bannernew6

Τελευταία Νέα

Ενοχλήθηκε λέει, η δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα και έσπευσε να το σχολιάσει στο «δικό της μέσο ενημέρωσης», ότι στη εκκλησία που πήγε να εκκλησιαστεί, παραμονή της εορτής των Ταξιαρχών, η πρώην Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής και Πολιτεύτριας της Ν.Δ με «σφραγίδα» Μητσοτάκη, Σοφία Νικολάου έκατσε σε μία θέση, αφού πήγε πριν και από την ίδια στο Ναό και έμεινε λέει όρθιος ο Βουλευτής Εύβοιας της Ν.Δ Θανάσης Ζεμπίλης, γιατί προφανώς, όμως, δεν υπήρχε άλλη θέση...

Αλήθεια, αναρωτήθηκαν εκείνοι που έμαθαν για την ανησυχία της δημάρχου: Από πότε πιάνουν θέσεις στα στασίδια της εκκλησίας οι πολιτικοί; Ανάλογα θέματα βέβαια, να θυμίσουμε στον κόσμο γιατί είναι και γνωστό στη συγκεκριμένη ενορία, για μια θέση στην εκκλησία που εκκλησιάζεται, δημιουργούσε και συγγενικό πρόσωπο της δημάρχου, που ήθελε μόνιμη θέση, για να παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία, σε ενορία πέριξ της Χαλκίδας! Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει όπως λέει και ο λαός…

Δύσπεπτο όπως λένε όλοι, για την κατά τα άλλα «φιλόδοξη» δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα Βάκα με το ύφος χιλίων καρδιναλίων, το γεγονός ότι η κα Νικολάου της έφαγε τη θέση στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ! Σε αυτές τις περιπτώσεις συστήνεται αφέψημα για τη χώνεψη…

Και βέβαια, προσπάθησε για ακόμα μία φορά, να αδικήσει ως άνθρωπο ευγενικό και ταπεινό, τη Σοφία Νικολάου. Ενώ γνώριζε ότι ο Μητροπολίτης θα καλούσε τον κ. Ζεμπίλη να κάτσει στο Δεσποτικό. Εκεί βλέπεις δήμαρχε, κάνει κουμάντο άλλος…

Αλλά και λίγος σεβασμός στον Σεβασμιώτατο όταν βρίσκεσαι στον Οίκο του Θεού, από το να «κουτσομπολεύεις» τους υπόλοιπους δε βλάπτει… Όπως σχολίασαν και πολλοί από αυτούς, που η δήμαρχος έσπευσε να πει το «νέο»!

Από τα «φαβορί»…

Από τα φαβορί για το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Εύβοια, είναι ο αντιδήμαρχος Κύμης, Αλέξανδρος Θεοδώρου οποίος είναι καθόλα γνώριμος στο Νομό. Και μπορεί η εταιρία Ξυλείας της Οικογένειας Θεοδώρου με την οποία ασχολείται και ο Αντιδήμαρχος να έχει έδρα την Κύμη, αλλά το υποκατάστημα της εταιρίας παραπάνω από μία δεκαετία λειτουργεί στη Ν. Αρτάκη, όπως επίσης και το κατάστημα "watt & volt" στη Χαλκίδα που μετρά μια πενταετία και εξυπηρετούν πελατολόγιο σε όλο το Νομό, με τις καλύτερες κριτικές.

Έτσι, ο Αλέξανδρός Θεοδώρου και από επαγγελματικής ιδιότητας, αλλά και λόγω της ενασχόλησης του με τον αθλητισμό, φτάνοντας την ομάδα της Κύμης στην Α1 κατηγορία, ιδιαίτερα αγαπητός, ετοιμάζεται να ριχτεί στη μάχη των εθνικών εκλογών καθώς το όνομα του παίζει πολύ δυνατά στο ψηφοδέλτιο της Εύβοιας.

Ο ίδιος περιμένει να ανακοινωθεί και επίσημα για να αρχίσει να ξεδιπλώνει τα σχέδια του για την Εύβοια…

Το γεγονός ότι ο τρόπος προσέγγισης με τη ΔΕΔΑ, από πλευράς δήμου Χαλκιδέων δεν έφερε καρπούς από την αρχή, λίγο έλειψε να κάνει «ηρωίδα» τη δήμαρχο, το βράδυ της σύσκεψης εκπροσώπων της ΔΕΔΑ, στη Χαλκίδα, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης Εύβοιας «ο Ξένιος Ζευς» και του Εμπορικού Συλλόγου της Χαλκίδας.

Ως προεκλογική φιέστα, εξέλαβαν πολλοί από τους δημότες την παρουσία της δημάρχου στην συνάντηση, τα όσα ανέφερε σχετικά με τις εργασίες που γίνονται από τη ΔΕΔΑ στην πόλη μας, όπου δημιουργήθηκαν προβλήματα μετά τις εργασίες σε πολλούς δρόμους, που έμειναν σκαμμένοι εγκυμονώντας ακόμα και κινδύνους για τον κόσμο.

Η δήμαρχος προσπάθησε να πείσει ότι η ίδια δεν μπορούσε να κάνει κάτι. Να σημειωθεί ότι τόσο ο δήμος όσο και η ΔΕΥΑΕ είχαν κάνει ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΔΑ, τα οποία εκδικάστηκαν και η απόφαση δικαίωσε τη ΔΕΔΑ.

Μετά από αυτό, η δήμαρχος προσπάθησε να ρίξει ευθύνη στη ΔΕΔΑ για όλα ενώ η ίδια θα έπρεπε στις συναντήσεις που είχε μαζί τους πριν ξεκινήσει το έργο, να είχε πάρει όλα τα μέτρα καθώς οι εργολάβοι που έχουν αναλάβει το έργο είναι Χαλκιδέοι, αλλά από ότι προέκυψε από την σύσκεψη η δήμαρχος δεν είχε μιλήσει ποτέ μαζί τους!

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε άλλες πόλεις που η ΔΕΔΑ κάνει αντίστοιχες εργασίες υπάρχει άριστη συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση Α βαθμού. Στη Χαλκίδα, γιατί άραγε, ο δήμος δεν φρόντισε να προστατεύσει τους δημότες από την αρχή, όταν η κα Βάκα έκανε τις πρώτες συναντήσεις με τους εκπροσώπους της ΔΕΔΑ;

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι μετά τη συνάντηση και τα όσα γνωστοποιήθηκαν από τους παραβρισκόμενους, η ΔΕΔΑ είναι σε συνεχή επαφή με το Σύλλογο Καταστηματαρχών Εστίασης Εύβοιας «ο Ξένιος Ζευς» και τον Εμπορικό Σύλλογο Χαλκίδας και τις επόμενες μέρες θα είναι σε θέση να ανακοινώσουν από κοινού, τα αποτελέσματα αυτής της συνάντησης.

Αφού σύμφωνα με πληροφορίες, είναι σε καθημερινή επαφή για να γίνει η εγκατάσταση φυσικού αερίου στη Χαλκίδα, όσο γίνεται πιο ανώδυνα για τους πολίτες.

Σε αυτό, απ’ όσο γνωρίζουμε ο δήμος, ο οποίος ήταν «απών», φροντίζοντας μόνο να στραφεί δικαστικά εναντίον της ΔΕΔΑ, θα είναι απών. Αφού, όπως όλα έδειξαν, η εχθρική συμπεριφορά της δημάρχου Έλενας Βάκα, απέναντι στους εκπροσώπους της ΔΕΔΑ, λειτούργησε ανατρεπτικά. Απαιτητική, με ύφος χιλίων καρδιναλίων, η δήμαρχος, προσπαθούσε να επιβληθεί κουνώντας το δάχτυλο…Κατόπιν εορτής, όμως!

Η γλυκύτατη περιφερειακή σύμβουλος Άννα Καρύκα από την Κάρυστο, σαν οικοδέσποινα κι εκείνη με τη σειρά της, την ημέρα της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κάρυστο, υποδέχθηκε τους συναδέλφους της κερνώντας τους από ένα βαζάκι μέλι Καρύστου! Κάτι γλυκό από ένα γλυκό κορίτσι της Καρυστίας!

Την ευχαρίστησαν και ανταπέδωσαν με ένα γλυκό φιλί στο τέλος… Έτσι, μόνο γλυκές αναμνήσεις θα έχουν οι Περιφερειακοί σύμβουλοι από την Κάρυστο.

Και βέβαια,από τους πρώτους που απόλαυσαν το δωράκι της συναδέλφου, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Φωκίδας Γιώργος Δελμούζος,που ταξίδεψε από την Φωκίδα για το Νότιο άκρο της Εύβοιας, προκειμένου να παραβρεθεί στη συνεδρίαση. Τον γλύκανε πρώτο η συνάδελφός του δίνοντας του ένα βαζάκι μέλι Καρυστίας, για να ξανάρθει!

Με τη συμμετοχή μελών της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Στερεάς Ελλάδας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021 υβριδικά (δια ζώσης και διαδικτυακά) η ετήσια Γενική Συνέλευση της Σύμπραξης, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, στην Λαμία. Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης ορίστηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κος Κυρίτσης Αθανάσιος.

Την Γενική Συνέλευση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Εξωστρέφειας και Επιχειρηματικότητας κος Βαγγέλης Κούκουζας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Αλιευτικής Πολιτικής κος Αποστολόπουλος Κώστας, ο Δήμαρχος Λοκρών κος Αθανάσιος Ζεκεντές, εκπρόσωποι όλων των Δήμων και των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας μας καθώς επίσης και εκπρόσωποι συνεταιρισμών και επιχειρήσεων.

Ο Πρόεδρος της Σύμπραξης, Αναστάσιος Βελισσαρίου, αφού καλωσόρισε τα μέλη, προχώρησε στην εισήγηση των θεμάτων παρουσιάζοντας τις ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο διάστημα αλλά και ενημερώνοντάς τους για τις επερχόμενες δράσεις. Συγκεκριμένα ο κ. Βελισσαρίου ανέφερε χαρακτηριστικά «παρά τις δυσκολίες και τις διαφορετικές προτεραιότητες που δημιούργησε η πανδημία COVID - 19, η Αγροδιατροφική Σύμπραξης πιστή στις φιλοδοξίες της για μεγαλύτερη δικτύωση στον αγροδιατροφικό τομέα και για ανάδειξη του τοπικού αγροτικού προϊόντος στην εγχώρια και διεθνή αγορά, πέτυχε τη συμμετοχή της σε δύο ευρωπαϊκά προγράμματα συνολικού προϋπολογισμού το πρώτο 1,3 εκ. ευρώ με σκοπό την προώθηση προϊόντων ΠΟΠ σε αγορές των Αραβικών Χωρών» και το δεύτερο αφορά τη συμμετοχή ομάδας συκοπαραγωγών της περιφέρειας σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ισπανία. Τα προγράμματα αυτά αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα της δουλειάς που γίνεται αλλά και το όραμα και τους στόχους για μια υγιή και βιώσιμη ανάπτυξη της Σύμπραξης και των φορέων που συμμετέχουν σε αυτή.

Στην Γ.Σ παρουσιάστηκε επίσης η σημαντική προσπάθεια που καταβλήθηκε για την προώθηση του σήματος Τοπικών Προϊόντων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Παρουσιάστηκαν οι μέχρι τώρα ενέργειες που έχουν οδηγήσει στην επιλογή ενός σήματος, μετά από ευρύτατη διαβούλευση οκτώ υποψηφίων σημάτων, μεταξύ μελών και φορέων της Περιφέρειας μας. Το σήμα αυτό καταχωρήθηκε τόσο εθνικά όσο και ευρωπαϊκά.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στις απαραίτητες κινήσεις εξωστρέφειας που σχεδιάζονται για το επόμενο διάστημα. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται η παρουσία της Σύμπραξης σε διεθνείς εκθέσεις, η διοργάνωση θεματικών ημερίδων και συνεδρίων ανά την περιφέρεια, η συστηματική ενημέρωση των μελών, του τύπου αλλά και όλων των ενδιαφερόμενων φορέων για τις επερχόμενες δράσεις, η αναβάθμιση της ιστοσελίδας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Σύμπραξης κ.α..

Τέλος, το λόγο έλαβαν μέλη της Σύμπραξης που συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση, θέτοντας για συζήτηση σημαντικά θέματα για τη λειτουργία, την ανάπτυξη και εξωστρέφεια της. Η Γενική Συνέλευση έκλεισε σε κλίμα σύμπνοιας και αισιοδοξίας για το μέλλον και την προώθηση των στόχων του φορέα.

 

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ, κ. Αναστασίου Βελισσαρίου

Αγαπητοί Συνεργάτες και Φίλοι,

 

Με μεγάλη χαρά και τιμή παρουσιάζουμε την έκδοση του απολογισμού της «ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Α.Ε», για το έτος 2021, καθώς και του σχεδίου δράσης για το 2022. Η έκδοση αυτή επιχειρεί να καταγράψει όλο το φάσμα των υπηρεσιών και δράσεων της Σύμπραξης για το έτος αναφοράς (2021), καθώς επίσης και να παρουσιάσει τα ποσοτικά στοιχεία που αφορούν στους αποδέκτες των υπηρεσιών που προσφέρει ή σχεδιάζει να προσφέρει η Σύμπραξη.

 

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

 1. 1.ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ, ΣΕ B2B ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΣΕ ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ.

Στο πλαίσιο της ανάδειξής της σε Γαστρονομική Περιφέρεια, η Περιφέρεια μας με την στήριξη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης συμμετείχε στις εκθέσεις.

Πίνακας 1. Συμμετοχή σε εκθέσεις 2021

Ονομασία Έκθεσης

Τόπος

Ημερομηνία

2η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων Κύμης

ΚΥΜΗ

Αύγουστος 2021

ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ(Π.Ε.Λ.)

ΛΑΜΙΑ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2021

85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2021

Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Philoxenia. Συνδιοργανώθηκε: Με το Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ευβοίας και τη συμμετοχή «Σομελιερ»

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΣ 2021

Athens International Tourism Expo. Συνδιοργανώθηκαν: Με το Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ευβοίας και τη συμμετοχή «Σομελιερ»

ΑΘΗΝΑ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2021

Central Wine Fair

ΑΘΗΝΑ

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2021

Η συμμετοχή στις ανωτέρω εκθέσεις και εκδηλώσεις επιχειρήθηκε προκειμένου να οικοδομηθεί μια ουσιαστική σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τους τοπικούς φορείς και τους παραγωγούς. Σε αυτές τις εκδηλώσεις έλαβαν χώρα ενημερωτικές συναντήσεις – εκθέσεις τοπικών προιόντων με επαγγελματίες του Πρωτογενούς και Δευτερογενούς Τομέα της οικονομίας καθώς και με εκπροσώπους των συνεταιρισμών/ομάδων (Αγρότες, Αλιείς). Θέματα των συναντήσεων ήταν, εκτός από την προβολή των προϊόντων της περιφέρειας μας, τα προβλήματα των παραγωγικών κλαδών (οικοτεχνία, προώθηση προιόντων, συνεργατικά σχήματα, καινοτόμες πράξεις στον αγροδιατροφικό τομέα, κλπ), ο επαναπροσδιορισμός Στρατηγικής Πρωτογενούς Τομέα ανά περιοχή, η ενημέρωση για τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα, κλπ.

 1. 2.ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ
 1. 2.1.Σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων πραγματοποίησε σεμινάριο με θέμα: <<Προηγμένες εξαγωγικές πρακτικές και εμπορικές συναλλαγές» με θέματα που αφορούν στις εξαγωγές>> , ΜΑΙΟΣ 2021
 1. 2.2.Σε συνεργασία με τον HellasSteviaHoop και με την υποστήριξη του StavrosNiarchosFoundation -Δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης(12 μήνες) Στέβια - με θέμα: Μια Βιώσιμη & Αναγεννητική Μετάβαση» είναι για εσένα ! Μάθε τα πάντα γύρω από τις βιώσιμες & βιολογικές μεθόδους καλλιέργειας, για την υγιεινή & ασφάλεια των τροφίμων καθώς και για τις τεχνικές πωλήσεων & μάρκετινγκ.
 1. 3.ΚΑΤΑΘΕΣΗ & ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ
  1. 3.1.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΩΝ ΣΥΚΟΥ - 18 – 24/7/2022 ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ (BADAJOZ)
  2. 3.2.Έγκριση-διακρατικού προγράμματος “EUnique”, συνολικού προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 1 εκατομμύριο ευρώ προορίζεται για την Περιφέρειά μας με δικαιούχο την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας

 

 1. 4.ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΤΟΜΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΩΝ

Ολοκληρώθηκε σε πρώτη φάση η συνεργασία με το πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής/Τομέας Τεχνολογίας Τροφίμων, σε ότι αφορά στα παραδοτέα που σχετίζονται με τις προδιαγραφές των επιχειρήσεων για τη χορήγηση του σχετικού σήματος.

Ταυτόχρονα και μετά από την επιτυχή διαβούλευση και την παρουσίαση οκτώ διαφορετικών σημάτων σε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς της περιφέρειας, επελέγη το σήμα «τοπικών προϊόντων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας».

Το σήμα αυτό βρίσκεται στη διαδικασία νομικής κατοχύρωσης τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε συνεργασία με έγκριτο νομικό.

Άμεση στόχευση μας είναι να ενταχθεί ως κύρια δράση για το επόμενο έτος (διαφήμιση, τρόπος και διαδικασία χορήγησης, κλπ).

 1. 5.ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΛΑΝΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ

 

 1. 6.ΠΑΡΕΧΕΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ PORTAL (http://agrifoodcentralgreece.gr). ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΙΣΤΟΧΩΡΟΥ (PORTAL) ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ Η ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΥΛΗΣ «ΑΓΟΡΑ» ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΑΣ

Η διαδικτυακή παρουσία συνταγών με την δημιουργία της Νέας μας ιστοσελίδας www.tastecentralgreece.gr που εστιάζει στην Στερεοελλαδίτικη γαστρονομία συνδέεται άμεσα με την ταυτότητα της Στερεάς Ελλάδας, την ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά της. Στα άμεσα σχέδια μας και εν όψει του εορτασμού των 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή η ΑΣΣΑ στοχεύει στην ανάδειξη του πολιτισμού, μέσω της γαστρονομίας και αγροδιατροφής, που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας.

 

 

 1. 7.ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ) αποτελεί την ουσιαστική έκφραση της κοινωνικής υπευθυνότητας της ΑΣΣΕ. Προσπαθώντας να συμβάλλουμε στη έννοια της βιώσιμης ανάπτυξης, μέσα από μία σειρά δράσεων οικονομικής υποστήριξης, προβήκαμε στα ακόλουθα:

 1. 7.1.Στήριξη των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Χαλκιδαίων ΔΟΠΠΑΧ-Απρίλιος 2021
 2. 7.2.Στήριξη του Παραρτήματος Παιδιών Φθιώτιδας-Απρίλιος 2021
 3. 7.3.Στήριξη του Ορφανοτροφείου Θηλέων Λαμίας-Απρίλιος 2021
 4. 7.4.Στήριξη περιοχών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές- Αύγουστος 2021 (Βόρεια Εύβοια)
 5. 7.5.Στήριξη της Προσκυνηματικής εκδρομής στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο - Σεπτέμβριος 2021
 1. 8.Η ΑΣΣΕ συμμετέχει ενεργά στην επιτροπή «ΜΠΕΝΟΥ» για την διαχείριση των προγραμμάτων αποκατάστασης των συνεπειών από την πυρκαγιά στην βόρεια Εύβοια

ΓΣ


Βροχή πέφτουν τα μηνύματα και δε σταματούν τα τηλέφωνα στο κινητό, από το πρωί σήμερα, στο κινητό και στο σταθερό με κόσμο που θέλει να στείλει ευχές στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου της Χαλκίδας Μιμίκα Σακελλαράκη, για την ονομαστική της εορτή!

Ιδιαίτερα αγαπητή η Πρόεδρος στον κόσμο, εισπράττει μία μέρα σαν τη σημερινή την μεγαλύτερη ικανοποίηση. Άνθρωποι που θα τις ευχηθούν από καρδιάς υγεία, τύχη και δύναμη στο έργο της. Και η Πρόεδρος ανταποδίδει πάντα με ένα γλυκό χαμόγελο. Πάντα Χαμογελαστή και ευτυχισμένη, της ευχόμαστε…

Ένα σοβαρό θέμα όπως αυτό που έχει προκύψει μετά την καταστροφική πυρκαγιά στη Β. Εύβοια δε μπορεί να γίνεται αντικείμενο αντιπολιτευτικής διάθεσης. Και αυτό το γνωρίζει καλά ως έμπειρος αυτοδιοικητικός ο Περιφερειακός σύμβουλος Βαγγέλης Κούκουζας. Αφού άκουσε τους επικεφαλής και εκπροσώπους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να τοποθετούνται ρίχνοντας «βολές» κατά της περιφερειακής αρχής για τον τρόπο αντιμετώπισης αυτής της σοβαρής κατάστασης, αλλά και να επιρρίπτουν ευθύνες στην περιφερειακή αρχη για τον τρόπο που διαχειρίζεται την αντιμετώπιση μιας κατάστασης έκτακτων καιρικών φαινομένων, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το πρωί της Τετάρτης 13 Οκτωβρίου, με μία λιτή τοποθέτηση, αναφέρθηκε σε όλα και έβαλε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση…

«Κύριε πρόεδρε, κύριοι συνάδελφοι, ο Εμίλ Ζολά σήμερα βρήκε πολλούς μιμητές με το δριμύ κατηγορώ του. Εμείς δεν ήμασταν αυτοί που αποδώσαμε κυρίες και κύριοι ευθύνες; Εμείς δεν καταγγείλαμε τον Κρατικό μηχανισμό; Εμείς δεν μιλήσαμε για ηθικούς αυτουργούς; Εμείς δεν μιλήσαμε για καμία ανεμογεννήτρια στις πυρόπληκτες περιοχές; Μήπως λείψαμε από τις λάσπες, τα αποκαΐδια, τα συντρίμμια; Μήπως διαπιστώσατε τίποτα υποκριτικά μοιρολόγια; Δεν πήραμε πρωτοβουλίες για την ανακούφιση των πληγέντων, να στηρίξουμε την κοινωνία των πολιτών; Αφήσαμε τον κατεστραμμένο ν΄ ανασκουμπώνεται μοναχός του για να σταθεί στα πόδια του; Τα προβλήματα για μας κυρίες και κύριοι είναι εκεί και θέλουμε να δώσουμε λύση! Δεν θα αναφερθώ στην κλιματική κρίση που έχει καταστρέψει το μισό πλανήτη, τα έχουμε ξαναπεί. Εμείς κυρίες και κύριοι συντηρούμε τις οικοδομές, παίρνουμε πολιτικές πρωτοβουλίες για το επιχειρησιακό σχέδιο αποκατάστασης όλων των καταστροφών, με βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα, αλλά και ανακουφίζουμε τον πληγέντα. Εάν θέλετε να αποδώσετε ευθύνες το δάχτυλο πρέπει να το δείξετε προς άλλη κατεύθυνση, όχι προς την Περιφερειακή αρχή! Ευχαριστώ πολύ» είπε ο κ. Κούκουζας, αποσβολώνοντας τους.

Οι σχέσεις κτίζονται μέσα από την εμπιστοσύνη και αγαστές συνεργασίες. Οι σχέσεις της οικογένειας του επιχειρηματία Λευτέρη Τανισκίδη, με τον Διευθυντή του γραφείου του Υφυπουργού Σίμου Κεδίκογλου, Δημήτρη Διαμαντόπουλου, παραμένουν άτρωτες και διαχρονικές.

Κέρδισε την εμπιστοσύνη του όλα αυτά τα χρόνια και όπως ήταν αναμενόμενο, μια θέση στην καρδιά του επιχειρηματία, αφού πλέον τον έχει σαν παιδί του.

Δεν ήταν βέβαια τυχαίο που πνευματικός πατέρας του μοναχογιού του Δημήτρη Διαμαντόπουλου, είναι ο εγγονός του κ. Τανισκίδη.

Αντίστοιχες είναι και οι σχέσεις του Δημήτρη Διαμαντόπουλου όλα αυτά τα χρόνια και με την οικογένεια του εφοπλιστή Στράτου Τσαλαμανιού. «Αδερφός» και για την οικογένεια του εφοπλιστή.

Σχέσεις αξιοζήλευτες, από αυτές που δεν κλονίζονται στο χρόνο, με το Δημήτρη Διαμαντόπουλο να χαίρει της εκτίμησης όλων! Τυχαίο; Δε νομίζω! Και τα καλύτερα είναι μπροστά, με το Δημήτρη Διαμαντόπουλο να τρέχει θέματα που αφορουν το Νομό,γιατί λατρεύει τον τόπο του και στηρίζει τους συμπατριώτες του και όχι μόνο! Κατι που αποδεικνύει καθημερινά!

Με το συνδυασμό του Δημάρχου Μαντουδίου- Λίμνης –Αγίας Άννας Γιώργου Τσαπουρνιώτη δήλωσε σε αποκλειστική συνέντευξη του, το πρωί της Τετάρτης 9 Ιουνίου στον EVRIPOS 90FM και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, ότι συντάσσεται στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, ο Πρόεδρος των Ροβιών Θοδωρής Κέρης.

Ο Πρόεδρος, αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που έχει με την παρούσα δημοτική αρχή και το δήμαρχο Γιώργο Τσαπουρνιώτη όλο αυτό το διάστημα, πίνοντας κυριολεκτικά «νερό στο όνομα του». Δεν παρέλειψε όμως να αναφερθεί στην άριστη συνεργασία και φιλία που τον ενώνει με τον Αντιδήμαρχο Λίμνης Γιώργο Σταμούλο που είναι δίπλα του και στηρίζει το έργο του.

«Συντάσσομαι με την ΩΡΑ ΑΝΟΔΟΥ για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση!» δήλωσε ο Πρόεδρος κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη. Αφορμή στάθηκε μία εποικοδομητική συζήτηση μέσα από την οποία αναδείχθηκε η δημιουργική συνεργασία ενός προέδρου που εξελέγη με άλλο συνδυασμό στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές με συνδυασμό της αντιπολίτευσης. Σε ερώτηση της δημοσιογράφου αν ο επικεφαλής της παράταξης με την οποία εξελέγη, του δημιουργεί θέματα για την σχέση συνεργασίας που έχει αποκτήσει με το δήμαρχο εκείνος απάντησε:

«Εγώ προσωπικά στις Ροβιές, δεν είχα οικογενειακό κύκλο για να πάρω τις ψήφους. Με ψηφίσανε και από τον κ. Στεργίου που ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου που είχα κατέβει και από του κ. Τσαπουρνιώτη» δήλωσε ο κ. Κέρης και συνέχισε:

«Με ψηφίσανε γιατί γνωρίζανε ο κόσμος ότι μπορώ να κάνω τη διαφορά. Να τρέξω πράγματα διότι έτρεχα και πριν εκλεγώ πρόεδρος. Οπότε ότι και να μου έλεγε ο κάθε υποψήφιος για δήμαρχος ή όποιος να ήταν, εγώ όποιος και να ήταν δήμαρχος θα συνεργαζόμουν για το καλό του τόπου μου. Ο κόσμος με ψήφισε γιατί πίστεψε στο όνομα μου ότι μπορώ να κάνω τη διαφορά. »

Με αφορμή τις δύο πυρκαγιές που προκλήθηκαν από κεραυνούς τις τελευταίες μέρες σε περιοχές της Κοινότητας σας, τι ενέργειες έχετε κάνει Πρόεδρε, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου;

«Είμαστε της αρχής, πριν πεινάσουμε…μαγειρεύουμε! Με το που αναλάβαμε με τη νέα δημοτική αρχή, φροντίσαμε να προσθέσουμε κρουνούς, να φτιάξουμε γεωτρήσεις, να επισκευάσουμε γεωτρήσεις οι οποίες δεν δουλεύανε κάποιες, φροντίσαμε το δίκτυο οπότε να έχουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή, νερό σε πολύ κοντινά σημεία γιατί εγώ έχω μία από τις δυσκολότερες κοινότητες. Ροβιές, Παλαιοχώρι, Δαμιά, Καλαμούδι, Καλαμιά, Μαρούλι, Κούλουρο, Δρυμώνα και Όσιο Δαυίδ που έχει πολύ δάσος. Υπάρχει ένα σχέδιο σε συνεργασία με την πυροσβεστική γιατί είμαστε της αρχής ότι αν δεν πιάσεις τη φωτιά στην αρχή, όταν πάρει έκταση δε σβήνεται. Έχουμε κάνει στη Χρόνοια ένα πολύ καλό πυροσβεστικό φυλάκιο όπου τα παιδιά τρέχουν κάθε φορά που ξεσπά φωτιά. Έχει γίνει ήδη συντήρηση στις αντιπυρικές που υπάρχουν. Δεν υπάρχουν χρήματα να κάνουμε νέες αλλά έχουμε φροντίσει να καθαριστούν οι δρόμοι, να ανοίξουν οι δασικοί δρόμοι για να μπορούν να περνούν τα πυροσβεστικά οχήματα. »

Πώς είναι η καθημερινότητα στην Κοινότητα των Ροβιών;

Η καθημερινότητα στη δική μου την Κοινότητα είναι ένα δύσκολο κομμάτι. Οι Ροβιές είναι μία μεγάλη Κοινότητα. Είναι ένα τουριστικό μέρος, το οποίο έχει και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό που έχει εδώ. Αγροτικό Τοπικό Συνεταιρισμό με ελιές και δουλεύει κόσμος αρκετός. Είμαστε σε μία συνεργασία με το Γιώργο το Σταμούλο στο θέμα της καθαριότητας.

Αντιμετωπίζουμε προβλήματα με τους πολίτες. Υπάρχουν αρκετά χωράφια, οικόπεδα εγκαταλειμμένα μέσα στον οικισμό και στις Ροβιές και σε όλα τα χωριά, πιέζουμε τους ιδιοκτήτες να τα καθαρίσουν γιατί από ένα τσιγάρο ή από ένα σπασμένο γυαλί μπορεί να υπάρξει φωτιά. Κι εκεί είμαστε σε μία επι μονίμου βάσεως κόντρα με τους πολίτες. Τα καταφέρνουμε όλοι μαζί με το Γιώργο το Σταμούλο. Προχωράμε. Δε έχουμε θέματα.

Ο Γιώργος ο Σταμούλος, όσοι δεν τον ξέρουν, τον βλέπουν έναν άνθρωπο από το παρουσιαστικό του και θεωρούν ότι αυτός ο άνθρωπος είναι κακοπροαίρετος. Όμως ο Γιώργος ο Σταμούλος, θα το πω τώρα και θα θυμώσει κιόλας, δε με νοιάζει όμως και πολύ, είναι ένα μικρό παιδί με χαρακτηριστικά μεγάλου άντρα!

Πρόεδρε, εσύ δρομολογείς και έργα και έχεις βάλει ψηλά τον πήχη. Τι προτεραιότητες έχεις βάλει;

Επειδή η Κοινότητα μου τα τελευταία χρόνια ήταν εγκαταλειμμένη, γιατί και οι προηγούμενοι Πρόεδροι και η προηγούμενη δημοτική αρχή, χωρίς να θέλω να κατηγορήσω ανθρώπους, γενικότερα, δε γινόταν κάτι, έχουμε βάλει ένα γήπεδο. Έρμαιο των καταστάσεων αυτό το γήπεδο Ροβιών, το οποίο από το 2004, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση ερχόντουσαν, έβαζαν ένα γκρέιντερ, το ξύνανε, και καλά ότι θα μας το φτιάξουν για να πάρουν ψήφους από την Κοινότητα Ροβιών. Δεν έγινε ποτέ το γήπεδο. Παρατημένο από το 2004, ένα χωράφι μπαίναν και βοσκούσαν γίδια και πρόβατα. Αυτό το γήπεδο είναι στο πρόγραμμα μας. Θα ξεκινήσει, σύμφωνα με ενημέρωση που έχω από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, θα ξεκινήσει τις εργασίες για να φτιαχτεί.

Έχουμε έναν Βιολογικό καθαρισμό για τον οποίο έχει δρομολογηθεί η κατάσταση και θα ξεκινήσει το ερχόμενο έτος. Ήδη φτιάχνεται μία παιδική χαρά η οποία έχει καθυστερήσει πάρα πολύ, λόγω της αναθεώρησης των συμβάσεων. Και έχουμε πρόβλημα με την παιδική χαρά γιατί έχει πάρα πολλά μικρά παιδιά το χωριό, με αποτέλεσμα να μην έχουν που να παίξουν.

Καλά όλα αυτά έχουν μπει σε πρόγραμμα. Ο στόχος ποιος είναι Πρόεδρε;

Μέχρι τέλους της τετραετίας πρέπει να έχει τελειώσει το γήπεδο και να έχει παραδοθεί. Γιατί αν δεν παραδοθεί, εγώ προσωπικά αν αποφασίσω να ξανακατέβω σε εκλογές δε θα βρω ούτε την ψήφο μου. Το καλό με το Γιώργο τον Τσαπουρνιώτη είναι ότι ο λόγος του είναι συμβόλαιο. Εγώ είμαι ένας από τους Προέδρους που δεν κατέβηκα με το ψηφοδέλτιο της «ΩΡΑ ΑΝΟΔΟΥ». Ναι είχα έρθει σε μία συζήτηση με τον κ. Τσαπουρνιώτη αλλά λόγω κάποιων πιέσεων από άτομα δικά μου δεν κατέβηκα.

Εσείς είστε εκλεγμένος με άλλο συνδυασμό, σωστά;

Ναι αλλά απ’ όσο γνωρίζω και από άλλους Προέδρους που προέρχονται από άλλους συνδυασμούς, ο δήμαρχος δεν έχει πει όχι σε κανέναν. Σε μία ομάδα δεν παίζει ο προπονητής. Παίζει όλη η ομάδα. Αν δεν έχεις συγκρότηση της ομάδας, δε μπορεί να έχεις αποτέλεσμα. Αλλά, ο Γιώργος ο Τσαπουρνιώτης είναι ένας άνθρωπος που έχει βοηθήσει την κατάσταση. Δηλαδή, είναι ένας δήμαρχος όπως λέω εγώ που καθημερινά είναι στα Υπουργεία και την Περιφέρεια για να φέρει χρήμα στο Δήμο.

Μα αυτό δεν είναι και το μεγάλο στοίχημα για έναν αυτοδιοικητικό, πολύ δε μάλλον για ένα δήμαρχο;

Το μεγάλο «ατού» είναι ότι δεν κάθεται να κατηγορήσει πρώην και να πει φίλε δεν έκανες αυτό, δεν έκανες εκείνο. Κοιτάει μπροστά!

Είναι αγαπητός o κ. Τσαπουρνιώτης και στα Υπουργεία. Δεν παίρνετε τυχαία ότι διεκδικείτε σα δήμος.

Αν είχε κάτι κατά θα έλεγα ότι είχε κατά.

Πρόεδρε, ο επικεφαλής του συνδυασμού σου δε σου κάνει παρατηρήσεις που συνεργάζεσαι με το δήμαρχο;

Εγώ προσωπικά στις Ροβιές, δεν είχα οικογενειακό κύκλο για να πάρω τις ψήφους. Με ψηφίσανε και από τον κ. Στεργίου που ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου που είχα κατέβει και από του κ. Τσαπουρνιώτη. Με ψηφίσανε γιατί γνωρίζανε ο κόσμος, ότι μπορώ να κάνω τη διαφορά. Να τρέξω πράγματα διότι έτρεχα και πριν εκλεγώ πρόεδρος.

Οπότε, ότι και να μου έλεγε ο κάθε υποψήφιος για δήμαρχος, όπως ο κ. Στεργίου ή όποιος να ήταν, εγώ όποιος και να ήταν δήμαρχος θα συνεργαζόμουν για το καλό του τόπου μου. Ο κόσμος με ψήφισε γιατί πίστεψε στο όνομα μου, ότι μπορώ να κάνω τη διαφορά.

Εγώ συντάσσομαι με την ΩΡΑ ΑΝΟΔΟΥ, για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Και ο λόγος αυτός είναι ότι όταν είσαι σε μια ομάδα, η οποία ομάδα δε σου λέει όχι σε τίποτα. Σε βοηθάει σε όλα τα δύσκολα προβλήματα και στα εύκολα, θα πρέπει να είσαι αχάριστος για να μην παίξεις μπάλα με την ομάδα αυτή. Θα τα πω έτσι.

Και με τα τωρινά δεδομένα θα παίξετε μπάλα σε γήπεδο χωρίς τερματοφύλακα…

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΡΟΒΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΕΡΗ ΣΤΟΝ EVRIPOS 90FM

Δεν το χωράει ανθρώπινος νους αυτό που συνέβη σήμερα το πρωί στο χωριό Καλλημεριάνοι της ΔΕ Κύμης, όταν ο Πρόεδρος του χωριού κατέληξε στο Νοσοκομείο τραυματισμένος μετά από επίθεση που δέχθηκε από τοπικό σύμβουλο της Κύμης στην πλατεία του χωριού. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε πριν από λίγο στο eviakosmos.gr ο Πρόεδρος των Καλλημεριάνων Φίλιππος Βογιατζής το πρωί και ενώ βρισκόταν στην πλατεία του χωριού και έκανε τις τελευταίες εργασίες καθαριότητας δέχθηκε επίθεση από τον Τοπικό Σύμβουλο της Κύμης Κώστα Λάμπρου.

«Ενώ καθάριζα στην πλατεία, εκείνος έπαιρνε καφέ απέναντι και φώναζε δυνατά λέγοντας ότι κάνει έργα του κώλου ο Μπουραντάς με τον Θεοδώρου. Είπε πολλά κα Ντίνη που σας σέβομαι σα γυναίκα και δεν μπορώ να αναφέρω. Από αυτά που είπε λίγα ανέφερα και στη μήνυση μου. Του είπα, βρε Κωστή σε παρακαλώ τι βρίζεις Άγιες μέρες. Είναι Μεγάλη Πέμπτη τί είναι αυτά που κάνεις; Και μου έριξε δυο γροθιές στο πρόσωπο. Στην προσπάθεια μου να γλιτώσω έβαλα τα χέρια μου μπροστά και κατέληξα στο νοσοκομείο με κάταγμα στα δάχτυλα στο αριστερό χέρι και πόνους στο στήθος» δήλωσε αποκλειστικά στο eviakosmos.gr ο κ. Βογιατζής ο οποίος επέστρεψε στο σπίτι του μετά τη βοήθεια που του παρείχαν οι γιατροί του Νοσοκομείου της Κύμης.

Να σημειωθεί εδώ ότι αυτήκοος μάρτυρας είναι ο ανιψιός του θύματος, τον οποίο μόλις αντιλήφθηκε στο μπαλκόνι ο κ. Λάμπρου τράπηκε σε φυγή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο κ. Λάμπρου πήγε στο Νοσοκομείο και έφυγε γιατί δεν συνέτρεχαν λόγοι υγείας.

Ο κ. Βογιατζής κατέθεσε μήνυση σε βάρος του κ. Λάμπρου ο οποίος συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου και αφέθηκε ελεύθερος στη συνέχεια.

Η κατάσταση όμως έχει πολιτικές διαστάσεις σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Ο Τοπικός Σύμβουλος της Κύμης κ. Λάμπρου εκλεγμένος με το συνδυασμό της κας Μπάτσα «Νεοι Ορίζοντες» δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνει απρεπή συμπεριφορά απέναντι σε αυτοδιοικητικό ή συνεργάτη αυτού. Και όλο αυτό χωρίς από την πλευρά των «Νέων Οριζόντων» να υπάρχει καμία μέριμνα αναφορικά με τις προκλήσεις του ακόμα και στο διαδίκτυο όταν καταφέρεται με απρεπείς εκφράσεις εναντίον του αντιδημάρχου της Κύμης Αλέξανδρου Θεοδώρου και του Δημάρχου Θανάση Μπουραντά. Από την άλλη ως τοπικός σύμβουλος Κύμης, δεν συμμετέχει στα συμβούλια και είναι απορίας άξιο πως δεν έχει διαγραφεί και αντικατασταθεί με τον επόμενο. Η στάση του κ. Λάμπρου στο να προκαλεί με διάφορες απρεπείς φραστικές εκφράσεις, σε βάρος του δημάρχου και συμβούλων της Συμπολιτείας, είναι γνωστή στην Κύμη.

Για το θέμα μίλησε πριν από λίγο στο eviakosmos.gr, ο Αντιδήμαρχος Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου καταδικάζοντας την επίθεση στο πρόσωπο του Προέδρου των Καλλημεριάνων Φίλιππα Βογιατζή αλλά και οποιαδήποτε μορφή βίας από ανθρώπους εκλεγμένους να υπηρετούν την τοπική αυτοδιοίκηση διασφαλίζοντας τα συμφέροντα των δημοτών.

«Καταδικάζω την απαράδεκτη και άνανδρη επίθεση στο πρόσωπο του Προέδρου Φίλιππα Βογιατζή από έναν εκλεγμένο της αντιπολίτευσης που δε δίστασε ακόμα και να στείλει στο νοσοκομείο έναν ηλικιωμένο Πρόεδρο Τοπικού Συμβουλίου που καθημερινά φροντίζει για το χωριό του, με κάθε τρόπο. Έχω δεχθεί πολλές φορές φραστικές επιθέσεις από το συγκεκριμένο σύμβουλο της αντιπολίτευσης και δεν ασχολήθηκα μαζί του γιατί πολύ απλά είμαστε όλοι γνωστοί και ο κόσμος ακούει, βλέπει και μπορεί και μας κρίνει καθημερινά.

Αλλά θα πρέπει κάποιοι να αντιληφθούν ότι πολιτικοί τραμπουκισμοί στην Κύμη δε περνάνε. Όσο και αν ενοχλούνται από τα έργα της παρούσας δημοτικής αρχής. Δεν μπορεί ο καθένας να βρίζει δημόσια το δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο “σπεκουλάροντας” το έργο τους. Υπάρχει νομική οδός, την οποία ακολούθησε ο κ. Βογιατζής, έχοντας στο πλευρό του όλους εκείνους που καταδικάζουν αυτές τις μορφές βίας. Θα περίμενα μία “συγνώμη” τουλάχιστον και να καταδικάσουν το περιστατικό αυτό τόσο η Επικεφαλής των “Νέων Οριζόντων” κα Αρετή Μπάτσα, παράταξη με την οποία είναι εκλεγμένος στο τοπικό ο συγκεκριμένος σύμβουλος, αλλά και οι κ.κ. Θαλασσινού και Κέκης.

Ζητάω δημόσια να πάρει θέση η κα Μπάτσα, καταδικάζοντας τις ενέργειες του συμβούλου της και περιμένω να δείξει την ίδια ευαισθησία και ευθιξία που δείχνει και σε άλλα θέματα, όπως εκείνα που αφορούν εργαζόμενους στο δήμο. Ζητάω να τον θέσει εκτός συνδυασμού και εκτός τοπικού συμβουλίου. Έτσι κι αλλιώς, δεν συμμετέχει στις συνεδριάσεις του Τοπικού Συμβουλίου και θα έπρεπε ήδη να έχει αντικατασταθεί από τον επόμενο. Το θέμα θα το φέρω προς συζήτηση στο Δ.Σ και θα ζητήσω να καταδικαστεί η πράξη αυτού του ανθρώπου από τους συναδέλφους μου που με σύνεση και σεβασμό απέναντι στο δημότη, υπηρετούμε το θεσμό.»

Και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου καταδίκασε το περιστατικό που έγινε ανάμεσα στους δύο αυτοδιοικητικούς.

«Οποιαδήποτε χρήση βίας είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα από όπου και αν προέρχεται. Και θα πρέπει να καταλάβουμε άπαντες, ότι η αυτοδιοίκηση δεν είναι χώρος για να καταναλώνουμε δυνάμεις. Απαιτείται συναίνεση για την αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε» δήλωσε ο κ. Μαργέλης.

Απορίας άξιο είναι επίσης, πως δεν έχει βγει καμία ανακοίνωση ακόμα ούτε από το γραφείο τύπου του δήμου, για ένα θέμα που αφορά εκλεγμένο τοπικό σύμβουλο της «Συμπολιτείας.»

 

 

 

Σελίδα 1 από 12

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr