bannernew6

Τελευταία Νέα

Συνεδριάζει σήμερα το Δ.Σ του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.

Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.) θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 19:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Φαρμακίδου 15 – 1ος όροφος ) και περιλαμβάνει τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑ 1ο: Περί έγκρισης προγράμματος χρήσης   χώρων ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΩΝ Δημοτικών Κλειστών Γυμναστηρίων

ΘΕΜΑ 2Ο : Περί έγκρισης προγράμματος χρήσης   ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΒΟΗΘΗΤΙΚΩΝ ΑΙΘΟΥΣΩΝ

ΘΕΜΑ 3ο: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ 2022-2023

ΘΕΜΑ 4ο: Παραχώρηση Δημοτικών Γηπέδων Ποδοσφαίρου ως αγωνιστικές έδρες

ΘΕΜΑ 5ο : Περί Προγραμματισμού Προσλήψεων Έκτακτου Προσωπικού ΙΔΟΧ διάρκειας οκτώ [8] μηνών έτους 2023 στον Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ. συνολικού αριθμού τεσσάρων [4] ατόμων πλήρους απασχόλησης για τις ανάγκες λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, Πολιτιστικών – Αθλητικών Εκδηλώσεων και   τεσσάρων [4] μουσικών εκτελεστών μερικής απασχόλησης για τις ανάγκες των Μουσικών Συνόλων.

ΘΕΜΑ 6ο: ΑΙΤΗΣΗ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

ΘΕΜΑ 7ο : 7η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2022

ΘΕΜΑ 8ο: ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Β’ ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2022

ΘΕΜΑ 9ο: ΠΑΡΟΧΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΕ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ

ΘΕΜΑ 10ο: AΠΟΔΟΧΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ ΜΗΝΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

ΘΕΜΑ 11ο : Περί Έγκρισης σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ ΔΟΑΠΠΕΧ και ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ για την Πράξη «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΚΕΡΚΙΔΩΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΥΛΙΔΑΣ»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός επισκέφθηκε νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη 08 Σεπτεμβρίου 2022, το περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο service park της Λαμίας και ακολούθως συμμετείχε στην εντυπωσιακή εκκίνηση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022, που έλαβε χώρα στο ειδικά διαμορφωμένο ΟΑΚΑ για την διεξαγωγή της υπερειδικής διαδρομής.

Για να... πέσει η καρό σημαία και να ξεχυθούν στα βουνά τα -υβριδικά πλέον- αγωνιστικά του WRC, χρειάστηκαν μήνες προετοιμασίας για τη σωστή διαμόρφωση των 8 ειδικών διαδρομών, συνολικού μήκους 150 χλμ, από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, για τις ανάγκες του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διέθεσε 15 χωματουργικά μηχανήματα, όπως και συνεργεία εργατών για τις απαραίτητες κλαδοκοπές.

Έτσι, προετοιμάστηκαν εγκαίρως, με τη συνδρομή βεβαίως και των Δήμων, οι ειδικές διαδρομές: «Δάφνη» που διασχίζει τη Βοιωτία σε μήκος 8,5 χλμ., «Λιβαδειά» μήκους 21,03 χλμ., «Βωξίτες» μήκους 21,97 χλμ., «Πύργος» 33,20 χλμ., «Περιβόλι» 17,42 χλμ., «Ταρζάν» 23,37 χλμ., «Ελευθεροχώρι» 16,90 χλμ., «Ελάτεια - Ρεγκίνι» 11,26 χλμ.

Επισημαίνεται, ότι οι ειδικές διαδρομές διαμορφώθηκαν με τις ιδιαίτερα αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας της FIA. Οριοθετήθηκαν επίσης “ζώνες θεατών”, που σηματοδοτούνται με πλέγματα ή κορδέλες. Με προειδοποιητικές πινακίδες έχουν επισημανθεί και οι “απαγορευμένες θέσεις θεατών” στην εξωτερική πλευρά στροφών και σε άλλα επικίνδυνα σημεία.

Μετά την εκκίνηση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Η καρό σημαία του Ράλλυ των Θεών έπεσε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο, με την υπερειδική στο ΟΑΚΑ, που μας έδειξε τι θα απολαύσουμε τις επόμενες ημέρες στις σκληροτράχηλες ειδικές διαδρομές της Στερεάς Ελλάδας.

Για άλλη μια χρονιά , η καρδιά του Ράλλυ Ακρόπολις χτυπά στη Λαμία και αιμοδοτεί περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με χειροπιαστά αποτελέσματα, από την οικονομική τόνωση, αλλά κυρίως από τη διεθνή προβολή του τόπου μας. Για να φτάσουμε εδώ, προηγήθηκαν μήνες σκληρής δουλειάς, ώστε να διαμορφωθούν κατάλληλα οι ειδικές μας διαδρομές συνολικού μήκους 150 χιλιομέτρων περίπου!

Πανέτοιμοι ξανά, στεκόμαστε στην αφετηρία του Ράλλυ των Θεών και καλούμε κάθε Στερεοελλαδίτη, κάθε φίλο του μηχανοκίνητου αθλητισμού να μην μείνει απλός θεατής. Να απολαύσει τις ειδικές διαδρομές με ασφάλεια και με σεβασμό στο περιβάλλον. Να ζήσει την εμπειρία ως περήφανο μέλος μιας επιτυχημένης διοργάνωσης, ώστε να εδραιωθεί η χώρα μας και ειδικά η Στερεά Ελλάδα στο καλεντάρι του WRC».

serpark3

rali221

srparklam1

222

44444

333

666

 

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Ευβοϊκή Ένωση Σκακιστών αναδεικνύεται Κυπελλούχος Ελλάδας (επικρατώντας στον τελικό του ΣΟ Καβάλας με 2,5-1,5) και σε συνδυασμό με την τρίτη θέση (χάλκινο μετάλλιο) στο πιο ανταγωνιστικό σκακιστικό ομαδικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών, καθιερώνεται ως μία εκ των πλέον ισχυρών αγωνιστικών ομάδων πανελληνίως ! 

Οι αγώνες διεξήχθησαν στο ξενοδοχείο PORTO PALACE  της Θεσσαλονίκης από 12 έως 19 Αυγούστου 2022

20220819 161805 3

 

Με περισσότερες από 600 συμμετοχές από παιδιά ηλικίας 6 – 16 ετών, ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία τα Basketball Camps στις 5 Περιφερειακές Ενότητες, που διοργάνωσε και φέτος η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τον πρώην διεθνή μπασκετμπολίστα και καταξιωμένο πλέον προπονητή Νίκο Οικονόμου.

Σκοπός της διοργάνωσης, εκτός από την δημιουργική απασχόληση των παιδιών, αποτέλεσε η δυνατότητα, να διδαχθούν τις βασικές αρχές, να βελτιώσουν τις ατομικές αλλά και τις τεχνικές τους δεξιότητες, και το να ζήσουν με έναν μοναδικό μπασκετικό τρόπο την εμπειρία του αγαπημένου τους παιχνιδιού, υπό τις οδηγίες και την επίβλεψη του Πρωταθλητή Νίκου Οικονόμου,της ομάδας του και των πολύπειρων προπονητών της Περιφέρειάς μας οι οποίοι συμμετείχαν ανά περιφερειακή Ενότητα και συγκεκριμένα των:

  • Κατερίνα Μπαλωμένου και Δήμητρα Τσούμα, από την Ευρυτανία.
  • Παναγιώτης Μιχαήλ, από την Εύβοια.
  • Θανάσης Παππάς, Αποστόλης Αναστασίου και Σωτήρης Γερμανός, από την Βοιωτία.
  • Φώτης Πιτσιλιώνης και Λουκάς Ζαρονικόλας, από την Φθιώτιδα.
  • Νίκος Παπούλιας και Χρήστος Μωραίτης, από την Φωκίδα.

Τα Basketball Camps τίμησαν με την παρουσία τους, ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας Γιάννης Μπουρούσης, ο επίσης πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας Γιώργος Μπόγρης αλλά και ο Χαλκιδαίος, παίκτης πλέον της ΑΕΚ, Νικόλας Περσίδης, οι οποίοι έδωσαν ένα ιδιαίτερο χρώμα στις προπονήσεις, συνομίλησαν μετέδωσαν τις πολύτιμες εμπειρίες και συμβουλές τους στα παιδιά, ενώ ταυτόχρονα αγωνίστηκαν μαζί τους, δημιουργώντας κύματα ενθουσιασμού στους μικρούς θαυμαστές τους.

Πολύτιμη υπήρξε και φέτος η συνδρομή των συνεργαζόμενων Δήμων.. Λαμίας, Δελφών, Καρπενησίου, Λιβαδειάς, Θήβας, και Χαλκίδας.

Ευχαριστούμε θερμά του Μεγάλους Χορηγούς της διοργάνωσης:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΠΕΔ)

myKTEO – ΟΜΙΛΟΣ Μ. Γ. ΘΑΛΑΣΣΗ

ΠΑΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ Α.Β.Ε.Ε.

ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ - EΥΒΟΪΚΗ ΖΥΜΗ Α.Β.Ε.Ε.

ΣΠΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΑΥΡΑ ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων, o Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού, Αθλητισμού & Εθελοντισμού Ηλίας Μπουρμάς, δήλωσε σχετικά: «O 2ος κύκλος του Μπάσκετ …στην Περιφέρεια, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία ικανοποιώντας στο έπακρο τους μικρούς μας φίλους, κάτι που αποτέλεσε εξαρχής επιθυμία του Περιφερειάρχη μας Φάνη Σπανού αλλά και όλων μας. Περισσότερα από 600 παιδιά της Περιφέρειάς Στερεάς Ελλάδας και όχι μόνο, σε 5 Περιφερειακές Ενότητες, 6 διαφορετικούς Δήμους, για 35 ημέρες, έζησαν την εμπειρία του αγαπημένου μας παιχνιδιού.

Υπό την καθοδήγηση του πρώην Πρωταθλητή και καταξιωμένου πλέον προπονητή Νίκου Οικονόμου, της ομάδας του αλλά και των εξαιρετικών προπονητών της Περιφέρειάς μας, διδάχθηκαν τις βασικές αρχές, εξέλιξαν τις ατομικές τους δεξιότητες, γνώρισαν από κοντά, συζήτησαν και συμβουλεύτηκαν τους αγαπημένους όλων μας παίχτες – πρότυπα, Γιάννη Μπουρούση, Γιώργο Μπόγρη , Νικόλα Περσίδη, μα πάνω απ’ όλα απόλαυσαν το παιχνίδι.

Τα πλατιά γεμάτα ικανοποίηση χαμόγελα των παιδιών αλλά και τα υπέροχα λόγια των γονιών, για τα οποία έναν προς έναν τους υπέρ ευχαριστώ, είναι η δική μας επιβράβευση αλλά και το κίνητρο , προκειμένου του χρόνου να είμαστε και πάλι κοντά στα παιδιά μας, με ακόμα περισσότερο … μπάσκετ ».

 

1 7

IMG 3926

IMG 3928

IMG 3930

IMG 3934

IMG 3935

Το 9ο Τουρνουά ποδοσφαίρου στη μνήμη του Ιωάννη Ε. Χαϊνά θα διεξαχθεί στο γήπεδο Γυμνού την Πέμπτη 18 Αυγούστου, στις 6:30 το απόγευμα. Προσκαλούνται οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Α.Ο ΟΛΥΜΠΟΣ ΓΥΜΝΟΥ καθώς και παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές φίλοι του Ιωάννη Ε. Χαϊνά που αγωνίσθηκαν σε άλλες ποδοσφαιρικές ομάδες να ενσωματωθούν στην ομάδα του Α.Ο ΟΛΥΜΠΟΣ ΓΥΜΝΟΥ και να συμμετέχουν στο Τουρνουά.

 

Συνάντηση με τον κορυφαίο Έλληνα αθλητή στο KING BOXING, το Χαλκιδαίο πρωταθλητή, Μελέτη Κακουμπάβα και τον Πρόεδρο του Συλλόγου «Μονομάχοι Χαλκίδας» Βασίλη Ευθυμίου είχε σήμερα η πολιτευτής της Ν.Δ Σοφία Νικολάου. Η κα Νικολάου ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη και στα θέματα του αθλητισμού αναγνωρίζοντας τις απαιτήσεις του πρωταθλητισμού και τις προσπάθειες που πρέπει να κάνουν οι αθλητές που ασχολούνται με πρωταθλητισμό, δηλώνει συνοδοιπόρος και συμπαραστάτης σε αυτό τον αγώνα.

Η ίδια μετά τη συνάντηση δήλωσε:

«Μεγάλη η χαρά μου να συναντήσω σήμερα έναν από τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές στο kick boxing, τον Χαλκιδαίο πρωταθλητή, Μελέτη Κακουμπάβα, μαζί με τον αντιπρόεδρο του συλλόγου «Μονομάχοι Χαλκίδας», Βασίλη Ευθυμίου.

Ο Μελέτης στις 11 Σεπτεμβρίου θα δώσει στην Ιαπωνία τη μάχη απέναντι στον κάτοχο του παγκόσμιου τίτλου Κ1.

Του ευχόμαστε να επιστρέψει στην πατρίδα με τη σπουδαία διάκριση. Γιατί το αξίζει, γιατί διαφημίζει τη χώρα μας και την Εύβοια στο εξωτερικό.

Γιατί αντλούμε δύναμη από την προσπάθειά του. Καλή επιτυχία Μελέτη.»

 

 

Συνέντευξη στην Έφη Ντίνη

Τα παιδιά του Ναυτικού Ομίλου Αλιβερίου διαπρέπουν και μας κάνουν χαρούμενους, χαρίζοντας μόνο νίκες. Ένα πολύ δυνατό Διοικητικό Συμβούλιο και συνάμα παιδιά με μεγάλη ψυχή, ακούραστα με γονείς που συμπαραστέκονται στον αγώνα τους και είναι συνοδοιπόροι τους και στα εύκολα και στα δύσκολα. Για την πρόσφατη νίκη του Ν.Ο. Αλιβερίου μίλησε το πρωί της Τρίτης 12 Ιουλίου ο Πρόεδρος του Δ.Σ Προκόπης Αλέξης, στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, στην εκπομπή «τάδε έφη» στο ράδιο ΕΥΡΙΠΟΣ 90FM. Ένας αεικίνητος Πρόεδρος που μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ έχουν καταφέρει να αυξήσουν τον αριθμό των παιδιών τα τελευταία χρόνια.

Ο Πρόεδρος, μίλησε για τα παιδιά του, τις καλοκαιρινές δράσεις του ΝΟΑ αλλά και μια πολύ σημαντική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης στις εγκαταστάσεις του ΝΟΑ, στο Αλιβέρι. Μία πρωτοβουλία του γνωστού καθηγητή γιατρού και βουλευτή της Ν.Δ Σπύρου Πνευματικού. Την οποία αγκάλιασε με μεγάλη χαρά ο Ναυτικός Όμιλος Αλιβερίου. «Αυτή η πρωτοβουλία του κ. Πνευματικού ήταν βάλσαμο για μας…» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 12 Ιουλίου, στις 19:30 στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Αλιβερίου, στο Αλιβέρι ναυαγοσώστρια παρουσία και του ιατρού καθηγητή κ. Πνευματικού θα δώσει οδηγίες Πρώτων Βοηθειών, για προστασία στο νερό και ασφαλή κολύμβηση.

 

 

Θα πάμε στο Αλιβέρι, να δείτε τι ωραία πράγματα γίνονται στο Αλιβέρι και μια πολύ δυνατή εκδήλωση που ετοιμάζεται αύριο το απόγευμα. Γιατί ετοιμάζουμε εκδηλώσεις; Γιατί έχουμε χαρές στο Αλιβέρι. Θα πάμε στο Ναυτικό Όμιλο Αλιβερίου και θα δείτε, πόσο σοβαρή δουλειά γίνεται εκεί, που μόνο νίκες φέρνουμε! λοιπόν, πάμε να βάλουμε τον πρόεδρο τον Προκόπη τον Αλέξη στο τηλέφωνο, στη παρέα μας, καλή σου μέρα. Θα το πάμε στον ενικό εμείς γιατί είμαστε παλιοί γνώριμοι χρόνια, και πραγματικά σε συγχαίρω και σένα και το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο για την όλη προσπάθεια που κάνετε εκεί, κρατάτε το Ναυτικό Όμιλο Όρθιο, πολλά περισσότερα παιδιά γράφονται κάθε χρόνο και αυτό είναι το σημαντικότερο όλων αλλά γράφουμε και νίκες όπου πάμε! Αφήνουμε το όνομά μας πίσω. Αφήνουμε την σφραγίδα μας, πάμε γερά, σωστά;

Ασφαλώς. Θα τα δούμε όλα!

Μόνο χαρούμενες ειδήσεις έχουμε να πούμε σήμερα.

Πάντα για το ναυτικό όμιλο. Να ξέρετε ότι είναι για καλό σκοπό και χαρούμενες.

Μία μεγάλη νίκη στο Πόλο σωστά;

Το τριήμερο Παρασκευή 8 Ιουλίου έως την Κυριακή, έγινε στο Κολυμβητήριο Λαμίας, η Α’φάση του πρωταθλήματος της Γ’ εθνικής. Εμείς εκεί παίξαμε 4 παιχνίδια. Μπορεί ναι μεν να ήτανε κουραστικό για τα παιδιά και για όλες τις ομάδες, γιατί καταλαβαίνετε 4 παιχνίδια μέσα σε ένα τριήμερο είναι πολλά, αλλά για μας όπως αποδείχτηκε άξιζε ο κόπος, το χαρήκαμε.

Οπότε την κούραση την αφήσαμε πίσω. Παίξαμε 4 παιχνίδια και κάναμε ισάριθμες νίκες και πήραμε το εισιτήριο για την τελική φάση που θα γίνει 22 με 24 Ιουλίου. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι τα παιδιά μας είναι αξιέπαινα. Προσπαθήσανε. Να ξέρετε ότι έχουμε παιδιά, από την περιοχή μας, απ’ το Αλιβέρι και παιδιά τα οποία είναι από Αθήνα, τα οποία συνδράμουν στην όλη προσπάθεια και ασφαλώς για όλους μας, είναι κάτι πολύ καλό να ακούγεται το Αλιβέρι η περιοχή μας η Εύβοια. Να ξέρετε ο Ναυτικός Όμιλος Αλιβερίου συμμετέχει στο Εθνικό Πρωτάθλημα και είναι το μόνο σωματείο του δήμου Κύμης – Αλιβερίου που συμμετέχει σε Εθνική Κατηγορία και βέβαια και στην Εύβοια μαζί με μας είναι ο ΝΟ Χαλκίδας. Δύο σωματεία.

Τα πες εσύ να κάνω και εγω καμιά ερώτηση, αν μ’ αφήσεις βέβαια γιατί είσαι χειμαρρώδης όπως πάντα και βέβαια πως να μην είσαι χειμαρρώδης όταν βλέπεις ότι οι κόποι σου έτσι πιάνουν τόπο πλέον και όταν λέω οι κόποι σου εννοώ και όλου του διοικητικού συμβουλίου, δεν θέλω να αδικήσω κανέναν και τους προπονητές και τους γονείς οι οποίοι και εκείνοι καταβάλλουν προσπάθειες για να είναι και εκείνα στην ώρα τους και εκεί , να μπορούν να παρακολουθούν τις προπονήσεις, δεν είναι εύκολο και για ένα γονιό, που εργάζεται να το κάνει αυτό. Ποια τα τμήματα, ποσά παιδιά έχουμε στο Ναυτικό Όμιλο;

Εμείς, όπως κάθε καλοκαίρι και φέτος συνολικά τα παιδιά ξεπερνάνε τα 180 με 200. Είναι πολλά τα παιδιά και ξεκινάμε από 4 ετών μέχρι τα μεγάλα μας που είναι μέχρι και 20, 22 και 23 χρονών.

Θερινά Τμήματα έχουμε;

Ναι έχουμε.

Να πούμε λίγο δυο κουβέντες γιατί μας ακούει κόσμος και από Ερέτρια και από Αμάρυνθο που μπορεί να θέλουν, να πούμε κατά πρώτον μπορούνε να φέρουν από άλλους δήμους τα παιδιά τους, σωστά;

Βεβαίως! Εμείς έχουμε τα πρωινά τμήματα τα οποία ξεκινάνε 11 η ώρα και έχουμε τα παιδιά τα οποία είναι από 8 ετών και πάνω και μετά είναι το αγωνιστικό τμήμα με παιδιά που είναι γεννημένα από 2009 και κάτω. Το απόγευμα όμως έχουμε 3 τμήματα, τα οποία είναι 5:30 ώρα τα μικρά, τα οποία αρχίζουνε τώρα να μαθαίνουνε , 4 ετών 5 ετών. Αυτά που λέμε συνήθως, αρχάρια. Είναι η εκμάθηση. Μετά έχουμε τμήματα τα οποία είναι παιδάκια λίγο πιο μεγάλα, τα οποία εκεί χρειάζεται τεχνική, εκεί αρχίζουν να κάνουν τεχνική περισσότερο.

Και βέβαια στις 7:00 είναι τα παιδιά τα μεγάλα, τα οποία είναι το αγωνιστικό μας τμήμα. Αυτό που μας εκπροσωπεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συλλόγων Θάλασσας που γίνεται κάθε Σεπτέμβρη. Εκεί έχουν πολλές επιτυχίες και αυτά τα παιδιά. Έτσι είναι το πρόγραμμά μας. Απο κει έχουμε και κάποιες άλλες δράσεις. Ας πούμε φέτος θα υπάρξει και ένα τμήμα ενηλίκων σε συνεργασία με το ΚΑΠΗ Αλιβερίου. Υπάρχει το AQUA FITNESS, που γίνεται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, το πόλο για τα μικρά παιδιά Τρίτη Πέμπτη τώρα τον Ιούλιο, γιατί το πόλο δεν είναι μόνο για άντρες έχουμε και τα μικρά, τα οποία εξοικειώνονται με το άθλημα και βέβαια και άλλες δράσεις, που θα πούμε.

Αν ολοκληρώσατε εσείς, και βλέπω ότι τα λέτε με τόσο αγάπη, τόσο μεράκι γι αυτό που κάνετε γιατί πραγματικά ο αθλητισμός είναι μεράκι και πρέπει να τον υπηρετούμε να τον αγαπάμε για να μπορούμε να φέρνουμε και το επιθυμητό αποτέλεσμα…

Η κολύμβηση ειδικά Έφη μου, είναι μια υγιεινή δραστηριότητα. Όταν ασχολείσαι με τα παιδιά από μόνος σου καταλαβαίνεις ότι από μόνο του όλο αυτό έχει μεγάλη σημασία και για την ανάδειξη των παιδιών και για την άθλησή τους και για την κοινωνικοποίησή τους. Εμάς μας ευχαριστεί που βλέπουμε πολλά χαμόγελα κάθε καλοκαίρι. Γι΄ αυτό και έχει πολλή συμμετοχή στα τμήματα του ΝΟΑ. Αυτό μας ευχαριστεί το καταλαβαίνεις.

Εγώ όμως, αυτό που θα κρατήσω είναι ότι έχει και τμήματα εκμάθησης. Τα παιδιά από μικρές ηλικίες να μαθαίνουνε να μην φοβούνται τη θάλασσα. Να μη φοβούνται το νερό. Γιατί βλέπουμε παιδάκια να έχουνε πάρει φόβο γιατί γλίστρησαν από το χέρι της μαμάς, γύρισε το σωσίβιο, κ.α. Είναι μια ιστορία πάρα πολύ μεγάλη που πρέπει να ανοίξουμε. Υπάρχουν ειδικά σωσίβια για τα βρέφη. Θα πρέπει να ακολουθούνται κάποιοι κανόνες. Καλό είναι και οι γονείς να το γνωρίζουν αυτό και ευτυχώς, δεν έχουμε δει να σημειώνονται πνιγμοί σε τόσο μεγάλο ποσοστό σε παιδιά. Έχουμε όμως ανθρώπους που κάθε χρόνο χάνονται στη θάλασσα. Είτε από παθολογικά αίτια, είτε από οτιδήποτε. Και έρχεται και δω ό ρόλος του ναυαγοσώστη, που είναι και πάρα πολύ σημαντικός και πάμε τώρα να δούμε, με πρωτοβουλία, του καθηγητή ορθοπεδικής και βουλευτή Εύβοιας Σπύρου Πνευματικού, αύριο το απόγευμα έχουμε μια ιδιαίτερη ξεχωριστή εκδήλωση εκεί στο Ναυτικό Όμιλο Αλιβερίου. Τι ακριβώς θα γίνει;

Ναι. Με πρωτοβουλία του καθηγητή ορθοπεδικής του κυρίου Πνευματικού και βουλευτή Εύβοιας, του θα γίνει μία εκδήλωση η οποία αφορά αυτό που προανέφερες πριν, την ασφάλεια μέσα στη θάλασσα. Την κολύμβηση, τη διάσωση, τις πρώτες βοήθειες. Είναι πολύ σημαντική, γιατί τη θάλασσα δεν πρέπει να την φοβόμαστε αλλά πρέπει να την σεβόμαστε. Και πρέπει να γνωρίζουμε, εντάξει το μπάνιο μας ωραία είναι αλλά έχει κανόνες η θάλασσα. Δε μπορούμε να υπερβάλλουμε. Οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να χρειαστεί εμείς οι απλοί άνθρωποι που πάμε στη παραλία και δεν γνωρίζουμε, δεν είμαστε ναυαγοσώστες, να δώσουμε κάποιες πρώτες βοήθειες και να σώσουμε ανθρώπους. Άρα, είναι σημαντικό.

Αυτή η πρωτοβουλία του κυρίου Πνευματικού ήτανε βάλσαμο για μας. Θα γίνει λοιπόν στις 7:30μ.μ στις εγκαταστάσεις του ΝΟΑ, στη παραλία Ανθούπολης. Θα μας δείξουνε κάποια πράγματα. Θα γίνει μια επίδειξη και μπορούν να έρθουνε οι γονείς, τα παιδιά , φίλοι, οποιοδήποτε θέλει να έρθει να παρακολουθήσει.

Να πούμε ότι αυτή η εκδήλωση που γίνεται με πρωτοβουλία του κυρίου Πνευματικού, περιλαμβάνει ουσιαστικά πρώτες βοήθειες, προστασία στο νερό και ασφαλή κολύμβηση και θα υπάρχει και εκπαιδευτής διασώστης του Thalassa Diving Academy, έτσι;

Σωστά. Θα είναι ειδικός αυτός που θα τα δείξει δεν θα είναι από εμάς εδώ. Δεν θα είναι από τους προπονητές μας ή απ’ το συμβούλιο κάποιος. Θα είναι από τους πλέον γνώστες πάνω σ΄αυτό.

Αξίζει λοιπόν να δώσουμε ραντεβού στις 7:30 αύριο το απόγευμα, στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου εκεί στο Αλιβέρι και να πω ότι θα έχει και εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους, λένε οι πληροφορίες μου και μέχρι εκεί..!

Ναι. Θα υπάρχουν κάποια δώρα. Θα δώσουμε κάποιο κέρασμα στα παιδάκια. Για να το ολοκληρώσουμε όλο όπως πρέπει. Θα είναι μία γιορτή για μας όλο αυτό.

Θέλω να σε ευχαριστήσω και να ευχηθώ για ακόμη μία φόρα καλή επιτυχία σε ότι κάνεις. Γιατί το κάνεις με μεράκι πραγματικά και πολύ αγάπη. Να ευχηθώ στο Ναυτικό Όμιλο Αλιβερίου, να πω ότι είμαστε δίπλα και εμείς αρωγοί οτιδήποτε χρειαστείτε, πολλές, πολλές ακόμα νίκες και επιτυχίες στα παιδιά και καλό καλοκαίρι, βέβαια! Απολαμβάνοντας την απεραντοσύνη της θάλασσας με προσοχή!

Να είστε καλά και ευχαριστούμε

Το Δήμαρχο Κύμης - Αλιβερίου κ. Αθανάσιο Μπουραντά επισκέφτηκε σήμερα αντιπροσωπεία της Οργανωτικής Επιτροπής του ιστιοπλοϊκού αγώνα “Evia Island Regatta 2022”.

Συγκεκριμένα το Δήμαρχο Κύμης - Αλιβερίου συνάντησαν ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας και Πρόεδρος της Ο.Ε. κ. Νικόλαος – Ανδρέας Μώρος, ο Β’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας και μέλος της Ο.Ε. κ. Ιωάννης Σταθόπουλος και η Υπεύθυνη Τουρισμού του Επιμελητηρίου Εύβοιας και μέλος της Ο.Ε. κα Παρασκευή Μπουραντά.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η συμβολή και η υποστήριξη του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου στην υλοποίηση του εν λόγω αγώνα.

Σε αυτό το πλαίσιο οι εκπρόσωποι της Ο.Ε. αρχικά ανέλυσαν τον Διοικητικό - Οικονομικό Απολογισμό της Evia Island Regatta 2021 και ακολούθως παρουσίασαν τον συνολικό σχεδιασμό υλοποίησης της “Evia Island Regatta 2022”.

Ο εφετινός ιστιοπλοϊκός αγώνας ανοικτής θαλάσσης θα λάβει χώρα από τις 23 έως και τις 30 Ιουλίου 2022 επισκεπτόμενος λιμάνια της Νότιας και της Κεντρικής Εύβοιας.

Στόχος της όλης πρωτοβουλίας είναι η καθιέρωση της Εύβοιας ως ιδανικού τουριστικού ιστιοπλοϊκού προορισμού για όλο το χρόνο, μέσα από έναν αγώνα που αποτελεί πλέον θεσμό και μια πραγματική γιορτή του ναυταθλητισμού, εξυμνώντας τις αρχές και τις αξίες της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι.

Απώτερος στόχος είναι η ποιοτική ενίσχυση της τουριστικής και πολιτιστικής ταυτότητας του Νομού Ευβοίας μέσα από την ανάδειξη της κουλτούρας της, των μοναδικών φυσικών ομορφιών της, των μοναδικών τοπικών προϊόντων της.

Η Οργανωτική Επιτροπή του ιστιοπλοϊκού αγώνα “Evia Island Regatta 2022” ευχαριστεί θερμά το κ. Αθανάσιο Μπουραντά για την υποστήριξη του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου στην όλη διοργάνωση του ιστιοπλοϊκού αγώνα.

Ένα από τα μεγαλύτερα ναυταθλητικά γεγονότα έχει γίνει θεσμός για την Εύβοια και δεν είναι άλλο από την Evia Island Regatta. Η επιτυχημένη διοργάνωση όλα τα προηγούμενα χρόνια βάζει ακόμα ψηλότερα τον πήχη για τους διοργανωτές και τα πληρώματα με φορείς, Συλλόγους, τοπική αυτοδιοίκηση, Επιμελητήριο και ΟΛΝΕ να στηρίζουν πλην των μεγάλων κα μικρότερων χορηγών όλη αυτή τη μεγάλη θαλασσινή γιορτή! Για τη φετινή Ρεγκάτα που θα ξεκινήσει στις 23 Ιουλίου από την Κάρυστο και θα ολοκληρωθεί στις 30 στη Χαλκίδα, μίλησε στην εκπομπή «τάδε έφη» με τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη στο ράδιο ΕΥΡΙΠΟΣ 90FM, την Πέμπτη 30 Ιουνίου, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Νίκος Μώρος, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως στόχος όλων των εμπλεκομένων φορέων είναι να κερδίσουν το στοίχημα της τόνωσης του τουρισμού στο Νομό, φτάνοντας σε επίπεδο Ράλλυ Ακρόπολις για την Περιφέρειά μας.

 

Φέτος, η Ρεγκάτα δε θα ξεκινήσει από τη Χαλκίδα. Θα ξεκινήσει από την όμορφη Κάρυστο. Πέρυσι, ξεκίνησε από τη Χαλκίδα και δυστυχώς, το κλείσιμο που ήτανε να γίνει, την Κυριακή το βράδυ, έπεσε δυστυχώς, πάνω στις μέρες που ξέσπασε η μεγάλη φωτιά στη Β. Εύβοια. Οπότε αντιλαμβάνεστε ότι δεν έγινε καμία γιορτή στη Σκύρο. Σεβόμενο και το Επιμελητήριο και όλοι οι άλλοι φορείς, συνδιοργανωτές της Ρεγκάτα, έτσι έσπευσαν όλοι να συνδράμουν στη Β. Εύβοια, και στους ανθρώπους εκεί. Έτσι, χάθηκε ένα πάρα πολύ ωραίο κομμάτι της Ρεγκάτα που αφορούσε βραβεύσεις των ανθρώπων οι οποίοι συμμετείχαν έτσι σ’ αυτό τον ιστιοπλοϊκό αγώνα. Πάμε όμως να βάλουμε στη παρέα μας το Νίκο το Μώρο, ο οποίος είναι ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής γιατί νομίζω ότι έχει να μας πει εκπλήξεις. Κύριε Μώρο καλή σας ημέρα! Λοιπόν μια επιτυχημένη διοργάνωση πλέον έχει γίνει θεσμός. Σωστά;

Έτσι θέλουμε να πιστεύουμε και γι’ αυτό το λόγο προσπαθούμε. Καλημέρα και στους ακροατές σας.

Φέτος η Ρεγκάτα αλλάζει ρότα, θα πω εγώ, και ξεκινάει από την Κάρυστο;

Ακριβώς, ημέρα Σάββατο, 23 Ιουλίου. Είναι μία από τις φετινές αλλαγές.

Είναι και η ημερομηνία…

Ακριβώς το νούμερο ένα είναι ότι καταφέραμε και φέραμε τη Ρεγκάτα μία βδομάδα νωρίτερα. Και εννοώ να μην γίνει καθόλου τις μέρες του Αυγούστου, που γνωρίζουμε ότι όλοι δουλεύουν και όλο το νησί μας στηρίζεται στον τουρισμό. Τουλάχιστον, τα τελευταία χρόνια. Οπότε, ήταν στοίχημα για μάς να εκμεταλλευτούμε και να φτιάξουμε μία μικρή να το πω έτσι έξτρα εβδομάδα και να τονώσουμε και τις τοπικές κοινωνίες, από κει που περνάμε δηλαδή, τους δήμους και να στηρίξουμε και τη Ρεγκάτα μας με όλο αυτό, ακόμα περισσότερο.

Η Ρεγκάτα θα ξεκινήσει από την Κάρυστο. Βρέθηκα στη Κάρυστο, στο περιφερειακό συμβούλιο, βρέθηκα και στο χώρο ο οποίος θα γίνει η τελετή. Το βράδυ της έναρξης, και νομίζω ότι είναι όχι μαγευτικά, όχι καταπληκτικά, δεν περιγράφω άλλο θα πω…

Πρώτα απ’ όλα θα πω, πολλά συγχαρητήρια στο δήμο, στον ΟΛΝΕ και στην περιφέρεια για όλα τα έργα τα οποία έχουν γίνει κάτω. Πραγματικά, είναι εξαιρετικό το μέρος.

Εμείς είχαμε τη χαρά έτσι να απολαύσουμε και ποτάκι το βράδυ εκεί στο μέρος αυτό, και είναι πραγματικά μαγευτικά.

Πραγματικά μαγευτικά. Συμφωνώ απόλυτα και νομίζω ότι θα κάνουμε και το καλύτερο και για τους καλεσμένους μας και για τους αθλητές μας.

Πολύ σωστή επιλογή πάντως. Να πω ότι και η Κάρυστος ετοιμάζεται να υποδεχθεί τη Ρεγκάτα πολύ δυνατά, έτσι; Και ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος και η κα Βερούχη εκεί στα μέσα και στα έξω…

Η Μαρία η Βερούχη, οι αντιδήμαρχοι από τα Στύρα από το Μαρμάρι. Οι εκπλήξεις είναι πάρα πολλές φέτος. Νομίζω ότι το τόπος μας θα προσπαθήσουμε να τον γνωρίσουμε όσο καλύτερα γίνεται στους αθλητές και στους συνοδούς.

Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα. Να μπορούμε να τονώσουμε τουριστικά την περιοχή μας μέσα από ένα καταπληκτικό γεγονός, το οποίο επιτρέψτε μου να πω ότι, ίσως μπορεί να ακούγεται και πρώτη φορά, ότι το επίπεδο που θέλουμε να φτάσουμε. Εκτιμώ μάλλον θα φτάσουμε σε επίπεδο Ράλλυ Ακρόπολις για την Περιφέρειά μας. Αυτός είναι ο επόμενος στόχος μας.

Νομίζω ότι αν δεν βάλουμε στόχους δεν έχει και νόημα έτσι;

Ακριβώς.

Τουλάχιστον από μια κουβέντα πολύ μικρή που έκανα με το δήμο, για το θέμα της Ρεγκάτα είναι υπάρχουν και συμμετοχές. Ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον αρκετά πληρώματα, και νομίζω ότι έχουν χρόνο ακόμα για να δηλώσουν κι άλλοι.

Βεβαίως. Το πρόγραμμα λοιπόν: Ξεκινάμε 23 του μηνός, όπως έχουμε αναφέρει ήδη. Θα είμαστε 4 μέρες στην Κάρυστο. Ξαναλέω, σκοπός μας φέτος, και μία από τις μεγάλες αλλαγές, είναι να γνωρίζει ο κόσμος, να γνωρίσουνε οι καλεσμένοι μας τον τόπο μας. Αμέσως μετά, φεύγουμε δύο μέρες, Τρίτη πρωί μέχρι και Πέμπτη για τον Κάραβο Αλιβερίου. Εκεί, μας υποδέχεται και μας περιμένει ο δήμαρχος, ο κ. Μπουραντάς που επίσης θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα. Ο ΟΛΝΕ έχει πάει να δει το λιμάνι του Καράβου. Ας μην ξεχνάμε ότι όλη μας η προσπάθεια αυτή, άλλο ένα σημαντικό, είναι ότι αφήνει έργο. Αφήνει και έργο και είναι πολύ μεγάλη μας χαρά. Αύριο εκεί θα είναι τα παιδιά μας, στηρίζοντας τα αθλητικά γεγονότα.

Και η τελευταία Ρεγκάτα στην Εύβοια σημείωσε μεγάλη επιτυχία! Ένας δήμος ο οποίος το δέχτηκε με πάρα πολύ μεγάλη χαρά. Πέρυσι σας υποδέχτηκαν με ποτάκι, στον Κάραβο, και ήταν πάρα πολύ ωραία. Ένα ποτάκι για να γνωριστούν και μεταξύ τους τα πληρώματα, οι διοργανωτές και οι υποστηριχτές της Ρεγκάτα.

Ακριβώς. Υπάρχει μια τεράστια αγκαλιά για την Εύβοια Regatta Island και το “εκμεταλλευόμαστε” να πω, με την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με όλους τους φορείς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, και αυτό δείχνει και το καλό αποτέλεσμα, το οποίο εκτιμούμε ότι προσπαθούμε να πετύχουμε. Και η τελευταία έκπληξη που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ είναι η Τελετή Λήξης για τη Χαλκίδα, θα συνδυαστεί και με το Ράλλυ Ευρίπου, για να κάνουμε και το κλείσιμό μας όπως παραδοσιακά γίνεται τα 3 προηγούμενα χρόνια και για τέταρτη χρονιά, φέτος.

Εκεί θα γίνουν οι απονομές , στα πληρώματα;

Και ενδιάμεσα θα γίνονται απονομές. Θα υπάρχει πάντα μία βραδιά απονομών και σε κάθε περιοχή.

Μία βραδιά στο δήμο Καρύστου, μία βραδιά στο δήμο Κύμης – Αλιβερίου ;

Ακριβώς. Και την τελευταία μέρα, στο δήμο Χαλκιδέων.

Δεν έχει καθόλου Βορρά η Ρεγκάτα φέτος, έτσι ;

Όχι. Και γι’ αυτό και το σπάμε κάθε χρόνο, όπως βλέπετε. Πέρυσι ήταν αποκλειστικά Βορράς. Την τελευταία μέρα στο Ψαροπούλι, δυστυχώς, δε θέλει να τη θυμάται κανένας. Και μία εξαιρετική εκδήλωση του φίλου μας του Γιάννη του Κοτζιά, η οποία όμως συνδυάστηκε, με όλο αυτό που ξεκινούσε με το ξέσπασμα της πυρκαγιάς εκεί. Δηλαδή, φανταστείτε ότι φεύγαμε μιάμιση ώρα το βράδυ από κει και δεν ξέραμε πως θα περάσουμε.

Και βέβαια, ακυρώθηκε και ότι ήταν να γίνει στο πανέμορφο νησί της Στερεάς, τη Σκύρο. Εκεί, που ήταν να γίνει η τελετή λήξης. Σωστά;

Επίσης, δεν έχω λόγια να πω, για το φίλο μου το Νίκο το Μαυρίκο, το δήμαρχο της Σκύρου. Η Σκύρος Ναυτική Εταιρεία. Μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και βοήθεια. Όπως και το Λιμενικό Ταμείο, τον Κυριάκο τον Αντωνόπουλο, όπου όπως καταλαβαίνετε ο συνδυασμός όλων, γιατί χρειάζεσαι λιμάνι, χρειάζεσαι υποδομές, την στήριξη της τοπικής κοινωνίας…

Χρειάζεσαι ξενοδοχεία, τουριστικά καταλύματα…

Για να μπορεί να γίνει ένα πολύ μεγάλο γεγονός, όπως είναι η Evia Island Reggata. Και σε μια δύσκολη εποχή, εννοώ τουριστικά για τη Σκύρο, που βουλιάζει από κόσμο, με ένα πολύ καλό συντονισμό, και με όλους να βοηθάνε και για τα καταλύματα. Μας βοήθησαν και σε τιμές και σε φιλοξενία και σε όλα. Ειλικρινά, όπου βρεθώ και όπου σταθώ, τους ευχαριστώ ιδιαίτερα.

Το μόνο που εξ αιτίας της πυρκαγιάς στη Β. Ευβοια δεν έγινε στη Σκύρο η φαντασμαγορική Τελετή Λήξης…

Όμως, δεν μπορούσαμε να τους τιμήσουμε κι αυτούς περισσότερο. Γιατί ξέρετε κατι, σ’ αυτές τις τελετές είναι να ευχαριστείς αυτούς που σε δέχονται και του πρωταγωνιστές, αυτό είναι το μότο μας και αυτή είναι και η προσπάθειά μας.

Βέβαια, η φωτιά μας τα χάλασε, πέρυσι. Ήσαστε κι εσείς, με τα μάτια στραμμένα στη Β. Εύβοια, και βέβαια δεν υπήρχε και περιθώριο και για γλέντια και χαρές, όταν αγωνιούσαμε την ίδια ώρα το «τι μέλει γενέσθαι»…

Ακριβώς. Εδώ επίσης να πω, ότι όλους τους χορηγούς μας, δε περισσεύει κανείς, τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα. Να σας δώσω να καταλάβετε ότι πλέον , φέτος υπάρχει το συγκινητικό μήνυμα, μπορεί να μην είναι πολλά τα χρήματα, δεν έχει να κάνει μάλλον με το οικονομικό να το πω έτσι, αλλά είναι συγκινητικό το να παίρνουνε, να βοηθάνε. Πριν να προλάβουμε να τους ενημερώσουμε να τους στείλουμε τα σχετικά, το σχετικό αίτημα για τη βοήθειά τους, πραγματικά, όπως και τα προϊόντα ,έτσι πέρσι σε μία απόφαση που πήραμε κοινά και συνυπογράψαμε με το δήμαρχο το Νίκο το Μαυρίκο στη Σκύρο και ουσιαστικά τελειώσαμε άδοξα αλλά με πολύ αγαπή για τον κόσμο που σταθήκαμε δίπλα αρωγοί.

Χαρήκαμε παρόλο που καιγόμασταν, όσο κι αν φαίνεται περίεργο αυτό που λέω, και δώσαμε και όλα μα όλα τα προϊόντα από νερά, η εταιρεία Παλίρροια , η Δίρφυς, το Be Fress, η Septona, ο Παπουτσάνης. Μας έδωσαν όλοι προϊόντα. Τα στείλαμε όλα και με την άδεια τους φύγανε για τις πυρόπληκτες περιοχές. Βάλαμε ένα μικρό λιθαράκι μαζί με ότι είχε μαζέψει ο Νίκος ο Μαυρίκος, ο δήμαρχος της Σκύρου μαζί με την Άννα Κουτσούπη, που έχει να κάνει με το τουριστικό κομμάτι, και αμέσως κινητοποιηθήκαμε από την Σκύρο για να γίνουν αυτές ενέργειες.

Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα έχουμε τέτοια πράγματα φέτος. Γενικότερα θα περάσουμε ένα ήρεμο καλοκαίρι. Να είμαστε και προσεκτικοί έτσι, λίγο με τα τσιγάρα, με τις φωτιές, με το ότι ανάβουνε τις φωτιές στα χωράφια, αλόγιστα.

Ακριβώς. Επίσης είναι και πολύ σημαντικό, γενικά με τις φωτιές, βλέπουμε ότι δεν έχουμε κλιματική αλλαγή προφανώς, μιλάμε για κλιματική κρίση. Οπότε, όπως καταλαβαίνετε και ένας κεραυνός, αν έχουμε πάρει τα μέτρα μας, θα το αποτρέψουμε.

Γιατί έχουμε ήδη, υπάρχει το μήνυμα και καλό είναι να βγει από τη σημερινή μας κουβέντα που ήδη ξέσπασαν δύο φωτιές ή μία στον Άγιο και η άλλη ήτανε στο δήμο Κύμης –Αλιβερίου, όπου και οι δύο είδατε ότι με απίστευτο συντονισμό, κατάφεραν γρήγορα την κατάσβεση τους.

Το μυστικό το ξέρω για φέτος, αλλά δεν θα το πω γιατί μας ακούει πολύς κόσμος. Υπάρχει μυστικό όμως και αυτή η ετοιμότητα των επίγειων μέσων, εγώ θα το ξαναπώ, μέχρι να σηκωθούν τα εναέρια, είχε σβήσει η φωτιά στο Αλιβέρι προχθές. Κακώς ειπώθηκε ότι τα εναέρια έσβησαν τη φωτιά. Τα εναέρια όταν έφτασαν είχε ήδη τεθεί σε περιορισμό. Ήταν πολύ λίγες οι εστίες της φωτιάς. Ήδη οι επίγειες δυνάμεις και οι κομάντος, όπως θα πω εγώ πρώτοι πραγματικά οι οποίοι μπήκαν στη μάχη με τις φλόγες και κατάφεραν αυτό το αποτέλεσμα και για το Αλιβέρι προχθές.

Και γενικά για την περιοχή μας, γιατί καταλαβαίνετε ότι αυτό είναι και παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο, και για το τουρισμό μας...

Να πάω λίγο ,και να κλείσουμε με συμμετοχές. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάποιες συμμετοχές, έχουμε «ταβάνι»; Δηλαδή μέχρι ένα σημείο θα δεχτείτε συμμετοχές ή είναι ανοιχτό, και μέχρι πότε μπορούν να δηλώσουν συμμετοχές τα πληρώματα;

Οι συμμετοχές, είναι ένα κομμάτι το οποίο το έχει ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος όπως καταλαβαίνετε, ο συνδιοργατωτής μας, οι συμμετοχές έχουνε δηλωθεί, οι συμμετοχές έχουμε βάλει ημερομηνία, αν θυμάμαι καλά έχουμε βάλει μέχρι μία εβδομάδα πριν από την έναρξη, το έχουμε πάει όσο πιο κοντά γίνεται στην έναρξή μας.

Βέβαια, για να μπορέσουνε να βρούνε και καταλύματα γιατί όπως και να χει ο Ιούλιος είναι δύσκολος μήνας για την Καρυστία

Ακριβώς, ήδη έχουμε κάνει γύρα στις περιοχές μετά ξενοδοχεία, ήδη έχουμε μιλήσει με ανθρώπους που στο site της Ρεγκάτα της Εύβοιας θα μπορεί να βρει προτάσεις από διαφόρους της περιοχής, για να βοηθήσουμε το κόσμο μας, ευελπιστούμε ότι όπως και κάθε χρόνο, θα έχουμε και περισσότερες συμμετοχές για να μας γνωρίζει και περισσότερο ο κόσμος.

Ραντεβού στη Κάρυστο, εγώ θα πω, εγώ θα είμαι μαζί σας, πρώτα ο Θεός όπως λέμε, Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος, είναι πραγματικά ένα γεγονός

Θέλω να μου δώσετε 10 δευτερόλεπτα κυρία Ντίνη. Θέλω να πω ένα πολύ ωραίο νέο και ένα χαρακτηριστικό κλείνοντας τη Ρεγκάτα πέρυσι. Δυστυχώς, μ’ αυτό τον τρόπο τον άχαρο, τον άκομψο, γιατί μας προλάβανε οι καταστάσεις.

Πριν από περίπου 3 μήνες, κάναμε ένα μικρό γκάλοπ να το πω έτσι ένα ερωτηματολόγιο, το οποίο το στείλαμε σε όλα τα πληρώματα για να δούμε μετά αφού κλείσαμε την πρώτη 3ετία, και αφού ολοκληρώσαμε όλη την Εύβοια, βόρεια, νότια και τη Σκύρο, στείλαμε λοιπόν στα πληρώματα, και αυτοί οι οποίοι μας ακολουθούν κάθε χρόνο, αλλά και στους νέους, και στα νέα πληρώματα τα οποία είχαν έρθει πέρσι για πρώτη φορά, μην ξεχνάμε πέρυσι ότι η Ρεγκάτα κατάφερε και πήρε και το πανελλήνιο πρωτάθλημα, και η Ρεγκατα πέρυσι ήταν συνεχόμενα 12, 13 μέρες μαζί με το πανελλήνιο πρωτάθλημα που πήγαμε στο κέντρο του Αιγαίου μας στη Σκύρο, άσχετο αν φάνηκε μετά, γιατί πήγε όλο μαζί.

«Θαλασσόλυκο» σας βρίσκω κ. Μωρο

Να δούμε πως θα το προχωρήσουμε και πως θα πάει το στοίχημα. Είναι στοίχημα για να γίνει θεσμός. Κάνοντας αυτό το μικρό ερωτηματολόγιο, πήραμε το εξής μήνυμα, το 62% των πληρωμάτων και από κυβερνήτες και από πληρώματα, οι οποίοι είναι εκτός από την Εύβοια, δηλαδή όλοι είναι καλεσμένοι, για να έχουμε περισσότερο πιο αντικειμενικό το αποτέλεσμα.

Γι’ αυτό και το τονίζω, το 62% ότι τα 9 στα 10 σε παροχές, υπηρεσίες, λιμάνια, φιλοξενία, και λοιπά και λοιπά, οι 9 στους 10. Το 90% από το 62% των καλεσμένων μας, των καλεσμένων μας, τονίζω αυτό, ήταν ευχαριστημένο και ικανοποιημένο σε σχέση και με τις υπόλοιπες Ρεγκάτες που έχουνε τρέξει ανά την Ελλάδα.

Γι’ αυτό και την προτιμούνε και είναι και κοντά στη Αθήνα…

Είναι ένα πολύ καλό μήνυμα που μας δίνει κουράγιο κα το πως θα το συνεχίσουμε έχοντας και τα θέλω των αθλητών

Πέρυσι πόσο πληρώματα είχαμε;

Μέσο όρο, με αυτούς που τερμάτισαν, με αυτούς που δεν τερμάτισαν και τους διπλούς, οι οποίοι ήταν με το πανελλήνιο, φτάσαμε περίπου τα 40 σκάφη.

Οι πληροφορίες μου λένε ότι μέχρι τώρα περίπου οι μισοί έχουν δηλώσει

Ακριβώς. Τώρα αυτή τη στιγμή είμαστε στο 90% με 80% των μισών για να μην αδικούμε και τις προηγούμενες χρονιές, γιατί ήταν και το Πανελλήνιο. Νομίζω, ότι ο στόχος μας είναι αυτός, τον οποίο θα ξεπεράσουμε κιόλας.

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην όμορφη Κάρυστο για την έναρξη της Ρεγκάτας, για μια φαντασμαγορική γιορτή

Όλα καλά. Να έχουμε υγεία και να είμαστε όλοι εκεί για να βοηθήσουμε σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ EVIA ISLAND REGATTA 2022 ΝΙΚΟΥ ΜΩΡΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΦΗ ΝΤΙΝΗ

 

 

 

Τον Δήμαρχο Καρύστου κ. Ελευθέριο Ραβιόλο επισκέφτηκε εχθές 23 Ιουνίου 2022 αντιπροσωπεία της Οργανωτικής Επιτροπής της "Evia Island Regatta 2022" για την πραγματοποίηση συνάντησης αναφορικά με την διαδικασία υλοποίησης του ιστιοπλοϊκού αγώνα.

Στην συνάντηση την Οργανωτική Επιτροπή εκπροσώπησαν ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας και Πρόεδρος της Ο.Ε. κ. Νικόλαος – Ανδρέας Μώρος, ο Β’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας και μέλος της Ο.Ε. κ. Ιωάννης Σταθόπουλος και η Υπεύθυνη Τουρισμού του Επιμελητηρίου Εύβοιας και μέλος της Ο.Ε. κα Παρασκευή Μπουραντά.

Στη συνάντηση, στην οποία παρευρέθηκαν ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΝΕ κ. Χαράλαμπος Μανιάτης, η Προϊσταμένη Τμήματος Παραχωρήσεων του ΟΛΝΕ κα Αρετή Γεωργιοπούλου, η Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης Πολιτών, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Διαφάνειας και Παιδείας κα Μαρία Κανέλλου, η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Κοινωνικών Θεμάτων Μαρία Βερούχη, το μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ευβοίας κ. Ευάγγελος Αλεξανδρής και το μέλος του Δ.Σ. του ΟΛΝΕ κ. Ευάγγελος Σπύρου, οι εκπρόσωποι της Ο.Ε. ανέλυσαν τον Διοικητικό - Οικονομικό Απολογισμό της Evia Island Regatta 2021 και παρουσίασαν τον ιστιοπλοϊκό αγώνα ανοικτής θαλάσσης “Evia Island Regatta 2022” ο οποίος θα υλοποιηθεί στις 23 έως και 30 Ιουλίου 2022 και θα επισκεφθεί λιμάνια της Νότιας και Κεντρικής Εύβοιας, με στόχο την ανάδειξη της Εύβοιας ως ιδανικό τουριστικό ιστιοπλοϊκό προορισμό για όλο το χρόνο.

Ο κ. Ραβιόλος διαβεβαίωσε για ακόμη μια φορά για την στήριξή του στην υλοποίηση του ιστιοπλοϊκού αγώνα "Evia Island Regatta 2022" και για την έμπρακτη συμμετοχή του Δήμου Καρύστου με σκοπό την προβολή και ανάδειξη του ιστιοπλοϊκού αγώνα και την ενίσχυση της τουριστικής και πολιτιστικής ταυτότητας του Νομού Ευβοίας.

Σελίδα 1 από 37

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr