος στο δήμο. Και είναι αρκετός για να αντιληφθεί κανείς τη σοβαρότητα της κατάστασης, μίας δημοτικής αρχής που αδυνατεί να ανταπεξέλθει ακόμη και στα πιο απλά πράγματα που αφορούν την καθημερινότητα.

«Υποχρεούμαστε να κάνουμε τώρα αυτή τη συγκέντρωση που αφορά την Κύμη και την Κονίστρα και στο επόμενο διάστημα να κάνουμε μια ανάλογη στο Αλιβέρι» είπε ο κ. Θωμάς και συνέχισε: «Βρισκόμαστε σε μία εποχή που ο δήμος έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά. Ο δήμος μας βρίσκεται στο έλεος του Θεού… Με άλλοθι την οικονομική κρίση και την καμένη γη που δήθεν παρέλαβαν, δίχως να το παλεύουν και να το προσπαθούν, δυστυχώς έχουν οδηγήσει το δήμο σε αδιέξοδο και σε αδράνεια».

Έχοντας ως πρόσφατο παράδειγμα τα όσα διαδραματίστηκαν με τον βρεφονηπιακό σταθμό της Κύμης, ο κ. Θωμάς επεσήμανε:

«Είχαν 3,5 χρόνια απλήρωτη την ιδιοκτήτρια και τελικά δεν την πλήρωσαν με αποτέλεσμα να γίνει έξωση. Και τώρα ο παιδικός σταθμός στην Κύμη δε λειτουργεί. Αυτό τι δείχνει; Ανικανότητα; Αδιαφορία;»

Αναφέρθηκε στο δρόμο της Πλατάνας και στη δυνατότητα που υπήρχε να γίνει από την Περιφέρεια και τώρα κινδυνεύει εκεί να γίνει ατύχημα. «Ήρθε η Περιφέρεια και είπε, στο φτιάχνω, και δε δέχτηκαν την προσφορά της Περιφέρειας. Και οι λόγοι που δε τη δέχτηκαν είναι γνωστοί. Γιατί ο υπεργολάβος που είχε τη Νότια Εύβοια, όρισε το έργο σε έναν άλλο εργολάβο από την περιοχή που δεν ήταν της αρεσκείας τους… Ήταν του Θωμά».

Από τις παρατηρήσεις του κ. Θωμά δεν έλειψαν τα θέματα της καθημερινότητας τα οποία αντιλαμβάνονται πολύ καλύτερα οι δημότες Κύμης-Αλιβερίου που τα ζουν. Ο πρώην δήμαρχος αναφέρθηκε στην παρατημένη, όπως χαρακτήρισε αγροτική οδοποιία, τον ελλιπή ηλεκτροφωτισμό και τα προβλήματα με τις λάμπες, στην αποκομιδή απορριμμάτων, στον μη καθαρισμό κοινόχρηστων χώρων και πλατειών. Τα ασυντήρητα αντλιοστάσια και τις καταστραμμένες αντλίες που δεν λειτουργούν και ένας υδραυλικός που παλεύει για ολόκληρο τον πρώην δήμο Κύμης. «Ευτυχώς που υπάρχουν οι εθελοντές και οι σύλλογοι» είπε ο κ. Θωμάς και συνέχισε: «Σήμερα δε γίνονται έργα. Προβλήματα και αδιαφορία με τις κατολισθήσεις και στη Χιλή. Οι δημόσιες υπηρεσίες φεύγουν από την περιοχή και πολιτιστικές εκδηλώσεις δε γίνονται πλέον από το δήμο. Σε ότι αφορά δε την τρίτη ηλικία, τα μισά ΚΑΠΗ τα έκλεισαν και τα υπόλοιπα είναι σε αδράνεια».

Σε ό,τι αφορά τη νεολαία και τον αθλητισμό, ο κ. Θωμάς αναφέρθηκε στην καταστροφή του Κλειστού Γυμναστηρίου Κύμης από τα χιόνια, για το οποίο δεν έχει γίνει ούτε μελέτη όπως είπε ακόμη και στο ερειπωμένο γήπεδο ποδοσφαίρου.

Και για όλα τα παραπάνω που δεν έχει καταφέρει η παρούσα δημοτική αρχή, κάποιος πρέπει να φταίει όπως ανέφερε στα λεγόμενα του και αυτός είναι ο ίδιος κατά τους Μπουραντά-Γκοσιμίδα.

Για να συνεχίσει την ομιλία του δίνοντας απαντήσεις στα όσα ακούγονται γύρω-γύρω και τα όσα ο ίδιος υποστηρίζει σχετικά με αυτόν τον «πόλεμο» που όπως είπε δέχεται από την αρχή της θητείας Μπουραντά, που στόχο έχει να βλάψει τον ίδιο πολιτικά και μέλη της παράταξής του.

Βροντοφωνάζοντας για ακόμη μία φορά, ό,τι από τα ταμεία του δήμου δεν έλειπε ούτε ένα ευρώ. Κάτι που έχει πει πολλές φορές στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων, χωρίς να αντικρούεται αυτό, από τους συμβούλους της συμπολίτευσης.

«Αυτό που λένε συνεχώς είναι ότι δεν έχουν χρήματα ή ότι μας άφησαν καμένη γη. Δεν είναι έτσι. Ό,τι περνάμε εμείς στην προηγούμενη περίοδο, το ίδιο λαμβάνουν και αυτοί» είπε ο Δημήτρης Θωμάς.

Ο κ. Θωμάς έθιξε το πολύ σοβαρό θέμα με την αύξηση των τιμολογίων στο νερό στο 100% , προκειμένου να μπορεί η επιχείρηση ύδρευσης να πληρώνει το ρεύμα για τα αντλιοστάσια που επι θητείας Θωμά πλήρωνε ο Δήμος επισημαίνοντας, ό,τι η Αποκεντρωμένη το έκοψε αυτό γιατί δεν ήταν νόμιμο. Με αποτέλεσμα, όπως είπε, η δημοτική αρχή να βρίσκεται σε αδιέξοδο.

Τέλος, ο κ. Θωμάς αναφέρθηκε και στην απαξίωση των δημοτικών συμβουλίων, τα οποία όπως είπε περνούν τα θέματα οριακά. Καθώς πολλοί από το συνδυασμό της νυν διοίκησης δεν έρχονται πλέον.

Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με τους δημότες και Χριστουγεννιάτική εκδήλωση. Ενώ παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ό,τι στο χώρο συγκεντρώνονταν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους δημότες που αντιμετωπίζουν βιοποριστικά προβλήματα.

thomas2

thomas panel

thomas1

thomas3

thomas4

thomas5

 

thomas6

thomas7

thomas8

thomas9

thomas10

thomas12

thomas11

thomas16

thomas14

thomas19

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017 09:28

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr