bannernew5

Τελευταία Νέα

Με τη συμμετοχή μελών της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Στερεάς Ελλάδας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021 υβριδικά (δια ζώσης και διαδικτυακά) η ετήσια Γενική Συνέλευση της Σύμπραξης, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, στην Λαμία. Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης ορίστηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κος Κυρίτσης Αθανάσιος.

Την Γενική Συνέλευση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Εξωστρέφειας και Επιχειρηματικότητας κος Βαγγέλης Κούκουζας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Αλιευτικής Πολιτικής κος Αποστολόπουλος Κώστας, ο Δήμαρχος Λοκρών κος Αθανάσιος Ζεκεντές, εκπρόσωποι όλων των Δήμων και των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας μας καθώς επίσης και εκπρόσωποι συνεταιρισμών και επιχειρήσεων.

Ο Πρόεδρος της Σύμπραξης, Αναστάσιος Βελισσαρίου, αφού καλωσόρισε τα μέλη, προχώρησε στην εισήγηση των θεμάτων παρουσιάζοντας τις ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο διάστημα αλλά και ενημερώνοντάς τους για τις επερχόμενες δράσεις. Συγκεκριμένα ο κ. Βελισσαρίου ανέφερε χαρακτηριστικά «παρά τις δυσκολίες και τις διαφορετικές προτεραιότητες που δημιούργησε η πανδημία COVID - 19, η Αγροδιατροφική Σύμπραξης πιστή στις φιλοδοξίες της για μεγαλύτερη δικτύωση στον αγροδιατροφικό τομέα και για ανάδειξη του τοπικού αγροτικού προϊόντος στην εγχώρια και διεθνή αγορά, πέτυχε τη συμμετοχή της σε δύο ευρωπαϊκά προγράμματα συνολικού προϋπολογισμού το πρώτο 1,3 εκ. ευρώ με σκοπό την προώθηση προϊόντων ΠΟΠ σε αγορές των Αραβικών Χωρών» και το δεύτερο αφορά τη συμμετοχή ομάδας συκοπαραγωγών της περιφέρειας σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ισπανία. Τα προγράμματα αυτά αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα της δουλειάς που γίνεται αλλά και το όραμα και τους στόχους για μια υγιή και βιώσιμη ανάπτυξη της Σύμπραξης και των φορέων που συμμετέχουν σε αυτή.

Στην Γ.Σ παρουσιάστηκε επίσης η σημαντική προσπάθεια που καταβλήθηκε για την προώθηση του σήματος Τοπικών Προϊόντων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Παρουσιάστηκαν οι μέχρι τώρα ενέργειες που έχουν οδηγήσει στην επιλογή ενός σήματος, μετά από ευρύτατη διαβούλευση οκτώ υποψηφίων σημάτων, μεταξύ μελών και φορέων της Περιφέρειας μας. Το σήμα αυτό καταχωρήθηκε τόσο εθνικά όσο και ευρωπαϊκά.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στις απαραίτητες κινήσεις εξωστρέφειας που σχεδιάζονται για το επόμενο διάστημα. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται η παρουσία της Σύμπραξης σε διεθνείς εκθέσεις, η διοργάνωση θεματικών ημερίδων και συνεδρίων ανά την περιφέρεια, η συστηματική ενημέρωση των μελών, του τύπου αλλά και όλων των ενδιαφερόμενων φορέων για τις επερχόμενες δράσεις, η αναβάθμιση της ιστοσελίδας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Σύμπραξης κ.α..

Τέλος, το λόγο έλαβαν μέλη της Σύμπραξης που συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση, θέτοντας για συζήτηση σημαντικά θέματα για τη λειτουργία, την ανάπτυξη και εξωστρέφεια της. Η Γενική Συνέλευση έκλεισε σε κλίμα σύμπνοιας και αισιοδοξίας για το μέλλον και την προώθηση των στόχων του φορέα.

 

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ, κ. Αναστασίου Βελισσαρίου

Αγαπητοί Συνεργάτες και Φίλοι,

 

Με μεγάλη χαρά και τιμή παρουσιάζουμε την έκδοση του απολογισμού της «ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Α.Ε», για το έτος 2021, καθώς και του σχεδίου δράσης για το 2022. Η έκδοση αυτή επιχειρεί να καταγράψει όλο το φάσμα των υπηρεσιών και δράσεων της Σύμπραξης για το έτος αναφοράς (2021), καθώς επίσης και να παρουσιάσει τα ποσοτικά στοιχεία που αφορούν στους αποδέκτες των υπηρεσιών που προσφέρει ή σχεδιάζει να προσφέρει η Σύμπραξη.

 

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

 1. 1.ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ, ΣΕ B2B ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΣΕ ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ.

Στο πλαίσιο της ανάδειξής της σε Γαστρονομική Περιφέρεια, η Περιφέρεια μας με την στήριξη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης συμμετείχε στις εκθέσεις.

Πίνακας 1. Συμμετοχή σε εκθέσεις 2021

Ονομασία Έκθεσης

Τόπος

Ημερομηνία

2η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων Κύμης

ΚΥΜΗ

Αύγουστος 2021

ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ(Π.Ε.Λ.)

ΛΑΜΙΑ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2021

85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2021

Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Philoxenia. Συνδιοργανώθηκε: Με το Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ευβοίας και τη συμμετοχή «Σομελιερ»

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΣ 2021

Athens International Tourism Expo. Συνδιοργανώθηκαν: Με το Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ευβοίας και τη συμμετοχή «Σομελιερ»

ΑΘΗΝΑ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2021

Central Wine Fair

ΑΘΗΝΑ

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2021

Η συμμετοχή στις ανωτέρω εκθέσεις και εκδηλώσεις επιχειρήθηκε προκειμένου να οικοδομηθεί μια ουσιαστική σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τους τοπικούς φορείς και τους παραγωγούς. Σε αυτές τις εκδηλώσεις έλαβαν χώρα ενημερωτικές συναντήσεις – εκθέσεις τοπικών προιόντων με επαγγελματίες του Πρωτογενούς και Δευτερογενούς Τομέα της οικονομίας καθώς και με εκπροσώπους των συνεταιρισμών/ομάδων (Αγρότες, Αλιείς). Θέματα των συναντήσεων ήταν, εκτός από την προβολή των προϊόντων της περιφέρειας μας, τα προβλήματα των παραγωγικών κλαδών (οικοτεχνία, προώθηση προιόντων, συνεργατικά σχήματα, καινοτόμες πράξεις στον αγροδιατροφικό τομέα, κλπ), ο επαναπροσδιορισμός Στρατηγικής Πρωτογενούς Τομέα ανά περιοχή, η ενημέρωση για τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα, κλπ.

 1. 2.ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ
 1. 2.1.Σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων πραγματοποίησε σεμινάριο με θέμα: <<Προηγμένες εξαγωγικές πρακτικές και εμπορικές συναλλαγές» με θέματα που αφορούν στις εξαγωγές>> , ΜΑΙΟΣ 2021
 1. 2.2.Σε συνεργασία με τον HellasSteviaHoop και με την υποστήριξη του StavrosNiarchosFoundation -Δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης(12 μήνες) Στέβια - με θέμα: Μια Βιώσιμη & Αναγεννητική Μετάβαση» είναι για εσένα ! Μάθε τα πάντα γύρω από τις βιώσιμες & βιολογικές μεθόδους καλλιέργειας, για την υγιεινή & ασφάλεια των τροφίμων καθώς και για τις τεχνικές πωλήσεων & μάρκετινγκ.
 1. 3.ΚΑΤΑΘΕΣΗ & ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ
  1. 3.1.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΩΝ ΣΥΚΟΥ - 18 – 24/7/2022 ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ (BADAJOZ)
  2. 3.2.Έγκριση-διακρατικού προγράμματος “EUnique”, συνολικού προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 1 εκατομμύριο ευρώ προορίζεται για την Περιφέρειά μας με δικαιούχο την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας

 

 1. 4.ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΤΟΜΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΩΝ

Ολοκληρώθηκε σε πρώτη φάση η συνεργασία με το πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής/Τομέας Τεχνολογίας Τροφίμων, σε ότι αφορά στα παραδοτέα που σχετίζονται με τις προδιαγραφές των επιχειρήσεων για τη χορήγηση του σχετικού σήματος.

Ταυτόχρονα και μετά από την επιτυχή διαβούλευση και την παρουσίαση οκτώ διαφορετικών σημάτων σε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς της περιφέρειας, επελέγη το σήμα «τοπικών προϊόντων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας».

Το σήμα αυτό βρίσκεται στη διαδικασία νομικής κατοχύρωσης τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε συνεργασία με έγκριτο νομικό.

Άμεση στόχευση μας είναι να ενταχθεί ως κύρια δράση για το επόμενο έτος (διαφήμιση, τρόπος και διαδικασία χορήγησης, κλπ).

 1. 5.ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΛΑΝΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ

 

 1. 6.ΠΑΡΕΧΕΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ PORTAL (http://agrifoodcentralgreece.gr). ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΙΣΤΟΧΩΡΟΥ (PORTAL) ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ Η ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΥΛΗΣ «ΑΓΟΡΑ» ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΑΣ

Η διαδικτυακή παρουσία συνταγών με την δημιουργία της Νέας μας ιστοσελίδας www.tastecentralgreece.gr που εστιάζει στην Στερεοελλαδίτικη γαστρονομία συνδέεται άμεσα με την ταυτότητα της Στερεάς Ελλάδας, την ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά της. Στα άμεσα σχέδια μας και εν όψει του εορτασμού των 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή η ΑΣΣΑ στοχεύει στην ανάδειξη του πολιτισμού, μέσω της γαστρονομίας και αγροδιατροφής, που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας.

 

 

 1. 7.ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ) αποτελεί την ουσιαστική έκφραση της κοινωνικής υπευθυνότητας της ΑΣΣΕ. Προσπαθώντας να συμβάλλουμε στη έννοια της βιώσιμης ανάπτυξης, μέσα από μία σειρά δράσεων οικονομικής υποστήριξης, προβήκαμε στα ακόλουθα:

 1. 7.1.Στήριξη των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Χαλκιδαίων ΔΟΠΠΑΧ-Απρίλιος 2021
 2. 7.2.Στήριξη του Παραρτήματος Παιδιών Φθιώτιδας-Απρίλιος 2021
 3. 7.3.Στήριξη του Ορφανοτροφείου Θηλέων Λαμίας-Απρίλιος 2021
 4. 7.4.Στήριξη περιοχών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές- Αύγουστος 2021 (Βόρεια Εύβοια)
 5. 7.5.Στήριξη της Προσκυνηματικής εκδρομής στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο - Σεπτέμβριος 2021
 1. 8.Η ΑΣΣΕ συμμετέχει ενεργά στην επιτροπή «ΜΠΕΝΟΥ» για την διαχείριση των προγραμμάτων αποκατάστασης των συνεπειών από την πυρκαγιά στην βόρεια Εύβοια

ΓΣ


Ένα σοβαρό θέμα όπως αυτό που έχει προκύψει μετά την καταστροφική πυρκαγιά στη Β. Εύβοια δε μπορεί να γίνεται αντικείμενο αντιπολιτευτικής διάθεσης. Και αυτό το γνωρίζει καλά ως έμπειρος αυτοδιοικητικός ο Περιφερειακός σύμβουλος Βαγγέλης Κούκουζας. Αφού άκουσε τους επικεφαλής και εκπροσώπους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να τοποθετούνται ρίχνοντας «βολές» κατά της περιφερειακής αρχής για τον τρόπο αντιμετώπισης αυτής της σοβαρής κατάστασης, αλλά και να επιρρίπτουν ευθύνες στην περιφερειακή αρχη για τον τρόπο που διαχειρίζεται την αντιμετώπιση μιας κατάστασης έκτακτων καιρικών φαινομένων, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το πρωί της Τετάρτης 13 Οκτωβρίου, με μία λιτή τοποθέτηση, αναφέρθηκε σε όλα και έβαλε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση…

«Κύριε πρόεδρε, κύριοι συνάδελφοι, ο Εμίλ Ζολά σήμερα βρήκε πολλούς μιμητές με το δριμύ κατηγορώ του. Εμείς δεν ήμασταν αυτοί που αποδώσαμε κυρίες και κύριοι ευθύνες; Εμείς δεν καταγγείλαμε τον Κρατικό μηχανισμό; Εμείς δεν μιλήσαμε για ηθικούς αυτουργούς; Εμείς δεν μιλήσαμε για καμία ανεμογεννήτρια στις πυρόπληκτες περιοχές; Μήπως λείψαμε από τις λάσπες, τα αποκαΐδια, τα συντρίμμια; Μήπως διαπιστώσατε τίποτα υποκριτικά μοιρολόγια; Δεν πήραμε πρωτοβουλίες για την ανακούφιση των πληγέντων, να στηρίξουμε την κοινωνία των πολιτών; Αφήσαμε τον κατεστραμμένο ν΄ ανασκουμπώνεται μοναχός του για να σταθεί στα πόδια του; Τα προβλήματα για μας κυρίες και κύριοι είναι εκεί και θέλουμε να δώσουμε λύση! Δεν θα αναφερθώ στην κλιματική κρίση που έχει καταστρέψει το μισό πλανήτη, τα έχουμε ξαναπεί. Εμείς κυρίες και κύριοι συντηρούμε τις οικοδομές, παίρνουμε πολιτικές πρωτοβουλίες για το επιχειρησιακό σχέδιο αποκατάστασης όλων των καταστροφών, με βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα, αλλά και ανακουφίζουμε τον πληγέντα. Εάν θέλετε να αποδώσετε ευθύνες το δάχτυλο πρέπει να το δείξετε προς άλλη κατεύθυνση, όχι προς την Περιφερειακή αρχή! Ευχαριστώ πολύ» είπε ο κ. Κούκουζας, αποσβολώνοντας τους.

Πλέουν σε πελάγη ευτυχίας!

Από τις μοναδικές στιγμές που έχει την ευλογία να ζήσει κάποιος, ζουν από σήμερα το μεσημέρι, ο αντιδήμαρχος Έργων του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου Νίκος Μπαράκος και η σύζυγός του Τζίνα, που έγιναν γονείς σήμερα! Ένα γλυκύτατο κοριτσάκι ήρθε στον κόσμο να αλλάξει τη ζωή τους και βέβαια το ζευγάρι πλέει σε πελάγη ευτυχίας! Να σας ζήσει!

«Η καλή νοικοκυρά…πριν πεινάσει μαγειρεύει!» Ο λόγος για την δυναμική και πάντα σε ετοιμότητα, Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά η οποία εν όψει της αντιπυρικής περιόδου θωρακίζει το Νομό της Βοιωτίας, με αντιπυρικές ζώνες. Και μπορεί για το άνοιγμα των αντιπυρικών ζωνών να είναι αρμόδιο το δασαρχείο, συνδράμει η Περιφερειακή Ενότητα της Βοιωτίας. Με αφορμή τη φωτιά που ξέσπασε στο Καπαρέλλι, την Τρίτη 8 Ιουνίου η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας μίλησε την Τετάρτη το πρωί στον EVRIPOS 90FM και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη. Μάλιστα την ώρα της συνέντευξης η Αντιπεριφερειάρχης βρισκόταν στο βουνό πάνω από τη Λιβαδειά παρακολουθώντας τη διαδικασία διάνοιξης αντιπυρικών ζωνών.

«Βρισκόμαστε σε ένα υπέροχο βουνό πάνω από τη Λειβαδιά. Θωρακίζουμε την πόλη της Λειβαδιάς, συνεχίζουμε τη θωράκιση στον Κιθαιρώνα και βεβαίως και στα Δερβενοχώρια. Δοθείσης ευκαιρίας και επειδή ακριβώς βρισκόμαστε σ’ αυτή τη περίοδο, θα ήθελα να πω ότι στη Βοιωτία επειδή έχουμε δώσει έμφαση στην πρόληψη, που σημαίνει ότι είμαστε ένας νομός, ο οποίος έχει αρκετά καλές και αρκετές αντιπυρικές ζώνες. Βεβαίως όχι πολλές, αλλά αρκετές. Είναι καλό οι πολίτες που μας ακούν να γνωρίζουν ότι η δημιουργία των αντιπυρικών ζωνών είναι ευθύνη του δασαρχείου» είπε η κα Παπαθωμά και συνέχισε: «Όμως με μια άριστη συνεργασία που έχουμε με το δασαρχείο βοηθάμε και σ’ αυτό το κομμάτι γιατί αντιλαμβάνεστε ότι οι καιροί είναι πάρα πολύ δύσκολοι. Και δημόσια λοιπόν να ευχαριστήσω το δασαρχείο Λειβαδιάς και Θήβας καθώς και την πυροσβεστική μας η οποία σε όλα τα βήματα αυτά της διάνυσης των αντιπυρικών ζωνών μας ακολουθεί».

Με αφορμή την πυρκαγιά στο Καπαρέλλι, και έχοντας η Αντιπεριφερειάρχης το άγχος και το φόβο κάθε φορά στο ξέσπασμα φωτιάς στο Νομό της καθώς η εμπειρία της στο πέρασμα των χρόνων την έκανε να προλαμβάνει πριν είναι πολύ αργά. Άλλωστε και στη φωτιά η Φανή Παπαθωμά είναι στην πρώτη γραμμή και πάντα σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό αλλά και τις αρμόδιες υπηρεσίες συνεργάζονται για να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

«Καθώς βίωσες κι εχθές γιατί έτυχε να είμαστε μαζί και με χαρά σε υποδέχτηκα στη Βοιωτία ακριβώς λόγω του συνεδρίου των Ευρωπαίων Δημοσιογράφων που θα πραγματοποιηθεί στη Βοιωτία, η φωτιά δεν γνωρίζει ούτε ώρα ούτε χρόνο, ούτε ημέρα, ούτε γιορτή, ούτε αν είσαι καλά, ούτε αν είσαι άρρωστος, η φωτιά και τα έκτακτα γεγονότα θέλουν άμεση κινητοποίηση» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Παπαθωμα και συνέχισε:

«Η κινητοποίηση της πολιτικής προστασίας ήταν άμεση! Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν άμεση ήρθε και ο περιφερειάρχης της Πυροσβεστικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Ήταν μαζί μου όλοι. Η πυροσβεστική υπηρεσία με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Λειβαδιάς τον κύριο Ζαμάνη λειτούργησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η πολιτική μας προστασία με μηχανήματα και υδροφόρες ήταν εκεί, σε έναν απόλυτο συντονισμό, και βεβαίως το βοηθητικό κομμάτι ήταν τα εναέρια τα οποία λειτούργησαν φέρνοντας νερό από το ποτάμι του Μόρνου. Ήταν μια συνάντηση πάρα πολύ ωραία της γης και του ουρανού, το ελικόπτερο κατέβαινε, εμείς από κάτω το περιμέναμε, οι άνθρωποι αυτοί δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και θέλω να πω το εξής ότι στις φωτιές ο συντονισμός και η αγαστή συνεργασία είναι το μυστικό για να πετυχαίνει κάποιος το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η περιοχή εχθές ήταν πάρα πολύ δύσκολη. Έχουμε ζήσει δύσκολες καταστάσεις. Τα προηγούμενα χρόνια έχουμε κάνει εκκένωση χωριών, έχουμε ζήσει 3 μέρες ολόκληρες στο βουνό, η φωτιά έπρεπε να οριοθετηθεί αυτόματα γιατί διαφορετικά η ώρα πέρναγε θα νύχτωνε σιγά σιγά τα εναέρια δεν θα μπορούσαν να ήταν άρα έπρεπε να σπεύσουμε γρήγορα. Ευχαριστώ δημόσια τους άντρες της πολιτικής μας προστασίας ΠΕ Βοιωτίας, την πολιτική προστασία κεντρικά καθώς επίσης και την πυροσβεστική».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΦΑΝΗΣ ΠΑΠΑΘΩΜΑ ΣΤΟΝ EVRIPOS 90FM

Με το συνδυασμό του Δημάρχου Μαντουδίου- Λίμνης –Αγίας Άννας Γιώργου Τσαπουρνιώτη δήλωσε σε αποκλειστική συνέντευξη του, το πρωί της Τετάρτης 9 Ιουνίου στον EVRIPOS 90FM και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, ότι συντάσσεται στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, ο Πρόεδρος των Ροβιών Θοδωρής Κέρης.

Ο Πρόεδρος, αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που έχει με την παρούσα δημοτική αρχή και το δήμαρχο Γιώργο Τσαπουρνιώτη όλο αυτό το διάστημα, πίνοντας κυριολεκτικά «νερό στο όνομα του». Δεν παρέλειψε όμως να αναφερθεί στην άριστη συνεργασία και φιλία που τον ενώνει με τον Αντιδήμαρχο Λίμνης Γιώργο Σταμούλο που είναι δίπλα του και στηρίζει το έργο του.

«Συντάσσομαι με την ΩΡΑ ΑΝΟΔΟΥ για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση!» δήλωσε ο Πρόεδρος κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη. Αφορμή στάθηκε μία εποικοδομητική συζήτηση μέσα από την οποία αναδείχθηκε η δημιουργική συνεργασία ενός προέδρου που εξελέγη με άλλο συνδυασμό στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές με συνδυασμό της αντιπολίτευσης. Σε ερώτηση της δημοσιογράφου αν ο επικεφαλής της παράταξης με την οποία εξελέγη, του δημιουργεί θέματα για την σχέση συνεργασίας που έχει αποκτήσει με το δήμαρχο εκείνος απάντησε:

«Εγώ προσωπικά στις Ροβιές, δεν είχα οικογενειακό κύκλο για να πάρω τις ψήφους. Με ψηφίσανε και από τον κ. Στεργίου που ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου που είχα κατέβει και από του κ. Τσαπουρνιώτη» δήλωσε ο κ. Κέρης και συνέχισε:

«Με ψηφίσανε γιατί γνωρίζανε ο κόσμος ότι μπορώ να κάνω τη διαφορά. Να τρέξω πράγματα διότι έτρεχα και πριν εκλεγώ πρόεδρος. Οπότε ότι και να μου έλεγε ο κάθε υποψήφιος για δήμαρχος ή όποιος να ήταν, εγώ όποιος και να ήταν δήμαρχος θα συνεργαζόμουν για το καλό του τόπου μου. Ο κόσμος με ψήφισε γιατί πίστεψε στο όνομα μου ότι μπορώ να κάνω τη διαφορά. »

Με αφορμή τις δύο πυρκαγιές που προκλήθηκαν από κεραυνούς τις τελευταίες μέρες σε περιοχές της Κοινότητας σας, τι ενέργειες έχετε κάνει Πρόεδρε, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου;

«Είμαστε της αρχής, πριν πεινάσουμε…μαγειρεύουμε! Με το που αναλάβαμε με τη νέα δημοτική αρχή, φροντίσαμε να προσθέσουμε κρουνούς, να φτιάξουμε γεωτρήσεις, να επισκευάσουμε γεωτρήσεις οι οποίες δεν δουλεύανε κάποιες, φροντίσαμε το δίκτυο οπότε να έχουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή, νερό σε πολύ κοντινά σημεία γιατί εγώ έχω μία από τις δυσκολότερες κοινότητες. Ροβιές, Παλαιοχώρι, Δαμιά, Καλαμούδι, Καλαμιά, Μαρούλι, Κούλουρο, Δρυμώνα και Όσιο Δαυίδ που έχει πολύ δάσος. Υπάρχει ένα σχέδιο σε συνεργασία με την πυροσβεστική γιατί είμαστε της αρχής ότι αν δεν πιάσεις τη φωτιά στην αρχή, όταν πάρει έκταση δε σβήνεται. Έχουμε κάνει στη Χρόνοια ένα πολύ καλό πυροσβεστικό φυλάκιο όπου τα παιδιά τρέχουν κάθε φορά που ξεσπά φωτιά. Έχει γίνει ήδη συντήρηση στις αντιπυρικές που υπάρχουν. Δεν υπάρχουν χρήματα να κάνουμε νέες αλλά έχουμε φροντίσει να καθαριστούν οι δρόμοι, να ανοίξουν οι δασικοί δρόμοι για να μπορούν να περνούν τα πυροσβεστικά οχήματα. »

Πώς είναι η καθημερινότητα στην Κοινότητα των Ροβιών;

Η καθημερινότητα στη δική μου την Κοινότητα είναι ένα δύσκολο κομμάτι. Οι Ροβιές είναι μία μεγάλη Κοινότητα. Είναι ένα τουριστικό μέρος, το οποίο έχει και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό που έχει εδώ. Αγροτικό Τοπικό Συνεταιρισμό με ελιές και δουλεύει κόσμος αρκετός. Είμαστε σε μία συνεργασία με το Γιώργο το Σταμούλο στο θέμα της καθαριότητας.

Αντιμετωπίζουμε προβλήματα με τους πολίτες. Υπάρχουν αρκετά χωράφια, οικόπεδα εγκαταλειμμένα μέσα στον οικισμό και στις Ροβιές και σε όλα τα χωριά, πιέζουμε τους ιδιοκτήτες να τα καθαρίσουν γιατί από ένα τσιγάρο ή από ένα σπασμένο γυαλί μπορεί να υπάρξει φωτιά. Κι εκεί είμαστε σε μία επι μονίμου βάσεως κόντρα με τους πολίτες. Τα καταφέρνουμε όλοι μαζί με το Γιώργο το Σταμούλο. Προχωράμε. Δε έχουμε θέματα.

Ο Γιώργος ο Σταμούλος, όσοι δεν τον ξέρουν, τον βλέπουν έναν άνθρωπο από το παρουσιαστικό του και θεωρούν ότι αυτός ο άνθρωπος είναι κακοπροαίρετος. Όμως ο Γιώργος ο Σταμούλος, θα το πω τώρα και θα θυμώσει κιόλας, δε με νοιάζει όμως και πολύ, είναι ένα μικρό παιδί με χαρακτηριστικά μεγάλου άντρα!

Πρόεδρε, εσύ δρομολογείς και έργα και έχεις βάλει ψηλά τον πήχη. Τι προτεραιότητες έχεις βάλει;

Επειδή η Κοινότητα μου τα τελευταία χρόνια ήταν εγκαταλειμμένη, γιατί και οι προηγούμενοι Πρόεδροι και η προηγούμενη δημοτική αρχή, χωρίς να θέλω να κατηγορήσω ανθρώπους, γενικότερα, δε γινόταν κάτι, έχουμε βάλει ένα γήπεδο. Έρμαιο των καταστάσεων αυτό το γήπεδο Ροβιών, το οποίο από το 2004, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση ερχόντουσαν, έβαζαν ένα γκρέιντερ, το ξύνανε, και καλά ότι θα μας το φτιάξουν για να πάρουν ψήφους από την Κοινότητα Ροβιών. Δεν έγινε ποτέ το γήπεδο. Παρατημένο από το 2004, ένα χωράφι μπαίναν και βοσκούσαν γίδια και πρόβατα. Αυτό το γήπεδο είναι στο πρόγραμμα μας. Θα ξεκινήσει, σύμφωνα με ενημέρωση που έχω από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, θα ξεκινήσει τις εργασίες για να φτιαχτεί.

Έχουμε έναν Βιολογικό καθαρισμό για τον οποίο έχει δρομολογηθεί η κατάσταση και θα ξεκινήσει το ερχόμενο έτος. Ήδη φτιάχνεται μία παιδική χαρά η οποία έχει καθυστερήσει πάρα πολύ, λόγω της αναθεώρησης των συμβάσεων. Και έχουμε πρόβλημα με την παιδική χαρά γιατί έχει πάρα πολλά μικρά παιδιά το χωριό, με αποτέλεσμα να μην έχουν που να παίξουν.

Καλά όλα αυτά έχουν μπει σε πρόγραμμα. Ο στόχος ποιος είναι Πρόεδρε;

Μέχρι τέλους της τετραετίας πρέπει να έχει τελειώσει το γήπεδο και να έχει παραδοθεί. Γιατί αν δεν παραδοθεί, εγώ προσωπικά αν αποφασίσω να ξανακατέβω σε εκλογές δε θα βρω ούτε την ψήφο μου. Το καλό με το Γιώργο τον Τσαπουρνιώτη είναι ότι ο λόγος του είναι συμβόλαιο. Εγώ είμαι ένας από τους Προέδρους που δεν κατέβηκα με το ψηφοδέλτιο της «ΩΡΑ ΑΝΟΔΟΥ». Ναι είχα έρθει σε μία συζήτηση με τον κ. Τσαπουρνιώτη αλλά λόγω κάποιων πιέσεων από άτομα δικά μου δεν κατέβηκα.

Εσείς είστε εκλεγμένος με άλλο συνδυασμό, σωστά;

Ναι αλλά απ’ όσο γνωρίζω και από άλλους Προέδρους που προέρχονται από άλλους συνδυασμούς, ο δήμαρχος δεν έχει πει όχι σε κανέναν. Σε μία ομάδα δεν παίζει ο προπονητής. Παίζει όλη η ομάδα. Αν δεν έχεις συγκρότηση της ομάδας, δε μπορεί να έχεις αποτέλεσμα. Αλλά, ο Γιώργος ο Τσαπουρνιώτης είναι ένας άνθρωπος που έχει βοηθήσει την κατάσταση. Δηλαδή, είναι ένας δήμαρχος όπως λέω εγώ που καθημερινά είναι στα Υπουργεία και την Περιφέρεια για να φέρει χρήμα στο Δήμο.

Μα αυτό δεν είναι και το μεγάλο στοίχημα για έναν αυτοδιοικητικό, πολύ δε μάλλον για ένα δήμαρχο;

Το μεγάλο «ατού» είναι ότι δεν κάθεται να κατηγορήσει πρώην και να πει φίλε δεν έκανες αυτό, δεν έκανες εκείνο. Κοιτάει μπροστά!

Είναι αγαπητός o κ. Τσαπουρνιώτης και στα Υπουργεία. Δεν παίρνετε τυχαία ότι διεκδικείτε σα δήμος.

Αν είχε κάτι κατά θα έλεγα ότι είχε κατά.

Πρόεδρε, ο επικεφαλής του συνδυασμού σου δε σου κάνει παρατηρήσεις που συνεργάζεσαι με το δήμαρχο;

Εγώ προσωπικά στις Ροβιές, δεν είχα οικογενειακό κύκλο για να πάρω τις ψήφους. Με ψηφίσανε και από τον κ. Στεργίου που ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου που είχα κατέβει και από του κ. Τσαπουρνιώτη. Με ψηφίσανε γιατί γνωρίζανε ο κόσμος, ότι μπορώ να κάνω τη διαφορά. Να τρέξω πράγματα διότι έτρεχα και πριν εκλεγώ πρόεδρος.

Οπότε, ότι και να μου έλεγε ο κάθε υποψήφιος για δήμαρχος, όπως ο κ. Στεργίου ή όποιος να ήταν, εγώ όποιος και να ήταν δήμαρχος θα συνεργαζόμουν για το καλό του τόπου μου. Ο κόσμος με ψήφισε γιατί πίστεψε στο όνομα μου, ότι μπορώ να κάνω τη διαφορά.

Εγώ συντάσσομαι με την ΩΡΑ ΑΝΟΔΟΥ, για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Και ο λόγος αυτός είναι ότι όταν είσαι σε μια ομάδα, η οποία ομάδα δε σου λέει όχι σε τίποτα. Σε βοηθάει σε όλα τα δύσκολα προβλήματα και στα εύκολα, θα πρέπει να είσαι αχάριστος για να μην παίξεις μπάλα με την ομάδα αυτή. Θα τα πω έτσι.

Και με τα τωρινά δεδομένα θα παίξετε μπάλα σε γήπεδο χωρίς τερματοφύλακα…

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΡΟΒΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΕΡΗ ΣΤΟΝ EVRIPOS 90FM

Δεν το χωράει ανθρώπινος νους αυτό που συνέβη σήμερα το πρωί στο χωριό Καλλημεριάνοι της ΔΕ Κύμης, όταν ο Πρόεδρος του χωριού κατέληξε στο Νοσοκομείο τραυματισμένος μετά από επίθεση που δέχθηκε από τοπικό σύμβουλο της Κύμης στην πλατεία του χωριού. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε πριν από λίγο στο eviakosmos.gr ο Πρόεδρος των Καλλημεριάνων Φίλιππος Βογιατζής το πρωί και ενώ βρισκόταν στην πλατεία του χωριού και έκανε τις τελευταίες εργασίες καθαριότητας δέχθηκε επίθεση από τον Τοπικό Σύμβουλο της Κύμης Κώστα Λάμπρου.

«Ενώ καθάριζα στην πλατεία, εκείνος έπαιρνε καφέ απέναντι και φώναζε δυνατά λέγοντας ότι κάνει έργα του κώλου ο Μπουραντάς με τον Θεοδώρου. Είπε πολλά κα Ντίνη που σας σέβομαι σα γυναίκα και δεν μπορώ να αναφέρω. Από αυτά που είπε λίγα ανέφερα και στη μήνυση μου. Του είπα, βρε Κωστή σε παρακαλώ τι βρίζεις Άγιες μέρες. Είναι Μεγάλη Πέμπτη τί είναι αυτά που κάνεις; Και μου έριξε δυο γροθιές στο πρόσωπο. Στην προσπάθεια μου να γλιτώσω έβαλα τα χέρια μου μπροστά και κατέληξα στο νοσοκομείο με κάταγμα στα δάχτυλα στο αριστερό χέρι και πόνους στο στήθος» δήλωσε αποκλειστικά στο eviakosmos.gr ο κ. Βογιατζής ο οποίος επέστρεψε στο σπίτι του μετά τη βοήθεια που του παρείχαν οι γιατροί του Νοσοκομείου της Κύμης.

Να σημειωθεί εδώ ότι αυτήκοος μάρτυρας είναι ο ανιψιός του θύματος, τον οποίο μόλις αντιλήφθηκε στο μπαλκόνι ο κ. Λάμπρου τράπηκε σε φυγή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο κ. Λάμπρου πήγε στο Νοσοκομείο και έφυγε γιατί δεν συνέτρεχαν λόγοι υγείας.

Ο κ. Βογιατζής κατέθεσε μήνυση σε βάρος του κ. Λάμπρου ο οποίος συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου και αφέθηκε ελεύθερος στη συνέχεια.

Η κατάσταση όμως έχει πολιτικές διαστάσεις σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Ο Τοπικός Σύμβουλος της Κύμης κ. Λάμπρου εκλεγμένος με το συνδυασμό της κας Μπάτσα «Νεοι Ορίζοντες» δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνει απρεπή συμπεριφορά απέναντι σε αυτοδιοικητικό ή συνεργάτη αυτού. Και όλο αυτό χωρίς από την πλευρά των «Νέων Οριζόντων» να υπάρχει καμία μέριμνα αναφορικά με τις προκλήσεις του ακόμα και στο διαδίκτυο όταν καταφέρεται με απρεπείς εκφράσεις εναντίον του αντιδημάρχου της Κύμης Αλέξανδρου Θεοδώρου και του Δημάρχου Θανάση Μπουραντά. Από την άλλη ως τοπικός σύμβουλος Κύμης, δεν συμμετέχει στα συμβούλια και είναι απορίας άξιο πως δεν έχει διαγραφεί και αντικατασταθεί με τον επόμενο. Η στάση του κ. Λάμπρου στο να προκαλεί με διάφορες απρεπείς φραστικές εκφράσεις, σε βάρος του δημάρχου και συμβούλων της Συμπολιτείας, είναι γνωστή στην Κύμη.

Για το θέμα μίλησε πριν από λίγο στο eviakosmos.gr, ο Αντιδήμαρχος Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου καταδικάζοντας την επίθεση στο πρόσωπο του Προέδρου των Καλλημεριάνων Φίλιππα Βογιατζή αλλά και οποιαδήποτε μορφή βίας από ανθρώπους εκλεγμένους να υπηρετούν την τοπική αυτοδιοίκηση διασφαλίζοντας τα συμφέροντα των δημοτών.

«Καταδικάζω την απαράδεκτη και άνανδρη επίθεση στο πρόσωπο του Προέδρου Φίλιππα Βογιατζή από έναν εκλεγμένο της αντιπολίτευσης που δε δίστασε ακόμα και να στείλει στο νοσοκομείο έναν ηλικιωμένο Πρόεδρο Τοπικού Συμβουλίου που καθημερινά φροντίζει για το χωριό του, με κάθε τρόπο. Έχω δεχθεί πολλές φορές φραστικές επιθέσεις από το συγκεκριμένο σύμβουλο της αντιπολίτευσης και δεν ασχολήθηκα μαζί του γιατί πολύ απλά είμαστε όλοι γνωστοί και ο κόσμος ακούει, βλέπει και μπορεί και μας κρίνει καθημερινά.

Αλλά θα πρέπει κάποιοι να αντιληφθούν ότι πολιτικοί τραμπουκισμοί στην Κύμη δε περνάνε. Όσο και αν ενοχλούνται από τα έργα της παρούσας δημοτικής αρχής. Δεν μπορεί ο καθένας να βρίζει δημόσια το δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο “σπεκουλάροντας” το έργο τους. Υπάρχει νομική οδός, την οποία ακολούθησε ο κ. Βογιατζής, έχοντας στο πλευρό του όλους εκείνους που καταδικάζουν αυτές τις μορφές βίας. Θα περίμενα μία “συγνώμη” τουλάχιστον και να καταδικάσουν το περιστατικό αυτό τόσο η Επικεφαλής των “Νέων Οριζόντων” κα Αρετή Μπάτσα, παράταξη με την οποία είναι εκλεγμένος στο τοπικό ο συγκεκριμένος σύμβουλος, αλλά και οι κ.κ. Θαλασσινού και Κέκης.

Ζητάω δημόσια να πάρει θέση η κα Μπάτσα, καταδικάζοντας τις ενέργειες του συμβούλου της και περιμένω να δείξει την ίδια ευαισθησία και ευθιξία που δείχνει και σε άλλα θέματα, όπως εκείνα που αφορούν εργαζόμενους στο δήμο. Ζητάω να τον θέσει εκτός συνδυασμού και εκτός τοπικού συμβουλίου. Έτσι κι αλλιώς, δεν συμμετέχει στις συνεδριάσεις του Τοπικού Συμβουλίου και θα έπρεπε ήδη να έχει αντικατασταθεί από τον επόμενο. Το θέμα θα το φέρω προς συζήτηση στο Δ.Σ και θα ζητήσω να καταδικαστεί η πράξη αυτού του ανθρώπου από τους συναδέλφους μου που με σύνεση και σεβασμό απέναντι στο δημότη, υπηρετούμε το θεσμό.»

Και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου καταδίκασε το περιστατικό που έγινε ανάμεσα στους δύο αυτοδιοικητικούς.

«Οποιαδήποτε χρήση βίας είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα από όπου και αν προέρχεται. Και θα πρέπει να καταλάβουμε άπαντες, ότι η αυτοδιοίκηση δεν είναι χώρος για να καταναλώνουμε δυνάμεις. Απαιτείται συναίνεση για την αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε» δήλωσε ο κ. Μαργέλης.

Απορίας άξιο είναι επίσης, πως δεν έχει βγει καμία ανακοίνωση ακόμα ούτε από το γραφείο τύπου του δήμου, για ένα θέμα που αφορά εκλεγμένο τοπικό σύμβουλο της «Συμπολιτείας.»

 

 

 

Είναι από τους ανθρώπους που νοιάζεται για το συνάνθρωπο και γι’ αυτό και χαίρει της εκτίμησης του κόσμου, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου του Αυλωναρίου Βασίλης Μαυρομάτης. Έτσι, την περασμένη εβδομάδα εκφράζοντας με τη σειρά του την ανησυχία του για πιθανή διασπορά του ιού και στο Αυλωνάρι, μετά τα κρούσματα που παρουσιάστηκαν, φρόντισαν από κοινού με το γιατρό του χωριού Γιώργο Ζέρβα και σε συνεργασία με την Περιφέρεια και με τον Αγάλο Φωτόπουλο, πραγματοποίησαν rapid tests στο χώρο του εργοταξίου του Αυλωναρίου, όπου βρέθηκε ένα θετικό.

Ο επανέλεγχος αυτή τη φορά από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί. Μια εβδομάδα και τα 148 rapid tests που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του εργοταξίου στο Αυλωνάρι, ήταν αρνητικά.

Ο φωτογραφικός φακός του eviakosmos.gr συνέλαβε την προηγούμενη εβδομάδα τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Βασίλη Μαυρομάτη την ώρα που έκανε rapid test, τα αποτελέσματα του οποίου ήταν αρνητικά.

Ωστόσο, ως ευσυνείδητος και αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που του αναλογούν για τον περιορισμό της διασποράς του ιού και ως αυτοδιοικητικος, δεν αρκέστηκε στο rapid test αλλά έκανε και το μοριακό τεστ για να έχει πιο σίγουρα αποτελέσματα.

«Ήθελα να είμαι σίγουρος πρώτα για την υγεία μου και γιατί καθημερινά έρχομαι σε επαφή λόγω της δουλειάς μου με πολύ κόσμο. Με αίσθημα ευθύνης, επιβεβαίωσα το αποτέλεσμα με το μοριακό τεστ για να είμαι σίγουρος ότι δεν έχω τον ιό και φυσικά ότι δεν θα τον μεταδώσω στους συμπολίτες μου» δήλωσε πριν από λίγο στο eviakosmos.gr, ο κ. Μαυρομάτης τονίζοντας ότι θα πρέπει ο κόσμος να προσέχει. Να τηρεί τα μέτρα προστασίας και όποιοι έχουν συμπτώματα ακόμα και πονοκέφαλο ή καταρροή να απευθύνονται εγκαίρως στο γιατρό. Συνέστησε δε στον κόσμο, να κάνει λίγο ακόμα υπομονή μέχρι να ξεπεραστεί αυτή η δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε.

Την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021, πραγματοποιήθηκε η 4η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ., μέσω τηλεδιάσκεψης και με τη συμμετοχή όλων των Δημάρχων της Στερεάς Ελλάδας.

Συζητήθηκαν και λήφθηκαν αποφάσεις για θέματα, όπως η δημιουργία Αναπτυξιακού Οργανισμού με τη συνεργασία Π.Ε.Δ. και Περιφέρειας, η συμμετοχή της Π.Ε.Δ. στη διαβούλευση για το νέο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας 2021-2027 με την υποβολή τεκμηριωμένων προτάσεων προς την Περιφέρεια και την οικεία Διαχειριστική Αρχή, η διεκδίκηση παράτασης του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας και η ανάληψη νέων πρωτοβουλιών για την οριστική διακοπή της άναρχης αδειοδότησης και εγκατάστασης αιολικών πάρκων.

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Καρπενησίου, κ. Νίκος Σουλιώτης δήλωσε: «Σήμερα συζητήθηκαν πολλά και σημαντικά θέματα για τους Δήμους μας και τη Στερεά Ελλάδα γενικότερα. Με χαροποιεί το γεγονός ότι όλες οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. αποδεικνύει στην πράξη ότι το μοναδικό του μέλημα είναι το καλό του τόπου μας.

Αποφασίστηκε η συνεργασία της Π.Ε.Δ. με την Περιφέρεια για τη δημιουργία ενός Αναπτυξιακού Οργανισμού, ο οποίος θα αποτελέσει ισχυρό αναπτυξιακό εργαλείο στα χέρια μας για την ωρίμανση έργων, την επιτάχυνση στην υλοποίηση καθώς και την υποστήριξη μικρότερων και υποστελεχωμένων Δήμων.

Επιπλέον, η Π.Ε.Δ. προχώρησε στην κατάρτιση μιας τεκμηριωμένης πρότασης στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το νέο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας 2021-2027. Βασιζόμενοι στους κανόνες επιλεξιμότητας και το στρατηγικό κείμενο της Περιφέρειας, προτείνουμε συγκεκριμένες δέσμες δράσεων, που θα συνδράμουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας και την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας. Δηλώνουμε παρόντες ως Δήμοι και ζητάμε από την Περιφέρεια να αναλάβουμε τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των προγραμμάτων ολοκληρωμένων χωρικών παρεμβάσεων, που θα περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα.

Αποφασίσαμε επίσης την έκδοση ψηφίσματος και την αποστολή του στον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς σχετικά με την παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για 4 μήνες. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι έχουν αποφασιστική συνδρομή στην εύρυθμη λειτουργία μας και δεδομένου ότι βρισκόμαστε στην κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας, η λήξη των συμβάσεών τους τον επόμενο μήνα, θα αποτελέσει ισχυρό πλήγμα για τους Δήμους.

Τέλος, συζητήσαμε το θέμα της άναρχης αδειοδότησης και εγκατάστασης ανεμογεννητριών. Βλέπουμε ότι παρά τη συνεχή αλληλογραφία μας με το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας και την έκδοση σχετικών ψηφισμάτων δεν έχει εκλογικευτεί η διαδικασία. Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να μπει ένα τέλος. Ότι απαραιτήτως οι τοπικές κοινωνίες, μέσω των Δημοτικών Συμβουλίων, πρέπει να έχουν αποφασιστική γνώμη για την εγκατάσταση ή μη αιολικών πάρκων στον τόπο τους. Στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των πρωτοβουλιών μας αποφασίσαμε να γίνει άμεσα ειδική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ., με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη, κ. Σπανού και όλων των Δημάρχων για να συντονίσουμε τη δράση μας και αμέσως μετά να συναντηθούμε με τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Συνεχίζουμε την πολυεπίπεδη δράση μας, εργαζόμαστε μεθοδικά, πρόθεση όλων μας είναι η Στερεά Ελλάδα να προχωρήσει μπροστά και είμαι πεπεισμένος ότι οι εξελίξεις θα είναι θετικές».

Έχει μάθει να τα μαγειρεύει σύμφωνα με την σφαίρα της φαντασίας της, και κατά πως τη βολεύει κάθε φορά, η« Μαντάμ Τσελεμεντές». Ανακάτευε και συνεχίζει να ανακατεύει τους πάντες και τα πάντα, χωρίς ηθικούς φραγμούς και ίχνος αξιοπρέπειας, έχοντας ξεπεράσει τα όρια της λογικής!

Καμία συνταγή δεν κατάφερε μέχρι σήμερα να έχει επιτυχία. Τυχαίο; Δε νομίζω… Τελευταία μαγειρεύει έναν πρώην πολιτικό, μία δημοσιογράφο, έναν επιχειρηματία και μία πρώην Πρόεδρο φορέα…

Μόνο που απέτυχε παταγωδώς και σε αυτό το μαγείρεμα γιατί έριξε στο καζάνι, περισσότερα ψέματα, από αυτά που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για να γίνει πιστευτή. Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένη γιατί πολλοί από όλους εκείνους που τη στήριξαν στο παρελθόν, την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια …μόλις πήραν χαμπάρι τι σόι άνθρωπος είναι!

Γι’ αυτό και δεν μπορεί να σταθεί πλέον πουθενά! Μία μυθομανής που το μόνο που κάνει είναι να ανακατεύει και να βράζει πλέον η ίδια στο ζουμί της, που κοχλάζει μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Έχει καταλάβει ότι η λατρεμένη της καρέκλα τρίζει τελευταία περισσότερο από ποτέ! Γιατί κάτι πολύ δυνατό γίνεται και εξελίσσεται κάπου στη Νότια Εύβοια με πολύ θετική δυναμική αφού μέχρι τώρα το στηρίζουν πάνω από 200 άτομα…Γιατί άραγε; Έκπληξη! (περισσότερα σε νέα ανάρτηση).

Πολύ εύκολο πλέον μη σας πω και δεδομένο ότι θα σπάσει η καρέκλα… Και τότε… έναν ζουρλομανδύα να της περάσουμε ρε παιδιά, να σωθούμε!

Και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα…

Οι μάσκες πέφτουν πολλές φορές και όπως λέει λαός καμιά φορά στην προσπάθεια σου να «σκάψεις το λάκκο» του άλλου, μπορεί να πέσεις ο ίδιος μέσα. Δανείζομαι αυτή τη φορά ένα τίτλο από μία κωμωδία του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, «Πολύ κακό για το τίποτα…» που εκδόθηκε το 1600 και παρουσιάστηκε επι σκηνής τη χρονιά 1958-1959.

Παρακολουθώντας τα όσα καταγγέλλει περί «εκβιασμού», 5 μήνες μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης-Αλιβερίου, ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δημάρχου για θέματα πολιτισμού, Κώστας Καρτελιάς με αφορμή την ψηφοφορία για τον ορισμό δικηγόρων, από πλευράς δήμου για την πολύκροτη «δίκη Θωμά», έρχονται στο μυαλό μου μία σειρά από καταστάσεις που κρίνω ότι θα πρέπει να είναι σε γνώση όλων εκείνων που ψάχνουν να βρουν τι έγινε και ο κ. Καρτελιάς «θυμήθηκε» ότι κάποτε «εκβιάστηκε» και δεν υπέκυψε, δεν έδωσε δηλαδή, ψήφο.

O τέως δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς, για την ιστορία, τέως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέοι Ορίζοντες» για το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου, σήμερα δεν είναι ούτε καν δημοτικός σύμβουλος μετά από απόφαση της Αποκεντρωμένης να τον πάψει από τα καθήκοντά του, ο οποίος κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου στις 16 Φεβρουαρίου μετά από Βούλευμα του Συμβουλίου των Εφετών αντιμέτωπος με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα που αφορούν μεγάλα χρηματικά ποσά που προέκυψαν μετά τον έλεγχο των ορκωτών στο δήμο Κύμης –Αλιβερίου κατά την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής Μπουραντά το 2014.

Η δίκη είναι ορισμένη για τις 16 Φεβρουαρίου που λόγω του lock down θα αναβληθεί για δεύτερη φορά (θα γίνει και νέα ανάρτηση για το θέμα).

Πριν από λίγες μέρες, όπως προανέφερα, είδαν το φως της δημοσιότητας καταγγελίες του Εντεταλμένου Συμβούλου του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου Κώστα Καρτελιά στις οποίες κάνει λόγο για εκβιασμό από πλευράς συνεργάτη του δημάρχου μέσω μηνύματος στο κινητό του, με το οποίο μήνυμα, εμπλέκεται και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης-Αλιβερίου, Αντιπρόεδρος στο Δ.Σ του Ινστιτούτου Παπανικολάου και Πρόεδρος της Επιτροπής COVID 19, του δήμου, Γιώργος Ζέρβας.

Άνευ σημασίας η ψήφος Καρτελιά στη συνεδρίαση για τον ορισμό δικηγόρων στη δίκη Θωμά

Μπαίνοντας στην ουσία του θέματος, θα γυρίσουμε το χρόνο πίσω στις 16 Οκτωβρίου 2020. Όσοι παρακολούθησαν την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δια ζώσης ή μέσω live streaming αφού μεταδίδεται στη σελίδα του δήμου, κατάλαβαν ότι καμία ουσία και σημασία δεν είχε η ψήφος του κ. Καρτελιά να προσμετρηθεί στις «συν» προκειμένου να οριστούν οι δικηγόροι, από πλευράς του δήμου, ως όφειλε για την υπεράσπιση των συμφερόντων των δημοτών.

Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης με επικεφαλής την κα Μπάτσα, καταψήφισε όπως και η κα Θαλασσινού με τον κ. Γλυκό. Η παράταξη του κ. Κέκη επίσης. Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για τη συνεδρίαση όπου η κα Μπάτσα παραβαίνοντας τον κανονισμό του δημοτικού συμβουλίου τοποθετήθηκε για το θέμα.

Μάλιστα αν και γνώριζε ότι απαγορεύεται να ψηφίσει θέμα το οποίο έχει να κάνει με συγγενικό της πρόσωπο, επέμενε να προσμετρηθεί η ψήφος της, σηκώνοντας το χέρι της κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας και «αγνοώντας» επιδεικτικά τα λεγόμενα του Προέδρου Γιώργου Ζέρβα, ο οποίος της επεσήμανε αρκετές φορές, ότι δεν έχει δικαίωμα ψήφου στο συγκεκριμένο θέμα. Αυτό που έκανε, η κα Μπατσα, το έκανε στα πλαίσια μιας κατά τα άλλα δημοκρατικής διαδικασίας. Δηλαδή, να μη σέβεται κάποιος ούτε τον κανονισμό αλλά ούτε και εκείνον που καλείται να φέρει εις πέρας αυτή τη διαδικασία.

Στην αίθουσα, εκείνο το απόγευμα, με τη συνεδρίαση να ξεκινά στις 5:00 μ.μ, ήταν όλοι οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης πλην του κ. Αναγνώστου ο οποίος ενημέρωσε τελευταία στιγμή ότι λόγω προσωπικού κολλήματος δεν μπορούσε να παραβρεθεί. Η παράταξη του κ. Κέκη μπορεί να απείχε από τη συζήτηση του θέματος, με τον ίδιο να βρίσκεται στην αίθουσα, ενώ ο κ. Καρτελιάς έκοβε βόλτες έξω από την αίθουσα έχοντας κάνει γνωστό ότι δεν θέλει να συμμετέχει στην ψηφοφορία για τους δικηγόρους.

Αναρωτιούνται βέβαια όλοι εκείνοι, αν ένας σύμβουλος που συνεχώς «κόπτεται» για τα συμφέροντα των δημοτών, σε μία υπόθεση τόσο σημαντική, με τον τέως δήμαρχο να κατηγορείται για κακουργήματα και να παραπέμπεται σε δίκη για θέματα οικονομικά που αφορούν το δήμο, είχε λάβει γνώση του κατηγορητηρίου. Αν ήξερε δηλαδή τι ακριβώς αφορά το θέμα. Δεν τον ενδιαφέρει η προάσπιση των συμφερόντων των δημοτών; Για ποιο λόγο ορίζονταν οι δικηγόροι; Γιατί από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης προσπάθησαν να περάσουν το μήνυμα ότι πρόκειται για κόντρα Μπουραντά-Θωμά.

Την ώρα της ψηφοφορίας, ήταν στην αίθουσα περισσότεροι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης προσμετρώντας και την κα Μπάτσα. Ο κ. Ζέρβας ανακοίνωσε ότι δεν ψηφίζει η κα Μπάτσα, λόγω συγγένειας με τον κ. Θωμά. Οι σύμβουλοι συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης μετα από αυτό, ίσοι στον αριθμό! Και έτσι με τη «διπλή» ψήφο του Προέδρου, του κ. Ζέρβα, υπερψηφίστηκε το θέμα για την αμοιβή των δικηγόρων που όρισε ο δήμος για τη δίκη του κ. Θωμά.

Συνεπώς, αντιλαμβάνεται κανείς ότι η ψήφος του κ. Καρτελιά στη συγκεκριμένη συνεδρίαση δεν ήταν απαραίτητη για να ψηφιστεί το θέμα. Ίσως ο κ. Καρτελιάς να μην γνώριζε τον κανονισμό και στο τέλος μόνο να κατάλαβε ότι δεν κρέμεται η δημοτική αρχή από τις αποφάσεις του κάθε φορά που γίνεται ψηφοφορία.

Ω της έκπληξης όμως και αφού έπεσε θύμα εκβιασμού όπως καταγγέλλει μετά από 5 μήνες ο κ. Καρτελιάς, «τυχόν εκβιασμό» τότε, από το συνεργάτη του και τον Πρόεδρο, δεν κατηγγειλε πουθενά ούτε στο δήμαρχο, ως όφειλε ούτε προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη!

Αλήθεια, γιατί δεν το έκανε; Μήπως είχε επισκεφθεί ο ίδιος το δήμο και είχε ζητήσει «ανταλλάγματα» για να συμμετέχει στην ψηφοφορία το ίδιο πρωί; Και δεν έχουν σχέση με το Μετζικώφ…Κάτι που γνώριζε και ο άμεσα ενδιαφερόμενος, και δημοτικοί σύμβουλοι και έμαθε και ο δήμαρχος, στη συνέχεια. Αληθεύει κ. Καρτελιά; Γιατί κι εμείς το γνωρίζαμε όπως και άλλοι που έχουν σχέση με το χώρο μας.

Και μάλιστα το καταδίκαζαν όλοι, τότε. Σας το μετέφεραν μάλιστα και το παραδεχτήκατε κιόλας, τότε… Το ίδιο απόγευμα στη συνεδρίαση ήμασταν απόμακροι σε σας, γιατί πολύ απλά δεν πιστεύαμε ότι θα μπορούσατε να φτάσετε μέχρι εκείνου του σημείου. Αν προκληθώ, επειδή γνωρίζω, όπως γνωρίζουν και άλλοι, θα το αποκαλύψω...

Όπως και το γεγονός, ότι «γλιτώσατε» τα χειρότερα, όχι από θέμα που αφορά το δήμο, αλλά από κάτι πολύ πιο σημαντικό για μένα. Και τη γλιτώσατε από μένα το καλοκαίρι, όταν μου καταγγέλθηκε παρουσία και άλλης γυναίκας, κάτι που επίσης αν αναφερθώ θα έρθουν τα πάνω κάτω κ. Καρτελιά. Και όμως, απέτρεψα να σας καταγγείλει τότε το πρόσωπο αυτό, παρουσία νομικού, μάλιστα!

Γιατί οι καταγγελίες περί εκβιασμού μετά από 5 μήνες; Τι πραγματικά έχει ενοχλήσει τον κ. Καρτελιά;

Ο κ. Καρτελιάς έρχεται 5 μήνες μετά, παραβιάζοντας προσωπικά δεδομένα, δίνει στη δημοσιότητα προσωπικά μηνύματα που αφορούν συνομιλία με άλλον μέσω κινητού τηλεφώνου, τον οποίο όμως για τους δικούς του λόγους δεν έχει καταγγείλει στις αρχές για εκβιασμό, όταν έλαβε χώρα η πράξη και πλέκει σήμερα στους αναγνώστες, το εγκώμιο του θύματος…

Για να ξετυλίξουμε λίγο τώρα το κουβάρι και να καταλάβει και ο κόσμος ότι η υπόθεση αυτή έχει παρασκήνιο. Και η κόντρα ή η μορφή άσκησης πίεσης από πλευράς του κ. Καρτελιά προς τη δημοτική αρχή και το δήμαρχο, ξεκινά μετά την τελευταία δια ζώσης συνεδρίαση του Δ.Σ του Ινστιτούτου στην Κύμη, τον προηγούμενο Οκτώβριο, όπου ο κ. Μετζικώφ παρουσίασε προσχέδια για την Οικία Παπανικολάου. Αναφερόμενος στο κόστος των εργασιών, το ποσό ξεπερνούσε τις 60.000€.

Εδώ τέθηκε για πολλοστή φορά θέμα από τους παριστάμενους, μέλη του Δ.Σ πως αυτό δεν μπορεί να γίνει με απευθείας ανάθεση στον κ. Μετζικωφ και θα πρέπει να γίνει ανοιχτός διαγωνισμός. Κάπου εκεί αρχίζει και δυσανασχετεί ο κ. Καρτελιάς επιδιώκοντας, να βρεθεί ο τρόπος να περάσει η πρόταση. Πραγματικά, κανένας δεν έφερε αντίρρησή για την πρόταση και πώς η παρουσία του κ. Μετζικώφ ήταν σημαντική για όλο αυτό, όπως και το γεγονός ότι κόπιασε να κάνει τις προτάσεις του. Όπως και κανένας δεν εξαίρεσε τον κ. Μετζικώφ από έναν ανοιχτό διαγωνισμό για τον οποίο επίσης κανείς δεν μπορεί να βεβαιώσει ότι δε θα συμμετέχουν και άλλοι. Και μέχρι εδώ καλώς…

Τα πράγματα και η συμπεριφορά του κ. Καρτελιά αλλάζουν μέσα σε μία μέρα! Η παρουσία μιας ακόμα ενδιαφερόμενης μουσειολόγου να καταθέσει πρόταση για την Οικία Παπανικολάου στην Κύμη, η φωτογράφιση του Αντιδήμαρχου Κύμης Αλέξανδρου Θεοδώρου, του μέλους του Δ.Σ Ρούλας Κεχρή και του Αντιπροέδρου του Δ.Σ του Ινστιτούτου Γιώργου Ζέρβα φαίνεται πως ενόχλησε πολύ περισσότερο τον κ. Καρτελιά ο οποίος διαπιστώνει πλέον ότι δεν είναι μόνο η πρόταση του κ. Μετζικώφ με τον οποίο είχαν φωτογραφηθεί όλοι όταν ήρθε το καλοκαίρι στην Κύμη, χωρίς αυτό να το σχολιάσει ο κ. Καρτελιάς τότε, αλλά συμμετέχουν και άλλοι σε αυτό το εγχείρημα.

Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε εδώ είναι ότι μία μέρα πριν επισκεφθεί την Κύμη η μουσειολόγος, σύμφωνα με μαρτυρία τρίτου προσώπου που το εκμυστηρεύτηκε στον εκεί αντιδήμαρχο, ο κ. Καρτελιάς γνώριζε από την ίδια την κα Μπάτσα για την προσφυγή της στην Αποκεντρωμένη. Ειδικότερα, ο κ. Καρτελιάς γνώριζε ότι η κ. Μπάτσα αν και μέλος του Δ.Σ του Ινστιτούτου, είχε «μπλοκάρει» με προσφυγή της στην Αποκεντρωμένη την έγκριση του προϋπολογισμού του Ινστιτούτου καθώς προσπάθησε όπως ειπώθηκε να «προστατέψει» το υπόλοιπο συμβούλιο.

Όταν την ίδια ώρα ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Ζέρβας και τα μέλη του Δ.Σ σε γνώση του δημάρχου έψαχναν να βρουν γιατί καθυστερεί να έρθει ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός που θα τους λύσει τα χέρια για να προχωρήσουν οι διαδικασίες ανοίγματος της Οικίας Παπανικολάου.

Σε ερώτηση μου σε συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Καρτελιάς στον EVRIPOS 90FM τις επόμενες μέρες, ο ίδιος δήλωνε ότι κάτι τέτοιο δεν το γνώριζε. Όπως επίσης δήλωνε ευθαρσώς σε όσους τον άκουγαν ότι δεν γνωρίζει από οικονομικά. Απάντηση του σε ερώτηση μου σχετικά με την απευθείας ανάθεση, στον κ. Μετζικώφ. (η συνέντευξη σε νέα ανάρτηση)

Και μετά από όλα αυτά, ο κ. Καρτελιάς με μία σειρά από αναρτήσεις στο fb προκαλεί κάνοντας πρόσκληση στον κ. Θεοδώρου για να πάρουν το θέμα της Οικίας Παπανικολάου πάνω τους αγνοώντας τα μέλη του Δ.Σ. Δεν διστάζει μάλιστα να «στήσει στον τοίχο» τους άμεσα εμπλεκόμενους, ότι δήθεν δεν τον αφήνουν να προσφέρει στον τόπο του και φτάνει και στο σημείο, ως εντεταλμένος σύμβουλος του δημάρχου να προσπαθεί να μαζέψει υπογραφές για να φέρει πρόταση μομφής στο Δ.Σ στο πρόσωπο του Προέδρου Γιώργου Ζέρβα.

Είναι προσωπική υπόθεση του δημάρχου ποιους θα ορίσει συνεργάτες του. Πρώτη φορά βλέπω συνεργάτη να στρέφεται με τόσο μένος μόνο κατά των συμβούλων της συμπολίτευσης και κουβέντα για τον προϋπολογισμό του Ινστιτούτου και τις καθυστερήσεις λόγω προσφυγών.

Ο ίδιος βέβαια, «τίμησε» τον Δήμαρχο όλες αυτές τις μέρες «στολίζοντας» συνεργάτες, δημοτική αρχή στην οποία είναι εντεταλμένος σύμβουλος, δηλαδή έχει συμβουλευτικό ρόλο και όχι αρχηγικό όπως αυθαίρετα ανέλαβε στο Ινστιτούτου, αντιδημάρχους με τους οποίους συνεργάζεται, υποτίθεται για να προσφέρει στον τόπο του. Και χωρίς να έχει υποβάλλει καν την παραίτηση του, αφού όλα αυτά που γίνονταν, κατά δήλωσή του, τον έθιγαν ως άνθρωπο που θέλει να προσφέρει στον τόπο του και που κάποιοι εμπόδιζαν το έργο του και που ο ίδιος δε συμφωνεί τελοσπαντων με τέτοιες πρακτικές.

Ενώ η μπάλα παίρνει και μέλη του Δ.Σ του Ινστιτούτου Παπανικολάου τους οποίους χωρίς ίχνος σεβασμού στο πρόσωπο τους, εκμεταλλευόμενος την απουσία τους από το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς αναφέρθηκε στην κα Κεχρή, στην τελευταία συνεδρίαση, αφήνοντας υπονοούμενα για πρακτικές και τακτικές, της οποίας πράγματι πάγια τακτική ήταν η επιμονή της στη διαφάνεια της ανάθεσης του έργου μέσω δημόσιων ανοιχτών διαγωνισμών.

Και συνεχίζει, καταγγέλλοντας χωρίς ίχνος «πολιτικής αιδούς», ως αυτοδιοικητικός , τον Πρόεδρο του Δ.Σ Γιώργο Ζέρβα, που του δίνει το λόγο στο δημοτικό συμβούλιο για να αναφερθεί σε διάφορα θέματα, που δεν άπτονται συζήτησης του συγκεκριμένου συμβουλίου, και που όταν εκείνος τον διακόπτει, γιατί πρέπει να συνεχιστεί η συνεδρίαση , τον καταγγέλλει για «φασιστική» συμπεριφορά.

Τέλος, με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Βαλεντίνου, που γιορτάζουν οι ερωτευμένοι θα κρατήσω την κατάθεση ψυχής που έκανε ο κ. Καρτελιάς στο fb για το πώς βλέπει τον έρωτα και τη γυναίκα εκείνος…

Γιατί μέχρι τώρα στον έρωτα ξέραμε ότι χωράνε δύο και ότι ο ένας κάνει το παν για να έχει τον άλλον. Τώρα μάθαμε ότι μπορεί κάποιο «αρσενικό» να μοιράζεται τον έρωτα του, με τους φίλους του! Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω, τι θέλει να πει ο ποιητής... Μήπως κ. Καρτελιά, μπερδέψατε τον έρωτα, με τις πολιτικές συγκεντρώσεις; Λέω εγώ τώρα επηρεασμένη από την πρόσφατη ανάρτησή σας στα social media!

Κλείνοντας και για όσους ενδιαφέρονται για το τέλος του έργου …του Σαίξπηρ, η πλεκτάνη που σχεδίαζε ο Δον Τζον με το βοηθό του, γίνεται αντιληπτή από τοπικό φρουρό και έτσι αποκαλύπτεται η αλήθεια. Ωστόσο, η τιμωρία του θα πραγματοποιηθεί μια άλλη μέρα, για να χαρούν ανεμπόδιστα οι πρωταγωνιστές την ευτυχία τους…

Σελίδα 1 από 12

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr