bannernew5

Τελευταία Νέα

Με καθιστική διαμαρτυρία έστειλαν μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, οι μαθητές της Α τάξης του Γενικού Λυκείου Αυλίδος αντέδρασαν στην απόφαση για συγχώνευση των τμημάτων από τέσσερα σε ένα. Την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου έκαναν μάθημα στον αύλειο χώρο του σχολείου, ενώ παράλληλα το πενταμελές συμβούλιο της τάξης εξέδωσε ανακοίνωση με τα αιτήματα των μαθητών όλου του σχολείου.

Οι μαθητές ζητούν:

  1. Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση της συγχώνευσης των τμημάτων.
  2. Αίθουσες κατάλληλες για μάθημα και λιγότερους μαθητές ανά τμήμα.
  3. Το σχολείο να λειτουργεί με ασφάλεια και όλα τα μέτρα προστασίας για τον COVID-19.
  4. Άμεσο διορισμό καθηγητών για την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών.

 aithousa

container 2

esoteriko container

Το Πενταμελές της Α Λυκείου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση

5μελές Α1 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για το θέμα μίλησε στο eviakosmos.gr, και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, κα Αθηνά Αγγελοπούλου.

«Τα παιδιά έκαναν μάθημα την Πέμπτη στο προαύλιο μετά από μία απόφαση που πήραν με το Σύλλογο Διδασκόντων διαμαρτυρόμενοι για τις συγχωνεύσεις που έχει δώσει εντολή να γίνουν στην Α Λυκείου. Τα προβλήματα με τις αίθουσες στο σχολείο είναι μεγάλα και χρόνια. Το γνωρίζουν οι υπεύθυνοι, δηλαδή Δήμος και Περιφέρεια και δεν κάνουν τίποτα. Έχουν έρθει στο σχολειο και το ξέρουν. Λειτουργει με δύο κοντεινερ. Το ένα είναι δωρεά γονιού γιατί και πέρυσι δεν είχαν αίθουσες τα παιδιά και κάνανε στο προαύλιο μάθημα. Οι μαθητές που φοιτούν τα κοντέινερς είναι 20 και 18 αντίστοιχα. Τα θρανία είναι το ένα δίπλα στο άλλο. Δε χωράει να περάσει ανάμεσα άνθρωπος.

Και άλλες δύο αίθουσες είναι σε μία αποθήκη του σχολείου που χωρίστηκε και έγιναν δύο τμήματα. Είναι πάρα πολύ μικρά και δε χωράνε πάνω από 12. Και αυτά τα τμήματα θέλουν να τα συνενώσουν. Έδωσαν εντολή. Και το Εργαστήρι Φυσικών Επιστημών δόθηκε εντολή να γίνει αίθουσα διδασκαλίας. Το βασικό είναι ότι δεν υπάρχουν χώροι στο σχολείο. Οι αίθουσες είναι 5 και τα τμήματα 9. Για μέτρα covid δε το συζητάμε. Τα παιδιά είναι ασφυκτικά μέσα στις αίθουσες.

agelopoulou

 

Στη συνέχεια η κα Αγγελοπούλου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο θέμα της καθαρίστριας καταγγέλλοντας ότι δεν τηρείται το πρωτόκολλο και ότι η καθαρίστρια καθαρίζει μόνο 3 ώρες. Η επόμενη κίνηση του Συλλόγου είναι να κλείσει ραντεβού με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιάς Εκπαίδευσης.

Ακούστε εδώ τι δήλωσε στο eviakosmos.gr η κα Αγγελοπούλου:

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟ ΒΑΘΕΟΣ ΑΥΛΙΔΑΣ 1

Περιορισμό στο χρόνο από 40 έως 60 λεπτά στην πραγματοποίηση των παρελάσεων Πανελλαδικά πρεσβεύει με απόφασή της η Κυβέρνηση δημιουργώντας άλλα δεδομένα για την διεξαγωγή των παρελάσεων στις μεγάλες πόλεις που η παρελάσεις διαρκούσαν πολύ περισσότερο.

Συνεδρίασε πριν από λίγες μέρες και η αρμόδια επιτροπή για την διεξαγωγή της παρέλασης στη Χαλκίδα,στην οποία να σημειωθεί ότι εκτός απο τους εκπροσώπους των σχολείων, τιμούν με την παρουσία τους μέλη συλλόγων και ο στρατός. Με ψήφισμα όλων αποφασίστηκε να τηρηθεί η οδηγία της Κυβέρνησης. Κάτι που θα ισχύσει όχι μόνο για τα σχολεία που θα κληθούν να παρελάσουν λιγότερα παιδιά αλλά και για τους συλλόγους και το στρατό.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Κώστας Γαλάνης σε δήλωση του στο eviakosmos.gr ξεκαθάρισε ότι όλα τα μέλη της επιτροπής κλήθηκαν να πάρουν αυτή την απόφαση μέσω και ψηφίσματος που εκδόθηκε προκειμένου, φέτος η παρέλαση της Χαλκίδας για την 28η Οκτωβρίου να μην ξεπεράσει τα 40 με 60 λεπτά, με εντολή του Υπουργείου.

Η απόφαση αυτή όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στις μαθητικές κοινότητες όπου διαμαρτύρονται μαθητές αλλά και γονείς οι οποίοι είχαν κάνει έξοδα για αγορές σχετικά με την ενδυμασία των παιδιών τους που θα συμμετείχαν.

Ο κ. Γαλάνης τόνισε ότι αυτό έχει δημιουργήσει πρόβλημα στις μεγάλες πόλεις. Οι δήμοι και οι επιτροπές παιδείας όπως είπε θα κληθούν επίσης να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις για να μην ξεφύγει ο χρόνος που έχει δοθεί από την Κυβέρνηση. Στις περιοχές όπου οι παρελάσεις πραγματοποιούντο ήδη σ΄αυτό το χρόνο, δε θα υπάρξουν αλλαγές.

«Αναφορικά με τη διεξαγωγή των παρελάσεων και των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 και επειδή διακινούνται ανυπόστατες φήμες περί μη διεξαγωγής των μαθητικών παρελάσεωνεπισημαίνεται ότι συνεχίζουν να ισχύουν στο ακέραιο τα όσα προβλέπονται στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που εξεδόθη στις 13 Οκτωβρίου 2021», αναφέρει σε διευκρινιστική ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών.

«Επομένως, οι μαθητικές παρελάσεις παντού θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Διευκρινίζεται ότι η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται παραδοσιακά στις 27 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιηθεί επίσης κανονικά. Στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα. Όλες οι παρελάσεις θα έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια  60 λεπτών.»

Σημειώνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας», καταλήγει η ανακοίνωση.

 
 

Το θέμα της μεταφύτευσης δέντρων που υπήρχαν στην παραλία της Αμαρύνθου, με αφορμή την έναρξη εργασιών της ανάπλασης της παραλίας, συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ερέτριας την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου το απόγευμα, μετά από εισήγηση του Τοπικού Συμβουλίου Αμαρύνθου, το οποίο με αίτημα του ζητούσε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου τα δέντρα που υπάρχουν στην παραλία να μεταφυτευτούν σε άλλες παραλίες και σημεία της Αμαρύνθου, καθώς δεν προβλέπονται στη νέα μελέτη ανάπλασης του παραλιακού μετώπου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί στην εκπομπή «τάδε έφη» και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη στον EVRIPOS 90FM, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αμαρύνθου, Κώστας Ζαχαριάς επεσήμανε ότι θέλει να προλαβαίνει τις εξελίξεις. Συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο το οποίο αποφάσισε να μεταφυτευτούν τα δέντρα σε παραλίες της Αμαρύνθου. Αναφέροντας μάλιστα τους λόγους που ζητούν να γίνει αυτό.

Κύριε Ζαχαριά, το θέμα που φέρατε στο Δημοτικό Συμβούλιο και αφορούσε την μεταφύτευση των δέντρων ψηφίστηκε ομόφωνα χτες βράδυ. Να πούμε δυο λόγια γι’ αυτό.

Είμαστε από τα πιο ενεργά τοπικά συμβούλια. Αρχή μας είναι να τρέχουμε τις εξελίξεις και όχι να μας τρέχουν αυτές. Ξεκίνησε πλέον το πολυπόθητο έργο της ανάπλασης της παραλίας που το έχουν ανάγκη όλοι οι δημότες μας, οι επισκέπτες καθώς και οι τουρίστες. Για την ιστορία του θέματος είναι ένα έργο αναπτυξιακό και τουριστικό το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Ένα έργο που έχει προϋπολογισμό 1.000.000€. Το έργο αυτό θα δώσει πνοή ανάπτυξης στην περιοχή. Τελευταία ανάπλαση στην παραλία της Αμαρύνθου που ήταν λιγότερη σε έκταση έγινε το 1975.

Τι γίνεται με τη μεταφύτευση των δέντρων;

Με το που ξεκίνησαν οι εργασίες της ανάπλασης και συγκεκριμένα η εκσκαφή, διαπιστώθηκε ότι τέθηκαν τρία σοβαρά ζητήματα. Το πρώτο σοβαρό θέμα ήταν, αυτό της ασφάλειας. Καθώς διαπιστώσαμε ότι οι ρίζες των δέντρων ήταν στον αέρα. Εν συνεχεία το θέμα της καλαισθησίας και της δυσλειτουργίας.

Με την κακοκαιρία «Μπάλλος» την Κυριακή το μεσημέρι, κι εκεί πιάστηκε και λίγο αδιάβαστος ο κ. Γουρνής που δεν θέλησε να ψηφίσει το θέμα, ισχυριζόμενος, ότι πρώτα βγήκαν τα δέντρα και μετά ήρθε το θέμα για απόφαση στο Δ.Σ. Όμως υπήρχε πρόβλημα με τις ρίζες των δέντρων και το θέμα δεν ήρθε ετεροχρονισμένο το θέμα στο συμβούλιο.

Με την ήδη υπάρχουσα κατάσταση, εάν συναντηθούνε δύο μανάδες, με δύο καρότσια, θα πρέπει να βάλουμε δύο φανάρια. Ένα από τη μία πλευρά και ένα από την άλλη, για να μπορούν να περνάνε οι πεζοί. Δυστυχώς, αυτή ήταν η κατάσταση. Αν δεν μπορούσε να το καταλάβει αυτό το θέμα, πιστεύω στην πορεία ότι προσγειώθηκε και το κατάλαβε το θέμα.

Εμείς, σαν τοπικό συμβούλιο κάναμε έκτακτο δια περιφοράς συμβούλιο αφού τέθηκαν τα παραπάνω ζητήματα, και έφερα θέμα αντικατάστασης, ανανέωσης, και μεταφύτευσης των υφιστάμενων δέντρων. Αυτό θέλω να το τονίσω. Θέλω να γνωρίζετε ότι ακόμα και αυτά τα πέντε που έπεσαν λόγο του ανέμου.

Ήδη έχω φυτεύσει τα τρία και σήμερα το μεσημέρι θα μεταφυτεύσω και τα άλλα. Τα μεταφυτεύω σε παραλίες της Αμαρύνθου που δεν είχαν καθόλου δέντρα.

Σε ποιες παραλίες τα μεταφυτεύσατε;

Φύτευσα τρία δέντρα στην παραλία Στεφανία η οποία είναι πάρα πολύ μεγάλη. Έχει μήκος 800 μέτρα. Η δεύτερη παραλία που θέλω να διαμορφώσω και να αξιοποιήσω είναι η παραλία Γεράνι και η Τρίτη είναι η καλύτερη παραλία που λέγεται Γαλάζια Νερά, μια παραλία κάτω από το εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου στο δρόμο προς το Αλιβέρι. Περίπου 200μέτρα παραλία είναι και δεν έχει ούτε ένα δέντρο. Θα την αξιοποιήσουμε και αυτή την παραλία.

Πρόεδρε, πως κάνεις τη μεταφύτευση, από θέμα κόστους καθώς όλο αυτό δεν προβλέπεται από τη μελέτη του έργου;

Θέλω να τρέχω τις εξελίξεις και όχι να με τρέχουνε. Ευτυχώς, έχω καλή συνεργασία με τον κ. Δήμαρχο, τον κ. Δημητρόπουλο και με τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης και με τον Μπάμπη τον Καραβά ο οποίος είναι και Αμαρύνθιος και βοηθάει πολύ. Και με τον κ. Γουρνή και με την κα Αλημπατέ δεν έχω θέμα. Θέλω να λύνονται τα θέματα της Αμαρύνθου.

Και να επισημάνω εδώ ότι έχουμε διενεργήσει από την αρχή της λήψης των καθηκόντων μας διπλάσια συμβούλια από όσα προβλέπονται. Στα δύο χρόνια έχουμε πάρει πάνω από 110 αποφάσεις. Σκεφθείτε ότι μόνο αυτό το μήνα έχω κάνει ήδη 2 συμβούλια.

Τι θέματα είναι αυτά που θεωρείτε αναγκαίο να συνεδριάζει τόσο συχνά το τοπικό συμβούλιο;

Ζητήματα που έρχονται καθημερινά από πολίτες. Όπως, αιτήματα για θέσεις στάθμευσης, θέματα για τη λαϊκή αγορά κ.α. Επίσης να πω εδώ ότι δυστυχώς, η Αμάρυνθος πάσχει από αθλητικές εγκαταστάσεις. Πρέπει επίσης να αγοράσουμε οικόπεδα, γιατί ο δήμος στην Ερέτρια δεν έχει.

Όταν αναλάβαμε το 2019 το πρώτο θέμα μου ήταν η κατασκευή ενός πολιτιστικού κέντρου και η εξεύρεσή οικοπέδου γι αυτό. Όταν μετά από τρεις μήνες συναντήθηκα με τον κ. Κούκουζα, τον κ. Κελαϊδίτη και τον κ. Σπανό, ήταν το πρώτο πράγμα που τους ζήτησα προκειμένου να μη φύγουν και τα αρχαιολογικά ευρήματα της Αμαρύνθου. Και έχω πάρει τρεις αποφάσεις σα συμβούλιο. Θέλω να μην είναι ένα απλό Πολιτιστικό Κέντρο. Θέλω να είναι πολυχώρος για να μπορεί ο πολίτης να δραστηριοποιείται.

Επίσης να σας πω ότι είμαι ο πρώτος που ζητάω υδάτινο πεδίο, ενδιάμεσο σταθμό υδροπλάνου στην Αμάρυνθο. Έχω απευθυνθεί και στον ΟΛΝΕ γι’ αυτό.

Χτες ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ερέτριας στο οποίο όμως συμμετέχουν και τα τοπικά συμβούλια. Ποια είναι η άποψή σας αναφορικά και με την Αμάρυνθο που είστε Πρόεδρος;

Για μένα και το Τεχνικό Πρόγραμμα ήταν φτωχό. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν πόροι. Ο δήμαρχος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί αυτή τη ΣΑΤΑ η οποία κάθε χρόνο είναι σταθερή. Κυμαίνεται από 185.000€ έως 198.000€. Φέτος, διατέθηκε όχι σε έργα αλλά σε προμήθειες από ότι κατάλαβα.

Τα Τοπικά Συμβούλια κάνουν τη δική τους πρόταση και τις προτεραιότητες για έργα στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου. Εσείς καταθέσατε προτάσεις. Και αν ναι με τις προτάσεις προηγούμενων ετών τι έχει γίνει; Έχουν υλοποιηθεί;

Το 2019 και το 2020, έχω καταθέσει Τεχνικό Πρόγραμμα και Επιχειρησιακό, με 43 προτάσεις. Κάποια από αυτά τρέξανε γιατί ήταν από ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και από άλλα προγράμματα. Αλλά σαν έργα, δυστυχώς και λυπάμαι που το λέω, σήμερα δεν έχει γίνει κάτι. Έτσι και φέτος κατέθεσα πάλι τις ίδιες προτάσεις, βάζοντας και κάποιες προτεραιότητες. Είναι σε στάδιο αποπεράτωσης δύο παιδικές χαρές από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ. Έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής που πιστεύω μέσα στο Νοέμβρη να παραδοθούν. Δώσαμε ένα όρκο και τον τηρούμε. Να διασφαλίζουμε το συμφέρον των δημοτών.

paralia stefania

paralia stefania 2

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ ΚΩΣΤΑ ΖΑΧΑΡΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΦΗ ΝΤΙΝΗ ΣΤΟΝ EVRIPOS 90FM

 

 

Την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας πανηγυρίζει την ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Οσίου πατρός ημών Χριστοδούλου του εν Πάτμω, η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, όπως κάθε χρόνο, τίμησε τον εορτάζοντα Άγιο, ο οποίος συγκαταλέγεται μεταξύ των Ευβοέων Αγίων, αφού ασκήτευσε στην γραφική πόλη της Λίμνης, όπου και υπάρχει, έως σήμερα, το Ασκητήριό του.

 Η μνήμη του Οσίου Χριστοδούλου εορτάστηκε πανηγυρικά, όπως κάθε χρόνο, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Χαλκίδος, με τον Όρθρο και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον εορτάζοντα Προϊστάμενο του Ι. Ναού, Αρχιμ. Χριστόδουλο Μάνια, τους Αρχιμ. Θεοφύλακτο Τσαγκάρη-Προϊστάμενο του Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Κανήθου Χαλκίδος, Δαμασκηνό Παπακωνσταντίνου-Εφημέριο του Ι. Ν. Ευβοέων Αγίων Χαλκίδος και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα.

 Πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο προς τους πιστούς, όπου, αναφερθείς αρχικά στον Όσιο Χριστόδουλο, συνέστησε στους χριστιανούς να αποτάσσονται τον αίτιο της αμαρτία, το διάβολο και τα τεχνάσματά του. Έπειτα έκανε μνεία στο πρόσωπο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χριστοδούλου και στην μεγάλη του προσφορά στην Εκκλησία. Κατακλείοντας δε, εξήρε την φιλοπονία του εορτάζοντος Εφημερίου της Ενορίας, π. Χριστοδούλου και του ευχήθηκε πατρικά να συνεχίσει να εργάζεται υπέρ των Ενοριτών του και προς δόξαν της Αγίας μας Εκκλησίας.

 Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, η οποία μεταδόθηκε από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (97,7 fm), ο π. Χριστόδουλος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, τους παρευρεθέντες Ιερείς και τους ευσεβείς χριστιανούς για την αγάπη, την παρουσία τους και την προσευχή τους.

IMX os. Xristodoyloy 21.10.2021 006

 

Ο Δήμος Χαλκιδέων σε συνεργασία με τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο των δράσεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, θα πραγματοποιήσουν δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid tests), την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021, από ώρα 09:00 έως και ώρα 15:00, στην Παλαιά Γέφυρα (Τεταρτοκύκλιο Ευβοϊκής Ακτής).

Οι πολίτες που θα προσέρχονται, θα πρέπει να τηρούν τα παρακάτω:

1. Να δηλώσουν ΑΜΚΑ

2. Να δηλώσουν τηλέφωνο επικοινωνίας

Την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021, με εκκλησιαστική λαμπρότητα και εύτακτη συμμετοχή Κληρικών και ευσεβών χριστιανών της Χαλκίδος πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της ιεράς εικόνας της Παναγίας της επιλεγομένης «των Χαιρετισμών», στα πλαίσια των εικοστών ενάτων Δημητρίων, των εορταστικών εκδηλώσεων εν όψει της πανηγύρεως του Μητροπολιτικού Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος.

 Μετά την υποδοχή, κατά τη διάρκεια της δεήσεως, η οποία ετελέσθη, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ομίλησε για την προέλευση και την ιστορία του ιερού εικονίσματος, το οποίο αφιερώθηκε, ως ανάθημα, στον Ι. Ναό του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου του Προκοπίου της Καππαδοκίας το 1864 και το μετέφεραν οι Προκοπιείς πρόσφυγες στο Νέο Προκόπι, όπου φυλάσσεται μεταξύ των ιερών κειμηλίων στο ιερό βήμα του Προσκυνηματικού Ι. Ναού και κάθε χρόνο, ενώπιον αυτής της ιεράς εικόνας, τελούνται οι ι. ακολουθίες των Χαιρετισμών.

 Μάλιστα, όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, στο ιερό εικόνισμα αυτό συνδέονται και οι δύο διαδοχικές επέτειοι της Πατρίδος μας, αυτή της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας του 1821 και η επόμενη της Μικρασιατικής Καταστροφής του 1922, αφού στο πρόσωπο της Υπερμάχου Στρατηγού προσέβλεπαν όλοι οι Αγωνιστές και ελευθερωτές της Πατρίδος μας μα και οι τραγικοί πρόσφυγες πρόγονοί μας στο πρόσωπο της Θεοτόκου διέκριναν τον αληθινό τους θησαυρό και δεν εφείσθησαν κόπων και κινδύνων και μετέφεραν τα θαυματουργά ιερά εικονίσματά της, αφήνοντας πίσω κάθε τί που, ενδεχομένως, να εξασφάλιζε τον βιοπορισμό τους.

 Επίσης, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε και την ανάγκη εμείς, σήμερα, να αναγνωρίζουμε στα ιερά εικονίσματα την αξία και την σημασία που έδιναν σε αυτά οι χριστιανοί, διότι στην εποχή μας αναδύονται νέα και εφήμερα σύμβολα, υπονομεύοντας την αληθινή μας ταυτότητα.

 Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην τελεσθείσα Ιερά Παράκληση προς τιμήν της Παναγίας.

Τα ιερά αναλόγια διηκόνησαν οι Ιεροψάλτες του Ι. Ναού κ. Γεώργιος Καραγκούνης και Ιωάννης Δέδες και μέλη των βυζαντινών χορών τους, ενώ όλη η ιερά ακολουθία μεταδόθηκε ζωντανά από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως (97,7 fm).

 

 

IMX Ypodoxh 20.10.2021 002

IMX Ypodoxh 20.10.2021 003

IMX Ypodoxh 20.10.2021 004

IMX Ypodoxh 20.10.2021 005

IMX Ypodoxh 20.10.2021 007

IMX Ypodoxh 20.10.2021 008

 

                                                                                                  Φωτογραφίες: Παρασκευή Σπυροπούλου

Η Αντιδημαρχία Νέας Γενιάς του Δήμου Χαλκιδέων, δίνοντας χώρο στους καλλιτέχνες να εκφραστούν, διοργανώνει το 1ο «Crazy flows» Graffiti Jam, το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 και ώρα έναρξης στις 10:00 το πρωί.

Με «καμβά» τους εξωτερικούς τοίχους του Δημοτικού Σταδίου Χαλκίδας, καλλιτέχνες του street art και του graffiti από όλη την Ελλάδα θα δημιουργήσουν, δίνοντας χρώμα και μετατρέποντας τους τοίχους σε έργα τέχνης, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Η πρώτη γιορτή του graffiti έρχεται στη Χαλκίδα και σας προσκαλεί να την απολαύσετε!

Σύμβαση για την ανάθεση εκπόνησης μελέτης με τίτλο «ΜΕΛΕΤΗ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗΣ & ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΡΕΜΑΤΟΣ ΜΕΤΟΧΙΟΥ», του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ (με Φ.Π.Α.).  

Σκοπός της μελέτης είναι η οριοθέτηση του ρέματος σε συνολικό μήκος περίπου 5,9 χλμ., από την εκβολή του μέχρι τις οδικές γέφυρες ανάντη του οικισμού Μετόχι και ο σχεδιασμός ολοκληρωμένων έργων διευθέτησης – αντιπλημμυρικής προστασίας στα τμήματα που παρουσιάζονται πλημμυρικά φαινόμενα ή σημαντική διάβρωση της κοίτης κατά τη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων.

Συγκεκριμένα και δεδομένης της αλλαγής των κλιματολογικών φαινομένων, οι κύριοι στόχοι της μελέτης είναι :

-          Η αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών εκατέρωθεν του ρέματος, δεδομένου ότι η ανεξέλεγκτη ροή των ομβρίων σε ένα πλημμυρικό επεισόδιο μεγάλης έντασης μπορεί να προκαλέσει καταστροφές σε υφιστάμενα τεχνικά έργα, στις παραρεμάτιες ιδιοκτησίες, παραρεμάτιες οδούς και γενικότερα τους οικισμούς και τις γεωργικές εκτάσεις από τους οποίους διέρχεται.

-          Η περιβαλλοντικά ασφαλής διαχείριση των επιφανειακών απορροών ομβρίων της ευρύτερης περιοχής του ρέματος.

-          Η προστασία του ρέματος από καταπατήσεις μέσω της οριοθέτησής του.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης δήλωσε σχετικά: «Η ανθεκτικότητα που πρέπει να αποκτήσει ο τόπος μας απέναντι στην κλιματική κρίση και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που όλο και συχνότερα μας δοκιμάζουν, απαιτεί εκτός από γενναίες παρεμβάσεις και σχέδιο.  Αυτό δρομολογείται μέσα από την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών οριοθέτησης και αντιπλημμυρικής προστασίας, που εκτελούμε για κάποια από τα σημαντικότερα ρέματα της Π.Ε. Εύβοιας, όπως εκείνο του ρέματος Μετοχίου.»Α

  Για πρώτη φορά όπως επισημαίνει ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, μιλώντας στον EVRIPOS 90FM και την εκπομπή «ταδε έφη» με τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου, βλέπει να σημειώνεται τέτοια κτηνωδία στα 35 χρόνια που ασχολείται με την ψυχιατρική. Χαρακτηρίζει δε τη συγγενή της άτυχης μικρής ως μία καινούργια Λερναία Ύδρα με πολλά κεφάλια και ξεκαθαρίζει ότι είχε επίγνωση των πράξεων της και δεν είναι ψυχικά άρρωστη.

Η υπόθεση της άτυχης 8χρονης που μέχρι τωρα φερόταν να είχε κακοποιήσει ο παππούς πήρε νέα τροπή μετά την κατάθεση της θείας. η οποία σύμφωνα με οσα ισχυρίστηκε σκηνοθέτησε βιασμό με σκοπό να εκβιάσει για να αποσπάσει το ποσό των 700 ευρώ.

Δεν το χωράει βέβαια ο ανθρώπινος νους έτσι όλο αυτό. Πλήρη ανατροπή στην υπόθεση με την ομολογία της θείας του, ότι εκείνη προκάλεσε ρήξη του παρθενικού υμένα του παιδιού, σε μία προσπάθεια να εκβιάσει τους συγγενείς για να τις καταβάλουν συνολικά 700 ευρώ. Όταν ρωτήθηκε γιατί τα έκανε όλα αυτά αποκρίθηκε ότι της έλειπαν 700 ευρώ για να νοικιάσει ένα σπίτι. Πλέον βρίσκεται αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη στην οποία βέβαια θα κληθεί να λογοδοτήσει για την φρικιαστική πράξη της.

Πάμε να βάλουμε στην παρέα μας και να συζητήσουμε το θέμα με τον έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει ασχοληθεί με πάρα πολλά αντίστοιχα θέματα. Ιδιαίτερα αγαπητός και προσιτός καθώς προσεγγίζει τα θέματα με έναν τρόπο πρώτα ανθρώπινο και μετά από πλευράς ψυχιατρικής. Δεν είναι άλλος βέβαια από τον κύριο Σούρα τον ψυχίατρο, καλή σας μέρα.

Κύριε Σούρα στα χρόνια που ασκείται αυτό το επάγγελμα –λειτούργημα, έχετε ζήσει αντίστοιχο περιστατικό;

Στα χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά, ποτέ!. Είναι η πρώτη φορά στα 36 χρόνια που αντιμετωπίζω κάτι τέτοιο. Σκέφτηκα πολύ, διάβασα πολύ, τα έβαλα κάτω και αποφάσισα για πρώτη φορά να πω αυτό που θα πω τώρα. Έχουμε λοιπόν μπροστά μας ένα καινούργιο τέρας.

Έχουμε μία καινούργια Λερναία Ύδρα, η οποία περιέχει πολλά κεφάλια! Το ένα κεφάλι είναι η κτηνωδία του ενστίκτου. Tο δεύτερο κεφάλι είναι η διαστροφή και η ανωμαλία της σκέψης. Το τρίτο κεφάλι είναι η πονηριά και απατεωνιά και τέταρτο κεφάλι είναι η παραβατικότητα και η αντικοινωνική διαταραχή της προσωπικότητας. Όλα αυτά μαζί πρώτη φορά τα βλέπω.

Άρα, ποτέ δεν έχουμε φτάσει σε ένα σημείο να πούμε ξέρουμε τον άνθρωπο. Δεν τον ξέρουμε τον άνθρωπο, όταν αυτή τη στιγμή παρουσιάστηκε επαναλαμβάνω αυτή η Λερναία Ύδρα, με τα τόσα διαφορετικά κεφάλια! Και δεν είναι άρρωστη!

Δεν υπάρχει αρρώστια ήξερε τι είχε πει, τι έκανε και θέλω να το καταλάβουμε όλοι ότι το χειρότερο πράγμα είναι να πας στον “Χ” Σούρα να τον πληρώσεις και να πάρεις ένα χαρτί που να γράφει ότι είσαι άρρωστος για να πέσεις στα μαλακά.

Όλα αυτά που έκανε με τον τρόπο που τα έκανε, με τον τρόπο που τα παρουσίασε, με τον τρόπο που βγήκαν στην επιφάνεια, δείχνει ότι δεν υπήρχε καθόλου θολωμένο μυαλό κτηνωδία υπήρχε και ότι όπως είπα ήταν εν πλήρη συνειδήσει.

Φαίνεται και από την απολογία της! Παραμένει στυγνά στην θέση της χωρίς να πει ότι είμαι άρρωστη, δεν είμαι καλά ή δεν καταλάβαινα τι έκανα! Λέει ξεκάθαρα το έκανα καθαρά για να αποσπάσω χρήματα.

Μπαίνει λοιπόν το ερώτημα. Αυτή η γυναίκα κατέθεσε και είπε τη δική της αλήθεια που συνάδει με την αλήθεια του γεγονότος. Δηλαδή ομολόγησε, με απλά λόγια έτσι γιατί δεν τη βλέπουμε; Γιατί δεν βγαίνει το όνομα της έξω;

Γιατί την προστατεύουν; Πολύ σωστά το είπατε! Γιατί μπορεί αυτή η γυναίκα να έχει δείξει παραβατικότητα και σε κάποιο άλλο παιδί.

Γιατί λοιπόν την προστατεύουν και δεν την βγάζουν προς τα έξω εφόσον ομολόγησε; Για να μπορεί να καταλάβει ο κόσμος μήπως η παραβατικότητα, η κτηνωδία και η διαστροφή φάνηκε και κάπου αλλού!

Γιατί δηλαδή, βγάζουν τον κλέφτη αμέσως με το πρόσωπό του και ένα τέτοιο τέρας, πραγματικό τέρας δεν έχει κυκλοφορήσει για να ξέρουμε να προφυλαχτούμε και εμείς ή να ξέρουμε μήπως μας πλησίασε τελείως τυχαία και να ψαχτούμε. Γιατί ένα τέτοιο άτομο κάτι θα έχει κάνει. Το χειρότερο από όλα είναι το όποιο θέλω να το υπέρ τονίσω είναι, ότι εκτός του ότι ήταν συγγενής και οκτώ χρόνων το κοριτσάκι είχε και νοητική υστέρηση.

Όπως και η μητέρα. Άρα λοιπόν εκμεταλλεύτηκε πλήρως την υπόθεση;

Πήγαινε στα σίγουρα. Ένα οργανωμένο δολοφονικό σχέδιο που αποδεικνύει αυτό που λέει ο λαός ρε παιδί μου, πόσο δίκιο έχει! Άβυσσος γιατρέ μου η ψυχή του ανθρώπου! Κάθε μέρα ανακαλύπτουμε και κάτι καινούργιο. Έφτασα στην ηλικία που έφτασα και δεν πίστευα και δεν πιστεύω ακόμα και μάλιστα καλό τον κόσμο να μπει στο Facebook, να διαβάσετε για να καταλάβει τι εννοώ, ότι θα βρισκόμουν μπροστά σε μία τέτοια κατάσταση! Μπροστά σε μια τέτοια δολοφόνο ψυχών!

Θέλω λίγο να σταθώ όμως και στον τρόπο τον οποίο έγινε το έγκλημα. Γιατί για μένα, έγκλημα είναι, ότι το παιδί αυτό περιέγραψε σε κατάθεση του παρουσία παιδοψυχολόγου, ότι αυτό είχε συμβεί με κάποιο αντικείμενο λέει το οποίο περιέγραψε σε σχήμα “μαχαιριου”.

Ποιος ξέρει τι χρησιμοποίησε! Μπορεί να χρησιμοποίησε λίμα, μπορεί να χρησιμοποίησε κατσαβίδι. Ανατριχιάζω που λέω αυτές τις κουβέντες αυτή τη στιγμή! Έχω ζήσει δολοφονίες και δολοφονίες! Ανατριχιάζω που λέω τη κουβέντα λίμα και κατσαβίδι! Ανατριχιάζω! Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους!

Ο ιατροδικαστής και αφού έχει βγει η ιατροδικαστική μπορούμε να την πούμε για να βοηθήσω λίγο ακόμα την κουβέντα μας, ιατροδικαστής γυναικολόγος αλλά και ο μικροβιολογικός έλεγχος που έγινε με καλλιέργεια, προέκυψε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι το παιδί είχε υποστεί λοίμωξη στα γεννητικά του όργανα.

Από το αντικείμενο πιθανόν που μπήκε μέσα.

Πολύ βαριά ουρολοίμωξη λεει.

Φυσικά! Από το αντικείμενο που μπήκε μέσα και δημιούργησε όλο αυτό.

Για αυτό το παιδάκι διαμαρτυρόταν για πόνο και για τσούξιμο;

Και όχι τίποτα άλλο, έδωσε φανερά τον παππού! Δηλαδή θα έπαιρνε και έναν άνθρωπο αθώο μέσα στη διαδικασία των κατηγοριών που θα υπήρχαν, ο οποίος αυτός θα ταλαιπωριόταν, θα πήγαινε φυλακή πιθανώς. Δεν ξέρω και θα έπρεπε να αποδείξει εκ των υστέρων ότι είναι αθώος! Πολλά πράγματα μαζί. Μιλάμε για ένα πραγματικό τέρας. Ας πούμε τα πράγματα με το όνομα τους! Το ότι είμαι ψυχίατρος δεν πάει να πει ότι δεν είμαι άνθρωπος ότι δεν έχω και εγώ ψυχή και λογική

Γι΄αυτό είπα και στην αρχή ότι θα το δούμε από την ανθρώπινη πλευρά...

Αυτό ακριβώς! Μην περιμένουμε αμπελοφιλοσοφίες. Συνειδητά και ασυνείδητα για να παραπλανήσουν τον κόσμο και να πάει να σκεφτεί τίποτα παράξενο. Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα και επαναλαμβάνω ανώμαλη και διαστροφική σκέψη, παραβατική συμπεριφορά και προσωπικότητα. Όχι ασθένεια, και σίγουρα κτηνωδία ενστίκτων. Επαναλαμβάνω τα λέω πρώτη φορά, θα τα πω σε μισή ώρα στην Ζήνα ζωντανά στην τηλεόραση, αλλά το λέω πρώτη φορά σε σας για να καταγραφούν!

Μου κάνει εντύπωση, λέτε ότι τέτοιο έγκλημα σε παιδάκι 8χρονο και από συγγενικό πρόσωπο και από τον τρόπο που έγινε, στα τόσα χρόνια που ασκείτε αυτό το επάγγελμα -λειτούργημα, δεν το έχετε ξαναζήσει!

Πότε, πότε. Έχω δει διαφορά δεν έχω δει τέτοιο πράγμα!

Αν θέλουμε να στείλετε και ένα μήνυμα στους γονείς. Είναι αυτό που λέμε καμιά φορά δεν έχω εμπιστοσύνη πουθενά. Κάνοντας και εγώ 13 χρόνια δικαστικό ρεπορτάζ, είδαν τα μάτια μου παππούδες να θωπεύουν φίλους των εγγονών τους ή και τα εγγόνια, ή τέτοιες περιπτώσεις. Τι θα συμβουλεύετε;

Το μήνυμα που θα στείλω στους γονείς είναι διπλό. Το πρώτο μήνυμα είναι μπορείτε με πολύ ωραίο τρόπο να παρακολουθήσετε τη συμπεριφορά των παιδιών σας. Δηλαδή, μπορείτε να ενημερώνεστε σιγά-σιγά. Να είστε κοντά τους, χωρίς να νιώθουν απειλή, αλλά να καταλαβαίνουν ότι μπορείτε να τα προστατεύσετε από την κακή στιγμή. Να δημιουργήσετε μία τέτοια κατάσταση, ούτως ώστε τα παιδιά σας να σας μιλάνε ελεύθερα και να σας εμπιστεύονται για να προφυλαχθούν. Το δεύτερο μήνυμα που θέλω να στείλω είναι το βλέμμα των παιδιών λέει τα πάντα. Δεν ψεύδεται ποτέ! Η ενοχή η δική μας δεν διαβάζει το βλέμμα!

Κ. Σούρα είναι πραγματικά συγκλονιστικά τα όσα μας είπατε. Έχω συγκλονιστεί από αυτό το θέμα, με αυτή την εξέλιξη και αυτές τις λεπτομέρειες. Έτσι όπως τέθηκαν και μέσα από την ιατροδικαστική εξέταση. Το ζήτημα είναι τώρα μεταξύ άλλων, πως θα επουλωθεί η ψυχή αυτού του παιδιού;

Θέλει πολλή δουλειά. Προσπάθεια πολλή! Ίσως το νοητικό πρόβλημα να αντιμετωπιστεί με πολλούς άλλους ειδικούς που ασχολούνται τα παιδιά με νοητική καθυστέρηση, ούτως ώστε να απαλλάξουν την ψυχούλα του από όλο αυτό το βάρος, από όλο αυτό τον οχετό που μία γυναίκα έριξε πάνω του.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΟΥΡΑ ΣΤΟΝ EVRIPOS 90FM ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΦΗ ΝΤΙΝΗ

Μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, οι γιατροί που υπηρετούν στο δημόσιο σύστημα υγείας σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, περιφερειακά ιατρεία και στο ΕΚΑΒ προχωρούν σε απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, ζητώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) με στάση εργασίας από τις  8πμ έως τις 3μμ στα νοσοκομεία Αττικής και 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία της Περιφέρειας.

Σελίδα 1 από 232

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr