bannernew5

Τελευταία Νέα

«Ετοιμοπόλεμος» ο Πρόεδρος…

«Ετοιμοπόλεμος» δηλώνει ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αυλωναρίου Βασίλης Μαυρομάτης. Η είδηση ότι έρχεται χιονιάς, τον βρήκε όπως όλα δείχνουν καλά προετοιμασμένο και αυτή τη φορά αφού σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Κότσαρη και το προσωπικό του δήμου έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για την αντιμετώπιση της επέλασης του χιονιά που δίνει και στην περιοχή δικαιοδοσίας τους η ΕΜΥ.

Ο Πρόεδρος πάντα φροντίζει για τους κατοίκους του χωριού. Με δυσμενείς καιρικές συνθήκες να παραμένουν ανοιχτοί οι δρόμοι, να συνδράμουν σε όσουν έχουν ανάγκη και βέβαια είναι πάντα «ετοιμοπόλεμος» για να παίξει χιονιές με τους φίλους του! Για όλους φροντίζει ο Πρόεδρος γι’ αυτό και είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους συγχωριανούς του ειδικά και γενικότερα σε όσους τον γνωρίζουν…

Του Γιάννη Μαραγκού- Γ.Γ Επιμελητηρίου Εύβοιας

Η "συμβουλευτική" που ανεπιτυχώς προσπαθεί να παρέχει προς την κυβέρνηση η συγκεκριμένη  Ομοσπονδία της Εύβοιας δια της Προέδρου της είναι ευπρόσδεκτη και καλοδεχούμενη. Όταν όμως αυτό γίνεται για μακρά περίοδο και τα οφέλη για τον εμπορικό κόσμο είναι από ελάχιστα έως μηδενικά, όταν είναι ορατός ο κίνδυνος αφάνισης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, τότε επιβάλλεται αλλαγή πλεύσης και σκληρότερης πολιτικής.

Τότε τα έργα ακολουθούν των λόγων και ο διάλογος! αντικαθίσταται με πράξεις.
Με ορθή τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου και όλων των μέτρων ασφαλείας επιβάλλεται η διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων του εμπορικού κόσμου με δυναμικότερο τρόπο όπως αρμόζει σε μία Επαγγελματική Ομοσπονδία και όχι με επικοινωνιακές  διεκδικήσεις μέσα απο Twitter, Facebook και δελτία τύπου.  Άλλωστε η άσκηση του διαλόγου μέσα απο τεκμηριωμένες προτάσεις για την ανάπτυξη της οικονομίας, την διαφύλαξη της επιχειρηματικότητας, των επιχειρήσεων, αλλά και την στήριξη των επαγγελματιών,  τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο είναι άλλοι θεσμοθετημένοι φορείς που κατά κοινή ομολογία όπως έχει  αποδειχθεί με σύνεση και υπευθυνότητα το κάνουν πολύ καλά. 

Μέσα σε όλα ο «γιατρός της καρδιάς μας!»

Πριν από μερικά χρόνια, όταν πρώτη είχα αποκαλέσει τότε «γιατρό της καρδιάς μας» σε σχόλιο μου αναφερόμενη στον γιατρό τότε του Νοσοκομείου Χαλκίδας, σήμερα του Περιφερειακού Ιατρείου Αυλωναρίου Γενικο γιατρό Γιώργο Ζέρβα, είχα διακρίνει στο πρόσωπο και την ψυχή του όλα αυτά κομμάτια που συμπληρώνουν το παζλ ενός γιατρού με ανθρωπιά, με το συναίσθημα να παίζει καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση περιστατικών και που παλεύει πραγματικά για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Για όσους τον γνώριζαν συναδέλφους, φίλους, ασθενείς κ.α είχε επάξια κερδίσει μία θέση στην καρδιά τους, στην καρδιά μας. Και βέβαια, η επιλογή του να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο χωριό του το Αυλωνάρι, μπορεί με βεβαιότητα κάποιος σήμερα να πει ότι τον δικαίωσε. Και σαν να μην έφτανε όλο αυτό, η ενασχόληση του με τα κοινά αποδεικνύει πόσο χρήσιμος και δημιουργικός μπορεί να γίνει για τον τόπο του, μέσα από ένα άλλο μετερίζι.

Καθώς, εκτός από το μεγαλείο της ψυχής του, κρύβει μέσα του και ένα «ανήσυχο νιάτο» που δεν θα τον κρατούσε αμέτοχο στην επίλυση χρόνιων ουσιαστικών προβλημάτων που ταλανίζουν τον τόπο του. Μέχρι τότε ερχόταν αντιμέτωπος μόνο με θέματα υγείας τα οποία αντιμετώπιζε πάντα με επιτυχία.

Κλήθηκε όμως να βάλει ακόμα ένα μεγάλο στοίχημα, ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του, χρόνια Πρόεδρος στη Κοινότητα, και όπως όλα δείχνουν αποτελεί και άξιο συνεχιστή του. Πρώτος εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στη Δ.Ε Αυλώνος ο «γιατρός της καρδιάς μας», απόδειξη ότι ο κόσμος τον εμπιστεύτηκε και όπως όλα δείχνουν δεν διαψεύσθηκε.

Τρίτος εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου, ο Γενικός γιατρός Γιώργος Ζέρβας κέρδισε επίσης μία θέση στην καρδιά πρωταρχικά του δημάρχου Θανάση Μπουραντά και παράλληλα στους συναδέλφους του στο δημοτικό συμβούλιο συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης. Μην ξεχνάμε ότι όλοι τον ψήφισαν για Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου στη συνέχεια!

Τιμητική η θέση που έχει και στο Ινστιτούτο Παπανικολάου, από τη θέση του Αντιπροέδρου όταν χρειάστηκε αντικατέστησε επάξια το δήμαρχο όταν εκείνος απουσίαζε. Νομικό Πρόσωπο του Δήμου το Ινστιτούτο και η συμβολή του Γιώργου Ζέρβα μεγάλη για να λυθούν χρόνια προβλήματα που κωλυσιεργούν ακόμα και σήμερα, τη λειτουργία του.

Με όλα αυτά και όντας ο ίδιος όπως και οι συνάδελφοί του γιατροί, στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας αποδεικνύει καθημερινά ότι όποιος θέλει κάτι το προσπαθεί και το πετυχαίνει.

Πρόεδρος και στην Επιτροπή covid 19 του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, στη θέση του δημάρχου. Φρόντισε με τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής να ληφθύν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Και κατάφεραν να κρατήσουν το δήμο χωρίς κρουσματα, πλην ορισμένων εξαιρέσεων ανθρώπων που είχαν επισκεφθεί την περιοχή.

Ως γιατρός, ο Γιώργος Ζέρβας καλείται σε λίγο καιρό να λειτουργήσει το Περιφερειακό Ιατρείο Αυλωναρίου, ως Κέντρο εμβολιασμού covid 19. Σε συνεργασία με τους συναδέλφους του στο Κέντρο Υγείας, δηλώνει έτοιμος και για αυτή την πρωτόγνωρη ως προς την διαδικασία εμπειρία.

Παράλληλα όμως, διαθέτει και το χρόνο που απαιτείται στο δήμο, και φυσικά και για τη Δ.Ε Αυλώνος και βέβαια για το Αυλωνάρι. Οι ενέργειες για να περάσει το Ειρηνοδικείο στο δήμο έγιναν από τον ίδιο και τον τοπικό Πρόεδρο τον Βασίλη Μαυρομάτη. Οι διαδικασίες βρίσκονται στην τελική ευθεία σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του eviakosmos.gr.

Την ίδια ώρα μαζί με τον Διευθυντή της ΔΕΥΑΚΑ κ. Στρουμπούλη τρέχουν το θέμα με τις πηγές στο Αυλωνάρι. Ξεμπλόκαρε από το δήμο και ολοκληρώνονται τα έργα στα Χάνια. Και σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από το ΒΙΟΚΑ που προχωρά επίσης, τρέχει ο γιατρός με τις Τεχνικές Υπηρεσίες και μία σειρά από μελέτες που αφορούν τη Δημοτική Ενότητα Αυλώνος προκειμένου να ενταχθούν για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Προς δημοπράτηση και η παιδική χαρά Αυλωναρίου, ο ΒΙΟΚΑ κ.α.

Μπροστάρης και στον αγώνα των συναδέλφων του, διεκδικώντας τα αυτονόητα σήμερα και για τις δομές υγείας του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου. Μετά από τα παραπάνω αντιλαμβάνεται κανείς πως ο «γιατρός της καρδιάς μας» είναι μέσα σε όλα!

Τις πηγές του Αυλωναρίου επισκέφθηκε, ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΚΑ του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, Βασίλης Στρουμπούλης ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στο eviakosmos.gr πριν από λίγο για τις ενέργειες που δρομολογούνται από τη ΔΕΥΑΚΑ με τη συνδρομή του Δήμου για την αξιοποίηση τριών ακομα πηγών που θα τροφοδοτούν το Αυλωνάρι και τα χωριά του. Ο κ. Στρουμπούλης αναφέρθηκε και στις ενέργειες που γίνονται στην Κύμη, στη Μουστερή, τις Πετριές και το Αργυρό.

Ο κ. Στρουμπούλης το Σάββατο το πρωί, επισκέφθηκε μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργο Ζέρβα, τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αυλωναρίου Σπύρο Μαρούλη, τον υπάλληλο της Τεχνικής Υπηρεσίας Βασίλη Μαυρομάτη κ.α αρχικά τις 2 πηγές από όπου παίρνουν νερό οι δεξαμενές του Αυλωναρίου.

Στη συνέχεια πήγε και ένα βήμα πιο πέρα όπως μας αναφέρει, ακολουθώντας την πεπατημένη που του έδειξαν οι πιο παλιοί κάτοικοι του Αυλωναρίου, προκειμένου με τους άντρες της ΔΕΥΑΚΑ να δουν από κοντά ακόμα τρεις πηγές που αυτή τη στιγμή δεν πέφτουν στις δεξαμενές αλλά που μπορούν να αξιοποιηθούν μέσα σε λίγους μήνες για να τροφοδοτήσουν με νερό τις δύο δεξαμενές του Αυλωναρίου, έτσι ώστε να μην ξεμένει από νερό κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες τόσο το Αυλωνάρι όσο και τα γύρω χωριά.

«Ήταν ένα αίτημα των κατοίκων της περιοχής και των τοπικών και δημοτικών συμβούλων και πήγαμε να δούμε τις πηγές» δήλωσε αποκλειστικά στο eviakosmos.gr o κ. Στρουμπούλης και συνέχισε: «Από τις πηγές είναι ήδη δύο μέσα στο σύστημα. Κατόπιν αυτοψίας που διενεργήσαμε είδαμε ότι αξίζει να αποκατασταθεί και να αξιοποιηθεί προς όφελος των χωριών κυρίως του Αυλωναρίου. Έχουν διαπιστωθεί τα σημεία στα οποία υπάρχει το πρόβλημα και συμφωνήσαμε πρώτα να προχωρήσει στην διάνοιξη των αγροτικών δρόμων ο δήμος και εμείς θα αποκαταστήσουμε την υδροδότηση του Αυλωναρίου και των άλλων χωριών».

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου γιατί το νερό από 3 πηγές δεν έπεφτε μέχρι τωρα στις δεξαμενές του Αυλωναρίου, ο κ. Στρουμπούλης ανέφερε:

«Από τις δύο μεγάλες πηγές έπεφτε ήδη μέσα. Είναι άλλες τρείς ακόμα από τις οποίες δεν ερχόταν στις δεξαμενές. Από αυτές μία με δύο μπορούν να εισέλθουν στην παλιά δεξαμενή.»

Ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΚΑ επισημαίνει επίσης πως οι παλαιοί το είχαν σχεδιάσει πολύ καλά το δίκτυο. «Οι κάτοικοι που με ενημέρωσαν με ένα πρόχειρο σχέδιο της συνδεσιμότητας των πηγών μεταξύ τους, υπάρχει πιθανόν η δυνατότητα αυτές οι πηγές να κατευθύνονται ή προς την παλιά δεξαμενή ή προς την καινούργια» είπε ο κ. Στρουμπούλης ο οποίος επίσης ανέφερε ότι η προσβασιμότητα σε αυτές τις πηγές είναι πολύ δύσκολη.

«Θα πρέπει πρώτα να αποκατασταθεί η προσβασιμότητα σε αυτές και μετά να μιλήσουμε για χρονοδιάγραμμα εργασιών. Αλλά ο στόχος μας είναι πριν από το καλοκαίρι του 2021 να τις έχουμε αποκαταστήσει» είπε ο κ. Στρουμπούλης.

Αυτή τη στιγμή είναι προσβάσιμες όπως εξηγεί στο eviakosmos.gr ο κ. Στρουμπούλης μόνο οι δύο αρχικές πηγές. Δεν κατάφεραν να φτάσουν πολύ κοντά το Σάββατο στις άλλες τρεις οι οποίες όπως ανέφερε το δυναμικό τους είναι πάρα πολύ καλό. Οι πηγές αυτές βρίσκονται στις ρεματιές του Αυλωναρίου προς την Οκτωνιά.

«Το καλοκαίρι που πέφτουν οι δύο πηγές σε νερό, οι άλλες δύο θα έχουν μία πάρα πολύ καλή παροχή νερού στο σύνολο των δεξαμενών που θα κατευθύνονται και στην καινούργια και την παλιά» είπε ο κ. Στρουμπούλης ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε επιγραμματικά σε μία σειρά από ενέργειες που σχεδιάζουν από τη ΔΕΥΑΚΑ για να γίνει νέα γεώτρηση στη Μουρτερή, που έχουν ανοίξει ήδη ένα πηγάδι. Μάλιστα γεωλόγος όπως ανέφερε ο Γενικός έχει υποδείξει που θα γίνει η νέα γεώτρηση για την υδροδότηση της Μουρτερής. Όμβρια έχει και η Οκτωνιά την οποία θα επισκεφθεί στη συνέχεια ενώ προγραμματισμός όπως είπε υπάρχει και για την Κύμη και για τις Πετριές και για το Αργυρό.

Εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εύβοιας Βαγγέλης Κούκουζας βρέθηκε σήμερα το πρωί στην πρώτη γραμμή του αγώνα, αλληλέγγυος με την τοπική κοινωνία του Δήμου Ερέτριας που αντιστέκεται στην έλευση και άλλων προσφύγων στην περιοχή. Σε δήλωση του στο Eviakosmos.gr πριν από λίγο επεσήμανε μεταξύ αλλων ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι αλληλέγγυα απέναντι στους πρόσφυγες και στο προσφυγικό ζήτημα, όμως όπως γνωρίζει και το αρμόδιο υπουργείο, έχει εξαντλήσει και υπερκεράσει το ποσοστό φιλοξενίας. Και γι αυτό αντιστέκεται πλέον σε οποιαδήποτε ανάλογη κίνηση γίνεται, όταν η κατάσταση δεν μπορεί να είναι από κάποια στιγμή και μετά διαχειρίσιμη για όλους.

«Στοιχιζόμενος με τη δήλωση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού, για το αιφνίδιο πρόβλημα που παρουσιάστηκε και αφορά την εγκατάσταση 300 περίπου προσφύγων στο Δήμο Ερέτριας επισημαίνω ότι οι πολίτες της Εύβοιας και της Στερεάς είμαστε αλληλέγγυοι απέναντι στους πρόσφυγες και το προσφυγικό. Πλην όμως, η Στερεά Ελλάδα έχει εξαντλήσει και έχει υπερκεράσει το ποσοστό το οποίο είχε συμφωνηθεί μεταξύ Περιφερειαρχών και Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου.

Πόσο δε μάλλον, όταν η εγκατάσταση αυτή των προσφύγων αφορά και αναφέρεται στον πλέον τουριστικό δήμο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ο οποίος αποτελεί τον πυρήνα και την αιχμή του δώρατος του τουρισμού και του πολιτισμού στη Στερεά» δήλωσε ο κ. Κούκουζας και συνέχισε:

«Η αιφνίδια αυτή ενέργεια του Υπουργού μας βρίσκει αντίθετους και πρέπει να ματαιωθεί άμεσα. Διότι, όπως λέει και ο σοφός λαός “ουδέν μονιμότερο του προσωρινού”. Και αναφέρομαι σε αυτό, καθότι στο ξενοδοχείο της Αμαρύνθου η αρχική υπόσχεση φιλοξενίας των 6 μηνών έγινε τέσσερα χρόνια…»

Περιοδεία στους Τομείς ΕΚΑΒ στην Εύβοια κάνει αυτές τις μέρες ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου ο οποίος, μίλησε στον ΕΥΡΙΙΠΟ 90FM και την εκπομπή «τάδε έφη» με τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, την Τρίτη 27 Οκτωβρίου. Ο κ. Παπαευσταθίου βρισκόταν στην Κάρυστο όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις τόσο με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Μίχα και τον Δήμαρχο Καρύστου Λευτέρη Ραβιόλο για την ενίσχυση του Τομέα στην Κάρυστο και τις κτηριακές αγκαταστάσεις.

Σε ότι αφορά την μετεγκατάσταση του Τομέα ΕΚΑΒ Χαλκίδας από το κέντρο σε άλλη περιοχή, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ είπε ότι δεν θα μετεγκατασταθεί στο χώρο του νέου Νοσοκομείου, αλλά πλησίον αυτού. «Είμαστε ακόμα στη φάση των συζητήσεων. Δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο. Δεν θα είναι στο χώρο του νέου νοσοκομείου αλλά σε χώρο πλησίον αυτού. Είμαστε σε μία διαδικασία έρευνας» είπε ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ.

Σε ότι αφορά το προσωπικό σύμφωνα με όσα δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Παπαευσταθίου υπάρχει ενίσχυση γενικότερη των Τομέων με επικουρικό προσωπικό, αναλόγως με τη διαθεσιμότητα γιατί εμείς ζητάμε κόσμο αλλά από κει και πέρα οι αιτήσεις που γίνονται για επικουρικό προσωπικό είναι ανεξάρτητες από τη δική τους ζήτηση.

«Την επόμενη φορά που θα ανοίξει η πλατφόρμα, όπως ονομάζεται, που μπορούν να καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να προσληφθούν ως πληρώματα ασθενοφόρων μιας και συζητάμε για τη συγκεκριμένη ειδικότητας στο ΕΚΑΒ. Θα ζητήσουμε και για το Αλιβέρι, για τον καινούργιο Τομέα, επιπλέον ενίσχυση για την Κύμη αν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι και για την Κάρυστο. Οι υπόλοιποι τομείς έχουν ενισχυθεί» είπε ο κ. Παπαευσταθίου και συνέχισε:

«Όπως έχουμε πει και σε προηγούμενη συνέντευξη στο σταθμό σας, λειτουργούμε ενισχυτικά από την Αθήνα ή από άλλες περιοχές στις περιπτώσεις που κάποιος από τους τομείς αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα λειτουργίας».

Σε ότι αφορά τη Β. Εύβοια, ο κ. Παπαευσταθίου, είπε ότι στην Ιστιαία ο Τομέας ΕΚΑΒ λειτουργεί αξιοπρεπώς. Με το ένα ασθενοφόρο να παραμένει στα Επείγοντα, όταν το άλλο λείπει σε διακομιδή. Μάλιστα στο σχεδιασμό είναι να προστεθεί ακόμα ένα το οποίο θα το βάλουμε στο Μαντούδι, το οποίο έχει βρεθεί και χώρος. Αυτό θα χρησιμοποιηθεί ως βάση και όχι ως καινούργιος Τομέας ΕΚΑΒ. Και όπως είπε ο Πρόεδρος σε δεύτερη φάση θα μιλήσουν για σύσταση Τομέα ΕΚΑΒ στο Μαντούδι.

Σε ότι αφορά την ενίσχυση με έμψυχο δυναμικό των Τομέων ΕΚΑΒ σε Αλιβέρι και Κύμη, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ δήλωσε ότι θα ενισχυθούν.

«Έχω ζητήσει και μόνιμες προσλήψεις πλέον, όταν αυτές εγκριθούν και ανακοινωθούν, τόσο για το Αλιβέρι όσο και για την Κύμη. Γιατί από τη στιγμή που εμείς συστήσαμε το Αλιβέρι κανονικά και νομότυπα ως Τομέα, θα το κάνουμε να δουλέψει ακριβώς όπως προβλέπεται. Τώρα, προσπαθούμε να το κάνουμε να δουλέψει. Δε μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος αυτή τη στιγμή με το υπάρχον προσωπικό που υπάρχει και δεν εννοώ σε καμία περίπτωση για τους ανθρώπους. Γι’ αυτό και γίνονται κινήσεις να δω πως θα ενισχυθεί» είπε ο κ. Παπαευσταθίου και συνέχισε:

«Θα ζητήσουμε και επικουρικό προσωπικό, που ελπίζουμε να είμαστε τυχεροί, γιατί π.χ για την Κύμη δεν είχαμε αιτήσεις. Ελπίζω να βρούμε, διαφορετικά θα κοιτάξουμε με κάποιες μετακινήσεις από άλλες περιοχές να βελτιώσουμε την υπάρχουσα κατάσταση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κατάσταση θα λυθεί οριστικά με τις μόνιμες προσλήψεις. Έχω ζητήσει να είναι οι μόνιμες 10 προσλήψεις μόνο για το Αλιβέρι».

Στην συνέχεια, ο κ. Παπαευσταθίου αναφέρθηκε στο τι μέλλει γενέσθαι με το θέμα μετεγκατάστασης του Τομέα ΕΚΑΒ Κύμης, ένα θέμα που είχε έρθει και στο Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης-Αλιβερίου, και είχε εγκριθεί ο χώρος του ανενεργού σχολείου στην Πλατάνα.        

«Δεν τίθεται θέμα μετεγκατάστασης του ΕΚΑΒ Κύμης από το χώρο του Νοσοκομείου της Κύμης» ξεκαθάρισε ο κ. Παπαευσταθίου επισημαίνοντας ότι στην περίπτωση που θα μπορέσουν να ενισχύσουν και εκεί με προσωπικό. Θα μπορέσουν όπως είπε, να ενεργοποιήσουν και τον δεύτερο χώρο στην Πλατάνα, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο όταν μπορέσουν να ενεργοποιήσουν και δεύτερο ασθενοφόρο, σε 24ωρη βάρδια.

Τέλος αναφέρθηκε στην Κάρυστο. «Εδώ χρειάζεται ενίσχυση το προσωπικό μας. Κοιτάζουμε και το στεγαστικό. Έχουμε συνάντηση τώρα με το Διοικητή του Νοσοκομείου ο οποίος κάνει μια εξαιρετική δουλειά. Το νοσοκομείο της Καρύστου είναι ένα πολύ μάχιμο νοσοκομείο» είπε ο κ. Παπαευσταθίου.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΣΤΟΝ ΕΥΡΙΠΟ 90FM

 

«Αχτύπητο δίδυμο…»

«Αχτύπητο δίδυμο» και για την Κύμη, η επιστημονική συνεργάτης του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού, Ρούλα Κεχρή με τον λογιστή-φοροτεχνικό Κωσταντίνο Θαλασσινό. Έχουν ήδη προσφέρει πολλά στον τόπο τους και συνεχίζουν να διεκδικούν.

Και οι δύο χαίρουν της εκτίμησης του κόσμου που αναγνωρίζει την προσφοράς τους σε θέματα που αφορούν τη γενέτειρα τους. Το περασμένο Σάββατο συναντήθηκαν και βέβαια η συζήτηση για την Κύμη, έπεσε ξανά στο τραπέζι. Μια βόλτα στην παραλία, τους ανανέωσε τη σκέψη και ετοιμάζονται για νέες δράσεις.

Είναι πολύ σημαντικό νέοι άνθρωποι να βάζουν στόχους και να γίνονται συνοδοιπόροι σε ένα δημιουργικό για τον τόπο τους ταξίδι. Ο Κωσταντίνος Θαλασσινός έχει ήδη διατελέσει μέλος του Δ.Σ του Νοσοκομείου της Κύμης, ενώ η συμβολή του σε επιτυχημένες δράσεις, ως Γραμματέας της Ένωσης Επαγγελματιών Κύμης και Περιχώρων, όπως λένε τόσο εκείνοι που συνεργάστηκαν μαζί του όλα αυτά τα χρόνια, συνάδελφοί του αλλά και ο Εμπορικός κόσμος της περιοχής, ήταν καθοριστική.

Με την δυναμική που διακρίνει τον Κωνσταντίνο Θαλασσινό και σε συνεργασία με ανθρώπους όπως η Ρούλα Κεχρή, η οποία είναι δοκιμασμένη και έχει αποδείξει στο πέρασμα των χρόνων ότι της αρέσουν τα δύσκολα, με το να πετυχαίνει τους στόχους της, φαίνεται ότι τα καλύτερα είναι μπροστά για τον εξαίρετο επαγγελματία-φοροτεχνικό που καθημερινά κερδίζει όλο και περισσότερο μια θέση στην καρδιά των συγχωριανών του...και όχι μόνο!

 

Την αναγκαιότητα σύστασης Μονάδων Τεχνητού Νεφρού σε Β. Εύβοια και Κάρυστο τόνισε σε συνέντευξή του στον ΕΥΡΙΠΟ 90FM και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη ο βουλευτής Εύβοιας της Ν.Δ Σίμος Κεδίκογλου με αφορμή την σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη, στην οποία θα συμμετέχει εκτός από τον κ. Κεδίκογλου που πήρε την πρωτοβουλία να γίνει, ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος και ο Διοικητής του Νοσοκομείου της Καρύστου Τάσος Μίχας, την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου.

«Ο αριθμός των νεφροπαθών δυστυχώς αυξάνεται διαρκώς» είπε ο κ. Κεδίκογλου και συνέχισε:

«Όταν ξεκινήσαμε τον αγώνα για τους νεφροπαθείς της Καρύστου ήταν λίγο πάνω από τους 30. Σήμερα έχουν ξεπεράσει τους 50. Το λέω αυτό γιατί έχει σημασία. Στοιχίζει περισσότερο η μεταφορά των νεφροπαθών αν είναι άνω 33ων-34ων από ότι η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Είχαμε όπως σωστά είπατε ξεκινήσει εδώ και χρόνια. Είχαμε φτάσει πολύ κοντά γιατί υπήρχε η προοπτική δωρεάς από το Ίδρυμα Νιάρχος. Όμως, προέκυψε η πανδημία και οι πόροι που σκόπευε να διαθέσει το Ίδρυμα Νιάρχος για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στην Κάρυστο κατευθύνθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Γνωρίζετε ότι το Ίδρυμα έχει προσφέρει πάρα πολλά στην καταπολέμηση του κορωνοϊου.

Όμως, αυτό για την Κάρυστο ήταν δυστυχές γιατί είχαμε φτάσει πραγματικά πάρα πολύ κοντά. Είμαστε σε μία διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με τον Υπουργό Υγείας και ιδιαίτερα με τον Υφυπουργό το Βασίλη Κοντοζαμάνη, με τον οποίο έχουμε σύσκεψη αύριο με τον δήμαρχο, το Διοικητική του Νοσοκομείου και Υπηρεσιακούς παράγοντες γιατί ο δήμος προτίθεται να καλύψει το κόστος για την δημιουργία μονάδας τεχνητού νεφρού.»

Να σημειωθεί ότι το εγχείρημα αυτό ξεπερνάει το 1.000.000€. Υπάρχει η πρόθεση από το Δήμο να καλύψει το ποσό. Και έτσι θα μπορέσει να υλοποιηθεί άμεσα. Ένα θέμα που θα συζητηθεί και θα ληφθούν αποφάσεις σχετικά και με τη στελέχωση της Μονάδας στην αυριανή σύσκεψη με τον Υφυπουργό Υγείας.

Ο κ. Κεδίκογλου εκτός από την Κάρυστο, αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που γίνεται για τη σύσταση Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στη Β. Εύβοια όπου δεν υπάρχει Νοσοκομείο και τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα.

«Ο νόμος λέει ότι σε απόσταση 20 χλμ θα πρέπει να υπάρχει νοσοκομείο. Σε ότι αφορά τη Β. Εύβοια που επίσης ο αριθμός των νεφροπαθών αυξάνεται, γίνεται μία προσπάθεια να υπάρξει μία νομοθετική ρύθμιση έτσι ώστε να υπάρχουν οι ειδικότητες γιατρών στο Κέντρο Υγείας, για την αντιμετώπιση κάποιου περιστατικού κατά τη διάρκεια της αιμοκάθαρσης ενός νεφροπαθούς».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΕΧΝΗΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΝΕΦΡΟΥ ΣΕ ΚΑΡΥΣΤΟ ΚΑΙ Β. ΕΥΒΟΙΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΗΣ Ν.Σ ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

 

Άκου…Βλέπε…Σώπα…Το τρίπτυχο της επιτυχίας που ακολουθεί από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων της, η τοπική σύμβουλος Οξυλίθου Ειρήνη Κουλουρίδου. Παρακολουθεί τα πάντα χωρίς να παίρνει θέση για όσα διαδραματίστηκαν το τελευταίο διάστημα στις συνεδριάσεις του τοπικού συμβουλίου με κάποιους συνάδελφους της να καταλήγουν στο αστυνομικό τμήμα, προσβάλοντας το θεσμό και τους ίδιους που συμμετέχουν σε αυτό.

Η Ειρήνη Κουλουρίδου η οποία δεν επιλέχτηκε τυχαία από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου να συμμετέχει και στην Επιτροπή της Πανήγυρεως και μάλιστα ως Πρόεδρος της Επιτροπής φέτος, αποτελεί «ήρεμη δύναμη» για ένα συμβούλιο που θυμίζει «καζάνι που βράζει…».

Η ίδια δουλεύει για το χωριό και συνεργάζεται άψογα τόσο με τους συναδέλφους της τοπικούς συμβούλους όσο και με την δημοτική αρχή και δη με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αλέξανδρο Θεοδώρου. Δεν προκαλεί και βέβαια χαίρει της εκτίμησης του κόσμου καθώς αντιλαμβάνεται το ρόλο της ως αυτοδιοικητικός και δεν επιδιώκει με τίποτα την αυτοπροβολή της.

Άλλωστε, γι’ αυτό αποφάσισε να ασχοληθεί με τα Κοινά. Για να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων του χωριού, να στηρίξει και να κάνει προτάσεις για το χωριό και οτιδήποτε άλλο προς όφελος των χωριανών της.

Και βέβαια, με τη στάση της έχει κερδίσει μια θέση στην καρδιά των συγχωριανών της, που χαίρει την εκτίμηση τους. Η πορεία της στο χώρο της αυτοδιοίκησης είναι δεδομένο ότι θα στεφθεί με επιτυχία και βέβαια, τα καλύτερα έπονται…

Σήμερα από νωρίς το πρωί άλλαζε λάμπες στο χωριό με τους συναδέλφους της και συνεργείο του δήμου. Της τα χάλασε η βροχή και ανάγκασε να διακόψει. Και έσπευσε να ενημερώσει τους συγχωριανούς της σχετικά. Θα συνεχίσει όπως γράφει τις επόμενες μέρες. Της έχουν εμπιστοσύνη και κανείς δε διαμαρτύρεται.

Από τους νέους αυτοδιοικητικούς που έχουν πάρει σοβαρά το ρόλο τους ως ενεργοί πολίτες, είναι ο τοπικός σύμβουλος Οξυλίθου Βαγγέλης Καρτελιάς. Μάχιμος και στην πρώτη γραμμή δίνει άμεσα λύσεις στα προβλήματα του χωριού αλλά και γενικότερα όπου του ζητηθεί.

Υπεύθυνος για την αγροτική οδοποιία η πρώτη φάση της οποίας ολοκληρώθηκε στον Οξύλιθο με επιτυχία χάρη στην άριστη συνεργασία και με τον Αντιδήμαρχο της Κύμης Αλέξανδρο Θεοδώρου που πάντα διαθέτει εργάτες του δήμου προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της καθημερινότητας. Αγαστή συνεργασία έχει και με το Δήμαρχο Θανάση Μπουραντά αλλά και με τους αντιδημάρχους Νίκο Μπαράκο και Γιάννη Πιλάτη. Και όχι μόνο! Και βέβαια κανένας δεν του χαλάει χατίρι γιατί έχει μάθει στη ζωή του να λέει και «ευχαριστώ».

Η συμβολή του τοπικού συμβούλου Οξυλίθου Βαγγέλη Καρτελιά στην επίλυση θεμάτων της καθημερινότητας όπως καθαριότητα κτλ είναι σημαντική δεδομένου ότι ο ίδιος είναι ένας από εκείνους που προσφέρουν προσωπική εργασία. Εθελοντική εργασία για τον ίδιο ο καθαρισμός στο χωρο της πανηγύρεως, στα εκκλησάκια του χωριού,στους δρόμους κλπ.

Ιδιαίτερα αγαπητός στους συγχωριανούς του, συνεργάζεται άψογα και βέβαια με τη στήριξη του κόσμου καταφέρνει ακόμα περισσότερα. Πρόσφατα φρόντισε με προσωπική εργασία να τοποθετηθούν και οι καμπίνες στις παραλίες του Στομίου Οξυλίθου και του Αη Γιώργη. Ο ίδιος ανέφερε σχετικά:

«Άλλη μια εθελοντική εργασία ολοκληρώθηκε, με δύο πλήρες ανακαινισμένες καμπίνες στο Στόμιο καθώς πλήρης συντήρηση των ντουζ. Ολοκληρώνοντας εχθές και μιας δεύτερης καμπίνας στην παραλία Αγιωργη γιατί η ισότητα είναι το παν κ για τις δύο παραλίες μας.

Ενα μεγάλο ευχαριστώ στον Αντιδήμαρχο Κύμης Αλέξανδρο Θεοδώρου που κανόνισε για την κάλυψη της ξυλείας και την συντήρηση των ντουζ. Ευχαριστώ επίσης την επιχείρηση ecoΔΟΜΗ (Άγγελο Αλεξανδρή) που μόλις του ζήτησα υλικά για την συντήρηση της ζημιάς που έχει δημιουργηθεί στα ντουζ στον Αγιωργη τα κάλυψε αφιλοκερδώς».

Και βέβαια και στην περίπτωση του Βαγγέλη Καρτελιά το «ουδείς αναντικατάστατος» δεν ισχύει. Και γι’ αυτό οι συγχωριανοί του τον αγαπούν και τον στηρίζουν. Τα καλύτερα για το Βαγγέλη Καρτελιά είναι μπροστά!

καμπινα 1

Σελίδα 1 από 11

kimi denpao

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr