bannernew5

Τελευταία Νέα

Το  πολυπόθητο ΄΄Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δημόκριτου / Demokritos Growth Hub παρουσιάστηκε χθες 20 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια της δια ζώσης  συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Εύβοιας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Εύβοιας κ. Γεώργιου Κελαΐδίτη.

Την παρουσίαση έκαναν οι Επιστημονικοί Συνεργάτες του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ κ.κ. Σταμάτης Βαρδαρός και Ηλίας Γεωργόπουλος.

Το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δημοκρίτου εκπονήθηκε από τη Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, αποτελώντας – όπως δήλωσε ο κ. Σταμάτης Βαρδαρός  - συμπύκνωση των οραμάτων και των στόχων του Επιμελητηρίου για την αναμόρφωση της κατάρτισης των εργαζομένων και των ανέργων της Εύβοιας, ως βασικότατου μοχλού για την τοπική επιχειρηματική ανάπτυξη, δια της στοχευμένης προσέγγισης των προκλήσεων της σύγχρονης εποχής.

Πρόκειται επι της ουσίας για την μελέτη διαμόρφωσης ενός σύγχρονου κόμβου ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας μεταξύ διαφορετικών μονάδων που θα λειτουργούν υπό συνολικό κεντρικό συντονισμό (Demokritos Growth Hub) του Επιμελητηρίου Εύβοιας. Αφορά τη διαμόρφωση ενός πολυδύναμου κέντρου πολλαπλών λειτουργιών για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας, της γνώσης, της καινοτομίας και της τοπικής ανάπτυξης.

 Να σημειωθεί ότι ήδη υπάρχει προγραμματική συμφωνία μεταξύ Επιμελητηρίου Εύβοιας και Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την αρχιτεκτονική μελέτη και προβλέπονται άλλες σχετικές συνεργασίες με το Υπουργείο Παιδείας (για την Επαγγελματική Σχολή) και τη ΓΣΕΒΕ (για το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης). Υπάρχουν επίσης στατική μελέτη και άλλα στοιχεία ωριμότητας.

 Ο κόμβος ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας "Demokritos Growth Hub" προβλέπεται να έχει τις εξής δομές:

Στο επίπεδο υποστήριξης των επιχειρήσεων:

•        Δομή υποστήριξης καινοτομίας και συνεργατικών σχημάτων

•        Θερμοκοιτίδα ανάπτυξης νεοφυών επιχειρήσεων

•        Σύστημα υποστήριξης επιχειρηματικότητας

Σε εκπαιδευτικό επίπεδο:

•        Επαγγελματική σχολή μεταγυμνασιακής διττής εκπαίδευσης, η οποία θα καλύπτει τις ανάγκες εκπαίδευσης εργαζομένων νέων σε αντικείμενα παραδοσιακών ΄΄η υπό εξαφάνιση επαγγελμάτων, ψηφιακού εκσυγχρονισμού, πράσινης ανάπτυξης, τουρισμού και αγροδιατροφής. 

•       Κέντρο δια-βίου μάθησης για την διαρκή επιμόρφωση και κατάρτιση εν ενεργεία επαγγελματιών και στελεχών  επιχειρήσεων

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Γεροντίτης αφού αναφέρθηκε συνοπτικά στην χρυσή ιστορική διαδρομή της πάλαι ποτέ κραταιάς σχολής περιέγραψε τις αναπτυξιακές προοπτικές του εγχειρήματος. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Κελαΐδίτης χαιρετίζοντας με ενθουσιασμό την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου για την αναγέννηση του Δημοκρίτου και την για την προστιθέμενη αξία που θα εξασφαλίσει για τον τόπο,   δεσμεύτηκε για την στήριξη της Περιφέρειας με την εξασφάλιση των κατάλληλων πόρων.

Ο φορτισμένος συγκινησιακά Επίτιμος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γαληνός Λαουτάρης, πιστοποίησε με υπερηφάνεια, την ιστορικών διαστάσεων σπουδαιότητα της όλης πρωτοβουλίας. 

247329801 565925514667530 531590437833939473 n

247517426 181154917532933 1888692810587355633 n

Σύμβαση για την ανάθεση εκπόνησης μελέτης με τίτλο «ΜΕΛΕΤΗ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗΣ & ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΡΕΜΑΤΟΣ ΜΕΤΟΧΙΟΥ», του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ (με Φ.Π.Α.).  

Σκοπός της μελέτης είναι η οριοθέτηση του ρέματος σε συνολικό μήκος περίπου 5,9 χλμ., από την εκβολή του μέχρι τις οδικές γέφυρες ανάντη του οικισμού Μετόχι και ο σχεδιασμός ολοκληρωμένων έργων διευθέτησης – αντιπλημμυρικής προστασίας στα τμήματα που παρουσιάζονται πλημμυρικά φαινόμενα ή σημαντική διάβρωση της κοίτης κατά τη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων.

Συγκεκριμένα και δεδομένης της αλλαγής των κλιματολογικών φαινομένων, οι κύριοι στόχοι της μελέτης είναι :

-          Η αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών εκατέρωθεν του ρέματος, δεδομένου ότι η ανεξέλεγκτη ροή των ομβρίων σε ένα πλημμυρικό επεισόδιο μεγάλης έντασης μπορεί να προκαλέσει καταστροφές σε υφιστάμενα τεχνικά έργα, στις παραρεμάτιες ιδιοκτησίες, παραρεμάτιες οδούς και γενικότερα τους οικισμούς και τις γεωργικές εκτάσεις από τους οποίους διέρχεται.

-          Η περιβαλλοντικά ασφαλής διαχείριση των επιφανειακών απορροών ομβρίων της ευρύτερης περιοχής του ρέματος.

-          Η προστασία του ρέματος από καταπατήσεις μέσω της οριοθέτησής του.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης δήλωσε σχετικά: «Η ανθεκτικότητα που πρέπει να αποκτήσει ο τόπος μας απέναντι στην κλιματική κρίση και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που όλο και συχνότερα μας δοκιμάζουν, απαιτεί εκτός από γενναίες παρεμβάσεις και σχέδιο.  Αυτό δρομολογείται μέσα από την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών οριοθέτησης και αντιπλημμυρικής προστασίας, που εκτελούμε για κάποια από τα σημαντικότερα ρέματα της Π.Ε. Εύβοιας, όπως εκείνο του ρέματος Μετοχίου.»Α

Τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση του από δημοτικός σύμβουλος της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ εξηγεί ο ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος Κυμης-Αλιβερίου Παναγιώτης Αναγνώστου με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγη ώρα. Να σημειωθεί ότι ο κ. Αναγνώστου, έκανε γνωστές τις προθέσεις του με μία επιστολή στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία αναγνώστηκε κατά τη συνεδρίαση του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Όπως είναι γνωστό, υπήρξα ένα εκ των πρώτων ιδρυτικών μελών της Παράταξης «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ». Μιας Δημοτικής Παράταξης με αρχές, αξίες και όραμα, που θα έφερνε το καινούργιο, το διαφορετικό, μέσα από τη διαφάνεια, τις δημοκρατικές διαδικασίες, την αξιοκρατία, την αξιοποίηση των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου μας.

Δυστυχώς, μετά από επτά χρόνια, τίποτα από όλα αυτά και από όσα ακόμα πρέσβευε στην ιδρυτική της διακήρυξη η «Συμπολιτεία», δεν έγινε πράξη.

Απέναντι σε όλα αυτά ύψωσα τη φωνή μου, τη φωνή που μου δώσατε εσείς, στο Δημοτικό Συμβούλιο, προσπαθώντας να φανώ αντάξιος των αρχών της παράταξης και της εμπιστοσύνης σας. Πολύ επιγραμματικά θα αναφέρω:

  • Αντέδρασα στη διαγραφή από το Δήμο ενός σεβαστού χρηματικού ποσού υπέρ της εταιρείας ΔΕΣΦΑ ΑΕ, προμηθεύτριας φυσικoύ αερίου της Μονάδας Νο 5 της ΔΕΗ Α.Ε., που αντιστοιχεί σε εισπραχθέντα δημοτικά τέλη. Σημειώνεται ότι αυτά τα δημοτικά τέλη, είχαν εισπραχθεί από το Δήμο μας, πριν περίπου δέκα χρόνια. Ως τοπικός υπεύθυνος κατασκευής και αρχικής λειτουργίας της Μονάδας αυτής, παρουσίασα στην αρμόδια Επιτροπή του Δήμου, όλα τα στοιχεία που αποδείκνυαν την λανθασμένη αυτή πράξη. Παραδόξως και οι δύο λεγόμενες «μεγάλες» δημοτικές παρατάξεις, συμφώνησαν για τη διαγραφή αυτή, καταστρατηγώντας τα νόμιμα συμφέροντα των δημοτών.
  • Καταδίκασα επίσης, με σχετική ομιλία μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, την απαράδεκτη επιστολή που έστειλε η Δημοτική Αρχή στο Υπουργείο Εσωτερικών, με την οποία κατηγορούσε συμπατριώτη μας, εξαίρετο πολιτικό και οικονομικό επιστήμονα, του εν λόγω Υπουργείου. Ποιο ήταν το παράπτωμά του; Βοήθησε το δήμο μας να ενταχθεί σε Προγράμματα, προκειμένου να κατασκευαστούν έργα στην περιοχή μας.
  • Σίγουρα θλίβεται κανείς, διαπιστώνοντας τις απαράδεκτες αυτές τακτικές της σημερινής δημοτικής αρχής, οι οποίες κλείνουν τις πόρτες του Δήμου μας, σε άξιους επιστήμονες συμπατριώτες μας, οι οποίοι αγαπούν και θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν τον τόπο τους. Η καταστρατήγηση των διαδικασιών, οι αντιδημοκρατικές συμπεριφορές, ο αυταρχισμός, η αλαζονεία και οι προσωπικές αντιπαλότητες περισσεύουν. Απουσιάζει η συνεργασία, η ανταλλαγή προτάσεων, η γόνιμη αποδοχή της διαφορετικής γνώμης, η άσκηση πολιτικής μέσα από τη σύνθεση των απόψεων. Άσκηση πολιτικής σημαίνει την πιστοποίηση κοινών προβλημάτων και την οργάνωση συνεργασιών για την αντιμετώπισή τους, παράλληλα με την αξιολόγηση και έλεγχο προσώπων και φορέων για την αποτελεσματικότητά τους, ως προς την ανταπόκριση στις ανάγκες των δημοτών.

Κατόπιν αυτών, αποσύρω την εμπιστοσύνη μου από την δημοτική αρχή, που αποτελεί την σημερινή διοίκηση της δημοτικής παράταξης «Συμπολιτεία», παραμένοντας στο Δημοτικό Συμβούλιο ως ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και τις σχετικές εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών.

Απευθυνόμενος, με απόλυτο σεβασμό, προς όλους και όλες εσάς που με τιμήσατε με την ψήφο σας, αλλά και σε όλη την τοπική κοινωνία, σας διαβεβαιώνω ότι με την ίδια διάθεση, θα συνεχίσω να τιμώ την ψήφο σας και θα αγωνίζομαι, ως ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος, έχοντας πάντα ως βασική αρχή, την υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.

Με εκτίμηση

Παναγιώτης Χ. Αναγνώστου

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

  Για πρώτη φορά όπως επισημαίνει ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, μιλώντας στον EVRIPOS 90FM και την εκπομπή «ταδε έφη» με τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου, βλέπει να σημειώνεται τέτοια κτηνωδία στα 35 χρόνια που ασχολείται με την ψυχιατρική. Χαρακτηρίζει δε τη συγγενή της άτυχης μικρής ως μία καινούργια Λερναία Ύδρα με πολλά κεφάλια και ξεκαθαρίζει ότι είχε επίγνωση των πράξεων της και δεν είναι ψυχικά άρρωστη.

Η υπόθεση της άτυχης 8χρονης που μέχρι τωρα φερόταν να είχε κακοποιήσει ο παππούς πήρε νέα τροπή μετά την κατάθεση της θείας. η οποία σύμφωνα με οσα ισχυρίστηκε σκηνοθέτησε βιασμό με σκοπό να εκβιάσει για να αποσπάσει το ποσό των 700 ευρώ.

Δεν το χωράει βέβαια ο ανθρώπινος νους έτσι όλο αυτό. Πλήρη ανατροπή στην υπόθεση με την ομολογία της θείας του, ότι εκείνη προκάλεσε ρήξη του παρθενικού υμένα του παιδιού, σε μία προσπάθεια να εκβιάσει τους συγγενείς για να τις καταβάλουν συνολικά 700 ευρώ. Όταν ρωτήθηκε γιατί τα έκανε όλα αυτά αποκρίθηκε ότι της έλειπαν 700 ευρώ για να νοικιάσει ένα σπίτι. Πλέον βρίσκεται αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη στην οποία βέβαια θα κληθεί να λογοδοτήσει για την φρικιαστική πράξη της.

Πάμε να βάλουμε στην παρέα μας και να συζητήσουμε το θέμα με τον έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει ασχοληθεί με πάρα πολλά αντίστοιχα θέματα. Ιδιαίτερα αγαπητός και προσιτός καθώς προσεγγίζει τα θέματα με έναν τρόπο πρώτα ανθρώπινο και μετά από πλευράς ψυχιατρικής. Δεν είναι άλλος βέβαια από τον κύριο Σούρα τον ψυχίατρο, καλή σας μέρα.

Κύριε Σούρα στα χρόνια που ασκείται αυτό το επάγγελμα –λειτούργημα, έχετε ζήσει αντίστοιχο περιστατικό;

Στα χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά, ποτέ!. Είναι η πρώτη φορά στα 36 χρόνια που αντιμετωπίζω κάτι τέτοιο. Σκέφτηκα πολύ, διάβασα πολύ, τα έβαλα κάτω και αποφάσισα για πρώτη φορά να πω αυτό που θα πω τώρα. Έχουμε λοιπόν μπροστά μας ένα καινούργιο τέρας.

Έχουμε μία καινούργια Λερναία Ύδρα, η οποία περιέχει πολλά κεφάλια! Το ένα κεφάλι είναι η κτηνωδία του ενστίκτου. Tο δεύτερο κεφάλι είναι η διαστροφή και η ανωμαλία της σκέψης. Το τρίτο κεφάλι είναι η πονηριά και απατεωνιά και τέταρτο κεφάλι είναι η παραβατικότητα και η αντικοινωνική διαταραχή της προσωπικότητας. Όλα αυτά μαζί πρώτη φορά τα βλέπω.

Άρα, ποτέ δεν έχουμε φτάσει σε ένα σημείο να πούμε ξέρουμε τον άνθρωπο. Δεν τον ξέρουμε τον άνθρωπο, όταν αυτή τη στιγμή παρουσιάστηκε επαναλαμβάνω αυτή η Λερναία Ύδρα, με τα τόσα διαφορετικά κεφάλια! Και δεν είναι άρρωστη!

Δεν υπάρχει αρρώστια ήξερε τι είχε πει, τι έκανε και θέλω να το καταλάβουμε όλοι ότι το χειρότερο πράγμα είναι να πας στον “Χ” Σούρα να τον πληρώσεις και να πάρεις ένα χαρτί που να γράφει ότι είσαι άρρωστος για να πέσεις στα μαλακά.

Όλα αυτά που έκανε με τον τρόπο που τα έκανε, με τον τρόπο που τα παρουσίασε, με τον τρόπο που βγήκαν στην επιφάνεια, δείχνει ότι δεν υπήρχε καθόλου θολωμένο μυαλό κτηνωδία υπήρχε και ότι όπως είπα ήταν εν πλήρη συνειδήσει.

Φαίνεται και από την απολογία της! Παραμένει στυγνά στην θέση της χωρίς να πει ότι είμαι άρρωστη, δεν είμαι καλά ή δεν καταλάβαινα τι έκανα! Λέει ξεκάθαρα το έκανα καθαρά για να αποσπάσω χρήματα.

Μπαίνει λοιπόν το ερώτημα. Αυτή η γυναίκα κατέθεσε και είπε τη δική της αλήθεια που συνάδει με την αλήθεια του γεγονότος. Δηλαδή ομολόγησε, με απλά λόγια έτσι γιατί δεν τη βλέπουμε; Γιατί δεν βγαίνει το όνομα της έξω;

Γιατί την προστατεύουν; Πολύ σωστά το είπατε! Γιατί μπορεί αυτή η γυναίκα να έχει δείξει παραβατικότητα και σε κάποιο άλλο παιδί.

Γιατί λοιπόν την προστατεύουν και δεν την βγάζουν προς τα έξω εφόσον ομολόγησε; Για να μπορεί να καταλάβει ο κόσμος μήπως η παραβατικότητα, η κτηνωδία και η διαστροφή φάνηκε και κάπου αλλού!

Γιατί δηλαδή, βγάζουν τον κλέφτη αμέσως με το πρόσωπό του και ένα τέτοιο τέρας, πραγματικό τέρας δεν έχει κυκλοφορήσει για να ξέρουμε να προφυλαχτούμε και εμείς ή να ξέρουμε μήπως μας πλησίασε τελείως τυχαία και να ψαχτούμε. Γιατί ένα τέτοιο άτομο κάτι θα έχει κάνει. Το χειρότερο από όλα είναι το όποιο θέλω να το υπέρ τονίσω είναι, ότι εκτός του ότι ήταν συγγενής και οκτώ χρόνων το κοριτσάκι είχε και νοητική υστέρηση.

Όπως και η μητέρα. Άρα λοιπόν εκμεταλλεύτηκε πλήρως την υπόθεση;

Πήγαινε στα σίγουρα. Ένα οργανωμένο δολοφονικό σχέδιο που αποδεικνύει αυτό που λέει ο λαός ρε παιδί μου, πόσο δίκιο έχει! Άβυσσος γιατρέ μου η ψυχή του ανθρώπου! Κάθε μέρα ανακαλύπτουμε και κάτι καινούργιο. Έφτασα στην ηλικία που έφτασα και δεν πίστευα και δεν πιστεύω ακόμα και μάλιστα καλό τον κόσμο να μπει στο Facebook, να διαβάσετε για να καταλάβει τι εννοώ, ότι θα βρισκόμουν μπροστά σε μία τέτοια κατάσταση! Μπροστά σε μια τέτοια δολοφόνο ψυχών!

Θέλω λίγο να σταθώ όμως και στον τρόπο τον οποίο έγινε το έγκλημα. Γιατί για μένα, έγκλημα είναι, ότι το παιδί αυτό περιέγραψε σε κατάθεση του παρουσία παιδοψυχολόγου, ότι αυτό είχε συμβεί με κάποιο αντικείμενο λέει το οποίο περιέγραψε σε σχήμα “μαχαιριου”.

Ποιος ξέρει τι χρησιμοποίησε! Μπορεί να χρησιμοποίησε λίμα, μπορεί να χρησιμοποίησε κατσαβίδι. Ανατριχιάζω που λέω αυτές τις κουβέντες αυτή τη στιγμή! Έχω ζήσει δολοφονίες και δολοφονίες! Ανατριχιάζω που λέω τη κουβέντα λίμα και κατσαβίδι! Ανατριχιάζω! Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους!

Ο ιατροδικαστής και αφού έχει βγει η ιατροδικαστική μπορούμε να την πούμε για να βοηθήσω λίγο ακόμα την κουβέντα μας, ιατροδικαστής γυναικολόγος αλλά και ο μικροβιολογικός έλεγχος που έγινε με καλλιέργεια, προέκυψε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι το παιδί είχε υποστεί λοίμωξη στα γεννητικά του όργανα.

Από το αντικείμενο πιθανόν που μπήκε μέσα.

Πολύ βαριά ουρολοίμωξη λεει.

Φυσικά! Από το αντικείμενο που μπήκε μέσα και δημιούργησε όλο αυτό.

Για αυτό το παιδάκι διαμαρτυρόταν για πόνο και για τσούξιμο;

Και όχι τίποτα άλλο, έδωσε φανερά τον παππού! Δηλαδή θα έπαιρνε και έναν άνθρωπο αθώο μέσα στη διαδικασία των κατηγοριών που θα υπήρχαν, ο οποίος αυτός θα ταλαιπωριόταν, θα πήγαινε φυλακή πιθανώς. Δεν ξέρω και θα έπρεπε να αποδείξει εκ των υστέρων ότι είναι αθώος! Πολλά πράγματα μαζί. Μιλάμε για ένα πραγματικό τέρας. Ας πούμε τα πράγματα με το όνομα τους! Το ότι είμαι ψυχίατρος δεν πάει να πει ότι δεν είμαι άνθρωπος ότι δεν έχω και εγώ ψυχή και λογική

Γι΄αυτό είπα και στην αρχή ότι θα το δούμε από την ανθρώπινη πλευρά...

Αυτό ακριβώς! Μην περιμένουμε αμπελοφιλοσοφίες. Συνειδητά και ασυνείδητα για να παραπλανήσουν τον κόσμο και να πάει να σκεφτεί τίποτα παράξενο. Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα και επαναλαμβάνω ανώμαλη και διαστροφική σκέψη, παραβατική συμπεριφορά και προσωπικότητα. Όχι ασθένεια, και σίγουρα κτηνωδία ενστίκτων. Επαναλαμβάνω τα λέω πρώτη φορά, θα τα πω σε μισή ώρα στην Ζήνα ζωντανά στην τηλεόραση, αλλά το λέω πρώτη φορά σε σας για να καταγραφούν!

Μου κάνει εντύπωση, λέτε ότι τέτοιο έγκλημα σε παιδάκι 8χρονο και από συγγενικό πρόσωπο και από τον τρόπο που έγινε, στα τόσα χρόνια που ασκείτε αυτό το επάγγελμα -λειτούργημα, δεν το έχετε ξαναζήσει!

Πότε, πότε. Έχω δει διαφορά δεν έχω δει τέτοιο πράγμα!

Αν θέλουμε να στείλετε και ένα μήνυμα στους γονείς. Είναι αυτό που λέμε καμιά φορά δεν έχω εμπιστοσύνη πουθενά. Κάνοντας και εγώ 13 χρόνια δικαστικό ρεπορτάζ, είδαν τα μάτια μου παππούδες να θωπεύουν φίλους των εγγονών τους ή και τα εγγόνια, ή τέτοιες περιπτώσεις. Τι θα συμβουλεύετε;

Το μήνυμα που θα στείλω στους γονείς είναι διπλό. Το πρώτο μήνυμα είναι μπορείτε με πολύ ωραίο τρόπο να παρακολουθήσετε τη συμπεριφορά των παιδιών σας. Δηλαδή, μπορείτε να ενημερώνεστε σιγά-σιγά. Να είστε κοντά τους, χωρίς να νιώθουν απειλή, αλλά να καταλαβαίνουν ότι μπορείτε να τα προστατεύσετε από την κακή στιγμή. Να δημιουργήσετε μία τέτοια κατάσταση, ούτως ώστε τα παιδιά σας να σας μιλάνε ελεύθερα και να σας εμπιστεύονται για να προφυλαχθούν. Το δεύτερο μήνυμα που θέλω να στείλω είναι το βλέμμα των παιδιών λέει τα πάντα. Δεν ψεύδεται ποτέ! Η ενοχή η δική μας δεν διαβάζει το βλέμμα!

Κ. Σούρα είναι πραγματικά συγκλονιστικά τα όσα μας είπατε. Έχω συγκλονιστεί από αυτό το θέμα, με αυτή την εξέλιξη και αυτές τις λεπτομέρειες. Έτσι όπως τέθηκαν και μέσα από την ιατροδικαστική εξέταση. Το ζήτημα είναι τώρα μεταξύ άλλων, πως θα επουλωθεί η ψυχή αυτού του παιδιού;

Θέλει πολλή δουλειά. Προσπάθεια πολλή! Ίσως το νοητικό πρόβλημα να αντιμετωπιστεί με πολλούς άλλους ειδικούς που ασχολούνται τα παιδιά με νοητική καθυστέρηση, ούτως ώστε να απαλλάξουν την ψυχούλα του από όλο αυτό το βάρος, από όλο αυτό τον οχετό που μία γυναίκα έριξε πάνω του.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΟΥΡΑ ΣΤΟΝ EVRIPOS 90FM ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΦΗ ΝΤΙΝΗ

Μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, οι γιατροί που υπηρετούν στο δημόσιο σύστημα υγείας σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, περιφερειακά ιατρεία και στο ΕΚΑΒ προχωρούν σε απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, ζητώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) με στάση εργασίας από τις  8πμ έως τις 3μμ στα νοσοκομεία Αττικής και 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία της Περιφέρειας.

Με νέα ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε, αλλάζουν τα ποσοστά φιλάθλων που θα υποδέχονται τόσο τα ανοιχτά όσο και τα κλειστά γήπεδα όλης της χώρας

Αυξάνονται τα όρια χωρητικότητας στα ελληνικά γήπεδα. Με νέα ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε, αλλάζουν τα ποσοστά φιλάθλων που θα υποδέχονται τόσο τα ανοιχτά όσο και τα κλειστά γήπεδα όλης της χώρας. Παράλληλα, επιτρέπεται ξανά η παρουσία θεατών σε προπονήσεις ατομικών και ομαδικών ερασιτεχνικών αθλημάτων.

• Να επιτραπεί  η χρήση των αποδυτηρίων με 1 άτομο ανά 2 τ.μ. και ταυτόχρονα απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους.

• Να αυξηθεί το όριο χωρητικότητας θεατών στα γήπεδα, ως χώροι αμιγώς εμβολιασμένων, με πληρότητα:
-στο 90% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 40.000 θεατές,  για ανοικτές εγκαταστάσεις με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων,
-στο 70% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 15.000 θεατές, για ανοικτές εγκαταστάσεις χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων,
-στο 90% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 12.000 θεατές για κλειστές εγκαταστάσεις με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων,
-στο 70% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 4.000 θεατές, για κλειστές εγκαταστάσεις χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων.

Περαιτέρω εξειδίκευση για την εφαρμογή των παραπάνω, από τις 25 Οκτωβρίου, σε διευκρινιστικές οδηγίες της ΓΓΑ που θα ακολουθήσουν.

Ethnos.gr

Ψηφίστηκε στη Βουλή σήμερα η αναστολή αδειοδότησης αιολικών σταθμών σε περιοχές της Βόρειας Εύβοιας – Ανακαλούνται οι υφιστάμενες Αδειες Παραγωγης και Βεβαιώσεις πααγωγού ή Βεβαιώσεις Ειδικών Εργων του ν. 4685/2020, σύμφωνα με το άρθρο 73.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με οσα αναφέρει το άρθρο 73 1)αναστελλεται η υποβολή αιτήσεων για την έκδοση και χορήγηση του συνόλου των απαιτούμενων αδειών, όρων αι εγκρίσεων για την εγκατάσταση και λειτουργία αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι χωροθετούνται στους Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας της Π.Ε Εύβοιας, ιδίως δε αιτήσεων χορήγησης Βεβαιώσεων παραγωγού ή ειδικών έργων του Ν. 4685/2020 (Α’92), καθώς και για την πρόσβαση και σύνδεση στο δίκτυο.

2)Εκκρεμείς αιτήσεις για τη χορήγηση των αδειών, όρων και εγκρίσεων της παρ.1 απορρίπτονται.

3) Άδειες παραγωγής ή Βεβαιώσεις παραγωγού ή βεβαιώσεις ειδικών έργων που εκδόθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 2021 και αφορούν αιολικούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι χωροθετουνται, μερικά ή ολικά, στους δημους Ιστιαίας –Αιδηψού και Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας της Π.Ε Ευβοιας, της Περιφερειας Στερεας Ελλάδας, ανακαλούνται.              

Να σημειωθεί ότι έγιναν ολες οι απαιτούμενες ενέργειες από πλευράς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α και Β Βαθμού αλλά πολύ δε μάλλον όλο αυτό ήταν κάτι που είχε βάλει στους όρους και ο κ. Μπένος που έχει αναλάβει το έργο εκσυγχρονισμού της Β. Εύβοιας μετά την καταστροφική πυρκαγιά.

          

ΝΟΜΟς                 

Στην τοποθέτηση του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ερέτριας Νίκος Γουρνής, στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εστίασε στις ζημιές που προκάλεσε στην Ερέτρια η κακοκαιρία ζητώντας να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να αποζημιωθούν οι παθόντες από την πρόσφατη κακοκαιρία, από το Κράτος.

«Ο Δήμος είναι μέχρι τον Απρίλιο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δεν χρειάζεται να τον κηρύξουμε» απάντησε στον κ. Γουρνή, ο δήμαρχος Ερέτριας, Ιωάννης Δημητρόπουλος.

Συνεδριάζει αυτή την ώρα το Δημοτικό Συμβούλιο Ερέτριας δια ζώσης και μέσω τηλεδιάσκεψης. Ο Δήμαρχος Ερέτριας ενημέρωσε το Σώμα με τις ζημιές που επέφερε η πρόσφατη κακοκαιρία στο δήμο και συνέχισε αναφερόμενος στα κρούσματα κορονοϊού στο δήμο. Πρόκειται για τέσσερα ενεργά κρούσματα μέχρι και σήμερα. Ο δήμαρχος στο σημείο αυτό τόνισε ότι δεν καθησυχάζονται στο δήμο κάνοντας έκκληση να εμβολιαστεί ο κόσμος σύμφωνα με τα προστάγματα των ειδικών για την πανδημία.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

Στη δήλωσή του τονίζει: 

«Χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή. Για τους πολίτες και τη χώρα.

Για αυτό η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη χρειάζεται να ξαναγίνει μεγάλη.

Να συμπορευτεί με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη και τον κόσμο, που επανέρχονται δυναμικά.

Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος.

Θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για να ξαναγίνει η παράταξη μας μεγάλη και ισχυρή. Πρωταγωνιστής και πάλι των εξελίξεων. Καταλύτης για την διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης. Παράταξη ικανή να απαντήσει αποτελεσματικά στη συντήρηση.

Καλώ όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες, να μετατρέψουμε αυτήν τη διαδικασία σε γιορτή Δημοκρατίας και συμμετοχής.

Για την απόφασή μου αυτή έχω ενημερώσει την Πρόεδρο μας, Φώφη Γεννηματά και την αρμόδια επιτροπή».

Σελίδα 1 από 752

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr