bannernew6

Τελευταία Νέα

Ο Α. Λοβέρδος στον ΕΥΡΙΠΟ 90FM: «Από τη νέα ηγεσία εξαρτάται η δυναμική που μπορεί να αποκτήσει το ΠΑΣΟΚ τώρα που το πείραμα Τσίπρα αποτυγχάνει»

Κάλεσμα να συμμετέχουν όλοι  στην ψηφοφορία για την νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έκανε μέσα από συνέντευξη του στον ΕΥΡΙΠΟ 90FMκαι στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, την Τετάρτη 10 Ιουνίου το πρωί. Ο κ. Λοβέρδος μίλησε για το νέο ΠΑΣΟΚ της Δημοκρατικής Παράταξης κάνοντας λόγο για σεβασμό στο παρελθόν, σεβασμό στη διατήρηση του συμβόλου του Κινήματος αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι από τα λάθη και τις παραλήψεις είναι πιο πολλά αυτά που έχει προσφέρει όλα αυτά.  Σε ότι αφορά στην δεξαμενή των ψήφων από όπου θα αντλήσει ψηφοφόρους δήλωσε:

 «Μπορεί να έχει μειωθεί η δύναμη του ΠΑΣΟΚ αλλά παραμένει ζωντανό στον κόσμο. Υπάρχουν τα δίκτυα του στην τοπική αυτοδιοίκηση και τον συνδικαλισμό και η προσδοκία ότι μία νέα ηγεσία μπορεί αν είναι σε θέση, να του δώσει τη δυναμική που μπορεί να πάρει το κόμμα αυτό, στην περίοδο που το «πείραμα» Τσίπρα αποτυγχάνει. Η δική μας μείωση των δυνάμεων συναρτήθηκε με την αύξηση της δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίστηκε ως ελπίδα και υποσχόταν λαγούς με πετραχήλια» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Λοβέρδος.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην  επί 40 χρόνια σχέση του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τις ικανότητες και την εμπειρία του καθώς επίσης σ τις προβληματικές σχέσεις με τον Γιώργο Παπανδρέου για τον  οποίο δηλώνει αποφασισμένος να μην του κάνει κάλεσμα συνεργασίας στο μέλλον.

Μίλησε για τις ευθύνες και την κατάσταση που οδήγησε σε αυτή τη συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ του 40%  (πριν 5 χρόνια) λέγοντας:

«Τα λάθη τα καταγράψαμε. Το βασικότερο είναι η στέρησης εισοδήματος από τον κόσμο λόγω της κρίσης και η ανάγκη να αντιμετωπιστεί αυτή. Το δεύτερο είναι μία κατάσταση στην οποία περιπέσαμε, η οποία προέκυψε από τα χρόνια άσκησης της εξουσίας. Πιστεύαμε  ότι αυτός είναι ο βασικός μας σκοπός  και ο μόνιμος σκοπός μας και ο διαρκής σκοπός μας και ο μείζον σκοπός μας δηλαδή να διαχειριστούμε την εξουσία. Αυτό οδήγησε στην αποξένωση μας από τη βάση. Και όταν χρειάστηκε, στις δύσκολες ώρες της κρίσης η βάση δε μας υπερασπίστηκε. Οι άνθρωποί μας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μας υπερασπίστηκαν, οι άνθρωποί μας στο συνδικαλισμό δεν μας υπερασπίστηκαν. Το τρίτο, είναι τα ζητήματα διαφθοράς. Η υπόθεση της διαφθοράς ξεσκεπάστηκε το 2012,  μας στέρησε τη δεύτερη θέση, στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012. Ένα πολύ βασικό λάθος είναι ότι δεν καταφέραμε να κάνουμε το Κράτος έτσι όπως χρειάζεται για να βοηθήσει στην ανάπτυξη η οποία υπήρξε ένας στόχος που τα χρόνια της κρίσης ειδικά δεν προωθήθηκε όσο θα έπρεπε. Και ακόμη υπάρχει και ένα μεγάλο λάθος το Μάιο του 2010 να μη ζητήσουμε 180 ψήφους όπως πρότεινε ο κ. Βενιζέλος για την υιοθέτηση του μνημονίου.  Έτσι η Ν.Δ η υπεύθυνη για την κρίση απέφυγε να αναλάβει τις ευθύνες της».

Στη συνέχεια, ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε και στα λάθη των στελεχών αναγνωρίζοντας και προσωπικά του λάθη. «Υπάρχουν και τα λάθη των στελεχών που αφορούν και εμένα προσωπικά γιατί κι εγώ έκανα λάθη. Υπό την έννοια αυτή η αυτοκριτική έγινε στο συνέδριο και κατέληξα ότι το ισοζύγιο δεν είναι αρνητικό είναι θετικό για το ΠΑΣΟΚ» είπε ο κ. Λοβέρδος μιλώντας στη συνέχεια για Γενίτσαρους ,αχάριστους και αφιλότιμους. «Στις δύσκολες φαίνεται αυτός που αγαπάει πραγματικά, στις δύσκολες στιγμές φαίνεται αυτός ο οποίος έχει κάτι να πει, στις δύσκολές στιγμές φαίνεται αν ο πολιτικός είναι από μέταλλο ή είναι του γλυκού νερού» είπε ο κ. Λοβέρδος.

Σε ότι αφορά στο όραμα του για την επόμενη μέρα. «Ανασυγκρότηση του παραγωγικού ιστού, ανάπτυξη, είναι τα βασικά μας συνθήματα. Παραγωγή πλούτου προκειμένου αυτός να μπορεί να μπορεί να διανεμηθεί. Αυτό σημαίνει εθνικός στόχος η αλλαγή του Κράτους ή ο παραμερισμός του Κράτους» είπε ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνοντας λόγο για δημαγωγίες και ψεύτικα λόγια που δεν ανταποκρίθηκαν στην πραγματικότητα.  

Για την προσέλευση των φίλων και στελεχών του ΠΑΣΟΚ στις κάλπες ανέφερε: «Προσδοκούμε σε μία μεγάλη συμμετοχή. Να μάθουν που στήνονται οι κάλπες και να έρθουν να συμμετέχουν όλοι. Και αν πιστεύουν ότι μπορώ να με στηρίξουν με την ψήφο τους».

 

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Ιουνίου 2015 16:15

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr