bannernew6

f spanos

spyrou

                                           

Τελευταία Νέα

Η κακοκαιρία «ΕΛΙΑ» πλήττει από τις βραδινές ώρες την Εύβοια. Συγκεκριμένα στο δήμο Μαντουδιου-Λίμνης –Αγίας Άννας σύμφωνα με όσα μας είπε πριν από λίγο ο δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης τόσο νερό δεν έπεσε ούτε στην κακοκαιρία DANIEL.

«Είναι πολλά τα προβλήματα. Μία λίμνη όλος ο δήμος. Σε Ροβιές και Μετόχι υπερχείλισαν τα ποτάμια και πλημμύρισαν σπίτια. Βρέχει καταρρακτωδώς. Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση» δήλωσε πριν από λίγο στο eviakosmos.gr ο δήμαρχος.

Στο μεταξύ σημειώθηκαν κατολισθήσεις στο Δερβένι με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος. Προληπτικά και επειδή φοβούνται για υπερχείλιση των ποταμών διεκόπη η κυκλοφορία από Ψαχνά προς Προκόπι. Την ίδια ώρα προβλήματα υπάρχουν και στη Χαλκίδα και την Ερέτρια με πλημμυρισμένους δρόμους.

Ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών «Η Μέδουσα» , διοργανώνει το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023, στις 6μ.μ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 1ου Δημοτικού σχολείου Ερέτριας, επιστημονική ημερίδα με θέμα :

«Πεζονήσι, η Ιστορία, το Όραμα, ο Αγώνας, η Αξιοποίηση»

Η επιστημονική ομάδα που θα συμμετάσχει, καθώς και τα θέματα της ομιλίας τους είναι:

Μαρία Καραμανώφ, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος & Βιωσιμότητος, Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ε.τ.

Θέμα: Βιώσιμη Ανάπτυξη του Πεζονησιού: Προϋποθέσεις και όρια.

Νικόλαος Ι. Κόλλιας

Δικηγόρος LLM Πανεπιστημίου Χαϊδελβέργης

Θέμα: Πεζονήσι : Μύθοι και νομική πραγματικότητα

Κωνσταντίνος Ντάφλος, Αν.Καθηγητής στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ., Εικαστικός νέων μέσων & γλυπτικής ΑΣΚΤ

Θέμα: Πρακτικές συμπερίληψης κοινωνικής τοποθεσίας στις τακτικές σχεδιασμού δημόσιου χώρου.

Ήρθε η στιγμή να μιλήσουμε για το μέλλον του.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Παρακαλούμε ενημερώστε για τη παρουσία σας.

Η απερχόμενη δήμαρχος κατεβάζει και άλλο τον πήχη της προεκλογικής αντιπαράθεσης και με μια κατάπτυστη ανακοίνωση επιχειρεί να με σπιλώσει με ένα δημόσιο έγγραφο που όπως η ίδια αναφέρει εκδόθηκε πριν λίγες ημέρες και αφορά στο σπίτι μου.

Το έγγραφο αυτό δεν μου έχει επιδοθεί και επομένως αγνοώ το περιεχόμενο του, ενώ ταυτόχρονα αυτή φέρεται ότι το γνωρίζει μέσω της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Χαλκιδέων, στον οποίο δημαρχεύει.

Όταν αποφασίσουν να μου το κοινοποιήσουν, θα απαντήσω συγκεκριμένα και επί της ουσίας στη λάσπη, όπως αρμόζει.

Κρίνοντας όμως από τους παραπάνω χειρισμούς, δικαιούμαι να υποθέσω ότι πρόκειται καθαρά για δική της μεθόδευση.

Επισημαίνω όμως και τα εξής ψιλά για αυτή γράμματα:

          1.       Οι υπηρεσίες του Δήμου δεν της ανήκουν, αλλά ανήκουν στους δημότες. Αν ήθελε λοιπόν να λάβει γνώση και να κάνει νόμιμη χρήση ενός τέτοιου εγγράφου, μιας ατομικής διοικητικής πράξης που αφορά τρίτον, θα έπρεπε προηγουμένως να κάνει αίτηση όπως κάθε πολίτης στην υπηρεσία και αυτή η αίτηση θα έπρεπε να απορριφθεί ελλείψει εννόμου συμφέροντος και λόγω προστασίας προσωπικών δεδομένων. Ας εξηγήσει λοιπόν πριν από οποιαδήποτε συζήτηση ουσίας, τον τρόπο και τον λόγο γνώσης αυτών, τα οποία αναφέρει στο δελτίο τύπου που αυτή εξέδωσε.

          2.       Η προϊσταμένη της υπηρεσίας δόμησης ή της χορήγησε η ίδια το έγγραφο, οπότε διέπραξε παράβαση καθήκοντος και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου ή το έκανε κάποιος υφιστάμενός της, οπότε θα πρέπει να διαταχθεί ΑΜΕΣΑ Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να εντοπιστεί ο δράστης. Ο υπεύθυνος προστασίας προσωπικών δεδομένων του δήμου κος Μαυρίκης ακούει; Φυσικά η ίδια η δήμαρχος είναι σε κάθε περίπτωση έκθετη ως ηθική αυτουργός και θα ελεγχθεί ποινικά για τις πράξεις της.

          3.       Η αδυναμία της να καταλάβει το μέγεθος και το αυταπόδεικτο του εγκλήματος που διέπραξε, υποδηλώνει με τον πιο γλαφυρό τρόπο την ιδιοκτησιακή της αντίληψη για το δήμο και ότι ο αυταρχισμός της είναι τόσο βαθύς, που η ίδια αδυνατεί να τον αντιληφθεί και επομένως αδυνατεί να προφυλαχτεί από τη φύση της.

          4.       Είναι η ίδια αντίληψη που την οδήγησε στη σοκαριστική, ακόμα και για τους στενούς της συνεργάτες, εισαγωγή ξανά στο προσκήνιο και στην επιβολή του άρχοντα των σκουπιδιών και της λυματολάσπης, Καθαροσπόρη, με τον πιο κυνικό τρόπο.

          5.       Εμείς επιμένουμε στο γήπεδο της αυτοδιοίκησης και θέλουμε να μας εξηγήσει η απερχομένη, γιατί στοιχίζουν τόσο πολύ τα μεταφορικά των σκουπιδιών που ανέθεσε παράνομα και χωρίς διαγωνισμό. Γιατί συνεχίζει να πληρώνει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο, με διαταγές πληρωμής που εκδίδουν ημέτεροι δικηγόροι υπέρ ημετέρων προμηθευτών για αμφίβολες προμήθειες που γίνονται χωρίς διαφάνεια και νόμιμους τύπους.

Και φυσικά επειδή δεν ευελπιστούμε σε κάποια απάντηση, δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά να λογοδοτήσει στα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα.                                                                                        

Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί για πολλούς ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος που τα τελευταία δέκα χρόνια άλλαξε προς το καλύτερο την εικόνα του δήμου, διεκδικώντας όσα περισσότερα και συμβάλλοντας στην πολυεπίπεδη ανάπτυξη της Καρυστίας.

Όλα αυτά τα χρόνια έτρεξε στα Υπουργεία, στην Περιφέρεια και όπου χρειάστηκε προκειμένου να εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις για έργα υποδομής και όχι μόνο. Έχοντας καταφέρει μαζί με συλλόγους και φορείς να κάνει την Καρυστία αγαπημένο τουριστικό προορισμό εντός και εκτός Ελλάδας συνεχίζει δυναμικά με σχέδιο και όραμα για το Δήμο Καρύστου.

Στα δύσκολα κατάφερε με τους συνεργάτες αλλά και τους δημότες που τον εμπιστεύονται όλα αυτά τα χρόνια να τα ξεπεράσουν. Την ίδια ώρα στο πλευρό των συνανθρώπων που έχουν ανάγκη με το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Σε ότι αφορά στην κατασκευή αιολικών πάρκων πολλές φορές έχει υψώσει το ανάστημα του μιλώντας για κορεσμό της Καρυστίας τόσο στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και σε συγκεντρώσεις, όπως αυτή, που πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα.

Και το σημαντικότερο, με μία σειρά ουσιαστικών παρεμβάσεων η Καρυστία έγινε πόλος έλξης επενδυτών που ήδη έχουν ξεκινήσει να δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Παρακάτω μερικά από αυτά που επισημαίνει ο κ. Ραβιόλος ο οποίος με μία δυνατή ομάδα θα είναι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές.

Κάναμε Πράξη

 • Σχεδιάσμος, μελέτη και αδειοδότηση της κτιριακής κατασκευής της μονάδας τεχνητού νεφρού και της επέκτασης του Νοσοκομείου μας !
 • -Κατασκευή βιολογικού καθαρισμού Στύρων και δικτύου αποχέτευσης.
 • -Εκσυγχρονισμός Βιολογικού καθαρισμού Καρύστου.
 • -Ανάπλαση παραλιακού μετώπου Μαρμαρίου & Εξασφάλιση χρηματοδότησης για την βελτίωση και ανάπλαση του υπόλοιπου παραλιακού τμήματος, Ανατολικά και Δυτικά έως το λιμάνι.
 • -Κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων Καρύστου και Μεσοχωρίων
 • -Κατασκευή παιδικών χαρών σε όλο τον Δήμο μας.
 • -Τοποθετήση και αντικατάσταση των φωτιστικών σε όλον τον Δήμο μας με φωτιστικά LED.
 • -Ασφαλτοστρώση μεγάλων τμήματων δημοτικών οδών και βελτίωση της αγροτικής οδοποιία σε όλα τα χωριά μας.
 • -Ολοκληρώθηκε η διαμόρφωση εισόδου λόφου Αγ. Κωνσταντίνου στα Νέα Στύρα.
 • -Βελτιώθηκε το δίκτυο ύδρευσης σε όλον τον Καφηρέα
 • -Κατασκευάστηκαν τεχνικά έργα στα περισσότερα χωριά μας.
 • -Πετύχαμε το όνειρο της διασύνδεσης του Δήμου μας με τις Κυκλάδες , δίνοντας έτσι μια μεγάλη δυνατότητα τουριστικής και εμπορικής ανάπτυξης
 • -Σχεδιάσαμε την προσέλκυση νέων επενδυτών. Ήδη μεγάλες επενδύσεις δρομολογούνται.
 • -Ξεκίνησαν εκπαιδευτικές εκδρομές προς τον Δήμο μας καθ’όλη τη διάρκεια της ακαδημαϊκής περιόδου σε επισκέψιμα αιολικά πάρκα.
 • -Δημιουργία υπαίθριου θεάτρου με χρηματοδότηση της Περιφέρειας.
 • -Ανάδειξη ρωμαικου Μαυσωλείου στην Κάρυστο.
 • -Βελτίωση πρόσβασης προς τα Δρακόσπιτα και προς την Αγ. Τριάδα Στύρων

 

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΤΥΡΩΝ

ΘΕΑΤΡΑΚΙ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

ΥΔΡΕΥΣΗ ΚΑΦΗΡΕΑΣ

Δήμαρχος «πρότυπο» ο Γιώργος Τσαπουρνιώτης όλα αυτά τα χρόνια πάλεψε για να κάνει έργο στον τόπο του. Και κατάφερε ότι δεν είχαν κάνει άλλοι χρόνια πριν. Αξιοποίησε μελέτες που βρήκε στα συρτάρια αφού πρώτα τις επικαιροποίησε ενώ έτρεξε για εργαλεία χρηματοδότησης με τις πόρτες σε όλα τα Υπουργεία να είναι ανοιχτές όπως και στην Περιφέρεια.

Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα και παρά τις καταστροφές που έπληξαν το δήμο με αποκορύφωμα την μεγάλη πυρκαγιά στάθηκε όρθιος και συνέχισε να διεκδικεί λαμβάνοντας όσα περισσότερα μπορούσε για το δήμο του. Με πρόγραμμα, όραμα αλλά πάνω απ’ όλα μεράκι και αγάπη για τον τόπο του.

Διεκδίκησε και πήρε πολλά περισσότερα. Και σήμερα είναι περήφανος για όσα έχει κάνει δηλώνοντας ότι το πρόγραμμα του για μια ακόμα θητεία είναι κοστολογημένο και υλοποιήσιμο.

Έργο καθημερινό όλα αυτά τα χρόνια κανείς δε θα μπορούσε να χρεώσει στο Γιώργο Τσαπουρνιώτη «προεκλογικά» έργα για ψηφοθηρία. Ο ίδιος έχει αποδείξει εδώ και τέσσερα χρόνια ποιος είναι… Δήμαρχος των έργων και όχι των λόγων!

«Επισκευάζεται το Πνευματικό Κέντρο και το ιατρείο της Κοινότητας της Βλαχιάς!!! Συνεχίζουμε με την επισκευή του Δημοτικού Σχολείου του Κοτσικιά και του αγροτικού ιατρείου της Κερασιάς» έγραψε σήμερα στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb, περήφανος πάντα για όσα κάνει για τον τόπο του.

Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους. Το χαμογελαστό κορίτσι όλο ζωντάνια, η αισθητικός Ιωάννα Κιαπέκου, ιδιοκτήτρια του κέντρου αισθητικής «Nails Boutique», στη Χαλκίδα δεν είναι πια μαζί μας. Μία δυναμική γυναίκα, άριστη επαγγελματίας μα πάνω από όλα λατρεμένη μανούλα, έφυγε σήμερα το απόγευμα από κοντά μας μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 50 ετών, σκορπώντας μόνο θλίψη και ερωτηματικά… Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη! Παντρεμένη με τον Παντελη Μυωτέρη είχαν αποκτησει μαζί μία κόρη την Έλενα που είναι φοιτήτρια. Το τελευταίο αντίο στην Ιωάννα θα πουν την Τετάρτη στις 5 το απόγευμα, συγγενείς και φίλοι στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου (παλιο νεκροταφείο Χαλκίδας). Η σωρός θα βρίσκεται στην εκκλησία απο τις 4μ.μ.  

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μέγα πλήθος, μέγα πάθος στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φανή Σπανού, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 στην πόλη της Λαμίας. Το Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, χωρητικότητας 550 ατόμων, αποδείχθηκε μικρό και εκατοντάδες πολίτες έμειναν στον εξωτερικό χώρο, όπου είχαν τοποθετηθεί ειδικές οθόνες για να μπορέσουν όλοι να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του προγράμματος και των υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων της παράταξης: «Επιμένουμε στην Καρδιά της Ελλάδας».

Παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα, του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ιωάννη Οικονόμου, των Βουλευτών Φθιώτιδας – ΝΔ Γιώργου Κοτρωνιά, Εύβοιας – ΝΔ Σίμου Κεδίκογλου, Ευρυτανίας - ΝΔ Τζίνας Οικονόμου, του πρώην Υφυπουργού Υγείας Θανάση Γιαννόπουλου, του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου, πρώην Βουλευτών, των Προέδρων του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας Θανάση Κυρίτση, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Στερεάς Αθανάσιου Λυκόπουλου, του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας Αθανάσιου Μακρυγιάννη και άλλων εκπροσώπων αρχών και φορέων του τόπου, ο Φάνης Σπανός ευχαρίστησε «κάθε μία και κάθε έναν από εσάς που γεμίσατε ασφυκτικά το Δημοτικό Θέατρο Λαμίας για να δώσετε δύναμη στην προσπάθειά μας! Η παρουσία σας, η φωνή και η αγκαλιά σας, τα χέρια που σφίγγουμε, τα βλέμματα μας που συναντιούνται λένε πολλά. Λένε το πώς ζήσαμε και το τι μοιραστήκαμε αυτά τα τέσσερα χρόνια εδώ, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας», όπως είπε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και κάλεσε άπαντες: «Σε μια περιήγηση στον χώρο και τον χρόνο του τόπου μας, σε όσα ζήσαμε, σε όσα μαζί δημιουργήσαμε!»

Αναφέρθηκε πρωτίστως στις παρεμβάσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Υγεία και τόνισε: «Προχωρήσαμε στην επέκταση του Νοσοκομείου Λαμίας, αλλά και την ανέγερση του Νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας, που παραδόθηκε στην πιο κρίσιμη στιγμή της πανδημίας. Αναβαθμίσαμε όλα σχεδόν τα Κέντρα Υγείας της Στερεάς Ελλάδας! Παρείχαμε μέσα από το ΕΣΠΑ μας εξοπλισμό και επικουρικό προσωπικό και στα 8 νοσοκομεία μας! Και φυσικά διεκδικήσαμε και διεκδικούμε καλύτερη στελέχωση στις μονάδες υγείας του τόπου μας».

«Όλα είναι δρόμος» σχολίασε και απαρίθμησε τα ακόλουθα οδικά έργα που αποτελούσαν διεκδικήσεις ετών και είναι πλέον στο στάδιο της υλοποίησης: «Το νότιο τμήμα του Ε65 ολοκληρώνεται. Ήδη παραδόθηκε το πρώτο τμήμα έως το Λιανοκλάδι! Έχουν ήδη υπογραφεί από το Υπουργείο Υποδομών οι συμβάσεις κατασκευής και ξεκινούν τα δύο κορυφαίας στρατηγικής σημασίας έργα του τόπου μας! Το τμήμα “Άμφισσα – Μπράλος” του διαγώνιου οδικού άξονα Φωκίδας και η “Παράκαμψη Χαλκίδας – Νέας Αρτάκης – Ψαχνών”! Και βρίσκεται πλέον σε διαδικασία δημοπράτησης το τμήμα από τέλος “Παράκαμψης Μακρακώμης” ως τη σήραγγα “Παύλου Μπακογιάννη” στον άξονα Λαμία – Καρπενήσι!

Δίπλα στους εμβληματικούς μας άξονες, κρίσιμα και χρήσιμα έργα για την οδική ασφάλεια και την προσβασιμότητα υλοποιούνται ή ολοκληρώθηκαν στη Στερεά Ελλάδα! Και την επόμενη μέρα προχωρούν οι παρακάμψεις στους άξονες της κεντρικής και νότιας Εύβοιας, οι προσβάσεις στον Δομοκό και το “Δερβενοχώρια – Ελευσίνα”! Το “Τσακόρεμα” της Φωκίδας και η πρόσβαση με άσφαλτο σε όλα τα χωριά της Ευρυτανίας!

»Την ίδια ώρα, οκτώ νέα λιμάνια ολοκληρώνονται στην Στερεά Ελλάδα! Άγιος Κωνσταντίνος, Αρκίτσα, Γλύφα, Αχλάδι, Μαντούδι, Αγία Άννα, Λιχάδα, Ιτέα! Και επιπλέον το λιμάνι της Στυλίδας που ολοκληρώσαμε τις μελέτες και εντάσσεται στο Ταμείο Ανάκαμψης. Ακολουθεί ως στρατηγικός στόχος ο νέος εμπορικός λιμένας Χαλκίδας στη βοιωτική ακτή της πόλης! Δίπλα σε αυτά, αναπτύσσεται ταχύτατα το δίκτυο υδατοδρομίων σε όλες τις ακτές μας, αλλά και στη λίμνη των Κρεμαστών».

Ακολούθως, απαρίθμησε σειρά έργων εντός πόλεων. «Πλέον εμβληματικό και με διασφαλισμένη χρηματοδότηση που ξεκινά δυναμικά -τόνισε- είναι η ανάπλαση της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας. Λίγο πιο δίπλα, ολοκληρώνεται με πόρους της Περιφέρειας το κλειστό Δημοτικό κολυμβητήριο Λαμίας, αλλά και το Εκκλησιαστικό Μουσείο της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας, ένα πραγματικό στολίδι σύμβολο της πίστης, της Ιστορίας, του Πολιτισμού μας.

»Η Δημοτική Αγορά Χαλκίδας, όπου η συγχρηματοδότηση της Περιφέρειας αποτέλεσε το έναυσμα για αυτό το κορυφαίο έργο που σήμερα ολοκληρώνεται για να πάρει σειρά ο ιστορικός Δημόκριτος! Αλλά και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο στην Αλίαρτο που κατασκευάζεται για να αποτελέσει ισχυρό πνεύμονα τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην αγροτική μας παραγωγή!

Μέσα από τις δράσεις Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που χρηματοδοτεί το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας σε Λαμία, Χαλκίδα, Θήβα και Λιβαδειά, δεκάδες μικρά και μεγάλα έργα γίνονται πράξη. Στις ίδιες πόλεις, αλλά και στην Άμφισσα και το Καρπενήσι ολοκληρώνεται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας το δίκτυο φυσικού αέριου, που θα προσφέρει οικονομική ανακούφιση στα νοικοκυριά και καθαρότερη ατμόσφαιρα στην πόλη μας.» 

Ανέφερε ακόμη: «Στον Δήμο Δομοκού δημοπρατήθηκε το Φράγμα Δομοκού, και προχωρούμε το φράγμα Σέττα – Μανίκια, ώστε να δώσουμε άφθονο και καλής ποιότητας πόσιμο νερό σε δεκάδες χωριά!

Πολλές είναι και οι αστικές αναπλάσεις που ολοκληρώθηκαν ή ξεκινούν στις πόλεις μας, Μακρακώμη, Σπερχειάδα, Ελάτεια, Αμφίκλεια, Στυλίδα, Νέα Αρτάκη, Μαρμάρι, Λίμνη, Αυλίδα! Ομοίως και τα έργα Πολιτισμού στους Δελφούς, την  Ερέτρια, την Κάρυστο, τον Ορχομενό, τη Θήβα, τη Λαμία, τη Χαλκίδα και όχι μόνο! Σχολική στέγη και αθλητικές υποδομές που δουλέψαμε και δουλεύουμε σε αρμονική συνεργασία με τους Δήμους μας σε όλη τη Στερεά Ελλάδα!»

Ειδική αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός «στο διοικητήριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, εδώ στην έδρα της, την πόλη της Λαμίας. Εξασφαλίσαμε τη γη με όρους δόμησης και ρυμοτομίας, ολοκληρώσαμε μελέτες και εκδίδουμε την οικοδομική άδεια, στη νότια ανατολική πλευρά της πόλης! Το Διοικητήριο στοχεύει πρώτα και κύρια, στην καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Πάνω απ΄ όλα όμως, στοχεύει να αποτελέσει το φυσικό και συμβολικό μας οίκο. Το σπίτι της μεγάλης και ιστορικής μας Περιφέρειας, το σπίτι καθενός Στερεοελλαδίτη και καθεμιάς Στερεοελλαδίτισσας!»

Σημαντικό σκέλος στην ομιλία του αποτέλεσαν τα έργα στο Κωπαϊδικό πεδίο και οι σύγχρονες πολιτικές οργάνωσης και διοίκησης του κάμπου. «Μαζί με το ΤΟΕΒ Μόρνου, τον Ελαιώνα της Άμφισσας και τους κάμπους Σπερχειού και Δομοκού, αλλά και το φράγμα Ψαχνών -τόνισε- αναβαθμίζουμε την αγροτική μας παραγωγή και κάνουμε τα προϊόντα μας πιο ποιοτικά, πιο ανταγωνιστικά και πιο γνωστά στις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού».

Παρουσίασε ακόμη τις πολλαπλές δράσεις της δομής «ΓΕΦΥΡΑ» για την υποστήριξη όσων συμπολιτών μας αντιμετωπίζουν αναπηρίες, ασθένειες, κοινωνικό και οικονομικό αποκλεισμό. Τόνισε ότι «Η ποιότητα της Πολιτείας, αλλά και της κοινωνίας μας φαίνεται από το πώς αντιμετωπίζει τα πιο αδύναμα μέλη της».

Ολοκληρώνοντας την παρουσίαση του προγραμματισμού έργων και παρεμβάσεων, εστίασε στις ακόλουθες Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις:

-      «ΟΧΕ Σπερχειού ποταμού, που περιλαμβάνει ένα σύνολο έργων και δράσεων στον Σπερχειό ποταμό, για την άρδευση, το περιβάλλον, για την τουριστική ανάπτυξη και φυσικά την αντιπλημμυρική θωράκιση. Για έναν Σπερχειό πολύτιμο φυσικό πόρο που θα απολαμβάνουμε και θα συμβάλλει στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου.

-      ΟΧΕ Ορεινών και μειονεκτικών περιοχών Ευρυτανίας – Φωκίδας, μέσα από την οποία επενδύουμε στις πιο δυσπρόσιτες περιοχές μας με στόχο να τους δώσουμε ξανά ζωντάνια και προοπτική! Γιατί για να μείνουν, όπως λέμε και επιθυμούμε οι νέοι στον τόπο τους, δεν αρκεί να θέλουν, πρέπει και να μπορούν!

-      ΟΧΕ βόρειας Εύβοιας, η οποία περιλαμβάνει ένα σύνολο αναπτυξιακών δράσεων, που φέρνει στην χτυπημένη βόρεια Εύβοια την επόμενη μέρα με ελπίδα και προοπτική!

-      ΟΧΕ “Ασωπού” και “Οιδίπους”, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάπτυξη, αλλά και την ανάδειξη με ενιαίο συμπαγή τρόπο του πολιτιστικού μας πλούτου!

«Για να συνεχιστεί το ταξίδι μας, χρειάζεται καύσιμο!» είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και αναφέρθηκε στο νέο υπερδιπλάσιο ΕΣΠΑ, όπως και στα άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα (ΠΑΑ, ΠΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης), τονίζοντας ότι: «Εξασφαλίσαμε 1,2 δισεκ. ευρώ για την Περιφέρειά μας! Πρωτοφανείς πόροι για τον τόπο μας, για τις ανάγκες και τις προοπτικές του, για κάθε γωνιά και κάθε πολίτη!»

«Σήμερα -κατέληξε ο Φάνης Σπανός- τολμούμε να σας αντικρίσουμε με υπερηφάνεια. Όχι με την αλαζονική υπερηφάνεια που δεν ταιριάζει σε κανέναν μας. Αλλά με νηφάλια, στιβαρή, ελληνική περηφάνια, την υπερηφάνια του φιλότιμου. Γιατί, δεν φοβηθήκαμε ποτέ τη σκληρή δουλειά και τις δύσκολες μάχες! Γιατί, δεν διαπραγματευτήκαμε ποτέ την εντιμότητά μας! Γιατί, υπηρετήσαμε και υπηρετούμε τη Στερεά Ελλάδα με προσήλωση στη νομιμότητα, με απόλυτη διαφάνεια, με ήθος και αίσθημα δικαιοσύνης. Γιατί, δεν προδώσαμε ποτέ την εμπιστοσύνη σας.

»Επειδή οι εκλογές μας ενέχουν και πολιτικά χαρακτηριστικά θέλουμε να είμαστε πολύ καθαροί απέναντί σας! Σε αυτόν τον αγώνα έχουμε τη μεγάλη τιμή της στήριξης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας. Και είμαστε πολύ υπερήφανοι γι’ αυτό! Εξάλλου, εμείς ποτέ δεν αρνηθήκαμε και ποτέ δεν κρύψαμε τις πολιτικές μας πεποιθήσεις. Κι όμως αυτό δεν αλλοιώνει στο ελάχιστο τον αμιγώς αυτοδιοικητικό μας χαρακτήρα, που προκύπτει από τα λόγια, τα έργα και κυρίως τα πρόσωπα του συνδυασμού μας. Άνθρωποι από το σύνολο του δημοκρατικού πολιτικού φάσματος στελεχώνουν την ομάδα μας και κομίζουν τις ιδέες και τις σκέψεις τους στην κοινή μας προσπάθεια. Γιατί γνωρίζετε όλοι πάρα πολύ καλά ότι ποτέ δεν βάλαμε τίποτα πάνω από αυτό που αντιλαμβανόμαστε ως ωφέλιμο για τον τόπο μας. Μοναδικός και απόλυτος εντολέας μας είναι ο λαός της Στερεάς Ελλάδας. Σε αυτούς αναφερόμαστε και σε αυτούς λογοδοτούμε.

»Σε αυτή τη λογική, στη μάχη για το κοινό καλό, θέλουμε να καλέσουμε και τους ανθυποψηφίους μας. Κάποιοι έχουν επιλέξει τον δρόμο του ψεύδους, της λάσπης και της τοξικότητας. Κάποιοι, αντί να μιλούν δημοκρατικά, προτιμούν να κραυγάζουν από τα κεραμίδια. Δεν τους ακολουθούμε στον δρόμο αυτό. Απαντούμε με λογική και αλήθεια, με θέσεις και επιχειρήματα. Και τους καλούμε, έστω και τώρα, στο τραπέζι του διαλόγου, των επιχειρημάτων, των θέσεων και των αντιθέσεων.

Το λέω για τρίτη φορά μέσα σε λίγες μέρες: Ο τρόπος που κάνουμε εκλογές καθορίζει τον τρόπο που θα διοικηθούμε. Και ο τρόπος που θα διοικηθούμε, καθορίζει τον τρόπο που θα ζήσουμε!»

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση όλων των υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων και από τις 5 Περιφερειακές Ενότητες. Ένας συνδυασμός πλήρης, αλλά κυρίως ποιοτικός με 114 ανθρώπους με διαφορετικές καταβολές, επαγγελματικές, κοινωνικές, πολιτικές, που τίθενται στην κρίση των πολιτών, έτοιμοι να υπηρετήσουν τον τόπο μας, την Στερεά Ελλάδα!

 FS6

FS5

fs11

 

fs10

fs13

fs12

 FS1

Άνθρωποι σαν το δάσκαλο Πρόεδρο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Βιταλιωτών Δημήτρη Δεμερούτη, δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Η συνεισφορά του στην τοπική κοινωνία, η στήριξη της τοπικής οικονομίας, η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, η προστασία του περιβάλλοντος σε όλα τα επίπεδα, μέσα από διάφορες δράσεις τον έφεραν όλα αυτά τα χρόνια πιο κοντά στους χωριανούς του αφενός και στους δημότες γενικότερα αφού εργάζεται ως εκπαιδευτικός σε σχολείο του Αλιβερίου.

Η επιτυχημένη επαγγελματική του πορεία, η διαδρομή του μέσα από τις δράσεις του Συλλόγου σε συνεργασία πάντα με τα μέλη του Δ.Σ αλλά και τους δημότες, η οποία σημειώνει μόνο θετικό πρόσημο τον έκαναν να λάβει τη σωστή απόφαση σε μία πρόκληση! Γιατί για το Δημήτρη Δεμερούτη είναι πρόκληση η ενασχόληση με τα κοινά μέσα από τον α βαθμό αυτοδιοίκησης!

Έτσι αποδέχτηκε την πρόταση του Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης των Νέων Οριζόντων να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις επερχόμενες εκλογές με το συνδυασμό του Δημήτρη Θωμά. Ο ίδιος πιστεύει ότι στο δήμο πρέπει να γίνουν ουσιαστικές και πολυεπίπεδες αλλαγές. Με σχέδιο, γνώσεις και οπλισμένος με όρεξη και περισσή υπομονή είναι έτοιμος να προσφέρει ακόμα περισσότερα στον τόπο που ζει και δραστηριοποιείται. Και αποτελεί από τα πιο δυνατά χαρτιά στο ψηφοδέλτιο της δημοτικής παράταξης καθώς όλοι του αναγνωρίζουν το έργο και την προσφορά του μέχρι σήμερα.

Περιοδεία στο Κέντρο Υγείας Χαλκίδας πραγματοποίησε κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής την υποψήφια Δήμαρχο Γρανέτα Τσιβίκα.

Συζήτησε με τους υγειονομικούς για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές αποτέλεσμα της χρονιάς απαξίωσης της.

Αναδείχτηκε η ανάγκη ενίσχυσης του ΚΥ Χαλκίδας με υγειονομικούς όλων των ειδικοτήτων ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες των δημοτών της πόλης σε πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας υψηλού επιπέδου ανάλογη των δυνατοτήτων της εποχής!

Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους να ενισχύσουν τη Λαϊκή Συσπείρωση, το μοναδικό σύμμαχο τους στον αγώνα για δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό.

Άνθρωπος που λατρεύει τον τόπο του και είναι βαθύς γνώστης της ιστορίας και του πολιτισμού, έρχεται να προσφέρει στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, του τουριστικού προϊόντος, στηρίζοντας παράλληλα την τοπική και όχι μόνο οικονομία. Στις «αδυναμίες» του θα συμπληρώσουμε τον πρωτογενή τομέα, για τον οποίο έρχεται μέσα από κοστολογημένες προτάσεις να στηρίξει , γνωρίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, αφού και ο ίδιος δραστηριοποιείται σ΄ αυτόν .

Ο οικονομολόγος και για πολλά χρόνια αυτοδιοικητικός ,Γιώργος Φλώκος αποφάσισε να κατέβει υποψήφιος στις εκλογές, με το συνδυασμό του υποψηφίου Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού ,στην προσπάθεια να αναδείξει θέματα που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη της Εύβοιας και της Σκύρου και που έχει στις προτεραιότητες του από τη στενή επαφή καθημερινά με τους πολίτες.

Πιστεύει ότι η αυτοδιοίκηση Β΄ βαθμού αποτελεί   τον κινητήριο μοχλό στο δρόμο αυτό , αρκεί ,όπως ο ίδιος επισημαίνει διαρκώς, να κινήσουμε αυτό το μοχλό με αποδοτικό τρόπο και προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ολοι γνωρίζουμε ότι πολλά πράγματα στην αυτοδιοίκηση εξαρτώνται από την οξυδέρκεια πνεύματος αλλά και τις ικανότητες αυτών που διαχειρίζονται τα πράγματα. Και ο κ. Φλώκος ,όπως επισημαίνουν όσοι τον γνωρίζουν ,διαθέτει αυτές τις ικανότητες.

 

 

 

 

Σελίδα 1 από 955

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr