bannernew5

Τελευταία Νέα

Άμεση ήταν η αντίδραση του Επιμελητηρίου Εύβοιας στην κατάργηση του Υποκαταστήματος της ALPHA BANK στην Κάρυστο και συγκεκριμένα του Προέδρου του Επιμελητηρίου Εύβοιας Γιάννη Γεροντίτη. Το Επιμελητήριο Εύβοιας, μετά την απόφαση της Διοίκησης της ALPHA BANK να προβεί στην κατάργηση του Υποκαταστήματος της στην Κάρυστο με την παρούσα - και με κάθε δικαίωμα που αντλεί εκ του θεσμοθετημένου από την πολιτεία ρόλου του - καταθέτει τα κάτωθι. Το πλήρες αίτημα του Φορέα, έχει ως ακολούθως :

Η εν λόγω απόφαση και η άστοχη προοπτική που αυτή επιβάλει, η εξυπηρέτηση δηλ. των κατοίκων της περιοχής Καρύστου να γίνεται πλέον είτε από το Υποκατάστημα της στο Αλιβέρι, είτε από αυτό στη Χαλκίδα, αδιαφορεί πλήρως για την εξυπηρέτηση 15.000 κατοίκων μόνιμου πληθυσμού και πάνω από 30.000 το καλοκαίρι. Αδιαφορεί πλήρως για ένα πολύ μεγάλο τμήμα εξυπηρέτησης, το οποίο μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με αυτοπρόσωπη παρουσία.

Επιπλέον αδιαφορεί προκλητικά, για το γεγονός ότι το Υποκατάστημα της Καρύστου έχει αποδεδειγμένη επί σειρά ετών, καίρια συμβολή στην επιχειρηματική και στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, αποτελώντας ένα κυρίαρχο παράγοντα για την ομαλότητα της οικονομικής ζωής του τόπου, δεδομένου ότι :

Εξυπηρετεί – μέσω του κομβικότερου σημείου - ένα μεγάλο γεωγραφικό κομμάτι της Εύβοιας και πολλές χιλιάδες κατοίκους (ανάμεσα τους πολλοί επιχειρηματίες) οι οποίοι πολλαπλασιάζονται τους καλοκαιρινούς μήνες αφού η περιοχή χαρακτηρίζεται από την έντονη τουριστική της δραστηριότητα, αποτελώντας όχι μόνο τουριστικό προορισμό για τους αλλοδαπούς αλλά και συχνότατο προορισμό σύντομης απόδρασης για τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου, δηλ. για 5.000.000 κατοίκους. Το εν λόγω Υποκατάστημα έχει αποτελέσει σημαντικότατο κινητήριο μοχλό ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής όσον αφορά την επιχειρηματικότητα και την προώθηση της εμπορικής αλυσίδας, κατ΄ επέκταση δε αυτών έχει αποτελέσει   έως σήμερα πυρήνα ισορροπίας και εξέλιξης τόσο της οικονομικής όσο και της κοινωνικής ζωής όλης της περιοχής.

Εκ των ανωτέρω, είναι φανερό ότι η κατάργηση του θα αποβεί μοιραία για την περιοχή – πραγματικά ένα καίριο πλήγμα - αφού είναι βέβαιο πως θα υποβαθμίσει εντελώς τις τουριστικές και εμπορικές της υπηρεσίες και κατά συνέπεια θα βυθίσει την τοπική επιχειρηματικότητα και θα εξαθλιώσει την οικονομία της. 

Λόγω των ανωτέρω παρακαλούμε όπως αναθεωρήσετε την απόφαση σας για την κατάργηση του Υποκαταστήματος της ALPHA BANK στην ΚΑΡΥΣΤΟ, συμβάλλοντας έτσι, στην διατήρηση ενός αξιοπρεπούς τουλάχιστον, επιπέδου διαβίωσης και δραστηριότητας του επιχειρείν στην περιοχή.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Ζέρβας είναι γνωστό ότι είναι μέσα σε όλα σε ότι αφορά το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου. Καθόλου τυχαίο, η εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο του ο Δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς, ο οποίος του έχει δώσει σημαντικές αρμοδιότητες με το γιατρό μέχρι στιγμής τουλάχιστον να τον βγάζει ασπροπρόσωπο. Πρόεδρος της Επιτροπής covid 19 στο δήμο ο γιατρός Γιώργος Ζέρβας, δίνει δυναμικό παρών και συντονίζει σε συνεργασία με ΕΟΔΥ και την Περιφέρεια τη διεξαγωγή rapid tests σε διάφορες περιοχές του δήμου.

Την ίδια ώρα, καλύπτει τις ανάγκες του Περιφερειακού Ιατρείου Αυλωναρίου, Πυργίου και Αγίου Γεωργίου και είναι πάντα στο πλευρό όσων ζητήσουν τη βοήθεια του, ενώ καλύπτει και εφημερίες στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου.

Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στα θέματα υγείας καλείται να φέρει εις πέρας την εύρυθμη λειτουργία του Ινστιτούτου Παπανικολάου, στο Δ.Σ του οποίου είναι Αντιπρόεδρος. Τιμητική θέση, επίσης από το Δήμαρχο αλλά και από τα μέλη του Δ.Σ που στο πρόσωπο του γιατρού βλέπουν τον άνθρωπο ο οποίος πασχίζει να πάρει «σάρκα και οστά» όλο αυτό που σχεδιάζουν εδώ και καιρό, στη μνήμη και προς τιμήν του ευεργέτη Κουμιώτη γιατρού.

Να σημειωθεί, ότι ο Αντιπρόεδρος είναι αυτός που επικοινωνεί και συμμετέχει στις ενέργειες που προωθεί και το Επιστημονικό Συμβούλιο το οποίο απαρτίζεται από καταξιωμένους επιστήμονες που προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους στο Ινστιτούτο. Ήδη οι πρώτες προτάσεις έχουν κατατεθεί από γιατρούς και μόλις το επιτρέψει η κατάσταση με την πανδημία είναι έτοιμες να υλοποιηθούν. Πολύ δε μάλλον τώρα που ολοκληρωθήκαν οι διαδικασίες έγκρισης του προϋπολογισμού.

Και μπορεί η πανδημία να στέκεται εμπόδιο σε μια σειρά από δράσεις που δρομολογούνται, την ίδια ώρα ο κ. Ζέρβας πάντα σε συνεργασία με το Δήμαρχο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους Έργων Νίκο Μπαράκο και Κύμης Αλέξανδρο Θεοδώρου έχουν ετοιμάσει προτάσεις για χρηματοδότηση που αφορούν εκτός από το ψηφιακό μουσείο και δια δραστικές άλλου τύπου εργασίες που θα κάνουν την Οικία Παπανικολάου στην Κύμη, πόλο έλξης πολλών επισκεπτών, όλων των ηλικιών.

Ο κ. Ζέρβας όμως δε σταματά εδώ. Έχει έρθει μαζί με τον γιατρό κ. Χατζηγιαννάκη, μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου σε επαφή με φορείς και συλλόγους οι οποίοι θα συνεισφέρουν με τη σειρά τους σε όλο αυτό το δυνατό που γίνεται με αφετηρία την Οικία Παπανικολάου στην Κύμη. Με χρηματοδότηση από το δήμο θα γίνουν εργασίες συντήρησης της οικίας του ευεργέτη γιατρού, όπως έχει εισηγηθεί η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου ενώ μουσειολόγοι από όλη την Ελλάδα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον προκειμένου να συμμετέχουν στην αξιοποίηση της Οικίας με τις παρεμβάσεις που απαιτούνται έτσι ώστε να είναι σύντομα επισκέψιμο.

Οι όποιες παρεμβάσεις στην οικία, σε συνάρτηση με το υλικό που συγκεντρώνεται ήδη για να χρησιμοποιηθεί από τον επισκέπτη συνθέτουν το παζλ μιας ολοκληρωμένης δουλειάς η οποία μπορεί να έχει δρόμο μπροστά της ακόμα, αλλά το ταξίδι έχει ήδη ξεκινήσει με συνοδοιπόρους όχι μόνο τους ανθρώπους του Δ.Σ ή του Επιστημονικού Συμβουλίου, αλλά τους Κουμιώτες και τον κόσμο από όλο τον κόσμο που έχει αντιληφθεί ότι είναι θέμα χρόνου να ανοίξει η οικία Παπανικολάου με ότι αυτό συνεπάγεται…

Και σε όλο αυτό και ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Ζέρβας έχει ουσιαστικό και καθοριστικό ρόλο καθώς είναι εκείνος που μπορεί και τα τρέχει όλα! Σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει σχετική αναλυτική ενημέρωση στο Δ.Σ του Ινστιτούτου στην επόμενη συνεδρίαση.

Για τις αλλαγές που έρχονται στο «Εξοικονομώ κατ’οίκον», την πανδημία και την επικείμενη ψήφιση των αλλαγών στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τοποθετήθηκε ο ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, στο Θέμα radio και τους Μπάμπη Κούτρα και Νίκο Φελέκη.

Αρχικά υποστήριξε πως «η κυβέρνηση μετέτρεψε το “Εξοικονομώ κατ’οίκον” σε έναν αγώνα ταχύτητας, χωρίς κανένα αξιοκρατικό κριτήριο, όπου το αποκλειστικό κριτήριο είναι η ταχύτητα υποβολής, με το αποτέλεσμα να είναι το κλείσιμο της πλατφόρμας μέσα σε ελάχιστα λεπτά». Συνεχίζοντας ο ευρωβουλευτής δήλωσε ότι έπειτα από δική του πρωτοβουλία ανακινήθηκε το θέμα, καθώς «είναι απαράδεκτο να μην υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια σε ένα πρόγραμμα 850 εκατομμυρίων».

Υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «ήταν περιφρονητικό και για τους πολίτες και για τους μηχανικούς που αναλάμβαναν τα έργα». Σχολίασε δε ότι, σύμφωνα και με γνωμοδότηση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, η σειρά προτεραιοποίησης των έργων θα πρέπει να βασίζεται σε μια αντικειμενική διαδικασία, προτάσσοντας κριτήρια όπως το εισόδημα, την παλαιότητα κατασκευής και τον λόγο κόστους/οφέλους των παρεμβάσεων.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης προανήγγειλε επίσης την ψήφιση των αλλαγών στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, επί του οποίου μάλιστα έχει οριστεί ο ίδιος ως κύριος εισηγητής από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Καταφέραμε εκσυγχρονίσουμε τον μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Προστασίας και να τον αναδείξουμε σε ένα όργανο αλληλεγγύης των Ευρωπαϊκών Λαών, με σκοπό την προστασία από φυσικές καταστροφές όπως οι πυρκαγιές, ενώ προσθέσαμε και εργαλεία διασυνοριακών κινδύνων για καταστάσεις όπως η πανδημία».

Ο ευρωβουλευτής αποκάλυψε ότι προβλέπεται 100% χρηματοδότηση στα κράτη-μέλη για την αγορά νέων εναέριων μέσων Canadair, ενώ είναι ήδη σε ισχύ ο μηχανισμός συνδρομής από άλλα κράτη. Όσον αφορά τη δράση του μηχανισμού κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στους επαναπατρισμούς 80.000 πολιτών με έξοδα κυρίως του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, όπως επίσης και στο ότι δημιουργήθηκαν σε διάφορα κράτη-μέλη αποθήκες με το αναγκαίο υλικό (μάσκες, αναπνευστήρες, στολές κ.α.).

Σχετικά με τη σημερινή ψηφοφορία για το ζήτημα της άρσης της ασυλίας του Γιάννη Λαγού στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων, όπου ήρθη τελικά η ασυλία Λαγού με 22 ψήφους υπέρ και 2 κατά, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «είναι βέβαιο ότι θα αρθεί η ασυλία του και από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την ερχόμενη βδομάδα». Τόνισε δε ότι η άρση αυτή συνιστά πρωτοφανή καταδίκη για τα χρονικά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς σχετίζεται με τη συμμετοχή μέλους του σε μια νεοναζιστική συμμορία που έχει διαπράξει δολοφονίες και άλλα εγκλήματα. Επεσήμανε ακόμη ότι ο Λαγός δεν χάνει την έδρα του ευρωβουλευτή, καθώς σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία, δεν εκπίπτει του αξιώματος.

Όσον αφορά την καθυστέρηση των εμβολιασμών, υπογράμμισε τις ευθύνες της κας Von der Leyen, επικεντρώνοντας την κριτική του στο ότι η Επιτροπή έχει συνάψει συμβόλαια, χωρίς όμως να έχει θεσπίσει δεσμευτικές νομικές ρήτρες. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η ΕΕ θα μπορούσε να έχει αποφύγει τις αρνητικές εξελίξεις, εάν υιοθετούσε από την αρχή μία στρατηγική ελέγχου των εξαγωγών προς άλλα ισχυρά κράτη, όπως η Αμερική και το Ηνωμένο Βασίλειο. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «έχουμε εξαγάγει στην Μ. Βρετανία 41 εκατομμύρια δόσεις ενώ δεν έχουμε λάβει ούτε μία».

Απαντώντας σε ερώτηση για τα εσωκομματικά, ο κ. Ανδρουλάκης, είπε: «Δεν μαδάω καμία μαργαρίτα, έχω πάρει τις αποφάσεις μου, όμως θεωρώ ότι για το καλό της παράταξης δεν πρέπει να πάμε σε μια παρατεταμένη εσωστρέφεια, αλλά πρέπει να έχουμε όλοι θεσμική συμπεριφορά. Όταν λοιπόν ανοίξει θεσμικά η διαδικασία των εκλογών, τότε ο καθένας οφείλει να πει την άποψή του ή να καταθέσει τη γνώμη του και την υποψηφιότητα του». Συνεχίζοντας, ο ευρωβουλευτής τόνισε ότι έως τότε υπάρχουν «άλλες προτεραιότητες». «Χρειάζεται αξιόπιστη και σοβαρή αντιπολίτευση» υπογράμμισε, διότι η Ελλάδα να και έλαβε τα « πιο αυστηρά υγειονομικά μέτρα, το υγειονομικό αποτύπωμα είναι από τα χειρότερα στην Ευρώπη τους τελευταίους μήνες».

Τέλος, αναφερόμενος στην οικονομία, προέβλεψε ότι η κατάσταση θα χειροτερεύει για όσο διάστημα η Ελλάδα παραμένει «κόκκινη», ενώ η Ισπανία και η Πορτογαλία «πορτοκαλί». Δήλωσε συγκεκριμένα ότι «αν θέλουμε να πάει καλά ο τουρισμός το καλοκαίρι, πρέπει να αλλάξει η υγειονομική κατάσταση με τήρηση και επιτήρηση των μέτρων». Η κριτική του κ. Ανδρουλάκη στην κυβέρνηση συνεχίστηκε, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα είναι σήμερα μόλις στην 18η θέση στην ΕΕ όσον αφορά τους εμβολιασμούς, ενώ υπογράμμισε τα ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά (59,2%) εμβολιασμών στους άνω των 80 ετών, την ίδια ώρα που ο ευρωπαϊκός διάμεσος κυμαίνεται στο 75.7% .

Ένα έργο πνοής, ιστορικής σημασίας δρομολογήθηκε ήδη από το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου και αποτελεί μία ολοκληρωμένη πρόταση που πέρασε χθες από την Οικονομική Επιτροπή και ψηφίστηκε ομόφωνα. Ο τίτλος του έργου είναι «Πολιτιστική Ψηφιακή Υποδομή Διαχείρισης Ιστορικού Περιεχομένου και Ανάδειξη του Γ. Παπανικολάου ως την πιο λαμπρή προσωπικότητα του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου». Ο Προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 217.000€. Και ο φάκελος έτοιμος ταξιδεύει από το δήμο Κύμης-Αλιβερίου στο Υπουργείο Εσωτερικών για να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Για το θέμα μίλησε σήμερα το πρωί αποκλειστικά στον EVRIPOS 90FM και στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη ο Αντιπρόεδρός του Δ.Σ του Ινστιτούτου Παπανικολάου και γιατρός του Περιφερειακού Ιατρείου Αυλωναρίου, Γιώργος Ζέρβας επισημαίνοντας τη σημαντική δουλειά που έχει γίνει από τον Αντιδήμαρχο Έργων Νίκο Μπαράκο, το Γ.Γ. του Δήμου Γιώργο Μαθιουδάκη και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

«Η πρόταση αφορά το Ινστιτούτο Παπανικολάου. Πρόκειται για μια πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών. Είναι η πρόσκληση από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Είναι η 14η πρόσκληση και αυτή έχει να κάνει με τα 200 χρόνια από την Επανάσταση. Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο θα αναδείξει μεγάλες προσωπικότητες. Και μία από τις μεγάλες προσωπικότητες είναι σίγουρα και ο Γεώργιος Παπανικολάου» είπε ο κ. Ζέρβας και συνέχισε:

«Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην Τεχνική Υπηρεσία, στο δήμαρχο, στον Γραμματέα κ. Μαθιουδάκη και κυρίως στο Νίκο το Μπαράκο, ο οποίος παρακολούθησε πάρα πολύ στενά αυτό το πρόγραμμα από την αρχή. Είχε τις κατάλληλες επαφές και ο ίδιος και ο δήμαρχος και ο κ. Μαθιουδάκης με το Υπουργείο Εσωτερικών. Κάναμε ένα προσχέδιο. Το δείξαμε. Μία πολύ εμπεριστατωμένη μελέτη και από την Τεχνική Υπηρεσία.»

Σύμφωνα με όσα δήλωσε αποκλειστικά στον EVRIPOS 90FM ο κ. Ζέρβας ενθουσιάστηκαν στο Υπουργείο και η πρόταση θα προωθηθεί άμεσα για χρηματοδότηση. Ενώ μας έδωσε και μία πρώτη γεύση για το τι περιλαμβάνει αυτή η πρόταση. Η οποία θα παρουσιαστεί και στο Διοικητικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί σύντομα.

«Αυτό κυρίως έχει να κάνει με τη λειτουργία ενός Ψηφιακού Μουσείου. Μέσω αυτού του Ψηφιακού Μουσείου θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τη ζωή, το έργο και την ιστορία του Γεωργίου Παπανικολάου και όχι μόνο. Και διάφορες άλλες προσωπικότητες της ευρύτερης περιοχής της Κύμης» είπε ο Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου και συνέχισε:

« Εκεί μέσα θα υπάρχουν και κάποια ντοκιμαντέρ μικρής διάρκειας τα οποία όπως είπαμε θα αναδείξουν το έργο κυρίως του Γεωργίου Παπανικολάου. Θα γίνουν και δράσεις με τη μέθοδο της εικονικής πραγματικότητας. Είναι φοβερό. Θα κάνουμε ένα όμορφο ταξίδι στο παρελθόν και θα φτάνουμε μέχρι το σήμερα.»

Η πρόταση πέρασε χτες από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου και ψηφίστηκε ομόφωνα όπως είπε οκ. Ζέρβας και θα υποβληθεί η πρόταση στο Υπουργείο Εσωτερικών που ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές.

Εκτός από την σημαντική αυτή πρόταση που θα αποτελέσει "φάρο" για μία σειρά έργων που δρομολογούνται από το Ινστιτούτο Παπανικολάου για την οικία του αειμνήστου ευεργέτη γιατρού Γεωργίου Παπανικολάου στην Κύμη, ο Αντιπρόεδρος μίλησε και για μία σειρά εργασιών που θα γίνουν στην οικία. Συγκεκριμένα, θα γίνουν έργα που αφορούν όπως είπε ο κ. Ζέρβας τη συντήρηση του κτιρίου για τα οποία έχει ήδη εκτιμηθεί ότι θα κοστίσουν περίπου 40.000€.

«Εδώ θέλω να ευχαριστήσω πάλι την Τεχνική Υπηρεσία. Θα διατεθεί ένα ποσό 40.000€ μπορεί και λίγο παραπάνω για τις επισκευές στο σπίτι του Παπανικολάου. Ήδη ο λογιστής με τον οποίο συνεργάζεται ο δήμος και το Ινστιτούτο Παπανικολάου βρίσκεται στη διαδικασία εκπόνησης του φετινού προϋπολογισμού. Δεν υπάρχει κάποιο θέμα με τον προϋπολογισμό του προηγούμενου έτους. Εδώ θέλω να επισημάνω κάτι για εκείνους που λένε ότι το Δ.Σ του Ινστιτούτου είναι παράνομο και δεν υφίσταται. Υπάρχει και Πρόεδρος είναι ο κ. Μπουραντάς, ο δήμαρχος. Αντιπρόεδρος εγώ, υπάρχουν αιρετά μέλη και υπάρχουν και πολίτες. Αυτό υπάρχει σε ΦΕΚ. Είναι καθόλα νόμιμο και θα συνεδριάσει όταν αυτό κριθεί απαραίτητο» είπε ο Αντιπρόεδρος.

Αναφορικά με την αξιοποιηση της Οικίας Παπανικολάου σε χώρο επισκέψιμο για το κοινό, ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε στις προτάσεις που γίνονται από μουσειολόγους επισημαίνοντας ότι το Ψηφιακό Μουσείο θα έρθει να συμπληρώσει μία σειρά από ενέργειες που δρομολογούνται και θα επικυρωθούν μέσα από δημόσιο διαγωνισμό.

Σε ότι αφορά τη συνεδρίαση του Δ.Σ του Ινστιτούτου Παπανικολάου, ο κ. Ζέρβας ανέφερε ότι θα συνεδριάσει όταν ολοκληρωθεί ο προϋπολογισμός. Ενώ ο γιατρός επεσήμανε ότι αν και η πανδημία δεν επιτρέπει να γίνουν κάποιες από τις δράσεις. Γίνονται επαφές και με το Επιστημονικό Συμβούλιο τον κ. Πατσούρη. Υπάρχουν προτάσεις.

«Και με τον κ. Χατζηγιαννάκη έχουμε έρθει σε επαφή με τους Διοικητές των Νοσοκομείων της Εύβοιας, με τους Διευθυντές των Ιατρικών Υπηρεσιών, με καθηγητές ογκολογίας από την Αθήνα. Και μόλις τα επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα θα μπορέσουμε να κάνουμε και κάποιες εκδηλώσεις δια ζώσης» δήλωσε ο κ. Ζέρβας.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΕΡΒΑ

Η διευθέτηση των Κυριακάτικων αγορών όπως της Κονίστρας, φέρνει και την διευθέτηση των προστίμων, τα οποία σβήνονται μετά από Νόμο που έφερε το Υπουργείο Ανάπτυξης, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του eviakosmos.gr.

Καθοριστική ήταν η συμβολή του βουλευτή Εύβοιας της Ν.Δ Σίμου Κεδίκογλου ο οποίος πήρε στην «πλάτη» του το θέμα των κυριακάτικων λαϊκών αγορών από την αρχή που προέκυψε το θέμα. Με αφορμή τα προβλήματα με την Κυριακάτικη αγορά των Κονιστρών και αργότερα του Βασιλικού και όσων αμφισβητείται η νομιμότητα στη λειτουργία τους, συνέβαλε στο μέγιστο βαθμό στη διευθέτηση του θέματος με πρώτη επίσκεψη την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020  στον Υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη παρουσία των Αντιδημάρχων Κονιστρών Κώστα Δημά και Κύμης Αλέξανδρου Θεοδώρου(φωτο). Να σημειωθεί εδώ ότι υπήρχε και ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης-Αλιβερίου υπερ της λειτουργίας της Κυριακάτικης Αγοράς των Κονιστρών.

simos adonis

Στη συνέχεια, και αφού ο πρώτος στόχος επετεύχθη, ο κ. Κεδίκογλου προχώρησε σε συνάντηση με τον κ. Σταμπουλίδη (κεντρική φωτο) αναζητώντας μέσα από μία εποικοδομητική κουβέντα μαζί του τον νόμιμο τρόπο για τη διευθέτηση των τσουχτερών προστίμων που είχαν επιβληθεί στους παραγωγούς που συμμετείχαν στην Κυριακάτικη Αγορά των Κονιστρών τόσο από την Περιφέρεια, όσο και από την Αστυνομία. Η επιβολή των προστίμων αυτών, αξίζει να σημειωθεί ότι έγινε μετά από καταγγελίες.

Ανάσα για τους ανθρώπους του μεροκάματου αποτελεί πλέον η τροπολογία που εισηγήθηκε προς ψήφιση στη Βουλή, μετά τις παραπάνω ενέργειες του Βουλευτή, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Πάνος Σταμπουλίδης η οποία και ψηφίστηκε πριν από λίγες μέρες. Σύμφωνα με την οποία διαγράφονται τα πρόστιμα αυτά.

Συνεχίζει δυναμικά την ενημέρωση για τα αιολικά πάρκα το Δίκτυο Προοδευτικών Πολιτών. Με συντονιστές τον Γιώργο Χουχούμη και τη Γεωργία Σίμωση, το Σάββατο 17 Απριλίου στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν την τρίτη ενημερωτική εκδήλωση με τηλεδιάσκεψη την οποία μπορεί να παρακολουθήσει ο κόσμος μέσα από τη σελίδα του δικτύου στο fb. Με σύνθημα: «Όχι άλλες ανεμογεννήτριες στην Εύβοια».

Στη σημερινή διαδικτυακή συζήτηση θα συμμετέχουν βουλευτές, φορείς περιβαλλοντικών οργανώσεων, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και νομικοί που θα τοποθετηθούν για το θέμα που ταλανίζει την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ειδικότερα το Νομό της Εύβοιας.

Συνάντηση είχαν ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου και ο Δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, ο οποίος υπέγραψε την απόφαση ένταξης ποσού ύψους 11.680.000,00 ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2021 στη ΣΑΕ 072 για το έργο της ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας Καρύστου.

Ο βουλευτής ευχαρίστησε τον Υπουργό για τη στήριξή του και εξέφρασε την ικανοποίησή του, καθώς με τη εξασφάλιση της χρηματοδότησης ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση ενός ζωτικής σημασίας έργου, το οποίο θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά ακραία πλημμυρικά φαινόμενα, προστατεύοντας τη ζωή και την περιουσία των κατοίκων.

Με ανακοίνωση του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας Γιάννης Γεροντίτης, τα Μέλη του ΔΣ και οι υπηρεσιακοί παράγοντες, εκφράζουν τη βαθιά θλίψη τους για το θάνατο του, πρώην Δημάρχου Χαλκίδας και Βουλευτή Ευβοίας Γιάννη Σπανού.

Στην ανακοίνωση αναφέρουν:    

 «Ο εκλιπών υπηρέτησε τη Χαλκίδα, την Εύβοια και τη χώρα μας επί σειρά πολλών ετών, με ανιδιοτέλεια, αφοσίωση και με παραδειγματική μαχητικότητα και πείσμα για την εκπλήρωση του οράματος του, το όφελος της κοινωνίας και του συνανθρώπου του.

 Ξεχώρισε για την ανθρωπιά του, την αμεσότητα του, την απλότητα του, τις αξίες και τις πρωτοπόρες ιδέες του, τις οποίες υπερασπιζόταν σθεναρά, πάντα με σεβασμό στον συνάνθρωπο του.

 Η παρακαταθήκη του τεράστιου έργου του στην πόλη της Χαλκίδας στην οποία επί Δημαρχίας του, έγιναν πολλά  και σημαντικά έργα που αναβάθμισαν σε πολύ μεγάλο βαθμό, την περιοχή της πρωτεύουσας και την ποιότητα ζωής των πολιτών θα παραμείνει μνημειώδης, όπως και η αγάπη του για την αγαπημένη του Χαλκίδα.            

 Μέσα σε αυτή τη βαθιά θλίψη, όλοι οι άνθρωποι του Επιμελητηρίου μας εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του θανόντα.

Του πολύ αγαπητού και πραγματικά άξιου Δήμαρχου και Βουλευτή, του πολύ αγαπημένου συμπολίτη μας.»

Ο Δήμος Χαλκιδέων, μέσω του Δημοτικού Οργανισμού Παιδείας, Προστασίας και Αλληλεγγύης Χαλκίδας (Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ.), στο πλαίσιο υλοποίησης του χρηματοδοτούμενου Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων (ΤΕΒΑ)», θα πραγματοποιήσει διανομή τροφίμων στους ωφελούμενους του προγράμματος, τη Δευτέρα 19 και την Τρίτη 20 Απριλίου 2021, από ώρα 08:45 το πρωί έως και ώρα 14:00 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) Χαλκίδας Mελίνα Μερκούρη.              

Οι ωφελούμενοι που θα ειδοποιηθούν θα πρέπει να προσκομίσουν:

  1. ΑΜΚΑ
  2. Αστυνομική Ταυτότητα              
  3. Εξουσιοδότηση, σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να παραλάβει τα παραπάνω είδη για τρίτους
  • Οι ωφελούμενοι θα ενημερωθούν για την ώρα και τη μέρα παραλαβής μέσω sms στο κινητό τους.
  • Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να φοράνε μάσκες και να τηρούν τις αποστάσεις και τις οδηγίες των υπεύθυνων διανομής.

Η κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο της Κύμης και τα όσα συζητήθηκαν στη συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο τέθηκαν στη διάθεση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη στην σημερινή συνάντηση που είχαν στο Υπουργείο με τον Βουλευτή Εύβοιας της Ν.Δ Σίμο Κεδίκογλου, με τον Αντιδήμαρχο Κύμης Αλέξανδρο Θεοδώρου, τον Δοικητή των Νοσοκομείων της Εύβοιας Βαγγέλη Χατζημαργαρίτη παρουσία και του Διοικητή του Νοσοκομείου της Καρύστου Τάσου Μίχα.

Αφορμή της συνάντησης μετά το ραντεβού που έκλεισε ο Βουλευτής στο Υπουργείο ήταν γενικότερα μία σειρά θεμάτων που απασχολούν τα νοσοκομεία της Εύβοιας τα οποία ο κ. Κοντοζαμάνης κλήθηκε να γνωρίζει δι επίσημων χειλέων από τους Διοικητές που μετέφεραν την κατάσταση που επικρατεί και οι οποιοι αιτήθηκαν σειρά θεμάτων που πρέπει να σημειώσουμε οτι ο Αναπληρωτής Υπουργός, δεσμεύτηκε να στηρίξει.

Από τη συνάντηση δε θα μπορούσε να λείπει ο Αντιδήμαρχος της Κύμης, ο οποίος αφού έθεσε ευθέως στον κ. Κοντοζαμάνη το θέμα της εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου. Ο κ. Θεοδώρου σύμφωνα με πληροφορίες αφού ανέφερε τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση από τους γιατρούς και τα μέλη του Σωματείου έθεσε ευθέως τον προβληματισμό του για το αν η Κυβέρνηση θέλει να υποβαθμίσει το Νοσοκομείο ή ακόμα και να το κλείσει. Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας να απαντά αρνητικά ως προς αυτό.

Σε ότι αφορά τα προβλήματα του Νοσοκομείου, ο κ. Θεοδώρου χωρίς να στοχοποιήσει κανέναν ζήτησε από τους αρμόδιους του Υπουργείου να ερευνήσουν την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο. Και συγκεκριμένα τη σχέση της Διοίκησης με το ιατρικό και το υπόλοιπο προσωπικό. Ζητώντας να βρεθεί μία λύση ανάμεσα τους και να σταματήσουν τα προβλήματα που δημιουργούνται και έχουν αντίχτυπο στην τοπική κοινωνία με ένα νοσοκομείο που φέρει το όνομα του ευεργέτη γιατρού Γεωργίου Παπανικολάου να κινδυνεύει στη χειρότερη με λουκέτο, αφού από τη μία πλευρά οι γιατροί φεύγουν και από την άλλη οι γιατροί δεν δέχονται να πάνε στην Κύμη λόγω της κατάστασης που επικρατεί στο εσωτερικό.

Στο σημείο αυτό επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του Αντιδημάρχου ο κ. Χατζημαργαρίτης ο οποίος από την άλλη σήκωσε τα χέρια ψηλά καθώς όπως είπε δεν μπορεί να συνεννοηθεί με τη διοικήτρια η οποία δημιουργεί προβλήματα και στο Συμβούλιο του Νοσοκομείου.

Ο κ. Κοντοζαμάνης άκουσε με πολύ προσοχή τα όσα αναφέρθηκαν και δεσμεύτηκε να διερευνήσει το θέμα.

Γενικότερα στη συνάντηση συζητήθηκαν λειτουργικά και οργανωτικά ζητήματα και τέθηκαν οι ανάγκες ενίσχυσης του προσωπικού με στόχο την αναβάθμιση των Υπηρεσιών Υγείας σε όλο το Νομό, τις οποίες o Υπουργός δεσμεύτηκε να ικανοποιήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Παράλληλα, εξετάστηκε και η πορεία υλοποίησης των Μονάδων Τεχνητού Νεφρού σε Ιστιαία και Κάρυστο.

Ο βουλευτής έθεσε, τέλος, το ζήτημα της αλλαγής του Οργανογράμματος του Νοσοκομείου Χαλκίδας, προκειμένου να επανδρωθεί πληρέστερα, καθώς και το θέμα των οφειλόμενων εφημεριών παρελθόντων ετών σε γιατρούς του Νοσοκομείου της Κύμης.

Σελίδα 1 από 82

kimi denpao

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr