100 Χρονια από την Ελευση του Οσιου Ιωαννη του Ρωσσου στην Ευβοια

Τελευταία Νέα

Η υποψηφιότητα ενός έμπειρου στελέχους της Ν.Δ για τη θέση του Προέδρου της ΔΕΕΠ Εύβοιας στις εσωκομματικές εκλογές στις 23 Νοεμβρίου, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για την ανανέωση και την ενδυνάμωση της κομματικής οργανωτικής δομής, όπως επισημαίνουν Νεοδημοκράτες που εχουν παρακολουθήσει την πορεία και τις δράσεις του όλα αυτά τα χρόνια.

Με χρόνια προεδρίας στην τοπική ΝΔ, στο Δήμο Διρφύων –Μεσσαπίων, φέρνει μαζί του μια βαθιά γνώση των πολιτικών προκλήσεων και των αναγκών των πολιτών της περιοχής. Η ικανότητά του να συνδυάζει πείρα και όραμα είναι κρίσιμη σε μια εποχή όπου η πολιτική σκηνή απαιτεί αποφασιστικότητα και στρατηγική.

Η ηγεσία του στο θεσμό, μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης για την ενεργοποίηση των τοπικών μελών και των υποστηρικτών του κόμματος, ενώ υπόσχεται να ενώσει τις δυνάμεις και να αναδείξει νέες πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν τη ΝΔ στη Νομαρχιακή.

Με την αποφασιστικότητα και την αφοσίωσή του, είναι έτοιμος να διαχειριστεί τις προκλήσεις και να οικοδομήσει ένα μέλλον στις τοπικές μας κοινότητες, επικεντρωμένος στην πρόοδο και την ευημερία όλων. Η υποψηφιότητά του αναμφισβήτητα ενισχύει την ελπίδα για μια δυναμική και ενωμένη ΝΔ στο Νομό, που θα ανταγωνίζεται με αυτοπεποίθηση το μέλλον.

«Μπορείς να βρεις τα πάντα στην... καρδιά της Ελλάδας! Και αυτό αποδείξαμε με την δυναμική παρουσία μας στην «Philoxenia 2025», που ολοκληρώνεται αύριο στη Θεσσαλονίκη.

Ευχαριστούμε τον Ευρωπαίο Επίτροπο Βιώσιμων Μεταφορών & Τουρισμού Απόστολο Τζιτζικώστα, την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και τους χιλιάδες επισκέπτες του εκθεσιακού μας περιπτέρου.

Προσωπικά, θέλω να ευχαριστήσω και τους εκπροσώπους Δήμων, Επιμελητηρίων και συλλόγων της Στερεάς Ελλάδας για το ομαδικό πνεύμα, που έβγαλε προς τα έξω το καλύτερο πρόσωπο της φιλόξενης Στερεάς Ελλάδας!» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Φάνης Σπανός.

 

Σοβαρές καταγγελίες για τη δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη έκανε στο δικαστήριο ο αδελφός της συζύγου του πρώην υπουργού, υποστηρίζοντας ότι ο θάνατός του δεν ήταν ατύχημα αλλά αποτέλεσμα εντολής. Ο μάρτυρας ανέφερε πως ο Βαλυράκης βρέθηκε σε κατάσταση που «δεν παρέπεμπε σε δυστύχημα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Καταθέτοντας στη δίκη των δύο αλιέων που κατηγορούνται για τη δολοφονία, ο Αθανάσιος Παπαθεοδώρου περιέγραψε τη σοκαριστική εικόνα της σορού στην Ερέτρια.

«Ήμουν παρών όταν εντοπίστηκε το σώμα του. Ήταν βαριά χτυπημένος στο πρόσωπο και στο χέρι. Η γνάθος του είχε σπάσει, το πρόσωπο ήταν σχεδόν διαλυμένο, είχε τραύματα στο μέτωπο και ένα μεγάλο κόψιμο στον λαιμό. Ο άνθρωπος ήταν κυριολεκτικά διαμελισμένος. Το αίμα που έτρεχε από τα αυτιά, σύμφωνα με όσα μας είπαν, προήλθε από την αφαίρεση της κουκούλας», ανέφερε.

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως ο κατά δήλωσή του αυτόπτης μάρτυρας ήταν αυτός που τους αποκάλυψε τι συνέβη τη μοιραία μέρα.

«Τον βρήκα την επόμενη που κατέθεσε. Μου περιέγραψε τι έχει συμβεί, μου είπε ότι από την πρώτη στιγμή έχουν αρχίσει και τον πρήζουν λιμενικοί και ντόπιοι και ότι θα του κάνουν ζημιά στο μαγαζί», τόνισε ο κ. Παπαθεοδώρου, ο οποίος εκτίμησε πως ο αυτόπτης μάρτυρας αρχικά φοβόταν να καταθέσει επειδή το κλίμα στην περιοχή ήταν κακό και υπήρχαν φήμες ότι η οικογένεια Βαλυράκη χρηματίζει μάρτυρες. «Μόλις τον είδα στην τηλεόραση κατάλαβα αμέσως ότι είναι άνθρωπος που είχα μιλήσει κι εγώ», είπε και σημείωσε πως «την επόμενη ημέρα, όταν κλήθηκε από το λιμεναρχείο, δεν το παραδέχτηκε γιατί φοβήθηκε. Μου είπε ότι “με πίεσαν, είχαν τον εισαγγελέα στο τηλέφωνο και μου έλεγαν πες τα τώρα όπως πρέπει, γιατί οι άνθρωποι δεν θα κάνουν γιορτές”. Αυτά μου περιέγραψε» ανέφερε ο μάρτυρας.

Πρόεδρος: Πώς φτάσατε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για αυτούς;

Μάρτυρας: Υπάρχει κίνητρο εδώ και όλη μου η σκέψη στηρίζεται σε αυτό.

Οι συνήγοροι της οικογένειας Βαλυράκη έφεραν στη δικαστική αίθουσα την προπέλα του σκάφους του Σήφη Βαλυράκη και ρώτησαν τον μάρτυρα εάν ο θάνατος του πρώην Υπουργού θα μπορούσε να επέλθει από τα χτυπήματα της προπέλας.

Κ. Παπαδάκης (δικηγόρος οικ. Βαλυράκη): Είπατε ότι ήταν σφαγιασμένος, τι εννοείτε;

Μάρτυρας: Είδα έναν άνθρωπο που είχε σφαγιαστεί. Το κόψιμο του λαιμού ήταν στο ύψος της κουκούλας. Η προπέλα κάνει διαφορετικά χτυπήματα.

Πρόεδρος: Πώς γνωρίζετε τι χτυπήματα κάνει η προπέλα; Μπορείτε να ξεχωρίσετε τα χτυπήματα από προπέλα;

Μάρτυρας: Άρχισα να ψάχνω στο διαδίκτυο και έβαλα τη λογική μου. Το σκάφος αν κινείται δεν τον προλαβαίνει τον άνθρωπο. Αυτό ήταν το παραμύθι της πρώτης στιγμής και οι τίτλοι για την ιστορία. Αυτή είναι η εκτίμηση μου.

Κ. Παπαδάκης: Αυθόρμητα, την ώρα που βλέπετε τη σορό, τι σκέφτεστε;

Μάρτυρας: Ότι σφαγιάστηκε, αλλά όταν εκείνη τη στιγμή έχουν σκοτώσει έναν άνθρωπο, δεν έχει πεθάνει, τον βλέπεις σφαγιασμένο, μπορεί να μην συνειδητοποιείς κάποια πράγματα. Τα σκέφτεσαι μετά. Εγώ είδα έναν άνθρωπο που έχει σφαγιαστεί.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε σε άλλες επιθέσεις που είχε δεχθεί κατά το παρελθόν ο Σήφης Βαλυράκης και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο θάνατος του πρώην Υπουργού δεν ήταν ατύχημα, αλλά δολοφονία.

«Ο Σήφης σκοτώθηκε από κάποια εντολή. Στη νύχτα, όταν δεν θέλεις κάποιον τον εκτελείς, στην πολιτική είναι ατύχημα. Εδώ είχαμε… ατύχημα…», ανέφερε.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 18 Νοεμβρίου.

Πηγη: ereportaz.gr

 

Για ακόμα μία θητεία, η 5η κατά σειρά, η επιχειρηματίας Δέσποινα Μαραβέλη κρατά το τιμόνι του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Αιδηψού. Η εμπειρία, η γνώσεις και οι δράσεις της επιβραβεύτηκαν από τα ίδια τα μέλη του συλλόγου που γνωρίζουν καλά ότι η Δέσποινα Μαραβέλη ήταν και παραμένει αγωνίστρια στην επίλυση των προβλημάτων των επιχειρηματιών της περιοχής. Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου με 73 μέλη να προσέρχονται στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ που έχει ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΡΑΒΕΛΗ

ΑΝΤ/ΠΡΟΕΔΡΟΣ :ΙΩΑΝΝΑ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

Β’ΑΝΤ/ΠΡΟΕΔΡΟΣ:ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΡΑΣ

Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΓΚΙΚΑ-ΚΙΚΗ

Β’Γ.ΓΡΑΜΑΤΕΑΣ:ΑΣΗΜΙΝΑ ΒΟΡΡΗ

ΤΑΜΙΑΣ:ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΝΤΕΛΜΠΕΝΤΕΡΗΣ

Β’ΤΑΜΙΑΣ:ΕΙΡΗΝΗ ΠΡΟΔΡΟΜΙΤΗ

ΥΠ.ΕΣΤΙΑΣΗΣ: ΝΙΚΟΣ ΖΕΡΜΠΙΝΟΣ

ΥΠ.ΕΜΠΟΡΙΟΥ:ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ

Στην ετήσια Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ πήγε όπως όλα έδειξαν ταξιδάκι αναψυχής, στην Αλεξανδρούπολη, ο δήμαρχος Ερέτριας Νίκος Γουρνής. Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι θα μείνει για να στηρίξει το ψήφισμα, της παράταξης του «γαλάζιου» Προέδρου Λάζαρου Κυρίζογλου το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι πέρασε με τρεις ψήφους διαφορά και αυτές, ψήφοι «πρασίνων», ο δήμαρχος Ερέτριας, άδειασε τον κουμπάρο του, Λάζαρο Κυρίζογλου απέχοντας από την ψηφοφορία που έγινε χαμός. Ο ίδιος επέλεξε όπως πληροφορηθήκαμε dolce-vita με καλή παρέα στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο...

Αρέσκεται όμως να στήνεται στο φωτογραφικό φακό και να προσπαθεί να κερδίσει τις εντυπώσεις τραβώντας μία φωτογραφία, ουσιαστικά δηλώνοντας παρουσία, η οποία συνοδευόταν και από βαρύγδουπες δηλώσεις, τις οποίες όμως δεν έμεινε να υπερασπιστεί με την ψήφο του...

Δείτε τι ανέβασε στο λογαριασμό του Δήμου Ερέτριας στο fb και πως το γεγονός, ό,τι απείχε από την ψηφοφορία, τον αυτοδιαψεύδει γι' αυτά που γράφει…

f36c836b d473 4688 8e6e 02b4d1639636

Άδειασμα στον κουμπάρο και Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και συνάμα αδιαφορία στα σοβαρά προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης που διεκδικεί το θεσμικό όργανο της ΚΕΔΕ μέσα από το ψήφισμα αυτό, από την Κυβέρνηση!

To Επιμελητήριο Εύβοιας θα φιλοξενήσει στη Χαλκίδα από Παρασκευή 21 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2025 - την 57η Γενική Συνέλευση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.).Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στο Επιμελητήριο Εύβοιας (2ος όροφος, αίθουσα “Καράκωστα”, Ελ. Βενιζέλου 12, Χαλκίδα).

Ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.) που ιδρύθηκε το 1994 (έχοντας μέλη 21 νησιωτικά Επιμελητήρια της Ελλάδος) στοχεύει στην προώθηση της οικονομικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης των νησιών, την ενίσχυση της νησιωτικής επιχειρηματικότητας καθώς και την ανάδειξη των ελληνικών νησιών ως πρότυπα τοπικής ανάπτυξης και καινοτομίας.

 

 

Την ώρα που στο πολιτικό σκηνικό της Χώρας επικρατεί αναβρασμός, η Ν.Δ σε επίπεδο Νομού στην Εύβοια, στέλνει μήνυμα με πολλούς αποδέκτες. Και μπορεί τα προηγούμενα χρόνια να ήταν αδιάφορος ο θεσμικός ρόλος των ΔΕΕΠ και ΔΗΜ.ΤΟ του Νομού, αν κρίνουμε από εκείνους που δηλώνουν πρόθεση να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία στις 23 Νοεμβρίου 2025 και έκαναν εγγραφές, η συμμετοχή σημειώνει το μεγαλύτερο αριθμό των τελευταίων χρόνων, καθώς άγγιξαν τους 3043. Αυτό σηματοδοτεί μία νέα εξέλιξη αρκεί να μην υπάρξει μεγάλο ποσοστό αποχής απο την ψηφοφορία.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του eviakosmos.gr, 1250 εγγραφές πραγματοποιήθηκαν στη Χαλκίδα, 540 στο Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων, 224 στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου, 300 στο Δήμο Ερέτριας, 300 στο Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού και 300 στο Δήμο Μαντουδίου- Λίμνης-Αγίας Άννας.

Συνεχίζουν το… bonding στην Φλώρινα οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, δίνοντας το «παρών» στο φετινό καζάνι που διοργάνωσε ο βουλευτής Φλώρινας Σταύρος Παπασωτηρίου.

Στο γλέντι του κ.Παπασωτηρίου παρέστησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο οποίος νωρίτερα επισκέφθηκε την έδρα του 1ου Συντάγματος Πεζικού, στην Φλώρινα.

Την πρόσκληση του βουλευτή Παπασωτηρίου αποδέχθηκε ο πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, που βρέθηκε στην Φλώρινα με την οικογένειά του, ενώ παρών ήταν επίσης και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Θανάσης Νέζης. Ακόμη στη μεγάλη γαλάζια μάζωξη της Φλώρινας βρέθηκε η Υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως και οι υφυπουργοί Χρήστος Κέλλας και Λάζαρος Τσαβδαρίδης. Παρών ήταν ο γραμματέας της ΝΔ Κώστας Σκρεκας και η πρώην γραμματέας Μαρία Συρεγγέλα. Ο βουλευτής Τάσος Χατζηβασιλείου μετέβη στην Φλώρινα κατευθείαν μετά την άφιξη του στην Ελλάδα από το Βερολίνο που συμμετείχε σε εκδηλώσεις, στο πλαίσιο του ελληνογερμανικού διαλόγου think-tank που διοργανώθηκε από το Delphi Economic Forum και το Γερμανικό Ινστιτούτο Διεθνών Υποθέσεων & Ασφαλείας SWP.

Τον συνάδελφο τους τίμησαν με την παρουσία τους ακόμη οι βουλευτές: Χρήστος Μπουκώρος, Γιάννης Οικονόμου, Στρατος Σιμόπουλος, Μακάριος Λαζαρίδης, Φώντας Μπαραλιάκος, Βασίλης Γιόγιακας, Μαρία Κεφάλα, Μαρία Αντωνίου, Στάθης Κωνσταντινίδης, Γιάννης Γιώργος, Θόδωρος Καράογλου, Χρήστος Καπετάνος, Μιχάλης Παπαδόπουλος, Λευτέρης Κτιστάκης, Θανάσης Ζεμπίλης, Φάνης Παπάς, Σπύρος Κουλκουδίνας, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Αλεξάνδρα Σδούκου και ο πρώην αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Γιάννης Φυτόπουλος.

ΠΗΓΗ:real.gr

Μετά την παραίτηση του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου της Χαλκίδας Δημήτρη Βαγιάννη, τη σκυτάλη με πλειοψηφία για τη θέση της Προέδρου πήρε η μέχρι πριν από λίγο καιρό, ταμίας του Εμπορικού Συλλόγου και εκλεγμένη Επιμελητηριακή Σύμβουλος,, γνωστή επιχειρηματίας της πόλης, Μαρία Ράζου. Για πρώτη φορά στην ιστορία του Συλλόγου Πρόεδρος εκλέγεται γυναίκα.

Μία δυναμική γυναίκα, όπως είναι η επιχειρηματίας Μαρία Ράζου που πάλεψε στα δύσκολα για να κρατηθεί όρθιος ο Εμπορικός Σύλλογος της Πρωτεύουσας του Νομού, δε δίστασε στις τελευταίες εσωτερικές αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των μελών του νέου πλέον Δ.Σ να θέσει υποψηφιότητα για Πρόεδρος και να βρει ανταπόκριση από τους συναδέλφους της, μέλη του Δ.Σ που την εξέλεξαν κατά πλειοψηφία.

Η κα Μαρία Ράζου, να σημειωθεί ότι όλο αυτό το διάστημα έτρεχε θέματα που αφορούσαν τον επιχειρηματικό κόσμο της πόλης ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι έχει έτοιμο πρόγραμμα δράσεων που θα παρουσιάσει στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ με τη συνδρομή και των οποίων ο Σύλλογος θα μπορέσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του επιχειρηματικού κόσμου, στηρίζοντας την τοπική οικονομία και προωθώντας προς επίλυση τα θέματα που απασχολούν τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου της Χαλκίδας, πάντα σε συνεργασία με άλλους φορείς.

Μία δυναμική παρουσία που έρχεται να «ταράξει τα νερά» του Εμπορικού κόσμου της πόλης! Όπως δήλωσε σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Χαλκίδας, η Πρόεδρος Μαρία Ράζου:

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Χαλκίδας ανήκει σε όλους τους επαγγελματίες της πόλης μας. Με ενότητα, όραμα και δράση, μπορούμε να ενδυναμώσουμε την αγορά, να φέρουμε καινοτομία και να δώσουμε νέα πνοή στην οικονομική ζωή της Χαλκίδας.»

Η υποψηφιότητα του επιχειρηματία Γιάννη Λαλανίτη, για μέλος της ΔΕΕΠ Εύβοιας και σύνεδρος της Ν.Δ στις εσωκομματικές εκλογές στην Εύβοια, για πολλοστή φορά, ως σύνεδρος στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ δείχνει ισχυρή αφοσίωση και δέσμευση προς το κόμμα και τις αρχές του. Παρά τις προκλήσεις και τις αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό, η σταθερότητα και η επιμονή του υποψηφίου είναι δείγματα μιας ώριμης πολιτικής στάσης και αυτό του το αναγνωρίζουν όσοι τον ξέρουν.

Είναι θετικό να βλέπουμε ανθρώπους, στις μέρες μας, που επιθυμούν να συμβάλλουν στη διαμόρφωση της πολιτικής κατεύθυνσης του κόμματος, ενώ ταυτόχρονα αποδεικνύουν την ικανότητά τους να ενώσουν τις δυνάμεις και να προωθήσουν τις αξίες της ΝΔ.

Το σίγουρο είναι ότι η επανεκλογή τους ή η πρόοδος τους στο κόμμα συνήθως αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη που έχουν κερδίσει από τους συμπολίτες τους και τα μέλη του κόμματος. Και αυτό για τον Γιάννη Λαλανίτη είναι δεδομένο.

Σελίδα 1 από 1139

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr