bannernew5

Τελευταία Νέα

Ο Σίμος Κεδίκογλου για τη λύση που έδωσε με το νερό της Λιχάδας, τις ενέργειες για να απομακρυνθούν τα κομμένα δέντρα από τα δάση και την επίσκεψη στον Υφυπουργό με τη Βάκα για το κλειστό κολυμβητήριο της Χαλκίδας

Για την οριστική λύση με το νερό στη Λιχάδα και την πρόταση που έχει κάνει, για την προσωρινή λύση που επίσης πήρε αμέσως σάρκα και οστά, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο κόσμος με υδροφόρες από την Περιφέρεια, μίλησε το πρωί της Παρασκευής στον EVRIPOS 90FM και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, ο Βουλευτής Εύβοιας της Ν.Δ Σίμος Κεδίκογλου που παρακολουθεί στενά το συγκεκριμένο θέμα. Στη συνέχεια, ο κ. Κεδίκογλου αναφέρθηκε στην «εμπρηστική» βόμβα, δηλαδή, τα καταστραμμένα δέντρα στα δάση και τέλος, έκανε αναφορά στην κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου ευρωπαϊκών προδιαγραφών, στο δήμο της Χαλκίδας.

Ο Βουλευτής αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί σε συνεργασία με τη Δήμαρχο Χαλκιδέων για την κατασκευή ενός κλειστού κολυμβητηρίου ολυμπιακών προδιαγραφών, κάτι που αποτέλεσε και το αντικείμενο της πρόσφατης συνάντησης που είχαν με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, τον οποίο ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκρισή και τη δεδομένη υποστήριξή του για την επίτευξη αυτού του στόχου. Επεσήμανε, μάλιστα, ότι πρόκειται για ένα εμβληματικό, αλλά και αναγκαίο έργο, καθώς η Χαλκίδα, ο Δήμος των 100.000 κατοίκων είναι ο μόνος που δεν έχει κλειστό κολυμβητήριο, που θα έδινε τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν και διεθνείς διοργανώσεις. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι σημαντικό να υπάρξει συνεργασία και συντονισμένη προσπάθεια όλων των εμπλεκομένων φορέων και συναρμόδιων Υπουργείων. «Κάναμε- είπε- τα πρώτα βήματα και θα είμαστε πολύ περήφανοι όλοι. Το κλειστό κολυμβητήριο θα είναι πολύτιμο για τη νεολαία και θα συμβάλλει στο να αναδειχθούν τα ταλέντα που έχουμε στο χώρο της κολύμβησης και της υδατοσφαίρισης».

Επίσης, με την ευκαιρία, αναφέρθηκε στις ενέργειες που γίνονται για τη συντήρηση των γηπέδων τένις ενόψει της διεξαγωγής του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος 2021 Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών κάτω των 18 ετών. Όπως ενημέρωσε έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Κελαϊδίτη και την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον πρόεδρο του Ομίλου Αντισφαίρισης Χαλκίδας κ. Γρηγόρη Δάσκο, για να δρομολογηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες, επισημαίνοντας: «Είναι σημαντικό το ότι υπάρχουν άνθρωποι στο χώρο του αθλητισμού στη Χαλκίδα που κινούνται πάρα πολύ δραστήρια. Από την πλευρά μας εμείς οι εκλεγμένοι, οι αιρετοί πρέπει να τους υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο».

Ένα ακόμα ζήτημα το οποίο ανέδειξε αφορά στην ανάγκη να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες ανάθεσης εργολαβιών από τη Διεύθυνση Δασών για την απομάκρυνση των κατεστραμμένων από τον περασμένο χειμώνα δέντρων τα οποία έχουν πλέον ξεραθεί και βρίσκονται πεσμένα πάνω σε άλλα δέντρα στα δάση, κάτι που διαπίστωσε διασχίζοντας τη Βόρεια Εύβοια κατά την πρόσφατη περιοδεία του στην περιοχή. Εκτιμώντας, ότι αποτελούν εμπρηστικές βόμβες δεδομένων και των κλιματικών συνθηκών επικοινώνησε με τον αρμόδιο Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κ. Κωνσταντίνο Παππά για να δοθούν εντολές στις υπηρεσίες των Δασαρχείων να κινηθούν ταχύτατα οι διαδικασίες για την απομάκρυνση αυτών των κατεστραμμένων δέντρων. Ωστόσο, επεσήμανε ότι θα πρέπει σε ό, τι αφορά τα ιδιωτικά δάση να υπάρξει το αντίστοιχο ενδιαφέρον από τους ιδιώτες οι οποίοι εκτός από δικαιώματα έχουν και υποχρεώσεις και θα πρέπει να γνωρίζουν τις συνέπειες σε περίπτωση που δεν αναλάβουν πρωτοβουλίες για να απομακρύνουν τα ξεραμένα και κομμένα δέντρα. Όπως τόνισε ο βουλευτής: «Δεν χωράει καμία ολιγωρία, τα Δασαρχεία θα έπρεπε ήδη να έχουν αναθέσει τις εργολαβίες για την απομάκρυνση των κατεστραμμένων δέντρων».

Τέλος, ερωτηθείς για το θέμα της υδροδότησης στη Λιχάδα μετά και τη διανομή πόσιμου νερού με υδροφόρες σχολίασε: «Μετά από αλλεπάλληλες εκκλήσεις μου το πρόβλημα της υδροδότησης της Λιχάδας και του Άγιου Γεώργιου Λιχάδας επιτέλους αντιμετωπίζεται, όπως είχα προτείνει στην Περιφέρεια, με τη διανομή πόσιμου νερού με υδροφόρες και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη κ. Σπανό για την ανταπόκρισή του. Αυτή η λύση, ωστόσο, είναι βραχυπρόθεσμη και είναι αναγκαίο να κινηθούμε προς την κατεύθυνση αναζήτησης μόνιμης λύσης. Από τα πρώτα χρόνια μου ως βουλευτής είχα ασχοληθεί με το πρόβλημα στον υδροφόρο ορίζοντα της χερσονήσου Γιάλτρων και τότε, επίσης, έλεγα ότι οι γεωτρήσεις δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση οριστική λύση. Για το λόγο αυτό είχα προτείνει την κατασκευή σταθμών αφαλάτωσης κάτι που πρέπει να εξετάσουμε. Είναι θέμα ζωής και σίγουρα θα βρούμε πόρους χρηματοδότησης».

Εντείνει ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου τις προσπάθειές του, σε συνεργασία πάντα με τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, να δρομολογηθούν λύσεις σε μία σειρά τοπικών υποθέσεων. Στο πλαίσιο αυτό συχνές είναι οι στοχευμένες παρεμβάσεις του στην κεντρική πολιτική σκηνή, καθώς, όπως έχει επανειλημμένως τονίσει, οι βουλευτές πρέπει να εκπροσωπούν τον τόπο τους και να ανοίγουν πόρτες για την αξιοποίηση κάθε ευκαιρίας, που θα ενισχύσει την αναπτυξιακή προοπτική.

ΑΚΟΥΣΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ ΣΙΜΟΥ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΤΟΝ EVRIPOS 90FM

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021 22:08

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr