bannernew6

Τελευταία Νέα

Μετά τα όσα έγιναν και με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ στην Εύβοια, ο πρωην υποψήφιος Βουλευτής Γιάννης Κατσιαμάκας, Αντιστράτηγος ε.α της ΕΛ.ΑΣ. ο οποίος αγωνίστηκε για το κόμμα περιοδεύοντας σε όλο το Νομό, και έχοντας ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα από τις εκλογές της 21ης Μαΐου, δηλώνει πως δεν επιθυμεί ο ίδιος να είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές στο ψηφοδέλτιο της Εύβοιας.

Σήμερα το πρωί σε δημόσια ανάρτηση στο fb έγραψε: «Φίλες και φίλοι, με απόφασή μου στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου, δεν θα είμαι υποψήφιος με το κόμμα της Ελληνικής Λύσης στην Εύβοια. Ο αγώνας για την Εύβοια και τον τόπο μας θα συνεχιστεί από άλλα μετερίζια!»

Να σημειωθεί εδώ ότι ο Γιάννης Κατσιαμάκας έχει δεχθεί προτάσεις και δεν είναι απίθανο να τον δούμε υποψήφιο δήμαρχο στο Δήμο Μαντουδίου –Λίμνης –Αγίας Άννας, δήμο καταγωγής του. Αγαπά τον τόπο του και αποτελεί «μήλον της Έριδος» και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σε λίγες μέρες θα είναι σε θέση να οριστικοποιήσει την όποια απόφαση και να ανακοινώσει τις προθέσεις του.

 

Μετά από μία σημαντική για την Καρυστία περιοδεία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού στην περιοχή ο ίδιος μίλησε στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm το πρωί της Παρασκευής 2 Ιουνίου αναφερόμενος στα έργα που «λίμναζαν» στην περιοχή από το 2005 και κατάφερε να ξεμπλοκάρει η παρούσα Περιφερειακή Αρχή καθώς επίσης και έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στους Δήμους Καρύστου, Κύμης-Αλιβερίου και Ερέτριας.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος ο κ. Σπανός, μίλησε για την τροπή που πήρε το έργο Ραπταίοι- Νέα Στύρα-Στύρα ενώ δεν έκρυψε τη συγκίνηση του για το Θέατρο στην Κάρυστο και το ενδιαφέρον του για το Αλιευτικό καταφύγιο Στύρων που θα σημάνει και την έναρξη εργασιών στο λιμάνι. Η πορεία των έργων στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου και Ερέτριας, έργα σημαντικά που βρίσκονται σε εξέλιξη και πως το νέο ΕΣΠΑ μπορεί να γίνει εργαλείο ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια…

«Το μεγάλο έργο του Ραπταίοι- Ν. Στύρα –Στύρα είναι έργο που χρηματοδοτείται απευθείας από το Υπουργείο Υποδομών. Αυτός ο δρόμος που τόσο τον περιμένουν οι συμπολίτες μας της Ν. Εύβοιας, αυτός ο δρόμος που τόσο ταλαιπωρήθηκε από τρεις εργολάβους που μπήκαν δε δούλεψαν, βγήκαν. Αυτός ο δρόμος που αποτελεί μία οφειλή της πολιτείας, του Κράτους, της Κυβέρνησης, της Περιφέρειας, των δήμων ξεκινάει και κατασκευάζεται» είπε ο κ. Σπανός και συνέχισε

«Ξεπεράστηκαν τα προβλήματα, εξασφαλίστηκε νέα χρηματοδότηση, επικαιροποιήθηκαν οι μελέτες, έγινε διαγωνισμός και πλέον υπάρχει ανάδοχος με μελέτες, με χρήματα ο οποίος μπήκε πολύ δυνατά και τη δεύτερη μέρα εργασιών που ήταν χτες έχει αναπτύξει ένα πολύ μεγάλο στόλο και προχωράει το έργο.

Γίνεται το Νότιο κομμάτι περίπου 7,5 χλμ δρόμου παρακάμπτει δύο οικισμούς Στύρα – Κάψαλα και είναι πολύ καλύτερη η νέα χάραξη, για ασφάλεια, ταχύτητα, οδική άνεση. Που πιστεύω περίπου σε ένα χρόνο που θα έχει ολοκληρωθεί και θα φέρει τη Νότια Εύβοια πιο κοντά στην Κεντρική και σε όλο το Νομό.»

Εκτός όμως από τα έργα υποδομών στις προτεραιότητες της Περιφερειακής Αρχής και η ανάδειξη πολιτιστικών χώρων και η δημιουργία χώρων πολιτισμού που θα φιλοξενούν διάφορες εκδηλώσεις. Στην Κάρυστο δημιουργείται ένας τέτοιος χώρος. Που κάνει τόσο το δήμαρχο Λευτέρη Ραβιόλο όσο και τους Καρυστινούς που το πληροφορήθηκαν, να χαμογελούν. Πρόκειται για το υπαίθριο και παραθαλάσσιο θέατρο 400 θέσεων.

«Να παρακολουθείς θέατρο και πίσω από τη σκηνή να βλέπεις το Νότιο Ευβοϊκό. Αμφιθεατρικά είναι πραγματικά ειδυλλιακό. Και φιλοδοξούμε να το παραδώσουμε εντός του καλοκαιριού και να το εγκαινιάσουμε στα τέλη καλοκαιριού με ότι αυτό σημαίνει για να το απολαύσουμε. Γίνεται μετά από παραχώρηση χώρου και μελέτη από το δήμο Καρύστου. Χρηματοδότηση και επίβλεψη κατασκευής από την Περιφέρεια. Μια συνεργασία που θα φέρει ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

Σύμφωνα με τον κ. Σπανό θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις και στην οδοποιία στην Κάρυστο. Θα βελτιωθεί το δίκτυο σύμφωνα με τον κ. Σπανό όπου έχει πάθει ζημιές.

Το Αλιευτικό Καταφύγιο στα Στύρα αποτελεί επίσης ένα έργο πνοής για την περιοχή. «Κάνουμε μία σοβαρή εργασία προστασίας η οποία ολοκληρώνεται μέσα στον Ιούλιο. Ο ΟΛΝΕ προχωράει γρήγορα τις μελέτες. Επιδιώκουμε να χρηματοδοτήσουμε και να κατασκευάσουμε εν τέλει τη μεταφορά του λιμανιού των Νέων Στύρων εκεί που είναι και το αλιευτικό. ‘Ένα έργο που θα αναβαθμίσει πάρα πολύ την περιοχή. Να δώσει άλλους όρους κυκλοφορίας, λειτουργίας κλπ.

Στο Δημο Κύμης-Αλιβερίου, επίσης υπάρχει σε εξέλιξη μία σειρά έργων. Αρχής γενομένης από το Φράγμα των Μανικίων –Σέτας που έχει προενταχθεί στο πρόγραμμα Α. ΤΡΙΤΣΗΣ ολοκληρώνονται οι μελέτες για να γίνει οριστική ένταξη του έργου για να δημοπρατηθεί. Ένα δύσκολο έργο όπως επεσήμανε ο Περιφερειάρχης.

Και μπορεί ο δρόμος Στόμιο-Πλατάνα να παραδόθηκε στην κυκλοφορία για τους θερινούς μήνες, δεν παύει να παραμένει εργοτάξιο, καθώς οι εργασίες αυτού του μεγάλου έργου δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα.

«Το έργο πέρα από τα προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει για θέματα ρευστότητας και οδήγησαν και στη διακοπή της συγκεκριμένης εργολαβίας, ωστόσο, κάναμε αυτά που υποσχεθήκαμε στους δημότες. Τώρα ανοίγει και δεν ξανακλείνει. Ο δρόμος άνοιξε και με ένα πολύ υψηλό επίπεδο ασφάλειας. Από την κάτω μεριά από τη θάλασσα έχουμε πλέον απόλυτη προστασία και από την πάνω, έχει γίνει ένα μεγάλο μέρος των έργων. Μένει φυσικά ο πλακοσκεπής φορέας. Οπότε. θα επαναδημοπρατήσουμε για το υπόλοιπο κομμάτι. Τέλη του έτους, αρχές του επομένου θα έχουμε νέο ανάδοχο, ελπίζω χωρίς να κλείνει εξ ολοκλήρου ο δρόμος και να ταλαιπωρεί.»

Ο κ. Σπανός στη συνέχεια της συνέντευξής αναφέρθηκε και στο έργο στην Πλατάνα. Επισημαίνοντας, ότι ολοκληρώθηκαν οι προσωρινές εργασίες που έχουν νοικοκυρέψει πολύ την κατάσταση αλλά το μεγάλο έργο των 7εκ που έχει βάλει η Περιφέρεια στο ταμείο ανάκαμψης, για την οδική ασφάλεια της Πλατάνας, σύντομα θα έχει και εργολάβο που θα μπει να δουλέψει. Και με τους κυματοθραύστες που γίνονται μέσα στη θάλασσα γίνεται αναφορά για οριστική προστασία του κρηπιδώματος.

«Οπότε, με αυτά τα δύο έργα το Στόμιο-Πλατάνα των 15 εκ από τις Δημόσιες Επενδύσεις και των 7εκ από το Ταμείο Ανάκαμψης, η παραλιακή ζώνη Στόμιο-Παραλία Πλατάνας θα έχει πλήρη και απόλυτη θωράκιση» είπε ο κ. Σπανός και συνέχισε με το επόμενο μεγάλο έργο που εκπονείται με χρήματα της Περιφέρειας και δεν είναι άλλο από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κύμης, στο οποίο την επίβλεψη των εργασιών έχει ο δήμος Κύμης –Αλιβερίου, δεν τίθεται θέμα σε ότι αφορά τη χρηματοδότηση για τη συνέχιση των εργασιών του.

Ένα νέο σχολείο ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τα νήπια στο Αλιβέρι. Η ανέγερση νέου Νηπιαγωγείου Αλιβερίου γίνεται με χρήματα που έχει εξασφαλίσει η Περιφέρεια Στερεάς. Με αφορμή αυτό, ο Περιφερειάρχης τόνισε μετά και το θέμα που έχει προκύψει με το νηπιαγωγείο του Καράβου, ότι μέσα από το νέο ΕΣΠΑ θα χρηματοδοτηθούν και άλλα νέα σχολεία.

«Σε ότι αφορά στη Σχολική Στέγη τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένα αρκετά υψηλό επίπεδο στην Περιφέρεια Στερεάς. Στην Εύβοια θα δουλέψουμε αρκετά νηπιαγωγεία, καθώς σε επίπεδο δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων υπάρχουν ακόμα ελλείψεις αλλά είναι πιο σημειακές και πιο συγκεκριμένες» είπε ο κ. Σπανός σημειώνοντας «στα δυο προηγούμενο ΕΣΠΑ όλοι οι δήμοι της Στερεάς εστίασαν και καλά έκαναν σε δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια. Και η Περιφέρεια σε αυτά αφοσιώθηκε. Τώρα που έχουμε λιγότερες ανάγκες αυτού του επιπέδου είναι το ΕΣΠΑ που μπορούμε να δουλέψουμε πολύ καλά τη στέγη της προσχολικής αγωγής.

Σε ότι αφορά στο Μυλωνοπούλειο Ίδρυμα, όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης κλήθηκαν να λύσουν μία φοβερά δύσκολη γραφειοκρατικά εξίσωση. «Το χρωστάμε στο Δεσπότη μας.Θα διαλυθεί η παλιά εργολαβία. Θα γίνει εκκαθάριση και θα μπορέσουμε να δημοπρατήσουμε το καινούριο έργο. Το οφείλουμε στην Μητρόπολη, το οφείλουμε στην περιοχή. Το Πνευματικό Κέντρο στα Περιβόλια τελειώνει» ανέφερε ο Περιφερειάρχης.

Τέλος, ο κ. Σπανός αναφέρθηκε στα έργα σε εξέλιξη της Περιφέρειας στο Δήμο Ερέτριας. Η παραλία Αμαρύνθου παραδόθηκε. «Ξεκινάμε την προσπάθεια για να συνεχίσουμε και να χρηματοδοτήσουμε και το υπόλοιπο κομμάτι. Στην Ερέτρια σύντομα παραδίδεται το Αρχαίο Θέατρο. Οι υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού με τη δική μας χρηματοδότηση ολοκληρώνουν τις εργασίες. Και αυτό θα προσθέσει στον τεράστιο πλούτο της Ερέτριας.

Με αφορμή την παρουσίαση του νέου ΕΣΠΑ που έγινε λίγη ώρα αργότερα στην Περιφέρεια, ο Περιφερειάρχης ανέφερε:

«Για πολλά χρόνια η Στερεά Ελλάδα είχε ένα ΕΣΠΑ πολύ φτωχό. Το τελευταίο μας πρόγραμμα ήταν 190 εκ. ευρώ. Πετύχαμε και σταματήσαμε αυτή τη διαχρονική αδικία. Εξασφαλίσαμε για την επόμενη 5ετία ένα Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 426εκ ευρώ. Υπερδιπλάσιο του προηγούμενου.

Μέσα από τους πόρους αυτούς να καλύψουμε ανάγκες και στόχους της κοινωνίας. Με ποιοτικό αποτέλεσμα. Κάθε ευρώ του ΕΣΠΑ να φτάσει και στο τελευταίο σπίτι Στερεοελλαδιτών προσθέτοντας στην ανάπτυξη και το κοινωνικό κράτος. Είναι δρόμοι,σχολεία, είναι κοινωνικές υποδομές, στήριξη της επιχειρηματικότητα, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κλπ. Μία προσδοκία αυτό το ΕΣΠΑ να μπορέσει να γίνει το εργαλείο ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια.»

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΑΝΗ ΣΠΑΝΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΦΗ ΝΤΙΝΗ

 

Στον αγώνα για την ανατροπή των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ και στην Εύβοια οι υποψήφιοι. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την περιοδεία του από την Εύβοια σήμερα. Στο πλευρό του και η υποψήφια βουλευτής Βανα Φρυγανιώτη η οποία δήλωσε:

«Στις 25 Ιούνη οι κάλπες θα είναι άδειες. Μένει να αποφασίσουμε αν θα τις γεμίσουμε με ελπίδα ή αν θα καταδικάσουμε το μέλλον των παιδιών μας.

Επιλέγουμε τη δημόσια υγεία, παιδεία, ενέργεια και νερό, έναντι της εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων.

Ας αντιμετωπίσουμε τον φόβο που καλλιέργησε το σύστημα και τότε...

θα τα καταφέρουμε!»

 351124036 800598818254026 8076172223785490617 n

351320703 768745028070898 1885166333703583064 n

Τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2023, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, μετέβη στο Γυμνάσιο Ν. Προκοπίου, όπου προέστη στον τελεσθέντα Αγιασμό μετονομασίας του Γυμνασίου σε «Γυμνάσιο Προκοπίου - Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος».

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν στο Σχολείο ο Εφημέριος της Ενορίας, Πρωτοπρεσβ. Δημήτριος Πατεράκης, ο Διευθυντής κ. Γεώργιος Καστριώτης, ο σύλλογος διδασκόντων, ολόκληρη η μαθητική κοινότητα και σύσσωμος ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων.

Μετά τον Αγιασμό, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε την σχολική κοινότητα για την πρόσκλησή τους, επαίνεσε όσους συνέβαλαν στην μετονομασία του Σχολείου, προέτρεψε τα παιδιά, να έχουν παράδειγμά τους τον Όσιο Ιωάννη και ευχήθηκε να έχουν καλή πρόοδο στις ερχόμενες εξετάσεις αλλά και στην ζωή τους.

Ο Διευθυντής, κατόπιν, στην προσφώνηση που απηύθυνε κατά την έναρξη της εκδήλωσης επί τη μετονομασία του σχολείου ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την ολόθερμη ανταπόκρισή του στην πρόσκληση της διεύθυνσης και του συλλόγου καθηγητών του Γυμνασίου και αναφέρθηκε με έμφαση μεταξύ άλλων και στη διαχρονική ηθική και υλική υποστήριξη που προσφέρει απλόχερα η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος διά του Ευαγούς Ιδρύματος «Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος» προς το Σχολείο, όταν παρίσταται κάποια ανάγκη.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε εκδήλωση μνήμης, με αφορμή την έλευση του τιμίου σκηνώματος του Οσίου Ιωάννου στην Εύβοια. Μαθητές παρουσίασαν τα πανελλαδικά και ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν στο Σχολείο κατά τα τελευταία σχολικά έτη καθώς και τους διαγωνισμούς, στους οποίους συμμετείχαν οι μαθητές. Αμέσως μετά παρουσιάσθηκε θεατρικό δρώμενο από τη ζωή του Οσίου και η χορωδία του Σχολείου ερμήνευσε παραδοσιακά τραγούδια της Καππαδοκίας με την συνοδεία του καθηγητή κ. Δημητρίου Τζιμώκα στο σαντούρι και του μουσικού κ. Ανδρέα Σκάνδαλου στο κανονάκι και στον νταϊρέ.

Κατά την αποχώρησή του ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε την καλαίσθητη καινούργια πινακίδα στην πρόσοψη του Γυμνασίου Προκοπίου - Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος, την οποία φιλοτέχνησε αφιλοκερδώς ο αγιογράφος κ. Δημήτριος Βερνέζος.

IMX 29.5.2023 002

IMX 29.5.2023 003

IMX 29.5.2023 004

IMX 29.5.2023 007

IMX 29.5.2023 006

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Ένας δραστήριος σύλλογος, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Κριεζώτης» στα Κριεζά διοργανώνει το βράδυ της Κυριακής 4 Ιουνίου μεγάλο πανήγυρι στα Κριεζά με τους Θανάση Γλυκό, Σοφία Αντωνοπούλου και Γιώργο Πιλάτη στο βιολί. Μετά τις 10 το βράδυ, σας περιμένουν στην Πλατεία Αγίας Τριάδας στα Κριεζά για ένα ξέφρενο γλέντι. Να σημειωθεί ότι θα προηγηθεί πανηγυρικός εσπερινός στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος.

Μία μεγάλη γιορτή στήνεται απόψε στο Μετόχι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου από το Σύλλογο Γιορτής Κερασιού με ζωντανή μουσική και εκπλήξεις! Ετοιμάζουν ολονύχτιο γλέντι με Μαρία Νομικού και Έλενα Χαραμή. Στην τελική ευθεία βρίσκονται με τις ετοιμασίες και σας περιμένουν όλοι για ένα ξέφρενο γλέντι.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Προϊστάμενος της ΕΥΔΕΠ Κωνσταντίνος Λέμας και στελέχη της Διαχειριστικής αρχής παρουσίασαν την Παρασκευή 02 Ιουνίου 2023, το νέο Περιφερειακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2021-2027» στους κοινωνικούς εταίρους της Π.Ε. Εύβοιας.

Παρόντες στην ενημερωτική συνάντηση ήταν μεταξύ άλλων ο πρώην Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σίμος Κεδίκογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών – Επικοινωνιών Δημήτρης Βουρδάνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας - Εξωστρέφειας Βαγγέλης Κούκουζας, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Παιδείας Κώστας Γαλάνης, ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Τάσος Βελισσαρίου και Περιφερειακοί σύμβουλοι.

Συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν επίσης, οι Δήμαρχοι Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, Ερέτριας Ιωάννης Δημητρόπουλος, Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης, Διρφύων – Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς, Σκύρου Γιώργος Μαυρίκος, Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος, ο Αντιδήμαρχος Έργων Δήμου Κύμης – Αλιβερίου Νίκος Μπαράκος και εκπρόσωποι αρχών και φορέων του τόπου.

Κατά την προηγούμενη περίοδο, παρά τον εξαιρετικά μικρό προϋπολογισμό του προγράμματος, χρηματοδοτήθηκαν και υλοποιήθηκαν κρίσιμα και εμβληματικά έργα και δράσεις. Κορυφαία εξ' αυτών, το Νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας πουολοκληρώθηκε και λειτούργησε στην πιο κρίσιμη χρονική στιγμή, στην κορύφωση της πανδημίας. Ακόμη, με πόρους από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας άνοιξε τις πύλες του το Μουσείο Αρέθουσας, κατασκευάζεται το Μουσικό Σχολείο Χαλκίδας και ολοκληρώνεται η επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην πόλη της Χαλκίδας. 

Ακολούθως, παρουσιάστηκε ο προγραμματισμός των προσκλήσεων ένταξης έργων και δράσεων στο νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027, συνολικού ύψους 426 εκατ. ευρώ και αναλύθηκε η μεθοδολογία αξιολόγησης των προτεινόμενων προς ένταξη έργων.

Ανοίχθηκε διεξοδική συζήτηση για τα έργα και τις παρεμβάσεις που έχει μεγαλύτερη ανάγκη η Εύβοια και πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην ωρίμανσή τους. Επισημάνθηκε δε η ξεκάθαρη στόχευση στην υποστήριξη -με τη δέσμευση περισσότερων πόρων από την Τεχνική Βοήθεια- όσων φορέων αδυνατούν να εκπονήσουν τις αναγκαίες μελέτες για να εντάξουν έργα στο νέο ΕΣΠΑ.

«Ευχαριστούμε τους συμμάχους μας για την ανάπτυξη της Εύβοιας, τους δημάρχους και τους εκπροσώπους φορέων του τόπου για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα για την παρουσίαση του νέου ΕΣΠΑ 2021 – 2027», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε:

«Προσφέραμε εμβληματικές υποδομές Υγείας, Παιδείας και Πολιτισμού, μέσα από το ΕΣΠΑ που ολοκληρώνεται.Συνεχίζουμε μαζί, δουλεύουμε συνεργατικά για να πιάσει τόπο και το νέο υπερδιπλάσιο ΕΣΠΑ. Πρέπει να αξιοποιηθεί σωστά κάθε ευρώ, για να επουλωθούν ουλές δεκαετιών και να διευρυνθούν οι προοπτικές ανάπτυξης του τόπου μας».

espa3xlk

Η δημοτική κίνηση «Άμεσα» με υποψήφιο Δήμαρχο Χαλκιδεώ το Γιώργο Σπύρου συνεχίζει την ανακοίνωση υποψηφιοτήτων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων. Σήμερα το πρωί ανακοίνωσε την Πόλυ Μπρούζου, την Αναστασία Ντεγιάννη και το Γιώργο Πανουργιά.

  • Καλλιόπη (Πόλυ) Μπρούζου

Η Πόλυ Μπρούζου σπούδασε Διακόσμηση Εσωτερικού Χώρου και Παιδαγωγικά και εντάχθηκε στην Ειδική Αγωγή με Μεταπτυχιακό. Σήμερα εργάζεται στα Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Χαλκίδας ως μόνιμη εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής και παράλληλα είναι εκπαιδεύτρια διακόσμησης στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Είναι σύζυγος του εκλιπόντος Κώστα Σφύρλα και έχει δυο παιδιά. Έχει καταγωγή από Βασιλικό και Χαλκίδα.

  • Αναστασία Ντεγιάννη

Η Αναστασία Ντεγιάννη γεννήθηκε και ζει στη Χαλκίδα. Είναι κόρη του Λευτέρη και της Φιλίτσας Ντεγιάννη. Έχει τελειώσει τις σπουδές της στην Μ. Βρετανία στο πανεπιστήμιο του Bedfordshire, με πτυχίο BSc Business Systems & Ψυχολογίας και εργάστηκε στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα και από το 2012 μέχρι σήμερα είναι ελεύθερος επαγγελματίας με συνέταιρο τον αδελφό της Γιάννη Ντεγιάννη, στην εταιρία Woodwork Ντεγιάννης.

  • Γιώργος Πανουργιάς

Ο Γιώργος Πανουργιάς είναι συνταξιούχος Τραπεζικός Υπάλληλος. Παντρεμένος με την Νηπιαγωγό Κατερίνα Στεργιούλη και έχουν αποκτήσει δύο γιους. Τον Νίκο που είναι γυμναστής της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου και τον Δημήτρη, ο οποίος σπούδασε πληροφορική και σήμερα εργάζεται σε μεγάλη ιδιωτική επιχείρηση.

Είναι κάτοικος της περιοχής Κανήθου Χαλκίδας.

Θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες ανακοινώσεις κι άλλων υποψηφιοτήτων.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ Ε.Ο. ΡΑΠΤΑΙΟΙ – Ν. ΣΤΥΡΑ – ΣΤΥΡΑ

Ξεκίνησε και η κατασκευή υπαίθριου θεάτρου Καρύστου

Ολοκληρώνονται οι εργασίες στο αλιευτικό καταφύγιο Νέων Στύρων

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη 01 Ιουνίου 2023, περιοδεία στη νότια Εύβοια, με αφορμή την εγκατάσταση εργολάβου και την έναρξη εργασιών για την ολοκλήρωση κατασκευής της οδού Ραπταίοι – Νέα Στύρα – Στύρα.

Παρόντες ήταν ο Βουλευτής ΝΔ Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης, ο Δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος και ευρύ κλιμάκιο αιρετών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αποτελούμενο από τους Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Εύβοιας Γιώργο Κελαϊδίτη, Μεταφορών – Επικοινωνιών Δημήτρη Βουρδάνο, Επιχειρηματικότητας - Εξωστρέφειας Βαγγέλη Κούκουζα, τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Παιδείας Κώστα Γαλάνη, τον Πρόεδρο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Τάσο Βελισσαρίου και την Περιφερειακή Σύμβουλο Άννα Καρύκα.

Στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας προχώρησαν σε ενημέρωση για τα χαρακτηριστικά του έργου και το χρονοδιάγραμμα των εργασιών. Υπενθυμίζεται ότι το αρχικό έργο δημοπρατήθηκε το 2005, αλλά δεν ολοκληρώθηκε, λόγω της αδυναμίας των διαδοχικών αναδόχων, αλλά και λόγω γεωλογικών, ιδιοκτησιακών, αρχαιολογικών και άλλων προβλημάτων.

Προκειμένου να αποπερατωθεί, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προχώρησε τις απαιτούμενες και χρονοβόρες τροποποιήσεις μελετών κλπ. Ζητήθηκε και εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υποδομών, η αύξηση του προϋπολογισμού του συνολικού έργου. Έτσι κατέστη εφικτή η επαναδημοπράτηση και επανεκκίνηση του έργου, προϋπολογισμού 12.000.000 ευρώ.

Ακολούθησε επίσκεψη:

  • Στα Νέα Στύρα, όπου προχωρούν οι εργασίες βελτίωσης του αλιευτικού καταφυγίου. Μέχρι σήμερα έχει κατασκευαστεί το σύνολο των τεχνητών ογκολίθων και τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει η πόντισή τους. Αναμένεται η ολοκλήρωση του έργου εντός καλοκαιριού.
  • Στην Κάρυστο, όπου ξεκίνησαν οι εργασίες για τη δημιουργία υπαίθριου παραθαλάσσιου Θεάτρου. Πρόκειται για έργο αρχικού προϋπολογισμού 636.900 ευρώ, το οποίο συμφωνήθηκε μεταξύ του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού και του Δημάρχου Λευτέρη Ραβιόλου τον Ιούνιο του 2021, ξεκίνησε μετά από δύο μόλις χρόνια και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Αυγούστου!

Μετά την επίβλεψη των εργασιών, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στο Δημαρχείο Καρύστου με τη συμμετοχή Αντιδημάρχων και Δημοτικών συμβούλων. Συζητήθηκε η πορεία όσων έργων είναι σε εξέλιξη και ο βαθμός προετοιμασίας νέων έργων και παρεμβάσεων στα όρια του Δήμου Καρύστου.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Ξεπεράσαμε εμπόδια που κρατούσαν καθηλωμένο τον τόπο μας, την Καρυστία, από το 2005 και σήμερα ξεκινήσαμε πάλι τις εργασίες για την ολοκλήρωση του νότιου οδικού άξονα της Εύβοιας. Η κατασκευή του οδικού τμήματος Ραπταίοι – Ν. Στύρα – Στύρα, προϋπολογισμού 12.000.000 ευρώ, ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την ταχύτατη ανάπτυξη της Καρυστίας.

»Επιβλέψαμε επίσης τις εργασίες στον προσήνεμο μόλο του αλιευτικού καταφυγίου Νέων Στύρων, που θα ολοκληρωθούν εντός του καλοκαιριού και ξεκινήσαμε την κατασκευή υπαίθριου θεάτρου στην Κάρυστο παρά θιν’ αλός! Ένα πολιτιστικό έργο που ανυπομονούμε να το παραδώσουμε και να το χαρούμε όλοι μαζί!»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης τόνισε: «Ο οδικός χάρτης προς την νότια Εύβοια αλλάζει. Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για την άρση της απομόνωσης της Καρυστίας από τα κεντρικά οδικά δίκτυα, μετράει πλέον αντίστροφα περνώντας με ταχείς ρυθμούς στην εκτέλεση του μεγάλου οδικού έργου που θα συνδέσει τα Στύρα με το Πόρτο Λάφια.  Δουλειά μας πέραν της απρόσκοπτης ολοκλήρωσης των εργασιών που θα μας επιτρέψουν την παράδοση του νέου οδικού άξονα εντός του 2024, η ωρίμανση των αναγκαίων μελετών του τμήματος Ραπταίοι-Στύρα προκειμένου να τεθεί σε ορίζοντα υλοποίησης το σύνολο του σπουδαίου αυτού έργου.

»Η σημερινή όμως πρώτη μέρα του καλοκαιριού συμπεριλαμβάνει και μια πολύχρωμη πινελιά, με αρκετή δόση γαλάζιου.  Και συγκεκριμένα στην ανατολική πλευρά της παραλίας Καρύστου, όπου γεννιέται σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης το ανοιχτό θεατράκι της Καρύστου σε απόλυτη αρμονία με την ιστορία και το φυσικό κάλλος του τόπου».Α

Το Πρόγραμμα για τις ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ αφιερωμένες στα 90 ΧΡΟΝΙΑ από την ίδρυση του.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ 09 10.06.2023

Σελίδα 1 από 926

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr