bannernew5

Τελευταία Νέα

«Η καλή νοικοκυρά…πριν πεινάσει μαγειρεύει!» Ο λόγος για την δυναμική και πάντα σε ετοιμότητα, Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά η οποία εν όψει της αντιπυρικής περιόδου θωρακίζει το Νομό της Βοιωτίας, με αντιπυρικές ζώνες. Και μπορεί για το άνοιγμα των αντιπυρικών ζωνών να είναι αρμόδιο το δασαρχείο, συνδράμει η Περιφερειακή Ενότητα της Βοιωτίας. Με αφορμή τη φωτιά που ξέσπασε στο Καπαρέλλι, την Τρίτη 8 Ιουνίου η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας μίλησε την Τετάρτη το πρωί στον EVRIPOS 90FM και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη. Μάλιστα την ώρα της συνέντευξης η Αντιπεριφερειάρχης βρισκόταν στο βουνό πάνω από τη Λιβαδειά παρακολουθώντας τη διαδικασία διάνοιξης αντιπυρικών ζωνών.

«Βρισκόμαστε σε ένα υπέροχο βουνό πάνω από τη Λειβαδιά. Θωρακίζουμε την πόλη της Λειβαδιάς, συνεχίζουμε τη θωράκιση στον Κιθαιρώνα και βεβαίως και στα Δερβενοχώρια. Δοθείσης ευκαιρίας και επειδή ακριβώς βρισκόμαστε σ’ αυτή τη περίοδο, θα ήθελα να πω ότι στη Βοιωτία επειδή έχουμε δώσει έμφαση στην πρόληψη, που σημαίνει ότι είμαστε ένας νομός, ο οποίος έχει αρκετά καλές και αρκετές αντιπυρικές ζώνες. Βεβαίως όχι πολλές, αλλά αρκετές. Είναι καλό οι πολίτες που μας ακούν να γνωρίζουν ότι η δημιουργία των αντιπυρικών ζωνών είναι ευθύνη του δασαρχείου» είπε η κα Παπαθωμά και συνέχισε: «Όμως με μια άριστη συνεργασία που έχουμε με το δασαρχείο βοηθάμε και σ’ αυτό το κομμάτι γιατί αντιλαμβάνεστε ότι οι καιροί είναι πάρα πολύ δύσκολοι. Και δημόσια λοιπόν να ευχαριστήσω το δασαρχείο Λειβαδιάς και Θήβας καθώς και την πυροσβεστική μας η οποία σε όλα τα βήματα αυτά της διάνυσης των αντιπυρικών ζωνών μας ακολουθεί».

Με αφορμή την πυρκαγιά στο Καπαρέλλι, και έχοντας η Αντιπεριφερειάρχης το άγχος και το φόβο κάθε φορά στο ξέσπασμα φωτιάς στο Νομό της καθώς η εμπειρία της στο πέρασμα των χρόνων την έκανε να προλαμβάνει πριν είναι πολύ αργά. Άλλωστε και στη φωτιά η Φανή Παπαθωμά είναι στην πρώτη γραμμή και πάντα σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό αλλά και τις αρμόδιες υπηρεσίες συνεργάζονται για να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

«Καθώς βίωσες κι εχθές γιατί έτυχε να είμαστε μαζί και με χαρά σε υποδέχτηκα στη Βοιωτία ακριβώς λόγω του συνεδρίου των Ευρωπαίων Δημοσιογράφων που θα πραγματοποιηθεί στη Βοιωτία, η φωτιά δεν γνωρίζει ούτε ώρα ούτε χρόνο, ούτε ημέρα, ούτε γιορτή, ούτε αν είσαι καλά, ούτε αν είσαι άρρωστος, η φωτιά και τα έκτακτα γεγονότα θέλουν άμεση κινητοποίηση» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Παπαθωμα και συνέχισε:

«Η κινητοποίηση της πολιτικής προστασίας ήταν άμεση! Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν άμεση ήρθε και ο περιφερειάρχης της Πυροσβεστικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Ήταν μαζί μου όλοι. Η πυροσβεστική υπηρεσία με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Λειβαδιάς τον κύριο Ζαμάνη λειτούργησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η πολιτική μας προστασία με μηχανήματα και υδροφόρες ήταν εκεί, σε έναν απόλυτο συντονισμό, και βεβαίως το βοηθητικό κομμάτι ήταν τα εναέρια τα οποία λειτούργησαν φέρνοντας νερό από το ποτάμι του Μόρνου. Ήταν μια συνάντηση πάρα πολύ ωραία της γης και του ουρανού, το ελικόπτερο κατέβαινε, εμείς από κάτω το περιμέναμε, οι άνθρωποι αυτοί δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και θέλω να πω το εξής ότι στις φωτιές ο συντονισμός και η αγαστή συνεργασία είναι το μυστικό για να πετυχαίνει κάποιος το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η περιοχή εχθές ήταν πάρα πολύ δύσκολη. Έχουμε ζήσει δύσκολες καταστάσεις. Τα προηγούμενα χρόνια έχουμε κάνει εκκένωση χωριών, έχουμε ζήσει 3 μέρες ολόκληρες στο βουνό, η φωτιά έπρεπε να οριοθετηθεί αυτόματα γιατί διαφορετικά η ώρα πέρναγε θα νύχτωνε σιγά σιγά τα εναέρια δεν θα μπορούσαν να ήταν άρα έπρεπε να σπεύσουμε γρήγορα. Ευχαριστώ δημόσια τους άντρες της πολιτικής μας προστασίας ΠΕ Βοιωτίας, την πολιτική προστασία κεντρικά καθώς επίσης και την πυροσβεστική».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΦΑΝΗΣ ΠΑΠΑΘΩΜΑ ΣΤΟΝ EVRIPOS 90FM

Με το συνδυασμό του Δημάρχου Μαντουδίου- Λίμνης –Αγίας Άννας Γιώργου Τσαπουρνιώτη δήλωσε σε αποκλειστική συνέντευξη του, το πρωί της Τετάρτης 9 Ιουνίου στον EVRIPOS 90FM και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, ότι συντάσσεται στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, ο Πρόεδρος των Ροβιών Θοδωρής Κέρης.

Ο Πρόεδρος, αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που έχει με την παρούσα δημοτική αρχή και το δήμαρχο Γιώργο Τσαπουρνιώτη όλο αυτό το διάστημα, πίνοντας κυριολεκτικά «νερό στο όνομα του». Δεν παρέλειψε όμως να αναφερθεί στην άριστη συνεργασία και φιλία που τον ενώνει με τον Αντιδήμαρχο Λίμνης Γιώργο Σταμούλο που είναι δίπλα του και στηρίζει το έργο του.

«Συντάσσομαι με την ΩΡΑ ΑΝΟΔΟΥ για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση!» δήλωσε ο Πρόεδρος κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη. Αφορμή στάθηκε μία εποικοδομητική συζήτηση μέσα από την οποία αναδείχθηκε η δημιουργική συνεργασία ενός προέδρου που εξελέγη με άλλο συνδυασμό στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές με συνδυασμό της αντιπολίτευσης. Σε ερώτηση της δημοσιογράφου αν ο επικεφαλής της παράταξης με την οποία εξελέγη, του δημιουργεί θέματα για την σχέση συνεργασίας που έχει αποκτήσει με το δήμαρχο εκείνος απάντησε:

«Εγώ προσωπικά στις Ροβιές, δεν είχα οικογενειακό κύκλο για να πάρω τις ψήφους. Με ψηφίσανε και από τον κ. Στεργίου που ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου που είχα κατέβει και από του κ. Τσαπουρνιώτη» δήλωσε ο κ. Κέρης και συνέχισε:

«Με ψηφίσανε γιατί γνωρίζανε ο κόσμος ότι μπορώ να κάνω τη διαφορά. Να τρέξω πράγματα διότι έτρεχα και πριν εκλεγώ πρόεδρος. Οπότε ότι και να μου έλεγε ο κάθε υποψήφιος για δήμαρχος ή όποιος να ήταν, εγώ όποιος και να ήταν δήμαρχος θα συνεργαζόμουν για το καλό του τόπου μου. Ο κόσμος με ψήφισε γιατί πίστεψε στο όνομα μου ότι μπορώ να κάνω τη διαφορά. »

Με αφορμή τις δύο πυρκαγιές που προκλήθηκαν από κεραυνούς τις τελευταίες μέρες σε περιοχές της Κοινότητας σας, τι ενέργειες έχετε κάνει Πρόεδρε, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου;

«Είμαστε της αρχής, πριν πεινάσουμε…μαγειρεύουμε! Με το που αναλάβαμε με τη νέα δημοτική αρχή, φροντίσαμε να προσθέσουμε κρουνούς, να φτιάξουμε γεωτρήσεις, να επισκευάσουμε γεωτρήσεις οι οποίες δεν δουλεύανε κάποιες, φροντίσαμε το δίκτυο οπότε να έχουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή, νερό σε πολύ κοντινά σημεία γιατί εγώ έχω μία από τις δυσκολότερες κοινότητες. Ροβιές, Παλαιοχώρι, Δαμιά, Καλαμούδι, Καλαμιά, Μαρούλι, Κούλουρο, Δρυμώνα και Όσιο Δαυίδ που έχει πολύ δάσος. Υπάρχει ένα σχέδιο σε συνεργασία με την πυροσβεστική γιατί είμαστε της αρχής ότι αν δεν πιάσεις τη φωτιά στην αρχή, όταν πάρει έκταση δε σβήνεται. Έχουμε κάνει στη Χρόνοια ένα πολύ καλό πυροσβεστικό φυλάκιο όπου τα παιδιά τρέχουν κάθε φορά που ξεσπά φωτιά. Έχει γίνει ήδη συντήρηση στις αντιπυρικές που υπάρχουν. Δεν υπάρχουν χρήματα να κάνουμε νέες αλλά έχουμε φροντίσει να καθαριστούν οι δρόμοι, να ανοίξουν οι δασικοί δρόμοι για να μπορούν να περνούν τα πυροσβεστικά οχήματα. »

Πώς είναι η καθημερινότητα στην Κοινότητα των Ροβιών;

Η καθημερινότητα στη δική μου την Κοινότητα είναι ένα δύσκολο κομμάτι. Οι Ροβιές είναι μία μεγάλη Κοινότητα. Είναι ένα τουριστικό μέρος, το οποίο έχει και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό που έχει εδώ. Αγροτικό Τοπικό Συνεταιρισμό με ελιές και δουλεύει κόσμος αρκετός. Είμαστε σε μία συνεργασία με το Γιώργο το Σταμούλο στο θέμα της καθαριότητας.

Αντιμετωπίζουμε προβλήματα με τους πολίτες. Υπάρχουν αρκετά χωράφια, οικόπεδα εγκαταλειμμένα μέσα στον οικισμό και στις Ροβιές και σε όλα τα χωριά, πιέζουμε τους ιδιοκτήτες να τα καθαρίσουν γιατί από ένα τσιγάρο ή από ένα σπασμένο γυαλί μπορεί να υπάρξει φωτιά. Κι εκεί είμαστε σε μία επι μονίμου βάσεως κόντρα με τους πολίτες. Τα καταφέρνουμε όλοι μαζί με το Γιώργο το Σταμούλο. Προχωράμε. Δε έχουμε θέματα.

Ο Γιώργος ο Σταμούλος, όσοι δεν τον ξέρουν, τον βλέπουν έναν άνθρωπο από το παρουσιαστικό του και θεωρούν ότι αυτός ο άνθρωπος είναι κακοπροαίρετος. Όμως ο Γιώργος ο Σταμούλος, θα το πω τώρα και θα θυμώσει κιόλας, δε με νοιάζει όμως και πολύ, είναι ένα μικρό παιδί με χαρακτηριστικά μεγάλου άντρα!

Πρόεδρε, εσύ δρομολογείς και έργα και έχεις βάλει ψηλά τον πήχη. Τι προτεραιότητες έχεις βάλει;

Επειδή η Κοινότητα μου τα τελευταία χρόνια ήταν εγκαταλειμμένη, γιατί και οι προηγούμενοι Πρόεδροι και η προηγούμενη δημοτική αρχή, χωρίς να θέλω να κατηγορήσω ανθρώπους, γενικότερα, δε γινόταν κάτι, έχουμε βάλει ένα γήπεδο. Έρμαιο των καταστάσεων αυτό το γήπεδο Ροβιών, το οποίο από το 2004, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση ερχόντουσαν, έβαζαν ένα γκρέιντερ, το ξύνανε, και καλά ότι θα μας το φτιάξουν για να πάρουν ψήφους από την Κοινότητα Ροβιών. Δεν έγινε ποτέ το γήπεδο. Παρατημένο από το 2004, ένα χωράφι μπαίναν και βοσκούσαν γίδια και πρόβατα. Αυτό το γήπεδο είναι στο πρόγραμμα μας. Θα ξεκινήσει, σύμφωνα με ενημέρωση που έχω από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, θα ξεκινήσει τις εργασίες για να φτιαχτεί.

Έχουμε έναν Βιολογικό καθαρισμό για τον οποίο έχει δρομολογηθεί η κατάσταση και θα ξεκινήσει το ερχόμενο έτος. Ήδη φτιάχνεται μία παιδική χαρά η οποία έχει καθυστερήσει πάρα πολύ, λόγω της αναθεώρησης των συμβάσεων. Και έχουμε πρόβλημα με την παιδική χαρά γιατί έχει πάρα πολλά μικρά παιδιά το χωριό, με αποτέλεσμα να μην έχουν που να παίξουν.

Καλά όλα αυτά έχουν μπει σε πρόγραμμα. Ο στόχος ποιος είναι Πρόεδρε;

Μέχρι τέλους της τετραετίας πρέπει να έχει τελειώσει το γήπεδο και να έχει παραδοθεί. Γιατί αν δεν παραδοθεί, εγώ προσωπικά αν αποφασίσω να ξανακατέβω σε εκλογές δε θα βρω ούτε την ψήφο μου. Το καλό με το Γιώργο τον Τσαπουρνιώτη είναι ότι ο λόγος του είναι συμβόλαιο. Εγώ είμαι ένας από τους Προέδρους που δεν κατέβηκα με το ψηφοδέλτιο της «ΩΡΑ ΑΝΟΔΟΥ». Ναι είχα έρθει σε μία συζήτηση με τον κ. Τσαπουρνιώτη αλλά λόγω κάποιων πιέσεων από άτομα δικά μου δεν κατέβηκα.

Εσείς είστε εκλεγμένος με άλλο συνδυασμό, σωστά;

Ναι αλλά απ’ όσο γνωρίζω και από άλλους Προέδρους που προέρχονται από άλλους συνδυασμούς, ο δήμαρχος δεν έχει πει όχι σε κανέναν. Σε μία ομάδα δεν παίζει ο προπονητής. Παίζει όλη η ομάδα. Αν δεν έχεις συγκρότηση της ομάδας, δε μπορεί να έχεις αποτέλεσμα. Αλλά, ο Γιώργος ο Τσαπουρνιώτης είναι ένας άνθρωπος που έχει βοηθήσει την κατάσταση. Δηλαδή, είναι ένας δήμαρχος όπως λέω εγώ που καθημερινά είναι στα Υπουργεία και την Περιφέρεια για να φέρει χρήμα στο Δήμο.

Μα αυτό δεν είναι και το μεγάλο στοίχημα για έναν αυτοδιοικητικό, πολύ δε μάλλον για ένα δήμαρχο;

Το μεγάλο «ατού» είναι ότι δεν κάθεται να κατηγορήσει πρώην και να πει φίλε δεν έκανες αυτό, δεν έκανες εκείνο. Κοιτάει μπροστά!

Είναι αγαπητός o κ. Τσαπουρνιώτης και στα Υπουργεία. Δεν παίρνετε τυχαία ότι διεκδικείτε σα δήμος.

Αν είχε κάτι κατά θα έλεγα ότι είχε κατά.

Πρόεδρε, ο επικεφαλής του συνδυασμού σου δε σου κάνει παρατηρήσεις που συνεργάζεσαι με το δήμαρχο;

Εγώ προσωπικά στις Ροβιές, δεν είχα οικογενειακό κύκλο για να πάρω τις ψήφους. Με ψηφίσανε και από τον κ. Στεργίου που ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου που είχα κατέβει και από του κ. Τσαπουρνιώτη. Με ψηφίσανε γιατί γνωρίζανε ο κόσμος, ότι μπορώ να κάνω τη διαφορά. Να τρέξω πράγματα διότι έτρεχα και πριν εκλεγώ πρόεδρος.

Οπότε, ότι και να μου έλεγε ο κάθε υποψήφιος για δήμαρχος, όπως ο κ. Στεργίου ή όποιος να ήταν, εγώ όποιος και να ήταν δήμαρχος θα συνεργαζόμουν για το καλό του τόπου μου. Ο κόσμος με ψήφισε γιατί πίστεψε στο όνομα μου, ότι μπορώ να κάνω τη διαφορά.

Εγώ συντάσσομαι με την ΩΡΑ ΑΝΟΔΟΥ, για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Και ο λόγος αυτός είναι ότι όταν είσαι σε μια ομάδα, η οποία ομάδα δε σου λέει όχι σε τίποτα. Σε βοηθάει σε όλα τα δύσκολα προβλήματα και στα εύκολα, θα πρέπει να είσαι αχάριστος για να μην παίξεις μπάλα με την ομάδα αυτή. Θα τα πω έτσι.

Και με τα τωρινά δεδομένα θα παίξετε μπάλα σε γήπεδο χωρίς τερματοφύλακα…

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΡΟΒΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΕΡΗ ΣΤΟΝ EVRIPOS 90FM

Δεν το χωράει ανθρώπινος νους αυτό που συνέβη σήμερα το πρωί στο χωριό Καλλημεριάνοι της ΔΕ Κύμης, όταν ο Πρόεδρος του χωριού κατέληξε στο Νοσοκομείο τραυματισμένος μετά από επίθεση που δέχθηκε από τοπικό σύμβουλο της Κύμης στην πλατεία του χωριού. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε πριν από λίγο στο eviakosmos.gr ο Πρόεδρος των Καλλημεριάνων Φίλιππος Βογιατζής το πρωί και ενώ βρισκόταν στην πλατεία του χωριού και έκανε τις τελευταίες εργασίες καθαριότητας δέχθηκε επίθεση από τον Τοπικό Σύμβουλο της Κύμης Κώστα Λάμπρου.

«Ενώ καθάριζα στην πλατεία, εκείνος έπαιρνε καφέ απέναντι και φώναζε δυνατά λέγοντας ότι κάνει έργα του κώλου ο Μπουραντάς με τον Θεοδώρου. Είπε πολλά κα Ντίνη που σας σέβομαι σα γυναίκα και δεν μπορώ να αναφέρω. Από αυτά που είπε λίγα ανέφερα και στη μήνυση μου. Του είπα, βρε Κωστή σε παρακαλώ τι βρίζεις Άγιες μέρες. Είναι Μεγάλη Πέμπτη τί είναι αυτά που κάνεις; Και μου έριξε δυο γροθιές στο πρόσωπο. Στην προσπάθεια μου να γλιτώσω έβαλα τα χέρια μου μπροστά και κατέληξα στο νοσοκομείο με κάταγμα στα δάχτυλα στο αριστερό χέρι και πόνους στο στήθος» δήλωσε αποκλειστικά στο eviakosmos.gr ο κ. Βογιατζής ο οποίος επέστρεψε στο σπίτι του μετά τη βοήθεια που του παρείχαν οι γιατροί του Νοσοκομείου της Κύμης.

Να σημειωθεί εδώ ότι αυτήκοος μάρτυρας είναι ο ανιψιός του θύματος, τον οποίο μόλις αντιλήφθηκε στο μπαλκόνι ο κ. Λάμπρου τράπηκε σε φυγή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο κ. Λάμπρου πήγε στο Νοσοκομείο και έφυγε γιατί δεν συνέτρεχαν λόγοι υγείας.

Ο κ. Βογιατζής κατέθεσε μήνυση σε βάρος του κ. Λάμπρου ο οποίος συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου και αφέθηκε ελεύθερος στη συνέχεια.

Η κατάσταση όμως έχει πολιτικές διαστάσεις σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Ο Τοπικός Σύμβουλος της Κύμης κ. Λάμπρου εκλεγμένος με το συνδυασμό της κας Μπάτσα «Νεοι Ορίζοντες» δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνει απρεπή συμπεριφορά απέναντι σε αυτοδιοικητικό ή συνεργάτη αυτού. Και όλο αυτό χωρίς από την πλευρά των «Νέων Οριζόντων» να υπάρχει καμία μέριμνα αναφορικά με τις προκλήσεις του ακόμα και στο διαδίκτυο όταν καταφέρεται με απρεπείς εκφράσεις εναντίον του αντιδημάρχου της Κύμης Αλέξανδρου Θεοδώρου και του Δημάρχου Θανάση Μπουραντά. Από την άλλη ως τοπικός σύμβουλος Κύμης, δεν συμμετέχει στα συμβούλια και είναι απορίας άξιο πως δεν έχει διαγραφεί και αντικατασταθεί με τον επόμενο. Η στάση του κ. Λάμπρου στο να προκαλεί με διάφορες απρεπείς φραστικές εκφράσεις, σε βάρος του δημάρχου και συμβούλων της Συμπολιτείας, είναι γνωστή στην Κύμη.

Για το θέμα μίλησε πριν από λίγο στο eviakosmos.gr, ο Αντιδήμαρχος Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου καταδικάζοντας την επίθεση στο πρόσωπο του Προέδρου των Καλλημεριάνων Φίλιππα Βογιατζή αλλά και οποιαδήποτε μορφή βίας από ανθρώπους εκλεγμένους να υπηρετούν την τοπική αυτοδιοίκηση διασφαλίζοντας τα συμφέροντα των δημοτών.

«Καταδικάζω την απαράδεκτη και άνανδρη επίθεση στο πρόσωπο του Προέδρου Φίλιππα Βογιατζή από έναν εκλεγμένο της αντιπολίτευσης που δε δίστασε ακόμα και να στείλει στο νοσοκομείο έναν ηλικιωμένο Πρόεδρο Τοπικού Συμβουλίου που καθημερινά φροντίζει για το χωριό του, με κάθε τρόπο. Έχω δεχθεί πολλές φορές φραστικές επιθέσεις από το συγκεκριμένο σύμβουλο της αντιπολίτευσης και δεν ασχολήθηκα μαζί του γιατί πολύ απλά είμαστε όλοι γνωστοί και ο κόσμος ακούει, βλέπει και μπορεί και μας κρίνει καθημερινά.

Αλλά θα πρέπει κάποιοι να αντιληφθούν ότι πολιτικοί τραμπουκισμοί στην Κύμη δε περνάνε. Όσο και αν ενοχλούνται από τα έργα της παρούσας δημοτικής αρχής. Δεν μπορεί ο καθένας να βρίζει δημόσια το δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο “σπεκουλάροντας” το έργο τους. Υπάρχει νομική οδός, την οποία ακολούθησε ο κ. Βογιατζής, έχοντας στο πλευρό του όλους εκείνους που καταδικάζουν αυτές τις μορφές βίας. Θα περίμενα μία “συγνώμη” τουλάχιστον και να καταδικάσουν το περιστατικό αυτό τόσο η Επικεφαλής των “Νέων Οριζόντων” κα Αρετή Μπάτσα, παράταξη με την οποία είναι εκλεγμένος στο τοπικό ο συγκεκριμένος σύμβουλος, αλλά και οι κ.κ. Θαλασσινού και Κέκης.

Ζητάω δημόσια να πάρει θέση η κα Μπάτσα, καταδικάζοντας τις ενέργειες του συμβούλου της και περιμένω να δείξει την ίδια ευαισθησία και ευθιξία που δείχνει και σε άλλα θέματα, όπως εκείνα που αφορούν εργαζόμενους στο δήμο. Ζητάω να τον θέσει εκτός συνδυασμού και εκτός τοπικού συμβουλίου. Έτσι κι αλλιώς, δεν συμμετέχει στις συνεδριάσεις του Τοπικού Συμβουλίου και θα έπρεπε ήδη να έχει αντικατασταθεί από τον επόμενο. Το θέμα θα το φέρω προς συζήτηση στο Δ.Σ και θα ζητήσω να καταδικαστεί η πράξη αυτού του ανθρώπου από τους συναδέλφους μου που με σύνεση και σεβασμό απέναντι στο δημότη, υπηρετούμε το θεσμό.»

Και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου καταδίκασε το περιστατικό που έγινε ανάμεσα στους δύο αυτοδιοικητικούς.

«Οποιαδήποτε χρήση βίας είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα από όπου και αν προέρχεται. Και θα πρέπει να καταλάβουμε άπαντες, ότι η αυτοδιοίκηση δεν είναι χώρος για να καταναλώνουμε δυνάμεις. Απαιτείται συναίνεση για την αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε» δήλωσε ο κ. Μαργέλης.

Απορίας άξιο είναι επίσης, πως δεν έχει βγει καμία ανακοίνωση ακόμα ούτε από το γραφείο τύπου του δήμου, για ένα θέμα που αφορά εκλεγμένο τοπικό σύμβουλο της «Συμπολιτείας.»

 

 

 

Είναι από τους ανθρώπους που νοιάζεται για το συνάνθρωπο και γι’ αυτό και χαίρει της εκτίμησης του κόσμου, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου του Αυλωναρίου Βασίλης Μαυρομάτης. Έτσι, την περασμένη εβδομάδα εκφράζοντας με τη σειρά του την ανησυχία του για πιθανή διασπορά του ιού και στο Αυλωνάρι, μετά τα κρούσματα που παρουσιάστηκαν, φρόντισαν από κοινού με το γιατρό του χωριού Γιώργο Ζέρβα και σε συνεργασία με την Περιφέρεια και με τον Αγάλο Φωτόπουλο, πραγματοποίησαν rapid tests στο χώρο του εργοταξίου του Αυλωναρίου, όπου βρέθηκε ένα θετικό.

Ο επανέλεγχος αυτή τη φορά από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί. Μια εβδομάδα και τα 148 rapid tests που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του εργοταξίου στο Αυλωνάρι, ήταν αρνητικά.

Ο φωτογραφικός φακός του eviakosmos.gr συνέλαβε την προηγούμενη εβδομάδα τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Βασίλη Μαυρομάτη την ώρα που έκανε rapid test, τα αποτελέσματα του οποίου ήταν αρνητικά.

Ωστόσο, ως ευσυνείδητος και αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που του αναλογούν για τον περιορισμό της διασποράς του ιού και ως αυτοδιοικητικος, δεν αρκέστηκε στο rapid test αλλά έκανε και το μοριακό τεστ για να έχει πιο σίγουρα αποτελέσματα.

«Ήθελα να είμαι σίγουρος πρώτα για την υγεία μου και γιατί καθημερινά έρχομαι σε επαφή λόγω της δουλειάς μου με πολύ κόσμο. Με αίσθημα ευθύνης, επιβεβαίωσα το αποτέλεσμα με το μοριακό τεστ για να είμαι σίγουρος ότι δεν έχω τον ιό και φυσικά ότι δεν θα τον μεταδώσω στους συμπολίτες μου» δήλωσε πριν από λίγο στο eviakosmos.gr, ο κ. Μαυρομάτης τονίζοντας ότι θα πρέπει ο κόσμος να προσέχει. Να τηρεί τα μέτρα προστασίας και όποιοι έχουν συμπτώματα ακόμα και πονοκέφαλο ή καταρροή να απευθύνονται εγκαίρως στο γιατρό. Συνέστησε δε στον κόσμο, να κάνει λίγο ακόμα υπομονή μέχρι να ξεπεραστεί αυτή η δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε.

Την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021, πραγματοποιήθηκε η 4η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ., μέσω τηλεδιάσκεψης και με τη συμμετοχή όλων των Δημάρχων της Στερεάς Ελλάδας.

Συζητήθηκαν και λήφθηκαν αποφάσεις για θέματα, όπως η δημιουργία Αναπτυξιακού Οργανισμού με τη συνεργασία Π.Ε.Δ. και Περιφέρειας, η συμμετοχή της Π.Ε.Δ. στη διαβούλευση για το νέο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας 2021-2027 με την υποβολή τεκμηριωμένων προτάσεων προς την Περιφέρεια και την οικεία Διαχειριστική Αρχή, η διεκδίκηση παράτασης του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας και η ανάληψη νέων πρωτοβουλιών για την οριστική διακοπή της άναρχης αδειοδότησης και εγκατάστασης αιολικών πάρκων.

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Καρπενησίου, κ. Νίκος Σουλιώτης δήλωσε: «Σήμερα συζητήθηκαν πολλά και σημαντικά θέματα για τους Δήμους μας και τη Στερεά Ελλάδα γενικότερα. Με χαροποιεί το γεγονός ότι όλες οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. αποδεικνύει στην πράξη ότι το μοναδικό του μέλημα είναι το καλό του τόπου μας.

Αποφασίστηκε η συνεργασία της Π.Ε.Δ. με την Περιφέρεια για τη δημιουργία ενός Αναπτυξιακού Οργανισμού, ο οποίος θα αποτελέσει ισχυρό αναπτυξιακό εργαλείο στα χέρια μας για την ωρίμανση έργων, την επιτάχυνση στην υλοποίηση καθώς και την υποστήριξη μικρότερων και υποστελεχωμένων Δήμων.

Επιπλέον, η Π.Ε.Δ. προχώρησε στην κατάρτιση μιας τεκμηριωμένης πρότασης στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το νέο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας 2021-2027. Βασιζόμενοι στους κανόνες επιλεξιμότητας και το στρατηγικό κείμενο της Περιφέρειας, προτείνουμε συγκεκριμένες δέσμες δράσεων, που θα συνδράμουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας και την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας. Δηλώνουμε παρόντες ως Δήμοι και ζητάμε από την Περιφέρεια να αναλάβουμε τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των προγραμμάτων ολοκληρωμένων χωρικών παρεμβάσεων, που θα περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα.

Αποφασίσαμε επίσης την έκδοση ψηφίσματος και την αποστολή του στον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς σχετικά με την παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για 4 μήνες. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι έχουν αποφασιστική συνδρομή στην εύρυθμη λειτουργία μας και δεδομένου ότι βρισκόμαστε στην κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας, η λήξη των συμβάσεών τους τον επόμενο μήνα, θα αποτελέσει ισχυρό πλήγμα για τους Δήμους.

Τέλος, συζητήσαμε το θέμα της άναρχης αδειοδότησης και εγκατάστασης ανεμογεννητριών. Βλέπουμε ότι παρά τη συνεχή αλληλογραφία μας με το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας και την έκδοση σχετικών ψηφισμάτων δεν έχει εκλογικευτεί η διαδικασία. Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να μπει ένα τέλος. Ότι απαραιτήτως οι τοπικές κοινωνίες, μέσω των Δημοτικών Συμβουλίων, πρέπει να έχουν αποφασιστική γνώμη για την εγκατάσταση ή μη αιολικών πάρκων στον τόπο τους. Στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των πρωτοβουλιών μας αποφασίσαμε να γίνει άμεσα ειδική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ., με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη, κ. Σπανού και όλων των Δημάρχων για να συντονίσουμε τη δράση μας και αμέσως μετά να συναντηθούμε με τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Συνεχίζουμε την πολυεπίπεδη δράση μας, εργαζόμαστε μεθοδικά, πρόθεση όλων μας είναι η Στερεά Ελλάδα να προχωρήσει μπροστά και είμαι πεπεισμένος ότι οι εξελίξεις θα είναι θετικές».

Έχει μάθει να τα μαγειρεύει σύμφωνα με την σφαίρα της φαντασίας της, και κατά πως τη βολεύει κάθε φορά, η« Μαντάμ Τσελεμεντές». Ανακάτευε και συνεχίζει να ανακατεύει τους πάντες και τα πάντα, χωρίς ηθικούς φραγμούς και ίχνος αξιοπρέπειας, έχοντας ξεπεράσει τα όρια της λογικής!

Καμία συνταγή δεν κατάφερε μέχρι σήμερα να έχει επιτυχία. Τυχαίο; Δε νομίζω… Τελευταία μαγειρεύει έναν πρώην πολιτικό, μία δημοσιογράφο, έναν επιχειρηματία και μία πρώην Πρόεδρο φορέα…

Μόνο που απέτυχε παταγωδώς και σε αυτό το μαγείρεμα γιατί έριξε στο καζάνι, περισσότερα ψέματα, από αυτά που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για να γίνει πιστευτή. Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένη γιατί πολλοί από όλους εκείνους που τη στήριξαν στο παρελθόν, την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια …μόλις πήραν χαμπάρι τι σόι άνθρωπος είναι!

Γι’ αυτό και δεν μπορεί να σταθεί πλέον πουθενά! Μία μυθομανής που το μόνο που κάνει είναι να ανακατεύει και να βράζει πλέον η ίδια στο ζουμί της, που κοχλάζει μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Έχει καταλάβει ότι η λατρεμένη της καρέκλα τρίζει τελευταία περισσότερο από ποτέ! Γιατί κάτι πολύ δυνατό γίνεται και εξελίσσεται κάπου στη Νότια Εύβοια με πολύ θετική δυναμική αφού μέχρι τώρα το στηρίζουν πάνω από 200 άτομα…Γιατί άραγε; Έκπληξη! (περισσότερα σε νέα ανάρτηση).

Πολύ εύκολο πλέον μη σας πω και δεδομένο ότι θα σπάσει η καρέκλα… Και τότε… έναν ζουρλομανδύα να της περάσουμε ρε παιδιά, να σωθούμε!

Και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα…

Οι μάσκες πέφτουν πολλές φορές και όπως λέει λαός καμιά φορά στην προσπάθεια σου να «σκάψεις το λάκκο» του άλλου, μπορεί να πέσεις ο ίδιος μέσα. Δανείζομαι αυτή τη φορά ένα τίτλο από μία κωμωδία του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, «Πολύ κακό για το τίποτα…» που εκδόθηκε το 1600 και παρουσιάστηκε επι σκηνής τη χρονιά 1958-1959.

Παρακολουθώντας τα όσα καταγγέλλει περί «εκβιασμού», 5 μήνες μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης-Αλιβερίου, ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δημάρχου για θέματα πολιτισμού, Κώστας Καρτελιάς με αφορμή την ψηφοφορία για τον ορισμό δικηγόρων, από πλευράς δήμου για την πολύκροτη «δίκη Θωμά», έρχονται στο μυαλό μου μία σειρά από καταστάσεις που κρίνω ότι θα πρέπει να είναι σε γνώση όλων εκείνων που ψάχνουν να βρουν τι έγινε και ο κ. Καρτελιάς «θυμήθηκε» ότι κάποτε «εκβιάστηκε» και δεν υπέκυψε, δεν έδωσε δηλαδή, ψήφο.

O τέως δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς, για την ιστορία, τέως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέοι Ορίζοντες» για το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου, σήμερα δεν είναι ούτε καν δημοτικός σύμβουλος μετά από απόφαση της Αποκεντρωμένης να τον πάψει από τα καθήκοντά του, ο οποίος κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου στις 16 Φεβρουαρίου μετά από Βούλευμα του Συμβουλίου των Εφετών αντιμέτωπος με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα που αφορούν μεγάλα χρηματικά ποσά που προέκυψαν μετά τον έλεγχο των ορκωτών στο δήμο Κύμης –Αλιβερίου κατά την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής Μπουραντά το 2014.

Η δίκη είναι ορισμένη για τις 16 Φεβρουαρίου που λόγω του lock down θα αναβληθεί για δεύτερη φορά (θα γίνει και νέα ανάρτηση για το θέμα).

Πριν από λίγες μέρες, όπως προανέφερα, είδαν το φως της δημοσιότητας καταγγελίες του Εντεταλμένου Συμβούλου του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου Κώστα Καρτελιά στις οποίες κάνει λόγο για εκβιασμό από πλευράς συνεργάτη του δημάρχου μέσω μηνύματος στο κινητό του, με το οποίο μήνυμα, εμπλέκεται και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης-Αλιβερίου, Αντιπρόεδρος στο Δ.Σ του Ινστιτούτου Παπανικολάου και Πρόεδρος της Επιτροπής COVID 19, του δήμου, Γιώργος Ζέρβας.

Άνευ σημασίας η ψήφος Καρτελιά στη συνεδρίαση για τον ορισμό δικηγόρων στη δίκη Θωμά

Μπαίνοντας στην ουσία του θέματος, θα γυρίσουμε το χρόνο πίσω στις 16 Οκτωβρίου 2020. Όσοι παρακολούθησαν την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δια ζώσης ή μέσω live streaming αφού μεταδίδεται στη σελίδα του δήμου, κατάλαβαν ότι καμία ουσία και σημασία δεν είχε η ψήφος του κ. Καρτελιά να προσμετρηθεί στις «συν» προκειμένου να οριστούν οι δικηγόροι, από πλευράς του δήμου, ως όφειλε για την υπεράσπιση των συμφερόντων των δημοτών.

Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης με επικεφαλής την κα Μπάτσα, καταψήφισε όπως και η κα Θαλασσινού με τον κ. Γλυκό. Η παράταξη του κ. Κέκη επίσης. Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για τη συνεδρίαση όπου η κα Μπάτσα παραβαίνοντας τον κανονισμό του δημοτικού συμβουλίου τοποθετήθηκε για το θέμα.

Μάλιστα αν και γνώριζε ότι απαγορεύεται να ψηφίσει θέμα το οποίο έχει να κάνει με συγγενικό της πρόσωπο, επέμενε να προσμετρηθεί η ψήφος της, σηκώνοντας το χέρι της κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας και «αγνοώντας» επιδεικτικά τα λεγόμενα του Προέδρου Γιώργου Ζέρβα, ο οποίος της επεσήμανε αρκετές φορές, ότι δεν έχει δικαίωμα ψήφου στο συγκεκριμένο θέμα. Αυτό που έκανε, η κα Μπατσα, το έκανε στα πλαίσια μιας κατά τα άλλα δημοκρατικής διαδικασίας. Δηλαδή, να μη σέβεται κάποιος ούτε τον κανονισμό αλλά ούτε και εκείνον που καλείται να φέρει εις πέρας αυτή τη διαδικασία.

Στην αίθουσα, εκείνο το απόγευμα, με τη συνεδρίαση να ξεκινά στις 5:00 μ.μ, ήταν όλοι οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης πλην του κ. Αναγνώστου ο οποίος ενημέρωσε τελευταία στιγμή ότι λόγω προσωπικού κολλήματος δεν μπορούσε να παραβρεθεί. Η παράταξη του κ. Κέκη μπορεί να απείχε από τη συζήτηση του θέματος, με τον ίδιο να βρίσκεται στην αίθουσα, ενώ ο κ. Καρτελιάς έκοβε βόλτες έξω από την αίθουσα έχοντας κάνει γνωστό ότι δεν θέλει να συμμετέχει στην ψηφοφορία για τους δικηγόρους.

Αναρωτιούνται βέβαια όλοι εκείνοι, αν ένας σύμβουλος που συνεχώς «κόπτεται» για τα συμφέροντα των δημοτών, σε μία υπόθεση τόσο σημαντική, με τον τέως δήμαρχο να κατηγορείται για κακουργήματα και να παραπέμπεται σε δίκη για θέματα οικονομικά που αφορούν το δήμο, είχε λάβει γνώση του κατηγορητηρίου. Αν ήξερε δηλαδή τι ακριβώς αφορά το θέμα. Δεν τον ενδιαφέρει η προάσπιση των συμφερόντων των δημοτών; Για ποιο λόγο ορίζονταν οι δικηγόροι; Γιατί από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης προσπάθησαν να περάσουν το μήνυμα ότι πρόκειται για κόντρα Μπουραντά-Θωμά.

Την ώρα της ψηφοφορίας, ήταν στην αίθουσα περισσότεροι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης προσμετρώντας και την κα Μπάτσα. Ο κ. Ζέρβας ανακοίνωσε ότι δεν ψηφίζει η κα Μπάτσα, λόγω συγγένειας με τον κ. Θωμά. Οι σύμβουλοι συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης μετα από αυτό, ίσοι στον αριθμό! Και έτσι με τη «διπλή» ψήφο του Προέδρου, του κ. Ζέρβα, υπερψηφίστηκε το θέμα για την αμοιβή των δικηγόρων που όρισε ο δήμος για τη δίκη του κ. Θωμά.

Συνεπώς, αντιλαμβάνεται κανείς ότι η ψήφος του κ. Καρτελιά στη συγκεκριμένη συνεδρίαση δεν ήταν απαραίτητη για να ψηφιστεί το θέμα. Ίσως ο κ. Καρτελιάς να μην γνώριζε τον κανονισμό και στο τέλος μόνο να κατάλαβε ότι δεν κρέμεται η δημοτική αρχή από τις αποφάσεις του κάθε φορά που γίνεται ψηφοφορία.

Ω της έκπληξης όμως και αφού έπεσε θύμα εκβιασμού όπως καταγγέλλει μετά από 5 μήνες ο κ. Καρτελιάς, «τυχόν εκβιασμό» τότε, από το συνεργάτη του και τον Πρόεδρο, δεν κατηγγειλε πουθενά ούτε στο δήμαρχο, ως όφειλε ούτε προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη!

Αλήθεια, γιατί δεν το έκανε; Μήπως είχε επισκεφθεί ο ίδιος το δήμο και είχε ζητήσει «ανταλλάγματα» για να συμμετέχει στην ψηφοφορία το ίδιο πρωί; Και δεν έχουν σχέση με το Μετζικώφ…Κάτι που γνώριζε και ο άμεσα ενδιαφερόμενος, και δημοτικοί σύμβουλοι και έμαθε και ο δήμαρχος, στη συνέχεια. Αληθεύει κ. Καρτελιά; Γιατί κι εμείς το γνωρίζαμε όπως και άλλοι που έχουν σχέση με το χώρο μας.

Και μάλιστα το καταδίκαζαν όλοι, τότε. Σας το μετέφεραν μάλιστα και το παραδεχτήκατε κιόλας, τότε… Το ίδιο απόγευμα στη συνεδρίαση ήμασταν απόμακροι σε σας, γιατί πολύ απλά δεν πιστεύαμε ότι θα μπορούσατε να φτάσετε μέχρι εκείνου του σημείου. Αν προκληθώ, επειδή γνωρίζω, όπως γνωρίζουν και άλλοι, θα το αποκαλύψω...

Όπως και το γεγονός, ότι «γλιτώσατε» τα χειρότερα, όχι από θέμα που αφορά το δήμο, αλλά από κάτι πολύ πιο σημαντικό για μένα. Και τη γλιτώσατε από μένα το καλοκαίρι, όταν μου καταγγέλθηκε παρουσία και άλλης γυναίκας, κάτι που επίσης αν αναφερθώ θα έρθουν τα πάνω κάτω κ. Καρτελιά. Και όμως, απέτρεψα να σας καταγγείλει τότε το πρόσωπο αυτό, παρουσία νομικού, μάλιστα!

Γιατί οι καταγγελίες περί εκβιασμού μετά από 5 μήνες; Τι πραγματικά έχει ενοχλήσει τον κ. Καρτελιά;

Ο κ. Καρτελιάς έρχεται 5 μήνες μετά, παραβιάζοντας προσωπικά δεδομένα, δίνει στη δημοσιότητα προσωπικά μηνύματα που αφορούν συνομιλία με άλλον μέσω κινητού τηλεφώνου, τον οποίο όμως για τους δικούς του λόγους δεν έχει καταγγείλει στις αρχές για εκβιασμό, όταν έλαβε χώρα η πράξη και πλέκει σήμερα στους αναγνώστες, το εγκώμιο του θύματος…

Για να ξετυλίξουμε λίγο τώρα το κουβάρι και να καταλάβει και ο κόσμος ότι η υπόθεση αυτή έχει παρασκήνιο. Και η κόντρα ή η μορφή άσκησης πίεσης από πλευράς του κ. Καρτελιά προς τη δημοτική αρχή και το δήμαρχο, ξεκινά μετά την τελευταία δια ζώσης συνεδρίαση του Δ.Σ του Ινστιτούτου στην Κύμη, τον προηγούμενο Οκτώβριο, όπου ο κ. Μετζικώφ παρουσίασε προσχέδια για την Οικία Παπανικολάου. Αναφερόμενος στο κόστος των εργασιών, το ποσό ξεπερνούσε τις 60.000€.

Εδώ τέθηκε για πολλοστή φορά θέμα από τους παριστάμενους, μέλη του Δ.Σ πως αυτό δεν μπορεί να γίνει με απευθείας ανάθεση στον κ. Μετζικωφ και θα πρέπει να γίνει ανοιχτός διαγωνισμός. Κάπου εκεί αρχίζει και δυσανασχετεί ο κ. Καρτελιάς επιδιώκοντας, να βρεθεί ο τρόπος να περάσει η πρόταση. Πραγματικά, κανένας δεν έφερε αντίρρησή για την πρόταση και πώς η παρουσία του κ. Μετζικώφ ήταν σημαντική για όλο αυτό, όπως και το γεγονός ότι κόπιασε να κάνει τις προτάσεις του. Όπως και κανένας δεν εξαίρεσε τον κ. Μετζικώφ από έναν ανοιχτό διαγωνισμό για τον οποίο επίσης κανείς δεν μπορεί να βεβαιώσει ότι δε θα συμμετέχουν και άλλοι. Και μέχρι εδώ καλώς…

Τα πράγματα και η συμπεριφορά του κ. Καρτελιά αλλάζουν μέσα σε μία μέρα! Η παρουσία μιας ακόμα ενδιαφερόμενης μουσειολόγου να καταθέσει πρόταση για την Οικία Παπανικολάου στην Κύμη, η φωτογράφιση του Αντιδήμαρχου Κύμης Αλέξανδρου Θεοδώρου, του μέλους του Δ.Σ Ρούλας Κεχρή και του Αντιπροέδρου του Δ.Σ του Ινστιτούτου Γιώργου Ζέρβα φαίνεται πως ενόχλησε πολύ περισσότερο τον κ. Καρτελιά ο οποίος διαπιστώνει πλέον ότι δεν είναι μόνο η πρόταση του κ. Μετζικώφ με τον οποίο είχαν φωτογραφηθεί όλοι όταν ήρθε το καλοκαίρι στην Κύμη, χωρίς αυτό να το σχολιάσει ο κ. Καρτελιάς τότε, αλλά συμμετέχουν και άλλοι σε αυτό το εγχείρημα.

Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε εδώ είναι ότι μία μέρα πριν επισκεφθεί την Κύμη η μουσειολόγος, σύμφωνα με μαρτυρία τρίτου προσώπου που το εκμυστηρεύτηκε στον εκεί αντιδήμαρχο, ο κ. Καρτελιάς γνώριζε από την ίδια την κα Μπάτσα για την προσφυγή της στην Αποκεντρωμένη. Ειδικότερα, ο κ. Καρτελιάς γνώριζε ότι η κ. Μπάτσα αν και μέλος του Δ.Σ του Ινστιτούτου, είχε «μπλοκάρει» με προσφυγή της στην Αποκεντρωμένη την έγκριση του προϋπολογισμού του Ινστιτούτου καθώς προσπάθησε όπως ειπώθηκε να «προστατέψει» το υπόλοιπο συμβούλιο.

Όταν την ίδια ώρα ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Ζέρβας και τα μέλη του Δ.Σ σε γνώση του δημάρχου έψαχναν να βρουν γιατί καθυστερεί να έρθει ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός που θα τους λύσει τα χέρια για να προχωρήσουν οι διαδικασίες ανοίγματος της Οικίας Παπανικολάου.

Σε ερώτηση μου σε συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Καρτελιάς στον EVRIPOS 90FM τις επόμενες μέρες, ο ίδιος δήλωνε ότι κάτι τέτοιο δεν το γνώριζε. Όπως επίσης δήλωνε ευθαρσώς σε όσους τον άκουγαν ότι δεν γνωρίζει από οικονομικά. Απάντηση του σε ερώτηση μου σχετικά με την απευθείας ανάθεση, στον κ. Μετζικώφ. (η συνέντευξη σε νέα ανάρτηση)

Και μετά από όλα αυτά, ο κ. Καρτελιάς με μία σειρά από αναρτήσεις στο fb προκαλεί κάνοντας πρόσκληση στον κ. Θεοδώρου για να πάρουν το θέμα της Οικίας Παπανικολάου πάνω τους αγνοώντας τα μέλη του Δ.Σ. Δεν διστάζει μάλιστα να «στήσει στον τοίχο» τους άμεσα εμπλεκόμενους, ότι δήθεν δεν τον αφήνουν να προσφέρει στον τόπο του και φτάνει και στο σημείο, ως εντεταλμένος σύμβουλος του δημάρχου να προσπαθεί να μαζέψει υπογραφές για να φέρει πρόταση μομφής στο Δ.Σ στο πρόσωπο του Προέδρου Γιώργου Ζέρβα.

Είναι προσωπική υπόθεση του δημάρχου ποιους θα ορίσει συνεργάτες του. Πρώτη φορά βλέπω συνεργάτη να στρέφεται με τόσο μένος μόνο κατά των συμβούλων της συμπολίτευσης και κουβέντα για τον προϋπολογισμό του Ινστιτούτου και τις καθυστερήσεις λόγω προσφυγών.

Ο ίδιος βέβαια, «τίμησε» τον Δήμαρχο όλες αυτές τις μέρες «στολίζοντας» συνεργάτες, δημοτική αρχή στην οποία είναι εντεταλμένος σύμβουλος, δηλαδή έχει συμβουλευτικό ρόλο και όχι αρχηγικό όπως αυθαίρετα ανέλαβε στο Ινστιτούτου, αντιδημάρχους με τους οποίους συνεργάζεται, υποτίθεται για να προσφέρει στον τόπο του. Και χωρίς να έχει υποβάλλει καν την παραίτηση του, αφού όλα αυτά που γίνονταν, κατά δήλωσή του, τον έθιγαν ως άνθρωπο που θέλει να προσφέρει στον τόπο του και που κάποιοι εμπόδιζαν το έργο του και που ο ίδιος δε συμφωνεί τελοσπαντων με τέτοιες πρακτικές.

Ενώ η μπάλα παίρνει και μέλη του Δ.Σ του Ινστιτούτου Παπανικολάου τους οποίους χωρίς ίχνος σεβασμού στο πρόσωπο τους, εκμεταλλευόμενος την απουσία τους από το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς αναφέρθηκε στην κα Κεχρή, στην τελευταία συνεδρίαση, αφήνοντας υπονοούμενα για πρακτικές και τακτικές, της οποίας πράγματι πάγια τακτική ήταν η επιμονή της στη διαφάνεια της ανάθεσης του έργου μέσω δημόσιων ανοιχτών διαγωνισμών.

Και συνεχίζει, καταγγέλλοντας χωρίς ίχνος «πολιτικής αιδούς», ως αυτοδιοικητικός , τον Πρόεδρο του Δ.Σ Γιώργο Ζέρβα, που του δίνει το λόγο στο δημοτικό συμβούλιο για να αναφερθεί σε διάφορα θέματα, που δεν άπτονται συζήτησης του συγκεκριμένου συμβουλίου, και που όταν εκείνος τον διακόπτει, γιατί πρέπει να συνεχιστεί η συνεδρίαση , τον καταγγέλλει για «φασιστική» συμπεριφορά.

Τέλος, με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Βαλεντίνου, που γιορτάζουν οι ερωτευμένοι θα κρατήσω την κατάθεση ψυχής που έκανε ο κ. Καρτελιάς στο fb για το πώς βλέπει τον έρωτα και τη γυναίκα εκείνος…

Γιατί μέχρι τώρα στον έρωτα ξέραμε ότι χωράνε δύο και ότι ο ένας κάνει το παν για να έχει τον άλλον. Τώρα μάθαμε ότι μπορεί κάποιο «αρσενικό» να μοιράζεται τον έρωτα του, με τους φίλους του! Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω, τι θέλει να πει ο ποιητής... Μήπως κ. Καρτελιά, μπερδέψατε τον έρωτα, με τις πολιτικές συγκεντρώσεις; Λέω εγώ τώρα επηρεασμένη από την πρόσφατη ανάρτησή σας στα social media!

Κλείνοντας και για όσους ενδιαφέρονται για το τέλος του έργου …του Σαίξπηρ, η πλεκτάνη που σχεδίαζε ο Δον Τζον με το βοηθό του, γίνεται αντιληπτή από τοπικό φρουρό και έτσι αποκαλύπτεται η αλήθεια. Ωστόσο, η τιμωρία του θα πραγματοποιηθεί μια άλλη μέρα, για να χαρούν ανεμπόδιστα οι πρωταγωνιστές την ευτυχία τους…

«Ετοιμοπόλεμος» ο Πρόεδρος…

«Ετοιμοπόλεμος» δηλώνει ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αυλωναρίου Βασίλης Μαυρομάτης. Η είδηση ότι έρχεται χιονιάς, τον βρήκε όπως όλα δείχνουν καλά προετοιμασμένο και αυτή τη φορά αφού σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Κότσαρη και το προσωπικό του δήμου έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για την αντιμετώπιση της επέλασης του χιονιά που δίνει και στην περιοχή δικαιοδοσίας τους η ΕΜΥ.

Ο Πρόεδρος πάντα φροντίζει για τους κατοίκους του χωριού. Με δυσμενείς καιρικές συνθήκες να παραμένουν ανοιχτοί οι δρόμοι, να συνδράμουν σε όσουν έχουν ανάγκη και βέβαια είναι πάντα «ετοιμοπόλεμος» για να παίξει χιονιές με τους φίλους του! Για όλους φροντίζει ο Πρόεδρος γι’ αυτό και είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους συγχωριανούς του ειδικά και γενικότερα σε όσους τον γνωρίζουν…

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση για κάποιον υγειονομικό, από το να βλέπει τους συνανθρώπους που εξυπηρετεί να χαμογελούν και να τον ευχαριστούν. Η νοσηλεύτρια και Πρόεδρος των Εργαζομένων του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου, Σούλα Ντινάκη φαίνεται πως κερδίζει όλο και περισσότερο, αυτή τη φορά, και στις καρδιές και των εμβολιαζόμενων στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου.

Τους υποδέχεται όπως λένε με το χαμόγελο στα χείλη κάτι που φαίνεται και πίσω απο τη μάσκα προστασίας και φροντίζει να μην τους πονέσει… «Έχει ελαφρύ χέρι» λένε όσοι τους έκανε το εμβόλιο για τον κορονοϊό. Πιάνει και κουβεντούλα μαζί τους, και ούτε που καταλαβαίνουν το τσίμπημα για το εμβόλιο. Η επικοινωνία είναι το υπερατού της νοσηλεύτριας. Ο τρόπος προσέγγισης των ανθρώπων που πηγαίνουν τόσο στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου όπου εργάζεται αλλά και στο Περιφερειακό Ιατρείο στο Γυμνό, όπου έχει γίνει πλέον το δεξί χέρι του γιατρού Γιώργου Ντράχα, μιλούν με τα καλύτερα για την αγαπημένη τους Σούλα .

Ο Διευθυντής της ΔΕΗ στο Αλιβέρι, Δημήτρης Κοτρογιάννης πήγε το Σάββατο στο Κέντρο Υγείας τον πατέρα του προκειμένου να κάνει το εμβόλιο. Η κουβέντα του παππού με τη νοσηλεύτρια εποικοδομητική. Ο κ. Κοτρογιάννης σχολίασε στη συνέχεια:

«Άψογη η εξυπηρέτηση του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου στον εμβολιασμό των ηλικιωμένων γονιών μας 85+ & 90+ σήμερα 23/01/2021...Μπράβο να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και να πετύχουν το στόχο τους»

Και η Σούλα Ντινάκη μοιράστηκε επίσης μέσω διαδικτύου την εμπειρία της από τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων:

«Ερώτηση σε 90χρονο παππούλη που έρχεται να κάνει το εμβόλιο «παππούλη δεν φοβάστε τις πιθανες παρενέργειες;

Και ο παππούλης απαντά:

Εγώ παιδάκι μου πέρασα δυο παγκόσμιους πολέμους, έναν εμφύλιο, μια χούντα, τι νομίζεις ότι κάνω το εμβόλιο γιατί φοβάμαι έναν βρωμοϊό. Εγώ για σας το κάνω το εμβόλιο, για να μπορέσουμε να φτάσουμε στο 70/100 του πληθυσμού μπας και αποκτήσουμε ανοσία και η επόμενη γενιά από τη δική μου μπορέσει να ζήσει ελεύθερα. Άλλωστε έχουμε πόλεμο λεν οι επιστήμονες. Και μεις στον πόλεμο μάθαμε να βάζουμε τον μπέτη μας μπροστά». Λεβέντης ο παππούλης Χαλάλι οι διπλό βάρδιες!»

Ο Βουλευτής Εύβοιας της Ν.Δ, Καθηγητής Ορθοπεδικής στο ΕΚΠΑ, Διευθυντής της Γ’ Πανεπιστημιακής Κλινικής στο νοσοκομείο ΚΑΤ και Καθηγητής Ορθοπεδικής στο Baylor College of Medicine στις ΗΠΑ, Σπύρος Πνευματικός σε συνέντευξη του τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη για την πανδημία, τον εμβολιασμό αλλά και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα δημιουργήσει όλο αυτό που βιώνουμε.

Ο ίδιος έχει κάνει το εμβόλιο της pfizer. Αν και όπως είπε αισθάνεται πιο ασφαλής από πριν εντούτοις εμφανίζεται διστακτικός να απαντήσει στο αν θα πρέπει να το κάνουν ορισμένες κατηγορίες πολιτών. Από την άλλη, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις και σε άλλους τομείς που θα έχει αυτή η πανδημία εκφράζοντας τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς του για τη νέα γενιά που είναι το μέλλον αυτού του τόπου.

Ήταν κατάλληλα προετοιμασμένη η Χώρα μας να αντιμετωπίσει το κύμα της πανδημίας το περασμένο Φθινόπωρο; Γιατί δεν έγιναν περισσότερες προσλήψεις στα νοσοκομεία και γενικότερα στις δομές υγείας; Γιατί δεν κάναμε περισσότερες κλινικές ΜΕΘ COVID προκειμένου να μην δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα σε πολλά νοσοκομεία που στο άκουσμα και άλλων κρουσμάτων, σήμαιναν συναγερμό και δήλωναν ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση δεν θα αντέξουν; Τι γίνεται με το εμβόλιο; Ποια θα είναι η επόμενη μέρα; Τι γίνεται με τους θανάτους από άλλες αιτίες που χρεώνονται covid 19;

«Περάσαμε μία δύσκολη φάση από το Σεπτέμβριο και μετά. Είχαμε αυξημένο αριθμό κρουσμάτων. Είχαμε προβλήματα. Έπρεπε να περιορίσουμε τις δραστηριότητες μας για να μπορέσουμε να ανακόψουμε την μετάδοση του ιού στους ανθρώπους της κοινωνίας μας. Και να μπορέσουμε τελικά να αποσυμφορήσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, έτσι ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τους ασθενείς.

Δεν είναι ευχάριστο αυτό που συμβαίνει προφανώς για κανέναν. Όλοι είναι στενοχωρημένοι, όλοι είναι ψυχολογικά πιεσμένοι σε όλα τα επίπεδα. Ο κόσμος έχει κουραστεί. Ένα χρόνο τώρα σχεδόν ακούμε τα ίδια και τα ίδια. Υπάρχει φόβος που κυριαρχεί σε ένα μέρος του πληθυσμού, τουλάχιστον, ό,τι κάτι κακό θα συμβεί. Και το τελευταίο κομμάτι είναι πως θα μπορέσει τελικά ο καθένας να ξεπεράσει τις επιπτώσεις τελικά όλης αυτής της διαδικασίας τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και σε ψυχικό επίπεδο που αφορά όλες τις παραγωγικές ηλικίες της Χώρας μας και γενικά του πλανήτη» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Πνευματικός.

Θεωρείτε ότι το Σύστημα Υγείας της Χώρας θωρακίστηκε σε τέτοιο βαθμό που ήμασταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τα νέα «κύματα» της πανδημίας που περιμέναμε από το Φθινόπωρο; Αρκούν οι προσλήψεις που έγιναν στους χώρους υγείας; Ο σχεδιασμός με τις ΜΕΘ ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες;

Η ερώτηση αυτή είναι πολυδιάστατη γιατί, τι σημαίνει να οχυρωθεί παντελώς ένα σύστημα υγείας; Δεν είναι ακριβώς αλήθεια ότι υπάρχουν ελλείψεις στο υγειονομικό προσωπικό. Οι ελλείψεις πολλές φορές είναι τεχνητές. Η ανεπαρκής έλλειψη προσωπικού, δεν είναι ακριβής.

Θα πρέπει να φτιάξουμε υγειονομικούς χάρτες. Να δούμε ποιες είναι οι ανάγκες σε υγειονομικό προσωπικό, κλίνες κ.λ.π και μ αυτόν τον τρόπο να καταλήξουμε απόλυτα σε ένα νούμερο, το οποίο θα πούμε ότι τόσο είναι το minimum για να μπορούμε να παρέχουμε απόλυτες συνθήκες υγείας. Η πανδημία μας έτρεξε και έγιναν και πάρα πολλές προσλήψεις αλλά και πάλι τα φαινόμενα που μπορεί να μας ξεγελούνε. Γιατί φαίνεται ότι υπάρχουν ελλείψεις ενώ στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν. Άρα, πρέπει να λύσουμε πρώτα το φαινόμενο αν χρειάζεται κόσμος, που χρειάζεται και πως θα τους προσλάβουμε, έτσι ώστε όλοι αυτοί να μπορούν να είναι παραγωγικοί.

Το δεύτερο θέμα, ρωτάνε για τις κλίνες στις ΜΕΘ. Δε θα μπω στις πολιτικές κουβέντες που γίνονται ότι εμείς παραλάβαμε 500 κρεβάτια και τα έχουμε κάνει 1000. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουμε περισσότερα κρεβάτια μονάδας εντατικής θεραπείας, από αυτά που παραλάβαμε. Αυτό όμως, και πάλι υπάρχει ένα χρυσό νούμερο που είναι απαραίτητο. Η πανδημία είναι εδώ και θα φύγει τελικά. Είναι αναγκαίο στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας να κάνουμε 50 -60 κρεβάτια ΜΕΘ; Δηλαδή, να φτιάξουμε 100.000 κρεβάτια σε όλη την Ελλάδα, όταν χρειαζόμαστε 1000 στην καλύτερη περίπτωση σε μία κανονική χρονιά; Και όταν τελειώσει αυτό το πράγμα, τι θα τα κάνουμε τα υπόλοιπα κρεβάτια; Τα οποία είναι πάρα πολύ ακριβά.

Άρα και αυτή είναι μία παράμετρος που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας στην «οχύρωση». Και δεν είναι σωστό να εκμεταλλευόμαστε αυτή την κατάσταση, σαν πολιτική αντιπαράθεση. Θα έπρεπε να συμπλέουμε και να έχουμε μία κοινή άποψη για τον τρόπο που πρέπει να κινήσουμε αυτή τη διαδικασία και όχι να το κάνουμε με διάθεση στείρας πολιτικής αντιπαράθεσης. Δυστυχώς, αυτό οδηγεί όλη την κατάσταση σε λάθος ατραπούς.

Θα πρέπει να κατανοήσουμε ποιοι νοσούν. Ποιοι από αυτούς που νοσούν κινδυνεύουν περισσότερο; Σίγουρα όχι τα παιδιά. Σίγουρα όχι οι μεσήλικες. Αν πάρουμε τα στατιστικά και το κόψουμε κομμάτι-κομμάτι. Από 0-18 ετών δεν έχει φανεί ότι υπάρχουν τραγικές καταλήξεις. Εκτός από υπερπάνιες εξαιρέσεις.

Σήμερα, υπάρχει ένα δημοσίευμα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» όπου γίνεται λόγος για ανεπαρκείς εξηγήσεις και ελλιπή στοιχεία και στην περίπτωση θανάτων από covid 19, εκτός ΜΕΘ. Υπάρχει θέμα όπως θα γνωρίζετε κι εσείς και έχει μεταφερθεί πολλές φορές από κόσμο και σε μας, αναφορικά με θανάτους όπως π.χ από καρκίνο που «χρεώνονται» ως αιτία, τον κορονοϊό. Αυτό δεν επηρεάζει τα στατιστικά στοιχεία που έχουμε από θανάτους από κορονοϊό;

Σε ότι αφορά αν χρεώνονται οι θάνατοι, covid 19, η αλήθεια είναι ότι προφανώς για κάποιο λόγο, πολλά από τα περιστατικά, αρκούσε να βρούμε ότι ο ασθενής έχει προσβληθεί από covid 19, και τελικά να αποδοθεί αιτία θανάτου σε αυτό το πράγμα.

Αν θέλουμε να είμαστε λίγο πιο αναλυτικοί σε αυτή τη διαδικασία, θα πρέπει τελικά να ψάξουμε τον αριθμό των θανάτων αντίστοιχα, πέρυσι ή πρόπερσι, στις ίδιες ηλικίες. Εδώ πέρα βρήκαμε διαγνώσεις κορονοϊού, καταχωρηθήκανε πολλά περιστατικά, σα θάνατοι από κορονοϊό.

Η αλήθεια είναι ότι θα πρέπει να δούμε τελικά, αν έχουν μειωθεί οι θάνατοι από καρκίνους, από εμφράγματα ή από άλλες νόσους και τελικά αν ο ολικός αριθμός θανάτων συμβαδίζει με τον αριθμό θανάτων που είχαμε σε μία άλλη εποχή, αντίστοιχο χρονικό διάστημα. Αυτό, δυστυχώς, δεν έχω τα στοιχεία να σας το στηρίξω γιατί δεν μπορώ να το ξέρω.

Ως προς την αναφορά που κάνετε, πάλι δεν είμαι απόλυτος γνώστης. Νομίζω ότι εδώ πέρα παίρνουμε μία δήλωση από έναν υπουργό και τη μεταφράζουμε όπως μας εξυπηρετεί, ανάλογα με το πώς θέλει να κάνει κάποιος την πολιτική, ποιον θέλει να αντιπολιτευθεί ή να συμπολιτεύεται προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε ότι αφορά τι θανάτους έχουμε από covid 19 , εκτός ΜΕΘ, είναι ένα ζήτημα που είναι πολύ δύσκολο να το κοιτάξει κάποιος και να το αντιμετωπίσει.

Σε ότι αφορά το εμβόλιο, οι απόψεις διίστανται. Θα ήθελα την προσωπική σας άποψη, για ένα εμβόλιο που για πρώτη φορά στον άνθρωπο έχουμε παρέμβαση στο mRNA

Εγώ εμβολιάστηκα την περ. εβδομάδα ως γιατρός και είμαι ευτυχισμένος που το έκανα και το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους αυτούς που δεν έχουν κάποια προφανή αντένδειξη, να το κάνουν. Νομίζω ότι αλλάζει ο κόσμος που αντιμετωπίζεις την καθημερινότητα. Και νομίζω ότι είναι ο δρόμος προς την ελευθερία από αυτό το τραγικό πράγμα που ζούμε. Από τη στιγμή που το έκανα νιώθω άλλος άνθρωπος. Νιώθω μεγαλύτερη ασφάλεια.

Κατά πόσο πιστεύετε μπορεί να επηρεάσει ανθρώπους που βρίσκονται σε αναπαραγωγική φάση, στο άκουσμα ότι από τη στιγμή που θα κάνεις το εμβόλιο και για 6 μήνες οι σεξουαλικές επαφές θα πρέπει να γίνονται με προφυλακτικά και πως δεν επιτρέπεται ούτε ο θηλασμός για 4 μήνες;

Δεν έχουμε ακόμα στοιχεία για μερικές κατηγορίες ανθρώπων. Από αυτές τις κατηγορίες ανθρώπων, τις εγκύους π.χ αφού το αναφέρουμε έτσι καλό είναι να αποφεύγεται αυτή τη στιγμή ο εμβολιασμός απλά και μόνο γιατί δεν έχουμε στοιχεία.

Όμως, στην πραγματικότητα θα πρέπει να μιλάμε με στοιχεία. Είμαστε επιστήμονες. Ή τουλάχιστον αυτοί που μιλάνε στις τηλεοράσεις κ.λπ. είναι επιστήμονες και θα πρέπει να θέτουν στοιχεία, όχι απλές ερωτήσεις.

Αυτό που το κάνει πιο δύσκολο όλο αυτό είναι ότι αμφισβητείται και από επιστημονικό κόσμο…

Το προνόμιο του να βγεις στην τηλεόραση ή σε κάποιο μέσο είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να το εκτιμήσει κάποιος και να το κάνει με σεβασμό προς το πλήθος. Ο καθένας που παίρνει το μικρόφωνο για 15 λεπτά δεν πρέπει να θεωρήσει ότι αυτά τα 15 λεπτά δημοσιότητάς και να του δοθεί η ευκαιρία να πει αυτό που θέλει να πει έτσι απλά για να αποκτήσει ένα κοινό. Θα πρέπει να τεκμηριώνει τα λεγόμενα του.

Έχουν βγει διάφοροι και λένε ότι το εμβόλιο θα έχει διάρκεια μόνο τρεις μήνες. Το εμβόλιο θα διαρκεί για 6 μήνες. Δεν έχουμε ιδέα! Δεν υπάρχει γνώση αυτή τη στιγμή του τι θα συμβεί. Και πιθανότατα δεν ισχύει όλο αυτό το πράγμα. Δεν έχουμε τέτοια στοιχεία. Άρα, δεν είναι σωστό να βγαίνει ο καθένας και να λέει πόσο θα διαρκέσει το εμβόλιο.

Το δεύτερο, λένε ότι αυτοί που θα κάνουν το εμβόλιο θα πρέπει να φοράνε μάσκα γιατί μεταδίδουν κλπ. Δεν έχει αποδειχθεί σε καμία μελέτη ότι συμβαίνει το ένα ή το άλλο. Γίνονται μελέτες. Στα πειραματόζωα, στις πρώτες σειρές, είδαν ότι δεν επηρεάζει το εμβόλιο.

Τώρα, για να διευκολύνουμε λίγο τον κόσμο. Τα εμβόλια mRNA. Η πλατφόρμα του εμβολίου τουmRNA είναι κάτι που εφαρμόζεται στην επιστήμη, τα τελευταία 20 με 30 χρόνια. Είναι μία γνωστή πλατφόρμα. Είναι κάτι το οποίο μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. Και είναι κάτι το οποίο ήταν έτοιμο. Γι΄ αυτό το λόγο βγήκε και η αγορά του εμβολίου τόσο γρήγορα. Γιατί ήταν έτοιμη τεχνολογία. Δεν ήταν κάτι καινούργιο.

Το mRNA δεν αλλάζει το DNA του ανθρώπου. Το πλεονέκτημα του είναι ότι στοχεύει στην πρωτεΐνη η οποία έχει η ακίδα στο κύτταρο που είναι αυτό που επιτρέπει στον ιό να εισβάλει στο κύτταρο και να κάνει τη ζημιά. Χτυπάνε αυτή την πρωτεΐνη και το εξαφανίζουν. Με το που κάνουμε το εμβόλιο εκπαιδεύεται ο οργανισμός να παράγει όλες τις σειρές ανοσίας.

Σε ότι αφορά τη χρήση προφυλακτικού, η εταιρία το λέει αυτό γιατί προφανώς δεν υπάρχει κάτι αυτή τη στιγμή για να στηρίξει το έτσι ή το αλλιώς.

Έρχονται και μια σειρά όμως άλλων εμβολίων που δεν έχουν σχέση με το mRNA. Σωστά;

Ναι. Είναι τα κλασσικά εμβόλια. Υπάρχουν το ρώσικο και το κινέζικο που αφορούν το DNA κατευθείαν ενώ της astrazeneca το εμβόλιο είναι κλασσικό εμβόλιο όπως τα υπόλοιπα. Θα κυκλοφορήσουν στην αγορά 150 εμβόλια.

Το εμβόλιο πρέπει όλοι οι άνθρωποι βάση των ενδείξεων, να το κάνουν. Δεν πρέπει να φοβούνται δε θα βγάλουν δύο κεφάλια και τρία χέρια Πρέπει οι ηλικιωμένοι και οι πάσχοντες να εμβολιαστούν άμεσα για να μπορέσει τελικά να «ανοίξει» η κοινωνία.

Και εδώ επανέρχομαι σε αυτό που είπα στην αρχή ότι αν σπάσουμε ανά κατηγορίες τη θνησιμότητα κ.λ.π. Από τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν διαγνωστεί με κορονοϊό που καταλαβαίνετε ότι αυτό δεν είναι αληθινό νούμερο, είναι ακόμα μικρότερο. Υπάρχουν ένα σωρό ασυμπτωματικοί που κυκλοφορούν γύρω μας, οι οποίοι είναι πρόβλημα. Δεν νοσήσανε ποτέ.

Αν χρησιμοποιήσουμε το χειρότερο σενάριο, ότι οι μόνοι που νοσήσανε είναι αυτοί που διαγνώσαμε, και πάλι βλέπουμε ότι η θνησιμότητα στην ηλικία 0 με 18 είναι ανύπαρκτες, 18 με 40 είναι πάρα πάρα πολύ χαμηλή, 40-60 είναι κάτω από 5 τοις χιλίοις και 85 και πάνω ανεβαίνει το νούμερο σε 85% . Δηλαδή, ένας άνθρωπος που είναι 80-85 ετών έχει 33 φορές περισσότερη πιθανότητα να πάθει μία καταστροφή, από ένα νέο άνθρωπο υγιή.

Αυτό σημαίνει ότι για να μπορέσουμε να βγούμε από αυτή την τρύπα που είμαστε, πρέπει να εμβολιάσουμε αυτούς τους ανθρώπους εφόσον δεν μπορούμε να τους περιορίσουμε. Γιατί αυτοί κινδυνεύουν. Αυτοί γεμίζουν τις μονάδες γιατί είναι πιο βεβαρημένοι από άποψη υγείας. Άρα, ο χρόνος νοσηλείας που απαιτείται είναι πολύ μεγαλύτερος. Πρέπει να προστατέψουμε τις μεγάλες ηλικίες και τις ευπαθείς ομάδες. Και αυτό το πράγμα θα είναι και η λύση του προβλήματός μας. Γιατί κατά τα άλλα τα ποσοστά είναι πολύ πολύ χαμηλά.

Άρα, βλέποντας όλη αυτή την εικόνα θα πρέπει να δούμε και τις συνέπειες που έχει αυτός ο μόνιμος εγκλεισμός, τόσο στην οικονομία, τα οποία θα τα βρούμε μπροστά μας και σύντομα, όσο και στην ψυχική υγεία όλων μας.

Όλων των ηλικιών αλλά κυρίως των νέων παιδιών. Δηλαδή, αυτή τη στιγμή γίνεται ένα πράγμα το οποίο με ξεπερνάει. Εμείς ουσιαστικά υποθηκεύουμε το μέλλον της Χώρας μας που είναι τα παιδιά μας. Δεν τα αφήνουμε να πάνε σχολείο, δεν τα αφήνουμε να πάνε να διασκεδάσουν. Αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον της Χώρας. Χωρίς νέους ανθρώπους, που θα είναι υγιείς και με κίνητρα πολλά, πολύ δύσκολα θα πάμε μπροστά.

Τα προβλήματα στην οικονομία είναι εμφανή. Τα διαδοχικά «lock down» στον εμπορικό κόσμο δημιουργούν λουκέτα. Τι πιστεύετε ότι μπορεί να γίνει για να αποφευχθούν τα χειρότερα;

Προφανώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας νοήμων άνθρωπος ο οποίος δεν καταλαβαίνει ότι η συνέχιση μιας τέτοιας κατάστασης οδηγεί σε αδιέξοδα. Μπορούμε να περιμένουμε ενίσχυση από την ΕΕ. Αλλά νομίζω ότι από ένα σημείο και μετά φτάνουμε στο «the point of not return». Δηλαδή, υπάρχει το σημείο μη επιστροφής. Νομίζω ότι πρέπει να βιαστούμε για να μπορέσουμε να ανοίξουμε την καθημερινότητά μας.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ Ν.Δ ΣΠΥΡΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ

 

Σελίδα 1 από 12

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr