bannernew6

Τελευταία Νέα

Το Πρόγραμμα για τις ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ αφιερωμένες στα 90 ΧΡΟΝΙΑ από την ίδρυση του.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ 09 10.06.2023

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, αιρετοί και υπηρεσιακά στελέχη, την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023 θα επισκεφθούν το Δήμο Καρύστου, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα: 

10:00 Στύρα – έναρξη του οδικού έργου «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΟΔΟΥ ΡΑΠΤΑΙΟΙ – Ν. ΣΤΥΡΑ – ΣΤΥΡΑ»

11:00 Νέα Στύρα – πορεία εργασιών βελτίωσης αλιευτικού καταφυγίου

12:45 Κάρυστος – έναρξη του έργου «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ»

Ξεκίνησε από την Αναπτυξιακή της Εύβοιας η διαβούλευση από την Ομάδα Τοπικής Δράσης «CLLD LEADER Νότιας Εύβοιας & Σκύρου» για το νέο LEADER που συμπεριλαμβάνει όλους τους δήμους πλην της Δ.Ε Χαλκιδέων με μία σειρά από ελκυστικές δράσεις για επιχειρηματίες, ιδιώτες, συλλόγους και φορείς.

Την παρουσίαση σε Κύμη και Αλιβέρι, έκανε ο Οικονομολόγος –Συντονιστής Σπύρος Μαρούλης, ενώ αναφορά στο ρόλο της αναπτυξιακής έκαναν ο Διευθυντής Νίκος Μαργαρίτης, και για την Αναπτυξιακή Εύβοιας που είναι ανάμεσα στις 5 περιφέρειες με διαφορά μίλησε ο Πρόεδρος Ευάγγελος Κούκουζας.

348356636 731029458774910 3648549724086081712 n

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ

 

Την Τετάρτη στις 11 το πρωί στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του δημαρχείου της Κύμης θα πραγματοποιηθεί η διαβούλευση για τη διαμόρφωση τοπικής στρατηγικής για το Leader Νότιας Εύβοιας και Σκύρου. Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 7:30, θα πραγματοποιηθεί διαβούλευση στην αίθουσα εργατικού κέντρου Αλιβερίου.

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΥΜΗ ΑΛΙΒΕΡΙ

Κανονικά θα προχωρήσουν οι προσλήψεις των ρητινοκαλλιεργητών των πυρόπληκτων περιοχών της Εύβοιας μέσω του Ειδικού Προγράμματος απασχόλησης, που είχαν ανασταλεί λόγω της προκήρυξης των εκλογών, μετά και τη γνωμοδότηση της Ειδικής Τριμελούς Επιτροπής του ΣτΕ.

Η γνωμοδότηση εκδόθηκε σε συνέχεια αιτήματος της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης και ανοίγει το δρόμο για την συνέχιση και ολοκλήρωση των διαδικασιών τοποθέτησης ωφελούμενων του Β’ Κύκλου και την κίνηση και ολοκλήρωση των διαδικασιών του Γ’ Κύκλου.

Ο υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ Σπύρος Πνευματικός, που είχε παρακολουθήσει το ζήτημα από την πρώτη στιγμή, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή και, κατόπιν επικοινωνίας με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενημερώθηκε πως ήδη έχουν δρομολογηθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την άμεση εφαρμογή της ως άνω απόφασης και την γρήγορη πρόοδο όλων των διαδικασιών.

Η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος

«Ανταγωνιστικότητα 2021-2027» και

η ΑΝ.ΔΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Εύβοιας, σας προσκαλεί στην ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει με θέμα:

Δέσμη Δράσεων: «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ»

Δέσμη Δράσεων: «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ»

 

Δευτέρα  08/05/23,  ώρα:18:00                                                                                                                                                                    

στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Εύβοιας, Ελ. Βενιζέλου 12, Χαλκίδα.

Η διεθνής εξαγωγική επιτυχία της ELVALHALCOR αναδείχθηκε πριν από λίγες μέρες στο Delphi Economic Forum, δι’ επίσημων χειλέων του Γενικού Διευθυντή του Κλάδου Χαλκού της ElvalHalcor Πάνου Λώλου, ο οποίος συμμετείχε σε πάνελ με θέμα Exports: Making Trade Work for All με εξέχουσες προσωπικότητες όπως ο Ανώτερος Διευθυντής Εμπορικής Τραπεζικής της Alpha Bank Τηλέμαχος Γεωργάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Export Credit Greece, Γρηγόρης Σταματόπουλος. Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο δημοσιογράφος του Capital.gr Γιώργος Λαμπίρης.

«Η συνταγή της ElvalHalcor βασίζεται στο τρίπτυχο όραμα, ισχυρή παραγωγική βάση που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ώριμων αγορών με συνέπεια και έγκαιρες στρατηγικές επενδύσεις που προετοίμασαν την Εταιρία για τα επόμενα μεγάλα κύματα ανάπτυξης που κινητοποιούν οι παγκόσμιες μεγατάσεις, όπως η ψηφιακή και πράσινη μετάβαση, η κλιματική αλλαγή και η αστικοποίηση» τόνισε ο κ. Λώλος και συνέχισε:

«Η επιτυχία της ElvalHalcor να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερες απαιτήσεις βιομηχανικών πελατών κυρίως σε δυναμικές και ώριμες αγορές της Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης κατά τη διάρκεια της 10ετούς χρηματοοικονομικής κρίσης, οφείλεται και στο γεγονός ότι κατάφερε να αναπτύξει περαιτέρω τις δραστηριότητές της επενδύοντας άνω των 968 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα την καθοριστική συμβολή της στην ανάπτυξη του brand name της χώρας ενώ παράλληλα άνοιξε το δρόμο και σε άλλες ελληνικές επιχειρήσεις.»

Ο κ. Λώλος, αναφέρθηκε και στη μεγάλη διεθνή εμπειρία της ElvalHalcor, τονίζοντας πως αποτελεί παράδειγμα εξωστρέφειας και εθνικό πρωταθλητή στον τομέα των εξαγωγών, καθώς πραγματοποιεί εκτός Ελλάδας το 92% του κύκλου εργασιών της και εξάγει βιώσιμα προϊόντα και λύσεις αλουμινίου και χαλκού υψηλής προστιθέμενης αξίας σε περισσότερες από 94 χώρες. Ενώ ο Γενικός Διευθυντής του Κλάδου Χαλκού της ElvalHalcor στάθηκε και στις εκτεταμένες επενδύσεις που υλοποίησε η εταιρεία για την ενίσχυση της παραγωγικής της δυναμικότητας που την καθιστούν σήμερα τον μεγαλύτερο παραγωγό σωλήνων χαλκού και τον δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό σε δυναμικότητα θερμής έλασης αλουμινίου στην Ευρώπη.

Απόδειξη της σημαντικής επίδρασης στην ElvalHalcor στο εμπορικό ισοζύγιο και συνολικά στην ελληνική οικονομία είναι ότι το 2022, η εταιρεία πραγματοποίησε το 8,3% των εξαγωγών βιομηχανικών προϊόντων (εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών) συνολικής αξίας 2,66 δισ. ευρώ ενώ η συνολική επίδραση της δραστηριότητας στο ΑΕΠ υπερέβη τα 1,34 δισ. ευρώ το 2022 (άνω του 0,7% του ΑΕΠ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ElvalHalcor είναι μία από τις κορυφαίες εταιρίες παγκοσμίως παραγωγής προϊόντων και λύσεων αλουμινίου και χαλκού. Η Εταιρία διαθέτει πάνω από 85 χρόνια εμπειρίας και τεχνογνωσίας, ισχυρή παραγωγική βάση με 16 εργοστασιακές μονάδες και εμπορική παρουσία σε πάνω από 94 χώρες. Προσφέρει βιώσιμες λύσεις και προϊόντα σε δυναμικά αναπτυσσόμενες αγορές όπως οι συσκευασίες, οι μεταφορές, η δόμηση και κατασκευές, η θέρμανση, η ψύξη και ο κλιματισμός και οι ΑΠΕ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, προσκαλεί τα Μέλη του και τους Δημότες της Χαλκίδας, στην καθιερωμένη ετήσια αρτοκλασία που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 6 Μαΐου 2023, ώρα 7:00 μ.μ., στη Λειτουργία του Εσπερινού, στον Ιερό Ναό Ευβοέων Αγίων (Έξω Παναγίτσα Χαλκίδας).

Την Παρασκευή 5 Μάϊου εγκαινιάζει το πολιτικό του γραφείο στη Χαλκίδα ο υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, Γιάννης Κατσιαμάκας. Ο κ. Κατσιαμάκας καλεί φίλους και γνωστούς στο χώρο που έχει δημιουργήσει για να δέχεται τον κόσμο από δω και πέρα. Η τελετή των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί στις 19:30, στο γραφείο, οδός Ελευθερίου Βενιζέλου 6, στον 1ο όροφο και θα ακολουθήσει σύντομη ομιλία του υποψηφίου Βουλευτή στο ξενοδοχείο Παλίρροια, στην παραλία της Χαλκίδας.

Το ουδείς αναντικατάστατος δεν ισχύει σίγουρα στην περίπτωση του πρώην Αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου Γιάννη Πιλάτη οι οποίος ως γνωστό όλα αυτά τα χρόνια νοικοκύρεψε το δήμο, λύνοντας χρόνια προβλήματα είτε με τους εργαζόμενους είτε με επαγγελματίες, είτε θέματα που αφορούσαν απλούς δημότες. Δεν εξελέγη τυχαία πρώτος των πρώτων στο δήμο το 2019.

Λίγο πριν του στείλει το «ραβασάκι» αποπομπής του, ο Δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς, χωρίς ίχνος σεβασμού στο πρόσωπο του για τη μέχρι τώρα συνεργασία, ο κ. Πιλάτης αν και είχε ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος, παρέμενε για να φέρει εις πέρας μερικά οικονομικά πολύ σημαντικά θέματα για το δήμο.

Έτσι, ο κ. Πιλάτης, ήρθε σε συμφωνία με τη ΔΕΗ Α.Ε σε ότι αφορούσε δημοτικά τέλη παρελθόντων ετών, υποθέσεις που εκκρεμούσαν για χρόνια στα δικαστήρια και κατάφερε να εξασφαλίσει 1.000.000€ για τα ταμεία του Δήμου. Ασκώντας, σύμφωνα με πληροφορίες, καθημερινή πίεση στη Νομική υπηρεσία της ΔΕΗ στη κεντρική υπηρεσία των Αθηνών και έχοντας παράλληλα άριστη σχέση με τον Διευθυντή του ΑΗΣ Αλιβερίου κ. Κοτρογιάννη.

Να σημειωθεί ότι τα δημοτικά τέλη αφορούσαν τα έτη από το 2014 που για τυπικούς λόγους τα αντίστοιχα ποσά κινδυνεύαν να χαθούν και να επιστραφούν. Ακόμη και τα εισπραχθέντα. Γεγονός που θα επέφερε τεράστια ζημιά και οπισθοδρόμησή στα οικονομικά του Δήμου.

Παράλληλα, ο κ. Πιλάτης είχε άψογη συνεργασία με το Δικηγόρο κ. Γανωτη. Ο φωτογραφικός φακός του eviakosmos.gr, τους συνέβαλε την ώρα της συνεδρίασης της επιτροπής επίλυσης φορολογικών διαφορών που έγινε υπό την προεδρία του κ. Πιλάτη για το εν λόγω θέμα με τη συμμετοχή της Δημοτικής συμβούλου Ελένης Στουπή, της δικηγόρου Μαρίας Μπόνου και της εφοριακού Λουκίας Δροσατου, που ευχαρίστησε στη συνέχεια για τη σημαντική συμβολή τους στην επίλυση ενός χρόνιου, σοβαρού προβλήματος για το δήμο.

Σελίδα 1 από 109

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr