bannernew6

Τελευταία Νέα

Απέδειξε ότι μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην αύξηση των ποσοστών της Ν.Δ στην Εύβοια, η επιχειρηματίας Κυπαρισσία(Σίσσυ) Καραμάνου με καταγωγή από το Αλιβέρι. Με τον υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο τους συνδέουν δεσμοί φιλίας και ουσιαστικής συνεργασίας σε ότι αφορά τη Ν.Δ. Και δικαίως χαμογελούν στο φακό του eviakosmos.gr κατά την περιοδεία στη Ν. Εύβοια.

Το επιθυμητό αποτέλεσμα για το κόμμα ήρθε στο Νομό, ο κ. Τριαντόπουλος εξελέγη πρώτος βουλευτής και με διαφορά περί τις 5000 ψήφους από τη δεύτερη συνυποψήφια του στο Νομό του. Η Κυπαρισσία(Σίσσυ) Καραμάνου της οποίας η δουλειά που έριξε στις εκλογές αναγνωρίστηκε από τους Νεοδημοκράτες του Νομού, λίγες μέρες μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου αποδέχτηκε με χαρά την πρόταση του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού, του γαλάζιου παιδιού, με τον οποίο κατεβαίνει υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος στην Εύβοια. Τα γαλάζια παιδιά έχουν κάθε λόγο να είναι χαμογελαστά καθώς απέδειξαν για ακόμα μία φορά ότι ξέρουν να κάνουν εκλογές!

Μήνυμα νίκης από το Αυλωνάρι έστειλε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Γιάννης Πιλάτης ανακοινώνοντας το όνομα του συνδυασμού του «Συνεργασία Πολιτών», το Σάββατο το μεσημέρι. Μεταξύ τυρού και αχλαδιού ο υποψήφιος δήμαρχος αφού εξήγησε τους λόγους αποστασιοποίησης του από τη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ στην οποία υπήρξε εκλεγμένος επικεφαλής παράταξης, χαράσσοντας νέα πορεία ζήτησε από τους ανθρώπους που τον τίμησαν με την παρουσία τους να τον στηρίξουν για να γυρίσει σελίδα ο δήμος.

Ένας δήμος στον οποίο υπηρέτησε όπως χαρακτηριστικά ανέφερε από διάφορες θέσεις όπως αυτή του δημοτικού συμβούλου, του Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και του Αντιδημάρχου παρα τω δημαρχω. Κάθε μέρα στο γραφείο του στο δήμο προσπαθούσε να λυσει χρόνια προβλήματα. Κάτι που αξίζει να αναφέρουμε ότι ως προς τις ικανότητες, το ήθος και την παιδεία του έχουν αναγνωρίζει πρώτα οι της Αντιπολίτευσης με τους οποίους ποτέ δεν ήρθε σε ρήξη.

Ο ίδιος πιστεύει στην ομαδικότητα αλλά και την καλή συνεργασία προς όφελος του δήμου. Αυτό υπηρέτησε όλα αυτά τα χρόνια από αυτές τις θέσεις ενώ στην παρούσα φάση και βλέποντας ότι ένας άνθρωπος δε μπορεί να φέρει την άνοιξη όπως λέει ο λαός, διαχώρισε τη θέση του και τα «πιστεύω» του και έχοντας ολοκληρώσει ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα για ένα δήμο πλούσιο σε φυσικό πλούτο, βιομηχανία και πολλά υποσχόμενο στην τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη. Για ένα δήμο πρότυπο όπως αρμόζει στους δημότες.

«Έχοντας περάσει από τις παραπάνω θέσεις συνειδητοποίησα ότι η θέση δεν κάνει τον άνθρωπο αλλά ο άνθρωπος τη θέση» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πιλάτης ο οποίος δέχθηκε τα συγχαρητήρια των παραβρισκόμενων για την τόλμη και την παρρησία του. Για το γεγονός ότι έμεινε να διεκδικεί για το δήμο του και δεν άλλαξε πορεία όπως θα ήθελαν κάποιοι που τον βλέπουν εμπόδιο στο δρόμο για δήμαρχος.

Χωρίς να ασκεί καμία κριτική, σεμνός και ταπεινός, με σεβασμό στα πρόσωπα των πολιτικών του αντιπάλων πορεύεται διεκδικώντας το Δήμο και αυτό είναι που έχει κερδίσει στις καρδιές του κόσμου που βαρέθηκαν τις «κοκορομαχίες» της καρέκλας. Έχοντας στο πλευρό του τον φοροτεχνικό Βαγγέλη Αμπελιώτη, φίλους και γνωστούς, δημότες του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου πορεύεται με μοναδικό στόχο να προσφέρει ανιδιοτελώς όπως έκανε μέχρι τώρα στον τόπο του. Κάτι που του αναγνώρισαν οι δημότες φέρνοντας τον πρώτο εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο στις προηγούμενες εκλογές με τη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ. Τυχαίο; Δε νομίζω…

pilat2

pilat3

pilat5

pilat4

pilat6

pilat8

pilat9

pilat10

pilat11

pilat12

Το Πρόγραμμα για τις ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ αφιερωμένες στα 90 ΧΡΟΝΙΑ από την ίδρυση του.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ 09 10.06.2023

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στην δικαστική αίθουσα, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στην πολύκροτη δίκη «Θωμά», το πρωί της Πέμπτης, η αποκάλυψη για ρουσφέτι από πλευράς του Αντιδημάρχου Έργων του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου Νίκο Μπαράκο, πριν από λίγες μέρες, για πρόσληψη στο Δήμο, ως ειδική σύμβουλο, της κόρης του, όταν μαθεύτηκε ότι, ο ίδιος, εν προκειμένω, ο Πρόεδρος της Τ.Κ Αχλαδερής, Βασίλης Κάργας, άλλαξε την αρχική του κατάθεση, στην οποία είχε αναφέρει ότι επί Θωμά, δεν είχε γίνει κανένα έργο στην Κοινότητα του.

Ο κ. Κάργας ανέφερε ότι τα έργα έγιναν και με το παραπάνω. Ενώ ισχυρίστηκε ότι άλλαξε μόνος του την κατάθεση πηγαίνοντας στο αείμνηστο δικηγόρο Άγγελο Ποθητάκη. Σε ότι αφορά την κατάθεση του στον Οικονομικό Επιθεωρητή για τα έργα, η διαδικασία όπως είπε διήρκησε ένα λεπτό.

«Στις 10 το βράδυ με πήρε ο Αντιδήμαρχος Νικός Μπαράκος, γνωρίζοντας ότι έχω αλλάξει την κατάθεση μου, και μου είπε να πάει η κόρη μου στο δήμαρχο να υπογράψει να την πάρει ειδική σύμβουλο. Ο Αγγελής είχε έτοιμη τη σύμβαση» είπε ο Πρόεδρος της Κοινότητας για να επισημάνει στη συνέχεια ο Πρόεδρος της έδρας «αφήσαμε το κακούργημα και πιάσαμε το ρουσφέτι».

Όλα τα παραπάνω να σημειωθεί ότι έχουν καταγραφεί στα πρακτικά της δίκης. Ενώ οι δικηγόροι της υπεράσπισης και το ακροατήριο έμειναν άφωνοι από αυτό που άκουσαν, από πλευράς των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής έσπευσαν χαρακτηρίσουν το μάρτυρα κατηγορίας ως «ψευδομάρτυρα». Κάτι που δεν το δέχθηκε το δικαστήριο.

Καιρό φαίνεται ότι προσπαθούσε να βρει αφορμή να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια από το συνδυασμό του Δημήτρη Θωμά, η δημοτική σύμβουλος Κύμης-Αλιβερίου Σοφία Βότση και Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου.

Η κα Βότση να σημειωθεί, ότι δεν πατούσε συχνά στα δημοτικά συμβούλια, αλλά ακόμα και αν δήλωνε παρουσία για θέματα που κρίνονταν στην ψηφοφορία, την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια για να μην ψηφίσει.

Ενώ την ίδια ώρα, «κοινό μυστικό», τα χρήματα που έδωσε ο δήμος, 12.500€ αποκλειστικά και μόνο για τον Εμπορικό Σύλλογο Αλιβερίου, για τη Λευκή Νύχτα, πριν λίγους μήνες που μαρτυρούν και την αποκατάσταση των σχέσεων της κας Βότση με τη δημοτική αρχή, ως εκλεγμένη στο δήμο με το συνδυασμό της μείζονος αντιπολίτευσης. Χρήματα που δόθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες μόνο για το συγκεκριμένο σύλλογο.

Την ίδια ώρα, όλα όσα συζητούνται για πιθανή κάθοδο του Νίκου Μπαράκου ως διάδοχη κατάσταση του νυν δημάρχου Θανάση Μπουραντά, παίρνει όλο και περισσότερο σάρκα και οστά. Και μπορεί ακόμα να μην έχει ανακοινωθεί επίσημα, αλλά το «πολιτικό παιδί» του νυν δημάρχου έχει ξεκινήσει ήδη τις επαφές και κλείνει υποψηφίους. Αναμεσά τους σύμφωνα με πληροφορίες, και η κα Βότση. Η οποία φέρεται να έχει δώσει τα χέρια με τον κ. Μπαράκο, πριν ακόμα αποχωρήσει από το συνδυασμό του κ. Θωμά, από τον οποίο απείχε επιδεικτικά τους τελευταίους μήνες. Την ίδια ώρα όμως έχει ήδη κάνει συναντήσεις για να είναι υποψήφια και με συνδυασμό της Περιφέρειας. Πως γίνεται αυτό; Μόνο η ίδια γνωρίζει…

Η συμπεριφορά της όλο αυτό το διάστημα είχε σύμφωνα με πληροφορίες προβληματίσει όχι το συνδυασμό του κ. Θωμά, αλλά τους ψηφοφόρους που δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι πραγματικά θέλει να κάνει. Με δεδομένο, ότι την ψήφισαν με συνδυασμό Θωμά και αντί να παραιτηθεί, για να μη χάσει την καρέκλα όπως επισημαίνουν «χρησιμοποιεί» ψήφους Θωμά για να στηρίζει Μπουραντά; Διερωτώνται και μετά την ανεξαρτητοποίηση της. Με δεδομένο ότι όλα τα παραπάνω στην κλειστή κοινωνία του Αλιβερίου είναι γνωστά.

Πάντως, το αυτί του Δημήτρη Θωμά, δεν φαίνεται να ίδρωσε με την ανεξαρτητοποίηση της. Ίσως, να τον έβγαλε και από τη δύσκολη θέση. Ίσως πάλι ο ίδιος να γνώριζε πως εξελέγη η κα Βότση που όπως μαθαίνουμε δεν επηρεάζει το εκλογικό αποτέλεσμα για τη δική του παράταξη. Κάθε άλλο μάλιστα το ενισχύει… Τρία δυνατά χαρτιά, που δεν παλαντζάρουν στις πολιτικές ζυγαριές είναι έτοιμα να ριχτούν στη μάχη στο ψηφοδέλτιο του Θωμά στο Αλιβέρι.

Μετά τα όσα αναφέρει η ίδια στην επιστολή ανεξαρτητοποίησης της από το συνδυασμό του κ. Θωμά μόνο ως αστείο λαμβάνει η τοπική κοινωνία το λόγο στον οποίο αναφέρει. Δεν την προστάτευσε λέει ο κ. Θωμάς. Από τι; Το αντίθετο μάλιστα, μάλλον μέχρι εδώ αυτό έκανε αν και όπως όλα δείχνουν, γνώριζε. Αν δεν ισχύει, ότι έχει δώσει τα χέρια με τον πολιτικό αντίπαλο του συνδυασμού που την ψήφισαν οι δημότες και την εξέλεξαν, να βγει η κα Βότση με επιστολή της και να διαψεύσει, ότι θα είναι υποψήφια με τον κ. Μπαράκο, με τη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ.

Διαφορετικά, άλλη φορά, λέει ο κόσμος στην περιοχή, όταν γράφει επιστολή στην οποία αναφέρει τις λέξεις «σεβασμός» και «αξιοπρέπεια» καλό είναι να μην τις χρησιμοποιεί με τόση ευκολία όταν θέλει να παίξει πολιτικά παιχνίδια και να κάνει σχετικές πολιτικές… μαϊμουδιές!

Θα επανέλθουμε αν χρειαστεί…

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑΣ ΒΟΤΣΗ…

333534236 1189083085313442 5157239980268588670 n

332321028 1317160965517271 7588520390938818105 n

Σε μία κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, στο Κέντρο «Αίθριον Γλαύκου» στην Πάτρα έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα ο Σύλλογος Εν Ελλάδι Περιστιάνων, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου. Οι χωριανοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου και παραβρέθηκαν σε μία λιτή εκδήλωση η οποία στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, και η οποία είχε στόχο την σύσφιξη των μεταξύ μας σχέσεων αλλά και τη διασκέδαση των χωριανών. Για δύο χρόνια η καραντίνα, μας είχε απομακρύνει από τέτοιου είδους events. Ήρθε η ώρα και η απάντηση δόθηκε από τους Περιστιάνους την Κυριακή, που στον αριθμό ξεπέρασαν τους 160 στην εκδήλωση της Πάτρας.

Ωστόσο, οι περισσότεροι το είδαν σα μία ευκαιρία να συναντηθούν και πάλι με αγαπημένα συγγενικά πρόσωπα και συγχωριανούς. Να ανταλλάξουν απόψεις για μια σειρά από δράσεις που ετοιμάζει ο σύλλογος για τη χρονιά που διανύουμε και να αναθερμάνει τις σχέσεις του.

Την πίτα έκοψε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ανδρέας Κεφάλας με την Αντιπρόεδρο Δωροθέα Βουγιουκλή, τον ταμία Γιάννη Παπακώστα και τα μέλη του Δ.Σ Τάσο Καγκάνη και Νίκο Ντίνη. Τυχεροί ο Γιάννης Μπαλής που κέρδισε ένα Λεύκωμα του Συλλόγου και ο Ευστράτιος Μπαλής που κέρδισε ένα διήμερο ταξίδι στη Σκύρο στο Ξενοδοχείο Νεφέλη, προσφορά της Έφης Ντίνη, ιδιοκτήτριας του web site eviakosmos.gr.

Να σημειωθεί ότι μεταξύ άλλων τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Περίστας Δημήτρης Πελέκης, ο οποίος αποδεικνύει έμπρακτα ότι βρίσκεται πάντα στο πλευρό του Συλλόγου. Η αγαστή συνεργασία Τοπικής Κοινότητας και Συλλόγου όλα αυτά τα χρόνια να σημειώσουμε, ότι μόνο θετικά αποτελέσματα έχει φέρει στο χωριό.

Τέλος, να επισημάνουμε ότι είναι η δεύτερη εκδήλωση αυτή. Η καθιερωμένη κοπή πίτας γίνεται κάθε χρόνο στον εορτασμό του Αγίου Αθανασίου, Προστάτη του χωριού, στην Περίστα.

PERP16

PERP29

PERP14

PERP1

PERP11

PERP17

perp4

PERP2

PERP5

PERP6

PERP8

PERP10

PERP18

 

PERP20

PERP22

 

 

 

 

Ανακοίνωση για όσα θεωρούνται αυτονόητα, για μία δημοτική αρχή, πλέκοντας το εγκώμιο στη δήμαρχο Έλενα Βάκα εξέδωσε η παράταξη του κ. Καραμάντουλα, ζητώντας να βγάλουν και ευχαριστήρια ανακοίνωση στη δήμαρχο για όσα έγιναν στο δήμο στην καθαριότητα, με τελικό αποδέκτη το δημότη και όχι τον συνδικαλιστή εργαζόμενο.

Προσβάλλοντας, με αυτό τον τρόπο συναδέλφους συνδικαλιστές και μη, οι οποίοι να σημειωθεί ότι έχουν «εκδιωχθεί» από την παρούσα δημοτική αρχή, έχουν ταλαιπωρηθεί στα δικαστήρια για τις κάμερες «big-brother», όπου και σε πρώτη φάση έχουν δικαιωθεί, έχουν «λοιδορηθεί» από την ίδια τη δήμαρχο ότι βρίσκονταν πίσω από στημένες σε βάρος της καταστάσεις σε ότι αφορά την περιβόητη μελέτη για τη μεταφορά των σύμμεικτων απορριμμάτων, για την οποία αφού τους κατηγόρησε η δήμαρχος, είπε στη συνέχεια ότι είναι λάθος.

Αλήθεια, δεν όφειλε η δήμαρχος μετά και το δελτίο τύπου για το συγκεκριμένο θέμα να βγάλει ανακοίνωση και να ζητά συγνώμη; Το έκανε κ. Καραμάντουλα, αναρωτιούνται πολλοί συνάδελφοί σας; Με ποιο σκεπτικό λειτουργείτε ως γραφείο τύπου της κας Βάκα;

Από πότε τα Σωματεία βγάζουν ανακοινώσεις με ευχαριστίες στους δημάρχους για τα αυτονόητα; Γιατί πήραν ένα απορριμματοφόρο ή 2 οχήματα. Αυτά είναι τα ανταποδοτικά στο δημότη που πληρώνει στο δήμο…Το μόνο σίγουρο είναι ότι το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου δεν έχει ανάγκη από επιβραβεύσεις για τα αυτονόητα. Η επιβράβευση για εκείνους, που ο κόσμος αναγνωρίζει το δύσκολο έργο που κάνει ιδιαίτερα ο τομέας καθαριότητας στον οποίο τελευταία η κα Βάκα με την μελέτη δεν έδειξε καν τον απαιτούμενο σεβασμό….

Προφανώς δεν έχουν αντιληφθεί κάποιοι ότι έχουν αλλάξει τα πράγματα στο σωματείο και πλέον έχει την αναγνώριση των εργαζομένων και των πολιτών. Το σωματείο πλέον δεν είναι ουρά ούτε αβανταδόρος καμιάς Δημοτικής Αρχής ή Δημοτικής Παράταξης.

Οι εργαζόμενοι μέσα σε ένα χρόνο που υπάρχει το σημερινό προεδρείο έχουν καταλάβει πως υπάρχει πλέον σοβαρό συνδικαλιστικό όργανο στο οποίο μπορούν να στηριχθούν.

Αναγνώρισαν και τίμησαν έμπρακτα τους άξιους συναδέλφους τους στις πρόσφατες εκλογές του Υπηρεσιακού Συμβουλίου (που έγιναν τον Δεκέμβριο του 2022) όπου επέλεξαν ως εκπρόσωπό τους τον Αργύρη Σκουμπρή και αναπληρωτή του τον Κώστα Παντευτάκη. 

Ο κ. Καραμάντουλας τιμήθηκε με το 20% των ψήφων, σαφέστατα απέχει πλέον πολύ από το 70% που επικαλείται. 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΚΑΡΑΜΑΝΤΟΥΛΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ Ν.Π.Δ.Δ.&Ν.Π.Ι.Δ.

     ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

             (το 70% της επιλογής των συναδέλφων)

                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι η πραγματική επιτυχία και επιβράβευση της συνδικαλιστικής δράσης, είναι όταν οι δεσμεύσεις της Δημοτικής αρχής, ιδιαίτερα ότι αφορά άμεσα τους εργαζομένους και τα αιτήματα τους, εκείνα μάλιστα που είναι για πολλά χρόνια ως διεκδικήσεις ,πρώτης γραμμής να γίνονται πραγματικότητα.

• 6 απορριμματοφόρα • 3 φορτηγά 3,5 τόνων
• 2 αυτοκινούμενες ηλεκτροκίνητες σκούπες πεζού χειριστή • 6 ημιφορτηγά • 2 φορτωτές • 1 Grader
• 1 καλαθοφόρο φορτηγό • 1 μεγάλη αυτοκινούμενη σκούπα • 2 επιβατικά οχήματα

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες απομάκρυνσης των στεγών αμιάντου από το Εργοτάξιο του Δήμου Χαλκιδέων, από πιστοποιημένη Εταιρεία.

Μετά από μεγάλη προσπάθεια και με την συμμετοχή των τεχνικών του εργοταξίου έχει γίνει αναβάθμιση του στόλου των παλαιών οχημάτων – μηχανημάτων του Δήμου.

Μπορεί όμως η διοίκηση του Σωματείου να μην θέλει να τοποθετηθεί επίσημα, αν και αυτό είχε αποφασιστεί ομόφωνα για τη έκδοση της ανακοίνωσης. Ο λόγος ;; Δική σας η εκτίμηση!!  

Μπορεί λοιπόν για κάποιους όλα αυτά να είναι απλά μια υποχρέωση της δημοτικής αρχής για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών στο Δημότη, αν και για πολλά χρόνια δεν ήταν προτεραιότητα των εκάστοτε ιθυνόντων , για εμάς όμως είναι η ζωή μας, που γίνετε ασφαλέστερη, ποιοτικότερη και σίγουρα εξασφαλίζει τη συνέχιση της λειτουργίας των υπηρεσιών.      

Εμείς περιμένουμε και διεκδικούμε την πραγματοποίηση όλων των δεσμεύσεων της δημοτικής αρχής.

Οι εκπρόσωποι του συνδυασμού:

Χάρης Καραμάντουλας

Μητράκης Αντώνιος

Μπελίτσου Παναγιώτα

Ντούνιας Ευάγγελος

Ενοχλήθηκε λέει, η δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα και έσπευσε να το σχολιάσει στο «δικό της μέσο ενημέρωσης», ότι στη εκκλησία που πήγε να εκκλησιαστεί, παραμονή της εορτής των Ταξιαρχών, η πρώην Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής και Πολιτεύτριας της Ν.Δ με «σφραγίδα» Μητσοτάκη, Σοφία Νικολάου έκατσε σε μία θέση, αφού πήγε πριν και από την ίδια στο Ναό και έμεινε λέει όρθιος ο Βουλευτής Εύβοιας της Ν.Δ Θανάσης Ζεμπίλης, γιατί προφανώς, όμως, δεν υπήρχε άλλη θέση...

Αλήθεια, αναρωτήθηκαν εκείνοι που έμαθαν για την ανησυχία της δημάρχου: Από πότε πιάνουν θέσεις στα στασίδια της εκκλησίας οι πολιτικοί; Ανάλογα θέματα βέβαια, να θυμίσουμε στον κόσμο γιατί είναι και γνωστό στη συγκεκριμένη ενορία, για μια θέση στην εκκλησία που εκκλησιάζεται, δημιουργούσε και συγγενικό πρόσωπο της δημάρχου, που ήθελε μόνιμη θέση, για να παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία, σε ενορία πέριξ της Χαλκίδας! Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει όπως λέει και ο λαός…

Δύσπεπτο όπως λένε όλοι, για την κατά τα άλλα «φιλόδοξη» δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα Βάκα με το ύφος χιλίων καρδιναλίων, το γεγονός ότι η κα Νικολάου της έφαγε τη θέση στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ! Σε αυτές τις περιπτώσεις συστήνεται αφέψημα για τη χώνεψη…

Και βέβαια, προσπάθησε για ακόμα μία φορά, να αδικήσει ως άνθρωπο ευγενικό και ταπεινό, τη Σοφία Νικολάου. Ενώ γνώριζε ότι ο Μητροπολίτης θα καλούσε τον κ. Ζεμπίλη να κάτσει στο Δεσποτικό. Εκεί βλέπεις δήμαρχε, κάνει κουμάντο άλλος…

Αλλά και λίγος σεβασμός στον Σεβασμιώτατο όταν βρίσκεσαι στον Οίκο του Θεού, από το να «κουτσομπολεύεις» τους υπόλοιπους δε βλάπτει… Όπως σχολίασαν και πολλοί από αυτούς, που η δήμαρχος έσπευσε να πει το «νέο»!

Το γεγονός ότι ο τρόπος προσέγγισης με τη ΔΕΔΑ, από πλευράς δήμου Χαλκιδέων δεν έφερε καρπούς από την αρχή, λίγο έλειψε να κάνει «ηρωίδα» τη δήμαρχο, το βράδυ της σύσκεψης εκπροσώπων της ΔΕΔΑ, στη Χαλκίδα, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης Εύβοιας «ο Ξένιος Ζευς» και του Εμπορικού Συλλόγου της Χαλκίδας.

Ως προεκλογική φιέστα, εξέλαβαν πολλοί από τους δημότες την παρουσία της δημάρχου στην συνάντηση, τα όσα ανέφερε σχετικά με τις εργασίες που γίνονται από τη ΔΕΔΑ στην πόλη μας, όπου δημιουργήθηκαν προβλήματα μετά τις εργασίες σε πολλούς δρόμους, που έμειναν σκαμμένοι εγκυμονώντας ακόμα και κινδύνους για τον κόσμο.

Η δήμαρχος προσπάθησε να πείσει ότι η ίδια δεν μπορούσε να κάνει κάτι. Να σημειωθεί ότι τόσο ο δήμος όσο και η ΔΕΥΑΕ είχαν κάνει ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΔΑ, τα οποία εκδικάστηκαν και η απόφαση δικαίωσε τη ΔΕΔΑ.

Μετά από αυτό, η δήμαρχος προσπάθησε να ρίξει ευθύνη στη ΔΕΔΑ για όλα ενώ η ίδια θα έπρεπε στις συναντήσεις που είχε μαζί τους πριν ξεκινήσει το έργο, να είχε πάρει όλα τα μέτρα καθώς οι εργολάβοι που έχουν αναλάβει το έργο είναι Χαλκιδέοι, αλλά από ότι προέκυψε από την σύσκεψη η δήμαρχος δεν είχε μιλήσει ποτέ μαζί τους!

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε άλλες πόλεις που η ΔΕΔΑ κάνει αντίστοιχες εργασίες υπάρχει άριστη συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση Α βαθμού. Στη Χαλκίδα, γιατί άραγε, ο δήμος δεν φρόντισε να προστατεύσει τους δημότες από την αρχή, όταν η κα Βάκα έκανε τις πρώτες συναντήσεις με τους εκπροσώπους της ΔΕΔΑ;

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι μετά τη συνάντηση και τα όσα γνωστοποιήθηκαν από τους παραβρισκόμενους, η ΔΕΔΑ είναι σε συνεχή επαφή με το Σύλλογο Καταστηματαρχών Εστίασης Εύβοιας «ο Ξένιος Ζευς» και τον Εμπορικό Σύλλογο Χαλκίδας και τις επόμενες μέρες θα είναι σε θέση να ανακοινώσουν από κοινού, τα αποτελέσματα αυτής της συνάντησης.

Αφού σύμφωνα με πληροφορίες, είναι σε καθημερινή επαφή για να γίνει η εγκατάσταση φυσικού αερίου στη Χαλκίδα, όσο γίνεται πιο ανώδυνα για τους πολίτες.

Σε αυτό, απ’ όσο γνωρίζουμε ο δήμος, ο οποίος ήταν «απών», φροντίζοντας μόνο να στραφεί δικαστικά εναντίον της ΔΕΔΑ, θα είναι απών. Αφού, όπως όλα έδειξαν, η εχθρική συμπεριφορά της δημάρχου Έλενας Βάκα, απέναντι στους εκπροσώπους της ΔΕΔΑ, λειτούργησε ανατρεπτικά. Απαιτητική, με ύφος χιλίων καρδιναλίων, η δήμαρχος, προσπαθούσε να επιβληθεί κουνώντας το δάχτυλο…Κατόπιν εορτής, όμως!

Ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας Νίκος Μώρος, έχει αποδείξει στην πράξη, ότι ο Επιμελητηριακός θεσμός σε επίπεδο Νομού, υπηρετείται επάξια στο πρόσωπο του. Σεμνός, ταπεινός και συνάμα δυναμικός και αεικίνητος προσφέρει σε συνεργασία πάντα με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Εύβοιας Γιάννη Γεροντίτη και τα μέλη του Δ.Σ, την δυνατότητα στα μέλη του Επιμελητήριου, να στηρίξουν με κάθε τρόπο τις επιχειρήσεις τους. Στόχος επετεύχθη!

Θα έλεγε κάποιος που παρακολουθεί την πορεία του κ. Μώρου. Δικαίως φέρει το προσωνύμιο «Σκυριανός», αφού η προσφορά του στην αγαπημένη του Σκύρο, το Νησί της Στερεάς συνεχίζεται με το ίδιο και ίσως περισσότερο ενδιαφέρον. Μετά το επιτυχημένο Επιμελητηριακό Συμβούλιο στη Σκύρο, τέλος Αυγούστου, οι δράσεις συνεχίστηκαν και τον Οκτώβριο από το Επιμελητήριο στο Νησί της Στερεάς. Ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝΔΙΑ, μίλησε στην εκπομπή «ταδε έφη» με τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, στον ΕΥΡΙΠΟ 90FM,με αφορμή την τουριστική προβολή της Σκύρου, την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου.

Πόσο αγαπά την Εύβοια και τη Σκύρο , το έχει αποδείξει ο αντιπρόεδρος ο Νίκος ο Μώρος, διότι είναι ένας άνθρωπος ο οποίος, θα σας πω ότι όλο το καλοκαίρι δεν έχει σταματήσει και δεν έχει σταθεί καθόλου, σε ότι αφορά τις δράσεις του επιμελητηρίου και εκεί που συμμετέχει το επιμελητήριο αλλά και δράσεις που έχουν γίνει μεμονωμένα από το επιμελητήριο της Εύβοιας. Εγώ αυτό που θα πω και θα επισημάνω είναι ότι δεν τον λένε τυχαία Σκυριανό, γιατί είχα τη χαρά και την τιμή να παραβρεθώ δια ζώσης στο περιφερειακό επιμελητηριακό συμβούλιο που έγινε τον Αύγουστο, στη Σκύρο και να ευχαριστήσω γιατί με βραβεύσανε έτσι για την αντικειμενικότητα και τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζω τις ειδήσεις.

Αυτό που έχω να επισημάνω είναι ότι μακάρι να υπήρχαν κι άλλοι πάρα πολλοί, υπάρχουν όχι ότι δεν υπάρχουνε, έτσι, ο Γιάννης ο Μαραγκός, έτσι δεν θέλω να ξεχωρίσω τώρα κόσμο γιατί πραγματικά υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι τρέχουνε πάρα πολύ και έχουνε δώσει τόση μεγάλη αξία σ’ αυτόν το θεσμό, στο Επιμελητήριο Εύβοιας. Εμένα πραγματικά με χαροποιεί ιδιαίτερα διότι φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια επί προεδρίας του Γιάννη Γεροντίτη, το Επιμελητήριο τρέχει σε τροχιά ανάπτυξης, με ανθρώπους να συνεπικουρούν με ανθρώπους όπως είπα ο Νίκος ο Μώρος, ο Γιάννης ο Μαραγκός ο Βασίλης ο Βαρελάς, ο Αντώνης ο Νταβαρίας, δεν θέλω κανέναν, τη Βιβή την Μπουραντά , δεν θέλω πραγματικά κανέναν να εξαιρέσω από αυτό το ωραίο και τη μεγάλη αυτή γιορτή που έγινε στη Σκύρο. Καλή σου μέρα, αντιπρόεδρε!

Καλημέρα, σας ευχαριστώ για την πρόσκληση.

Να επισημάνω ότι δεν σας λένε τυχαία σκυριανό

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μεγάλη αγάπη για την περιοχή και προσπαθούμε…

Εγώ είπα πάντως στο δήμαρχο, τρέμε κύριε Μαυρίκο, μη βάλει υποψηφιότητα ο κ. Μώρος. Και αυτό γιατί το λέω γιατί το έχουμε δίπλα στο Νίκος Μώρος είναι σκυριανός, και αυτό γιατί ταξίδεψες πολλά χρόνια, αγαπάς την Σκύρο, άλλωστε έκανες και το γάμο σου εκεί

Ακριβώς. Έχει γίνει χωριό μας.

Και δεν είναι τυχαίο, που ο λατρεμένος μου Νικόλας, ο γιός σου, αγαπάει εξίσου τη Σκύρο!

Δύο φορές τη Σκύρο. Είναι η μεγαλύτερη περηφάνια και η μεγαλύτερή μας χαρά.

Και τη λατρεύει και να σου ζήσει και να τον χαίρεσαι γιατί πραγματικά βαδίζει στα χνάρια του μπαμπά και της μαμάς θα πω εγώ έτσι;

Σ’ ευχαριστώ πολύ και ανταποδίδω

Θα ξεκινήσουμε από την τελευταία επίσκεψη σας στη Σκύρο, πριν λίγες μέρες, με τους δημοσιογράφους…

Ακριβώς. Το προηγούμενο σαββατοκύριακο. Πρώτα- πρώτα θέλω να πω, θα μου δώσετε 10 δευτερόλεπτα να πω για τα πολύ καλά σας λόγια, δική μου τιμή που είστε μαζί μας και μας ακολουθείτε και προβάλετε όλη αυτή τη δράση του επιμελητηρίου. Και θα πω ότι το κλειδί σε όλη αυτή τη προσπάθεια και την επιτυχία , που δεν λέγεται από μας, αλλά αυτά που ακούγονται από το κόσμο και που παίρνουμε πίσω, είναι ο Γιάννης ο Γεροντίτης. Ο Γιάννης ο Γεροντίτης έχει καταφέρει και έχει ενώσει χωρίς να υπάρχουν αντιπαραθέσεις, χωρίς να υπάρχουν παρατάξεις, χωρίς να υπάρχει τίποτα απ’ όλα αυτά, και νομίζω ο καθένας βγάζει το καλύτερό του.

Όπου μπορεί ο καθένας να βοηθήσει, βοηθάει. Δεν υπάρχουν ιεραρχίες. Δεν υπάρχουνε προβολές προσωπικές. Δεν υπάρχει τίποτα. Όποιος είναι εύκαιρος, όποιος μπορεί, μικρό ή μεγάλο χρονικό περιθώριο που του μένει από τις δουλειές μας και από την οικογένειά μας, νομίζω ότι δρα, για την εξωστρέφεια του επιμελητηρίου και για τη βοήθεια των μελών μας. Και κλείνω το κομμάτι αυτό το αρχικό.

Κλείνεις εσύ κι εγώ θα πω μια παρένθεση εδώ, ότι αγαπάει Σκύρο πολύ και ο Γιάννης ο Μαραγκός, έτσι;

Ακριβώς. Νομίζω του έχουμε κάνει καλή εκπαίδευση.

Το έχουμε διαπιστώσει αυτό…

Νομίζω έχει εκπαιδευτεί σωστά…

Είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος πραγματικά έχει συμβάλλει ουσιαστικά και με προτάσεις, ως Γ. Γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου, χαίρει της εκτίμησης. Άλλωστε, φιλοξενείται πάρα πολλές φορές μέσα από τούτη εδώ τη συχνότητα. Πάμε να δούμε τι έγινε τις τελευταίες μέρες στη Σκύρο, με τους δημοσιογράφους.

Το τελευταίο τριήμερο, είχαμε την συνεργασία με την TOURISM MEDIA, που υπάρχουν 10 δημοσιογράφοι , απο 10 διαφορετικά έντυπα, ραδιόφωνα, blogs, sites κ.λ.π., τα οποία έχουμε με ομόφωνη εννοείται απόφαση, δεν υπάρχει καμία απόφαση που να μην είναι ομόφωνη στο Επιμελητήριο, δεν νομίζω να θυμάμαι καμία, έχουμε ξεκινήσει την τουριστική προβολή του νησιού μας αλλά και για τη Σκύρο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, αυτό το τριήμερο να είμαστε εκεί, να δείξουμε όλοι την ομορφιά, από τοπία μέχρι προϊόντα τοπικά, παράδοση, γαστρονομία, μάρμαρα, δομικά υλικά.

Δηλαδή, ότι έχει η Σκύρος για να μπορεί να προβληθεί από οποιαδήποτε μορφή. Είτε εναλλακτικού τουρισμού είτε όχι, για να μπορούμε να έχουμε επισκεψιμότητα. Είναι μέσα στα πλαίσια. Είναι ένας αγώνας που δίνεται για τον τουρισμό από το επιμελητήριο, μαζί με όλους τους υπόλοιπους φορείς για την περιοχή μας. Εδώ να τονίσω και την συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς όπου πλέον πάμε στοχευμένα και δεν υπάρχει μέλος το οποίο να μην έχει στηριχτεί απ’όλους τους φορείς.

Γιατί ξέρετε, νομίζω αυτό το αποδεικνύουμε και με τη ΡΕΓΚΑΤΑ που είμαι μέλος της οργανωτικής επιτροπής, και μας έχετε παρακολουθήσει κιόλας, δεν νομίζω να υπάρχει φορέας και οποιοδήποτε σύλλογος που να μην θέλουμε τη γνώμη του, να μην είμαστε μαζί του, να μην συνδράμουμε όλοι μαζί για να μπορούμε να έχουμε το αποτέλεσμα για την περιοχή μας.

Έχω παρατηρήσει και αυτό έχει φανεί, και το είπατε και πάρα πολύ καλά και το θέσατε και στο κόσμο έξω, και αυτο το εισπράττει έτσι, όπως αυτοί που το εισπράττουν για μένα είναι αυτοί που περιμένουν την ανταποδοτικότητα ότι , πρώτα, πρώτα είναι τα μέλη του επιμελητηρίου, τα οποία πληρώνουν και θέλουν να έχουν τουλάχιστον αν μη τι άλλο, μία ανταποδοτικότητα μέσα από το θεσμό. Τον οποίο πραγματικά ξαναλέω λόγω του κ. Γεροντίτη έχει ανέβει και βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης. Εγώ θέλω να πω, να επισημάνω σ’ αυτό, ότι έχουν επιτευχθεί στόχοι σημαντικοί δηλαδή και ο Γιάννης ο Γεροντίτης και εσείς είχατε πει από διαφορετικές παρατάξεις όταν κατεβαίνατε σε εκλογές , ότι αυτό που θέλατε να προχωρήσει πάρα πολύ είναι το κομμάτι εκπαίδευση και επιχειρηματικότητα. Νομίζω ότι αυτό το πετύχατε σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό. Αρωγοί σ΄αυτό δήμοι και Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, έτσι;

Σωστά.

Τώρα και η δημιουργία της εταιρίας «ΣΚΑΠΑΝΗ» θα βοηθήσει πάρα πολύ περισσότερο σε δράση και θα στηρίξει…

Ακριβώς, είχαμε αυτό το θέμα, στο Περιφερειακό μας συμβούλιο στη Σκύρο και αναφέρθηκε ότι θα μας στηρίξει.

Ήταν πολύ σημαντικό. Εσείς θέσατε εκπαιδευτικές εκδρομές για τη Σκύρο, να πω ότι υπάρχει το αλογάκι το σκυριανό που κάποιοι μπορεί να το βλέπουν ότι πάμε να δούμε τα αλογάκια, δεν είναι έτσι όμως. Εγώ, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη, υιοθέτησα ένα αλογάκι, πρέπει να σας πω κ. Μώρο.

Πολλά συγχαρητήρια, είναι μια πολύ σημαντική κίνηση…

Στο όνομα της ανιψιάς μου…

Και στέλνετε και το μήνυμα.

Γιατί αυτά τα αλογάκια, βοηθάνε και άτομα με ειδικές ικανότητες, κάνουν ιπποθεραπεία, μεταξύ των άλλων. Χάρηκα που σας άκουσα να λέτε να στηρίζουμε την προστασία του Σκυριανού αλόγου. Και μου άρεσε αυτό που επισημάνατε πάρα πολλές φορές, να γίνουν εκπαιδευτικές εκδρομές από τα σχολεία στο νησί της Σκύρου. Και να αντιληφθούν και τα παιδιά αυτό το μεγαλείο που σου δίνει η επικοινωνία με τα ζώα, όπως είναι το αλογάκι το Σκυριανό.

Ακριβώς, έτσι!

Θα πω πολλά περισσότερα για το Σκυριανό αλογάκι σε άλλες εκπομπές. Πραγματικά έχω δεθεί πάρα πολύ, αλήθεια σας λέω. Δεν με έχουν αποκαλέσει ακόμα Σκυριανή, αλλά κοντεύουν να ξέρετε..

Ετοιμάζεστε, σας βλέπω είστε σε καλό δρόμο. Μην ανησυχείτε. Ξέρετε είναι πολύ σημαντικό νομίζω, να γνωρίσουν τα παιδιά μας. Η εκπαίδευση ξεκινάει από το σπίτι μας. Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά μας να γνωρίσουν τον τόπο μας, τις παραδόσεις μας, τα ήθη, τα έθιμά μας. Αυτό που προσπαθούμε είναι η επισκεψιμότητα και η εξωστρέφεια, να ξεκινήσει από εμάς τους ίδιους πρώτα. Για τα προϊόντα, που έχουμε είτε λέγεται τουριστικό προϊόν, είτε λέγεται αθλητισμός, θρησκευτικός τουρισμός κ.λ.π. Δεν υπάρχει τίποτα που να λείπει από την Εύβοια και από τη Σκύρο. Τίποτα απολύτως.

Εδώ, οι επισκέψεις και οι εκπαιδευτικές επισκέψεις των σχολείων, είναι μία εκπαίδευση, είναι μία συνέχιση της κουλτούρας μας, είναι μία συνέχιση στα ήθη και τα έθιμά μας. Δε θα το συνεχίσω γιατί είναι μια πολύ μεγάλη κουβέντα αυτό που συζητάμε. Όμως, θα σταθώ λίγο στο αλογάκι που είπατε. Θα πω ότι το μικρόσωμο αλογάκι της Σκύρου το οποίο κρατιέται από μία οικογένεια και μόνο από πάππου προς πάππου με πολύ μεγάλη προσπάθεια, την οικογένεια του Μανώλη του Τραχανά.

Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα. Ούτε σε παράδοση, ούτε σε φήμη, από την καρέτα-καρέτα, λέω ένα μικρό χαρακτηριστικό παράδειγμα. Εδώ όμως, πρέπει όλοι μαζί να πέσουμε από πάνω γιατί , και για την εξωστρέφεια αλλά μόνο και μόνο για το Σκυριανό αλογάκι. Αυτό είναι ένα τουριστικό γεγονός για μας.

Αυτό είναι στο πλαίσιο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς…

Ακριβώς. Είπατε την σωστή φράση. Αυτό υπό άλλες συνθήκες και σε άλλες χώρες θα είχε συνεχόμενη τουριστική δράση. Αυτό είναι ένα από τα κομμάτια, επειδή το αναφέρατε σχετικά με μένα και σας ευχαριστώ, είναι ένα από τα κομμάτια το οποίο πρέπει να στηριχθεί από όλους μας γιατί μην ξεχνάμε ότι μέσα στη κρίση αλλά και με τον κορονοϊό κόπηκαν όλες οι επιδοτήσεις, και προσπαθούσε η οικογένεια μόνη της να το στηρίξει.

Εξήντα Σκυριανά αλογάκια και είναι όλα ένα και ένα. Και δεν θα δεις κανένα, ας μου επιτραπεί η έκφραση καχεκτικό αλογάκι, όλα είναι ένα και ένα!

Ένα και ένα. Να μιλήσουμε να πάνε τα παιδιά μας. Να μιλήσουμε για τον εθελοντισμό, που έρχεται κόσμος από το εξωτερικό οι οποίοι βοηθάνε αμισθί και για την εκπαίδευση, για το μεγάλωμα και για τη συνέχιση της παράδοσή μας

Και να πω ότι το Σκυριανό αλογάκι, προστατεύεται. Τα θηλυκά δεν ταξιδεύουν εκτός νησιού. Το θηλυκό άλογο δεν φεύγει από την Σκύρο γι’ αυτό και είναι και προστατευμένο είδος εκεί αλλά εγώ θα πρέπει να πω και η δική μας η Αμέρισσα, έτσι το λένε το αλογάκι που έχουμε…

Έχει Σκυριανό όνομα, έτσι, τέλεια.

Σκυριανό βέβαια! Της το είχαν δώσει κι εγω δελεάστηκα πάρα πολύ. Διότι γεννήθηκε το μήνα που γεννήθηκε η ανιψιά μου. Οπότε νομίζω ότι θα ήταν ένα πολύ ωραίο δώρο. Ετσι να την εντάξουμε μέσα στην οικογένεια και την Αμέρισσα. Θα δείτε, δεν θα τα πω τώρα όμως, μέσα στο μήνα θα γίνει κάτι πολύ δυνατό στη Σκύρο! Κάτι πολύ δυνατό για το Σκυριανό αλογάκι καθώς αισθητοποιήθηκαν και άλλοι άνθρωποι. Και θα δείτε τι ωραία και πόσο διαφορετικά θα στηριχθεί αυτή η προσπάθεια του κυρίου Τραχανά που πραγματικά είναι αξιέπαινη.

Εξαιρετικά! Και προσωπικά και θεσμικά ότι βοήθεια χρειάζεστε με μεγάλη μου χαρά

Και πως λέει ο αγαπημένος μου φίλος και γιός σας Νικόλας: Εφη πήγες στ’αλογάκια; Άμα δεν έχεις πάει στα αλογάκια, δεν έχεις δει τίποτα στη Σκύρο…

Ακριβώς.

Και εκείνος το μεταφέρει σίγουρα στο σχολείο και στους φίλους του. Και γιατί όχι; Να δοθεί η ευκαιρία να γίνουν εκπαιδευτικές εκδρομές στη Σκύρο και να έχουν τα παιδάκια την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και με το Σκυριανό αλογάκι και να γνωρίσουν τι κρύβεται στην ψυχολογία του καθενός από μας και πως μπορεί να βοηθήσει η επαφή με το Σκυριανό άλογο. Εγώ να πω ότι έχετε συμβάλλει ουσιαστικά. Ακουσα και το δήμαρχο, που πρέπει να δώσουμε τα εύσημα γιατί το είπα πολλές φορές, ο οποίος ήταν σε όλες τις δράσεις του Επιμελητηρίου.

Εξαιρετική συνεργασία, ο Νίκος ο Μαυρίκος είναι εκεί!

Έθεσε κι εκείνος μία σειρά θεμάτων. Να πω ότι χαίρομαι γιατί θα βρεθεί άκρη να στηριχθεί και η Ναυτική Εταιρεία Σκύρου, με ότι αυτό συνεπάγεται. Η Ναυτική Εταιρεία είναι λαϊκής βάσης, ανήκει δηλαδή σε Σκυρανούς και Κουμιώτες.

Η καρδιά και ο πνεύμονας του νησιού.

Nομίζω ότι η κουβέντα στη Σκύρο ήταν εποικοδομητικότατη

Ήταν πάρα πολύ εποικοδομητική και νομίζω ότι τα αποτελέσματα θα φανούν άμεσα

Και δεν είναι τυχαίο

Πολλά συγχαρητήρια και στον κ. Ζαφειρίου και στον κύριο Αγγελή που τρέχουν πολύ τη χειρωνακτική δουλειά.

Να πούμε και το πιο βασικό, ότι ξεκίνησε μια συνεδρίαση 5 επιμελητηρίων στη Σκύρο και όλης της περιφέρειας Στερεάς και μονοπώλησε το ενδιαφέρον τα θέματα της Σκύρου, αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Έχει ταξιδέψει άλλος απ’ το Καρπενήσι , έχει ταξιδέψει απ’ τη Λαμία να βρεθεί στη Σκύρο και να μεταφέρει τα δικά του θέματα.

Ήταν ανατριχιαστική, ήταν συγκλονιστική η κίνηση, όλοι να βοηθήσουνε τη Σκύρο και την περιοχή μας ακριβώς έτσι. Πρώτα απ’ όλα εκμεταλλεύτηκαν αρκετοί και μείνανε και άλλες μέρες, συνδυάσανε και τις διακοπές τους κάποιοι συνάδελφοι από τα μέλη του επιμελητηρίου.

Το ότι δεν μπορούσες να βρεις δωμάτιο να μείνεις

Ακριβώς. Και μιλάμε, για τέλος Αυγούστου που θεωρητικά κάποτε μιλάγαμε για τέλος σεζόν. Τώρα δεν μιλάμε για τέλος σεζόν.Αυτό είχε μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Δε θα σταματήσω να λέω ότι η Σκύρος είναι η κορωνίδα του τουρισμού για την Εύβοια.

Κι εγώ έτσι πιστεύω. Και πάμε και το στηρίζουμε, στηρίζουμε τους σκυριανούς αγαπάμε Σκύρο. Άλλωστε, είναι ένα κομμάτι κύριε Μώρο, που μας δένει έτσι, πραγματικά.

Ακριβώς. Συμφωνώ απόλυτα και σας ευχαριστώ ιδιαίτερα.

Να ευχηθώ καλή δύναμη, γιατί πραγματικά σκέπτεστε όλα τα καλά του Νομού και της Σκύρου. Γιατί η Σκύρος είναι το νησί της Στερεάς, το οποίο το στηρίζουμε φυσικά όλοι. Να ευχηθώ καλή δύναμη, γιατί έχουμε ένα δύσκολο χειμώνα για την επιχειρηματικότητα μπροστά, θα έχουμε την ευκαιρία να τα ξαναπούμε πάρα πολύ σύντομα.

Πάντα το ποτήρι μισογεμάτο για να μπορούμε να βγούμε από οποιαδήποτε σκόπελο προκυπτει. Σας ευχαριστω.

Να είστε καλά ευχαριστώ πολύ.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ ΝΙΚΟΥ ΜΩΡΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΦΗ ΝΤΙΝΗ

 

Σελίδα 1 από 13

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr