bannerlive

Τελευταία Νέα

Ο Χρήστος Παγώνης διαβεβαιώνει στον ΕΥΡΙΠΟ 90FM ότι κανείς εργαζόμενος δεν θα χάσει τη δουλειά του – Εξηγεί τους λόγους που θα πρέπει να γίνει η ενεργειακή αναβάθμιση στο Δήμο Χαλκιδέων

Μετά τα επεισόδιά στο δημοτικό συμβούλιο της Χαλκίδας, την Τέταρτη 20 Δεκεμβρίου με την αντιπολίτευση αλλά και τους εργαζομένους να αντιδρουν στην πρόταση του δημάρχου για την μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης –αυτοματοποίηση του συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων και εφαρμογές SMART CITIES με εξοικονόμηση ενέργειας, στο δήμο Χαλκιδέων, δεν απαντήθηκε το ερώτημα από πού προέκυψε ο,τι θα χάσουν τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι στο δήμο της Χαλκίδας αν υλοποιηθεί η δράση.

Ο δήμαρχος Χαλκιδέων, Χρήστος Παγώνης διαβεβαίωσε σε συνέντευξή του την Τετάρτη το πρωί στον ΕΥΡΙΠΟ 90FM και στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, ό,τι κανείς εργαζόμενος δεν θα χάσει τη δουλειά του αλλά αντιθέτως, μέσα από τέτοιες δράσεις, όταν υλοποιηθούν θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας από το απόθεμα που θα μείνει στο δήμο Χαλκιδέων.

«Έγινε μία παρανόηση. Γι’ αυτό ζήτησα να αναβληθεί το θέμα. Γιατί για κάποιους υπήρχαν ακόμα στο μυαλό τους διάφορες φαντασίες, ιδεοληψίες και το άφησα να το συζητήσουμε πιο αναλυτικά, να πει ο καθένας τα επιχειρήματά του και η δημοτική αρχή τα δικά της, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες» είπε ο κ. Παγώνης και συνέχισε: «Αυτό που είπαμε το βράδυ. Ίσως δεν κατάλαβαν πολλοί,  άλλοι όσοι κατάλαβαν, δεν ήθελαν να προχωρήσουν τα πράγματα, γιατί θα αλλάξει πάρα πολύ η ποιότητα ζωής , και μέσα από τον οδοφωτισμό, στο δήμο Χαλκιδαίων. Δεν κάνω κάτι πρωτότυπο, αλλά είμαστε από τους πρωτοπόρους δήμους».

Ο κ. Παγώνης στη συνέχεια επισημαίνει ο,τι εκείνος μέσα από τη διαδρομή του έχει αποδείξει ότι δεν είναι υπερ των απολύσεων και των ιδιωτικοποιήσεων. Είμαι κοντά σε όλους τους εργαζόμενους, κοντά στους ανθρώπους της καθημερινότητας, αλλά πρέπει να ξεκολλήσουμε από το βάλτωμα που είμαστε.

Σε ό,τι αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του συστήματος Ηλεκτροφωτισμού στο δήμο Χαλκιδέων ο κ. Παγώνης ανέφερε: «Εδώ και πάρα πολλά χρόνια γίνεται μία κουβέντα σε ολη την Ευρώπη, σε όλο τον πολιτισμένο, τον αναπτυγμένο κόσμο. Και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια με ιδιαίτερη ένταση» είπε ο δήμαρχος και συνέχισε:

«Για να εξοικονομήσουμε ενέργεια, να κάνουμε ενεργειακές αναβαθμίσεις, να μειώσουμε το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο περιβάλλον. Αρα, στα πλαίσια αυτής της ενεργειακής αναβάθμισης, πήραμε μία πρωτοβουλία πέρα από άλλες δράσεις, όπως είναι να αλλάξουμε το καύσιμο στο κολυμβητήριο που είναι ενεργοβόρο , να υποβάλλουμε μελέτες για σχολεία, να τα αναβαθμίσουμε ενεργειακά, το δημαρχείο και άλλα δημόσια κτίρια. Έτσι είπαμε και στον οδοφωτισμό, με όλα τα φώτα που υπάρχουν στις πλατείες, στους δρόμους, στους κοινόχρηστους χώρους, να αντικαταστήσουμε τα συμβατικά αυτά φώτα με άλλης τεχνολογίας λαμπτήρες τύπου «λεντ», αλλά να έχουμε και ένα σύστημα που μπορούμε να το ελέγξουμε μέσα από αυτό το σύστημα έτσι ώστε να κερδίσουμε χρήματα».

Στη συνέχεια ο κ. Παγώνης, αναφέρθηκε στους τρόπους με τους οποίους μπορεί να υλοποιηθεί αυτή η πρόταση.

«Ο ένας τρόπος είναι να πάρουμε δάνειο. Ο άλλος τρόπος είναι να κάνουμε μέσω των συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μέσα από τη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Οικονομίας. Αυτά όμως για να γίνουν προϋποθέτουν την ύπαρξη μιας μελέτης. Μέσα από την τεχνολογία έχουν αναπτυχθεί νέες μέθοδοι οι οποίες γίνονται σε όλη την Ευρώπη».

Αναφέρθηκε και στην επαφή που είχε με το δήμαρχο Μαλεβιζίου, ένα δήμο δίπλα στο Ηράκλειο της Κρήτης ο οποίος έχει υλοποιήσει ήδη αυτή τη δράση ο οποίος του ανέφερε ότι τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και πως έχουν εξοικονόμηση ενέργειας 70%.

Ακούστε εδώ τι δήλωσε στη συνέχεια της συνέντευξης του ο κ. Παγώνης και  ποια είναι τα οφέλη για το δήμο της Χαλκίδας…

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017 02:39

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr