bannerlive

Τελευταία Νέα

Ο Σίμος Κεδίκογλου από την Κάρυστο: "Μέσα από ειλικρινή διάλογο η ανάδειξη λύσεων για την αξιοποίηση του πλούτου της Εύβοιας"

Σειρά επαφών με φορείς, εκπροσώπους συλλόγων, ελεύθερους επαγγελματίες, επιχειρηματίες και πολίτες της Καρυστίας έχει ο Σίμος Κεδίκογλου, πριν λίγες μέρες ξεκινώντας έναν ουσιαστικό διάλογο για τις ανάγκες και τα προβλήματα, που άμεσα πρέπει να αντιμετωπιστούν, στοχεύοντας στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Εύβοιας.

Στο πλαίσιο καταγραφής και ανάδειξης κρίσιμων ζητημάτων, για τα οποία αγωνιούν όχι μόνο ο κόσμος της αγοράς , αλλά και οι κάτοικοι των χωριών της Καρυστίας ο Σίμος Κεδίκογλου προκάλεσε ανοιχτές παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου Καρύστου Γιώργο Λυκουρόπουλο, τον αντιπρόεδρο του Σωματείου Τουριστικών Επιχειρήσεων Καρύστου Λαγώνικο Νίκο, αλλά και με τον τουριστικό επιχειρηματία κ. Θάνο Μάμα. Παράλληλα, συνομίλησαν με καταστηματάρχες και κατοίκους της Καρύστου.

Αρχικά, ο βουλευτής συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Καρύστου κ. Πολυχρόνη Πολυχρονίου, τον πρόεδρο και τα μέλη της ΔΗΜ. Τ. Ο Καρύστου, Δρόσο Κωνσταντίνο, Παντελή Νικόλαο και Ρούλα Κορδώνη είχε διαδοχικές συναντήσεις με την Υπολιμενάρχη Καρύστου, κα Βαλεντίνα Χατζηδημητρίου και τον Διοικητή Λιμενικής Αστυνομίας, κ. Δημήτρη Μητροπέτρο, καθώς και με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Καρύστου.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το λατομείο του Αντώνη Ζούρα, όπου τους περίμενε ο πρόεδρος του Σωματείου Λατόμων Σωτήρης Κρισίλιας και τα μέλη κ.κ Ιωάννης Κανατάς και Ανδρέας Ράπτης, για να συζητήσουν ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο και να καταθέσουν προτάσεις για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των λατομικών επιχειρήσεων και στη συνέχεια, επισκέφθηκαν την κτηνοτροφική μονάδα του κ. Μπένου.

Τέλος, επόμενος σταθμός ήταν τα Στύρα, όπου έγινε συνάντηση με τους δασοπυροσβέστες.

Ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε, ότι μέσα από την καταγραφή των παρατηρήσεων και των προτάσεων των φορέων και των συλλόγων θα καταλήξουν στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων, επιδιώκοντας άμεσα λύσεις. Όπως είπε: « Η Νότια Καρυστία είναι άλλη μία περιοχή της Εύβοιας με πλούσιο αναπτυξιακό δυναμικό που δυστυχώς οι κάτοικοί της δεν μπορούν να καρπωθούν. Το πιο σημαντικό είναι να συζητήσουμε διεξοδικά για να μπορέσουμε να βρούμε λύσεις στα σημερινά προβλήματα μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις και ιδέες».

Ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καρύστου Γιώργος Λυκουρόπουλος αναφέρθηκε σε τρία ζητήματα: Στη σύνδεση της Καρύστου με τις Κυκλάδες, στη βελτίωση του οδικού δικτύου ως απαραίτητη προϋπόθεση ανάπτυξης και στην ανάγκη να γίνουν ενέργειες, προκειμένου τα προϊόντα που παράγει η Κάρυστος να κατοχυρώσουν την προέλευση και την ταυτότητά τους.

Ο αντιπρόεδρος του Σωματείου τουριστικών επιχειρήσεων περιοχής Καρύστου τόνισε, ότι θα πρέπει να γίνουν ενέργειες προς την κατεύθυνση ενίσχυσης του τουρισμού εμπειρίας, καθώς η Νότια Εύβοια αποτελεί μία αυθεντική ελληνική περιοχή.

Ο Σίμος Κεδίκογλου είχε επαφές με τον Δήμαρχο Καρύστου Λευτέρη Ραβιόλο και τον σύμβουλο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για θέματα λιμενικής πολιτικής, πρώην πρόεδρο του ΟΛΝΕ κ. Θανάση Τσέργα.

 IMG 0541 1

IMG 0554 1

IMG 0587 1

IMG 0597 1

IMG 0605

IMG 0715

IMG 0725

IMG 0874

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2018 15:07

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr