bannernew5

Τελευταία Νέα

Συμπληρώθηκαν δυο χρόνια στις 9 Αυγούστου, από την τελευταία πλημμύρα και η Επιτροπή Κατοίκων Ληλαντίου καλεί όλους τους πληγέντες και συντοπίτες, στην συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Αυγούστου, στην παραλία Όαση στο Μπούρτζι με αφορμή καθυστέρηση των αντιπλημμυρικών έργων και στόχο την οργάνωση δράσεων της για το άμεσο επόμενο διάστημα. Τα μέλη της Επιτροπής επισημαίνουν ότι θα συνεχίσουν να πιέζουν για να γίνουν τα αντιπλημμυρικά έργα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας τους. Ζητούν δε, άμεσα να αποδοθούν οι αποζημιώσεις σε όλους τους πληγέντες και να αποκατασταθούν οι γέφυρες του Λήλαντα. Παράλληλα θα γίνει ενημέρωση για τη συνάντηση που έχει ήδη πραγματοποιηθεί με εκπροσώπους της Δημοτικής και Περιφερειακής Αρχής.

(Οι φωτογραφίες είναι από την περσινή κινητοποίηση στη Γέφυρα του Βασιλικού)

Στα αποκαλυπτήρια του γλυπτού «Ανθρωπος και Φύση», της καταξιωμένης γλύπτριας, Χριστίνας Σαραντοπούλου, παραβρέθηκε η Σοφία Νικολάου.

Η πρώην Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής και υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στην Εύβοια, συμμετείχε στην όμορφη εκδήλωση που διοργάνωσε ο δήμος Ιστιαίας στην κεντρική πλατεία.

Το γλυπτό έχει ιδιαίτερους συμβολισμούς καθώς φιλοτεχνήθηκε και τοποθετήθηκε ως ελάχιστη αναγνώριση της ηρωικής προσπάθειας που έκαναν οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας κατά τη διάρκεια της καταστροφικής πυρκαγιάς, τον Αύγουστο του 2021.

Το υψηλής αισθητικής έργο θα θυμίζει για πάντα τη μάχη που έδωσαν άνδρες και γυναίκες για να σώσουν τις ζωές τους, την περιουσία τους, το φυσικό περιβάλλον.

Η κ. Νικολάου συνεχάρη τον δήμαρχο Ιστιαίας, Γιάννη Κοντζιά, και το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, για την πολύ συγκινητική εκδήλωση κι έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η πυρκαγιά του 2021 θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη μας για το καταστροφικό της έργο. Αλλά δεν πρέπει να ξεχάσουμε και τον ηρωισμό που επέδειξαν όλοι, τις κρίσιμες εκείνες ώρες. Και το όμορφο γλυπτό θα μας το θυμίζει για πάντα.

Η Βόρεια Εύβοια θα αναγεννηθεί και όλοι μαζί θα δώσουμε τον καλό αγώνα για να το πετύχουμε. #Μόνο για την Εύβοια».

WhatsApp Image 2022 08 04 at 22.10.08

WhatsApp Image 2022 08 04 at 22.10.07

Με ισχυρό το αίσθημα περιφερειακής συνείδησης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης, έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να ενώσει τη Στερεά Ελλάδα από άκρη σε άκρη. Να ταξιδέψει τους αυτοδιοικητικούς από Νομό σε Νομό και από Δήμο σε Δήμο. Από το Νησί της Στερεάς τη γραφική Σκύρο που βρεθήκαμε στη συνεδρίαση του Ιουνίου μέχρι τα ορεινά καταπληκτικά Άγραφα, που συνεδρίασε παρουσία κόσμου, τον Ιούλιο.

Δίνοντας την ευκαιρία σε όλα τα μέλη της ΠΕΔ να δουν από κοντά και να γνωρίσουν όλες τις ομορφιές που τους δίνει απλόχερα η Στερεά Ελλάδα, αλλά να προβληματίσει και να αφυπνίσει συνειδήσεις για τη διεκδίκηση όλων εκείνων που χρειάζονται οι δήμοι της Στερεάς ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί. Το μεγάλο στοίχημα το έχει κερδίσει ο Πρόεδρος που βρίσκει συνοδοιπόρους τους δημάρχους και τους εκπροσώπους των δήμων της Στερεάς σε όλες τις συνεδριάσεις, όπου και αν αυτές γίνονται!

Και μετά το δήμο Αγράφων, σειρά έχει ο Δήμος Δελφών, με οικοδεσπότη έναν αξιόλογο επίσης αυτοδιοικητικό, τον εξαίρετο δήμαρχο Παναγιώτη Ταγκαλή, ο οποίος στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου θα αναπτύξει τα θέματα που ταλανίζουν το δήμο του, ζητώντας τη συνδρομή της ΠΕΔ για την επίλυση τους…

Με το σύνθημα «Όλοι μαζί μπορούμε» η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, διεκδικεί για τα μέλη της! Να σημειωθεί ότι στηρίζει τις αξιώσεις της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο οποίος στην τελευταία συνεδρίαση ταξίδεψε μέχρι το χωριό Ραφτόπουλο, του δήμου Αγράφων και ενημέρωσε σχετικά με τα έργα που έχουν δρομολογηθεί από την Περιφέρεια.

Περισσότερο από τον καθένα ο Δήμαρχος Μαντουδίου –Λίμνης –Αγίας Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης. Σα σήμερα ξέσπασε η καταστροφική πυρκαγιά στη Β. Εύβοια. Και οι εθελοντές –δημότες έσωσαν ότι απέμεινε δίνοντας πραγματική μάχη με τις φλόγες. Ο εθελοντισμός έρχεται να συμβάλει ουσιαστικά όμως και στην ανασυγκρότηση της Β. Εύβοιας.

Ο δήμαρχος ξέρει τι θα πει καταστροφή όπως ξέρει να κοστολογεί και την ανθρώπινη ζωή. Όντας ο ίδιος εθελοντής αιμοδότης, σήμερα για ακόμα μία φορά αφιέρωσε λίγο από το χρόνο του για το συνάνθρωπο. Έδωσε αίμα για να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Γιατί πάνω απ’ όλα ο δήμαρχος είναι άνθρωπος.

Με ευαισθησίες για το συνάνθρωπο. Γι΄αυτό έχει πετύχει και ως αυτοδιοικητικός!

«Ο εθελοντισμός αποτελεί καθημερινή πηγή έμπνευσης, προσφοράς και αγάπης. Η σημερινή έντονη συναισθηματικά μέρα ας γίνει απαρχή ενός κύματος αλληλεγγύης, αναγέννησης και ελπίδας» δήλωσε ο δήμαρχος.

Συνάντηση με τον κορυφαίο Έλληνα αθλητή στο KING BOXING, το Χαλκιδαίο πρωταθλητή, Μελέτη Κακουμπάβα και τον Πρόεδρο του Συλλόγου «Μονομάχοι Χαλκίδας» Βασίλη Ευθυμίου είχε σήμερα η πολιτευτής της Ν.Δ Σοφία Νικολάου. Η κα Νικολάου ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη και στα θέματα του αθλητισμού αναγνωρίζοντας τις απαιτήσεις του πρωταθλητισμού και τις προσπάθειες που πρέπει να κάνουν οι αθλητές που ασχολούνται με πρωταθλητισμό, δηλώνει συνοδοιπόρος και συμπαραστάτης σε αυτό τον αγώνα.

Η ίδια μετά τη συνάντηση δήλωσε:

«Μεγάλη η χαρά μου να συναντήσω σήμερα έναν από τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές στο kick boxing, τον Χαλκιδαίο πρωταθλητή, Μελέτη Κακουμπάβα, μαζί με τον αντιπρόεδρο του συλλόγου «Μονομάχοι Χαλκίδας», Βασίλη Ευθυμίου.

Ο Μελέτης στις 11 Σεπτεμβρίου θα δώσει στην Ιαπωνία τη μάχη απέναντι στον κάτοχο του παγκόσμιου τίτλου Κ1.

Του ευχόμαστε να επιστρέψει στην πατρίδα με τη σπουδαία διάκριση. Γιατί το αξίζει, γιατί διαφημίζει τη χώρα μας και την Εύβοια στο εξωτερικό.

Γιατί αντλούμε δύναμη από την προσπάθειά του. Καλή επιτυχία Μελέτη.»

 

 

Το δημοτικό συμβούλιο Κύμης-Αλιβερίου για ακόμα μία φορά χθες 2.8, μετατράπηκε σε παρωδία στα μάτια όσων άντεξαν να το παρακολουθήσουν. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Θωμάς πιάστηκε από μία φράση του δημάρχου Θανάση Μπουραντά ο οποίος έσπευσε να τον κρίνει για τα όσα ανέφερε για την στάση που κράτησε ο δήμαρχος απέναντι στο πολιτικό του παιδί τον Αλέξανδρο Θεοδώρου κατεβάζοντας το γιο του για βουλευτή με το ΚΙΝΑΛ, ενώ είχε δεσμευτεί να στηρίξει την υποψηφιότητα Θεοδώρου. Τότε ο Δημήτρης Θωμάς είχε μιλήσει για έλλειψη πολιτικής μπέσας από πλευράς του.

Χτες πήρε το λόγο αφού προκλήθηκε από τα λεγόμενα του δημάρχου, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Έχει αποδείξει η πράξη ότι τα κάνεις θάλασσα επι της ουσίας. Όταν όπως είπε η κα Θαλασσινού 45εκ προϋπολογισμός, όταν η Κύμη δεν έχει να πιει νερό. Προηγούμενα ο κ. από το Γαβαλά, έλεγε ότι δεν έχουν να πάνε στις ελιές τους. Είπα προηγούμενα για τον κ. Αναγνώστου. Ο κ. Αναγνώστου για μένα είναι ένας επιστήμονας. Ο συνδυασμός Μπουραντά, ο Μπουραντάς δηλαδή, τον έκανε πέρα λες και δεν έτρεχε τίποτα. Λες και έχει πολλούς επιστήμονες οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν. Τον έκανε πέρα» είπε ο κ. Θωμάς και συνέχισε:

«Και με την περίπτωση Θεοδώρου έδειξε για άλλη μια φορά, το πώς κρεμάει τα παιδιά του. ‘Εβαλε το γιο του υποψήφιο βουλευτή για να κόψει το ντορό. Αυτό για μένα είναι unfairκαι πολιτικά απαράδεκτο. Που δείχνει το πόσο αφερέγγυος είναι. Είσαι αφερέγγυος ακόμα και στους συνεργάτες σου. Τους πουλάς. Τους ρίχνεις στην πυρά προκειμένου να είσαι στην καρέκλα μέχρι 100 χρονών! Σε πήραν είδηση όλοι και θα το δεις στο άμεσο μέλλον αυτό.»

Με το δήμαρχο να του απαντά: «Κάθεσαι και ασχολείσαι με το που πάει ο γιος μου και κάθεσαι και γράφεις παραμύθια.»

«Ασχολούμαι γιατί ακόμα βάζεις τρικλοποδιές και στα δικά σου παιδιά. Αυτός είναι ο χαρακτήρας σου. Σου κουβαλάνε νερό και μετά τους πετάς, έναν –έναν» ανταπάντησε στο δήμαρχο, ο κ. Θωμάς.

Ένα δημοτικό συμβούλιο που παραπαίει στις εμμονές αυτοδιοικητικών, οι οποίοι δυστυχώς, δεν έχουν αφενός καταφέρει να λύσουν προβλήματα δεκαετιών και παραπάνω και δεν ασχολούνται με την καθημερινότητα των δημοτών που πονάει πολύ!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

Πίσω από ένα πετυχημένο άντρα λέει ο λαός κρύβεται πάντα μία δυναμική γυναίκα…Μία γυναίκα που αντέχει να περάσει όλα αυτά που θα κάνουν τον άνθρωπό της, πετυχημένο με ότι καταπιάνεται. Πόσο μάλλον όταν ο σύζυγος αποφασίζει να ασχοληθεί με τα κοινά! Μία επιτυχημένη πορεία διαγράφει στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εύβοιας, Βαγγέλης Κούκουζας. Και για όποιον αναζητήσει το μυστικό της επιτυχίας, θα το βρει στο πλάι του…

Συνοδοιπόρος σε όλα η σύζυγός του με την οποία έχει αποκτήσει τρία υπέροχα καταξιωμένα στο χώρο τους κορίτσια! Η Τασία Κούκουζα εκτός από άριστη μητέρα και σύζυγος παραμένει στυλοβάτης του σπιτιού και συνοδοιπόρος στην επιτυχημένη πορεία που διαγραφεί ο Βαγγέλης Κούκουζας στην Περιφέρεια. Και αναμενόμενο είναι να καμαρώνει πάντα γι’ αυτον! Κι εκείνος όμως ανταποδίδει πίνοντας…νερό στο όνομα της! Ο φωτογραφικός φακός «συνέλαβε» το ζευγάρι στην εκδήλωση για την τελετή λήξης της REGATTA, στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο της Χαλκίδας το Σάββατο το βράδυ.

 

Άξια εκπροσώπησαν το Δήμο Χαλκιδέων στην τελετή λήξης της φετινής Regatta που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο χώρο του Ιστιοπλοικού Ομίλου Χαλκίδας, η Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Τασούλα –Ψυχογιού-Μακαρώνα και οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Νέζης και Γιώργος Πάνος. Από τους λίγους στο «κάδρο» των επισήμων που έμειναν μέχρι το τέλος στις απονομές. Δίπλα στους δημότες, δίπλα στον Ιστιοπλοϊκό, τον ΟΛΝΕ, την Περιφέρεια, το Επιμελητήριο και όλους τους συνδιοργανωτές δήλωναν περήφανοι που ένα τόσο μεγάλο αθλητικό γεγονός γίνεται στο Νομό και ολοκληρώνεται στην πόλη με τα τρελά νερά, τη Χαλκίδα. Και βέβαια εκτός από τις απονομές που έκαναν οι ιδιοι στα πληρώματα, τιμήθηκαν για τη συμβολή τους σε όλο αυτό! Κι όπως όλοι είπαν: Δυνατή η ομάδα του Δήμου Χαλκιδέων!

Απέδειξαν για ακόμα μία φορά ότι ο δήμος στηρίζει ανάλογα events που σκοπό έχουν την τουριστική ανάδειξη και της πόλης μας αλλά και την στήριξη της τοπικής οικονομίας. Να σημειωθεί ότι ήταν και οι τρεις παρόντες το βράδυ της Παρασκευής στο χώρο πίσω από τα δικαστήρια όπου η δήμος παρουσία και της δημάρχου Έλενας Βάκα, πραγματοποίησε ένα δυνατό event για τους φίλους Ιστιοπλόους με ζωντανή μουσική ενώ τους αποχαιρέτησε με μία τσάντα με ευβοϊκά προϊόντα, για να θυμούνται το πέρασμά τους από την πάντα φιλόξενη πόλη της Χαλκίδας.

294863247 538600058021660 1433879767962307147 n

296739275 1639748266396400 5187685442387830118 n

296745945 1757953481211352 6096148201105910043 n

297065575 394300829437799 4144137465635204202 n

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνει ότι εγκρίθηκε το πρόγραμμα "Αλληλεγγύη στα παιδιά της Ουκρανίας μέσω της Αγγλικής γλώσσας", το οποίο προβλέπει τη φιλοξενία 40 παιδιών του πολέμου από την Ουκρανία στην Στερεά Ελλάδα και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, μέσω της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα υλοποιηθεί κατά το χρονικό διάστημα 23 Αυγούστου έως 5 Σεπτεμβρίου 2022, από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος και με τη συνδρομή της Ουκρανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Αυτό συμφωνήθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη στην Πρεσβεία της Ουκρανίας και τη συνάντηση που είχαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών, ο συνεργάτης του Δρ. Ανδρέας Ιωακείμ και η Ειδική Συνεργάτης του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανού, κ. Ρούλα Κεχρή, με τον Πρέσβη κ. Σεργκέι Σουτένκο και την Πρόξενο κ. Άννα Τιατσένκο.

Το πρόγραμμα φιλοξενίας των μικρών Ουκρανών έχει ως στόχο την αποφόρτιση και ενδυνάμωσή τους και παράλληλα την εξάσκηση και βελτίωση τους στην χρήση της Αγγλικής γλώσσας. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει δραστηριότητες στην Αγγλική γλώσσα από εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς, δράσεις με κοινωνικούς λειτουργούς και γυμναστές, ενώ τα σαββατοκύριακα θα είναι αφιερωμένα στον ελληνικό πολιτισμό.

Με αφορμή την ανακοίνωση, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός δήλωσε: «Αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο πρόγραμμα προς όφελος αυτών που κάθε φορά το δικαιούνται ή το χρειάζονται περισσότερο, όπως σε αυτή την περίσταση, οι μικροί Ουκρανοί μαθητές που υποφέρουν από τον πόλεμο που πλήττει τη χώρα τους εδώ και μήνες.

»Η έγκριση του προγράμματος φιλοξενίας συνέπεσε χρονικά με την επίσκεψη στην Ευρυτανία του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνη. Αφού ευχαρίστησα τον πρέσβη για τη συνεργασία μας, συζητήσαμε και για άλλα προγράμματα που υλοποιούμε από κοινού με την πρεσβεία, αλλά και φορείς, όπως η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος με την οποία συνοδοιπορούμε για μία ακόμη φορά σε μια σημαντική κοινωνική δράση».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών τόνισε: «Το Κατασκηνωτικό Κέντρο της Μητροπόλεως στο Καινούργιο Λοκρίδος είναι μια ανοιχτή αγκαλιά για τα παιδιά όχι μόνο της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, αλλά και για τα παιδιά όλου του κόσμου. Στη φετινή περίοδο σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και την Πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ελλάδα, και με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής θα υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα για πονεμένα παιδιά από την ομόδοξη χώρα της Ουκρανίας και θα στηρίξουμε με την αγάπη του Χριστού αυτά τα παιδιά και μέσα από αυτά και έναν ολόκληρο λαό που δοκιμάζεται τόσο δύσκολα».

presv.simeon

 

Τη δρομολόγηση έργων στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος «ΝΕΑΡΧΟΣ» και ο συντονισμός δράσης για την ενεργοποίησή του στην Εύβοια ζήτησε ο Σπύρος Πνευματικός, βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη σε πρόσφατη συνάντησή τους.

Όπως επισημάνθηκε το εν λόγω πρόγραμμα αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο, που μπορεί να οδηγήσει στη βιώσιμη ανάπτυξη των λιμένων και τη βελτίωση των υποδομών τους.

Ο βουλευτής έλαβε τη δέσμευση για την εξασφάλιση χρηματοδότησης στον Οργανισμό Λιμένων Ν. Ευβοίας των μελετών του έργου: «Αποκατάσταση Κρηπιδώματος Παραλιακού Μετώπου Ερέτριας», το οποίο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2019 στη ΣΑΕ 070 με προϋπολογισμό 744.000,00€.

Παράλληλα, συζητήθηκε το πλαίσιο υλοποίησης δράσεων Εθνικής Στρατηγικής και για προώθηση της νησιωτικής επιχειρηματικότητας, με στόχο την ενίσχυση της βιωσιμότητας και της ανταγωνιστικότητας και την κάλυψη των αναγκών των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, όπως και δυνατότητες αξιοποίησης στην Εύβοια του Ταμείου Θαλάσσιας – Γαλάζιας Οικονομίας για την προώθηση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στον τομέα της Θαλάσσιας Οικονομίας και της Γαλάζιας Ανάπτυξης.

Μεταξύ άλλων υπογραμμίστηκε, ότι βασική επιδίωξη είναι η εκμετάλλευση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων και μηχανισμών, προκειμένου η Εύβοια να καρπωθεί τα οφέλη από την ένταξή της στο νησιωτικό χάρτη της χώρας, αντιμετωπίζοντας τις δυσκολίες και τα προβλήματα που υπάρχουν εξαιτίας της γεωγραφικής απομόνωσής της. Σε αυτή την κατεύθυνση καθοριστικό ρόλο σύμφωνα με τον βουλευτή διαδραματίζει η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και Οργανισμών.

Σελίδα 1 από 828

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr