bannernew5

Τελευταία Νέα

Για ακόμα μία φορά άστραψε και βρόντηξε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του δήμου Χαλκιδέων Βασίλης Καθαροσπόρης μετά την τοποθέτηση της δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα, στη συνεδρίαση του αποψινού Δ.Σ. Ο κ. Καθαροσπόρης, αφού διαπληκτίστηκε αρκετή ώρα με τη δήμαρχο για το αν θα αναφερθεί στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων που ταλανίζει το δήμο Χαλκιδέων και τους δήμους της Εύβοιας που εναποθέτουν τα σκουπίδια τους στο ΧΥΤΑ Χαλκίδας που έχει ζωή ακόμα ένα μήνα.

Τελικά, κατάφερε να τοποθετηθεί, ρίχνοντας μομφή στη δήμαρχο που η Χαλκίδα έχει φτάσει εδώ που έχει φτάσει σε ότι αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων γιατί θα μπορούσε αν ή ίδια είχε κινηθεί νωρίτερα, να υπάρξει μόνιμη λύση, με την κατασκευή ΜΕΑ.

«Αν δεν είχα παρακολουθήσει κανένα συμβούλιο, με αυτά που άκουσα απόψε θα έλεγα: Τι τραβάει αυτή η κοπέλα; Τι της έχουν κάνει; Ότι πω υπάρχουν και στα πρακτικά των συνελεύσεων του ΦΟΣΔΑ. Δε σε βολεύει, αλλά θα μιλήσω» είπε ο κ. Καθαροσπόρης και συνέχισε: «Λες ψέματα, κοροϊδεύεις την πόλη. Τρία χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων σου δεν είσαι σε θέση να βάλεις τη μία πέτρα πάνω στην άλλη. Για να δούμε ποιος είναι ο ψεύτης ο Καθαροσπόρης ή η Βάκα; Γιατί οι λύσεις που έρχονται τώρα, έρχονται εξ ανάγκης. Την όποια λύση όμως ο ΦΟΣΔΑ λέει να πληρώσει η Χαλκίδα. Γιατί να πληρώσει η Χαλκίδα; Δε θα πληρώσουμε εμείς! Θα δώσετε λύση! Να πληρώσει η Περιφέρεια που ποιεί την νήσσαν και ο Φορέας. Αύριο το πρωί με τον Καραΐσκο και το Σπανό να πάτε στα Υπουργεία να διεκδικήσετε να γίνει η ΜΕΑ. Τρία χρόνια γιατί δεν το τρέχει;»

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Καθαροσπόρης, από το 2010 δεν έχει γίνει καμία κίνηση από πλευράς της δημοτικής αρχής καμία ενέργεια από πλευράς της δημάρχου για να προχωρήσει το έργο που αφορά τη ΜΕΑ. Ενώ σε ότι αφορά την επίλυση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί, ο κ. Καθαροσπόρης πρότεινε να δοθεί παράταση ζωής στο ΧΥΤΑ Χαλκίδας με κάποιες εργασίες που θα γίνουν νόμιμα, για να μπορέσει μέχρι να γίνει η ΜΕΑ να καλύπτει τις ανάγκες.

Ο ίδιος ανέφερε ότι αυτά που επισημαίνουν οι εργαζόμενοι ΟΤΑ Εύβοιας, στην ανακοίνωση που έδωσαν για το θέμα είναι δικές του προτάσεις που έχει αναφέρει στα συμβούλια με τις οποίες σήμερα συντάσσεται και η δήμαρχος. Ενώ έστειλε μήνυμα με πολλούς αποδέκτες σε ότι αφορά τις προθέσεις της Κυβέρνησης που όπως είπε σκοπεύει όλα να τα δώσει σε ιδιώτες. Τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι αν για τη διαχείριση των απορριμμάτων η Κυβέρνηση αναγκάσει το δήμο να στηριχτεί πάνω σε ΣΔΥΤ, συμβάσεις με υψηλό κόστος σε ιδιώτες. Σε αυτή την περίπτωση όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καθαροσπόρης η δήμαρχος θα πρέπει να αλλάξει πόλη, και να πάει αλλού.

Απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων της Χαλκίδας και των όμορων δήμων, έδωσε πριν από λίγο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Χαλκιδέων. Η δήμαρχος τόνισε ότι είναι ανέφικτη η μεταφορά των απορριμμάτων από την Χαλκίδα στην Άμφισσα και την Ιστιαία, όπως σχεδιάζει ο ΦΟΣΔΑ.

Η δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, ξεκαθάρισε τα παραπάνω και επέμεινε ότι με καλή διάθεση θα πρέπει να συζητήσουν με το φορέα για το τι θα γίνει, δεδομένου ότι ο δήμος Χαλκιδέων δεν είναι αρμόδιος να δίνει τεχνικές λύσεις. Παράλληλα, ανέφερε ότι συντάσσεται με τα όσα αναφέρει στο δελτίο που εξέδωσαν τα σωματεία των εργαζομένων στην καθαριότητα στους δήμους της Εύβοιας.

Πρέπει να δούμε αν μπορεί να συνεχιστεί η λειτουργία του ΧΥΤΑ Χαλκίδας, νόμιμα, είπε η δήμαρχος ζητώντας να κλείσει εκεί το θέμα απόψε με τη δέσμευση αν χρειαστεί να κάνουν ακόμα και ένα έκτακτο δημοτικό συμβούλιο πριν τη Γενική Συνέλευση του ΦΟΣΔΑ, στις 2 Ιουνίου.

Η στάση της δημάρχου, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της δημοτικής συμβούλου Λίλιαν Ζλακώνη η οποία φώναζε στην αίθουσα ότι τους κοροϊδεύει η δήμαρχος ότι θα κάνει συμβούλιο για το θέμα. «Μας κοροϊδεύετέ από συμβούλιο σε συμβούλιο» είπε.

Στην ειδική εκδήλωση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος με θέμα την πάταξη της παραοικονομίας και του παρεμπορίου, εκπροσώπησε το Επιμελητήριο Εύβοιας ο Γ.Γ. του Φορέα κ. Γιάννης Μαραγκός. Η εκδήλωση έλαβε χώρα την Τετάρτη 18 Μαΐου στην συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Πιερίας, με τη συμμετοχή της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.), υπεύθυνης για τον έλεγχο και την πάταξη της παραοικονομίας και του παρεμπορίου, ανά την ελληνική επικράτεια.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη της τεράστιας μάστιγας του παρεμπορίου και της παραοικονομίας, που πλήττουν την ελληνική οικονομία, το νόμιμο εμπόριο και τον υγιή ανταγωνισμό. Ήταν να προταθούν και να επεξεργαστούν απόψεις και θέσεις για την πάταξη της μεγάλης οικονομικής αιμορραγίας που προκαλούν τα λαθραία και παραποιημένα προϊόντα, τόσο στην υγιή Επιχειρηματικότητα όσο και στο ελληνικό δημόσιο, κάτι που αποτελεί και τον στόχο της αρμόδιας Θεματικής Επιτροπής της Κ.Ε.Ε.Ε. στην οποία το Επιμελητήριο Εύβοιας εκπροσωπείται από τον κ. Μαραγκό.

Σε αυτό το πλαίσιο κυριάρχησαν και τέθηκαν επι τάπητος πολλά και σημαντικά θέματα, όπως η σοβαρότατη απώλεια κρατικών εσόδων, η υποστελέχωση των αρμοδίων δημοσίων υπηρεσιών, η ανεπάρκεια των ελέγχων της αγοράς, η ανάγκη βελτιστοποίησης της συνεργασίας της ΔΙ.Μ.Ε.Α. με τα Επιμελητήρια, τις Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές, την Α.Α.Δ.Ε. τα Τελωνεία και τις Διευθύνσεις Εμπορίου των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας.

Την Επιμελητηριακή κοινότητα εκπροσώπησαν μεταξύ πολλών άλλων, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Ε.Ε. κ. Ιωάννης Μασούτης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας και της Θεματικής Επιτροπής Παραοικονομίας και Παρεμπορίου της Κ.Ε.Ε.Ε. κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Κ.Ε.Ε.Ε. κ. Ιορδάνης Τσότσος και ο Οικονομικός Επόπτης κ. Ιωάννης Βουτσινάς. Τη ΔΙ.Μ.Ε.Α. εκπροσώπησαν ο Διοικητής κ. Χαράλαμπος Μελισσινός, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Διαχείρισης Δεδομένων, Στατιστικής Επεξεργασίας και Εποπτείας Ηλεκτρονικού Εμπορίου, κ. Σπυρίδων Περιστέρης και η Διευθύντρια Συντονισμού κα Καπνίδου. Επίσης παραβρέθηκαν και συμμετείχαν στις εργασίες, εκπρόσωποι από την Πολιτεία και από τις Τοπικές και Περιφερειακές Αρχές.

Η έναρξη αυτής της κοινής προσπάθειας της Κ.Ε.Ε.Ε. και της ΔΙ.Μ.Ε.Α. επισφραγίσθηκε στο τέλος της εκδήλωσης με την υπογραφή σχετικού Πρωτοκόλλου Συνεργασίας.

Σε συνέχεια της συνεργασίας του Επιμελητηρίου με τον Διεθνή Οργανισμό International Orthodox Christian Charities (IOCC) και το πολύ σημαντικό κοινωνικό έργο του στη Βόρεια Εύβοια σε πολίτες, ρετσινοσυλλέκτες, κτηνοτρόφους, και επιχειρήσεις, παραδόθηκε η τέταρτη σε σειρά δωρεά μηχανήματος σε επιχείρηση συνεργείου που το περασμένο καλοκαίρι είχε καταστραφεί, καθώς και η οικία του, ολοσχερώς από τις πυρκαγιές.

Στην εκδήλωση παράδοσης, το Επιμελητήριο εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Μαραγκός με τον Διευθυντή  Προγραμμάτων Ελλάδος του (IOCC) Δρ. Πάνο Κατσαμπάνη.

Οι πολύτιμες δωρεές της IOCC προέρχονται από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και άλλους δωρητές.

Οι πολύτιμες δωρεές του Οργανισμού με την πλήρη στήριξη του Επιμελητηρίου θα συνεχιστούν καθ' όλη την διάρκεια του καλοκαιριού.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας Γιάννης Γεροντίτης με αφορμή τα νέα μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας στον τομέα της υγείας προέβη στην παρακάτω δήλωση:

Η ενεργειακή κρίση απειλεί και τη χώρα μας, τροφοδοτεί τον πληθωρισμό, και επιβαρύνει δυσβάσταχτα, τόσο τα νοικοκυριά, όσο και τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, περιορίζει σημαντικά τους τζίρους και τη βιωσιμότητα τους.  Η  τετραπλή κυβερνητική παρέμβαση έρχεται να απορροφήσει μεγάλο μέρος των κραδασμών που προκάλεσαν στην κοινωνία και την επιχειρηματικότητα οι συνέπειες της.

Όμως αυτά δεν είναι αρκετά. Θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη εκπόνησης ενός ολιστικού σχεδίου αντιμετώπισης της νέας κρίσης.

Πρέπει να ενταθεί η πίεση από όλα τα κράτη - μέλη προς το αργοκίνητο ευρωπαϊκό «υπερωκεάνιο», για μία συνολική, γενναία και μακροπρόθεσμη λύση στήριξης των πολιτών και των επιχειρήσεων της γηραιάς ηπείρου.

Αναμένουμε και πρόσθετες ρυθμίσεις, για την επιτάχυνση και μονιμοποίηση των μέτρων, τους συνεχείς και εντατικούς ελέγχους για την αντιμετώπιση κερδοσκοπικών τάσεων, την αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων σε καταναλωτικά αγαθά και την μείωση του ΦΠΑ από 13% στο 6%, σε βασικά αγαθά.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στο 2ο Bio Festival 2022 που έλαβε χώρα στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, από τις 6 Μαΐου έως και τις 8 Μαΐου 2022.

Πρόκειται για μια γιορτή επιχειρηματικότητας που στο επίκεντρό της έχει την υγιεινή διατροφή και τα βιολογικά προϊόντα υψηλής θρεπτικής αξίας.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε με 14 επιχειρήσεις που προσέφεραν στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν και να γευτούν τα υψηλής ποιότητας προϊόντα τους.

Το Κέντρο Υποστήριξης Επιχειρήσεων (ΚΥΕ) συντόνισε την επιχειρηματική αποστολή των Στερεοελλαδίτικων επιχειρήσεων φροντίζοντας κάθε λεπτομέρεια για την παρουσία τους σε αυτό το σημαντικό εκθεσιακό γεγονός.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας Ευάγγελος Κούκουζας τόνισε: « Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κος Φάνης Σπανός από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων του έδωσε το μήνυμα για την επανεκκίνηση της επιχειρηματικότητας μέσα από τη συμμετοχή και την οικονομική ενίσχυση επιχειρήσεων σε εκθεσιακά γεγονότα υψηλής απήχησης. Συνεχίζουμε να δημιουργούμε ευκαιρίες ανάπτυξης για τις επιχειρήσεις μας με σοβαρότητα και υπευθυνότητα απέναντι στον τοπικό επιχειρηματία. Κατανοούμε τις ανάγκες του και προσφέρουμε την απαραίτητη οικονομική ενίσχυση για να δώσει ηχηρό παρόν σε διεθνείς και εγχώριες εκθέσεις προβάλλοντας την αξία και την ποιότητα των Στερεοελλαδίτικων προϊόντων. Για εμάς, εδώ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η ενίσχυση της περιφερειακής οικονομίας αποτελεί στρατηγικό στόχο με σαφή προσανατολισμό στην εξωστρέφεια και στο εξαγωγικό εμπόριο. Με πρόγραμμα και σύνεση στη διαχείριση πόρων προχωρούμε σταθερά προς την κατεύθυνση αυτή».

Συνάντηση εργασίας του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας (ΣΒΣΕ) με τον Δήμαρχο Τανάγρας, κ. Βασίλειο Περγάλια, μετά από σχετικό αίτημα του ΣΒΣΕ, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 03/05/22 και ώρα 14.00 στο Δημαρχείο στο Σχηματάρι.

Ο ΣΒΣΕ εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου κ.κ. Πάνο Λώλο και Ανδρέα Λουκάτο και τον Διοικητικό Προϊστάμενο του ΣΒΣΕ, κ. Φώτη Τσολάκο. Από την πλευρά του Δήμου, στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν, πέραν του Δημάρχου κ. Βασίλειου Περγάλια, ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Σχηματαρίου, κ. Γεώργιος Κόκκαλης και ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Τανάγρας, κ. Δημήτριος Γκίκας. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι δύο επιχειρήσεων μελών του ΣΒΣΕ και συγκεκριμένα ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας PURATOS HELLAS Α.Ε.Β.Ε., κ. Αντώνιος Σαλεβουράκης και ο Διευθυντής εργοστασίου της ίδιας εταιρείας, κ. Μιχάλης Σαριδάκης, καθώς επίσης και ο Διευθυντής εργοστασίου της εταιρείας SYNGENTA HELLAS Α.Ε.Β.Ε., κ. Νικόλαος Τσιλιμπέρδης.

Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συνεργασίας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΒΣΕ έθεσε τρία ζητήματα που έχουν τεθεί από επιχειρήσεις μέλη του Συνδέσμου και απασχολούν ευρύτερα την επιχειρηματική κοινότητα που δραστηριοποιείται στον Δήμο Τανάγρας, ειδικότερα την ποιότητα του οδικού δικτύου, την καθαριότητα και το ύψος των δημοτικών τελών ιδίως για τις μη στεγασμένες επιφάνειες.

Αναφορικά με το θέμα της οδοποιίας, από την πλευρά του Δήμου, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δημήτριος Γκίκας ενημέρωσε για τον προγραμματισμό που υπάρχει για έργα αναβάθμισης οδικού δικτύου και αποκατάστασης και συντήρησης οδοστρώματος, επισημαίνοντας ότι εκκρεμεί για τον τελικό σχεδιασμό και τη δημοπράτηση των έργων η οριστικοποίηση συνεννόησης με την ΕΑΝΕΠ Οινοφύτων ενόψει των σχετικών μελλοντικών έργων υποδομής του Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης.

Για το ζήτημα της καθαριότητας ο Δήμαρχος ανακοίνωσε την πρόθεση του Δήμου για εκστρατεία καθαριότητας σε τμήμα του Ασωπού, ως δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, και από πλευράς ΣΒΣΕ δηλώθηκε ότι θα υπάρχει συνεργασία και υποστήριξη στην προσπάθεια αυτή.

Τέλος, για το ζήτημα των δημοτικών τελών των μη στεγασμένων επιφανειών, ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι έχει συσταθεί και θα λειτουργήσει, στο πλαίσιο των σχετικών διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας, Επιτροπή προς την οποία θα μπορούν να προσφεύγουν οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις για να εκθέτουν τις θέσεις και τις αντιρρήσεις τους.

Σχετικά, ο ΣΒΣΕ δήλωσε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για τη διαμόρφωση πρότασης αναφορικά με τη διαδικασία αξιολόγησης της λειτουργικότητας ή μη των μη στεγασμένων χώρων στις βιομηχανικές και συναφείς επιχειρήσεις.

Με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την εμψύχωση του πληθυσμού της Νότιας Εύβοιας και Σκύρου ηΟΤΔ Κοινοπραξία Αναπτυξιακή Εύβοιας Α.Ε. – Ο.Α.Σ.Ε Α.Ε. ξεκίνησε τη λειτουργία της ιστοσελίδας https://evialdss.gr/.

Με την πρωτοβουλία αυτή η ΟΤΔ Κοινοπραξία Αναπτυξιακή Εύβοιας Α.Ε. – Ο.Α.Σ.Ε Α.Ε. παρέχει στον τοπικό πληθυσμό έγκυρη, ουσιαστική και αξιόπιστη πληροφόρηση για τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που δημιουργούν οι εξελίξεις στο ευρύτερο θεσμικό, τεχνολογικό, οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον αλλά και για τις υποχρεώσεις που δημιουργούνται από τις εξελίξεις αυτές.

Στην ιστοσελίδα https://evialdss.gr/ παρουσιάζεται μια μεγάλη ποικιλία πληροφοριών για θέματα κυρίως τεχνικά, διοικητικά, αναπτυξιακά, οικονομικά που χρειάζονται οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή εφαρμογής του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER της Νότιας Εύβοιας και Σκύρου.

Σας προσκαλούμε να περιηγηθείτε:

  • στιςκουκίδες γνώσης,μια ενότητα που εμπλουτίζεται συστηματικά με υλικό το οποίο δίνει απλά και με ακρίβεια στους κατοίκους της περιοχής ένα πρώτο στίγμα ενημέρωσης α) για τις ευκαιρίες συμμετοχής τους σε αναπτυξιακές δράσεις και προγράμματα β) για την εξασφάλιση ενισχύσεων και αποζημιώσεων που δικαιούνται γ) την έγκαιρη προσαρμογή των δραστηριοτήτων τους σε θεσμικές και διοικητικές μεταβολές
  • στιςγέφυρες πληροφορίας όπου παρουσιάζονται αναλυτικά μέθοδοι, πρακτικές, τάσεις, παραδείγματα γύρω από διάφορα τεχνικά, επιχειρησιακά, αναπτυξιακά και άλλα θέματα με σκοπό την υποστήριξη των κατοίκων της περιοχής στις διαδικασίες λήψης των επιχειρησιακών τους αποφάσεων.
  • στα όσαΣυμβαίνουν γύρω μαςμια ενότητα που παρουσιάζει διάφορες πρωτοβουλίες που αναπτύσσει ή συμμετέχει η ΟΤΔ καθώς και άλλοι τοπικοί φορείς όπως ενημερωτικές συναντήσεις, εκδηλώσεις κλπ.

Επίσης στο δικτυακό τόπο μπορείτε να γνωρίσετε τους Leaders μας, μια ενότητα αφιερωμένη αποκλειστικά στην προβολή έργων που έχουν υλοποιηθεί ή υλοποιούνται από επιχειρήσεις και φορείς της περιοχής στο πλαίσιο του προγράμματος Leader

Έχει δώσει τον καλύτερο του εαυτό στο ΚΙΝ.ΑΛ και σε ότι αφορά τις εκλογές για τον Πρόεδρο αλλά και μετέπειτα για να στηθεί κάτι οργανωμένο που θα φέρει και το επιθυμητό αποτέλεσμα, εκλογής βουλευτή στο Νομό.

Τα πράγματα με αρχηγό το Νίκο Ανδρουλάκη έχουν αλλάξει και το ταξίδι για το όνειρο της δημοκρατικής παράταξης σε επίπεδο Νομού το κρατούν στα χέρια τους λίγοι και εκλεκτοί. Ανάμεσα τους και ο Δημήτρης Μίγγος, πρώην Αντιδήμαρχος Ερέτριας ο οποίος όλο αυτό το διάστημα εργάζεται πυρετωδώς με την ομάδα του για να είναι όλα έτοιμα όποτε προκηρυχθούν οι εκλογές.

Και βέβαια, μία τόσο δυναμική παρουσία δε θα πρέπει να λείπει από τις εσωκομματικές διαδικασίες εκλογής εκπροσώπων στη Νομαρχιακή. Υποψήφιος ο Δημήτρης Μίγγος για τη Νομαρχιακή που σίγουρα έχει πολλά πολλά ακόμα να προσφέρει κι εκεί. Η επιτυχία θεωρείται δεδομένη καθώς έχει δώσει δείγματα γραφής όλα αυτά τα χρόνια!

Στο πλαίσιο της κατάθεσης του Φακέλου – Αίτησης για την έγκριση ανάπτυξης του Επιχειρηματικού Πάρκου Οινοφύτων από την ΕΑΝΕΠ Οινοφύτων στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, πραγματοποιήθηκε στις 04/05/2022 συνάντηση στο γραφείο του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γεωργιάδη, κατά την οποία ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΑΝΕΠ κ. Φάνης Σπανός παρέδωσε στον Υπουργό ηλεκτρονικό αντίγραφο του φακέλου.

Στη συνάντηση, κατά την οποία ο Υπουργός ενημερώθηκε για τη μέχρι σήμερα προετοιμασία και το χρονοδιάγραμμα του έργου, συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΒΣΕ και μέλος του Δ.Σ. της ΕΑΝΕΠ Οινοφύτων κ. Πάνος Λώλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτης Αγνιάδης και ο Β΄ Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΑΝΕΠ κ. Ανδρέας Λουκάτος.

Η έγκαιρη κατάθεση του Φακέλου, εντός της από τον νόμο προβλεπόμενης προθεσμίας, αποτελεί ένα ακόμα ορόσημο στη διαδικασία ανάπτυξης του Επιχειρηματικού Πάρκου Οινοφύτων, στόχο για τον οποίο ο ΣΒΣΕ έχει εργαστεί συστηματικά. Με συνολική έκταση περί τα 11.500 στρέμματα , το Πάρκο Οινοφύτων θα είναι το μεγαλύτερο Επιχειρηματικό Πάρκο στην Ελλάδα. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε €116 εκατ. (πλέον ΦΠΑ) και θα καλυφθεί από ιδιωτική χρηματοδότηση. (ίδια κεφάλαια των μετόχων της ΕΑΝΕΠ, δανεισμό και εισφορές σε χρήμα των ιδιοκτητών γης κατά τη διαδικασία πολεοδόμησης). Παράλληλα, επιδιώκεται επιχορήγηση μέρους της επένδυσης από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΒΣΕ κ. Πάνος Λώλος δήλωσε:

«Στα Οινόφυτα είναι εγκατεστημένες και λειτουργούν επιχειρήσεις που αντιστοιχούν στο 1/3 του βιομηχανικού ΑΕΠ της χώρας, με σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα. Είναι μεγάλη η ικανοποίηση του ΣΒΣΕ -και συνολικά της επιχειρηματικής κοινότητας της περιοχής των Οινοφύτων- για την κατάθεση του φακέλου.

Προσβλέπουμε πλέον στην εξέτασή του από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και στη συμπλήρωσή του, όπου χρειάζεται, από την πλευρά της ΕΑΝΕΠ, με στόχο η ΚΥΑ Έγκρισης Ανάπτυξης του Πάρκου να έχει εκδοθεί μέχρι το τέλος του 2022. Στη συνέχεια θα προχωρήσει η οργάνωση της περιοχής σε ένα σύγχρονοΕπιχειρηματικό Πάρκο, σε δύο φάσεις, με πολεοδόμηση και δημιουργία των έργων υποδομής που απαιτούνται για τη βιώσιμη βιομηχανική ανάπτυξη και τη διασφάλιση της προστασίας του περιβάλλοντος.

Το Επιχειρηματικό Πάρκο Οινοφύτων είναι το πρώτο Επιχειρηματικό Πάρκο Εξυγίανσης (ΕΠΕ) στην Ελλάδα που θα αναπτυχθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 3982/2011 και μπορεί να αποτελέσει πρότυπο και για άλλες Άτυπες Βιομηχανικές Συγκεντρώσεις (ΑΒΣ) ανά την Ελλάδα. Με την ολοκλήρωση του έργου δημιουργούνται οι τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις για την περαιτέρω βιώσιμη βιομηχανική ανάπτυξη στην περιοχή και οι επιχειρήσεις θα επωφελούνται από πολύ καλύτερους όρους δόμησης, απλούστερες διαδικασίες για την εγκατάσταση και έναρξη λειτουργίας τους, καθώς επίσης θα μπορούν – υπό προϋποθέσεις -   να μεταπίπτουν στην χαμηλότερη κατηγορία περιβαλλοντικής κατάταξης, όπως προβλέπεται για τα Επιχειρηματικά Πάρκα».

Σελίδα 1 από 97

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr