Τελευταία Νέα

Περιοδεία του Γιώργου Μαρίνου στα μεταλλεία της ΛΑΡΚΟ στα Ψαχνά

Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ να στηρίξουν μαζικά το ΚΚΕ που βρίσκεται μαζί και στην πρώτη γραμμή του συγκλονιστικού τους αγώνα.

Περιοδεία τις εγκαταστάσεις των μεταλλείων της ΛΑΡΚΟ στα Ψαχνά Ευβοίας, πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, υποψήφιο βουλευτή και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μεταφέροντας το κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ στις εκλογές της 21ης Μάη.

Συγκεκριμένα ο Γιώργος Μαρίνος συνοδευόμενος μεταξύ άλλων από την Γεωργία Πύθουλα, επίσης υποψήφια βουλευτή Εύβοιας του ΚΚΕ και την Χριστίνα Αβραμίδου, δημοτική σύμβουλο και υποψήφια Δήμαρχο Διρφύων - Μεσσαπίων με τη Λαϊκή Συσπείρωση, περιόδευσε την Παρασκευή 28 Απρίλη στα συνεργεία εργαζομένων στα μεταλλεία της ΛΑΡΚΟ, ενώ παράλληλα είχε συνάντηση με εργαζόμενους και μέλη της διοίκησης του Σωματείου στα γραφεία της εταιρείας.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ συνάντησε μία εικόνα εγκατάλειψης και διάλυσης, αποτέλεσμα των εγκληματικών σχεδιασμών της σημερινής κυβέρνησης και των πολιτικών απαξίωσης της ΛΑΡΚΟ που έχουν εφαρμόσει διαχρονικά όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Μία κατάσταση πού γίνεται καθημερινά όλο και χειρότερη, όπως και τραγικές για τους εργαζόμενους, τις οικογένειές τους, αλλά και για τις τοπικές κοινωνίες των περιοχών που δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ.

Συνομιλώντας με τους εργαζόμενους ο Γιώργος Μαρίνος, έγινε αποδέκτης της οργής και της αγανάκτησης για τη νέα επίθεση συκοφάντησης που εξαπολύεται σε βάρος τους, πως δήθεν "κάθονται και πληρώνονται", ενώ η πραγματικότητα είναι ότι η ΛΑΡΚΟ έκλεισε με απόφαση της κυβέρνησης και στο πλαίσιο της πολιτικής που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, με την οποία συμφωνούν όλα τα υπόλοιπα κόμματα.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Μαρίνος, τόνισε την ανάγκη διαφύλαξης της ενότητας και της συσπείρωσης των εργαζομένων στα Σωματεία, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν να αντιστέκονται στους εγκληματικούς σχεδιασμούς που προωθούνται στη ΛΑΡΚΟ, που θα συνεχιστούν και θα ενταθούν ανεξάρτητα από το ποια θα είναι κυβέρνηση με μετά τις εκλογές, αλλά και τη συνολικότερη αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική, που θα εφαρμόσει όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει.

Επισήμανε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, όπως κάνει χρόνια τώρα. Κάλεσε παράλληλα τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν την πείρα που έχουν αποκτήσει από τον συγκλονιστικό αγώνα τους, τις πολιτικές πού εφαρμόστηκαν για την απαξίωση και παράδοση της ΛΑΡΚΟ και της περιουσίας του λαού στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, αλλά και τη στάση που κράτησαν όλα τα υπόλοιπα κόμματα, τονίζοντας ότι η πείρα αυτή θα πρέπει να μετατραπεί σε κριτήρια ψήφου στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Στο πλαίσιο αυτό ο Γιώργος Μαρίνος απηύθυνε κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ, ώστε να μπορεί να στέκεται ακόμη πιο δυνατό στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και ολόκληρης της εργατικής τάξης της χώρας, αλλά και για να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής και να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου και των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας, προς όφελος των εργαζομένων και του λαού.

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr