bannernew5

Τελευταία Νέα

Στα αιτήματα των μαθητών της Α Λυκείου, στο Βαθύ Αυλίδος απαντά μέσα από το eviakosmos.gr, ο Διευθυντής της Β βάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, Κώστας Δούνας, με αφορμή τη διαμαρτυρία των μαθητών, την Πέμπτη. Σε ότι αφορά τη συγχώνευση των τμημάτων της Α Λυκείου από τέσσερα τμήματα σε τρία, ο Διευθυντής της Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Κώστας Δούνας, επισημαίνει ότι αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να το λύσει η Διεύθυνση του σχολείου. Καθώς, υπάρχουν μεγάλες αίθουσες που μπορούν να φιλοξενήσουν παρά πάνω από 15 μαθητές. Να σημειωθεί ότι φοιτούν 60 μαθητές στην Α Λυκείου. Όπως αναφέρει ο κ. Δούνας σύμφωνα με τον κανονισμό μου ΟΣΚ τα τμήματα μπορούν να γίνουν 3 από τέσσερα στην Α Λυκείου, αρκεί να μπουν σε μεγαλύτερες αίθουσες. Έτσι «κερδίζουν» και 1,5 καθηγητή…

«Η Α τάξη έχει 60 μαθητές και η διευθύντρια τα έχει χωρίσει σε 4 τμήματα. Μπορεί άνετα με τις αίθουσες που διαθέτει, είναι γεγονός ότι κάποιες αίθουσες είναι μεγάλες και κάποιες μικρές. Μπορεί να φτιάξει τρία τμήματα στην Πρώτη, τρία στη Δευτέρα και τρία στην Τρίτη. Τηρώντας τους κανόνες που προβλέπει ο ΟΣΚ» είπε ο κ. Δούνας και συνέχισε:

«Ναι μεν ένα κοντέινερ, έχει χωρητικότητα 23τμ. Θα βάλουμε 12 μαθητές, με 14, που είναι το όριο. Μπορεί με κατάλληλο συνδυασμό των αιθουσών, μία μεγάλη αίθουσα και μία μικρή. Να είναι άνετα οι μαθητές. Τρία τμήματα στην πρώτη. Τρία στη Δευτέρα και τρία στην Τρίτη. Έτσι, θα εξοικονομήσουμε 35 ώρες, δηλαδή 1,5 καθηγητή. Σε 9 αίθουσες, είχε φτιάξει 10 τμήματα. Εκτός από τις αίθουσες έχει και 2 εργαστήρια. Των Φυσικών Επιστημών 45τμ είναι το Εργαστήριο Πληροφορικής 49τμ, όπως τα δηλώνει στο myschool, η Διευθύντρια. Ήδη έχει αλλάξει χρήση του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών η διευθύντρια και έχει βάλει να κάνουν μάθημα εκεί. Δεν τους το έχω επιβάλλει εγώ αυτό. Το έχει κάνει η Διευθύντρια. Μπορεί να τα προσαρμόσει και να έχει άνετα-άνετα 9 τμήματα και όχι 10. Έχεις μία τάξη με 60 μαθητές, κάνεις τρία τμήματα σε αίθουσες με 45τμ η καθεμία. 1,5 τμ ανά μαθητή.»

Αναφορικά με τη διεξαγωγή μαθημάτων στα κοντέινερ, ο κ. Δούνας ξεκαθάρισε ότι το κτιριακό είναι θέμα του Δήμου Χαλκιδέων και του Αντιδημάρχου της περιοχής με τους οποίους έχουν έρθει σε επαφή και ζητούν να βρεθεί λύση.

«Έχω κάνει συναντήσεις με τον Αντιδήμαρχο και τον Πρόεδρο της περιοχής. Κάτι πρέπει να γίνει μελλοντικά. Δεν είναι δυνατόν οι μαθητές να κάνουν μάθημα σε λυόμενα. Τα λυομενα δεν είναι αίθουσες διδασκαλίας. Ο δήμος είναι υπεύθυνος για το κτιριακό. Έχω ζητήσει από πέρυσι να βρεθεί ένας χώρος δίπλα στο σχολείο και να κάνουν τα παιδιά μάθημα. Να επισημάνω εδώ, ότι μπορεί το λυόμενο να είναι 23τμ εμείς δε θα βάλουμε μέσα 23 μαθητές. Τηρούμε όσα προβλέπονται» δήλωσε στο eviakosmos.gr, ο κ. Δούνας.

Ενώ αναφορικά, με τα κενά που υπάρχουν στο διδακτικό προσωπικό, ο Διευθυντής δήλωσε γενικότερα για το Νομό ότι το Σεπτέμβριο προέκυψαν 23 άδειες ανατροφής τέκνων και καμία 15αριά που αδυνατούν να προσφέρουν διδακτικό έργο. Έχουν βγει εκτός τάξης.

«Δεν θυμάμαι αν υπάρχουν κάποιες μικρό ελλείψεις. Σήμερα μας ανακοινώθηκε ότι μέχρι το άλλο Σαββατοκύριακο. Παρουσιάστηκαν τα επιπλέον κενά το Σεπτέμβρη τα οποία θα καλυφθούν τις επόμενες μέρες σε όλα τα σχολεία» επεσήμανε ο Διευθυντής της Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ευβοίας.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Β ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΩΣΤΑ ΔΟΥΝΑ ΣΤΟ eviakosmos.gr ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΦΗ ΝΤΙΝΗ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Β ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΩΣΤΑ ΔΟΥΝΑ ΣΤΟ eviakosmos.gr ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΦΗ ΝΤΙΝΗ

 

Το  πολυπόθητο ΄΄Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δημόκριτου / Demokritos Growth Hub παρουσιάστηκε χθες 20 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια της δια ζώσης  συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Εύβοιας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Εύβοιας κ. Γεώργιου Κελαΐδίτη.

Την παρουσίαση έκαναν οι Επιστημονικοί Συνεργάτες του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ κ.κ. Σταμάτης Βαρδαρός και Ηλίας Γεωργόπουλος.

Το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δημοκρίτου εκπονήθηκε από τη Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, αποτελώντας – όπως δήλωσε ο κ. Σταμάτης Βαρδαρός  - συμπύκνωση των οραμάτων και των στόχων του Επιμελητηρίου για την αναμόρφωση της κατάρτισης των εργαζομένων και των ανέργων της Εύβοιας, ως βασικότατου μοχλού για την τοπική επιχειρηματική ανάπτυξη, δια της στοχευμένης προσέγγισης των προκλήσεων της σύγχρονης εποχής.

Πρόκειται επι της ουσίας για την μελέτη διαμόρφωσης ενός σύγχρονου κόμβου ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας μεταξύ διαφορετικών μονάδων που θα λειτουργούν υπό συνολικό κεντρικό συντονισμό (Demokritos Growth Hub) του Επιμελητηρίου Εύβοιας. Αφορά τη διαμόρφωση ενός πολυδύναμου κέντρου πολλαπλών λειτουργιών για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας, της γνώσης, της καινοτομίας και της τοπικής ανάπτυξης.

 Να σημειωθεί ότι ήδη υπάρχει προγραμματική συμφωνία μεταξύ Επιμελητηρίου Εύβοιας και Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την αρχιτεκτονική μελέτη και προβλέπονται άλλες σχετικές συνεργασίες με το Υπουργείο Παιδείας (για την Επαγγελματική Σχολή) και τη ΓΣΕΒΕ (για το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης). Υπάρχουν επίσης στατική μελέτη και άλλα στοιχεία ωριμότητας.

 Ο κόμβος ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας "Demokritos Growth Hub" προβλέπεται να έχει τις εξής δομές:

Στο επίπεδο υποστήριξης των επιχειρήσεων:

•        Δομή υποστήριξης καινοτομίας και συνεργατικών σχημάτων

•        Θερμοκοιτίδα ανάπτυξης νεοφυών επιχειρήσεων

•        Σύστημα υποστήριξης επιχειρηματικότητας

Σε εκπαιδευτικό επίπεδο:

•        Επαγγελματική σχολή μεταγυμνασιακής διττής εκπαίδευσης, η οποία θα καλύπτει τις ανάγκες εκπαίδευσης εργαζομένων νέων σε αντικείμενα παραδοσιακών ΄΄η υπό εξαφάνιση επαγγελμάτων, ψηφιακού εκσυγχρονισμού, πράσινης ανάπτυξης, τουρισμού και αγροδιατροφής. 

•       Κέντρο δια-βίου μάθησης για την διαρκή επιμόρφωση και κατάρτιση εν ενεργεία επαγγελματιών και στελεχών  επιχειρήσεων

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Γεροντίτης αφού αναφέρθηκε συνοπτικά στην χρυσή ιστορική διαδρομή της πάλαι ποτέ κραταιάς σχολής περιέγραψε τις αναπτυξιακές προοπτικές του εγχειρήματος. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Κελαΐδίτης χαιρετίζοντας με ενθουσιασμό την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου για την αναγέννηση του Δημοκρίτου και την για την προστιθέμενη αξία που θα εξασφαλίσει για τον τόπο,   δεσμεύτηκε για την στήριξη της Περιφέρειας με την εξασφάλιση των κατάλληλων πόρων.

Ο φορτισμένος συγκινησιακά Επίτιμος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γαληνός Λαουτάρης, πιστοποίησε με υπερηφάνεια, την ιστορικών διαστάσεων σπουδαιότητα της όλης πρωτοβουλίας. 

247329801 565925514667530 531590437833939473 n

247517426 181154917532933 1888692810587355633 n

Ψηφίστηκε στη Βουλή σήμερα η αναστολή αδειοδότησης αιολικών σταθμών σε περιοχές της Βόρειας Εύβοιας – Ανακαλούνται οι υφιστάμενες Αδειες Παραγωγης και Βεβαιώσεις πααγωγού ή Βεβαιώσεις Ειδικών Εργων του ν. 4685/2020, σύμφωνα με το άρθρο 73.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με οσα αναφέρει το άρθρο 73 1)αναστελλεται η υποβολή αιτήσεων για την έκδοση και χορήγηση του συνόλου των απαιτούμενων αδειών, όρων αι εγκρίσεων για την εγκατάσταση και λειτουργία αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι χωροθετούνται στους Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας της Π.Ε Εύβοιας, ιδίως δε αιτήσεων χορήγησης Βεβαιώσεων παραγωγού ή ειδικών έργων του Ν. 4685/2020 (Α’92), καθώς και για την πρόσβαση και σύνδεση στο δίκτυο.

2)Εκκρεμείς αιτήσεις για τη χορήγηση των αδειών, όρων και εγκρίσεων της παρ.1 απορρίπτονται.

3) Άδειες παραγωγής ή Βεβαιώσεις παραγωγού ή βεβαιώσεις ειδικών έργων που εκδόθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 2021 και αφορούν αιολικούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι χωροθετουνται, μερικά ή ολικά, στους δημους Ιστιαίας –Αιδηψού και Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας της Π.Ε Ευβοιας, της Περιφερειας Στερεας Ελλάδας, ανακαλούνται.              

Να σημειωθεί ότι έγιναν ολες οι απαιτούμενες ενέργειες από πλευράς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α και Β Βαθμού αλλά πολύ δε μάλλον όλο αυτό ήταν κάτι που είχε βάλει στους όρους και ο κ. Μπένος που έχει αναλάβει το έργο εκσυγχρονισμού της Β. Εύβοιας μετά την καταστροφική πυρκαγιά.

          

ΝΟΜΟς                 

Πραγματοποιήθηκαν χτες το απόγευμα στα γραφεία της Ομοσπονδίας στη Χαλκίδα οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών –Βιοτεχνών-Εμπόρων Εύβοιας. Ψήφισαν συνολικά τα 25 από τα 45 εγγεγραμμένα μέλη, εκ των οποίων τα 30 ήταν ταμειακώς εντάξει.

Στο 9μελές Δ.Σ εκλέγονται οι Ηλίας Θαλάσσης, Γεώργιος Σταθόπουλος, Ιωάννης Σταθόπουλος, Νίκος Φωκίτης, Μιχαήλ Μιχαηλίδης, Μυρσίνη Μαστραντωνά, Δημήτρης Ξύγκης, Στυλιανός Ιορδάνου και Κωσταντίνος Πικραμένος με αναπληρωματικό μέλος τον Λάμπρο Χριστοδούλου.

Για την Ε.Ε εκλέχτηκαν οι: Μαρία Τσάλλα, Αλέξανδρος Ηλίας και Δημήτρης Τζιρτζιλής.

Τέλος, για την Ομοσπονδία έθεσαν υποψηφιότητα τέσσερα μέλη και εκλέγονται οι Ηλίας Θαλάσσης , Ιωάννης Σταθόπουλος, Ηλίας Ξύγκης και Νίκος Φωκίτης.

Σύντομα θα συνέλθει σε σώμα το Δ.Σ. Καλή θητεία σε όλους. Πρόκειται για έμπειρους και πετυχημένους στο χώρο τους επιχειρηματίες που σκοπό έχουν να σταθούν δίπλα στα μέλη τους για την επίλυση ουσιαστικών προβλημάτων που ταλανίζουν τους κλάδους που εκπροσωπεί η Ομοσπονδία. Με σύνθημα «η ισχύς εν τη ενώσει» ξεκινά μια δημιουργική θητεία όπως δήλωσε στο eviakosmos.gr.

 

Η Αναπτυξιακή Ευβοίας Α.Ε., στο πλαίσιο του αυξημένου επενδυτικού ενδιαφέροντος και αιτημάτων για την επανάληψη ενημερωτικών ημερίδων στους πυρόπληκτους δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Αγίας Άννας-Λίμνης αναφορικά με την 1η Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για «ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ & ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας & Θάλασσας 2014-2020 για το CLLD / LEADER Κεντρικής και Βόρειας Εύβοιας, και σε συνέχεια του ενδιαφέροντος που εκδήλωσε η τράπεζα Πειραιώς να χρηματοδοτήσει/δανειοδοτήσει όσα επενδυτικά σχέδια ενταχθούν στο εν λόγω πρόγραμμα,

διοργανώνει δύο νέες ημερίδες ως εξής:

Δευτέρα 18/10/2021 στον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού
· 15.00 μ.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Ιστιαίας
Τετάρτη 20/10/2021 στον Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ.Άννας
· 15:00 μ.μ. στο Κτίριο Μελά στην Λίμνη

Ο στόχος των ημερίδων είναι η πληροφόρηση των ενδιαφερόμενων τόσο για την 1η Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για «ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ & ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας & Θάλασσας 2014-2020 για το CLLD / LEADER Κεντρικής και Βόρειας Εύβοιας όσο και για τα προσφερόμενα προϊόντα της Τράπεζας Πειραιώς, τα οποία θα παρουσιάσει, και μπορούν να ωφεληθούν οι δυνητικοί δικαιούχου για το πρόγραμμα.

Θα τηρηθεί ΑΥΣΤΗΡΑ το υγειονομικό πρωτόκολλο αντιμετώπισης του COVID-19

Δια χειρός του Προέδρου της ΓΣΕΒΒΕ κ. Γεώργιου Καββαθά παρέλαβε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Γεροντίτης, τη μελέτη που αφορά το επιχειρησιακό σχέδιο για τη λειτουργία του Δημοκρίτου, μελέτη η οποία εκπονήθηκε από τη Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, παρουσία του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας κ. Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου, σε εκδήλωση που έλαβε χώρα χθες 12 Οκτωβρίου 2021 στο Επιμελητήριο Εύβοιας.

Παρόντες ήταν επίσης, ο Επιστημονικός Συνεργάτης του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ Υπεύθυνος του ΄΄ Επιχειρησιακού Σχεδίου Δημόκριτος / Demokritos Growth Hub ΄΄, κ. Σταμάτης Βαρδαρός, η κα Τσιάμη Στέλλα Συνεργάτης της ΓΣΕΒΕΕ, ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Νίκος Μώρος, ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Σταθόπουλος, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Σπύρος Κουτσαύτης, ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων κ. Βασίλης Βαρελάς, ο Σύμβουλος Διοίκησης του Φορέα κ. Γιάννης Ζέρβας.  

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Γεροντίτης, αναφέρθηκε εν συντομία στην ίδρυση και λειτουργία της πρότυπης τότε, Σχολής Μηχανικών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ». Στη χρυσή εποχή του και στην ανεκτίμητο ρόλο του στην Τεχνική Εκπαίδευση, στην Τοπική και στην Εθνική Οικονομία. Αναφερόμενος στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας για την αναβίωση της Σχολής, ευχαρίστησε για την συνεργασία και την συμμετοχή τους, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την ΓΣΕΒΕΕ, καθώς και την ΚΕΕΕ για την όλη στήριξη της.

Ο Προέδρος της ΓΣΕΒΒΕ κ. Γεώργιος Καββαθάς, τόνισε ότι η παρουσία του κου Χατζηθεοδοσίου, σηματοδοτεί την στήριξη της ΚΕΕΕ στο εγχείρημα αλλά και την γενικότερη στήριξη της στην επιχειρηματικότητα του τόπου, δίνοντας συνέχεια στην πρωτοβουλία που ανέπτυξε πρόσφατα η ΚΕΕΕ για την ανακούφιση των πυρόπληκτων επιχειρήσεων της Βορειας Εύβοιας, μέσω μιας πολύ σημαντικής οικονομικής συνδρομής. Ο κ. Καββαθάς, δήλωσε σίγουρος ότι η αναγέννηση του Δημοκρίτου θα συμβάλει στην ευρεία οικονομική αναγέννηση της ΄΄ βαλλόμενης ΄΄ οικονομικά Εύβοιας, όπως συνέβη την διαλυμένη οικονομικά μεταπολεμική περίοδο, μέσα από τη λειτουργία της κραταιάς τότε Σχολής.

Ο Προέδρος της ΚΕΕΕ, κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, επικρότησε την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Εύβοιας, χαρακτηρίζοντας την ως μια από τις σπουδαιότερες και πλέον εύστοχες αναπτυξιακά, που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν από ένα Επιμελητήριο για την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας του αύριο. Για το λόγο αυτό ευχαρίστησε και την ΓΣΕΒΕΕ, για την καίρια συμμετοχή της στην προσπάθεια αναβίωσης της Σχολής, δηλώνοντας ως αυτονόητη την αμέριστη συμπαράσταση της ΚΕΕΕ στην πραγματοποίηση της δράσης ανά πάσα στιγμή αυτή χρειαστεί, υπογραμμίζοντας ότι αυτό είναι το χρέος της ΚΕΕΕ και των Επιμελητηρίων σήμερα, η αμέριστη και καθολική στήριξη, όσο ποτέ, του παραγωγικού ιστού της χώρας, σε ένα νέο μοντέλο οικονομίας που δείχνει να επιβάλλεται από την παγκοσμιοποίηση και από τις νέες συνθήκες της ΄΄ σύγχρονης βιομηχανικής επανάστασης ΄΄.

Ο Επιστημονικός Συνεργάτης του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ κ. Σταμάτης Βαρδαρός, αναφέρθηκε κυρίως στο ΄΄ Επιχειρησιακού Σχεδίου Δημόκριτος / Demokritos Growth Hub ΄΄, υπογραμμίζοντας ότι αυτό, αποτελεί συμπύκνωση των οραμάτων και των στόχων του Επιμελητηρίου για την αναμόρφωση της κατάρτισης των εργαζομένων και των ανέργων της Εύβοιας, ως βασικότατου μοχλού για την τοπική επιχειρηματική ανάπτυξη, ενός μοχλού σύγχρονης προσέγγισης των προκλήσεων της σύγχρονης εποχής.

Η παρουσίαση του ΄΄ Επιχειρησιακού Σχεδίου Δημόκριτος / Demokritos Growth Hub ΄΄ θα γίνει στη Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021.

243095178 4248813608574249 5718168842032430195 n

245119264 4395987777114664 8614011677664616508 n

245565882 229329885925726 3500121151460005211 n

245469428 263439152352691 2954581915465687431 n

 

 

Τα στοχευμένα για τις περιοχές της Β. Εύβοιας μέτρα, όπως η μη επιστροφή της επιστρεπτέας προκαταβολής και η τρίμηνη αναστολή σύμβασης εργασίας και μια σειρά μέτρων που δρομολογούνται από την Πολιτεία για την περαιτέρω στήριξη των επιχειρήσεων στη Β. Εύβοια, παρουσίασε χθες 7/10/2021 μέσω τηλεδιάσκεψης, ο κ. Τριαντόπουλος Χρήστος, Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό. 

Στην τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Γιάννης Γεροντίτης, έθεσαν τις απόψεις τους, η κα Ζαχαράκη Σοφία Υφυπουργός Τουρισμού, η κα Στρατινάκη Άννα Γενική Γραμματέας Εργασίας, ο κ. Σπανός Φάνης Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ο κ. Κελαϊδίτης Γεώργιος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευβοίας, ο κ. Τσαπουρνιώτης Γεώργιος Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, η κα Βογιατζή Όλγα Πρόεδρος Ομοσπονδία Ενοικιαζόμενων Τουριστικών Καταλυμάτων Στερεάς Ελλάδας, ο κ. Καπόλος Χάρης Πρόεδρος Συλλόγου Υδροθεραπευτών,  ο κ. Αναστασόπουλος Ιωάννης Ιδιοκτήτης Thermae Sylla Spa & Wellness Hotel και η κα Ντόμινα Χατζηαθανασίου από το Ilios Studios Πευκί Ευβοίας. Στην τηλεδιάσκεψη το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων της Β. Εύβοιας, και εκπρόσωποι της τοπικής επιχειρηματικότητας, καθώς και ο κ. Γεωργίου Ιωάννης Ειδικός σύμβουλος Τουρισμού.

Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, παρουσίασε μέτρα, όπως είναι, η άμεση διάθεση του 70% της εκτιμηθείσας ζημιάς για τις πυρόπληκτες επιχειρήσεις, το ειδικό καθεστώς στήριξης των επιχειρήσεων της Β, Εύβοιας με μεγάλες απώλειες, το καθεστώς αναστολής πληρωμών για επιταγές επιχειρήσεων, το ιδιαίτερο καθεστώς ενίσχυσης επιχειρήσεων με μακροχρόνιο πλήγμα από τη φυσική καταστροφή, η επέκταση του καθεστώτος αναστολής της σύμβασης εργασίας μέχρι τον Απρίλιο του 2022 για τις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου, η ενίσχυση του επιδόματος λουτροθεραπείας για την επόμενη περίοδο, η λειτουργία του Υδροθεραπευτηρίου στα Λουτρά Αιδηψού κατά τη χειμερινή περίοδο, ο διπλασιασμός της διάρκειας διακοπών κοινωνικού τουρισμού από τον ΟΑΕΔ και της διάρκειας  διακοπών ιαματικού και κοινωνικού τουρισμού των αγροτών από τον ΟΠΕΚΑ, η στήριξη μέσω του προγράμματος Τουρισμός για Όλους, το επενδυτικό πρόγραμμα αναβίωσης περιβάλλοντος χώρου τουριστικών επιχειρήσεων και η κατά προτεραιότητα πληρωμή των επιχειρήσεων από τα κρατικά εργαλεία στήριξης της τουριστικής κίνησης.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, επικρότησε την ανωτέρω δέσμη μέτρων, πρότεινε ωστόσο και ζήτησε από τον Υπουργό, την ενίσχυση της με την θέσπιση επιπλέον μέτρων, τα οποία ήδη έχει καταθέσει ο Φορέας στο Υπουργείο.

 Η Elval - τομέας Έλασης Αλουμινίου της ElvalHalcor, εγκαινιάζει το πρόγραμμα "Engineers of tomorrow" με το οποίο δίνει την ευκαιρία σε νέους απόφοιτους πολυτεχνικών σχολών να ξεκινήσουν τη σταδιοδρομία τους στη βιομηχανία, μέσα από τη διαδικασία της έμμισθης πρακτικής άσκησης.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέες και νέους αποφοίτους πολυτεχνικών σχολών (Μηχανολόγοι Μηχανικοί, Χημικοί Μηχανικοί, Μηχανικοί Μεταλλείων - Μεταλλουργοί, Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί & Μηχανικοί Υπολογιστών) στους οποίους θα δοθεί η δυνατότητα να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία υψηλού επιπέδου με εξάσκηση σε πραγματικές συνθήκες και να αναλάβουν συγκεκριμένα projects στα επιμέρους τμήματα του εργοστασίου καθώς και να αποκτήσουν εξειδικευμένη εκπαίδευση ανάλογα με το εκπαιδευτικό τους αντικείμενο.

Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν συνολικά 12 νέοι και νέες μηχανικοί, οι οποίοι θα εργασθούν για 12 μήνες στις εγκαταστάσεις της Elval στα Οινόφυτα Βοιωτίας με προοπτικές πλήρους απασχόλησής τους μετά το πέρας της πρακτικής άσκησης. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι να ανοίξει τον δρόμο στους ταλαντούχους νέους μηχανικούς να ξεκινήσουν τη σταδιοδρομία τους στην Εlval. Για τον σκοπό αυτό έχει προβλεφθεί μια αξιοκρατική διαδικασία επιλογής, που συμπεριλαμβάνει συνεντεύξεις και συμμετοχή σε κέντρο προσομοίωσης.

Επιδίωξη της Elval είναι το πρόγραμμα να αναδειχθεί σε έναν θεσμό που θα προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες στους νέους επιστήμονες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ξεκινήσουν μία αξιόλογη καριέρα στη χώρα τους, συνεισφέροντας παράλληλα στην αναστροφή του brain drain αλλά και στους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ για Ποιοτική Εκπαίδευση (SDG 4), Αξιοπρεπή Εργασία & Οικονομική Ανάπτυξη (SDG 8).

Η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων συνεντεύξεις με εκπροσώπους της Elval, καθώς και συμμετοχή σε κέντρο προσομοίωσης που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με εξειδικευμένους συνεργάτες.

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι για τον 1ο κύκλο του προγράμματος μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ακολουθώντας το link: Engineers-of-tomorrow

Όλα έτοιμα είναι για να βγει στον «αέρα» το νέο πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας από τον ΟΑΕΔ.

Το πρόγραμμα θα επιδοτήσει ο ΟΑΕΔ κατά 100%, δηλαδή και το μισθό και τις εισφορές των δικαιούχων.

Οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν κάθε μήνα μετά και την αύξηση που δόθηκε το ποσό των 663 ευρώ (μεικτά)

ADVERTISING

Όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, το πρόγραμμα αποσκοπεί στην προετοιμασία ανέργων νέων σε εργασιακό περιβάλλον του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα, με στόχο τη σταθερή ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Ωφελούμενοι της πράξης είναι 10.000 άνεργοι νέοι, ηλικίας 18-29 ετών, εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης και κατάρτισης, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, που εδρεύουν σε περιοχές αρμοδιότητας της περιφέρειας Αττικής (6.500 άνεργοι) και της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (3.500 άνεργοι).

Η διάρκεια του προγράμματος θα είναι 7 μήνες πλήρους απασχόλησης.

Επιπρόσθετα καταβάλλεται αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας, τα οποία υπολογίζονται σύμφωνα με την προαναφερόμενη αποζημίωση.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα προεργασίας, για τον χρόνο συμμετοχής τους σε αυτό, υπάγονται στη μικτή ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ.

Οι ωφελούμενοι θα πρέπει κατά την υποβολή αίτησης συμμετοχής και κατά την έναρξη της πράξης να βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης απασχόλησης ή κατάρτισης.

Φορείς παροχής θέσεων ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑΣ δύναται να είναι:

α) ιδιωτικές επιχειρήσεις, φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.Α.Λ.Ο.) και
β) επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς του δημοσίου τομέα, όπως αυτός ορίζεται από το άρθρο 51 του ν. 1892/1990 (Α’ 101) & επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα, Ευρωπαϊκή Ένωση που δραστηριοποιούνται στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας.

Προϋποθέσεις

Αναφορικά με την υλοποίηση του προγράμματος θα πρέπει να διασφαλίζονται τα ακόλουθα:
– Όλες οι επιχειρήσεις που δύναται να συμμετέχουν θα πρέπει να λάβουν ευρεία ενημέρωση για τη δράση προκειμένου να μπορούν να αποτελέσουν φορέα υποδοχής ισότιμα και χωρίς αποκλεισμούς
– Η επιλογή των φορέων υποδοχής να γίνει με διαφανή και αντικειμενικό τρόπο.
– Οι ωφελούμενοι να μην καλύπτουν υφιστάμενες θέσεις εργασίας και να μην υποκαθιστούν υπαλλήλους/εργαζόμενους της επιχείρησης (απολύσεις) στην οποία θα τοποθετηθούν.
– Να μην υπάρχει υποχρέωση οι ωφελούμενοι να απασχοληθούν στις επιχειρήσεις μετά το τέλος του προγράμματος με τους ίδιους προνομιακούς για τις επιχειρήσεις όρους.

Ο πάροχος υποχρεούται να διατηρεί μηνιαίο παρουσιολόγιο υπογεγραμμένο από τον ωφελούμενο για κάθε ημέρα προεργασίας και τον ίδιο, το οποίο παραμένει τον φάκελο του προγράμματος που τηρεί ο πάροχος.

Οι πάροχοι πιστοποιούν στον ΟΑΕΔ την προεργασία των ωφελουμένων, προκειμένου να καταβληθεί το μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος.

Οι ωφελούμενοι υποχρεούνται στη συμπλήρωση των απαιτούμενων στοιχείων και δεδομένων, στις σχετικές φόρμες (απογραφικά δελτία) κατά την είσοδο (τοποθέτηση) και τη λήξη ή την αποχώρηση από το πρόγραμμα (έως 4 εβδομάδες από την ημερομηνία λήξεως), οι οποίες συμπληρώνονται ηλεκτρονικά μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ από τους ίδιους τους ωφελούμενους με τους κωδικούς πρόσβασης που διέθεταν ως άνεργοι

Το δελτίο εισόδου πρέπει να έχει συμπληρωθεί, με ευθύνη του ωφελούμενου, προκειμένου να καταβληθεί η πρώτη πληρωμή του, όπως αντίστοιχα και το δελτίο εξόδου, προκειμένου να του καταβληθεί η τελευταία πληρωμή. Σε διαφορετική περίπτωση δεν καταβάλλεται στον ωφελούμενο το ποσό της μηνιαίας αποζημίωσης που αντιστοιχεί στον πρώτο ή τον τελευταίο μήνα προεργασίας.

Η Περιφέρεια  Στερεάς  Ελλάδας ανακοινώνει  την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του διακρατικού προγράμματος  “EUnique”, το οποίο υπέβαλε  μέσω του γραφείου ευρωπαϊκών προγραμμάτων, με δικαιούχο την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και σε συνεργασία με μη κερδοσκοπικό Οργανισμό Τροφίμων της Κύπρου.

Το πρόγραμμα  αφορά  σε δράσεις ενημέρωσης και προώθησης  ΠΟΠ/ΠΓΕ προϊόντων της Περιφέρειας (ελιές, τυρί,  αποξηραμένα  σύκα,  ακτινίδια  και κελυφωτά φιστίκια) στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το πρόγραμμα  είναι τριετούς διάρκειας  και συνολικού προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ, από τον οποίο το 77% της χρηματοδότησης θα διατεθεί σε δράσεις προώθησης των προϊόντων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και το 23% για τα Κυπριακά προϊόντα.

Οι δράσεις που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του  προγράμματος περιλαμβάνουν:

  • Συμμετοχή σε Διεθνείς Εκθέσεις Τροφίμων στις Αραβικές χώρες.
  • Προβολή στο διαδίκτυο και στα social media.
  • Επιχειρηματικές συναντήσεις (B2B), δημοσιεύσεις, media kits & προωθητικά είδη, δράσεις προβολής εντός καταστημάτων κατανάλωσης/σημείων πώλησης, εκδηλώσεις με γευστικές δοκιμές κ.ά. 

 image

Με αφορμή την έγκριση του διακρατικού προγράμματος, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας καταφέρνει με πρωτοποριακές ιδέες, με σκληρή και μεθοδική δουλειά, να στηρίξει τα μοναδικά προϊόντα της γης και των ανθρώπων της.

»Η έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του διακρατικού προγράμματος  “EUnique”, συνολικού προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ, θα συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάδειξη των ποιοτικών και γευστικών  πλεονεκτημάτων  των ΠΟΠ/ΠΓΕ προϊόντων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στη  βελτίωση της εικόνας τους στην συνείδηση των  καταναλωτών και των επαγγελματιών τροφίμων των Αραβικών χωρών, καθώς και  στην  ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και συνεταιρισμών που παράγουν τα συγκεκριμένα  προϊόντα».

Σελίδα 1 από 88

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr