bannernew5

Τελευταία Νέα

Έχοντας πάντα γνώμονα το καλό του τόπου, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κωνσταντίνου διεκδικεί για πρωτη φορά τη θέση του Προέδρου στην ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Εύβοιας στις εσωκομματικές εκλογές της 24ης Οκτωβρίου.

Κάνοντας ένα τίμιο αγώνα μοιράζεται μέσα από συνέντευξή του στην εκπομπή «τάδε έφη» με τη δημοσιογράφο Εφη Ντίνη, στον EVRIPOS 90FM τις σκέψεις του και το όραμα του για την ανανέωση της ΝΟΔΕ και το ρόλο που θα ήθελε να διαδραματίσει μετά τις εκλογές.

Για μένα δεν αποτέλεσε έκπληξη το ότι κατεβαίνετε υποψήφιος στις εκλογές τις εσωκομματικές της Νέας Δημοκρατίας. Για πρώτη φορά θέτετε υποψηφιότητα για Πρόεδρος της ΔΕΕΠ, πρώην ΝΟΔΕ. Θα ήθελα όμως να πείτε, πως πήρατε την απόφαση να το κάνετε;

Τα τελευταία 3 χρόνια συμμετείχα στη ΝΟΔΕ ως υπεύθυνος παραγωγικών τομέων. Ασχολήθηκα με αρκετά προβλήματα που αφορούσαν την Εύβοια και κυρίως με τις επιχειρήσεις.

‘Ήθελα να έχει ένα θεσμικό ρόλο, για να μπορέσω να υποστηρίξω και τις προτάσεις μου και άλλα θέματα που υπάρχουν. Να έχω μεγαλύτερη ισχύ. Αρχικά, ήρθα σε επαφή με τον πρώην Πρόεδρο, τον Πέτρο τον Ποδάρα, αλλά και με τον Αποστόλη το Βαρδακώστα και μου επιβεβαίωσαν ότι δε θα συμμετείχαν σε αυτή την εκλογική διαδικασία.

Έτσι, το έθεσα στην τελευταία τηλεδιάσκεψη που είχαμε , ερώτηση σε όλους τους συναδέλφους αν κάποιος άλλος ενδιαφέρεται. Δεν πήρα καμία απάντηση και έτσι έθεσα υποψηφιότητα για την Προεδρία της ΝΟΔΕ.

Ζητάτε τώρα να σας ψηφίσουν τα μέλη του κόμματος σας για μια πρώτη θητεία Προέδρου στη ΝΟΔΕ. Ποιοι είναι οι στόχοι που βάζετε γι’ αυτή την περίοδο κ. Κωνσταντίνου;

Οι στόχοι είναι και πολλοί και μεγάλοι. Καταρχήν θα ξεκινήσω από τα γραφεία της ΝΟΔΕ, την αλλαγή του χώρου και ένα άτομο θα αναλάβει να παραλαμβάνει καθημερινά ότι έρχεται στη ΝΟΔΕ, e mail, επιστολή, το οποίο θα ιεραρχείται και θα φεύγει προς τους αρμόδιους για να μπορέσουμε να το λύσουμε.

Θα έχουμε άμεση συνεργασία με τις 8 ΔΗΜΤΟ. Άριστη επαφή προκειμένου να έχουμε άμεση επαφή για την επίλυση των τοπικών προβλημάτων. Θα κάνουμε συναντήσεις με όλους τους φορείς, τις Ομοσπονδίες και τους Συλλόγους όπως επίσης και με την Περιφέρεια, τους Δήμους, τα Επιμελητήρια, προκειμένου να συγκεντρώνουμε τα προβλήματα και να συζητάμε από κοινού για την επίλυση τους.

Να σημειώσω εδώ ότι έχω ήδη κάνει τρεις προτάσεις για τη Β. Εύβοια τις οποίες ο κ. Μπένος, τις χαρακτήρισε «διαμάντια».

Γίνεται παρέμβαση των βουλευτών της Εύβοιας της Ν.Δ σε όλη αυτή τη διαδικασία;

Όλα αυτά τα χρόνια που δραστηριοποιούμαι στο Επιμελητήριο και στις Ομοσπονδίες, δεν είχα καμία αντιπαράθεση με τους συναδέλφους μου. Πάντοτε ο λόγος μου ήταν συναινετικός. Σεβόμουν και την αντίθετη άποψη. Περνούσα τη δική μου άποψη, τοποθέτηση και με βάση αυτή ήθελα να με κρίνει ο κόσμος.

Αυτές οι εκλογές είναι εσωκομματικές, όσο και να μην το θέλουν, κάποιοι βουλευτές, τουλάχιστον τα στελέχη τους θα έχουν μία παρέμβαση, είτε εν αγνοία τους, είτε εν γνώσει τους. Δεν μπορείς να το αποφύγεις.

Εγώ αυτό το σέβομαι, το ασπάζομαι όπως σέβομαι και τον αγώνα των συνυποψηφίων μου. Ο καθένας θα προτάξει αυτά που οραματίζεται και ο κόσμος θα επιλέξει.

Στις εκλογές της Κυριακής 24 Οκτωβρίου, για την Προεδρεία της Διοικούσας Επιτροπής Περιφέρειας Εύβοιας, υπάρχουν τρεις υποψηφιότητες μαζί με τη δική σας. Γιατί ο κόσμος θα πρέπει να ψηφίσει το Δημήτρη Κωνσταντίνου;

Λίγο ως πολύ αναφερθήκαμε σ΄αυτό. Δραστηριοποιούμαι από το 1977 σαν ελεύθερος επαγγελματίας. Έχω διατελέσει αντιπρόεδρος στο Επιμελητήριο και συμμετέχω εκεί γύρω στα 34χρόνια. Στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, στον Εμπορικό Σύλλογο. Στην ΕΣΕΕ. Υπάρχουν πολλά θέματα, τα οποία έχω την εμπειρία να λύσω.

Ένα θα σας πω. Ότι όταν διετέλεσα εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου μέλος του Δ.Σ στο Λιμενικό Ταμείο πριν γίνει ο ΟΛΝΕ, ήταν δική μου πρόταση που άλλαξε η νομοθεσία και αντικαταστάθηκαν τα νάιλον από τα καταστήματα εστίασης, με τζάμια.

Δέχομαι κάθε πρόταση οποιουδήποτε πολίτη του Νομού, να τις καταγράψουμε και να δούμε πως μπορούμε να προχωρήσουμε στην επίλυση τους πιο γρήγορα. Σκοπός μας η ανάδειξη της Εύβοιας σε όλους τους τομείς προκειμένου να έχουμε μεγάλη διελευσιμότητα προς την Εύβοια.

Μην ξεχνάμε ότι η Εύβοια είναι το ωραιότερο Νησί στο Κέντρο της Ελλάδας, με πολλά πλεονεκτήματα. Είμαστε 30 λεπτά από την Αθήνα, 50 λεπτά από το Ελευθέριος Βενιζέλος και 6 λεπτά από τον άξονα Αθηνών-Θεσσαλονίκης. Χρειάζονται κάποιες υποδομές. Κάποια πράγματα θα γίνουν . Σε συνεργασία και με τους βουλευτές του Νομού και όλων τω φορέων. Χρειάζεται δυναμική προσπάθεια. Όρεξη και διάθεση.

Κλείνοντας να αναφερθούμε λίγο που ψηφίζουμε στη Χαλκίδα;

Από τις 8 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας. Είναι γύρω στις 2500 εγγεγραμμένα μέλη. Τους καλώ να έρθουν να ψηφίσουν. Είναι σημαντικό. Ηλεκτρονικά ψηφίζουν όσοι το έχουν δηλώσει μέχρι 15 Οκτωβρίου. Στις δια ζώσης ψηφοφορίες να πούμε ότι θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας covid 19.

 ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΟ ΕΦΗ ΝΤΙΝΗ ΣΤΟΝ EVRIPOS 90FM

 

 

Στα αιτήματα των μαθητών της Α Λυκείου, στο Βαθύ Αυλίδος απαντά μέσα από το eviakosmos.gr, ο Διευθυντής της Β βάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, Κώστας Δούνας, με αφορμή τη διαμαρτυρία των μαθητών, την Πέμπτη. Σε ότι αφορά τη συγχώνευση των τμημάτων της Α Λυκείου από τέσσερα τμήματα σε τρία, ο Διευθυντής της Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Κώστας Δούνας, επισημαίνει ότι αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να το λύσει η Διεύθυνση του σχολείου. Καθώς, υπάρχουν μεγάλες αίθουσες που μπορούν να φιλοξενήσουν παρά πάνω από 15 μαθητές. Να σημειωθεί ότι φοιτούν 60 μαθητές στην Α Λυκείου. Όπως αναφέρει ο κ. Δούνας σύμφωνα με τον κανονισμό μου ΟΣΚ τα τμήματα μπορούν να γίνουν 3 από τέσσερα στην Α Λυκείου, αρκεί να μπουν σε μεγαλύτερες αίθουσες. Έτσι «κερδίζουν» και 1,5 καθηγητή…

«Η Α τάξη έχει 60 μαθητές και η διευθύντρια τα έχει χωρίσει σε 4 τμήματα. Μπορεί άνετα με τις αίθουσες που διαθέτει, είναι γεγονός ότι κάποιες αίθουσες είναι μεγάλες και κάποιες μικρές. Μπορεί να φτιάξει τρία τμήματα στην Πρώτη, τρία στη Δευτέρα και τρία στην Τρίτη. Τηρώντας τους κανόνες που προβλέπει ο ΟΣΚ» είπε ο κ. Δούνας και συνέχισε:

«Ναι μεν ένα κοντέινερ, έχει χωρητικότητα 23τμ. Θα βάλουμε 12 μαθητές, με 14, που είναι το όριο. Μπορεί με κατάλληλο συνδυασμό των αιθουσών, μία μεγάλη αίθουσα και μία μικρή. Να είναι άνετα οι μαθητές. Τρία τμήματα στην πρώτη. Τρία στη Δευτέρα και τρία στην Τρίτη. Έτσι, θα εξοικονομήσουμε 35 ώρες, δηλαδή 1,5 καθηγητή. Σε 9 αίθουσες, είχε φτιάξει 10 τμήματα. Εκτός από τις αίθουσες έχει και 2 εργαστήρια. Των Φυσικών Επιστημών 45τμ είναι το Εργαστήριο Πληροφορικής 49τμ, όπως τα δηλώνει στο myschool, η Διευθύντρια. Ήδη έχει αλλάξει χρήση του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών η διευθύντρια και έχει βάλει να κάνουν μάθημα εκεί. Δεν τους το έχω επιβάλλει εγώ αυτό. Το έχει κάνει η Διευθύντρια. Μπορεί να τα προσαρμόσει και να έχει άνετα-άνετα 9 τμήματα και όχι 10. Έχεις μία τάξη με 60 μαθητές, κάνεις τρία τμήματα σε αίθουσες με 45τμ η καθεμία. 1,5 τμ ανά μαθητή.»

Αναφορικά με τη διεξαγωγή μαθημάτων στα κοντέινερ, ο κ. Δούνας ξεκαθάρισε ότι το κτιριακό είναι θέμα του Δήμου Χαλκιδέων και του Αντιδημάρχου της περιοχής με τους οποίους έχουν έρθει σε επαφή και ζητούν να βρεθεί λύση.

«Έχω κάνει συναντήσεις με τον Αντιδήμαρχο και τον Πρόεδρο της περιοχής. Κάτι πρέπει να γίνει μελλοντικά. Δεν είναι δυνατόν οι μαθητές να κάνουν μάθημα σε λυόμενα. Τα λυομενα δεν είναι αίθουσες διδασκαλίας. Ο δήμος είναι υπεύθυνος για το κτιριακό. Έχω ζητήσει από πέρυσι να βρεθεί ένας χώρος δίπλα στο σχολείο και να κάνουν τα παιδιά μάθημα. Να επισημάνω εδώ, ότι μπορεί το λυόμενο να είναι 23τμ εμείς δε θα βάλουμε μέσα 23 μαθητές. Τηρούμε όσα προβλέπονται» δήλωσε στο eviakosmos.gr, ο κ. Δούνας.

Ενώ αναφορικά, με τα κενά που υπάρχουν στο διδακτικό προσωπικό, ο Διευθυντής δήλωσε γενικότερα για το Νομό ότι το Σεπτέμβριο προέκυψαν 23 άδειες ανατροφής τέκνων και καμία 15αριά που αδυνατούν να προσφέρουν διδακτικό έργο. Έχουν βγει εκτός τάξης.

«Δεν θυμάμαι αν υπάρχουν κάποιες μικρό ελλείψεις. Σήμερα μας ανακοινώθηκε ότι μέχρι το άλλο Σαββατοκύριακο. Παρουσιάστηκαν τα επιπλέον κενά το Σεπτέμβρη τα οποία θα καλυφθούν τις επόμενες μέρες σε όλα τα σχολεία» επεσήμανε ο Διευθυντής της Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ευβοίας.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Β ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΩΣΤΑ ΔΟΥΝΑ ΣΤΟ eviakosmos.gr ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΦΗ ΝΤΙΝΗ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Β ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΩΣΤΑ ΔΟΥΝΑ ΣΤΟ eviakosmos.gr ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΦΗ ΝΤΙΝΗ

 

Με καθιστική διαμαρτυρία έστειλαν μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, οι μαθητές της Α τάξης του Γενικού Λυκείου Αυλίδος αντέδρασαν στην απόφαση για συγχώνευση των τμημάτων από τέσσερα σε ένα. Την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου έκαναν μάθημα στον αύλειο χώρο του σχολείου, ενώ παράλληλα το πενταμελές συμβούλιο της τάξης εξέδωσε ανακοίνωση με τα αιτήματα των μαθητών όλου του σχολείου.

Οι μαθητές ζητούν:

  1. Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση της συγχώνευσης των τμημάτων.
  2. Αίθουσες κατάλληλες για μάθημα και λιγότερους μαθητές ανά τμήμα.
  3. Το σχολείο να λειτουργεί με ασφάλεια και όλα τα μέτρα προστασίας για τον COVID-19.
  4. Άμεσο διορισμό καθηγητών για την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών.

 aithousa

container 2

esoteriko container

Το Πενταμελές της Α Λυκείου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση

5μελές Α1 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για το θέμα μίλησε στο eviakosmos.gr, και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, κα Αθηνά Αγγελοπούλου.

«Τα παιδιά έκαναν μάθημα την Πέμπτη στο προαύλιο μετά από μία απόφαση που πήραν με το Σύλλογο Διδασκόντων διαμαρτυρόμενοι για τις συγχωνεύσεις που έχει δώσει εντολή να γίνουν στην Α Λυκείου. Τα προβλήματα με τις αίθουσες στο σχολείο είναι μεγάλα και χρόνια. Το γνωρίζουν οι υπεύθυνοι, δηλαδή Δήμος και Περιφέρεια και δεν κάνουν τίποτα. Έχουν έρθει στο σχολειο και το ξέρουν. Λειτουργει με δύο κοντεινερ. Το ένα είναι δωρεά γονιού γιατί και πέρυσι δεν είχαν αίθουσες τα παιδιά και κάνανε στο προαύλιο μάθημα. Οι μαθητές που φοιτούν τα κοντέινερς είναι 20 και 18 αντίστοιχα. Τα θρανία είναι το ένα δίπλα στο άλλο. Δε χωράει να περάσει ανάμεσα άνθρωπος.

Και άλλες δύο αίθουσες είναι σε μία αποθήκη του σχολείου που χωρίστηκε και έγιναν δύο τμήματα. Είναι πάρα πολύ μικρά και δε χωράνε πάνω από 12. Και αυτά τα τμήματα θέλουν να τα συνενώσουν. Έδωσαν εντολή. Και το Εργαστήρι Φυσικών Επιστημών δόθηκε εντολή να γίνει αίθουσα διδασκαλίας. Το βασικό είναι ότι δεν υπάρχουν χώροι στο σχολείο. Οι αίθουσες είναι 5 και τα τμήματα 9. Για μέτρα covid δε το συζητάμε. Τα παιδιά είναι ασφυκτικά μέσα στις αίθουσες.

agelopoulou

 

Στη συνέχεια η κα Αγγελοπούλου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο θέμα της καθαρίστριας καταγγέλλοντας ότι δεν τηρείται το πρωτόκολλο και ότι η καθαρίστρια καθαρίζει μόνο 3 ώρες. Η επόμενη κίνηση του Συλλόγου είναι να κλείσει ραντεβού με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιάς Εκπαίδευσης.

Ακούστε εδώ τι δήλωσε στο eviakosmos.gr η κα Αγγελοπούλου:

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟ ΒΑΘΕΟΣ ΑΥΛΙΔΑΣ 1

Περιορισμό στο χρόνο από 40 έως 60 λεπτά στην πραγματοποίηση των παρελάσεων Πανελλαδικά πρεσβεύει με απόφασή της η Κυβέρνηση δημιουργώντας άλλα δεδομένα για την διεξαγωγή των παρελάσεων στις μεγάλες πόλεις που η παρελάσεις διαρκούσαν πολύ περισσότερο.

Συνεδρίασε πριν από λίγες μέρες και η αρμόδια επιτροπή για την διεξαγωγή της παρέλασης στη Χαλκίδα,στην οποία να σημειωθεί ότι εκτός απο τους εκπροσώπους των σχολείων, τιμούν με την παρουσία τους μέλη συλλόγων και ο στρατός. Με ψήφισμα όλων αποφασίστηκε να τηρηθεί η οδηγία της Κυβέρνησης. Κάτι που θα ισχύσει όχι μόνο για τα σχολεία που θα κληθούν να παρελάσουν λιγότερα παιδιά αλλά και για τους συλλόγους και το στρατό.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Κώστας Γαλάνης σε δήλωση του στο eviakosmos.gr ξεκαθάρισε ότι όλα τα μέλη της επιτροπής κλήθηκαν να πάρουν αυτή την απόφαση μέσω και ψηφίσματος που εκδόθηκε προκειμένου, φέτος η παρέλαση της Χαλκίδας για την 28η Οκτωβρίου να μην ξεπεράσει τα 40 με 60 λεπτά, με εντολή του Υπουργείου.

Η απόφαση αυτή όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στις μαθητικές κοινότητες όπου διαμαρτύρονται μαθητές αλλά και γονείς οι οποίοι είχαν κάνει έξοδα για αγορές σχετικά με την ενδυμασία των παιδιών τους που θα συμμετείχαν.

Ο κ. Γαλάνης τόνισε ότι αυτό έχει δημιουργήσει πρόβλημα στις μεγάλες πόλεις. Οι δήμοι και οι επιτροπές παιδείας όπως είπε θα κληθούν επίσης να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις για να μην ξεφύγει ο χρόνος που έχει δοθεί από την Κυβέρνηση. Στις περιοχές όπου οι παρελάσεις πραγματοποιούντο ήδη σ΄αυτό το χρόνο, δε θα υπάρξουν αλλαγές.

«Αναφορικά με τη διεξαγωγή των παρελάσεων και των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 και επειδή διακινούνται ανυπόστατες φήμες περί μη διεξαγωγής των μαθητικών παρελάσεωνεπισημαίνεται ότι συνεχίζουν να ισχύουν στο ακέραιο τα όσα προβλέπονται στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που εξεδόθη στις 13 Οκτωβρίου 2021», αναφέρει σε διευκρινιστική ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών.

«Επομένως, οι μαθητικές παρελάσεις παντού θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Διευκρινίζεται ότι η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται παραδοσιακά στις 27 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιηθεί επίσης κανονικά. Στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα. Όλες οι παρελάσεις θα έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια  60 λεπτών.»

Σημειώνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας», καταλήγει η ανακοίνωση.

 
 

Το θέμα της μεταφύτευσης δέντρων που υπήρχαν στην παραλία της Αμαρύνθου, με αφορμή την έναρξη εργασιών της ανάπλασης της παραλίας, συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ερέτριας την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου το απόγευμα, μετά από εισήγηση του Τοπικού Συμβουλίου Αμαρύνθου, το οποίο με αίτημα του ζητούσε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου τα δέντρα που υπάρχουν στην παραλία να μεταφυτευτούν σε άλλες παραλίες και σημεία της Αμαρύνθου, καθώς δεν προβλέπονται στη νέα μελέτη ανάπλασης του παραλιακού μετώπου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί στην εκπομπή «τάδε έφη» και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη στον EVRIPOS 90FM, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αμαρύνθου, Κώστας Ζαχαριάς επεσήμανε ότι θέλει να προλαβαίνει τις εξελίξεις. Συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο το οποίο αποφάσισε να μεταφυτευτούν τα δέντρα σε παραλίες της Αμαρύνθου. Αναφέροντας μάλιστα τους λόγους που ζητούν να γίνει αυτό.

Κύριε Ζαχαριά, το θέμα που φέρατε στο Δημοτικό Συμβούλιο και αφορούσε την μεταφύτευση των δέντρων ψηφίστηκε ομόφωνα χτες βράδυ. Να πούμε δυο λόγια γι’ αυτό.

Είμαστε από τα πιο ενεργά τοπικά συμβούλια. Αρχή μας είναι να τρέχουμε τις εξελίξεις και όχι να μας τρέχουν αυτές. Ξεκίνησε πλέον το πολυπόθητο έργο της ανάπλασης της παραλίας που το έχουν ανάγκη όλοι οι δημότες μας, οι επισκέπτες καθώς και οι τουρίστες. Για την ιστορία του θέματος είναι ένα έργο αναπτυξιακό και τουριστικό το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Ένα έργο που έχει προϋπολογισμό 1.000.000€. Το έργο αυτό θα δώσει πνοή ανάπτυξης στην περιοχή. Τελευταία ανάπλαση στην παραλία της Αμαρύνθου που ήταν λιγότερη σε έκταση έγινε το 1975.

Τι γίνεται με τη μεταφύτευση των δέντρων;

Με το που ξεκίνησαν οι εργασίες της ανάπλασης και συγκεκριμένα η εκσκαφή, διαπιστώθηκε ότι τέθηκαν τρία σοβαρά ζητήματα. Το πρώτο σοβαρό θέμα ήταν, αυτό της ασφάλειας. Καθώς διαπιστώσαμε ότι οι ρίζες των δέντρων ήταν στον αέρα. Εν συνεχεία το θέμα της καλαισθησίας και της δυσλειτουργίας.

Με την κακοκαιρία «Μπάλλος» την Κυριακή το μεσημέρι, κι εκεί πιάστηκε και λίγο αδιάβαστος ο κ. Γουρνής που δεν θέλησε να ψηφίσει το θέμα, ισχυριζόμενος, ότι πρώτα βγήκαν τα δέντρα και μετά ήρθε το θέμα για απόφαση στο Δ.Σ. Όμως υπήρχε πρόβλημα με τις ρίζες των δέντρων και το θέμα δεν ήρθε ετεροχρονισμένο το θέμα στο συμβούλιο.

Με την ήδη υπάρχουσα κατάσταση, εάν συναντηθούνε δύο μανάδες, με δύο καρότσια, θα πρέπει να βάλουμε δύο φανάρια. Ένα από τη μία πλευρά και ένα από την άλλη, για να μπορούν να περνάνε οι πεζοί. Δυστυχώς, αυτή ήταν η κατάσταση. Αν δεν μπορούσε να το καταλάβει αυτό το θέμα, πιστεύω στην πορεία ότι προσγειώθηκε και το κατάλαβε το θέμα.

Εμείς, σαν τοπικό συμβούλιο κάναμε έκτακτο δια περιφοράς συμβούλιο αφού τέθηκαν τα παραπάνω ζητήματα, και έφερα θέμα αντικατάστασης, ανανέωσης, και μεταφύτευσης των υφιστάμενων δέντρων. Αυτό θέλω να το τονίσω. Θέλω να γνωρίζετε ότι ακόμα και αυτά τα πέντε που έπεσαν λόγο του ανέμου.

Ήδη έχω φυτεύσει τα τρία και σήμερα το μεσημέρι θα μεταφυτεύσω και τα άλλα. Τα μεταφυτεύω σε παραλίες της Αμαρύνθου που δεν είχαν καθόλου δέντρα.

Σε ποιες παραλίες τα μεταφυτεύσατε;

Φύτευσα τρία δέντρα στην παραλία Στεφανία η οποία είναι πάρα πολύ μεγάλη. Έχει μήκος 800 μέτρα. Η δεύτερη παραλία που θέλω να διαμορφώσω και να αξιοποιήσω είναι η παραλία Γεράνι και η Τρίτη είναι η καλύτερη παραλία που λέγεται Γαλάζια Νερά, μια παραλία κάτω από το εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου στο δρόμο προς το Αλιβέρι. Περίπου 200μέτρα παραλία είναι και δεν έχει ούτε ένα δέντρο. Θα την αξιοποιήσουμε και αυτή την παραλία.

Πρόεδρε, πως κάνεις τη μεταφύτευση, από θέμα κόστους καθώς όλο αυτό δεν προβλέπεται από τη μελέτη του έργου;

Θέλω να τρέχω τις εξελίξεις και όχι να με τρέχουνε. Ευτυχώς, έχω καλή συνεργασία με τον κ. Δήμαρχο, τον κ. Δημητρόπουλο και με τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης και με τον Μπάμπη τον Καραβά ο οποίος είναι και Αμαρύνθιος και βοηθάει πολύ. Και με τον κ. Γουρνή και με την κα Αλημπατέ δεν έχω θέμα. Θέλω να λύνονται τα θέματα της Αμαρύνθου.

Και να επισημάνω εδώ ότι έχουμε διενεργήσει από την αρχή της λήψης των καθηκόντων μας διπλάσια συμβούλια από όσα προβλέπονται. Στα δύο χρόνια έχουμε πάρει πάνω από 110 αποφάσεις. Σκεφθείτε ότι μόνο αυτό το μήνα έχω κάνει ήδη 2 συμβούλια.

Τι θέματα είναι αυτά που θεωρείτε αναγκαίο να συνεδριάζει τόσο συχνά το τοπικό συμβούλιο;

Ζητήματα που έρχονται καθημερινά από πολίτες. Όπως, αιτήματα για θέσεις στάθμευσης, θέματα για τη λαϊκή αγορά κ.α. Επίσης να πω εδώ ότι δυστυχώς, η Αμάρυνθος πάσχει από αθλητικές εγκαταστάσεις. Πρέπει επίσης να αγοράσουμε οικόπεδα, γιατί ο δήμος στην Ερέτρια δεν έχει.

Όταν αναλάβαμε το 2019 το πρώτο θέμα μου ήταν η κατασκευή ενός πολιτιστικού κέντρου και η εξεύρεσή οικοπέδου γι αυτό. Όταν μετά από τρεις μήνες συναντήθηκα με τον κ. Κούκουζα, τον κ. Κελαϊδίτη και τον κ. Σπανό, ήταν το πρώτο πράγμα που τους ζήτησα προκειμένου να μη φύγουν και τα αρχαιολογικά ευρήματα της Αμαρύνθου. Και έχω πάρει τρεις αποφάσεις σα συμβούλιο. Θέλω να μην είναι ένα απλό Πολιτιστικό Κέντρο. Θέλω να είναι πολυχώρος για να μπορεί ο πολίτης να δραστηριοποιείται.

Επίσης να σας πω ότι είμαι ο πρώτος που ζητάω υδάτινο πεδίο, ενδιάμεσο σταθμό υδροπλάνου στην Αμάρυνθο. Έχω απευθυνθεί και στον ΟΛΝΕ γι’ αυτό.

Χτες ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ερέτριας στο οποίο όμως συμμετέχουν και τα τοπικά συμβούλια. Ποια είναι η άποψή σας αναφορικά και με την Αμάρυνθο που είστε Πρόεδρος;

Για μένα και το Τεχνικό Πρόγραμμα ήταν φτωχό. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν πόροι. Ο δήμαρχος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί αυτή τη ΣΑΤΑ η οποία κάθε χρόνο είναι σταθερή. Κυμαίνεται από 185.000€ έως 198.000€. Φέτος, διατέθηκε όχι σε έργα αλλά σε προμήθειες από ότι κατάλαβα.

Τα Τοπικά Συμβούλια κάνουν τη δική τους πρόταση και τις προτεραιότητες για έργα στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου. Εσείς καταθέσατε προτάσεις. Και αν ναι με τις προτάσεις προηγούμενων ετών τι έχει γίνει; Έχουν υλοποιηθεί;

Το 2019 και το 2020, έχω καταθέσει Τεχνικό Πρόγραμμα και Επιχειρησιακό, με 43 προτάσεις. Κάποια από αυτά τρέξανε γιατί ήταν από ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και από άλλα προγράμματα. Αλλά σαν έργα, δυστυχώς και λυπάμαι που το λέω, σήμερα δεν έχει γίνει κάτι. Έτσι και φέτος κατέθεσα πάλι τις ίδιες προτάσεις, βάζοντας και κάποιες προτεραιότητες. Είναι σε στάδιο αποπεράτωσης δύο παιδικές χαρές από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ. Έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής που πιστεύω μέσα στο Νοέμβρη να παραδοθούν. Δώσαμε ένα όρκο και τον τηρούμε. Να διασφαλίζουμε το συμφέρον των δημοτών.

paralia stefania

paralia stefania 2

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ ΚΩΣΤΑ ΖΑΧΑΡΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΦΗ ΝΤΙΝΗ ΣΤΟΝ EVRIPOS 90FM

 

 

Την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας πανηγυρίζει την ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Οσίου πατρός ημών Χριστοδούλου του εν Πάτμω, η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, όπως κάθε χρόνο, τίμησε τον εορτάζοντα Άγιο, ο οποίος συγκαταλέγεται μεταξύ των Ευβοέων Αγίων, αφού ασκήτευσε στην γραφική πόλη της Λίμνης, όπου και υπάρχει, έως σήμερα, το Ασκητήριό του.

 Η μνήμη του Οσίου Χριστοδούλου εορτάστηκε πανηγυρικά, όπως κάθε χρόνο, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Χαλκίδος, με τον Όρθρο και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον εορτάζοντα Προϊστάμενο του Ι. Ναού, Αρχιμ. Χριστόδουλο Μάνια, τους Αρχιμ. Θεοφύλακτο Τσαγκάρη-Προϊστάμενο του Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Κανήθου Χαλκίδος, Δαμασκηνό Παπακωνσταντίνου-Εφημέριο του Ι. Ν. Ευβοέων Αγίων Χαλκίδος και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα.

 Πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο προς τους πιστούς, όπου, αναφερθείς αρχικά στον Όσιο Χριστόδουλο, συνέστησε στους χριστιανούς να αποτάσσονται τον αίτιο της αμαρτία, το διάβολο και τα τεχνάσματά του. Έπειτα έκανε μνεία στο πρόσωπο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χριστοδούλου και στην μεγάλη του προσφορά στην Εκκλησία. Κατακλείοντας δε, εξήρε την φιλοπονία του εορτάζοντος Εφημερίου της Ενορίας, π. Χριστοδούλου και του ευχήθηκε πατρικά να συνεχίσει να εργάζεται υπέρ των Ενοριτών του και προς δόξαν της Αγίας μας Εκκλησίας.

 Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, η οποία μεταδόθηκε από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (97,7 fm), ο π. Χριστόδουλος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, τους παρευρεθέντες Ιερείς και τους ευσεβείς χριστιανούς για την αγάπη, την παρουσία τους και την προσευχή τους.

IMX os. Xristodoyloy 21.10.2021 006

 

Ο Δήμος Χαλκιδέων σε συνεργασία με τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο των δράσεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, θα πραγματοποιήσουν δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid tests), την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021, από ώρα 09:00 έως και ώρα 15:00, στην Παλαιά Γέφυρα (Τεταρτοκύκλιο Ευβοϊκής Ακτής).

Οι πολίτες που θα προσέρχονται, θα πρέπει να τηρούν τα παρακάτω:

1. Να δηλώσουν ΑΜΚΑ

2. Να δηλώσουν τηλέφωνο επικοινωνίας

Την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021, με εκκλησιαστική λαμπρότητα και εύτακτη συμμετοχή Κληρικών και ευσεβών χριστιανών της Χαλκίδος πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της ιεράς εικόνας της Παναγίας της επιλεγομένης «των Χαιρετισμών», στα πλαίσια των εικοστών ενάτων Δημητρίων, των εορταστικών εκδηλώσεων εν όψει της πανηγύρεως του Μητροπολιτικού Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος.

 Μετά την υποδοχή, κατά τη διάρκεια της δεήσεως, η οποία ετελέσθη, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ομίλησε για την προέλευση και την ιστορία του ιερού εικονίσματος, το οποίο αφιερώθηκε, ως ανάθημα, στον Ι. Ναό του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου του Προκοπίου της Καππαδοκίας το 1864 και το μετέφεραν οι Προκοπιείς πρόσφυγες στο Νέο Προκόπι, όπου φυλάσσεται μεταξύ των ιερών κειμηλίων στο ιερό βήμα του Προσκυνηματικού Ι. Ναού και κάθε χρόνο, ενώπιον αυτής της ιεράς εικόνας, τελούνται οι ι. ακολουθίες των Χαιρετισμών.

 Μάλιστα, όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, στο ιερό εικόνισμα αυτό συνδέονται και οι δύο διαδοχικές επέτειοι της Πατρίδος μας, αυτή της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας του 1821 και η επόμενη της Μικρασιατικής Καταστροφής του 1922, αφού στο πρόσωπο της Υπερμάχου Στρατηγού προσέβλεπαν όλοι οι Αγωνιστές και ελευθερωτές της Πατρίδος μας μα και οι τραγικοί πρόσφυγες πρόγονοί μας στο πρόσωπο της Θεοτόκου διέκριναν τον αληθινό τους θησαυρό και δεν εφείσθησαν κόπων και κινδύνων και μετέφεραν τα θαυματουργά ιερά εικονίσματά της, αφήνοντας πίσω κάθε τί που, ενδεχομένως, να εξασφάλιζε τον βιοπορισμό τους.

 Επίσης, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε και την ανάγκη εμείς, σήμερα, να αναγνωρίζουμε στα ιερά εικονίσματα την αξία και την σημασία που έδιναν σε αυτά οι χριστιανοί, διότι στην εποχή μας αναδύονται νέα και εφήμερα σύμβολα, υπονομεύοντας την αληθινή μας ταυτότητα.

 Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην τελεσθείσα Ιερά Παράκληση προς τιμήν της Παναγίας.

Τα ιερά αναλόγια διηκόνησαν οι Ιεροψάλτες του Ι. Ναού κ. Γεώργιος Καραγκούνης και Ιωάννης Δέδες και μέλη των βυζαντινών χορών τους, ενώ όλη η ιερά ακολουθία μεταδόθηκε ζωντανά από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως (97,7 fm).

 

 

IMX Ypodoxh 20.10.2021 002

IMX Ypodoxh 20.10.2021 003

IMX Ypodoxh 20.10.2021 004

IMX Ypodoxh 20.10.2021 005

IMX Ypodoxh 20.10.2021 007

IMX Ypodoxh 20.10.2021 008

 

                                                                                                  Φωτογραφίες: Παρασκευή Σπυροπούλου

Η Αντιδημαρχία Νέας Γενιάς του Δήμου Χαλκιδέων, δίνοντας χώρο στους καλλιτέχνες να εκφραστούν, διοργανώνει το 1ο «Crazy flows» Graffiti Jam, το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 και ώρα έναρξης στις 10:00 το πρωί.

Με «καμβά» τους εξωτερικούς τοίχους του Δημοτικού Σταδίου Χαλκίδας, καλλιτέχνες του street art και του graffiti από όλη την Ελλάδα θα δημιουργήσουν, δίνοντας χρώμα και μετατρέποντας τους τοίχους σε έργα τέχνης, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Η πρώτη γιορτή του graffiti έρχεται στη Χαλκίδα και σας προσκαλεί να την απολαύσετε!

Το  πολυπόθητο ΄΄Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δημόκριτου / Demokritos Growth Hub παρουσιάστηκε χθες 20 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια της δια ζώσης  συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Εύβοιας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Εύβοιας κ. Γεώργιου Κελαΐδίτη.

Την παρουσίαση έκαναν οι Επιστημονικοί Συνεργάτες του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ κ.κ. Σταμάτης Βαρδαρός και Ηλίας Γεωργόπουλος.

Το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δημοκρίτου εκπονήθηκε από τη Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, αποτελώντας – όπως δήλωσε ο κ. Σταμάτης Βαρδαρός  - συμπύκνωση των οραμάτων και των στόχων του Επιμελητηρίου για την αναμόρφωση της κατάρτισης των εργαζομένων και των ανέργων της Εύβοιας, ως βασικότατου μοχλού για την τοπική επιχειρηματική ανάπτυξη, δια της στοχευμένης προσέγγισης των προκλήσεων της σύγχρονης εποχής.

Πρόκειται επι της ουσίας για την μελέτη διαμόρφωσης ενός σύγχρονου κόμβου ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας μεταξύ διαφορετικών μονάδων που θα λειτουργούν υπό συνολικό κεντρικό συντονισμό (Demokritos Growth Hub) του Επιμελητηρίου Εύβοιας. Αφορά τη διαμόρφωση ενός πολυδύναμου κέντρου πολλαπλών λειτουργιών για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας, της γνώσης, της καινοτομίας και της τοπικής ανάπτυξης.

 Να σημειωθεί ότι ήδη υπάρχει προγραμματική συμφωνία μεταξύ Επιμελητηρίου Εύβοιας και Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την αρχιτεκτονική μελέτη και προβλέπονται άλλες σχετικές συνεργασίες με το Υπουργείο Παιδείας (για την Επαγγελματική Σχολή) και τη ΓΣΕΒΕ (για το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης). Υπάρχουν επίσης στατική μελέτη και άλλα στοιχεία ωριμότητας.

 Ο κόμβος ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας "Demokritos Growth Hub" προβλέπεται να έχει τις εξής δομές:

Στο επίπεδο υποστήριξης των επιχειρήσεων:

•        Δομή υποστήριξης καινοτομίας και συνεργατικών σχημάτων

•        Θερμοκοιτίδα ανάπτυξης νεοφυών επιχειρήσεων

•        Σύστημα υποστήριξης επιχειρηματικότητας

Σε εκπαιδευτικό επίπεδο:

•        Επαγγελματική σχολή μεταγυμνασιακής διττής εκπαίδευσης, η οποία θα καλύπτει τις ανάγκες εκπαίδευσης εργαζομένων νέων σε αντικείμενα παραδοσιακών ΄΄η υπό εξαφάνιση επαγγελμάτων, ψηφιακού εκσυγχρονισμού, πράσινης ανάπτυξης, τουρισμού και αγροδιατροφής. 

•       Κέντρο δια-βίου μάθησης για την διαρκή επιμόρφωση και κατάρτιση εν ενεργεία επαγγελματιών και στελεχών  επιχειρήσεων

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Γεροντίτης αφού αναφέρθηκε συνοπτικά στην χρυσή ιστορική διαδρομή της πάλαι ποτέ κραταιάς σχολής περιέγραψε τις αναπτυξιακές προοπτικές του εγχειρήματος. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Κελαΐδίτης χαιρετίζοντας με ενθουσιασμό την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου για την αναγέννηση του Δημοκρίτου και την για την προστιθέμενη αξία που θα εξασφαλίσει για τον τόπο,   δεσμεύτηκε για την στήριξη της Περιφέρειας με την εξασφάλιση των κατάλληλων πόρων.

Ο φορτισμένος συγκινησιακά Επίτιμος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γαληνός Λαουτάρης, πιστοποίησε με υπερηφάνεια, την ιστορικών διαστάσεων σπουδαιότητα της όλης πρωτοβουλίας. 

247329801 565925514667530 531590437833939473 n

247517426 181154917532933 1888692810587355633 n

Σελίδα 1 από 752

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr