bannernew6

Τελευταία Νέα

Κατά τη συνεδρίαση της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας στους Δελφούς, ο Δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, στα πλαίσια του θέματος για τα Ενεργειακά κόστη τοποθετήθηκε, σχετικά με τη λειτουργία των ΑΠΕ, την σπουδαιότητα επίλυσης του ιδιοκτησιακού ζητήματος, την αρνητική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καρύστου για την εγκατάσταση νέων Αιολικών πάρκων και το δίκαιο και πάγιο αίτημα για τη μείωση του τιμολογίου του ρεύματος. Επίσης αναφέρθηκε στην μεταφορά των μαθητών και στο θέμα των απορριμμάτων. Συγκεκριμένα τόνισε:

"Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι πρώτη στην παραγωγή αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα και ο Δήμος Καρύστου ο πρώτος Δήμος στη Χώρα.
Έχω αναφερθεί σχεδόν σε όλες τις συνεδριάσεις της  ΠΕΔ καθώς και στο Περιφερειακό συμβούλιο που έγινε το Ιούνιο στον Δήμο Καρύστου ότι για τον Δήμο μας και κατ' επέκταση για τους Δήμους της Περιφέρειας μας που έχουν ΑΠΕ,  ιδιαίτερα στην παρούσα οικονομική συγκυρία,  θα πρέπει και με τη στήριξη της ΠΕΔ και κατ'επέκταση της ΚΕΔΕ που έχει ενημερωθεί σχετικά, να πετύχουμε τη μείωση του τιμολογίου του ρεύματος που επί χρόνια , συνεχώς και δικαίως διεκδικούμε από την Κεντρική διοίκηση , τόσο στις επιχειρήσεις όσο και σε όλο το εύρος των Δήμων μας. Η μείωση αυτή  υφίσταται ήδη  στις κοινότητες που έχουν ΑΠΕ και αναλογικά φτάνει έως τη δωρεάν παροχή  ρεύματος.

Οι Δήμοι της Στερεάς προσφέρουν τα μέγιστα στην ενεργειακή πολιτική της Χώρας. Ενωμένοι με υψηλή Περιφερειακή συνείδηση θα πρέπει όλοι μαζί να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε το καλύτερο για τις περιοχές μας."

Στην παραπάνω πρόταση συμφώνησαν όλοι οι συμμετέχοντες δήμαρχοι.

Κατόπιν ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην μεταφορά των μαθητών επισημαίνοντας τα προβλήματα που προκαλούνται έως σήμερα, όπου αυτή δεν πραγματοποιείται και μετέφερε την αγωνία παιδιών και γονέων ζητώντας τη στήριξη της ΠΕΔ για άμεση λύση.

Τέλος ο Δήμαρχος,  σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων κατέθεσε πρόταση λύσης σε ένα πρόβλημα που απασχολεί όλους του Δήμους της Στερεάς και τη δεδομένη στιγμή, ιδιαίτερα της Νότιας Εύβοιας.

Μία ξεχωριστή γιορτή θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή στις 10 το πρωί, με αφορμή την 1η Οκτωβρίου που είναι Παγκόσμια Ημέρα τρίτης ηλικίας, στο ΚΑΠΗ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ. Η ψυχή του ΚΑΠΗ Αλιβερίου Γεωργία Γεωργουσοπούλου η οποία προσφέρει εδώ και πολλά χρόνια τις υπηρεσίες της στο ΚΑΠΗ Αλιβερίου αφιλοκερδώς, με τη βοήθεια και άλλων μελών και τη στήριξη του Νομικού Προσώπου του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, ετοιμάζουν μια γιορτή αφιερωμένη στους ηλικιωμένους.

Και οι εξετάσεις υγείας, είναι ένα κομμάτι της γιορτής αυτής όπως και η ομιλία από τον Γενικό γιατρό Γιώργο Ζερβα, γιατρό του Περιφερειακού Ιατρείου Αυλωναρίου, ο οποίος θα ενημερώσει τους παραβρισκόμενους για τις ιώσεις και τον εμβολιασμό κατά της γρίπης.

Και μετά το γενικό τσεκ που περιλαμβάνει και δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις, εξέταση πίεσης και σακχάρου, από το προσωπικό του «Βοήθεια στο Σπίτι», θα στηθεί ένα γλέντι για όλους τους φίλους του ΚΑΠΗ, με ζωντανή μουσική με τους Βασίλη Δεμερούτη στο μπουζούκι και Κουσερή Βασίλη στην κιθάρα για να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε όλοι μαζί και να γευτούμε τα εδέσματα που έχουν φιλοτεχνήσει γυναίκες της περιοχής. Με την ευχή να ξαναγιορτάσουμε όλοι μαζί την ίδια μέρα του χρόνου, στον ίδιο χώρο!

Να σημειωθεί εδώ ότι η υπεύθυνη του ΚΑΠΗ Αλιβερίου, Γεωργία Γεωργουσοπούλου, είναι εθελόντρια εδώ και 8 χρόνια και κάθε χρόνο αυτή τη μέρα το ΚΑΠΗ τιμά με διάφορες εκδηλώσεις τους παππούδες και τις γιαγιάδες, προσφέροντας τους επίσημη ενημέρωση και πλούσια διασκέδαση.

Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος και στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και γαλάζιος βουλευτής της Εύβοιας Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος ενώ πιάστηκε αδιάβαστος σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν λίγο καιρό σε ραδιοφωνικό σταθμό της Χαλκίδας, για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, συνεχίζει προκαλώντας ανοιχτά το ΦΟΣΔΑ με ανάρτηση του στο διαδίκτυο, αφήνοντας υπονοούμενα για οικονομικές συναλλαγές μελών του ΦΟΣΔΑ.

Όταν ο ίδιος δεν έχει ασχοληθεί καν όλα αυτά τα χρόνια με τη δημιουργία ΜΕΑ στη Χαλκίδα, που θα έλυνε οριστικά το πρόβλημα. Και όταν την ώρα που προσπαθούν να κατευνάσουν τα πνεύματα μεταξύ των δημάρχων στο ΦΟΣΔΑ που εδώ και τρία χρόνια ασχολείται μονοθεματικά με το θέμα της Χαλκίδας, ο Υφυπουργός, έρχεται να το παίξει τιμητής των πάντων, όπως λένε πολλοί από εκείνους που διάβασαν το post του στο διαδίκτυο.

Αντί να τρέχει στον Υπουργό για την εξεύρεση χρηματοδότησης του έργου της ΜΕΑ Χαλκίδας που θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα. Και έχοντας δημοσιευτεί μία Υπουργική Απόφαση που δημιουργεί θέματα στα μέλη του ΦΟΣΔΑ, με τον Υπουργό να επισημαίνει ότι θα δεχθεί την οποια ομόφωνη απόφαση υπάρξει εκ νέου από το ΦΟΣΔΑ, προσπαθώντας να ηρεμήσει την κατάσταση, σε ρολό «πυροσβεστη», ο κ. Σίμος Κεδίκογλου έρχεται και δημιουργεί εντάσεις και προβλήματα με ένα post που αφήνει υπονοούμενα για οικονομικές συναλλαγές στο ΦΟΣΔΑ και καλείται τώρα από τα μέλη να τους απαντήσει ακριβώς αν γνωρίζει κατι τέτοιο διαφορετικά ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα, όπως επισημαίνει ο κ. Ντασιώτης.

308995428 5351377234948243 3402091110444748915 n 

Το post του Σίμου Κεδίκογλου προκάλεσε την έντονη αντίδραση των μελών του ΦΟΣΔΑ, με το δήμαρχο Αλιάρτου-Θεσπιέων Γιώργο Ντασιώτη, μέλος του Δ.Σ του ΦΟΣΔΑ, σε συνέντευξη του σήμερα στο ράδιο ΕΥΡΙΠΟΣ 90FM και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, να ζητά ανοιχτά από τον Υφυπουργό να πει τι γνωρίζει γι’ αυτά που αναφέρει περί οικονομικών συναλλαγών στο ΦΟΣΔΑ.

«Εγώ με όλο το σεβασμό που έχω και προς το πρόσωπο και στο θεσμό που υπηρετεί ο Υφυπουργός, τον προκαλώ να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τα υπονοούμενα που άφησε περί οικονομικών συναλλαγών στο ΦΟΣΔΑ» είπε ο κ. Ντασιώτης ο οποίος ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια με τη διαχείριση των απορριμμάτων, στο ΦΟΣΔΑ και συνέχισε:

«Ο Υφυπουργός δεν είναι παρατηρητής καταστάσεων και απλώς αναφέρει ότι παρατηρεί. Ο Υφυπουργός ή οποιοσδήποτε θεσμικός παράγοντας αν ξέρει κάτι, θα πρέπει να μιλήσει ευθέως και όχι με υπονοούμενα. Διότι διαφορετικά είναι μία λάσπη που ρίχνεται στον ανεμιστήρα την οποία δε θα ήθελε και αυτός να την υποστεί σε αντίστοιχη περίπτωση, όπως δε θέλουμε και εμείς.

Επομένως, αν γνωρίζει κάτι ο Υφυπουργός που εμείς δεν το γνωρίζουμε, θα πρέπει να το πει. Γιατί όταν κάτι τέτοιο ακούγεται από το στόμα του Υφυπουργού το παίρνουν και άλλοι και το λένε στη συνέχεια…

Μετά από ένα ακόμα μεγάλο φάουλ του Υφυπουργού, στο κατ’ εξοχήν θέμα που ταλανίζει χρόνια το Νομό της Εύβοιας, τη διαχείριση των απορριμμάτων, το οποίο θα μπορούσε να είχε λυθεί, συμπεραίνει κανείς από όλα αυτά, ότι ουδέποτε ασχολήθηκε με το θέμα.

Αφού σε ραδιόφωνο της πόλης όταν ο δημοσιογράφος του είπε τι προτίθεται να κάνει, μία μέρα μετά τη σύσκεψη που είχε συγκαλέσει η δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, στο δημαρχείο, πριν λίγους μήνες, εκείνος απάντησε ότι θα δει το θέμα και όταν ο φάκελος πάει στο αρμόδιο Υπουργείο, θα παρέμβει. Για να τον ενημερώσει ο δημοσιογράφος, ότι ο φάκελος είναι ήδη σε κάποιο συρτάρι του Υπουργείου!!!!(Πλήρη άγνοια του Υφυπουργού για το μείζον θέμα των δήμων της Εύβοιας για τα σκουπίδια!)

Ο Σίμος Κεδίκογλου ο «αγγελιοφόρος» κατά τα άλλα καλών ειδήσεων για το Νομό, πιάστηκε αδιάβαστος συνεπώς, σε ένα θέμα που απασχολεί πολύ έντονα το Νομό του τα τελευταία χρόνια. Εκλέγεται χρόνια βουλευτής της Ν.Δ στην Εύβοια και δε γνώριζε ή δεν ρώτησε καν να μάθει που είναι ο φάκελος της ΜΕΑ Χαλκίδας, όταν ο φάκελος βρίσκεται στο Υπουργείο από το 2020!

Κατά τα άλλα «αμπελοφιλοσοφίες», προσπαθώντας να χρυσώνουμε το χάπι στον κόσμο, γιατί όπως αποδεικνύεται, ο κόσμος δεν πείθεται πλέον. Θυμούνται όλοι πως τον αντιμετώπισαν στην Β. Εύβοια, στη συνάντηση με τον κ. Μπένο, οι δημότες, στη γενέτειρα του στην Ιστιαία, προπηλακίζοντας τον να μη μπει στο χώρο της συνεδρίασης λέγοντας του ότι είναι ανεπιθύμητος. Ακόμα και ο γαλάζιος δήμαρχος της Ιστιαίας-Αιδηψού, είχε δηλώσει ανοιχτά την ίδια περίοδο ότι η Ν.Δ δεν έχει κάνει τίποτα στην περιοχή, φωτογραφίζοντας την απραξία του Υφυπουργού!

Τα συμπεράσματα δικά σας… Αναμένουμε να αποδείξει ο κ. Κεδίκογλου ότι δεν πρόκειται για δικολαβισμούς του ιδίου και έχουν βάση τα υπονοούμενα του για οικονομικές συναλλαγές στο ΦΟΣΔΑ…Αλλιώς εκτίθεται και εκθέτει και την Κυβέρνηση προσβάλοντας τα μέλη ενός φορέα όπως ο ΦΟΣΔΑ Στερεάς Ελλάδας.

Και μήνυμα ελήφθη και για το Μαξίμου που προσπαθεί να ανεβάσει τα ποσοστά της Ν.Δ ενόψει των εθνικών εκλογών στην Εύβοια. Έχοντας υποψηφίους που εκθέτουν τη Ν.Δ με συμπεριφορές όπως του Σίμου Κεδίκογλου θα δυσκολευτεί πολύ, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν Ευβοιώτες…Αν δεν κάνει κάτι για να σώσει την κατάσταση άμεσα!

Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένα είναι τα μέλη του Δ.Σ του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, στο οποίο ανήκουν τα ΚΑΠΗ του δήμου, με τα άτομα τρίτης ηλικίας.

Τόσο ο Πρόεδρος Αλέξανδρος Θεοδώρου, όσο και η Αντιπρόεδρος Αθανασία Χονδρονικόλα μαζί με τα υπόλοιπα μέλη, με σεβασμό στους γεροντότερους και με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα της Τρίτης ηλικίας, στηρίζουν την εκδήλωση του ΚΑΠΗ της Κύμης,  αφιερωμένη σε όλους τους ηλικιωμένους.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στις 17:30 στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Κύμης, με ομιλητή τον Πνευμονολόγο –Φυματιολόγο Γιώργο Κουλούρη.

Η Αντιπρόεδρος Αθανασία Χονδρονικόλα δήλωσε:

«ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ: Οι ηλικιωμένοι είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται πάνω από την ηλικία των 65-70 χρόνων. Για όλους αυτούς, η 1η Οκτωβρίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια μέρα Ηλικιωμένων ή Τρίτης Ηλικίας. Με αφορμή τη μέρα αυτή το ΔΣ του ΝΠΔΔ του Δήμου Κύμης Αλιβερίου αποφάσισε να σας στείλει την παρακάτω πρόσκληση να παρευρεθείτε για να δείξουμε πόσο νοιαζόμαστε και πόσο αγαπάμε τον παππού και την γιαγιά.»

308438705 3443632375857951 4000607990901803867 n 1

Από τις πιο όμορφες και συγκινητικές στιγμές για τη Διευθύντρια της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας ήταν η ώρα που οι συνάδελφοί της μετά τη συνεδρίαση της ΠΕΔ στους Δελφούς, της άναψαν το κεράκι της τούρτας και της ζήτησαν να το σβήσει με τις ευχές όλων για υγεία και μακροζωία να τη συνοδεύουν. Με μια ζεστή αγκαλιά από όλους, εις ενδειξη αγάπης και σεβασμού!

Ο φακός απαθανάτισε τη ζεστή αγκαλιά του Προέδρου και δημάρχου Καρπενησίου Νίκου Σουλιώτη, ο οποίος πάντα μιλά με σεβασμό και θαυμασμό για μία γυναίκα – σταθμό για την ΠΕΔ Στερεάς. Η πολύτιμη συνεργάτιδα του, η διευθύντρια της ΠΕΔ Στερεάς, χαίρει του σεβασμού τόσο του ιδίου όσο και όλων εκείνων που τη γνωρίζουν και συνεργάζονται μαζί της.

Αυστηρή ως προς τη διεκπεραίωση των υποχρεώσεων αλλά συνάμα γλυκύτατη συνεργάτης, που καταφέρνει να κερδίζει καθημερινά τόσο στις καρδιές των συνεργατών στο γραφείο, με τους οποίους συναντιέται καθημερινά, όσο και με τον Πρόεδρο και το Δ.Σ αλλά και τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΔ.

Το μυστικό της επιτυχίας αποκάλυψε η ίδια αναφερόμενη στη συμμετοχή με περίπτερο της ΠΕΔ στη Λαμία, στη συνεδρίαση στους Δελφούς, αναφέροντας ότι κάθε συνεδρίαση της ΠΕΔ είναι μία γιορτή. Αφού οι αποφάσεις είναι ομόφωνες και υπάρχει διάχυτη η περιφερειακή συνείδηση των συμμετεχόντων σε αυτή.

Συγκίνησαν τα λόγια των δημοτικών συμβούλων στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Ερέτριας που συνεδρίασε στην έδρα του, το βράδυ της Τετάρτης, για το θεάρεστο έργο που προσφέρει πάνω από μια δεκαετία ο Αρχιμανδρίτης π. Θεαγενης Κολλιας, εφημεριος της Παναγιας Ελεουσης Μαλακωντα. Ένας ιερέας που υπηρετεί με σεβασμό και αγάπη το ποίμνιο του όλα αυτά τα χρονια, κερδιζοντας το μεγαλύτερο στοίχημα των ημερων που δεν είναι άλλο απο το να κρατήσει τη νεολαία διπλα στην εκκλησία μεσα απο μια σειρά πολιτιστικών δράσεων και προσφεροντας αφιλοκερδώς στήριξη σε όσα παιδιά διψουσαν για μάθηση και δεν είχαν τη δυνατότητα να κάνουν φροντιστήρια.

Ενώ παράλληλα, μετέτρεψε μαζί με τους γονείς, τους διευθυντές των σχολείων και τους Συλλόγους σε "πνευματικά κέντρα" τα σχολεία του Μαλακωντα, φιλοξενώντας εκεί όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις της Παναγιας, αποφεύγοντας με αυτό τον τρόπο την διοργάνωση αυτών των εκδηλώσεων, στην Ερέτρια. Και όλα αυτά, γιατί δεν υπάρχει πνευματικό κέντρο στην ενορία. Η ενορία έχει μεγαλώσει και είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη ανέγερσης ενός μεγαλύτερου Ναού και ενός Πνευματικού Κέντρου που θα βρίσκεται στο ισόγειο του Ναού, για να καλύπτει τις πολιτιστικές εκδηλώσεις της Ενορίας και τις δράσεις που γίνονται για τους κατοίκους της περιοχής, από την Ενορία.

Η ανέγερση του Ιερου Ναού, ειναι προ των πυλων, με το κόστος να εκτιμειται περίπου σε 280.000 ευρω και 170.000 ευρω περίπου χρειάζονται για την κατασκευή του Πνευματικού Κέντρου, στον ισόγειο χώρο, καθώς μένει μονο η εξεύρευση χρηματοδότησης του έργου. Το θέμα έφεραν στο δημοτικό συμβούλιο, ζητώντας τη στήριξη του δήμου, οι κάτοικοι της περιοχής, με πρωτοβουλία της δημοτικής συμβούλου, Βούλας Αμερικάνου. Και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο, ζήτησε απο το δήμαρχο να δει τον τρόπο που θα μπορέσει να ανταποκριθεί ο δήμος στο αίτημα της Ενορίας και των δημοτών της Ερέτριας, που τον πλαισιώνουν.

 

 

 

Ο παλιός είναι αλλιώς, αλλα κι ο νέος είναι ωραίος όταν προσπαθεί να γίνεται καλύτερος και μαθαινει απο τους πιο εμπειρους για να προσφέρει στο δήμο του, όσα περισσότερα. Ο λόγος για τον Αντιδήμαρχο Ερέτριας Ευάγγελο Τσωκο που το περασμένο Σάββατο, γνωρίζοντας ότι στην ΠΕΔ που συνεδριαζε στους Δελφούς, θα συζητηθεί το φλέγον θέμα της διαχειρησης των απορριμμάτων που έχει προκύψει εντονότερα μετά το κλείσιμο του ΧΥΤΑ της Χαλκίδας, αλλα θα γίνει και ενημέρωση από τον πρόεδρο κ. Σουλιώτη για θέματα που απασχολούν τους δήμους αλλα και όλες τις εξελίξεις μέχρι τώρα. Να σημειωθεί ότι στους Δελφούς πήγε με το δημαρχο της Ερέτριας Ιωάννη Δημητρόπουλο.

Και όπως όλα έδειξαν στην αποψινή συνεδριαση του δημοτικού συμβουλίου στην Ερέτρια, η πληροφόρηση προς το Σώμα από τον Αντιδήμαρχο ανακουφισε εν μέρη τους συναδέλφους του, που ανησυχούν για τον χειμώνα που είναι προ των πυλών, με τα οποια λειτουργικα προβληματα θα δημιουργήσει η ενεργειακή κρίση. Ο κ. τσωκος μετέφερε τα λεγόμενα του Προέδρου της ΠΕΔ Νικου Σουλιωτη, ο οποιος επεσημανε επισης οτι στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης φέτος, δεσμεύτηκαν οι υπουργοί για εξτρα επιχορηγηση των δήμων με μια επιπλεον ΣΑΤΑ. Μαλιστα, η μισή ΣΑΤΑ θα δοθεί το Σεπτέμβρη και η υπόλοιπη τον Οκτώβρη.

Ο κ. Τσωκος έκανε μια πολύ σημαντική ενημερωση αποψε και απέδειξε ότι η παρουσία του είναι χρήσιμη σε όλα τα όργανα της αυτοδιοικησης.

 

 

Αν και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Υπουργική απόφαση του κ. Σκρεκα, με ισχύ μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2023, σύμφωνα με την οποια, οι δήμοι Ερέτριας, Κυμης-Αλιβεριου και Καρύστου θα πηγαίνουν τα σκουπίδια στον χώρο υγειονομικής ταφής (ΧΥΤ) Θήβας, του Δήμου Θηβαίων, στη Βοιωτία, σύμφωνα, με αποκλειστικες πληροφορίες του eviakosmos.gr, για τις επόμενες μέρες, η αποφαση δε θα εφαρμοστεί.

Ο λόγος; Οι τρεις δημαρχοι Θηβαιων Γιωργος Αναστασίου, Ιστιαίας- Αιδηψού Ιωαννης Κοντζιας και Λαμιεων Θύμιος Καραΐσκος, αναμένεται να συναντηθούν τις επόμενες μέρες, προκειμένου  να βρεθεί μια άλλη λύση, για να μην επιβαρυνθεί με όλο αυτό, μόνο ο δήμος Θηβαίων που επίσης αντιμετωπίζει θέματα με το ΧΥΤ Θήβας.Να σημειωθεί ότι ήδη ο δήμαρχος Λαμιεων "εβαλε" πλάτη και από τη Δευτέρα οι προαναφερομενοι τρεις δήμοι, πάνε τα απορρίμματα τους "σιωπηλά" όπως πρώτο το eviakosmkos.gr δημοσίευσε, στο ΧΥΤ Λαμιας.Όπως έγινε μέχρι και σήμερα Τετάρτη 28 Σεπτεμβριου.

Ωστοσο, λαμβάνοντας οι τρεις δήμοι της Εύβοιας τη δημοσίευση του ΦΕΚ, από αύριο ετοιμαζονταν για το ΧΥΤ της Θήβας. Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Θηβαίων έχει ξεκαθαρίσει ότι ο ΧΥΤ Θηβας δεν μπορεί να πάρει τα απορρίμματα και των τριών δήμων διότι σε λίγο χρονικό διάστημα θα έχει πρόβλημα λειτουργίας. Και γι'αυτό, ο ΦΟΣΔΑ, στο Δ.Σ του οποίου συμμετέχουν οι δήμαρχοι Θηβαίων, Λαμιεων και Ιστιαιας-Αιδηψού, πήρε άλλη αποφαση. Η οποια να σημειωθει οτι εχει προηγηθει της Υπουργικης αποφασης. Συμφωνα με την οποια, οι τρεις δήμοι της Ευβοιας θα πήγαιναν τα μισά απορρίμματα στην Ιστιαία και τα αλλα μισά στην Άμφισσα. Με το δήμους Χαλκιδέων και Διρφυων -Μεσσαπιων να τα πηγαίνουν στα Τρίκαλα, εφαρμοζοντας την ιδια αποφαση του ΦΟΣΔΑ.(θα γίνουν νεες δημοσιευσεις με τις συνεντεύξεις των δημάρχων Γ.Αναστασιου και Ι.Κοντζια.

Σύμφωνα με αποκλειστικες πληροφορίες του eviakosmos.gr, η αποφαση του Υπουργου δε θα εφαρμοστεί αν βρεθεί μια λύση σε εκ νέου συζήτηση με τους δημάρχους Θηβαιων-  Λαμιεων και Ιστιαίας που διαθέτουν ΧΥΤ. Κάτι που συμφωνήθηκε σήμερα, και δείχνει οτι οι τρεις δημαρχοι εχουν Περιφερειακη συνειδηση, καθώς σύμφωνα με αποκλειστικες πληροφορίες, θα συναντηθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο, για να αποφασίσουν εκ νέου πως θα στηρίξουν τους τρεις δήμους της Ευβοιας που με βάση την Υπουργική Απόφαση θα πρέπει να πηγαινουν στη Θήβα. Και για να μην οξυνθουν και τα πνεύματα αύριο,έξω από το ΧΥΤ της Θήβας, θα συνεχίσει επίσης "σιωπηλά" να δέχεται για τις επόμενες μέρες τα απορρίμματα στη Λαμία, ο δήμος, οπως έγινε αυτή την εβδομαδα, εκτος απροόπτου!

 

 

Στους Δελφούς συνεδρίασε, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022, το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, με διευρυμένη σύνθεση, καθώς κλήθηκαν και συμμετείχαν Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι από όλη τη Στερεά Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχος Καρπενησίου, κ. Νίκος Σουλιώτης, αρχικά καλωσόρισε τους παριστάμενους και ευχαρίστησε για τη θερμή φιλοξενία τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Δελφών και Μέλος του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ., κ. Ταγκαλής αναφέρθηκε αναλυτικά στις μοναδικές ομορφιές όλων των Δημοτικών Ενοτήτων, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην πρόσφατη πυρκαγιά του Ελαιώνα, τα προβλήματα που δημιούργησε, και τις ενέργειες για ολιστική διαχείριση μέσω ενός πιλοτικού προγράμματος, που εκπονεί η κυβέρνηση, στον σχεδιασμό του οποίου συμμετέχει ο Δήμος.

Στη συνέχεια συζητήθηκε το θέμα του αυξημένου ενεργειακού κόστους. Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ., κ. Σουλιώτης ενημέρωσε το Σώμα για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Κ.Ε.Δ.Ε., ενώ στάθηκε στο γεγονός ότι πρέπει άμεσα να ληφθεί μέριμνα για την αύξηση της χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών, ούτως ώστε να διασφαλιστεί η θέρμανση των μαθητών. Συζητήθηκε επίσης, η ανάγκη χρηματοδοτικής ενίσχυσης των Δ.Ε.Υ.Α. και των Δήμων, καθώς οι αυξήσεις στο ρεύμα αυξάνουν το κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών, και δεδομένων των συνθηκών, πρέπει απαραιτήτως να αποφευχθεί η μετακύληση του κόστους αυτού στα ήδη επιβεβαρυμένα νοικοκυριά. Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στη συνέχεια στο γεγονός ότι πρέπει να προωθηθεί ο θεσμός των ενεργειακών κοινοτήτων καθώς η δημιουργία τους μειώνει το ενεργειακό κόστος των Δήμων, ενώ παράλληλα μπορεί να συμβάλει στη μείωση των τιμολογίων στα ευάλωτα νοικοκυριά. Το Σώμα αποφάσισε την ανάληψη νέων πρωτοβουλιών εκ μέρους της Π.Ε.Δ. επί των θεμάτων αυτών και την ανάδειξή τους στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Ε.

Ακολούθως, συζητήθηκε το θέμα της προώθησης της κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Ο Πρόεδρος της Θεματικής Επιτροπής «Απασχόλησης και Κοινωνικής Οικονομίας» της Π.Ε.Δ., κ. Χαλβατζής, Δημοτικός Σύμβουλος Θηβαίων, τόνισε πως με τα σημερινά δεδομένα, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί μετά την πανδημία του COVID19 αλλά και την ενεργειακή κρίση, είναι επιτακτική η ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών στήριξης και ενημέρωσης των πολιτών για ζητήματα, που αφορούν την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα. Το Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. αποφάσισε ομόφωνα τη διοργάνωση θεματικών ημερίδων σε όλη τη Στερεά Ελλάδα, αρχής γενομένης από τους πληγέντες Δήμους της Βόρειας Εύβοιας. Κεντρικό θέμα των ημερίδων θα αποτελέσει η προώθηση της Κοινωνικής Οικονομίας, η οποία μπορεί να δώσει λύσεις και να συμβάλλει στην αύξηση της απασχόλησης, στην ανάπτυξη κουλτούρας συνεργασίας, στην ενεργοποίηση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και εν γένει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, που έχουν οξυνθεί και από τις φυσικές καταστροφές.

Ο Προέδρος της Π.Ε.Δ., κ. Σουλιώτης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη διαδικασία που έχει ξεκινήσει ο ΕΟΠΥΥ για την κατάργηση τμημάτων των ΠΕ.ΔΙ. – μεταξύ αυτών και των τμημάτων Φαρμακευτικής - και τη μετατροπή τους σε αυτοτελή τμήματα. Ο κ. Σουλιώτης ανέφερε: «Η συρρίκνωση των ΠΕ.ΔΙ. μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει. Η στόχευση του Υπουργείου Υγείας και του Οργανισμού θα πρέπει να είναι η ενδυνάμωση των ΠΕ.ΔΙ. καθώς επίσης και η δημιουργία νέων φαρμακείων, πολύ δε περισσότερο αν αναλογιστούμε ότι οι βασικοί δέκτες των παρεχόμενων υπηρεσιών είναι ηλικιωμένοι ή άρρωστοι συνάνθρωποί μας. Από πολύ νωρίς -τον Μάρτιο του 2022- η Π.Ε.Δ. επεσήμανε στον Υπουργό Υγείας τα προβλήματα που θα προκύψουν για τις τοπικές κοινωνίες. Θα συνεχίσουμε να ζητούμε το αυτονόητο: Ο ΕΟΠΥΥ να βρίσκεται κοντά στους πολίτες και να τους διευκολύνει και όχι το αντίθετο».

Τέλος, ενόψει του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε., αποφασίστηκε η διοργάνωση του Συνεδρίου της Π.Ε.Δ. για τη διαμόρφωση των θέσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης της Στερεάς Ελλάδας και τη συζήτηση των θεμάτων που θα αναδειχθούν σε εθνικό επίπεδο. Πριν το Συνέδριο, αποφασίστηκε η ενεργοποίηση των 16 Θεματικών Επιτροπών της Π.Ε.Δ., στις οποίες συμμετέχουν 130 αιρετοί από όλη τη Στερεά Ελλάδα.

Με πρωτοβουλία του φιλοξενούντος Δήμου, τα Μέλη του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Σικελιανού, παρακολούθησαν στις επετειακές μας εκδηλώσεις της Ναυμαχίας της Αγκάλης και επισκέφθηκαν το Ναυτικό Μουσείο Γαλαξιδίου, ολοκληρώνοντας την επίσκεψη στον Δήμο Δελφών με τις καλύτερες εντυπώσεις.

3 6

1 9

Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κωνσταντίνου, παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις σε ότι αφορά την επιχειρηματικότητα, και μάλιστα τις περισσότερες, δια ζώσης.

Έτσι και φέτος, όπως κάθε χρόνο, επισκέφθηκε τη ΔΕΘ. Και εκεί όπως όλα έδειξαν τον περίμενε μία ευχάριστη έκπληξη. Στο περίπτερο του Αραβικού Επιμελητηρίου, να σημειωθεί εδώ ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ήταν η τιμώμενη Χώρα φέτος, ο Δημήτρης Κωνσταντίνου άδραξε την ευκαιρία να επικοινωνήσει με τους Άραβες και πιο συγκεκριμένα με το Σουλτάνο Abdalla Alali, και τους συνεργάτες του, παρουσιάζοντας ακόμα μία φορά για τις ομορφιές της Εύβοιας αλλά και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που προσφέρει, ο Νομός που λατρεύει, ζει και δραστηριοποιείται όλα τα χρόνια, επιχειρηματικά.

Από την συζήτηση δε θα μπορούσε να λείπει μία σύντομη παρουσίαση του project που ο ίδιος έχει εκπονήσει για την Εύβοια. Για το οποίο σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, οι Άραβες εκδήλωσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον!

Η δυνατή παρουσία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στη ΔΕΘ, σήμανε και το ενδιαφέρον τους να κάνουν business με την Ελλάδα, στη χώρα μας ή και να επιτύχουν συνέργειες ευρύτερες.

Η εκπροσώπηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην 86η ΔΕΘ, έγινε σε υψηλότατο επίπεδο. Πρόκειται για επιχειρήσεις, που καλύπτουν όλους πρακτικά τους κλάδους της οικονομίας των ΗΑΕ, όπως: Τρόφιμα και ποτά, παραγωγή δομικών υλικών, τουρισμό, ναυτιλία και logistics, τεχνολογία και υπηρεσίες, αμυντική βιομηχανία, real estate.

Μαζί με τον Δημήτρη Κωνσταντίνου και η δημοσιογράφος, μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, Λένα Κυρόπουλος, η οποία ενθουσιάστηκε επίσης από το project του επιχειρηματία Δημήτρη Κωνσταντίνου για την Εύβοια. Σύμφωνα με πληροφορίες, σύντομα θα επισκεφθεί αντιπροσωπεία από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα την Εύβοια… Με το Δημήτρη Κωνσταντίνου να αποτελεί για ακόμα μία φορά «πρεσβευτή» του Νομού!

Σελίδα 1 από 844

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr