bannernew6

Τελευταία Νέα

Στο πλευρό των αθλητών της ΑΠΚΟ Δροσιάς είχε τη χαρά να βρεθεί ο Σπύρος Πνευματικός βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 σε μία συνάντηση, που διοργανώθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομάδας στο χώρο του γηπέδου.

Ο βουλευτής εμπράκτως υποστηρίζει τις προσπάθειες όλων των συντελεστών της ΑΠΚΟ, που προάγουν το αγωνιστικό πνεύμα, δίνοντας τη δυνατότητα στους νέους να ασχοληθούν με δραστηριότητες, που έχουν πολλαπλά οφέλη στη σωματική, πνευματική και ψυχική υγεία.

Ο Σπύρος Πνευματικός, αφού ενημερώθηκε για τις ανάγκες της Ομάδας, ευχήθηκε σε όλους καλή δύναμη και καλή επιτυχία στις προσπάθειες που καταβάλλουν για την κατάκτηση ακόμα περισσότερων διακρίσεων. Προέτρεψε -επίσης- τους αθλητές να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί κατά τις προπονήσεις και να προφυλάσσονται από τους τραυματισμούς, υπογραμμίζοντας τη σημασία της χρήσης σωστού αθλητικού εξοπλισμού. Τέλος, υποσχέθηκε, ότι θα βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της Ομάδας για να συνεχίσει το σημαντικό έργο που ήδη έχει επιτελέσει, επενδύοντας στη νέα γενιά.

Image 1 2023 01 31T121950.184

Image 1 2023 01 31T122002.884 Δροσιά γηπεδο

Προγραμματικές συμβάσεις συνυπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς για την εκτέλεση αθλητικών έργων συνολικού προϋπολογισμού 690.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου θα συνεργαστούν για την εκτέλεση των ακόλουθων έργων:

  • «ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΔΥΣΤΟΥ», με αντικείμενο την αποπεράτωση κερκίδων χωρητικότητας 720 θέσεων, καθώς και την κατασκευή αποδυτηρίων και λοιπών υποστηρικτικών χώρων (γραφεία διοίκησης, ιατρείο, αποδυτήρια κλπ.), συνολικής επιφάνειας 278 τμ., στο γήπεδο της Τοπικής Κοινότητας Δυστίων. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 550.000 ευρώ και θα καλυφθεί από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

  • «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΚΕΠΑΣΤΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ», με αντικείμενο την αναβάθμιση των αποδυτηρίων και του WC θεατών, την επισκευή της υφιστάμενης κερκίδας, την κατασκευή νέων μεταλλικών κερκίδων, την κατασκευή μεταλλικού στεγάστρου και του διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου στο γήπεδο της Τοπικής Κοινότητας Αλιβερίου. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 140.000 ευρώ και θα καλυφθεί από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Επισημαίνεται ότι οι χρηματοδοτήσεις των δύο έργων είναι εξασφαλισμένες από το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έτους 2022, και συγκεκριμένα από το Πρόγραμμα ΚΑΠ-ΤΑΚΤΙΚΟΙ της Π.Ε. Ευβοίας. Ειδικά δε για το γήπεδο Δύστου, υπάρχει δέσμευση της ΔΕΗ για την κάλυψη μέρους της δαπάνης, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών.

Μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Ανταποκρινόμαστε στα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών και συμπράττουμε με τον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου για την αποπεράτωση του γηπέδου Δύστου και την κατασκευή σκεπάστρου, αλλά και κερκίδων στο Δημοτικό Στάδιο Αλιβερίου. Αναλαμβάνουμε τη χρηματοδότηση έργων αθλητισμού, συνολικού προϋπολογισμού 690.000 ευρώ, με στόχο να καλύψουμε τις ανάγκες αθλητικών συλλόγων και γενικότερα της νεολαίας του τόπου μας».

Ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς τόνισε: «Με την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ Δήμου Κύμης - Αλιβερίου και Περιφέρειας Στερεάς  Ελλάδας  ολοκληρώνεται ένα έργο  για την αποπεράτωση του γηπέδου Δύστου που ξεκίνησε   επί νομαρχίας Εύβοιας παλαιότερα, αλλά με τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα της χώρας την τελευταία δεκαετία η προσπάθεια δεν είχε ολοκληρωθεί και χρειαζόταν καινούργιες παρεμβάσεις.

»Για το γήπεδο του Αλιβερίου (Τσαρπάλειο Στάδιο) ο Δήμος Κύμης - Αλιβερίου έχει κάνει σημαντικές ενέργειες   τα τελευταία χρόνια, όπως οι ασφαλτοστρώσεις των  περιμετρικών του οδών και του δρόμου προς τις εξέδρες του, η αγορά κοντέινερ για τα αποδυτήρια της ομάδας του Ταμυναϊκού κλπ.

»Ο Δήμος  έκανε τη μελέτη για το γήπεδο και θα πραγματοποιήσει τον διαγωνισμό, ενώ με  την υπογραφή της σύμβασης με την Περιφέρεια για  κατασκευή δεύτερης εξέδρας με σκέπαστρο,  η οποία θα διπλασιάσει την χωρητικότητα του γηπέδου με παράλληλη επισκευή της υφιστάμενης εξέδρας -που ήταν ένα χρόνιο αίτημα του συλλόγου-  ολοκληρώνεται ένας κύκλος για την απόκτηση ενός γηπέδου αντάξιου της ιστορίας και της πορείας της ομάδας ποδοσφαίρου  του Αλιβερίου.

»Δήμος Κύμης - Αλιβερίου και Περιφέρεια  Στερεάς Ελλάδος θέτουμε τον αθλητισμό ως βασική προτεραιότητα, καθώς οι χώροι άθλησης αποτελούν σημεία συνάντησης και συμβάλλουν στην κοινωνική συνοχή».

Ογδόντα οχτώ (88) οδηγοί θα συμμετέχουν το διήμερο 8 και 9 Οκτωβρίου στην Ανάβαση Ριτσώνας “Νίκος Παππάς”, στον πέμπτο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων! Όλες οι κατηγορίες παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και οι θεατές που θα βρεθούν στο βουνό το προσεχές Σαββατοκύριακο θα απολαύσουν σπουδαίες μάχες με το χρονόμετρο!

Την ευθύνη της οργάνωσης έχει αναλάβει το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (Α.Σ.Μ.Α.), ενώ ο αγώνας τελεί υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.). Στο πλευρό των οργανωτών βρίσκονται η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμος Χαλκιδέων, και ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.), που στηρίζουν έμπρακτα το σημαντικό αυτό γεγονός για την ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας.

Υποστηρικτές του αγώνα είναι το myKTEO (Όμιλος Επιχειρήσεων Μ.Γ. Θαλάσση), η Seajets και η Peugeot Gallo. Η φετινή Ανάβαση Ριτσώνας μετονομάστηκε σε Ανάβαση Ριτσώνας “Νίκος Παππάς”, εις μνήμην του επί σειρά ετών γιατρού των αγώνων, Νίκου Παππά που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου από τις 17:30 έως τις 20:30 στο myKTEO Θαλάσση Γλύφας, καθώς και το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στο χώρο των πιτς από τις 08:00 έως τις 09:30. Οι χρονομετρημένες δοκιμές είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν στις 10:30. Τα δύο σκέλη του αγώνα θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 8 Οκτωβρίου στις 10.30. Ο δρόμος για τους θεατές κλείνει 90 λεπτά πριν τη διέλευση του πρώτου αγωνιστικού αυτοκινήτου και τις δύο ημέρες (09.00).

Το πρόγραμμα της Ανάβασης Ριτσώνας “Νίκος Παππάς” έχει ως εξής:

Διανομή Εντύπων και αριθμών Συμμετοχής: Παρασκευή 07.10.2022 (ώρα 17.30-20.30)

Σάββατο 08.10.2022 (ώρα 08.00-09.30)

Διοικητικός & Αρχικός Τεχνικός Έλεγχος:             Παρασκευή 07.10.2022 (ώρα 17.30-20.30)

Σάββατο 08.10.2022 (ώρα 08.00-09.30)

Δημοσίευση Πίνακα Εκκινούντων:         Σάββατο 08.10.2022 (ώρα 10.00)

Κλείσιμο Δρόμου:          Σάββατο 08.10.2022 (ώρα 09.00)

Υποχρεωτική Ενημέρωση Αγωνιζομένων:   Σάββατο 08.10.2022 (ώρα 10.10)

Έναρξη Χρονομετρημένων Δοκιμών:

Σάββατο 08.10.2022 (ώρα 10.30)

Κλείσιμο Δρόμου:  

Κυριακή 09.10.2022 (ώρα 09.00)

Εκκίνηση Αγώνα:  

Κυριακή 09.10.2022 (ώρα 10.30)

Τελικός Τεχνικός Έλεγχος:

Κυριακή 09.10.2022 μετά τη λήξη του β’ σκέλους

Δημοσίευση Αποτελεσμάτων:

Κυριακή 09.10.2022 (30 λεπτά μετά τη λήξη του β’ σκέλους)

Απονομή Επάθλων (myKTEO Θαλάσση Γλύφας): Κυριακή 09.10.2022 (1 ώρα μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων)

Οι αγωνιζόμενοι πρέπει να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τη Γραμματεία του αγώνα για να παραλαμβάνουν τα Δελτία Πληροφοριών.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 80 87 267, 6931845991, 6932350220.

Ενημερωθείτε για όλα τα τελευταία νέα της Ανάβασης Ριτσώνας “Νίκος Παππάς”, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα και τη σελίδα του αγώνα στο Facebook.

Ιστοσελίδα αγώνα: http://agonistiko.gr/

Facebook: http://www.facebook.com/RitsonaHillclimb/

Γραφείο Τύπου - Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΑΣΜΑ)

ΛΙΣΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ 1

ΛΙΣΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ 2

ΛΙΣΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ 3

 

 

Συνεδριάζει σήμερα το Δ.Σ του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.

Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.) θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 19:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Φαρμακίδου 15 – 1ος όροφος ) και περιλαμβάνει τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑ 1ο: Περί έγκρισης προγράμματος χρήσης   χώρων ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΩΝ Δημοτικών Κλειστών Γυμναστηρίων

ΘΕΜΑ 2Ο : Περί έγκρισης προγράμματος χρήσης   ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΒΟΗΘΗΤΙΚΩΝ ΑΙΘΟΥΣΩΝ

ΘΕΜΑ 3ο: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ 2022-2023

ΘΕΜΑ 4ο: Παραχώρηση Δημοτικών Γηπέδων Ποδοσφαίρου ως αγωνιστικές έδρες

ΘΕΜΑ 5ο : Περί Προγραμματισμού Προσλήψεων Έκτακτου Προσωπικού ΙΔΟΧ διάρκειας οκτώ [8] μηνών έτους 2023 στον Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ. συνολικού αριθμού τεσσάρων [4] ατόμων πλήρους απασχόλησης για τις ανάγκες λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, Πολιτιστικών – Αθλητικών Εκδηλώσεων και   τεσσάρων [4] μουσικών εκτελεστών μερικής απασχόλησης για τις ανάγκες των Μουσικών Συνόλων.

ΘΕΜΑ 6ο: ΑΙΤΗΣΗ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

ΘΕΜΑ 7ο : 7η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2022

ΘΕΜΑ 8ο: ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Β’ ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2022

ΘΕΜΑ 9ο: ΠΑΡΟΧΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΕ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ

ΘΕΜΑ 10ο: AΠΟΔΟΧΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ ΜΗΝΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

ΘΕΜΑ 11ο : Περί Έγκρισης σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ ΔΟΑΠΠΕΧ και ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ για την Πράξη «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΚΕΡΚΙΔΩΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΥΛΙΔΑΣ»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός επισκέφθηκε νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη 08 Σεπτεμβρίου 2022, το περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο service park της Λαμίας και ακολούθως συμμετείχε στην εντυπωσιακή εκκίνηση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022, που έλαβε χώρα στο ειδικά διαμορφωμένο ΟΑΚΑ για την διεξαγωγή της υπερειδικής διαδρομής.

Για να... πέσει η καρό σημαία και να ξεχυθούν στα βουνά τα -υβριδικά πλέον- αγωνιστικά του WRC, χρειάστηκαν μήνες προετοιμασίας για τη σωστή διαμόρφωση των 8 ειδικών διαδρομών, συνολικού μήκους 150 χλμ, από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, για τις ανάγκες του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διέθεσε 15 χωματουργικά μηχανήματα, όπως και συνεργεία εργατών για τις απαραίτητες κλαδοκοπές.

Έτσι, προετοιμάστηκαν εγκαίρως, με τη συνδρομή βεβαίως και των Δήμων, οι ειδικές διαδρομές: «Δάφνη» που διασχίζει τη Βοιωτία σε μήκος 8,5 χλμ., «Λιβαδειά» μήκους 21,03 χλμ., «Βωξίτες» μήκους 21,97 χλμ., «Πύργος» 33,20 χλμ., «Περιβόλι» 17,42 χλμ., «Ταρζάν» 23,37 χλμ., «Ελευθεροχώρι» 16,90 χλμ., «Ελάτεια - Ρεγκίνι» 11,26 χλμ.

Επισημαίνεται, ότι οι ειδικές διαδρομές διαμορφώθηκαν με τις ιδιαίτερα αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας της FIA. Οριοθετήθηκαν επίσης “ζώνες θεατών”, που σηματοδοτούνται με πλέγματα ή κορδέλες. Με προειδοποιητικές πινακίδες έχουν επισημανθεί και οι “απαγορευμένες θέσεις θεατών” στην εξωτερική πλευρά στροφών και σε άλλα επικίνδυνα σημεία.

Μετά την εκκίνηση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Η καρό σημαία του Ράλλυ των Θεών έπεσε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο, με την υπερειδική στο ΟΑΚΑ, που μας έδειξε τι θα απολαύσουμε τις επόμενες ημέρες στις σκληροτράχηλες ειδικές διαδρομές της Στερεάς Ελλάδας.

Για άλλη μια χρονιά , η καρδιά του Ράλλυ Ακρόπολις χτυπά στη Λαμία και αιμοδοτεί περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με χειροπιαστά αποτελέσματα, από την οικονομική τόνωση, αλλά κυρίως από τη διεθνή προβολή του τόπου μας. Για να φτάσουμε εδώ, προηγήθηκαν μήνες σκληρής δουλειάς, ώστε να διαμορφωθούν κατάλληλα οι ειδικές μας διαδρομές συνολικού μήκους 150 χιλιομέτρων περίπου!

Πανέτοιμοι ξανά, στεκόμαστε στην αφετηρία του Ράλλυ των Θεών και καλούμε κάθε Στερεοελλαδίτη, κάθε φίλο του μηχανοκίνητου αθλητισμού να μην μείνει απλός θεατής. Να απολαύσει τις ειδικές διαδρομές με ασφάλεια και με σεβασμό στο περιβάλλον. Να ζήσει την εμπειρία ως περήφανο μέλος μιας επιτυχημένης διοργάνωσης, ώστε να εδραιωθεί η χώρα μας και ειδικά η Στερεά Ελλάδα στο καλεντάρι του WRC».

serpark3

rali221

srparklam1

222

44444

333

666

 

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Ευβοϊκή Ένωση Σκακιστών αναδεικνύεται Κυπελλούχος Ελλάδας (επικρατώντας στον τελικό του ΣΟ Καβάλας με 2,5-1,5) και σε συνδυασμό με την τρίτη θέση (χάλκινο μετάλλιο) στο πιο ανταγωνιστικό σκακιστικό ομαδικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών, καθιερώνεται ως μία εκ των πλέον ισχυρών αγωνιστικών ομάδων πανελληνίως ! 

Οι αγώνες διεξήχθησαν στο ξενοδοχείο PORTO PALACE  της Θεσσαλονίκης από 12 έως 19 Αυγούστου 2022

20220819 161805 3

 

Με περισσότερες από 600 συμμετοχές από παιδιά ηλικίας 6 – 16 ετών, ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία τα Basketball Camps στις 5 Περιφερειακές Ενότητες, που διοργάνωσε και φέτος η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τον πρώην διεθνή μπασκετμπολίστα και καταξιωμένο πλέον προπονητή Νίκο Οικονόμου.

Σκοπός της διοργάνωσης, εκτός από την δημιουργική απασχόληση των παιδιών, αποτέλεσε η δυνατότητα, να διδαχθούν τις βασικές αρχές, να βελτιώσουν τις ατομικές αλλά και τις τεχνικές τους δεξιότητες, και το να ζήσουν με έναν μοναδικό μπασκετικό τρόπο την εμπειρία του αγαπημένου τους παιχνιδιού, υπό τις οδηγίες και την επίβλεψη του Πρωταθλητή Νίκου Οικονόμου,της ομάδας του και των πολύπειρων προπονητών της Περιφέρειάς μας οι οποίοι συμμετείχαν ανά περιφερειακή Ενότητα και συγκεκριμένα των:

  • Κατερίνα Μπαλωμένου και Δήμητρα Τσούμα, από την Ευρυτανία.
  • Παναγιώτης Μιχαήλ, από την Εύβοια.
  • Θανάσης Παππάς, Αποστόλης Αναστασίου και Σωτήρης Γερμανός, από την Βοιωτία.
  • Φώτης Πιτσιλιώνης και Λουκάς Ζαρονικόλας, από την Φθιώτιδα.
  • Νίκος Παπούλιας και Χρήστος Μωραίτης, από την Φωκίδα.

Τα Basketball Camps τίμησαν με την παρουσία τους, ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας Γιάννης Μπουρούσης, ο επίσης πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας Γιώργος Μπόγρης αλλά και ο Χαλκιδαίος, παίκτης πλέον της ΑΕΚ, Νικόλας Περσίδης, οι οποίοι έδωσαν ένα ιδιαίτερο χρώμα στις προπονήσεις, συνομίλησαν μετέδωσαν τις πολύτιμες εμπειρίες και συμβουλές τους στα παιδιά, ενώ ταυτόχρονα αγωνίστηκαν μαζί τους, δημιουργώντας κύματα ενθουσιασμού στους μικρούς θαυμαστές τους.

Πολύτιμη υπήρξε και φέτος η συνδρομή των συνεργαζόμενων Δήμων.. Λαμίας, Δελφών, Καρπενησίου, Λιβαδειάς, Θήβας, και Χαλκίδας.

Ευχαριστούμε θερμά του Μεγάλους Χορηγούς της διοργάνωσης:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΠΕΔ)

myKTEO – ΟΜΙΛΟΣ Μ. Γ. ΘΑΛΑΣΣΗ

ΠΑΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ Α.Β.Ε.Ε.

ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ - EΥΒΟΪΚΗ ΖΥΜΗ Α.Β.Ε.Ε.

ΣΠΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΑΥΡΑ ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων, o Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού, Αθλητισμού & Εθελοντισμού Ηλίας Μπουρμάς, δήλωσε σχετικά: «O 2ος κύκλος του Μπάσκετ …στην Περιφέρεια, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία ικανοποιώντας στο έπακρο τους μικρούς μας φίλους, κάτι που αποτέλεσε εξαρχής επιθυμία του Περιφερειάρχη μας Φάνη Σπανού αλλά και όλων μας. Περισσότερα από 600 παιδιά της Περιφέρειάς Στερεάς Ελλάδας και όχι μόνο, σε 5 Περιφερειακές Ενότητες, 6 διαφορετικούς Δήμους, για 35 ημέρες, έζησαν την εμπειρία του αγαπημένου μας παιχνιδιού.

Υπό την καθοδήγηση του πρώην Πρωταθλητή και καταξιωμένου πλέον προπονητή Νίκου Οικονόμου, της ομάδας του αλλά και των εξαιρετικών προπονητών της Περιφέρειάς μας, διδάχθηκαν τις βασικές αρχές, εξέλιξαν τις ατομικές τους δεξιότητες, γνώρισαν από κοντά, συζήτησαν και συμβουλεύτηκαν τους αγαπημένους όλων μας παίχτες – πρότυπα, Γιάννη Μπουρούση, Γιώργο Μπόγρη , Νικόλα Περσίδη, μα πάνω απ’ όλα απόλαυσαν το παιχνίδι.

Τα πλατιά γεμάτα ικανοποίηση χαμόγελα των παιδιών αλλά και τα υπέροχα λόγια των γονιών, για τα οποία έναν προς έναν τους υπέρ ευχαριστώ, είναι η δική μας επιβράβευση αλλά και το κίνητρο , προκειμένου του χρόνου να είμαστε και πάλι κοντά στα παιδιά μας, με ακόμα περισσότερο … μπάσκετ ».

 

1 7

IMG 3926

IMG 3928

IMG 3930

IMG 3934

IMG 3935

Το 9ο Τουρνουά ποδοσφαίρου στη μνήμη του Ιωάννη Ε. Χαϊνά θα διεξαχθεί στο γήπεδο Γυμνού την Πέμπτη 18 Αυγούστου, στις 6:30 το απόγευμα. Προσκαλούνται οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Α.Ο ΟΛΥΜΠΟΣ ΓΥΜΝΟΥ καθώς και παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές φίλοι του Ιωάννη Ε. Χαϊνά που αγωνίσθηκαν σε άλλες ποδοσφαιρικές ομάδες να ενσωματωθούν στην ομάδα του Α.Ο ΟΛΥΜΠΟΣ ΓΥΜΝΟΥ και να συμμετέχουν στο Τουρνουά.

 

Συνάντηση με τον κορυφαίο Έλληνα αθλητή στο KING BOXING, το Χαλκιδαίο πρωταθλητή, Μελέτη Κακουμπάβα και τον Πρόεδρο του Συλλόγου «Μονομάχοι Χαλκίδας» Βασίλη Ευθυμίου είχε σήμερα η πολιτευτής της Ν.Δ Σοφία Νικολάου. Η κα Νικολάου ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη και στα θέματα του αθλητισμού αναγνωρίζοντας τις απαιτήσεις του πρωταθλητισμού και τις προσπάθειες που πρέπει να κάνουν οι αθλητές που ασχολούνται με πρωταθλητισμό, δηλώνει συνοδοιπόρος και συμπαραστάτης σε αυτό τον αγώνα.

Η ίδια μετά τη συνάντηση δήλωσε:

«Μεγάλη η χαρά μου να συναντήσω σήμερα έναν από τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές στο kick boxing, τον Χαλκιδαίο πρωταθλητή, Μελέτη Κακουμπάβα, μαζί με τον αντιπρόεδρο του συλλόγου «Μονομάχοι Χαλκίδας», Βασίλη Ευθυμίου.

Ο Μελέτης στις 11 Σεπτεμβρίου θα δώσει στην Ιαπωνία τη μάχη απέναντι στον κάτοχο του παγκόσμιου τίτλου Κ1.

Του ευχόμαστε να επιστρέψει στην πατρίδα με τη σπουδαία διάκριση. Γιατί το αξίζει, γιατί διαφημίζει τη χώρα μας και την Εύβοια στο εξωτερικό.

Γιατί αντλούμε δύναμη από την προσπάθειά του. Καλή επιτυχία Μελέτη.»

 

 

Συνέντευξη στην Έφη Ντίνη

Τα παιδιά του Ναυτικού Ομίλου Αλιβερίου διαπρέπουν και μας κάνουν χαρούμενους, χαρίζοντας μόνο νίκες. Ένα πολύ δυνατό Διοικητικό Συμβούλιο και συνάμα παιδιά με μεγάλη ψυχή, ακούραστα με γονείς που συμπαραστέκονται στον αγώνα τους και είναι συνοδοιπόροι τους και στα εύκολα και στα δύσκολα. Για την πρόσφατη νίκη του Ν.Ο. Αλιβερίου μίλησε το πρωί της Τρίτης 12 Ιουλίου ο Πρόεδρος του Δ.Σ Προκόπης Αλέξης, στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, στην εκπομπή «τάδε έφη» στο ράδιο ΕΥΡΙΠΟΣ 90FM. Ένας αεικίνητος Πρόεδρος που μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ έχουν καταφέρει να αυξήσουν τον αριθμό των παιδιών τα τελευταία χρόνια.

Ο Πρόεδρος, μίλησε για τα παιδιά του, τις καλοκαιρινές δράσεις του ΝΟΑ αλλά και μια πολύ σημαντική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης στις εγκαταστάσεις του ΝΟΑ, στο Αλιβέρι. Μία πρωτοβουλία του γνωστού καθηγητή γιατρού και βουλευτή της Ν.Δ Σπύρου Πνευματικού. Την οποία αγκάλιασε με μεγάλη χαρά ο Ναυτικός Όμιλος Αλιβερίου. «Αυτή η πρωτοβουλία του κ. Πνευματικού ήταν βάλσαμο για μας…» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 12 Ιουλίου, στις 19:30 στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Αλιβερίου, στο Αλιβέρι ναυαγοσώστρια παρουσία και του ιατρού καθηγητή κ. Πνευματικού θα δώσει οδηγίες Πρώτων Βοηθειών, για προστασία στο νερό και ασφαλή κολύμβηση.

 

 

Θα πάμε στο Αλιβέρι, να δείτε τι ωραία πράγματα γίνονται στο Αλιβέρι και μια πολύ δυνατή εκδήλωση που ετοιμάζεται αύριο το απόγευμα. Γιατί ετοιμάζουμε εκδηλώσεις; Γιατί έχουμε χαρές στο Αλιβέρι. Θα πάμε στο Ναυτικό Όμιλο Αλιβερίου και θα δείτε, πόσο σοβαρή δουλειά γίνεται εκεί, που μόνο νίκες φέρνουμε! λοιπόν, πάμε να βάλουμε τον πρόεδρο τον Προκόπη τον Αλέξη στο τηλέφωνο, στη παρέα μας, καλή σου μέρα. Θα το πάμε στον ενικό εμείς γιατί είμαστε παλιοί γνώριμοι χρόνια, και πραγματικά σε συγχαίρω και σένα και το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο για την όλη προσπάθεια που κάνετε εκεί, κρατάτε το Ναυτικό Όμιλο Όρθιο, πολλά περισσότερα παιδιά γράφονται κάθε χρόνο και αυτό είναι το σημαντικότερο όλων αλλά γράφουμε και νίκες όπου πάμε! Αφήνουμε το όνομά μας πίσω. Αφήνουμε την σφραγίδα μας, πάμε γερά, σωστά;

Ασφαλώς. Θα τα δούμε όλα!

Μόνο χαρούμενες ειδήσεις έχουμε να πούμε σήμερα.

Πάντα για το ναυτικό όμιλο. Να ξέρετε ότι είναι για καλό σκοπό και χαρούμενες.

Μία μεγάλη νίκη στο Πόλο σωστά;

Το τριήμερο Παρασκευή 8 Ιουλίου έως την Κυριακή, έγινε στο Κολυμβητήριο Λαμίας, η Α’φάση του πρωταθλήματος της Γ’ εθνικής. Εμείς εκεί παίξαμε 4 παιχνίδια. Μπορεί ναι μεν να ήτανε κουραστικό για τα παιδιά και για όλες τις ομάδες, γιατί καταλαβαίνετε 4 παιχνίδια μέσα σε ένα τριήμερο είναι πολλά, αλλά για μας όπως αποδείχτηκε άξιζε ο κόπος, το χαρήκαμε.

Οπότε την κούραση την αφήσαμε πίσω. Παίξαμε 4 παιχνίδια και κάναμε ισάριθμες νίκες και πήραμε το εισιτήριο για την τελική φάση που θα γίνει 22 με 24 Ιουλίου. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι τα παιδιά μας είναι αξιέπαινα. Προσπαθήσανε. Να ξέρετε ότι έχουμε παιδιά, από την περιοχή μας, απ’ το Αλιβέρι και παιδιά τα οποία είναι από Αθήνα, τα οποία συνδράμουν στην όλη προσπάθεια και ασφαλώς για όλους μας, είναι κάτι πολύ καλό να ακούγεται το Αλιβέρι η περιοχή μας η Εύβοια. Να ξέρετε ο Ναυτικός Όμιλος Αλιβερίου συμμετέχει στο Εθνικό Πρωτάθλημα και είναι το μόνο σωματείο του δήμου Κύμης – Αλιβερίου που συμμετέχει σε Εθνική Κατηγορία και βέβαια και στην Εύβοια μαζί με μας είναι ο ΝΟ Χαλκίδας. Δύο σωματεία.

Τα πες εσύ να κάνω και εγω καμιά ερώτηση, αν μ’ αφήσεις βέβαια γιατί είσαι χειμαρρώδης όπως πάντα και βέβαια πως να μην είσαι χειμαρρώδης όταν βλέπεις ότι οι κόποι σου έτσι πιάνουν τόπο πλέον και όταν λέω οι κόποι σου εννοώ και όλου του διοικητικού συμβουλίου, δεν θέλω να αδικήσω κανέναν και τους προπονητές και τους γονείς οι οποίοι και εκείνοι καταβάλλουν προσπάθειες για να είναι και εκείνα στην ώρα τους και εκεί , να μπορούν να παρακολουθούν τις προπονήσεις, δεν είναι εύκολο και για ένα γονιό, που εργάζεται να το κάνει αυτό. Ποια τα τμήματα, ποσά παιδιά έχουμε στο Ναυτικό Όμιλο;

Εμείς, όπως κάθε καλοκαίρι και φέτος συνολικά τα παιδιά ξεπερνάνε τα 180 με 200. Είναι πολλά τα παιδιά και ξεκινάμε από 4 ετών μέχρι τα μεγάλα μας που είναι μέχρι και 20, 22 και 23 χρονών.

Θερινά Τμήματα έχουμε;

Ναι έχουμε.

Να πούμε λίγο δυο κουβέντες γιατί μας ακούει κόσμος και από Ερέτρια και από Αμάρυνθο που μπορεί να θέλουν, να πούμε κατά πρώτον μπορούνε να φέρουν από άλλους δήμους τα παιδιά τους, σωστά;

Βεβαίως! Εμείς έχουμε τα πρωινά τμήματα τα οποία ξεκινάνε 11 η ώρα και έχουμε τα παιδιά τα οποία είναι από 8 ετών και πάνω και μετά είναι το αγωνιστικό τμήμα με παιδιά που είναι γεννημένα από 2009 και κάτω. Το απόγευμα όμως έχουμε 3 τμήματα, τα οποία είναι 5:30 ώρα τα μικρά, τα οποία αρχίζουνε τώρα να μαθαίνουνε , 4 ετών 5 ετών. Αυτά που λέμε συνήθως, αρχάρια. Είναι η εκμάθηση. Μετά έχουμε τμήματα τα οποία είναι παιδάκια λίγο πιο μεγάλα, τα οποία εκεί χρειάζεται τεχνική, εκεί αρχίζουν να κάνουν τεχνική περισσότερο.

Και βέβαια στις 7:00 είναι τα παιδιά τα μεγάλα, τα οποία είναι το αγωνιστικό μας τμήμα. Αυτό που μας εκπροσωπεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συλλόγων Θάλασσας που γίνεται κάθε Σεπτέμβρη. Εκεί έχουν πολλές επιτυχίες και αυτά τα παιδιά. Έτσι είναι το πρόγραμμά μας. Απο κει έχουμε και κάποιες άλλες δράσεις. Ας πούμε φέτος θα υπάρξει και ένα τμήμα ενηλίκων σε συνεργασία με το ΚΑΠΗ Αλιβερίου. Υπάρχει το AQUA FITNESS, που γίνεται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, το πόλο για τα μικρά παιδιά Τρίτη Πέμπτη τώρα τον Ιούλιο, γιατί το πόλο δεν είναι μόνο για άντρες έχουμε και τα μικρά, τα οποία εξοικειώνονται με το άθλημα και βέβαια και άλλες δράσεις, που θα πούμε.

Αν ολοκληρώσατε εσείς, και βλέπω ότι τα λέτε με τόσο αγάπη, τόσο μεράκι γι αυτό που κάνετε γιατί πραγματικά ο αθλητισμός είναι μεράκι και πρέπει να τον υπηρετούμε να τον αγαπάμε για να μπορούμε να φέρνουμε και το επιθυμητό αποτέλεσμα…

Η κολύμβηση ειδικά Έφη μου, είναι μια υγιεινή δραστηριότητα. Όταν ασχολείσαι με τα παιδιά από μόνος σου καταλαβαίνεις ότι από μόνο του όλο αυτό έχει μεγάλη σημασία και για την ανάδειξη των παιδιών και για την άθλησή τους και για την κοινωνικοποίησή τους. Εμάς μας ευχαριστεί που βλέπουμε πολλά χαμόγελα κάθε καλοκαίρι. Γι΄ αυτό και έχει πολλή συμμετοχή στα τμήματα του ΝΟΑ. Αυτό μας ευχαριστεί το καταλαβαίνεις.

Εγώ όμως, αυτό που θα κρατήσω είναι ότι έχει και τμήματα εκμάθησης. Τα παιδιά από μικρές ηλικίες να μαθαίνουνε να μην φοβούνται τη θάλασσα. Να μη φοβούνται το νερό. Γιατί βλέπουμε παιδάκια να έχουνε πάρει φόβο γιατί γλίστρησαν από το χέρι της μαμάς, γύρισε το σωσίβιο, κ.α. Είναι μια ιστορία πάρα πολύ μεγάλη που πρέπει να ανοίξουμε. Υπάρχουν ειδικά σωσίβια για τα βρέφη. Θα πρέπει να ακολουθούνται κάποιοι κανόνες. Καλό είναι και οι γονείς να το γνωρίζουν αυτό και ευτυχώς, δεν έχουμε δει να σημειώνονται πνιγμοί σε τόσο μεγάλο ποσοστό σε παιδιά. Έχουμε όμως ανθρώπους που κάθε χρόνο χάνονται στη θάλασσα. Είτε από παθολογικά αίτια, είτε από οτιδήποτε. Και έρχεται και δω ό ρόλος του ναυαγοσώστη, που είναι και πάρα πολύ σημαντικός και πάμε τώρα να δούμε, με πρωτοβουλία, του καθηγητή ορθοπεδικής και βουλευτή Εύβοιας Σπύρου Πνευματικού, αύριο το απόγευμα έχουμε μια ιδιαίτερη ξεχωριστή εκδήλωση εκεί στο Ναυτικό Όμιλο Αλιβερίου. Τι ακριβώς θα γίνει;

Ναι. Με πρωτοβουλία του καθηγητή ορθοπεδικής του κυρίου Πνευματικού και βουλευτή Εύβοιας, του θα γίνει μία εκδήλωση η οποία αφορά αυτό που προανέφερες πριν, την ασφάλεια μέσα στη θάλασσα. Την κολύμβηση, τη διάσωση, τις πρώτες βοήθειες. Είναι πολύ σημαντική, γιατί τη θάλασσα δεν πρέπει να την φοβόμαστε αλλά πρέπει να την σεβόμαστε. Και πρέπει να γνωρίζουμε, εντάξει το μπάνιο μας ωραία είναι αλλά έχει κανόνες η θάλασσα. Δε μπορούμε να υπερβάλλουμε. Οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να χρειαστεί εμείς οι απλοί άνθρωποι που πάμε στη παραλία και δεν γνωρίζουμε, δεν είμαστε ναυαγοσώστες, να δώσουμε κάποιες πρώτες βοήθειες και να σώσουμε ανθρώπους. Άρα, είναι σημαντικό.

Αυτή η πρωτοβουλία του κυρίου Πνευματικού ήτανε βάλσαμο για μας. Θα γίνει λοιπόν στις 7:30μ.μ στις εγκαταστάσεις του ΝΟΑ, στη παραλία Ανθούπολης. Θα μας δείξουνε κάποια πράγματα. Θα γίνει μια επίδειξη και μπορούν να έρθουνε οι γονείς, τα παιδιά , φίλοι, οποιοδήποτε θέλει να έρθει να παρακολουθήσει.

Να πούμε ότι αυτή η εκδήλωση που γίνεται με πρωτοβουλία του κυρίου Πνευματικού, περιλαμβάνει ουσιαστικά πρώτες βοήθειες, προστασία στο νερό και ασφαλή κολύμβηση και θα υπάρχει και εκπαιδευτής διασώστης του Thalassa Diving Academy, έτσι;

Σωστά. Θα είναι ειδικός αυτός που θα τα δείξει δεν θα είναι από εμάς εδώ. Δεν θα είναι από τους προπονητές μας ή απ’ το συμβούλιο κάποιος. Θα είναι από τους πλέον γνώστες πάνω σ΄αυτό.

Αξίζει λοιπόν να δώσουμε ραντεβού στις 7:30 αύριο το απόγευμα, στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου εκεί στο Αλιβέρι και να πω ότι θα έχει και εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους, λένε οι πληροφορίες μου και μέχρι εκεί..!

Ναι. Θα υπάρχουν κάποια δώρα. Θα δώσουμε κάποιο κέρασμα στα παιδάκια. Για να το ολοκληρώσουμε όλο όπως πρέπει. Θα είναι μία γιορτή για μας όλο αυτό.

Θέλω να σε ευχαριστήσω και να ευχηθώ για ακόμη μία φόρα καλή επιτυχία σε ότι κάνεις. Γιατί το κάνεις με μεράκι πραγματικά και πολύ αγάπη. Να ευχηθώ στο Ναυτικό Όμιλο Αλιβερίου, να πω ότι είμαστε δίπλα και εμείς αρωγοί οτιδήποτε χρειαστείτε, πολλές, πολλές ακόμα νίκες και επιτυχίες στα παιδιά και καλό καλοκαίρι, βέβαια! Απολαμβάνοντας την απεραντοσύνη της θάλασσας με προσοχή!

Να είστε καλά και ευχαριστούμε

Σελίδα 1 από 37

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr