100 Χρονια από την Ελευση του Οσιου Ιωαννη του Ρωσσου στην Ευβοια

Τελευταία Νέα

Την Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών. Στην ηγεσία του Συνδέσμου εξελέγη ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος για τη διετία 2024-2026.

Ακολούθως, την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. με τη συμμετοχή των μη αιρετών μελών του, στα οποία συμπεριλαμβάνεται ο κ. Πάνος Λώλος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΒΣΕ.

Στο νέο Δ.Σ., εκπροσωπώντας εταιρείες – μέλη του ΣΒΣΕ, εξελέγησαν οι κυρίες Ράνια Αικατερινάρη (Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΣΕΒ) από την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, Αλεξάνδρα Παπαλεξοπούλου (Γενική Γραμματέας Δ.Σ. ΣΕΒ), από τον όμιλο ΤΙΤΑΝ και οι κκ. Μενέλαος Τασόπουλος (Μέλος Δ.Σ. ΣΕΒ) από την ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ και Ευάγγελος Χρυσάφης (Μέλος Δ.Σ. ΣΕΒ) από την METLEN Energy & Metals/ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, η οποία αποτελεί μητρική εταιρείας – μέλους του Συνδέσμου.

«Τιμωρούνται όλοι εκτός από εκείνους που έχουν την ευθύνη για το σκάνδαλο στην Εφορία της Χαλκίδας επεσήμανε μεταξύ άλλων στην τοποθετησή του σήμερα το πρωί στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Σύλλογος Εργαζομένων Εφοριακών Εύβοιας και Βοιωτίας, στον προαύλιο χώρο της Εφορίας Χαλκίδος όπου συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι συλλόγων φορέων, αυτοδιοικητικοί α και β βαθμού, λογιστές αλλά και απλοί πολίτες καθώς και εκπρόσωποι από τους Συλλόγους Εφοριακών όλης της Χώρας, με μοναδικό βουλευτή το Συμεών Κεδικογλου από το ΣΥΡΙΖΑ, να δηλώνει παρουσία!

Τόσο ο κ. Λιάσκος όσο και η Προεδρος της Ομοσπονδίας που ήταν παρούσα αλλά και άλλοι που πήραν το λογο στη συνέχεια τόνισαν τη σημασία που έχει να παραμείνει ανοιχτή η Εφορία Χαλκίδας με όλες τις υπηρεσίες της να λειτουργούν όπως λειτουργούσαν μέχρι τώρα.

«Βρισκόμαστε λίγες μέρες μετά από ένα σοκαριστικό για όλους μας γεγονός. Φαντάζεστε πόσο σοκαριστικό αν ήταν για όλη την κοινωνία, πόσο σοκαριστικό για τους εργαζόμενους ήταν, να προκύπτουν μέσα από τα σπλάχνα μας, τέτοιου είδους φαινόμενα » είπε ο κ. Λιάσκος και συνέχισε: «Από την πρώτη στιγμή καταδικάσαμε τέτοιου είδους φαινόμενα διαφθοράς. Και όχι μόνο τα καταδικάσαμε αλλά ζητήσαμε να διαλευκανθούν σε όσο βάθος είτε χρονικό είτε εμπλεκομένων αυτό αφορά. Όμως θα πρέπει να θυμηθούμε όλοι ότι την ευθύνη για τη διερεύνηση τέτοιων περιστατικών δεν την έχουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, την έχουν οι διοικήσεις. Όπως είναι οι ίδιοι που έχουν την ευθύνη για την τοποθέτηση των προσώπων σε θέσεις ευθύνης. Οι ίδιοι που με τις μετέπειτα κινήσεις τους, προσπαθούν να αποποιηθούν των ευθυνών τους. Είδατε πουθενά τη διοίκηση της ΑΑΔΕ μετά από εκείνο το γενικόλογο δελτίο τύπου που βγήκε την επόμενη μέρα της ανάδειξης των περιστατικών διαφθοράς. Είδατε να βγάλει καμία ανακοίνωση για το τι μέλλει γενέσθαι; Πληροφορηθήκαμε μόνο από διαρροές στα ΜΜΕ ότι επίκειται η αναδιάρθρωση των αρμοδιοτήτων της ΔΟΥ Χαλκίδος, που για μας αυτό σημαίνει ένα πράγμα: Ότι η Διοίκηση της ΑΑΔΕ τιμωρεί το σύνολο των εργαζομένων θεωρώντας τους a priori (εκ των προτέρων), διεφθαρμένους αλλά δε φτάνει μόνο αυτό. Αλλά δεν τιμωρεί μόνο τον εργαζόμενο στις εφορίες. Τιμωρεί και τον Ευβοιώτικο λαό. Δεν του έφτανε όσα έχει περάσει με τις καταστροφές που έχουν συμβεί, δεν του έφθανε το προηγούμενο κύμα συγχωνεύσεων στις φορολογικές υπηρεσίες του Νομού, και στην κατάργηση των ΔΟΥ Ιστιαίας και Καρύστου, και τον υποβιβασμό της ΔΟΥ Κύμης, έρχεται τώρα και η ολοσχερής κατάσχεση φορολογικών υπηρεσιών από το σύνολο του Νομού.»

Στη συνέχεια ο κ. Λιάσκος τόνισε ότι ο Ευβοιώτης θα είναι πλέον αναγκασμένος για ένα μέρος των φορολογικών εργασιών του ή και για όλες, κάτι που δε γνωρίζουμε ακόμα, να μεταβαίνει στην Αθήνα. «Τιμωρούνται ολοι εκτός από αυτούς που έχουν ευθύνη. Και ποιοι είναι αυτοί που έχουν ευθύνη;»

Ο κ. Λιάσκος γυρίζοντας το χρόνο πίσω στο 2017 σε ότι αφορά στην ΑΑΔΕ τη χαρακτήρισε «ιδιόμορφο μόρφωμα». «Νομίζω μία ακόμα μία Χώρα είναι σε όλο τον κόσμο που δεν έχει φορολογική υπηρεσία που να μην είναι υπο την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, το Κράτος. Αυτό το “ιδιότυπο μόρφωμα” όταν φτιάχτηκε το 2017 έδωσε την ιδιότητα σε ένα πρόσωπο, ο οποίος είναι ο Διοικητής, να μπορεί να αποφασίζει για τα πάντα. Και ένα από αυτά τα οποία αποφάσισε ήταν στον κανονισμό που έφτιαξε για τον τρόπο που επιλέγονται οι άνθρωποι που καταλαμβάνουν τις θέσεις ευθύνης, να μπορεί ο ίδιος ο Διοικητής να παρακάμπτει τον πίνακα κατάταξης. Αυτά τα ζητήματα που αφορούν τη Διαφάνεια, την οποία στο λογότυπο της ΑΑΔΕ, είναι μία από τις βασικές της αρχές, για μας είναι ένα από τα βασικά στοιχεία, αδιαφάνειας! »

Τέλος, ο κ.Λιάσκος ανέφερε ότι παρόλες τις αιτιάσεις για γνωστοποίηση του σχεδιασμού και της πρόθεσης για το μέλλον της ΔΟΥ Χαλκίδος, απαντήσεις μέχρι τώρα δεν έχουν πάρει επίσημα από τους αρμοδίους.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ 

 

ef27

 

 ef24

ef27

ef29

ef5

ef1

ef28

 

 

ef2

ef3

ef29

ef4

ef6

ef7

ef30

ef11

ef12

ef13

ef14 

ef15

ef16

ef17

 ef19

ef20

ef21

ef22

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε με επιτυχία στη Διεθνή Έκθεση Οίνων «LONDON WINE FAIR», που πραγματοποιήθηκε από τις 20 έως τις 22 Μαΐου 2024 στο Εκθεσιακό Κέντρο Olympia στο Λονδίνο της Μ. Βρετανίας, καθώς πλήθος διανομέων, χονδρεμπόρων, αγοραστών και εκπροσώπων εστιατορίων επισκέφθηκαν τα σταντ των Στερεοελλαδιτών οινοποιών για να γευτούν τα κρασιά τους και να συζητήσουν προοπτικές συνεργασίας.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε στην έκθεση με το Εθνικό περίπτερο και την εν λόγω επιχειρηματική αποστολή πλαισίωναν 7 οινοποιία. Χάρις στην προνομιακή θέση του περιπτέρου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που είχε χωροθετηθεί δίπλα στο περίπτερο των σεμιναρίων και των παρουσιάσεων στο κέντρο της έκθεσης -γεγονός που λειτούργησε πολλαπλασιαστικά σε ότι αφορούσε στην επισκεψιμότητα - και στην αδιαμφισβήτητα υψηλή ποιότητα και την εκλεπτυσμένη γεύση των στερεοελλαδίτικων οίνων, οι sommeliers που προέρχονταν από όλη την υφήλιο γεύτηκαν και ξεχώρισαν τις γηγενείς ποικιλίες της Στερεάς Ελλάδας, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στους παραγωγούς να προωθήσουν περαιτέρω τα οινικά «διαμάντια» της στερεοελλαδίτικης αμπελουργίας.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Γαλάνης ανέφερε: « Στόχος της συμμετοχής μας σε διεθνείς εκθέσεις εξειδικευμένου αντικειμένου και κοινού, όπως είναι η London Wine Fair, είναι η περαιτέρω προώθηση των στερεοελλαδίτικων κρασιών και η ενίσχυση της αναγνωρισιμότητά των γηγενών ποικιλιών. Όπως έχει αναφέρει ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός οι αμπελώνες της Στερεάς Ελλάδας αποτελούν κομμάτι της ιστορίας της και κάθε τοπική ποικιλία αμπέλου μιλάει την δική της γλώσσα μέσω της γεύσης και των αρωμάτων του κρασιού που παράγεται από αυτή. Συνεχίζουμε να στεκόμαστε πλάι στον Στερεοελλαδίτη αμπελουργό και οινοποιό, συμμετέχοντας σε μικρές και μεγάλες δράσεις εξωστρέφειας, ενισχύοντας οικονομικά της επιχειρήσεις που προσπαθούν να αυξήσουν το εξαγωγικό αποτύπωμα τους.»

IMG 0143

IMG 0147

 

 

 

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στην κοινωνία της Χαλκίδας η έφοδος των αδιάφθορων στην Εφορία της Χαλκίδας. Μπήκαν χτες το πρωί και κατάσχεσαν υπολογιστές και κινητα τηλέφωνα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν ήδη προσαχθεί στο Εσωτερικών Υποθέσεων στην Αθήνα, 7 εφοριακοί, 2 λογιστές και ένας επιχειρηματίας. Εξετάζονται υποθέσεις χρηματισμού και γίνεται λόγος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Ωστόσο, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η έρευνα για να δούμε αν προκύπτει το περιεχόμενο των καταγγελιών που έφτασε στα χέρια των αδιάφθορων που κάνουν φύλλο και φτερό την Εφορία Χαλκίδος.

Στην Κύμη θα συνεδριάσει το Σάββατο στις 11 το πρωί, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν το Δήμο Κύμης –Αλιβερίου. Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο KYMI-PALACE.

Τις θέσεις της για την κατασκευή της πιο σημαντικής περιβαλλοντικής υποδομής στην περιοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και ειδικότερα στην άτυπη βιομηχανική συγκέντρωση του Δήμου Τανάγρας, ανάπτυξε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας στις 18 Απριλίου, η ΕΛΒΙΟΚ ΜΑΕ. Ανέδειξε ότι η επένδυσή της για τη δημιουργία ενός σύγχρονου και απολύτως ασφαλούς χώρου εναπόθεσης βιομηχανικών αποβλήτων στην περιοχή του Δήμου Τανάγρας, έρχεται να δώσει λύση σ’ ένα περιβαλλοντικό πρόβλημα δεκαετιών για την ευρύτερη περιοχή: Τη διαχείριση και διάθεση αποβλήτων τα οποία εξακολουθούν να παραμένουν διάσπαρτα και ανεξέλεγκτα, εγκυμονώντας έναν σοβαρότατο κίνδυνο για την υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον.

Την εταιρεία εκπροσώπησε ο κ. Παναγιώτης Σκιαδάς, Μηχανικός Περιβάλλοντος ο οποίος ανέλυσε την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας που αντιμετωπίζει, εδώ και πολλά χρόνια, πρόβλημα διαχείρισης βιομηχανικών αποβλήτων το οποίο προέρχεται από την παντελή έλλειψη περιβαλλοντικών υποδομών. Από τη βιομηχανική δραστηριότητα αναπόφευκτα προκύπτουν απόβλητα τα οποία δεν είναι δυνατόν να ανακυκλωθούν και ως εκ τούτου, δημιουργείται η ανάγκη ορθολογικής διαχείρισής τους, διαφορετικά, συνθέτουν έναν σοβαρό κίνδυνο για το περιβάλλον, αλλά και τη δημόσια υγεία.

Στο περιφερειακό συμβούλιο αναδείχθηκε για άλλη μια φορά η σύγχυση με χωματερές και ΧΥΤΑ αστικών απορριμμάτων που έχει δημιουργηθεί σε πολλούς εκ των παρευρισκόμενων λόγω μη κατανόησης της φύσης του έργου όπως και των βασικών χαρακτηριστικών του. Ο κ. Σκιαδάς επισήμανε ότι στην Ευρώπη λειτουργούν εκατοντάδες παρόμοιες εγκαταστάσεις εδώ και δεκαετίες χωρίς το παραμικρό πρόβλημα για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Κατά συνέπεια η συγκεκριμένη υποδομή έρχεται να λύσει ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα στην περιοχή, αναβαθμίζοντας το περιβάλλον και τις συνθήκες ζωής των κατοίκων της περιοχής και σε ουδεμία περίπτωση συνιστά «χωματερή» ή «υγειονομική βόμβα» όπως παραπληροφορείται εδώ και μήνες η κοινή γνώμη. Επίσης υφίσταται συνεχής παραπληροφόρηση του κοινού ως προς το είδος των αποβλήτων που θα γίνονται αποδεκτά στο έργο. Πιο συγκεκριμένα, η Κοινοτική νομοθεσία είναι απολύτως σαφής ως προς το είδος, τις ιδιότητες και τα χημικά χαρακτηριστικά των αποβλήτων που μπορούν να γίνουν αποδεκτά σε τέτοιους χώρους και ουδεμία σχέση έχει με αναφορές περί «τοξικών, ραδιενεργών και μολυσματικών αποβλήτων» που βλέπουν το φως της δημοσιότητας με σκοπό να δημιουργηθεί αρνητικό κλίμα για τη δημιουργία της απολύτως απαραίτητης αυτής περιβαλλοντικής υποδομής.  

Ως προς την προέλευση των αποβλήτων, η εγκατάσταση της ΕΛΒΙΟΚ δεν πρόκειται ποτέ να δεχθεί απόβλητα από το εξωτερικό, ούτε απόβλητα που δεν συνάδουν με τους όρους και τις θεσμοθετημένες προδιαγραφές που έχουν οριστεί σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου, η ίδια η εταιρεία έχει προτείνει στους τοπικούς φορείς να αναλάβουν οι ίδιοι την επιστημονική εποπτεία, σε όλο το διάστημα της κατασκευής, με δικές της δαπάνες, κάτι προς το οποίο ακόμη δεν έχουν ανταποκριθεί.

  

Σε ότι αφορά στο επίπεδο ασφαλείας της εγκατάστασης, ο κ. Σκιαδάς σημείωσε ότι ο σχεδιασμός του έργου με πρόσθετα μέτρα στεγανοποίησης υπερκαλύπτει από τρεις έως επτά φορές τις ήδη πολύ υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας. Με τα πρόσθετα μέτρα ασφαλείας, εκμηδενίζεται το ενδεχόμενο διαρροής ακόμη και σε περίπτωση ακραίων φαινομένων ενώ διασφαλίζεται απόλυτη προστασία για το περιβάλλον.

Για την επιλογή της τοποθεσίας του έργου, ανέφερε ότι προηγήθηκε 10ετής έρευνα και ενδελεχής έλεγχος πολλών εναλλακτικών θέσεων ενώ αξιολογήθηκαν προτάσεις από σειρά φορέων και επιστημονικών συμβούλων. Η συγκεκριμένη θέση, συνδυάζει τις μέγιστες προϋποθέσεις ασφάλειας λόγω του φυσικού γεωλογικού φραγμού που υφίσταται στο υπέδαφος, ενώ βρίσκεται σε απόσταση άνω των 2,5 χλμ. από τους κοντινότερους οικισμούς, έναντι του 1 χλμ. που απαιτεί η νομοθεσία.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Δημοτική Αρχή της Τανάγρας έχει αντιπροτείνει τη δημιουργία του έργου εντός του Επιχειρηματικού Πάρκου Οινοφύτων, πρόταση που δεν συμμορφώνεται με αντικειμενικά κριτήρια όπως η γειτνίαση του χώρου με οικισμούς (Οινόφυτα, Οινόη, Δήλεσι) και την κοίτη του Ασωπού, καθώς αυτοί βρίσκονται εγγύτερα από την παρούσα θέση. Ο κ. Σκιαδάς τόνισε ότι οι αποφάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Τ.Α.) αναφορικά με τη δήθεν υποστήριξη κατασκευής τέτοιας υποδομής αλλά σε εναλλακτική θέση που θα βρεθεί «μετά από διάλογο» είναι προσχηματικές, αφού είναι γνωστό τουλάχιστον από το 2018, η πρόθεση της εταιρείας για την κατασκευή του χώρου και ουδέποτε τέθηκε θέμα διαβούλευσης για την εύρεση χωροθέτησης της υποδομής αυτής. Παράλληλα, η πρόταση της Τ.Α. για την εύρεση εναλλακτικής θέσης προϋποθέτει μία σειρά από άλλες προϋποθέσεις που σκόπιμα δεν αναφέρονται όπως, πχ. η εύρεση άλλου επενδυτή που θα αγοράσει τη γη που θα του υποδειχθεί, η εύρεση θέσης με τα κατάλληλα γεωλογικά χαρακτηριστικά (τουλάχιστον ισοδύναμα της σημερινής θέσης) κα.

Σε αποκλειστική συνέντευξη του στην εκπομπή «ταδε έφη…» με τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη στο ράδιο ΕΥΡΙΠΟΣ 90fm την Πέμπτη το πρωί, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, όντας ο ίδιος στη Β. Εύβοια, μίλησε για τις εργασίες αποκατάστασης αμίαντου που ξεκίνησαν το πρωί της ίδιας μέρας, στις πυρόπληκτες περιοχές. Ο κ. Γραφάκος επεσήμανε ότι μετά τη δική του Περιφέρεια, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η δεύτερη που έχει στην καρδιά του και επισκέπτεται συχνά είναι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

«Ξεκίνησαν οι εργασίες σήμερα το πρωί, είναι 4 εταιρίες που έχουν αναλάβει όλη αυτή τη διαδικασία. Έχουν καταγραφεί 40 σημεία, στους δυο πυρόπληκτους δήμους. Οι τοπικές αρχές και καλά κάνουν υποδεικνύουν και άλλα. Όσα σημεία υποδειχθούν, από αυτά θα απομακρυνθεί ο αμίαντος με τον σωστό τρόπο» είπε ο κ. Γραφάκος και συνέχισε: «Είμαι εδώ τώρα, γίνεται σωστή δουλειά.»

Σε ότι αφορά στο χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης των εργασιών αυτών, ο κ. Γραφάκος είπε: «Στόχος είναι να τελειώσει το 2024. Αλλά, ξέρετε ότι, σε κάθε σημείο στο οποίο πηγαίνουν μπορεί να έχουν υπολογίσει να φάνε μία μέρα αλλά να βρουν δυσκολίες και να καθυστερήσουν περισσότερο. Εμείς θα είμαστε ευχαριστημένοι μέσα στο 2024 να έχει απομακρυνθεί στο σύνολό του.»

Σε τι αφορούν όμως αυτές οι εργασίες; Ο κ. Γενικός εξηγεί: «Είναι η απομάκρυνση των στοιχείων του αμιάντου που είναι εκτεθειμένα στη φύση. Ή έχουν θαφτεί μερικά. Έχουν επισημανθεί αυτά τα σημεία, με την εποπτεία της Αποκεντρωμένης Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας γίνεται η εργασία αυτή. Γίνεται με σωστό τρόπο, γι’ αυτό ήρθα και εγώ ο ίδιος να καταλάβω. Γιατί δεν είναι σύνηθες αυτό.

Οι τέσσερεις εταιρίες που έχουν αναλάβει αυτή τη δουλειά, έχουν ξανακάνει μαζί στο Μάτι. Και νομίζω ότι παρόλο που αργήσαμε και νομίζω ότι πρέπει να το παραδεχθούμε αυτό. Αργήσαμε ως πολιτεία, όχι ως Υπουργείο, διότι έπρεπε να βλέπαμε ποιος έχει την αρμοδιότητα, το μπαλάκι από τον έναν στον άλλο, αλλά σε κάθε περίπτωση το πήραμε πάνω μας εμείς, η Γενική Γραμματεία διαχείρισης αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, με την εντολή και του Υπουργού μας κ. Σκυλακάκη και πλέον βρισκόμαστε σήμερα στην έναρξη των εργασιών και νομίζω πως όλα θα πάνε καλά. »

Όπως επεσήμανε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, μπορεί να έχουν υποδειχθεί αρχικά 40 σημεία, ωστόσο είναι περισσότερα και μετά και την καταγραφή και άλλων θα απομακρυνθούν και αυτά. «Για να σας περιγράψω, γίνεται η απομάκρυνση από το σύνολο του χώρου, μπαίνει ο αμίαντος σε ειδικούς σάκους, και στη συνέχεια θα έρθει ένα φορτηγό το οποίο θα πάρει και αυτά τα 40 αλλά και όλα εκείνα που θα επιδείξουν οι τοπικές αρχές. Έχουμε άψογη συνεργασία με την αυτοδιοίκηση Α βαθμού.»

Έχοντας στις αρμοδιότητες του ο Γ.Γ και την περαίωση των Ευρωεκλογών σε επίπεδο Στερεάς Ελλάδας, έστειλε «διπλό» το μήνυμα. Σε ερώτηση της δημοσιογράφου πως διαμορφώνεται το κλίμα σε σχέση και με τις εθνικές εκλογές, ο Γενικός απάντησε:

«Υπάρχει μεγαλύτερη χαλαρότητα. Όμως, ο κόσμος αρχίζει σιγά –σιγά να μπαίνει στο κλίμα, τις επόμενες μέρες, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κάνει περιοδείες σε όλη τη Χώρα, το διακύβευμα είναι συγκεκριμένο: Είναι και αυτό κάθε αυτό, οι άνθρωποι που θα μας εκπροσωπήσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου εκεί λαμβάνονται πάρα πολύ σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον των Ευρωπαίων πολιτών. Μεγάλο τμήμα ίσως και πάνω από το μισό, των νόμων που ψηφίζονται στη Χώρα, και ουσιαστικό, των όσων νομοθετούνται στην Ευρωπαϊκή Βουλή είναι η ενσωμάτωση οδηγιών ευρωπαϊκών.

Άρα, πρέπει να στείλουμε εκεί ανθρώπους με συγκεκριμένη κατεύθυνση, έχει μία σημασία. Και βεβαίως, έχει μία σημασία και το εθνικό πολιτικό επίτευγμα διότι η Κυβέρνηση ήδη διανύει τον 5ο χρόνο της λειτουργίας της. Είμαστε στον πρώτο χρόνο της νέας θητείας. Νομίζω ότι έχουμε κάνει πάρα πολλά πράγματα σε αυτό το χρόνο. Έχουμε πολλά περισσότερα να κάνουμε τα επόμενα τρία χρόνια. Άρα θέλουμε μία καθαρή εντολή να συνεχίσουμε το έργο το οποίο έχουμε ξεκινήσει πριν από 5 χρόνια.»

graf7

graf1

graf2

graf3

graf4

graf4

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 

 

 

Στην αποστολή του Επιμελητηρίου στο Μιλάνο βρέθηκε και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας συμμετέχοντας μαζί με 33 ακόμα μέλη του Επιμελητηρίου στα δύο Ευρωπαϊκά Προγράμματα με αντικείμενο το ένα τη βιτρίνα και την προβολή των επιχειρήσεων στο διαδίκτυο.

Ο κ. Βαγιάννης ενθουσιασμένος από τη συμμετοχή του και μεταφέροντας και τον παλμό όσων συμμετείχαν στις δύο αυτές αποστολές από τις 5 έως τις 16 Απριλίου 2024, σε συνέντευξή του στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, στην εκπομπή «ΤΑΔΕ ΕΦΗ» στο ράδιο ΕΥΡΙΠΟΣ 90fm, την Τρίτη 23 Απριλίου το πρωί, όπου μίλησε για αυτή την μοναδική εμπειρία ευχαριστώντας το Επιμελητήριο που έδωσε τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες-μέλη του να μάθουν πολλά και σημαντικά για τη δουλειά τους.

«Πήραμε πολλά, γνωρίσαμε νέους ανθρώπους. Περάσαμε πολύ ωραία. Ήμαστε μία πολύ ωραία παρέα και αυτό μας άφησε την πιο γλυκιά γεύση για να μπορέσουμε να περάσουμε το Πάσχα μας και το καλοκαίρι μας με πολύ ωραία διάθεση» είπε ο κ. Βαγιάννης και συνέχισε:

«Μιλάμε για τη Μέκκα της μόδας, το Μιλάνο. Δε νομίζω ότι υπήρχε πιο ιδανική πόλη για τη μόδα και για το στήσιμο βιτρίνας. Βέβαια το μεγάλο στοίχημα σε όλο αυτό είναι πως μπορούμε να προσαρμόσουμε αυτά που είδαμε, στις δικές μας επιχειρήσεις που είμαστε πολύ μικροί και μικρομεσαίοι. Γιατί είδαμε πάρα πολύ υλικό. Ενημερωθήκαμε για πάρα πολλά πράγματα, για το στήσιμο, για το τι πρέπει να κάνεις, πως λειτουργεί όλο αυτό στην ψυχολογία του πελάτη, αλλά από μεγάλους Οίκους που έχουν ένα κοινό Παγκόσμιο. Πήραμε πολλές ιδέες και μάθαμε πάρα πολλά πράγματα. Και το σημαντικότερο οι καθηγητές που έκαναν την εκπαίδευση έχουν αφήσει ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας για ότι χρειαστούμε στη συνέχεια. Με ένα δάσκαλο εξαιρετικό στις βιτρίνες, το Μάρσιμο, ο οποίος ήταν τόσο δεκτικός σε ερωτήσεις, και σε ενημέρωση και σε πληροφορία, που μας έδωσε το e mail του και μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί του.»

Και ο Εμπορικός Σύλλογος καλά κρατεί στην πόλη μας, φτάνει λίγο οι ιδιοκτήτες των ακινήτων να δουν διαφορετικά την όλη κατάσταση για να μπορέσουμε να δούμε να ξανανοίγουν μαγαζιά που έκλεισαν γιατί οι επιχειρηματίες δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν.

Έτσι είναι αλλά από το Κράτος είναι ένα κομμάτι ελεύθερο που σαν Εμπορικός δεν μπορείς να παρέμβεις. Από κει και μετά έχει να κάνει καθαρά η συνείδηση του κάθε ιδιοκτήτη και για το τι θέλει και ο ίδιος πλέον για την ίδια του την πόλη. Θέλει να έχει επιχειρήσεις που να μπορούν να τον πληρώνουν ή θέλει να έχει μόνο πολυεθνικές;

Τα τελευταία χρόνια ήταν μία δύσκολη περίοδος για να βρει τις ισορροπίες του ο Εμπορικός Σύλλογος της Χαλκίδας. Και η παρούσα διοίκηση κατάφερε να πετύχει το στόχο. Αποφόρτισε από ουσιαστικά θέματα και είναι αναμενόμενο όσοι συμμετείχαν σε όλο αυτό όπως και εσείς να διεκδικήσετε και πάλι στις επερχόμενες εκλογές τη συμμετοχή σας στο νέο Δ.Σ. Είναι έτσι τα πράγματα;

Σωστά. ‘Ήρθε ο καιρός πλέον, κλείνει η τριετής θητεία του Εμπορικού Συλλόγου. Εγώ ανέλαβα το Σύλλογο πριν ενάμιση χρόνο. Δεν έχω όλη την τριετία πάνω μου, αλλά θεωρώ ότι σε αυτόν τον ενάμισι χρόνο που ήμουν Πρόεδρος και είμαι ακόμα, έχουμε καταφέρει πάρα πολλά. Παρόλο που ο Σύλλογος έχει ακόμα πολλές δυσκολίες τις οποίες τις ξεπερνάμε σιγά-σιγά.

Κι επειδή έφτασε και ο καιρός των εκλογών που υπολογίζω να γίνουν κάπου στο Μάιο με Ιούνιο, βεβαίως διεκδικώ γιατί πάλεψα πάρα πολύ.

Λειτουργήσατε πάρα πολύ ωραία σαν ομάδα. Είχα τη χαρά στο ταξίδι στο Μιλάνο να γνωρίσω από κοντά τον κ. Σταματόπουλο, έναν εξαίρετο επιχειρηματία, τον κ. Ζαούρη τον γνώριζα ήδη. Νέοι άνθρωποι που κρατάτε στα χέρια σας ένα πολυεργαλείο όπως είναι ο Εμπορικός και έχετε όρεξη να κάνετε πράγματα… Και μάλιστα με λιγότερα μέλη στο Δ.Σ γίνεται λίγο πιο «παρεϊστικο» και πιο λειτουργικό το κέντρο λήψης αποφάσεων.

Να διευκρινίσουμε ότι ο κ. Ζαούρης που είναι στο Δ.Σ, είναι αντιπρόεδρος του Συλλόγου αυτή τη στιγμή. Γενικός Γραμματέας ο κ. Σταματόπουλος. Ναι μεν, κάναμε από 12μελές, 7μελές το Δ.Σ για την πιο εύκολη και εύχρηστη λειτουργία του Συλλόγου και για τη βιωσιμότητα του, αλλά όχι να το κάνουν το τσιφλίκι τους. Το κάναμε για να μπορούμε να συνεννοούμαστε καλύτερα. Θέλαμε να είναι πιο σύγχρονο, πιο ευέλικτο και πιο μοντέρνο. Και μπορεί να είναι 7μελές το Δ.Σ αλλά τα μέλη του που είναι πάρα πολλά της Χαλκίδας, έχουν λόγο στο Σύλλογο. Και πρέπει να έρχονται. Πριν τις εκλογές πρέπει να γίνει βάση καταστατικού και η Γενική-Απολογιστική μας Συνέλευση.

Άρα, θα πρέπει από τώρα να έχουν στο νου τους, ότι μέσα στο Μάιο, θα πρέπει να έρθουν στη Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου, το οποίο θα βγει ανακοίνωση πότε θα είναι. Πρέπει να έρθουν, να καταθέσουν τους προβληματισμούς και τα προβλήματα. Ο Σύλλογος ακούει. Είναι εδώ, πλέον! Έχει πολύ μεγάλο εύρος ο Εμπορικός Σύλλογος. Πρέπει να το αντιληφθούν αυτό.

Φέτος, έχετε και επέτειο. Ο Εμπορικός Σύλλογος της Χαλκίδας γιορτάζει τα 120 χρόνια από την Ίδρυση του και ετοιμάζετε μία σειρά από δράσεις…

Ένα φορτίο βαρύ για να σταθούμε αντάξιοι όλων εκείνων που πέρασαν από το Σύλλογο και κατάφεραν να τον κρατήσουν όρθιο.

Και να κλείσουμε με τη λειτουργία των καταστημάτων τις ημέρες της Μ. Εβδομάδας.

Ξεκινάει το εορταστικό ωράριο από την Κυριακή των Βαΐων που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα από τις 11πμ έως τις 5 το απόγευμα. Μεγάλη Δευτέρα –Μεγάλη Τρίτη είμαστε σπαστό. Κλείνουμε στις 2μ.μ ανοίγουμε στις 5μ.μ. Μεγάλη Τετάρτη και Μεγάλη Πέμπτη συνεχόμενο 9π.μ-9μ.μ. Μεγάλη Παρασκευή ανοίγουμε στη μία το μεσημέρι, όχι νωρίτερα, βάση Νόμου και πάμε μέχρι τις 7μ.μ. Το Μ. Σάββατο ανοίγουμε στις 9 το πρωί και κλείνουμε στις 3. Μετά, Κυριακή του Πάσχα είμαστε κλειστά, Δευτέρα του Πάσχα κλειστά και Τρίτη κλειστά λόγω της Πρωτομαγιάς.

Εύχομαι ο κόσμος να προτιμήσει τα καταστήματα της πόλης και να στηρίξει την τοπική μας οικονομία. Η Χαλκίδα έχει πάρα πολύ ωραία καταστήματα, καλές τιμές και δεν λείπει τίποτα.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΑΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗ ΝΤΙΝΗ

 

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ 

milano kedriki

 

milano2

milano3

milano1

milano4

Του Κωσταντίνου Μαργαρίτη

Το 20th East Med Yacht  show που διοργανώνεται στον Πόρο, φέρει την σφραγίδα του Προέδρου της Ένωσης Πλοιοκτητών ελληνικών σκαφών τουρισμού κ. Αντώνη Στελλιάτου.

Ο θαλάσσιος τουρισμός πρέπει να είναι από τις βασικές στοχεύσεις της πολιτικής ηγεσίας των υπουργείων Τουρισμού και Ναυτιλίας. Η Ελλάδα διεκδικεί  μερίδιο στον ποιοτικό τουρισμό και το yachting μπορεί να δημιουργήσει νέα δυναμική και να συμβάλει ουσιαστικά στην αύξηση των εσόδων του τουρισμού.

Στην επίσημη  έναρξη ήταν παρούσα και η president of the EMMYS organizing committee Mrs Barbara Gabriel. Τιμήθηκαν για την προσφορά τους ο Γενινός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης και ο Α’ Υπαρχηγός Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος ΛΣ κ. Δρόσος Ρείζης.

Ο Δήμαρχος Πόρου κ. Γιώργος Κουτουζής συνεχάρη για την πολύχρονη προσφορά του τον κ. Στελλιάτο και του απένειμε τιμητική πλακέτα. Ο Πόρος υποδέχθηκε εκατοντάδες καλεσμένους και αποτέλεσε πόλο έλξης για πολλούς επενδυτές. Όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου.

image0 52

image1 23

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δημοπράτησε και ήδη συμβασιοποίησε το έργο με τίτλο: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΧΩΡΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΣΤΕΝΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΡΦΥΩΝ-ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ», που μπαίνει πλέον στο στάδιο της υλοποίησης.

Πρόκειται για έργο αρχικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, το οποίο συγχρηματοδοτούν κατά 50% η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων. Κατόπιν προγραμματικής σύμβασης, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανέλαβε τη δημοπράτηση και θα επιβλέψει την υλοποίησή του.

Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η αναβάθμιση και ανάδειξη της διαδρομής από την Κάτω Στενή μέχρι την Άνω Στενή και ως την πλατεία “Βρύσης Νταβέλη”. Προβλέπεται μεταξύ άλλων:

  • Αποξήλωση του φθαρμένου πεζοδρομίου από την Κάτω Στενή (διασταύρωση) έως την είσοδο της Άνω Στενής. Θα διαμορφωθεί νέο πεζοδρόμιο, ικανού πλάτους για να εξυπηρετεί τις ανάγκες περιπάτου όλων των περιπατητών, συμπεριλαμβανομένων και των ΑμεΑ.
  • Λιθεπένδυση τοιχίων κατά μήκος της διαδρομής.
  • Αντικατάσταση όλων των παλαιών φωτιστικών με ομοιόμορφα φωτιστικά τύπου LED.
  • Εξωραϊσμός και ανάπλαση της πλατείας “Βρύσης Νταβέλη”, με αποξήλωση και αντικατάσταση των φθαρμένων πλακών, όπως και με τη δημιουργία νέων πέτρινων καθιστικών.
  • Υδροσυλλογή των υδάτων της “Βρύσης Γιατρού” και παροχέτευσή τους στο δίκτυο ομβρίων υδάτων.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Η Στενή Ευβοίας είναι ένας μοναδικός τόπος και ένας πολύ ελκυστικός τουριστικός προορισμός! Παρεμβαίνουμε από κοινού με τον Δήμο Διρφύων - Μεσσαπίων και συγχρηματοδοτούμε την υλοποίηση έργου ανάπλασης, το οποίο αποσκοπεί στην αναβάθμιση και ανάδειξη της Άνω και της Κάτω Στενής. Οι εργασίες εξωραϊσμού θα γίνουν με γνώμονα το σεβασμό στο περιβάλλον και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής, ενώ θα αναδείξουν και την πλατεία “Βρύσης Νταβέλη”. Το έργο αρχικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, φιλοδοξεί να συμβάλλει περαιτέρω στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης τόνισε: «Ενώνουμε για μια ακόμα φορά τις δυνάμεις μας με τον Α’ βαθμό της Αυτοδιοίκησης για να παράξουμε έργα τα οποία θα φέρουν πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα στην τοπική κοινωνία. Η ανάπλαση των χώρων αναψυχής και περιπάτου της πανέμορφης Στενής, φιλοδοξούμε θα προσθέσει μια φρέσκια πινελιά στον ήδη μοναδικό της καμβά, θα προσδώσει από την άλλη μια ακόμα ώθηση για το σταθερά ανοδικό τουριστικό της προϊόν, κλειδί και καταλύτη για την προσέλκυση επισκεπτών στο ευρύτερο σύμπλεγμα της Δίρφης».

Ο Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς δήλωσε: «Χρηματοδοτούμε με 200.000 ευρώ το έργο ανάπλασης της Στενής και συνεργαζόμαστε με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας που θα καλύψει το υπόλοιπο 50% του έργου, που θα εξωραΐσει τον τόπο μας και θα συμβάλλει για την ακόμη μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Επιδιώκουμε να αναδείξουμε την ομορφιά της διαδρομής από την Κάτω Στενή μέχρι την Άνω Στενή και παράλληλα να αναδείξουμε τη “Βρύση Νταβέλη”, αλλά και τη “Βρύση του Γιατρού”».

 sten2

sten1

sten.kat .sten 1

Σελίδα 1 από 118

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr