bannernew5

Τελευταία Νέα

Φατούσης: «Εύχομαι ο λαός την ερχόμενη Κυριακή με τη ψήφο του ΝΑΙ να δώσει την ευκαιρία να μείνουμε εντός Ευρώπης και ευρώ ώστε να μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε»

Ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ερέτριας Νίκος Φατούσης αναφέρει τα παρακάτω με αφορμή το δημοψήφισμα:

Το ελληνικό κράτος χρεοκόπησε και το πρόγραμμα διάσωσης έληξε. Η φαντασίωση του ΣΥΡΙΖΑ συγκρούστηκε με την πραγματικότητα. Όμως όσο αδιέξοδη και να φαίνεται η κατάσταση, στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι, υποστηρίζει γερμανός δημοσιογράφος ο οποίος τονίζει ότι τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα πρέπει να υπάρξει διάθεση για συμβιβασμό. Συμφωνώ. Η λήξη του τόσου αμφιλεγόμενου δεύτερου πακέτου διάθεσης έχει πλεονεκτήματα και μπορεί να γίνει μία ευκαιρία για τη συνέχεια. Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει. Η ελληνική κυβέρνηση δεν κατέβαλλε τη δόση στο ΔΝΤ και η Ελλάδα μένει πλέον μακριά από μελλοντικές χρηματοδοτήσεις.
Το κλείσιμο των τραπεζών, η αβεβαιότητα ενόψη του δημοψηφίσματος και η επιβολή των capital controls , εν μέσω καλοκαιριού, έχουν καταφέρει, ήδη, σημαντικά χτυπήματα στον ελληνικό τουρισμό, στη μεγαλύτερη πηγή εσόδων για την Ελλάδα.

Περίπου 50.000 τουριστικές κρατήσεις χάνονται κάθε μέρα από το εξωτερικό και περίπου 80.000000 ευρώ είναι οι απώλειες των εξαγωγικών επιχειρήσεων, ως αποτέλεσμα της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας. Με δεδομένο ότι οι κρατήσεις τελευταίας στιγμής αποτελούν το 20% επί του συνόλου μέσα στη χρονιά, το πλήγμα θα είναι ισχυρό για τον ελληνικό τουρισμό με προφανείς επιπτώσεις και στην απασχόληση αν χαθούν οριστικά η εν λόγω κρατήσεις για την χώρα μας. Παράλληλα, αυξάνεται μέρα με τη μέρα ο αριθμός των ακυρώσεων, με το μεγαλύτερο κύμα να καταγράφεται σε ξενοδοχειακές μονάδες της Αθήνας. Από τον εσωτερικό τουρισμό οι κρατήσεις έχουν, σχεδόν μηδενιστεί.
Την ίδια ώρα ανακόπτεται η θετική πορεία των εξαγωγών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, μέσα στο προσεχές δεκαπενθήμερο οι εξαγωγές θα μειωθούν κατά περίπου 7% και οι εισαγωγές κατά 28%.
Ελλείψεις, αναμένονται να εμφανιστούν αρχικά σε μηχανήματα και ανταλλακτικά και στη συνέχεια σε νωπά τρόφιμα κυρίως εισαγόμενα κρέατα και τυροκομικά προϊόντα ως επίσης και σε καύσιμα και φάρμακα.
Αυτή η συνεχής και αναξιοπρεπής αντιδικία για την αποδέσμευση της βοήθειας από το δεύτερο πακέτο διάθεσης έχει δηλητηριάσει τη διάθεση στην Ευρώπη. Οι διαπραγματευτές είχαν πλέον μπλεχτεί σε αδιέξοδους καυγάδες για τον ΦΠΑ και για μεταρρυθμίσεις στις συντάξεις. Γι αυτό το λόγο αποτελεί κάτι απελευθερωτικό, το ότι αυτό το πακέτο πλέον έχει περάσει στην ιστορία.
Από την Ελλάδα εξαρτώνται όλα πλέον καθώς η μεγάλη καταστροφή ακόμη δεν έχει συμβεί. Αυτή η κατάσταση δεν θα διαρκέσει για πάντα. Στις 20 Ιουλίου η Αθήνα πρέπει να καταβάλλει νέες δόσεις. Δεν αποτελεί λύση η απομάκρυνση της Ελλάδος από την νομισματική ένωση, κάτι που χαρακτηρίζεται από πολλούς ως ανεπιθύμητο.
Η κυβέρνηση εξακολουθεί να επιδιώκει να εγκλωβίσει τους πολίτες σε ένα τελείως τεχνητό, για να μην πω πλαστό ερώτημα... στην πραγματικότητα αυτό που ψηφίζουμε δεν είναι ΝΑΙ ή ΟΧΙ σε συγκεκριμένες προτάσεις της 26 Ιουνίου. Ψηφίζουμε ΝΑΙ στην Ευρώπη , ΝΑΙ στο ευρώ ΝΑΙ στην σταθερότητα, ΝΑΙ στην ασφάλεια ή ΟΧΙ σε όλα αυτά, επιλέγοντας το άγνωστο. Αυτή η διαδρομή η οποία είναι άκρως επικίνδυνη και της οποίας μόνο το πρόλογο έχουμε αυτή την εβδομάδα, με τις τράπεζες κλειστές , με τους ανθρώπους να ταλαιπωρούνται και με τις συντάξεις να μην καταβάλλονται.
Εάν αποφασιστεί το ΟΧΙ σίγουρα δεν πρόκειται να ανοίξουν οι τράπεζες για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά και με το ΝΑΙ θα είναι δύσκολο αλλά όχι ανέφικτο δηλαδή τη Δευτέρα μπορεί να μην ανοίξουν αλλά να υπάρξει μία σοβαρή διαπραγμάτευση, μπορεί να αποκατασταθεί η ροή του ELA  και έτσι να μπορούν οι τράπεζες να καλύψουν τις ανάγκες τους για ρευστότητα. Ακούω ρώτάνε οι άνθρωποι είναι εγγυημένες οι καταθέσεις? και ακούω την ευκολία και το θράσος με την οποία εκπρόσωποι της κυβέρνησης λένε ΝΑΙ βεβαίως, οι καταθέσεις τουλάχιστον έως 100.000 . Πρόκειται λοιπόν για θράσος .Πως εγγυάται ο κύριος Τσίπρας της καταθέσεις. Με ποιά λεφτά? Που θα βρεί τα λεφτά να εγγυηθεί τις καταθέσεις έως 100.000? Δυστυχώς ο κύριος Τσίπρας μας έβαλε βαθιά στο μνημόνιο 2 και μας πηγαίνει στο μνημόνιο 3 με εξαιρετικά κακούς όρους. Μόνο η Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα είναι αυτή η οποία μπορεί να εγγυηθεί για μία κανονική χώρα της ευρωζώνης τις καταθέσεις, όπως και την απεριόριστη ρευστότητα.
Η επιβολή capital controls που αναγκάζει τους ηλικιωμένους να συρρέουν στα ΑΤΜ αναμένοντας στις ουρές για να λάβουν ένα μικρό μερίδιο της σύνταξης τους 60ε είναι αξιοπρέπεια? Είναι η ελπίδα που έρχεται όπως τόνιζε ο πρωθυπουργός στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης;
Οι Έλληνες αναζητούν δικαίως μια προοπτική και η Ελλάδα και δανειστές έχουν στην διάθεση τους ακόμα λίγο χρόνο για αν επιτύχουν μια καινούργια συμφωνία. Θα πρέπει να το αξιοποιήσουν πετώντας τη "σαβούρα" από τις παλαιότερες διαπραγματεύσεις . Η καινούργια συμφωνία πρέπει να είναι ένας πραγματικός συμβιβασμός και των δύο πλευρών, που να περιλαμβάνει όσα είναι σημαντικά και από τις δύο πλευρές. Τα κράτη της Ευρωζώνης θέλουν με το δίκιο τους μεταρρυθμίσεις στη διοίκηση και το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα. Απαιτούν επίσης δικαιολογημένα η Ελλάδα να ελέγξει τον προϋπολογισμό της σε έναν βαθμό που να της επιτρέπει να έχει σε βάθος χρόνου περισσότερα έξοδα παρά έσοδα.
Αγαπητοί φίλοι επί 39 χρόνια υπηρέτησα από θέσεις ευθύνης την πατρίδα στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και επί 6ετία σε θέσεις τις πολιτικής. Γνώμονα πάντα είχα το συμφέρον της πατρίδας, τη τήρηση των νόμων, και την προσπάθεια να παραδώσω στα παιδιά μου τη πατρίδα που οι δικοί μου πατεράδες μας άφησαν. Μία Ελλάδα αξιοπρεπή, υπερήφανη, Δημοκρατική και ελεύθερη μέσα στην Ευρώπη. Οι συνθήκες σήμερα όπως διαμορφώθηκαν το τελευταίο καιρό από τους κυβερνώντες είναι τέτοιες που οδηγούν την πατρίδα μας στη χρεοκοπία και σε ότι αυτό συνεπάγεται. Εύχομαι ο λαός την ερχόμενη Κυριακή με τη ψήφο του ΝΑΙ να δώσει την ευκαιρία να μείνουμε εντός Ευρώπης και ευρώ ώστε να μπορέσουμε ξανά να ορθοποδήσουμε και να δούμε την πατρίδα μας ξανά όρθια όπως μας την παρέδωσαν οι προγονοί μας και όχι πεσμένη όπως μερικοί δυστυχώς για κομματικά οφέλη επιθυμούν. Οι ώρες είναι σημαντικές , είναι ΩΡΕΣ ΕΥΘΥΝΗΣ για τον καθένα μας.

                                                                                                                Αντιναύαρχος Νίκος Φατούσης Π.Ν.
                                                                                                       Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ερέτριας

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2015 00:19

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr