bannernew5

Τελευταία Νέα

Αλεξάνδρα Θαλασσινού: «Όλη η αλήθεια για το Διοικητήριο στην Κύμη!»

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δήμος για όλους»  του Δήμου Κύμης Αλιβερίου Αλεξάνδρα Θαλασσινού με δελτίο τύπου που εξέδωσε η παράταξη αναφέρεται στα όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφορικά με το θέμα του Διοικητηρίου της Κύμης, χώρος στον οποίο σήμερα στεγάζεται ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ο οποίος όπως επισημαίνει η κα Θαλασσινού και όπως ανέφερε και στη συνεδρίαση χρωστάει 140.000€. Με τη δωρεά που πρότεινε η δημοτική αρχή να γίνει στο δήμο, αυτόματα ο δήμος αναλαμβάνει και την αποπληρωμή του χρέους. Και αν είχε τα χρήματα καλά θα ήταν. Αλλά για να γίνει δωρεά το κτίριο αυτό με τα χρέη που έχει ο δήμος θα πρέπει να πάρει δάνειο. Χαρακτηριστικά η κα Θαλασσινού αναφέρει:

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 16ης Οκτωβρίου το 11ο θέμα ημερήσιας διάταξης ήταν το ζήτημα «Αλλαγή όρων δόμησης εντός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Κύμης στο Ο.Τ. 126, το οποίο χαρακτηρίζεται ως χώρος Διοικητηρίου».
Αφού έγινε εισήγηση από τη Δημοτική Αρχή και τοποθετήθηκε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, εν συνεχεία, πριν ψηφίσει υπέρ ή κατά αυτής της εισήγησης της Δημοτικής Αρχής, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, η Αλεξάνδρα Θαλασσινού, ζήτησε διευκρινίσεις. Της απάντησαν οι εισηγητές αυτής της πρότασης ότι στο χώρο αυτό που ήταν παλιά ελαιοτριβείο, τώρα στεγάζεται ο Αγροτικός Συνεταιρισμός. Στην ερώτησή της αν ο Συνεταιρισμός είναι οικονομικά υγιής, η απάντηση ήταν ότι έχει πολλά χρέη προς την Κτηματική Υπηρεσία(140000€).

Στην απορία της με τι πόρους θα αγοράσει ο Δήμος το χώρο αυτό για να φτιάξει διοικητήριο, κέντρο πολιτισμού και υπόγειο χώρο στάθμευσης, η απάντηση ήταν με δανεισμό. Δηλαδή, θα δανειστεί ο Δήμος, για να αγοράσει αυτό το οικόπεδο και τα χρέη του, για να φτιάξει διοικητήριο (τη στιγμή που στην Κύμη υπάρχει ωραιότατο νεοκλασικό –ασυντήρητο βέβαια μέχρι σήμερα-δημαρχείο) και κέντρο πολιτισμού .

Στο σημείο αυτό, η Αλεξάνδρα Θαλασσινού τόνισε ότι είναι υπέρ του να φτιαχτεί κέντρο πολιτισμού στην Κύμη αλλά όχι σε αυτό το χώρο. Ακόμη τόνισε πως αυτή τη στιγμή προτεραιότητα στην Κύμη είναι να λυθεί το μείζον και κατεπείγον θέμα της έλλειψης νερού.Κι έπειτα το κέντρο πολιτισμού να κατασκευαστεί στην Κύμη αλλά είτε σε κάποιο χώρο που θα αγοράσει ο Δήμος (βρίσκοντας πόρους μέσω κάποιου προγράμματος κι όχι με δανεισμό) είτε σε κάποιο κληροδότημα (αλήθεια, δεν απάντησε η Δημοτική Αρχή αν έχει στα σοβαρά προβεί σε καταγραφή των κληροδοτημάτων του Δήμου). Και αυτή η πρόταση βέβαια δεν έγινε κατανοητή από κάποιους ή ακόμη χειρότερα ερμηνεύτηκε όπως βόλευε τα μικροπολιτικά παιχνίδια και τον ψευτοτοπικισμό ορισμένων, διαδίδοντας ότι η Αλεξάνδρα Θαλασσινού θέλει να γίνει κέντρο πολιτισμού στο Αλιβέρι. Αυτό όμως που η Αλεξάνδρα Θαλασσινού επεσήμανε ήταν να μη γίνει στην Κύμη το ίδιο λάθος όπως και στο Αλιβέρι. Το Αλιβέρι το έφερε ως παράδειγμα όπου η Δημοτική Αρχή σκοπεύει να φτιάξει Διοικητήριο στις πολυκατοικίες της ΔΕΗ που είναι ολοσχερώς κατεστραμμένες, η ΔΕΗ δεν τις έχει παραχωρήσει στο Δήμο, είναι σε σημείο πολύ έξω από το κέντρο της πόλης και δεν είναι εύκολα προσβάσιμο και με αυτή την έννοια θα «πετάξει» χρήματα ο Δήμος, τη στιγμή που το νέο σχέδιο πόλεως (από το 1985) προβλέπει πλατεία, διοικητήριο και κέντρο πολιτισμού απέναντι από το ΚΤΕΛ στην περιοχή Λιβάδια. Εξέφρασε επίσης την απορία της στο Δήμαρχο, γιατί ενώ είναι διαχρονικά υπέρμαχος του να μη χωριστεί ο Δήμος ,επιθυμεί κι άλλο διοικητήριο. Απάντηση βέβαια δε δόθηκε σε αυτό.
Και επί πλέον, από ό,τι πληροφορηθήκαμε μετά τη συνεδρίαση, ο εν λόγω Συνεταιρισμός και η Διοίκησή του φαίνεται να στερείται οιασδήποτε νομιμότητας αφού ο μεν πρώτος δεν προσαρμόσθηκε διαδοχικά στους Νόμους περί Αγροτικών Συνεταιρισμών Ν.4015/2011 (ΦΕΚ Α' 210/21.09.2011), και Ν.4384/2016 (ΦΕΚ Α' 78/26.04.2016) , και δεν έχει συμπεριληφθεί στο Μητρώο Αγροτικών Συνεταιρισμών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ είναι αδιευκρίνιστο η εμφανιζόμενη ως διαχειρίστρια Διοίκηση του Συνεταιρισμού και των περιουσιακών του στοιχείων , από πότε έχει να ανανεώσει εκλογικά τη θητεία της, και συνεπώς θεωρείται ως μη υφιστάμενη. Ο δε τελευταίος νόμος ρητά ορίζει ότι Συνεταιρισμός εκτός Μητρώου, καταργείται, μετά μια ημερομηνία που ήδη έχει παρέλθει. Τα δε περιουσιακά του στοιχεία είτε με απόφαση των συνεταιρισμένων μεταβιβάζονται δωρεάν σε φορείς κοινωφελούς σκοπού, κατά προτίμηση σχετικούς με την αγροτιά, είτε αν αυτό δε γίνει, μεταφέρονται αυτοδίκαια στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Και το ερώτημα παραμένει: Δεν τα γνωρίζει αυτά η Νομική Υπηρεσία του Δήμου; Πώς συμβουλεύει το Δήμαρχο να αγοράσει ένα «ανύπαρκτο» κτίριο, από «ανύπαρκτο» φορέα, με υπογραφή «ανύπαρκτου» πωλητή, συμμετέχοντας μάλιστα στην πιθανή απαλλαγή πιθανών ευθυνών για χρέη προς το Δημόσιο των μέχρι τώρα διαχειριστών του; Ή μήπως κάτι χειρότερο συμβαίνει; Το θέμα κάτι «μυρίζει»......
Κάθε φορά που θα προσπαθούν ορισμένοι να παραχαράσσουν την αλήθεια και τις ακριβείς προτάσεις και τα επιχειρήματα των άλλων, θα λάμπει τελικά η αλήθεια και οι πραγματικές προτάσεις της αντιπολίτευσης. Οι μαέστροι της παραποίησης της αλήθειας που διαδίδουν ό,τι τους συμφέρει, καλό θα ήταν να κάτσουν να σκεφτούν τους προβληματισμούς και τους ενδοιασμούς που τους παραθέσαμε και να συνεργαστούμε δημιουργικά και αποτελεσματικά προς το συλλογικό συμφέρον της κοινωνίας του Δήμου μας. Εν καιρώ, θα μάθουμε όλοι τι σηματοδοτεί στην πράξη η απλή αναλογική, πώς καλλιεργείται κουλτούρα συνεργασίας με βάση την αληθινή κι όχι κίβδηλη δημοκρατία και πολυφωνία!

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019 23:07

kimi denpao

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr