bannernew6

Τελευταία Νέα

Στον εορτασμό της μνήμης του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου παραβρέθηκε σήμερα και ο δήμαρχος Μαντουδίου –Λίμνης –Αγίας Άννας Γιώργος Τσαπουρνιωτης, ο οποίος δήλωσε:

«Με λαμπρότητα και τη δέουσα μεγαλοπρέπεια τιμήσαμε και φέτος τη μνήμη του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου.

Κοσμοσυρροή πιστών κατέκλυσε και φέτος το Προκόπι και το Δήμο μας για να προσκυνήσει το ιερό σκήνωμα και να λάβει την ευλογία του ομολογητή και θαυματουργού μας Αγίου.

Εύχομαι ο Αϊ-Γιάννης να μας φωτίζει όλους, δίνοντάς μας υγεία και δύναμη!

Χρόνια πολλά σε όλους!»

Κοινοί Δρόμοι Ιστορίας και Πολιτισμού, Χαλκίδα - Βενετία...

Εκδηλώσεις για την ανάδειξη της μακρόχρονης σχέσης των δύο πόλεων, ως μήνυμα συνεργασίας μέσω της τέχνης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 27/5/2023  8.00 μ.μ. Δημοτική Πινακοθήκη Χαλκίδας

Συναυλία για πιάνο, τσέλο και κοντραμπάσο με έργα Marcello, Verdi, Rossini, Bellini και Ν. Σκαλκώτα  , στα πλαίσια των εγκαινίων της πληροφοριακής έκθεσης  - Ψηφίδες. Νίκος Σκαλκώτας . Η επιμέλεια και η παρουσίαση της μουσικής εκδήλωσης ανήκει στην πιανίστα και μουσικοπαιδαγωγό Βάνα Παπαϊωάννου.

Ο Δήμος Χαλκιδέων ενημερώνει τους πολίτες ότι, η Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου που γινόταν στη Νεάπολη Χαλκίδας, μεταφέρεται σε νέα θέση, η οποία θα ισχύει από αύριο, Σάββατο 27 Μαΐου 2023 και για διάστημα ενός χρόνου και θα λειτουργεί στην περιοχή Δέλτα, στις παρακάτω οδούς:

è Τράλλεων

è Κυδωνιών

Όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς, προς διευκόλυνση των μετακινήσεων των συμπολιτών μας κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, και κατόπιν σχετικής απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, παραδόθηκε σε κυκλοφορία το τμήμα της επαρχιακής οδού Στόμιο – Διασταύρωση με Ε.Ο. 8 (Οξύλιθος – Πλατάνα), σήμερα Παρασκευή 26 Μαΐου 2023, σύμφωνα με την κυκλοφοριακή μελέτη «Σήμανσης-Ασφάλισης» που υπέβαλε η ανάδοχος εταιρεία για λειτουργία του τμήματος της ανωτέρω οδού.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω τμήμα της οδού παραδόθηκε στην κυκλοφορία, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών οδοστρωσίας, ασφαλτόστρωσης, τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας και σήμανσης. Οι υπόλοιπες εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν από τον ανάδοχο έως τα τέλη του Ιουνίου 2023, χωρίς να απαιτηθεί εκ νέου διακοπή της κυκλοφορίας της συγκεκριμένης οδικής αρτηρίας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί για την απαρέγκλιτη εφαρμογή της τοποθετημένης σήμανσης και την τήρηση των διατάξεων του ΚΟΚ.

Την παραμονή, Τετάρτη 24 Μαΐου 2023, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και προσέφερε την Θεία Λειτουργία, επί τη αποδόσει της Εορτής του Πάσχα, με συλλειτουργό τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, στο Επισκοπικό Ι. Παρεκκλήσιο Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό της Αναλήψεως στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου-Προϊστάμενο της Ενορίας, τον συνεφημέριό του Πρωτοπρεσβ. Αθανάσιο Τρίκκα και τον Διάκ. Σταύρο Καλαφάτη.

Στο κήρυγμά του προς τους εκκλησιασθέντες πιστούς και τους ακροατές του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7fm), απ’ όπου μεταδόθηκαν όλες οι ιερές ακολουθίες, ο Σεβασμιώτατος, αναλύοντας τα τροπάρια και τα αναγνώσματα του

 

Εσπερινού, εξήγησε ποιο είναι το θεολογικό περιεχόμενο και νόημα της εορτής της Αναλήψεως.

Την κυριώνυμη ημέρα της Εορτής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία λειτουργία στον Ενοριακό Ι. Ναό Κοιμ. Θεοτόκου της γενετείρας του Βασιλικού, με συλλειτουργούς τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, τον Εφημέριο της Ενορίας Πρωτοπρεσβ. Σταμάτιο Μπασδέκη και τους Διακ. Σταύρο Καλαφάτη και Χρήστο Ραμαντανάκη.

Εκκλησιάσθηκαν μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξεων του Γυμνασίου Βασιλικού και μαζί τους μέλη των συλλόγων διδασκόντων και γονέων και κηδεμόνων του Σχολείου, οι οποίοι εκ των προτέρων είχαν αιτηθεί από τον Σεβασμιώτατο την συνάντησή τους σε λειτουργική σύναξη.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε και συνεχάρη την σχολική κοινότητα για την πρωτοβουλία τους και κήρυξε τον θείο λόγο με ιδιαίτερα διδακτικό για τα παιδιά τρόπο, αναλύοντας το θεολογικό νόημα της Αναλήψεως, μέσα από τις αγιογραφικές αφηγήσεις των αναγνωσμάτων της ημέρας και κατόπιν εξήγησε το βίωμα της Θείας Λειτουργίας, αναφερόμενος στους συμβολισμούς των τελουμένων μέσα σε αυτή. 

Εκπρόσωποι των διδασκόντων ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο και εκείνος ανταποδίδοντας τις ευχαριστίες ευχήθηκε πατρικά σε όλους και τους διένειμε αναμνηστικές ευλογίες.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

IMX Analypsews 25.5.2023 005

IMX Analypsews 25.5.2023 004

IMX Analypsews 25.5.2023 003

IMX Analypsews 25.5.2023 001

Με την χάρη του Θεού, προγραμματίζουμε τον φετεινό εορτασμό της ιεράς μνήμης του Οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου του νέου ομολογητού. Η Πανήγυρις έχει επίκεντρο τον Ιερό Ναό του Οσίου, στο Νέο Προκόπιο Ευβοίας, όπου, ως θησαυρός, ευρίσκεται το αδιαλώβητο και μυροβόλο λείψανο του αγίου, το οποίο, με απερίγραπτες θυσίες και κινδύνους, έφεραν στον τόπο μας οι Προκοπιείς Πρόσφυγες, μετά την Μικρασιατική περιπέτεια.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΜΑΙΟΥ: Ώρα 7μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.

Ώρα 10μ.μ. Αγρυπνία (Εσπερινός-Παράκληση-Θεία Λειτουργία).

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΜΑΙΟΥ: Ώρα 6:45π.μ. Όρθρος και στην συνέχεια Αρχιερατική χοροστασία.

Ώρα 8:30π.μ. Αρχιερατικό συλλείτουργο.

Ώρα 10:45π.μ. Λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος του Οσίου Ιωάννου με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και τάξη.

Στην Ιερά Πανήγυρη θα λάβουν μέρος οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος, Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος-Αρχιγραμματεύς της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο οικείος Ιεράρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος. 

Οι Ιερές Ακολουθίες, θα μεταδοθούν από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος (89.5 fm) και τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς μας Μητροπόλεως (97,7 fm).

Οι μεταδόσεις όλων των ιερών ακολουθιών θα πραγματοποιηθούν από την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και θα είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση www.orthodoxtv.gr, τις ιστοσελίδες της Ιεράς Μητροπόλεως http://www.imchalkidos.gr και του Ιερού Προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννου https://oir.gr/

Δεύτε προσκυνήσωμεν πιστοί λείψανον περίσεπτον και πανυπέρτιμον Ιωάννου θεόφρονος, αγνίσωμεν χείλη, όμματα και μέτωπα και ικετεύσωμεν...

Η χάρη και οι πρεσβείες του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Ιωάννου μετά πάντων και υπέρ πάντων ημών. Αμήν.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Ιστορική θεωρείται η σημερινή ημέρα, αφού για πρώτη φορά ψήφισαν, σήμερα, οι Έλληνες του εξωτερικού για τις εθνικές εκλογές. Περισσότεροι από 22.000 Έλληνες ήταν εγγεγραμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και τα στοιχεία δείχνουν ικανοποιητική προσέλευση στις κάλπες.
Η πρώτη κάλπη του εξωτερικού άνοιξε στην Αυστραλία, ενώ οι τελευταίες κάλπες άνοιξαν στις ΗΠΑ. Όλες θα λειτουργούν έως τις 7 το απόγευμα, τοπική ώρα. Μετά το πέρας της διαδικασίας, τα ψηφοδέλτια θα σφραγιστούν και θα σταλούν στην Ελλάδα ταχυδρομικά ώστε να προσμετρηθούν αύριο.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Συγκρίνοντας την προεκλογική ομιλία του Υφυπουργού Σίμου Κεδίκογλου απόψε το βράδυ, σε σχέση με εκείνη που είχε κάνει ως απλός υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ το 2019, δικαίως ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής που συνεργάστηκε τα τελευταία χρόνια μαζί του «μοιράζοντας» χρήμα στο Νομό, Βαγγέλης Κούκουζας κάθεται πλέον μουδιασμένος και πολύ προβληματισμένος δίπλα στον Υφυπουργό, αφού ούτε ο ίδιος δεν πίστευε στα μάτια του.

Ότι δηλαδή, οι προεκλογικές εκδηλώσεις των άλλων δύο πρώην βουλευτών της Ν.Δ στην Εύβοια και υποψήφιων στο ίδιο ψηφοδέλτιο, Σπύρου Πνευματικού(στην παραλία της Χαλκίδας) και Θανάση Ζεμπίλη (στον ίδιο χώρο) είχαν πολύ περισσότερο κόσμο.

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο Βαγγέλης Κούκουζας βρίσκεται εγκλωβισμένος. Από τη μία η υποχρέωση που έχει απέναντι στο πρόσωπο του Υφυπουργού με τον οποίο παρουσίασαν πριν λίγες μέρες το πρόγραμμα αλιείας σε άδεια αίθουσα στο ΓΙΟΚΑΛΕΙΟ στην Κάρυστο και από την άλλη το φοβάται όπως όλα έδειξαν απόψε το «κακό», αφού περίμενε κοσμοσυρροή... Δυσκολεύει το πράγμα και πόσο μάλλον όταν ο πρωτογενής τομέας όχι απλά δεν τίμησε με την παρουσία του τον Υφυπουργό αλλά εκεί στη Β. Εύβοια οι κτηνοτρόφοι καταγγέλλουν ότι ακόμα και σήμερα δεν έχουν πάρει τις ζωοτροφές για να ταΐσουν τα ζώα τους.

Όσο για την ιχθυόσκαλα της Χαλκίδας και τα μεγαλεπήβολα σχέδια του Υφυπουργού, φαίνεται ότι τον πήραν είδηση οι ψαράδες της Ιχθυόσκαλας που ούτε στη γιορτή της σαρδέλας που έκανε παραβρέθηκαν, ούτε και απόψε. Το ίδιο και οι Καρυστινοί που τους έριξαν «μαύρο» στην Κάρυστο!

Όλα αυτά προβληματίζουν πλέον τον κ. Κούκουζα που μέχρι τώρα επεδίωκε να παίξει δυνατή μπάλα στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Αν δεν του βγουν τα κουκιά με Σίμο Κεδίκογλου προμηνύεται τσουνάμι και για τον ίδιο, τον Οκτώβρη!

Όσο για τον Υφυπουργό…Μήνυμα ελήφθη! Τίποτα πια δε θυμίζει τη δυναμική παρουσία και τον παλμό της προεκλογικής του ομιλίας το 2019, στον ίδιο χώρο. Δε γέλασε το χειλάκι του απόψε...

Τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2023, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Θεοφύλακτο Τσαγκάρη-Προϊστάμενο του Ενοριακού Ι. Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαλκίδος και Υπεύθυνο του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Σεβασμιωτάτου και τον Διάκ. Σταύρο Καλαφάτη, μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αφρατίου, όπου, κατόπιν αιτήματος των διδασκάλων, των διδασκομένων και του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία για τους μαθητές, με συλλειτουργούς τους συνοδούς του Κληρικούς και τον Εφημέριο της Ενορίας Πρεσβ. Χρυσόστομο Τσούβαλη, ενώ συνεύχόμενος παρέστη ο Πρεσβ. Πέτρος Βλάχος-Εφημέριος της Ενορίας Αγ. Τρύφωνος Ν. Λαμψάκου.

Η ενεργός συμμετοχή τον μαθητών και μαθητριών υπήρξε ιδιαιτέρως συγκινητική, αφού τα παιδιά της Α΄ Δημοτικού, με την καθοδήγηση της Κατηχήτριας κ. Χριστοφίλης Ταραμίγκου, παρασκεύασαν τα πρόσφορα για τη Θεία Λειτουργία, ενώ όλοι οι μαθητές, με την καθοδήγηση και την μουσική παιδεία που τους μεταλαμπαδεύει οΔιδάσκαλος κ. Κυριάκος Στάντζος-Πρωτοψάλτη του Ι. Ν. Αγ. Λουκά Πατησίων και Καθηγητή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, έψαλλαν στη Θεία Λειτουργία και όσα παιδιά είχαν προετοιμαστεί και έχοντας την άδεια των γονέων τους, κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ανέλυε με διδακτικό τρόπο τα τμήματα της Θείας Λειτουργίας, ενώ παρόντες ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Ζημιανίτης-Διευθυντής Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας, ο κ. Βασίλειος Λιγούρας-Προϊστάμενο Εκπαιδευτικών θεμάτων της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας, ο Αντιδήμαρχος Ληλαντίων κ. Δήμήτριος Σέρρας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αφρατίου κ. Παναγιώτης Ζαχαριάς και πολλοί γονείς των μαθητών, οι οποίοι απαρτίζουν έναν ιδιαιτέρως δραστήριο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Λίγο πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε εν τω προσώπω του Διευθυντού του Δημοτικού Σχολείου, κ. Αναστασίου Λαμπρινόπουλου, όλους τους διδασκάλους, για την πρόσκληση που του απηύθυναν. Επίσης τους συνεχάρη την εξαιρετική συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και την Ενορία και για το θαυμάσιο εκπαιδευτικό έργο που επιτελούν, το οποίο στο συγκεκριμένο Σχολείο αποτελεί παράδοση, αφού οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες δεν τελειώνουν στο στενό περιθώριο των διδακτικών ωρών και της διδακτέας ύλης, αλλά η Σχολική Κοινότητα συνεχίζει να εργάζεται και τα σαββατοκύριακα ακόμη, με εκμάθηση θεατρικής αγωγής, αρμόνιου, σκακιού, εικαστικών και παραδοσιακών χορών από διδασκάλους – συνεργάτες του Συλλόγου Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης «Τ’ Αλωνάκι», του οποίου Ιδρυτής και Πρόεδρος είναι ο διδάσκαλος του Σχολείου κ. Δημήτριος Λιανοστάθης.

Μετά την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος διένειμε το αντίδωρο και οι συνοδοί του Κληρικοί αναμνηστικές ευλογίες, εκ μέρους του, ενώ μετά τη διανομή του αντιδώρου ο Σεβασμιώτατος, η συνοδεία του και όλοι οι προσκεκλημένοι επισκέφθηκαν το παρακείμενο στον Ενοριακό Ναό Σχολείο, όπου ο Σύλλογος Γονέων παρέθεσε πρωινό κέρασμα σε όλους και οι μαθητές και μαθήτριες προσέφεραν στον Σεβασμιώτατο ευχαριστήρια-αναμνηστικά δώρα στον Επίσκοπό τους.

IMX Th. L. Sch. Afratiou 15.5.2023 001

IMX Th. L. Sch. Afratiou 15.5.2023 003

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ στην Εύβοια Σπύρος Πνευματικός, δυναμώνει όλο και περισσότερο. Μετά τις δύο επιτυχημένες εκδηλώσεις σε Αλιβέρι και Χαλκίδα συσπειρώνει στελέχη της Ν.Δ δίπλα του, που τον εμπιστεύονται και τον εκτιμούν, γιατί όπως λένε, ενδιαφέρεται για το Νομό και τα προβλήματα του, έχει τρέξει αποτελεσματικά αυτά τα χρόνια σε σοβαρά θέματα. To γεγονός ότι δεν πρόκειται για επαγγελματία πολιτικό τον κάνει να κερδίζει όλο και περισσότερο στα μάτια του κόσμου. Δίπλα στον πολίτη, αρωγός σε κάθε προσπάθεια.

Και η αποψινή συνεύρεση μεταξύ φίλων στην παραλία της Αμαρύνθου, το ίδιο δυνατή. Με τον πρώην Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Απόστολο Βαρδακώστα να δηλώνει στο πλευρό του Καθηγητή. Δύναμη για τη Ν.Δ στην Εύβοια ο κ. Βαρδακώστας και από τους παίχτες που ξέρουν να κάνουν εκλογές! Στηρίζει δαγκωτό ΣΠΥΡΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ!

346104695 1544905202702389 4303517283253519920 n

Σελίδα 1 από 285

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr