bannerlive

Τελευταία Νέα

Με «άρωμα» εκλογών η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη

Με ισχυρή αυτοπεποίθηση και πρόγραμμα που μπορεί να βγάλει τη Χώρα από τα δύσκολα, εμφανίστηκε στην ομιλία του το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, ο αρχηγός της Ν.Δ Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως ο κίνδυνος για την πατρίδα δεν έχει περάσει.

Στο κατάμεστο από κόσμο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» ο κ. Μητσοτάκης, με «άρωμα» εκλογών ανέπτυξε περιεκτικά το πρόγραμμα της Ν.Δ αναφερόμενος στους στόχους που βάζει η Ν.Δ, θέλοντας να χτίσει ένα Κράτος δικαίου. Καλώντας όλους τους Έλληνες να δουλέψουν μαζί για να φτιάξουν ένα νέο συμβόλαιο εμπιστοσύνης που θα στηρίζεται πάνω στην αξιοκρατία, την εργατικότητα, την ασφάλεια, τη δικαιοσύνη, τις ευκαιρίες για όλους λόγο για ανικανότητα της πολιτείας να σταθεί αντάξια των προσδοκιών των πολιτών της.

Πεπεισμένος ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα του, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι του χρόνου θα έρθει στη Θεσσαλονίκη μία βδομάδα νωρίτερα για να εγκαινιάσει την Έκθεση.

«Έχω περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα και διαπιστώνω πως ο κοινωνικός ανελκυστήρας που ανέβαζε πολλούς στο παρελθόν από τα φτώχεια στην ευημερία, σήμερα έχει βραχυκυκλώσει. Κρατάει σταθερά τους φτωχούς και κατεβάζει πιο κάτω τη μεσαία τάξη» ανέφερε ο Πρόεδρος της Ν.Δ και συνέχισε:

«Βλέπω την αύξηση της υπογεννητικότητας και ανησυχώ βαθιά. Αποτελεί ένα τεράστιο κίνδυνο για το ίδιο μας το έθνος. Η Ελλάδα σταδιακά γερνάει και χάνει τον οικονομικό της δυναμισμό. Όλες αυτές οι διαπιστώσεις έχουν ένα ακόμη πιο δυσοίωνο υπόστρωμα: το «τίποτα δεν αλλάζει γιατί όλοι ίδιοι είναι» που έχει διαποτίσει μεγάλο μέρος της κοινωνίας και μας εγκλωβίζει σε ένα σπιράλ εθνικής ηττοπάθειας και συρρίκνωσης».

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες έστειλε για το Σκοπιανό, χωρίς να αφήνει περιθώρια τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει αυτήν τη συμφωνία είτε τώρα είτε στην επόμενη Βουλή. Ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από τους παραβρισκόμενους άφησε να εννοηθεί ότι αν η συμφωνία αυτή δεν περάσει με Κυβέρνηση Τσίπρα, εκείνος στη συνέχεια δεν πρόκειται να το κάνει.

«Κι αν τελικά η συμφωνία που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφιστεί από την ελληνική Βουλή, τότε θα πρέπει και η άλλη πλευρά να γνωρίζει ότι η διαπραγμάτευση ξεκινά από την αρχή» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Στήριξη στους επιχειρηματίες, μείωση του ΕΝΦΙΑ στο 30% ,κατάργηση των capital controls και του Νόμου Κατρούγκαλου

Στήριξη στους επιχειρηματίες με ισχυρά κίνητρα επενδύσεων, εργαλεία χρηματοδότησης για τη στήριξη των επιχειρήσεων, μείωση εταιρικού φόρου, μείωση του συντελεστή που επιβαρύνει τα επιχειρηματικά κέρδη στο 24%, από 40% που βρίσκεται σήμερα και άνοιγμα στις διεθνείς αγορές προβλέπει το πρόγραμμα της Ν.Δ.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης θα βελτιώσει τη φορολογική συμμόρφωση. Με σημαντικά μειωμένους φορολογικούς συντελεστές, τα κίνητρα για φοροδιαφυγή μειώνονται. Έχω προτείνει μία συμφωνία αλήθειας με την επιχειρηματική κοινότητα και είμαι σίγουρος ότι θα γίνει αποδεκτή. Εμείς θα μειώσουμε τους φόρους, θα απλοποιήσουμε το επιχειρηματικό περιβάλλον, θα βοηθήσουμε τη ρευστότητα» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Σε ότι αφορά τον ΕΝΦΙΑ ο κ. Μητσοτάκης, αφού χαρακτήρισε «κακό αντιγραφέα» τον κ. Τσίπρα γιατί όπως είπε από αυτό το βήμα είχε υποσχεθεί μείωση του ΕΝΦΙΑ και αντ’ αυτού προχώρησε σε αύξηση. Αναφερόμενος στο σχεδιασμό της Ν.Δ επεσήμανε πως μπορεί η Ν.Δ να προβεί σε μείωση του ΕΝΦΙΑ 30% με τρόπο δίκαιο ώστε να ωφεληθούν όλοι και κυρίως η μεσαία τάξη.

«Και επειδή πιστεύω στους Έλληνες μία από τις πρώτες αποφάσεις της επόμενης κυβέρνησης θα είναι η πλήρης κατάργηση των capital controls. Και είμαι σίγουρος ότι, αντί να φύγουν χρήματα από τις τράπεζες, θα επιστρέψουν κεφάλαια σε αυτές. Ξεκινώντας με τις εταιρικές καταθέσεις -πάνω από 10 δις.- που βρίσκονται ήδη στο εξωτερικό» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στο Νόμο Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό, ο κ. Μητσοτάκης τον χαρακτήρισε κακό και ανακοίνωσε πως η Ν.Δ θα τον καταργήσει.

«Ο νόμος Κατρούγκαλου καταργείται. Όποιος κοπιάζει μια ζωή ως εργαζόμενος θα παίρνει μεγαλύτερη σύνταξη. Οι εισφορές για κύρια σύνταξη από 20%, που είναι σήμερα, θα μειωθούν σταδιακά εντός τετραετίας στο 15%. Έτσι θα βελτιωθεί το διαθέσιμο εισόδημα για τους μισθωτούς και θα διευκολύνουμε τις προσλήψεις για τους ανέργους», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Οι 6 βασικοί στόχοι που θέτει η Ν.Δ

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε 6 στόχους που θέτει η Ν.Δ.

1ος Στόχος: Μία κοινωνία που δίνει ευκαιρίες προόδου και ευημερίας σε όλους. Που κάνει πράξη το χρέος αλληλεγγύης που έχουμε όλοι μας προς τους πιο αδύναμους. Όπως επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης αυτός είναι ο μόνος δρόμος να μειωθούν οι ανισότητες. Τα τελευταία χρόνια, ανέφερε, ζήσαμε την εισοδηματική καθίζηση της μεσαίας τάξης, τη φορολογική αφαίμαξη, τους μισθούς πείνας για τους νεότερους. Ο ιμάντας της κοινωνικής ανόδου πρέπει να ξαναμπεί σε λειτουργία δίνοντας ευκαιρίες στα παιδιά των σκληρά εργαζόμενων Ελλήνων να ζήσουν καλύτερα από τους γονείς τους. Η διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι αυτό δεν θα συμβεί με αναδιανομή της μιζέριας, αλλά με την παραγωγή νέου πλούτου, και αυτό με πάει στο δεύτερο στόχο.  

2ος Στόχος: Μία οικονομία παραγωγική, ψηφιακή, καινοτόμο που θα προσελκύει επενδύσεις σε υγιείς βάσεις, όμως, αυτήν τη φορά. Με εθνικό Σχέδιο για τον Τουρισμό, την Πρωτογενή παραγωγή, τη Βιομηχανία, την Ενέργεια, τη Ναυτιλία, τις Υπηρεσίες. Με οδικό χάρτη για τις Επενδύσεις, τις συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα και τους Μικρομεσαίους. Με στροφή της επιχειρηματικότητας στην υγιή δράση, μακριά από το σάπιο κρατικοδίαιτο καπιταλισμό.

3ος Στόχος: Ένα πολιτικό σύστημα λειτουργικό και ένα κράτος αποτελεσματικό. Αυτό σημαίνει εμβάθυνση της Δημοκρατίας με περισσότερα δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις για τους πολίτες. Με επέκταση της δυνατότητας ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού. Και Συνταγματική αναθεώρηση για να αντιμετωπιστούν οι θεσμικές στρεβλώσεις του παρελθόντος. Ενίσχυση της λογοδοσίας του πολιτικού προσωπικού και της διαφάνειας, μία Διοίκηση ευέλικτη για τον πολίτη και όχι για τη γραφειοκρατία. Με  χρήση της τεχνολογίας και με στελέχη που θα αξιολογούνται και θα επιμορφώνονται συνεχώς.

4ος Στόχος: Παιδεία, που προετοιμάζει το μέλλον, παρακολουθώντας την οικονομία. Ενίσχυση της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης και άμεση χρήση της τεχνολογίας παντού. Σημαίνει σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας. Σύγχρονα προγράμματα και εγκαταστάσεις, σαφές και αξιόπιστο εξεταστικό σύστημα και ενημερωμένοι καθηγητές. Αξιολόγηση παντού. Και φοιτητές σε πανεπιστήμια αξιοκρατικά, ανταγωνιστικά, ανοιχτά στον κόσμο. Με ελευθερία πρόσβασης στη γνώση και στις ιδέες, αλλά όχι στην ανομία.

5ος Στόχος: Μία χώρα που αντιμετωπίζει το κράτος δικαίου και την ασφάλεια ως προϋποθέσεις της Δημοκρατίας. Αυτό σημαίνει: Αποτελεσματική και ποιοτική Δικαιοσύνη, Αστυνομία που επιτελεί απερίσπαστη την αποστολή της. Πολίτες που χαίρονται τις γειτονιές τους, πανεπιστήμια και κτίρια ελεύθερα από καταλήψεις και γιάφκες της βίας. Όχι με τρομοκράτες και παράνομους που βγαίνουν κάθε τόσο από τις φυλακές.

6ος Στόχος: Μία χώρα που δεν θα ανήκει, απλώς, στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ. Αλλά θα μετέχει στη διαμόρφωσή τους, συνδυάζοντας εθνικές προτεραιότητες, κοινοτικές ευθύνες και συμμαχικές αναγκαιότητες. Αυτό σημαίνει πως επανακτούμε την ισότιμη σχέση μας με τους εταίρους μας. Πως έχουμε άποψη και σχέδιο δράσης για κάθε εξέλιξη σε έναν κόσμο που αλλάζει.  Και που αξιοποιούμε τη δύναμη του Ελληνισμού παντού στον κόσμο.

20180915 195258

20180915 195913

 DIM5972

 DIM5994

 DIM6028

 DIM6053

 DIM6296

 DIM6307

 DIM6402

 DIM6404

 DIM6471

 DIM6543

 DIM6627

 DIM6659

a

b

DSC 7491

DSC 7506

DSC 7512

DSC 7515

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2018 11:41

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr