Τελευταία Νέα

Με την απόφαση του Δ.Σ συντάσσεται ο Νίκος Φατούσης για τους πρόσφυγες

Λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει τις τελευταίες μέρες ο δημοτικός σύμβουλος Ερέτριας Νίκος Φατούσης, δεν παρέστη στη σύσκεψη που έγινε για τους πρόσφυγες στο δημαρχείο της Αμαρύνθου το απόγευμα της Τετάρτης. Έστειλε όμως, στην Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Μαρία Φουσέκα  την παρακάτω επιστολή, με τις θέσεις του για το θέμα των προσφύγων.

ΠΡΟΣ.. κ. Μαρία Φουσέκα , πρόεδρο Δ.Σ. Δήμου Ερέτριας 26 Δεκεμβρίου 2017 

Κυρία πρόεδρε καταρχάς χρόνια πολλά για τις εορτάσιμες ημέρες των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς. Λόγοι υγείας δεν μου επιτρέπουν να παραστώ στη σύσκεψη της 27- Δεκεμβρίου 2017 του Δ.Σ. με ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως είναι το μεταναστευτικό. Σας αποστέλλω την παρούσα επιστολή την οποία παρακαλώ όπως αναγνώσετε στο εν λόγω Δημοτικό Συμβούλιο. 

Είναι λυπηρό τέτοιες μέρες να καλούμαστε ως αιρετοί να πάρουμε αποφάσεις για την τύχη ανθρώπινων ψυχών που εγκαταστάθηκαν στο Δήμο με διαδικασίες που δεν συνάδουν με τους κανόνες λειτουργίας μιας δημοκρατικής χώρας. Οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να ενσωματωθούν με την ελληνική κοινωνία και να ζήσουν ανάμεσα μας. Τα παιδιά τους πάνε στα ελληνικά σχολεία με ότι αυτό συνεπάγεται. Το ερώτημα που τέθηκε το 2016 στο Δ.Σ. , όπου πάρθηκε και η σχετική απόφαση ήταν αν τελικά ο Δήμος Ερέτριας, έχει τις υποδομές και μπορεί να ανταπεξέλθει στη φιλοξενία προσφύγων. Οι απαντήσεις που δόθηκαν μετά από πολύ σκέψη και συζήτηση ήταν όχι. 

Ο Δήμος είναι τουριστικός και θα πρέπει όλοι πρώτα πρώτα να σεβαστούμε την ιστορία του και την συνέχεια το προϊόν στο οποίο στηρίζονται οι Δημότες μας, προσπαθώντας με την σειρά τους να συμβάλουν στην πολιτιστική και όχι μόνο ανάδειξη αυτού του τόπου. 

Νομίζω ότι το φρόνιμο στην παρούσα φάση και με το τρόπο που έγιναν όλα χωρίς ίχνος σεβασμού από την κυβέρνηση στην δημοτική αρχή της Ερέτριας, η απόφαση είναι μονόδρομος. Εμμένουμε στη θέση και στην απόφαση μας και το βροντοφωνάζουμε με οποιονδήποτε τρόπο προκειμένου να φτάσει στα αυτιά των "ανεγκέφαλων" που μας κυβερνούν. 

Εμμένω στην απόφαση του 2016 του Δημοτικού Συμβουλίου και στηρίζω αυτό που θα αποφασίσει η πλειοψηφία με άπλετο σεβασμό προς το Δ.Σ. και κατ επέκταση προς τους Δημότες του καλλικρατικού Δήμου Ερέτριας. 

Σας ευχαριστώ 

Νικόλαος Χ. Φατούσης Δημοτικός Σύμβουλος Ερέτριας

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018 02:42

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr