bannernew5

Τελευταία Νέα

Θέμα επιχορήγησης των Ερασιτεχνικών Αθλητικών Σωματείων φέρνει αύριο στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Παράταξης «Στερεά Υπεροχής» με επικεφαλής τον Δημήτρη Αναγνωστάκη, Γιώργος Σκούρας. Το θέμα εισηγείται ως εξής:

Με το άρθρο 66 του Ν. 4735/2020/Α΄/ΦΕΚ 197 τροποποιήθηκε η περ.Α΄του άρθρου 202 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων δίνοντας πλέον την δυνατότητα για πρώτη φορά στις Περιφέρειες να επιχορηγούν Ερασιτεχνικά Αθλητικά Σωματεία για την προαγωγή του οικείου αθλήματος, καθώς και την κάλυψη εξόδων μετακίνησης αθλητών και αθλητικών ομάδων, που εδρεύουν στην περιοχή τους και συμμετέχουν σε εθνικά πρωταθλήματα ολυμπιακών αθλημάτων. Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης δεν πρέπει να ξεπερνά το 0,5% των τακτικών εσόδων τους. Από τις διατάξεις αυτές εξαιρούνται οι αθλητικές ανώνυμες εταιρείες. Η συγκεκριμένη τροποποίηση ισχύει μέχρι 30/6/2022 μετά την παράταση που δόθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου του 2021.

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω, προτείνω η Περιφέρεια να προχωρήσει στην επιχορήγηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων που έχουν τις έδρες τους στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και συμμετέχουν σε Εθνικά πρωταθλήματα Ολυμπιακών Αθλημάτων, για την προαγωγή του αθλήματος, καθώς και την κάλυψη εξόδων μετακίνησης αθλητών και αθλητικών ομάδων με βάση το άρθρο 66 του Ν. 4735/2020.

Βασικό κριτήριο κατανομής να αποτελεί ο αριθμός μετακινήσεων του Αθλητικού σωματείου (εκτός έδρας αγώνες), με βάση το ετήσιο πρόγραμμα αγώνων το οποίο έχει εκδοθεί και κοινοποιηθεί από τις οικίες ομοσπονδίες/φορείς αθλημάτων, με επόμενα κριτήρια να αποτελούν, η ένταξή του σε συγκεκριμένη εθνική κατηγορία, ο αριθμός των αθλητών του, το πλήθος των αγωνιστικών τμημάτων του σε εθνικά πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών (ανδρών γυναικών, νέων ανδρών, νεανίδων κ.λ.π.), έχοντας πάντα ως προϋπόθεση ότι το συνολικό ποσό της χρηματοδότησης είναι συγκεκριμένο και δεν επαρκεί για την χρηματοδότηση όλων των ερασιτεχνικών σωματείων.

παραταξη 22 4

Κα

Η Εθνική μας ομάδα Χάντμπολ των Ανδρών θα αντιμετωπίσει το Μαυροβούνιο για τα πλέι οφ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2023.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο Κανήθου- Χαλκίδας την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022 και ώρα 19:15 με απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ3.

Συνδιοργανωτής του αγώνα είναι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με την υποστήριξη του Δήμου Χαλκιδέων και του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ).

Το πρωί της Δευτέρας (11/4) αντιπροσωπεία της Εθνικής ομάδας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας επισκέφθηκε Δημοτικά Σχολεία της Χαλκίδας, ενώ αύριο οι διεθνείς σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας θα επισκεφτούν Γυμνάσια και Λύκεια.

sxoleia

Η στήριξη στην Εθνική μας ομάδα είναι αναγκαία και πολύτιμη και για αυτό τον λόγο σας ζητούμε να σταθείτε στο πλευρό της σε αυτό το καθοριστικής σημασίας παιχνίδι για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια!

Η Ομοσπονδία αποφάσισε η είσοδος στον αγώνα να είναι ελεύθερη, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους φιλάθλους να τον παρακολουθήσουν.

Για την είσοδο στην εγκατάσταση ισχύουν όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα από την ΓΓΑ, όπως χρήση μάσκας, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ανήλικοι έως 12 ετών με self test την ημέρα του αγώνα, ανήλικοι 13-17 ετών, rapid test 48 ωρών ή PCR 72 ωρών.

Την Τετάρτη το απόγευμα όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο κλειστό της Κανήθου!

Πάμε Ελλαδάρα!

 

Την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανώμαλου Δρόμου στην Πηγή Τρικάλων, οι αθλητές του Γ.Σ. Νεάπολης Χαλκίδας έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό στο επίπονο αυτό αγώνισμα.

Η Τσάπαλη Αντωνία στα 2χλμ στην κατηγορία Κ16 κατέκτησε την 26η θέση ανάμεσα σε 145 αθλήτριες με επίδοση 07:21. Με νέο Ατομικό ρεκόρ τερμάτισαν ο Μπακόλας Δημήτρης στα 3χλμ στην κατηγορία Κ16 με επίδοση 10:44 και ο Τσεκούρας Αναστάσιος στα 4χλμ στην κατηγορία Κ18 με επίδοση 14:05.

Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος με την υποστήριξη του Δήμου Χαλκιδέων και του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.) διοργανώνει το 18ο Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο «Τάσος Καμπούρης» στις 5 και 6 Φεβρουαρίου 2022.

Είναι η πρώτη φορά που τελική φάση της διοργάνωσης θα φιλοξενηθεί στη Χαλκίδα.

Στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο «Τάσος Καμπούρης» θα μπορούν να εισέλθουν μόνο οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση με διαπιστεύσεις όπως επίσης και ελάχιστοι θεατές με προσκλήσεις, οι οποίες θα είναι περιορισμένες βάση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Το πρόγραμμα των αγώνων είναι το εξής:

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022
         1ος Ημιτελικός
            15:00 ΠΑΟΚ-ΓΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

2ος Ημιτελικός
            17:00 ΑΣΒ ΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΦΝΙ

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022
            16:00 Τελικός Κυπέλλου

Οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την ΕΡΤ

Η τελική φάση  του κυπέλλου Ελλάδας στο σκάκι (final 8 ) διεξήχθη στο ξενοδοχείο Φιλίππειο στην Θεσσαλονίκη το διήμερο 18, 19/12/2021 .

Η Ευβοϊκή Ένωση Σκακιστών επικράτησε με 2.5 - 1.5 του Πειραϊκού στον τελικό, και ανεδείχθη κυπελλούχος Ελλάδας , γεγονός που αποτελεί την  μεγαλύτερη ,έως τώρα ,διάκριση στην εξηνταεξάχρονη ιστορία του αθλητικού σωματείου! 

Στους  νοκ-άουτ γύρους και στην τελική φάση, αγωνίστηκαν συνολικά 12 αθλητές :

GM Γιάννης Παπαϊωάννου, GM Maxime Lagard , IM Σωτήρης Μαλικέντζος , IM Αντρέας Τζερμιαδιανός , IM/WGM Eva Repkova , FM Αλέκος Γκόγκολης, FM Κώστας Νικολαϊδης , Κώστας Κόρδης , Παναγιώτης-Αθανάσιος Λουκόπουλος , Παναγιώτης Γιαννούτσος , Γιάννης Τσότρας , Αντώνης Παύλου .

Η Ευβοϊκή ΕΣ κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο 48ο Πανελλήνιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα, γεγονός που αποτελεί την μεγαλύτερη διάκριση στην εξηνταεξάχρονη ιστορία του συλλόγου μας.

Η τελική φάση του πρωταθλήματος (final-4) διεξήχθη το διήμερο 6-7 Νοεμβρίου στην όμορφη και φιλόξενη πόλη της Λάρισας. Εκτός της Ευβοϊκής συμμετείχαν οι πολλάκις πρωταθλητές Ελλάδας Φυσιολάτρης Νίκαιας και ΣΟ Καβάλας και η πολύ ισχυρή ομάδα ΣΑ Συκεών-Νεάπολης.

Η τελική κατάταξη ήταν:

︎ 1ος Φυσιολάτρης Νίκαιας

︎ 2η Ευβοϊκή ΕΣ

δευτεραθλήτρια 2

δευτεραθλήτρια 3

︎ 3η ΣΟ Καβάλας

︎ 4η ΣΑ Συκεών-Νεάπολης

Η κάθε ομάδα αγωνίζεται με 10 παίκτες (4 ενήλικες , 1 γυναίκα, 3 νέους/παίδες, και 2 νεάνιδες/κορασίδες).

Για την ομάδα μας αγωνίστηκαν οι:

GM Παπαϊωάννου Ι. , GM Lagarde M., IM Μαλικέντζος Σ. , ΙΜ Repkova E., FM Νικολαΐδης Κ. , FM Γκόγκολης Α., Κόρδης Κ., Χατζηιωαννίδη Φ., Καλογερίδου Ι., Αθανασίου Σ., Λουκόπουλος Π., Μακρίδης Δ., Δριστέλλας Ν. , Γκαβαρδίνας Α.

Ο ΔΟΑΠΠΕΧ ενημερώνει τους χρήστες των Δημοτικών Αθλητικών εγκαταστάσεων σε σχέση με τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν από 25/10/2021 έως 08/11/2021, με βάση την ισχύουσα ΚΥΑ (ΦΕΚ 4919 Β’/ 24/10/2021 και το υγειονομικό πρωτόκολλο της υγειονομικής επιτροπής της ΓΓΑ της 25/10/2021, ισχύουν τα εξής παρακάτω μέτρα:

 1. Επιτρέπεται η χρήση των οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων (ανοικτών και κλειστών) για άθληση(ελεύθερη και οργανωμένη) από αθλούμενους πολίτες σε ομαδικά και ατομικά αθλήματα .

Για τη χρήση είναι απαραίτητη η επίδειξη εβδομαδιαίου τεστ αντιγόνου (PCR ή rapid test) από τους αθλούμενους πολίτες (18 ετών και άνω), με εξαίρεση όσους προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει έως 180 ημέρες μετά τη νόσηση)

 • Οιαθλούμενοι έωςκαι17ετώναρκεί ναεπιδεικνύουνβεβαίωση αρνητικούαποτελέσματος

self test.

 • Παιδιάμέχρικαι4ετώναπαλλάσσονταιαπότατεστγιαcovid19.

 1. Επιτρέπεται η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων (ανοικτών και κλειστών) για προπονήσεις αθλητώνσωματείωνατομικώνκαιομαδικώναθλημάτων.

Το πρόγραμμα ελέγχων των αθλητών και των προπονητών για COVID-19 καθορίζεται στον Πίνακα 1 Επίπεδο επικινδυνότητας και πρόγραμμα ελέγχων ανά άθλημα . Τα σωματεία θα πρέπει :

Α) Να προσκομίζουν την κατάσταση των αθλητών τους στην αθλητική εγκατάσταση με τα ωράρια προπόνησης.

Β) Σε περίπτωση κρούσματος να ενημερώνουν άμεσα την αθλητική εγκατάσταση και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η αποστολή των ανωτέρω στοιχείων αποτελεί προϋπόθεση για τη συνέχιση της αθλητικής δραστηριότητας για τα συγκεκριμένα σωματεία και ομοσπονδίες με βάση και την απόφαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων στη συνεδρίαση της 22/09/2021.

 1. Ηχρήσητωνκολυμβητηρίων(ανοικτώνκαικλειστών)γίνεται σύμφωνα με τις κατωτέρω διαδικασίες:
 • Προϋπόθεσηχρήσηςτωνκολυμβητηρίωναπόαθλητές,είναιηδιενέργειατεσταντιγόνουγια COVID-19 (σύμφωναμετονΠίνακα1).
 • Προϋπόθεση χρήσης των κολυμβητηρίων από αθλούμενους πολίτες 18 ετών και άνω, είναι ηδιενέργεια εβδομαδιαίου τεστ αντιγόνου για COVID-19 (PCR ή rapid test). Οι αθλούμενοι μέχρικαι17 ετώνμπορούνναεπιδεικνύουνβεβαίωσηαρνητικούαποτελέσματοςselftest.
 • Εξαιρούνταιαπότονπροληπτικόέλεγχομετεστγιαcovid19 (PCR,rapid,selftest)όσοιδιαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετάτονπρώτοθετικόέλεγχοκαιισχύειεώς180ημέρεςμετάτηνόσηση).
 • ΣτηνπερίπτωσητηςθεραπευτικήςκολύμβησηςαπόΑμεΑ,ταΑμεΑεξαιρούνταιαπότηνδιενέργειαπροληπτικούελέγχουγιαcovid

Τα σωματεία θα πρέπει:

Α) Να προσκομίζουν μια φορά την εβδομάδα στο κολυμβητήριο τα αποτελέσματα των τεστ

COVID-19 για τους αθλητές που συμμετέχουν στις προπονήσεις.

Β) Να προσκομίζουν την κατάσταση των αθλητών τους στο κολυμβητήριο με τα ωράρια προπόνησης.

Γ) Σε περίπτωση κρούσματος να ενημερώνουν άμεσα την αθλητική εγκατάσταση και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στο covid19@gga.gov.gr

Οι αθλούμενοι πολίτες :

Α) 18 ετών και άνω θα πρέπει να επιδεικνύουν στην εγκατάσταση μια φορά την εβδομάδα αρνητικό αποτέλεσμα test COVID-19 (PCR ή rapid test).

Β) Παιδιά 5-17 ετών θα πρέπει να επιδεικνύουν βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος self test.

Γ) Παιδιά μέχρι και 4 ετών απαλλάσσονται από το testing.

4) Επιτρέπεται η χρήση αποδυτηρίων (από αθλητές και αθλούμενους) στις οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις, σε προπονήσεις με τις κάτωθι προϋποθέσεις:

 • παρουσίαενόςατόμουανά2τ.μ.εντόςτωναποδυτηρίων,με ταυτόχρονηαπόσταση1,5μέτρου.
  • Χρήσητουπενήντατοιςεκατό(50%)τηςδυναμικότηταςτωνκαταιονιστήρων(ντους).
  • αυστηρήτήρησηόλωντωνκανόνωνΔημόσιαςΥγείας.

Για παιδιά προσχολικής ηλικίας επιτρέπεται η είσοδος γονέων στα αποδυτήρια

με υποχρεωτική    χρήση μάσκας.

 1. Επιτρέπεταιη λειτουργίαακαδημιώνγιαόλες τις ηλικίες παιδιών (ανήλικοι αθλούμενοι,δηλαδή χωρίς δελτίο αθλητή)σε γκρουπ έως 10 παιδιών. Επιτρέπεται το ομαδικό παιχνίδισε ανοικτές και κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις. Οι οδηγίες λειτουργίας των ακαδημιώνβρίσκονταιαναρτημένεςστηνιστοσελίδα:

https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports.

Οι ανήλικοι αθλούμενοι θα πρέπει να υποβάλλονται σε ένα self test ανά εβδομάδα παρουσία του Υπεύθυνου covid19 της ομάδας ή του προπονητή

 1. Σε φιλικούς αγώνες με προπονητικό χαρακτήρα, που διενεργούνται χωρίς άδεια τέλεσης αγώνακαι χωρίς την παρουσία παρατηρητή/αλυτάρχη, εφαρμόζονται οι προϋποθέσεις εισόδου θεατώνσεπροπονήσεις.

7) Επιτρέπεται η παρουσία θεατών στις εξέδρες σε προπονήσεις ατομικών και ομαδικών ερασιτεχνικών αθλημάτων σε ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις με τις εξής προϋποθέσεις

α) να είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο.

β) να φορούν υποχρεωτικά μάσκα καθ’όλη τη διάρκεια παραμονής στις εξέδρες,

γ) με τήρηση απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων [ένα (1) άτομο ανά 2 τ.μ.]. δ) να μην υπερβαίνει η πληρότητα της χωρητικότητας των εξεδρών το 50%.

Οι θεατές μπορούν να συνοδεύουν και ανήλικους ηλικίας 4 έως και 11 ετών κατόπιν πραγματοποίησης αρνητικού self test, και ανήλικους 12 ετών και άνω, κατόπιν πραγματοποίησης αρνητικού PCR 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών.

Πίνακας 1: Επίπεδο επικινδυνότητας και πρόγραμμα ελέγχων ανά άθλημα

Αθλημα

Επίπεδο επικινδυνότητας

Συνθήκες παρακολούθησης για COVID-19 (αθλητές)

Συνθήκες παρακολούθησης για COVID-19 (αθλητές)

Ανοικτού χώρου/ατομικά

ΑΓΩΝΕΣ:

αθλητές έως και 17 ετών *: PCR 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών ή self test παρουσία του υπεύθυνου COVID19 της ομάδας την ημέρα του αγώνα

αθλητές 18 ετών και άνω : PCR test 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών

* Το τεστ πριν τους αγώνες προσμετράται στον εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο

**εξαιρούνται από το testing οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ

*** Η δυνατότητα διενέργειας self test αντί για rapid test στους ανήλικους αθλητές θα ισχύει έως και 31/10/2021.

****Oι προπονητές ακολουθούν το ίδιο πρόγραμμα ελέγχων των ενήλικων αθλητών του αθλήματος

Στίβος

Αντισφαίριση

Ορειβασία/Αναρρίχηση

Χαμηλό

ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ:

Αθλητές έως και 17 ετών: ένα (1) self test ανά εβδομάδα παρουσία του υπεύθυνου covid της ομάδας

Αθλητές 18 ετών και άνω : ένα (1) rapid test την εβδομάδα

* εξαιρούνται οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ

** Για τα αθλήματα αυτού του επιπέδου επικινδυνότητας, όταν διεξάγονται σε κλειστούς χώρους ισχύουν οι ίδιες προϋποθέσεις με τους ανοικτούς χώρους

***Oι προπονητές ακολουθούν το ίδιο πρόγραμμα

ελέγχων των ενήλικων αθλητών του αθλήματος

 

ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ:

Αθλητές έως και 17 ετών: ένα (1) self test ανά εβδομάδα παρουσία του υπεύθυνου covid της ομάδας

Αθλητές 18 ετών και άνω : ένα (1) rapid test την εβδομάδα

* εξαιρούνται οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ

**Oι προπονητές ακολουθούν το ίδιο πρόγραμμα ελέγχων των ενήλικων αθλητών του αθλήματος

Χαμηλό - μεσαίο

 

Σάλα

Γυμναστική

 

 

Κολυμβητήριο

 

Κολύμβηση

Τεχνική κολύμβηση

   Πόλο

Μεσαίο

ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ:

Αθλητές έως και 17 ετών: δύο (2) self test ανά εβδομάδα παρουσία του υπεύθυνου covid ή του προπονητή της ομάδας

Αθλητές 18 ετών και άνω : δύο (2) rapid test την εβδομάδα

* εξαιρούνται οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ

** Η δυνατότητα διενέργειας self test αντί για rapid test στους ανήλικους αθλητές θα ισχύει έως και 31/10/2021.

***Oι προπονητές ακολουθούν το ίδιο πρόγραμμα ελέγχων των ενήλικων αθλητών του αθλήματος

Ομαδικά/ανοικτού χώρου

Ποδόσφαιρο

Μεσαίο

ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ:

Αθλητές έως και 17 ετών: δύο (2) self test ανά εβδομάδα παρουσία του υπεύθυνου covid ή του προπονητή της ομάδας

Αθλητές 18 ετών και άνω : δύο (2) rapid test την εβδομάδα

* εξαιρούνται οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ

** Η δυνατότητα διενέργειας self test αντί για rapid test στους ανήλικους αθλητές θα ισχύει έως και 31/10/2021.

**Oι προπονητές ακολουθούν το ίδιο πρόγραμμα ελέγχων των ενήλικων αθλητών του αθλήματος

Ομαδικά/κλειστού χώρου

 

Μπάσκετ

Βόλλευ

Υψηλό

Μαχητικά

Τάε Κβο Ντο

Πάλη

Καράτε

Υψηλό

Με νέα ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε, αλλάζουν τα ποσοστά φιλάθλων που θα υποδέχονται τόσο τα ανοιχτά όσο και τα κλειστά γήπεδα όλης της χώρας

Αυξάνονται τα όρια χωρητικότητας στα ελληνικά γήπεδα. Με νέα ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε, αλλάζουν τα ποσοστά φιλάθλων που θα υποδέχονται τόσο τα ανοιχτά όσο και τα κλειστά γήπεδα όλης της χώρας. Παράλληλα, επιτρέπεται ξανά η παρουσία θεατών σε προπονήσεις ατομικών και ομαδικών ερασιτεχνικών αθλημάτων.

• Να επιτραπεί  η χρήση των αποδυτηρίων με 1 άτομο ανά 2 τ.μ. και ταυτόχρονα απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους.

• Να αυξηθεί το όριο χωρητικότητας θεατών στα γήπεδα, ως χώροι αμιγώς εμβολιασμένων, με πληρότητα:
-στο 90% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 40.000 θεατές,  για ανοικτές εγκαταστάσεις με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων,
-στο 70% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 15.000 θεατές, για ανοικτές εγκαταστάσεις χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων,
-στο 90% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 12.000 θεατές για κλειστές εγκαταστάσεις με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων,
-στο 70% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 4.000 θεατές, για κλειστές εγκαταστάσεις χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων.

Περαιτέρω εξειδίκευση για την εφαρμογή των παραπάνω, από τις 25 Οκτωβρίου, σε διευκρινιστικές οδηγίες της ΓΓΑ που θα ακολουθήσουν.

Ethnos.gr

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των συμμετεχόντων στον 1ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου Λίμνης 8 χιλιομέτρων , που διοργάνωσε ο Πανευβοϊκός Σύλλογος "Ο ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ" σε συνεργασία με το Δήμο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγ. Άννας, την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 στη Λίμνη Ευβοίας με σκοπό την ενίσχυση της εν γένει περιοχής της Β.Εύβοιας μετά τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πυρκαγιές.

Εκτός των συμμετεχόντων, εντυπωσιακή ήταν και η ανταπόκριση πολλών συνανθρώπων μας στο προσκλητήριο κάλεσμα του "ΚΆΛΟΥ ΣΑΜΑΡΕΊΤΗ" και με την συλλογική παρουσία τους έδωσαν μήνυμα τόνωσης, στήριξης και αλληλεγγύης στους κατοίκους της περιοχής, σε ένα τόνο γιορτής αλλά και συμπαράστασης.

Θερμές ευχαριστίες στο Δήμαρχο Λίμνης κ. Τσαπουρνιώτη, στην Αντιπεριφέρεια, στον Ερυθρό Σταυρό, στον Ιατρό κ. Γεώργιο Κουρκουμέλη, στην κ. Σοφία Μαυρίκου Επίκουρο Καθηγήτρια στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στον κ. Αλέκο Γεωργίου Εκπαιδευτικό, στον Σύλλογο Λιανής Άμμου, στον κ .Παντελή Τραπεζούντιο, στον κ. Στέλιο Καρβελά υπεύθυνο Τύπου του Συλλόγου, στον κ. Γεώργιο Μαυρομάτη υπεύθυνο του Αγώνα, στους εθελοντές και εθελόντριες που συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωση αλλά και στους δημοσιογράφους και φωτογράφους που κάλυψαν και προέβαλαν την εκδήλωση.

ΛΑΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΛΙΜΝΗ 2021

Έφτασε η ώρα να δείτε από κοντά τις μοναδικές πτητικές δυνατότητες του γαλλικού Rafale Solo Display, να νιώσετε τη συγκίνηση και τη γοητεία της πτήσης ενός αυθεντικού Warbird, του ελληνικού Spitfire, να θαυμάσετε τις εντυπωσιακές εναέριες "χορογραφίες" των Patrouille de France και των Saudi Hawks, να εκπλαγείτε από τη δύναμη του ελληνικού F-16 Ζευς αλλά και του Δανέζικου F-16 Solo Display με τον κατακόκκινο διάκοσμο, να κλείσετε τα αυτιά σας στο πέρασμα των αμερικανικών F-15…

H Athens Flying Week, η μεγαλύτερη αεροπορική επίδειξη της Ελλάδας, επιστρέφει για 9η φορά το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου, πιο δυνατή και πιο εντυπωσιακή από ποτέ!!! Παρακολουθήστε από απόσταση αναπνοής άσκηση “COMBAT EVAC” από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, διελεύσεις των πτητικών μέσων της Πολεμικής Αεροπορίας, του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και τα πυροσβεστικά Canadair CL-415 και PZL!!!

Ακόμη, θα δείτε τις μοναδικές διελεύσεις και τους σχηματισμούς που εξασφάλισε η ομάδα της Athens Flying Week για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση!!!

Μαζί μας και η Aegean με Α320 ΝΕΟ αλλά και η 114 Πτέρυγα Μάχης μαζί με την ΕΑΒ που μας παρέχουν τις φιλόξενες εγκαταστάσεις τους!

Ετοιμαστείτε για την πιο εντυπωσιακή στατική έκθεση που έγινε ποτέ!!! Μην χάσετε την ευκαιρία να φωτογραφηθείτε με το γαλλικό Rafale, τα Tornado και τα F-15 της Βασιλικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας, τα ιταλικά M-346, το C-130 από το Βέλγιο, τα αυστριακά PC-7 και φυσικά το Eurofighter Typhoon και το Tornado από τη Γερμανία.

Εξασφαλίστε εγκαίρως το εισιτήριό σας μέσω της viva.gr και του δικτύου συνεργατών της, από 15 ευρώ για ενήλικες και 7,5 ευρώ για ανηλίκους. Λόγω των υγειονομικών μέτρων, τα εισιτήρια εκδίδονται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά ενώ όπως κάθε χρόνο υπάρχει διαθέσιμο λεωφορείο για τη μεταφορά των θεατών από και προς την αεροπορική βάση της Τανάγρας!

Δείτε το αναλυτικό πτητικό πρόγραμμα με όλες τις διεθνείς αλλά και τις ελληνικές συμμετοχές για το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου.

Μπείτε στο www.viva.gr και κλείστε ΤΩΡΑ το εισιτήριο που θα σας …απογειώσει!!!

Σελίδα 1 από 36

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr