100 Χρονια από την Ελευση του Οσιου Ιωαννη του Ρωσσου στην Ευβοια

Τελευταία Νέα

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας (ΣΒΣΕ), στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικής προσφοράς που αναλαμβάνει, προχώρησε την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2026 στην παράδοση τεχνολογικού εξοπλισμού στο νεοσύστατο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.) Βοιωτίας, στην Πέτρα Αλιάρτου, ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα της σχολικής μονάδας.

Το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Βοιωτίας ξεκίνησε φέτος τη λειτουργία του και αποτελεί σχολείο ειδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης, το οποίο υποδέχεται μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης, ο ΣΒΣΕ παρέδωσε στη σχολική μονάδα επτά ηλεκτρονικούς υπολογιστές, δύο έγχρωμους εκτυπωτές, έναν βιντεοπροβολέα και ένα φωτοτυπικό μηχάνημα. Ο εξοπλισμός θα αξιοποιηθεί για την υποστήριξη της διδασκαλίας των μαθημάτων και των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Στην παράδοση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων, κ. Γεώργιος Αραπίτσας, ο Αντιδήμαρχος, κ. Αλέξανδρος Καρανάσος, εκπρόσωποι της σχολικής κοινότητας και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας.

Ο κ. Αραπίτσας, με την ιδιότητά του τόσο ως Δημάρχου όσο και ως εκπαιδευτικού, αναφέρθηκε στην αξία της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, επισημαίνοντας ότι η προσφορά του τεχνολογικού εξοπλισμού αποτελεί ουσιαστική συμβολή στην εύρυθμη λειτουργία του νεοσύστατου σχολείου και στο έργο που επιτελεί. Παράλληλα, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον ΣΒΣΕ για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα της σχολικής μονάδας.

Από την πλευρά του ΣΒΣΕ, ο Γενικός Διευθυντής, κ. Νίκος Καμπόλης, αναφέρθηκε στη σημασία της έμπρακτης στήριξης πρωτοβουλιών που ανταποκρίνονται σε πραγματικές ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η δράση αυτή αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα συνεργασίας μεταξύ επιχειρηματικής κοινότητας, τοπικής αυτοδιοίκησης και εκπαιδευτικών φορέων για την κάλυψη πραγματικών αναγκών. Ο ΣΒΣΕ, με σταθερή προσήλωση στις αρχές της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, συνεχίζει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με ουσιαστικό αποτύπωμα για την εκπαίδευση και τις τοπικές κοινωνίες της Στερεάς Ελλάδας.

Το θέατρο του παραλόγου έζησαν χτες βράδυ οι κάτοικοι του Μίστρου που εγκλωβίστηκαν και δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν τα σπίτια τους γιατί αφενός δεν έχει αποκατασταθεί ακόμα η Γέφυρα Μίστρος-Μαυρόπουλο, αφετέρου η πρόχειρη πρόσβαση με σωληνωτά που περνάει μέσα από το ποτάμι και τους καλοκαιρινούς μήνες εξυπηρετούσε τον κόσμο από και προς τη Χαλκίδα, μπούκωσε το Σάββατο το βράδυ με φερτά υλικά που κατέβασε η βροχή και άφησε «ομήρους» τους κατοίκους του Μίστρου που προσπάθησαν να επιστρέψουν από τη Χαλκίδα στο χωριό, «εγκλωβίζοντας» παράλληλα και εκείνους που ήθελαν να μεταβούν για δουλειά από το Μίστρο, στη Χαλκίδα, γιατί κάποιοι δεν μερίμνησαν για έξοδο διαφυγής, στο δρόμο Μίστρος –Θεολόγος!

Μιλώντας πριν από λίγο στο eviakosmos.gr, ο Πρόεδρος του χωριού, Ηρακλής Τσώκος, που ήταν και εκείνος που έφτασε πρώτος στο σημείο το βράδυ και ενημέρωσε σχετικά με τη δυσμενή κατάσταση του δρόμου Περιφέρεια και Δήμο Μεσσαπίων-Διρφύων, επεσήμανε ότι εδώ και ένα χρόνο του έχουν υποσχεθεί ότι θα στείλει μηχανήματα η Περιφέρεια προκειμένου να στρώσει 2χ.λ.μ. χωμάτινου δρόμου που οδηγεί από το Μίστρο στο Θεολόγο.

Αυτός ο δρόμος αποτελεί την μόνη εναλλακτική λύση, έξοδο διαφυγής, για να μην αποκοπεί ο Μίστρος, δεδομένου ότι η πρόχειρη λύση που δόθηκε μετα την καταστροφή της Γέφυρας του Μίστρου, δίπλα ακριβώς από αυτή, με την πρόχειρη πρόσβαση-διάβαση με σωληνωτά μέσα στο Λήλαντα ποταμό, που έφτιαξε η Περιφέρεια, με τις βροχοπτώσεις δε θα ήταν προσβάσιμη, και το ήξεραν όλοι!

«Στο τελευταίο συντονιστικό που έγινε πριν από λίγες μέρες στα Ψαχνά επεσήμανα ότι αν βρέξει και ο Λήλας κατεβάσει μεγάλο όγκο νερού, δε θα υπάρχει πρόσβαση από και προς το Μίστρο. Και δεν πήρα καμία απολύτως απάντηση» δήλωσε στο eviakosmos.gr ο Πρόεδρος του Μίστρου, Ηρακλής Τσώκος και συνέχισε:

«Η ενναλακτική λύση, ήταν ο δρόμος Μιστρος –Θεολόγος, ως έξοδος διαφυγής. Εκεί, είναι περίπου 6χ.λ.μ. άσφαλτος και υπολείπονται 2χ.λ.μ χωμάτινος δρόμος που για να τον περάσει Ι.Χ θέλει στρώσιμο. Εδώ και ένα χρόνο μου υποσχέθηκαν από την Περιφέρεια ότι θα στείλουν μηχάνημα να τον στρώσουν.

Αδιαφόρησαν! Με αποτέλεσμα με την πρώτη βροχόπτωση να αποκοπεί το χωριό. Και ευτυχώς που δεν έτυχε κάτι έκτακτο, να χρειαστεί κάποιος γιατρό η νοσοκομείο γιατί αντιλαμβάνεστε τι θα γινόταν. Με τον κόσμο να περιμένει να αποκατασταθεί η κυκλοφορία σήμερα το πρωί και να διαμαρτύρεται εντόνως για την όλη κατάσταση.

Κόσμος που σήμερα ήθελε να πάει στη δουλειά του και δεν τα κατάφερε ή σε άλλες υποχρεώσεις καθώς τα συνεργεία της εταιρίας για να καθαρίσουν τα φερτά υλικά μέσα στο ποτάμι, για να δώσουν και πάλι στην κυκλοφορία την πρόχειρη λύση, έπιασαν δουλειά στις 6 το πρωί. Αυτός ο δρόμος δεν θα είναι προσβάσιμος μέσα στο χειμώνα. Είναι επιτακτική ανάγκη η Περιφέρεια να στείλει μηχάνημα και να στρώσει τα 2χμ στο δρόμο Μίστρος –Θεολόγος. Μέχρι να γίνει και πάλι η Γέφυρα.»

Για την ιστορία να αναφέρουμε εδώ ότι η Γέφυρα που οδηγούσε σε Μιστρο –Μαυρόπουλο, υπέστη σοβαρότατες ζημιές με την πλημμύρα του 2020 στην κακοκαιρία «Θάλεια», και κρίθηκε ακατάλληλη. Σιωπηρά και μέχρι να γίνει η διάβαση-πρόχειρη οδός, μέσα στο ποτάμι, περνούσαν από τη γέφυρα με τις ευλογίες της Περιφέρειας! Φέτος το Μάιο –Ιούνιο την έριξαν. Και αναμένουμε την τη νέα γέφυρα, στη θέση αυτής που καταστράφηκε, το συντομότερο δυνατό!

Έχουν περάσει ήδη 6 χρόνια και ακόμα η νέα Γέφυρα! Τι έγινε δεν έχει πάρει χρήματα η Περιφέρεια από το Κράτος για την αποκατάσταση των ζημιών του 2020; Έχει πάρει και μάλιστα το ποσό αγγίζει τα 3.000.000€ από το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Ανάπτυξής για την άμεση αποκατάσταση του οδικού δικτύου και των υποδομών!

Γιατί δεν έχει προχωρήσει στην αποκαταστασγ αυτών των ζημιών μέχρι και σήμερα; Γιατί δεν έχει ολοκληρώσει τα έργα υποδομών; Και αφού αδυνατεί να ολοκληρώσει, γιατί δε στέλνει μηχάνημα η Περιφέρεια όπως υποσχέθηκε από πέρσι στον Πρόεδρο, να στρώσει αυτά τα 2χλμ χωμάτινου δρόμου στην οδό Μίστρος –Θεολόγος; Γιατί ταλαιπωρεί τον κόσμο και ακόμα περισσότερο γιατί θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές;

Μην ξεχνάτε κ. Περιφερειάρχη, κ. Φάνη Σπανέ, ότι ο Μίστρος θρηνεί ακόμα τους 5 νεκρούς από τη φονική πυρκαγιά του 2007. Νέοι άνθρωποι, εθελοντές, που ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες για να σώσουν το χωριό τους. Και εσείς αδυνατείτε να αποκαταστήσετε άμεσα τα αυτονόητα!

Αιδώς Αργείοι!

 

MISTROS2

 

MISTROS3

MISTROS4

 

 

Με αφορμή την έκτη κατολίσθηση από το 2019 στο Δερβένι, κάνοντας μία ιστορική αναδρομή στα αρχεία του eviakosmos.gr, σας παραθέτουμε μία σειρά από γεγονότα που έλαβαν χώρα τα τελευταία χρόνια και σχετίζονται με τη θωράκιση του συγκεκριμένου σημείου, στο οποίο από θαύμα δεν έχουμε θρηνήσει θύματα μέχρι σήμερα. Θα παρέμβει τελικά κάποιος Εισαγγελέας να ερευνήσει το θέμα; Πριν είναι αργά; Διότι έχουν δαπανηθεί από την Περιφέρεια περίπου 50εκ.ευρώ μέχρι και σήμερα για τη θωράκιση του, με αποτέλεσμα όμως να είμαστε στο ίδιο έργο θεατές και να περνάμε το συγκεκριμένο δρόμο με κίνδυνο της ζωής μας!

Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Στερεά Περιφέρεια» Κώστα Μαρκόπουλου, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Στερεάς Ελλάδας στη Χαλκίδα το Μάιο του 2025:

282124179 5462778087086198 2503322549149668258 n

Δερβένι: Ξέρετε πότε ξεκίνησε το Δερβένι, να πέφτει να τραυματίζει και να απειλεί; Το 2013! Ξεκινήσατε το 2014 να κάνετε τα πρώτα έργα. Στην αρχή βάλατε σκληρό κοτετσόσυρμα, έπεσε. Μετά φτιάξατε ένα τοιχίο που αντέχει στα 2000 τζάουλ, έπεσε.

Μετα φτιάξατε ένα άλλο τοιχίο που αντέχει στα 5000 τζάουλ, έπεσε. Μετά φτιάξατε ένα τοιχίο το οποίο αντέχει πάρα πάνω, αλλά δεν το κάνατε ολοκληρωμένο, ήσασταν άτυχοι. Τελευταία κοτρόνα –βράχος, έπεσε δίπλα, εκεί που ήταν το ελαφρύ τοιχίο. Έχετε ξοδέψει μέχρι στιγμής πάνω από 20εκ ευρώ.

Το έργο είναι ημιτελές. Είναι επικίνδυνο. Απειλεί ανθρώπους, τα είπαν και οι συνάδελφοι που περνούν από εκεί. Εύχομαι να μην έχουμε κάτι σοβαρό. Και βέβαια απειλεί σε μία κακοκαιρία να κόψει την Εύβοια στη μέση, εκ νέου. Αποτύχατε! Και μάλιστα αποτύχατε σπάταλα! Διότι το να αποτύχετε σε κάτι διότι δεν έχετε χρήματα μπορώ να το δεχτώ. Το να ξοδεύετε χρήματα, να δηλώνετε απορροφητικότητα. Να είστε υπερήφανοι. Εδώ να δείτε δηλώσεις που έχετε κάνει όλοι σας. Και το έργο να είναι ημιτελές και πληρωμένο. Αυτό είναι η επιτομή της αποτυχίας.»

Από το 2019 έως το 2026 έχουν σημειωθεί 6 φορές κατολισθήσεις στο Δερβένι (Δημοσιεύματα αρχείου eviakosmos.gr)

28 Μαρτίου 2025

Εκτεθειμένος ο Σπανός για όσα δήλωνε στο Κογκρέσο Τ.Π.Α για τα έργα- Κατέρρευσε σα χάρτινος πύργος μέρος τοιχίου στο Δερβένι!

DERVENI 2025

Μία φωτογραφία ισούται με χίλιες λέξεις. Και η φωτογραφία που είναι τραβηγμένη από Ευβοιώτη στο Δερβένι, την ημέρα που ο κ. Σπανός έκανε βαρύγδουπες δηλώσεις στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη σωστή κατασκευή έργων, ένα κομμάτι προστατευτικού τοιχίου κατέρρεε στο Δερβένι, αφήνοντας τον ίδιο εκτεθειμένο για ένα έργο που έρχεται από την αρχή της θητείας του και πιο πίσω όντας ο ίδιος αντιπεριφερειαρχης Εύβοιας. Και η κατασκευή του τοιχίου ήταν ανάλογη των προδιαγραφών που ωραία περιέγραφε ο Περιφερειάρχης μόνο που κατέρρευσε σαν πύργος και μάλιστα όχι εν όψη κακοκαιρίας, αλλά με καλό καιρό!

27 Δεκεμβρίου 2024

Ανακοίνωση με καθυστέρηση...από την Περιφέρεια για το Δερβένι: Εκ περιτροπής η κυκλοφορία με την αστυνομία επι ποδός- Αν κριθεί αναγκαίο θα απαγορευθεί η κυκλοφορία των οχημάτων!

DERBENI 2024 3

Στον ύπνο όπως δείχνουν τα πράγματα, έπιασε η κακοκαιρία την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας η συνεχής 48ωρη βροχόπτωση έφερε στην επιφάνεια ακομα μία φορά ένα πρόβλημα που διαιωνίζεται εδώ και χρόνια και που η Περιφέρεια θα έπρεπε την τελευταία 10ετία να έχει ρίξει όλο το βάρος για να θωρακίσει την περιοχή. Ο λόγος για το Δερβένι και το κατολισθιτικό φαινόμενο που για ακόμα μία φορά έκοψε την Εύβοια στα δύο, με 2 μέρες βροχής! Και ευτυχώς δε θρηνήσαμε θύματα! Ευτυχώς την ώρα που γινόταν η κατολίσθηση δεν περνούσαν αυτοκίνητα από το σημείο. Εύβοια 2024!

27 Σεπτεμβρίου 2023 ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ «ΕΛΙΑ» κατολισθήσεις ΔΕΡΒΕΝΙ

Η κακοκαιρία «ΕΛΙΑ» χτύπησε ανελέητα την Εύβοια-Πλημμύρισαν σπίτια σε Ροβιές και Μετόχι- Κλειστός ο δρόμος Προκόπι-Ψαχνά

DERVENI 2023

Η κακοκαιρία «ΕΛΙΑ» πλήττει από τις βραδινές ώρες την Εύβοια. Συγκεκριμένα στο δήμο Μαντουδιου-Λίμνης –Αγίας Άννας σύμφωνα με όσα μας είπε πριν από λίγο ο δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης τόσο νερό δεν έπεσε ούτε στην κακοκαιρία DANIEL.

«Είναι πολλά τα προβλήματα. Μία λίμνη όλος ο δήμος. Σε Ροβιές και Μετόχι υπερχείλισαν τα ποτάμια και πλημμύρισαν σπίτια. Βρέχει καταρρακτωδώς. Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση» δήλωσε πριν από λίγο στο eviakosmos.gr ο δήμαρχος.

Στο μεταξύ σημειώθηκαν κατολισθήσεις στο Δερβένι με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος. Προληπτικά και επειδή φοβούνται για υπερχείλιση των ποταμών διεκόπη η κυκλοφορία από Ψαχνά προς Προκόπι. Την ίδια ώρα προβλήματα υπάρχουν και στη Χαλκίδα και την Ερέτρια με πλημμυρισμένους δρόμους.

8 Σεπτεμβρίου 2021 καταπτώσεις βράχων στο Δερβένι

Καταπτώσεις βράχων στο Δερβένι- Ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς που κινούνται από και προς τη Β. Εύβοια

derveni 2021

Η ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε την Κεντρική και Βόρεια Εύβοια σήμερα είχε ως αποτέλεσμα την αποκόλληση βράχων, το απόγευμα, στο Δερβένι. Δύο ογκόλιθοι κατέληξαν στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Μετά από παρέμβαση του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού σε συνεννόηση με το δήμαρχο Μαντουδίου- Λίμνης –Αγίας Άννας, Γιώργο Τσαπουρνιώτη απομακρύνθηκαν εγκαίρως με τα μηχανήματα του δήμου, χωρίς ευτυχώς να δημιουργηθούν προβλήματα με τους διερχόμενους οδηγούς.

26Φεβρουαρίου 2019

Κατολίσθηση στο Δερβένι- Αποκολλήθηκε μεγάλο κομμάτι βράχου και κατέληξε στο δρόμο παρασύροντας τα προστατευτικά σύρματα (φωτο)

Από θαύμα δε θρηνήσαμε θύματα πριν από λίγη, όταν ένα κομμάτι βράχου αποκολλήθηκε καταλήγοντας στο οδόστρωμα, στο ρεύμα προς Χαλκίδα. Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από μία ώρα περίπου. Ευτυχώς που δεν περνούσε αυτοκίνητο από το σημείο εκείνη την ώρα. Ενώ οι οδηγοί διερχόμενων οχημάτων δεν πίστευαν στα μάτια τους.

Η κίνηση των οχημάτων στο σημείο γίνεται από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας και περιμένουν γερανό για να απομακρύνει τις πέτρες από το δρόμο.

Είχε γίνει αντικατάσταση του πλέγματος από την Περιφέρεια. Ενώ τις επόμενες μέρες θα γίνει και η αποκατάσταση του.

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2026

Έπεσε βράχος στο Δερβένι – Κλειστός ο δρόμος και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας- Από θαύμα δε θρηνήσαμε θύματα! Επιχειρούν μηχανήματα…

derveni 2026

Ακόμα μία κατολίσθηση στο Δερβένι επιβεβαιώνει ότι οι παρεμβάσεις που έγιναν τα τελευταία 10 χρόνια από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας που στοίχισαν μερικά εκατομμύρια ευρώ, με το κοτετσόσυρμα, δεν έφεραν ουσιαστικά αποτελέσματα για την ασφάλεια των οδηγών.

Με τις πρώτες βροχές, το Σάββατο το βράδυ υποχώρησε βράχος ο οποίος έπεσε στο οδόστρωμα και έκλεισε και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας που οδηγούν από τη Χαλκίδα στο Προκόπι και τη Β. Εύβοια και αντίστροφα.

Στην αποκατάσταση του οδοστρώματος προχώρησε η Περιφέρεια, τα ξημερώματα στο Δερβένι. Νωρίτερα λάσπες, χώμα και πέτρες είχαν καταλήξει στο οδόστρωμα κλείνοντας το δρόμο. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Εθελοντισμού Κώστας Πνευματικός σε δήλωση του στο eviakosmos.gr ανέφερε: «Η αρχική πληροφορία που είχαμε ήταν για πτώση βράχου. Όμως πηγαίνοντας τα συνεργία στην περιοχή διαπίστωσαν ότι ήταν χώματα και πέτρες που κατέληξαν στο δρόμο όχι από ψηλά αλλά από πιο χαμηλά. Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα, λίγες ώρες αργότερα.»

Και αυτή τη φορά, μία φωτογραφία ισούται με χίλιες λέξεις για τον τρόπο που η Περιφέρεια αντιμετωπίζει «επιδερμικά» ένα τόσο σοβαρό θέμα. Στη φωτογραφία φαίνεται ξεκάθαρα ότι το «κοτετσόσυρμα» που πλήρωσαν μερικά εκατομμύρια οι Ευβοείς και τοποθέτησε ο εργολάβος με τις ευλογίες του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού, για να συγκρατεί τα χώματα και τις πέτρες που κατεβάζει το Δερβένι, έσπασε!

Και έτσι κατέληξαν στο οδόστρωμα. Ο κ. Σπανός είναι υπόλογος γι’ αυτό! Και να σκεφθεί κανείς ότι τα χώματα υποχώρησαν από πιο χαμηλά. Δεν υπήρξε μεγάλη κατολίσθηση από πιο ψηλά. Και δεν άντεξαν τα συγκεκριμένα σύρματα που τα έχουμε πληρώσει όλοι εμείς μερικά εκατομμύρια ευρώ! Και λίγο έλειψε να το πληρώσουμε και με τη ζωή μας, αν περνούσαμε εκείνη την ώρα από το σημείο!

Να παρέμβει άμεσα ο Εισαγγελέας και να διερευνήσει τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει μέχρι εδώ και το ρόλο της Περιφέρειας και του ίδιου του Περιφερειάρχη μέχρι σήμερα που δεν αντιλαμβάνεται τελικά τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Χτες και σήμερα, γιορτάζει το Προσκύνημα του Αγίου Ιωάννη Ρώσου. Πλήθος κόσμου πέρασε χτες από το σημείο. Κάποιοι δεν μπόρεσαν να περάσουν το βράδυ από την Βόρεια Εύβοια προς τη Χαλκίδα και κάποιοι άλλοι σταμάτησαν στα Ψαχνά, όπου η τροχαία τους ενημέρωνε ότι ο δρόμος έκλεισε από κατολίσθηση!

Ο μοναδικός δρόμος που οδηγεί στη Β. Εύβοια από τη Χαλκίδα περνάει από το Δερβένι! Και το πιο σημαντικό, κάποιοι την ώρα της κατολίσθησης με τη βοήθεια του Αγίου δεν περνούσαν από το σημείο, να θρηνήσουμε, θύματα. Ως πότε θα ζούμε αυτό τον εφιάλτη στο Δερβένι που σημειώνει στο ιστορικό του κατολισθήσεις από το 2013, με τις πρώτες παρεμβάσεις της Περιφέρειας να γίνονται το 2014;

 

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΚΑΤΑΠΤΩΣΕΙΣ ΒΡΑΧΩΝ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ ΤΟ 2024)

Ακόμα μία κατολίσθηση στο Δερβένι επιβεβαιώνει ότι οι παρεμβάσεις που έγιναν τα τελευταία 10 χρόνια από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας που στοίχισαν μερικά εκατομμύρια ευρώ, με το κοτετσόσυρμα, δεν έφεραν ουσιαστικά αποτελέσματα για την ασφάλεια των οδηγών.

Με τις πρώτες βροχές, το Σάββατο το βράδυ υποχώρησε βράχος ο οποίος έπεσε στο οδόστρωμα και έκλεισε και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας που οδηγούν από τη Χαλκίδα στο Προκόπι και τη Β. Εύβοια και αντίστροφα.

Και από θαύμα, για ακόμα μία φορά δε θρηνήσαμε θύματα! Καθώς εορτάζει Σάββατο και Κυριακή ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος, το προσκύνημα στο οποίο όπως σήμερα και αύριο θα επισκεφθεί πάρα πολύς κόσμος.

Καμία ουσιαστική μελέτη όπως όλα δείχνουν δεν έχει γίνει από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας που κατασπαταλά δημόσιο χρήμα όλα αυτά τα χρόνια για «μπαλώματα» που τις βαφτίζει παρεμβάσεις, χωρίς αποτέλεσμα! Αδιαφορώντας για τη ζωή των περαστικών αφού δεν έχει κάνει κάτι ουσιαστικό που να διασφαλίζει την ασφάλεια τους.

Ποιος ευθύνεται για τα τελευταία μέτρα προστασίας και τις παρεμβάσεις που έγιναν από την Περιφέρεια στο σημείο; Υπάρχει σχετική μελέτη για την θωράκιση στο Δερβένι; Ποιος ευθύνεται για την αναποτελεσματικότητα των έργων στο συγκεκριμένο σημείο, όλα αυτά τα χρόνια; Αν απόψε θρηνούσαμε θύματα στο Δερβένι τι θα δήλωνε ο κ. Σπανός που έχει καταντήσει επι θητείας του το Δερβένι, σαν το «Γιοφύρι της Άρτας»;

Αυτή την ώρα σύμφωνα με όσα δήλωσε πριν από λίγο στο eviakosmos.gr ο Δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης- Αγίας Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης, επιχειρούν μηχανήματα στην περιοχή προκειμένου να απομακρύνουν τα βράχια από το οδόστρωμα. Μία διαδικασία που θα διαρκέσει αρκετές ώρες. Μέχρι τότε ο δρόμος παραμένει κλειστός!

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Θέρμο η ημερίδα με θέμα «Δημογραφικό & Αναγέννηση της Ορεινής Υπαίθρου», αναδεικνύοντας με τον πιο ουσιαστικό τρόπο τις μεγάλες προκλήσεις αλλά και τις δυνατότητες που υπάρχουν για το μέλλον της ελληνικής περιφέρειας.

Η εκδήλωση, που φιλοξενήθηκε στην Αίθουσα του Δημαρχείου Θέρμου, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, φορέων, επιστημονικής κοινότητας και πολιτών, ανοίγοντας έναν γόνιμο διάλογο για το δημογραφικό, τη στήριξη των νέων και των οικογενειών και την ανάγκη δημιουργίας πραγματικών προϋποθέσεων ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να παραμένουν και να δημιουργούν στον τόπο τους.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η δημογραφική συρρίκνωση της υπαίθρου, οι περιφερειακές ανισότητες, η ανάγκη ενίσχυσης της οικογένειας και των νέων, αλλά και ο καθοριστικός ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η ορεινή Ελλάδα σε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο.

Ιδιαίτερη αξία είχε η παρουσία και η συμμετοχή ανθρώπων που γνωρίζουν από πρώτο χέρι την πραγματικότητα της υπαίθρου, αλλά και των εκπροσώπων της επιστημονικής κοινότητας, οι οποίοι παρουσίασαν δεδομένα, προτάσεις και ευρωπαϊκές πολιτικές για την αντιμετώπιση των δημογραφικών προκλήσεων και την αναζωογόνηση των ορεινών περιοχών.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας αναπτύχθηκαν οι θεματικές ενότητες «Το Δημογραφικό Τοπίο της Ελλάδας», «Η Ορεινή Ύπαιθρος ως Πυλώνας Ανάπτυξης», «Δημογραφική Πολιτική για την Αναγέννηση της Υπαίθρου» και «Η Νέα Γενιά στην Ελληνική Ύπαιθρο», ενώ η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με ανοιχτή συζήτηση και διάλογο με το κοινό.

Η ημερίδα ανέδειξε ότι το δημογραφικό δεν αποτελεί απλώς ένα ζήτημα αριθμών. Αφορά την ίδια τη βιωσιμότητα των τοπικών κοινωνιών, το μέλλον των χωριών και των ορεινών περιοχών, την εργασία, την οικογένεια, την παραγωγή και, τελικά, το δικαίωμα των νέων ανθρώπων να μπορούν να επιλέγουν να ζήσουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους.

«Από το Θέρμο στάλθηκε σήμερα ένα δυναμικό και αισιόδοξο μήνυμα: Η ορεινή Ελλάδα μπορεί και πρέπει να αποκτήσει ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο. Με σχέδιο, συνεργασία, στοχευμένες πολιτικές και ουσιαστική στήριξη των νέων και των οικογενειών, η ελληνική ύπαιθρος μπορεί να αναγεννηθεί και να αποτελέσει έναν ισχυρό πυλώνα ανάπτυξης για τη χώρα.

Η σημερινή εκδήλωση στο Θέρμο απέδειξε ότι υπάρχει διάθεση για διάλογο, συνεργασία και δράση. Το ζητούμενο πλέον είναι το μήνυμα αυτό να μετατραπεί σε συγκεκριμένες πολιτικές και πρωτοβουλίες, ώστε η ορεινή Ελλάδα να αποκτήσει ξανά ζωή, προοπτική και μέλλον» ανέφερε μεταξύ άλλων στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας.

thermo2

thermo1

Σήμερα γιορτάζουμε τα 47α γενέθλιά του, όλοι όσοι αναγνωρίζουμε το αναμφισβήτητο ταλέντο και τη σπουδαία προσφορά του στη Νέα Δημοκρατία, όλα αυτά τα χρόνια. Με ένα μυαλό που διαπρέπει σε στρατηγικές σκέψεις και καινοτόμες ιδέες, ο Γρηγόρης Δημητριάδης έχει γίνει πυλώνας στην πολιτική σκηνή της χώρας, οδηγώντας την παράταξη με όραμα και αποφασιστικότητα.

Αλλά πάνω από όλα, είναι άνθρωπος με καρδιά! Η έκπληξη που του ετοίμασε η οικογένειά του με την τούρτα γενεθλίων, αντανακλά στον ουσιαστικό ρόλο του σε αυτή και στην ισχυρή του προσωπικότητα, καθώς αποδεικνύει την αγάπη και την υποστήριξη που απολαμβάνει από τους δικούς του ανθρώπους.

Η ικανότητά του να συνδυάζει τη σκληρή δουλειά με τη ζεστασιά της οικογένειας είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη. Ευχόμαστε στο Γρηγόρη υγεία, ευτυχία και πολλές ακόμα επιτυχίες!

Ας συνεχίσει να εμπνέει όλους μας με το πνεύμα του και την αφοσίωσή του!

Σημαντικά έργα υποδομής για το μέλλον του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου δρομολογήθηκαν κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚΑ, την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2026, στο Αλιβέρι. Μια συνεδρίαση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί όπως επισημαίνουν από το Δήμο, ιστορική λόγω της σπουδαιότητας των θεμάτων που εγκρίθηκαν ομόφωνα και που δίνουν λύσεις σε χρόνια προβλήματα ύδρευσης και αποχέτευσης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε κρίσιμες μελέτες, τεύχη δημοπράτησης και προγραμματικές συμβάσεις, ανοίγοντας τον δρόμο για τη χρηματοδότηση και υλοποίηση μεγάλων έργων ύδρευσης, αποχέτευσης και αφαλάτωσης που αναμένεται να αναβαθμίσουν ριζικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Οι αποφάσεις που πάρθηκαν ανά έργο και ενότητα:

Λύση στο πρόβλημα νερού του Νηρέα με μονάδες αφαλάτωσης

Το Διοικητικό Συμβούλιο προχώρησε στην έγκριση των τευχών δημοπράτησης για το έργο «Προμήθεια και εγκατάσταση μονάδων αφαλάτωσης τύπου αντίστροφης ώσμωσης οικισμού Νηρέα, Δ.Ε. Ταμυνέων». Η απόφαση αυτή αποτελεί καθοριστικό βήμα για την οριστική αντιμετώπιση των αναγκών υδροδότησης της περιοχής με σύγχρονες τεχνολογικές μεθόδους.

Θωράκιση της Κύμης με νέο αγωγό μεταφοράς λυμάτων

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκε η αποχέτευση της Κύμης. Το Δ.Σ. ενέκρινε τη μελέτη για τον «Αγωγό μεταφοράς λυμάτων προς την ΕΕΛ (Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων) Κύμης». Παράλληλα, εγκρίθηκε το σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης με τον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου και έγινε αποδοχή των όρων για την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα «ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ» (Πρόσκληση 83 - ΟΠΣ 22388), διεκδικώντας ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους για ένα ζωτικής σημασίας περιβαλλοντικό έργο.

‘Έγκριση μελέτης για το μεγάλο έργο ύδρευσης στη Δ.Ε. Ταμυνέων από την πηγή Θαρουνίων

Ένα από τα πιο φιλόδοξα έργα της ατζέντας, η «Ύδρευση Δ.Ε. Ταμυνέων από Πηγή Θαρουνίων», έλαβε το «πράσινο φως». Το συμβούλιο ενέκρινε τη σχετική μελέτη και το σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης με τον Δήμο. Στόχος είναι η άμεση υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα «ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ» υπό την πρόσκληση 84 (ΟΠΣ 22386), που αφορά την κατασκευή και αναβάθμιση υποδομών ύδρευσης.

Εκσυγχρονισμός των δικτύων ύδρευσης στο Αυλωνάρι μέσω LEADER

Σημαντικές παρεμβάσεις αποφασίστηκαν και για τη Δημοτική Ενότητα Αυλωναρίου. Εγκρίθηκε η μελέτη με τίτλο «Βελτίωση και Εκσυγχρονισμός Δικτύων Ύδρευσης Δημοτικής Ενότητας Αυλωναρίου». Για την υλοποίησή του, το Δ.Σ. ενέκρινε την προγραμματική σύμβαση και την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στην 1η Πρόσκληση για πράξεις δημόσιου χαρακτήρα του προγράμματος CLLD LEADER 2023–2027, μέσω της Κοινοπραξίας Νότιας Εύβοιας & Σκύρου.

Με τις αποφάσεις αυτές, συμφωνα με όσα αναφέρει η Δημοτική Αρχή, η ΔΕΥΑΚΑ θέτει σε πλήρη εξέλιξη έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο (Περιφερειακά Προγράμματα, LEADER), με σκοπό τον εκσυγχρονισμό των δικτύων και την εξασφάλιση επαρκούς και ποιοτικού νερού για όλους τους δημότες

d.sdeiaka

Ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος μεταξύ άλλων ξεχωρίζει για την αγάπη του προς τον αθλητισμό! Αφουγκράζεται τις ανάγκες των αθλητικών ομάδων και παρεμβαίνει την κατάλληλη ώρα. Η δέσμευσή του για τη στήριξη του αθλητισμού δεν περιορίζεται μόνο στις παρουσίες του στα γήπεδα της Εύβοιας, αλλά μεταφράζεται σε συγκεκριμένες δράσεις που έχουν θετικό αντίκτυπο στους αθλητές και τους φιλάθλους.

Μια από τις πιο πρόσφατες και αξιόλογες πρωτοβουλίες του κ. Διαμαντόπουλου ήταν η δωρεά απινιδωτή στην ομάδα των Ροβίων, «Α.Ο ΕΡΜΗΣ ΡΟΒΙΩΝ», μια κίνηση που προκάλεσε ιδιαίτερη ικανοποίηση και ευγνωμοσύνη. Ο απινιδωτής αποτελεί έναν σημαντικό εξοπλισμό για την ασφάλεια των αθλητών, καθώς σε περίπτωση ανάγκης μπορεί να σώσει ζωές. Η Διοίκηση της ομάδας , τον ευχαρίστησε δημόσια για την πολύτιμη αυτή χειρονομία, αναγνωρίζοντας τη σημασία της για την υγεία και την ευημερία των αθλητών τους.

Μέσω αυτής της δράσης, ο κ. Διαμαντόπουλος, δεν υποστηρίζει μόνο τον αθλητισμό, αλλά και την ανθρώπινη ζωή, ενισχύοντας τη γνώση περί πρώτων βοηθειών και την ασφάλεια στο γήπεδο. Πιστεύει, ότι ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να ενώνει τους ανθρώπους και να προάγει τις αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι», της συνεργασίας και του σεβασμού.

ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ «Α.Ο ΕΡΜΗΣ ΡΟΒΙΩΝ»

efxaristiriodiamad

 

 

Άγιο είχε ο 43χρονος οδηγός αγροτικού οχήματος, από το χωριό Αγδίνες του Δήμου Ιστιαίας –Αιδηψού, που από άγνωστη αιτία τα ξημερώματα, εξετράπη της πορείας του στο δρόμο Γεράκι-Αγδίνες και κατέληξε σε γκρεμό ύψους 20 μέτρων.

Άμεσα κινητοποιήθηκε αστυνομία και Πυροσβεστική, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τον οδηγό του οχήματος ο οποίος εν συνεχεία με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, ελαφρά τραυματισμένος. Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειές και έγινε και αξονική τομογραφία όπου διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός είναι καλά στην Υγεία του.

Πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στο σπίτι του, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του eviakosmos.gr.Τα αίτια του ατυχήματος ερευνώνται, από τις αρμόδιες αρχές.

22a16353 ace8 4da6 add9 1f75448563c4

57da168f 1855 49f0 ace9 069fb17054cf

 

Σελίδα 1 από 1164

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr