bannernew3

Τελευταία Νέα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τι δηλώνει το Υπουργείο Υγείας σχετικά με τα όσα καταγγέλλονται για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου της Κύμης

Της Έφης Ντίνη

Για υποβάθμιση του Νοσοκομείου της Κύμης κάνει λόγο σε ανακοίνωση του Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου το οποίο μάλιστα διοργανώνει και κινητοποίηση το απόγευμα της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου στην Κύμη.

«Δεν τίθεται θέμα υποβάθμισης του Νοσοκομείου της Κύμης. Απεναντίας έχουν δρομολογηθεί μία σειρά προσλήψεων. Το Νοσοκομείο λειτουργεί χωρίς προβλήματα» δήλωσε αποκλειστικά στο eviakosmos.gr ο Βουλευτής Εύβοιας της Ν.Δ Σίμος Κεδίκογλου μετά από επικοινωνία με τον Υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Ο κ. Κεδίκογλου επεσήμανε επίσης τις προσπάθειες που γίνονται έτσι ώστε να στηριχτούν όλοι οι τομείς υγείας στην Εύβοια.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του eviakosmos.gr από το Υπουργείο Υγείας, τα τελευταία 6 χρόνια από 400.000€ που ήταν ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου, σήμερα αγγίζει το 1.000.020€. Έχει καλυφθεί το 95% των οργανικών κενών θέσεων ιατρικού προσωπικού, έχει υπερκαλυφθεί το διοικητικό προσωπικό. Να σημειωθεί εδώ και η απορρόφηση των εργαζομένων της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης.

Σε ότι αφορά τον εξοπλισμό ενισχύεται με μηχανήματα χειρουργείου και μονάδας Τεχνικού νεφρού, από το παλιό νοσοκομείο της Χαλκίδας. Ήδη έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο κάποια από αυτά. Ενώ σύμφωνα με αποκαλύψεις που κάνει αποκλειστικά το eviakosmos.gr έχουν δρομολογηθεί οι παρακάτω ενέργειες σε ότι αφορά το Νοσοκομείο της Κύμης:

1. ΜΟΝΙΜΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

-Όσον αφορά στις προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού για τη στελέχωση του Νοσοκομείου της Κύμης, βάση της με αριθμό πρωτοκόλλου Γα/Γ.Π οι. 8252/07.02.2020 6η ορθή επανάληψη εγκριτικής απόφασης του Υπουργείου Υγείας, «τρέχει» προκήρυξη για την πρόσληψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού. Συγκεκριμένα έχουν προκηρυχθεί οι εξής 4 θέσεις:

1)Εσωτερικής Παθολογίας (1 θέση επιμελητή Β)

2) Ορθοπεδική και Τραυματολογία (1 θέση Διευθυντή)

3) Ακτινολογίας (1 θέση Διευθυντή)

Για τις θέσεις αυτές έχει γίνει η αποστολή των φακέλων διορισμού στο Υπουργείο Υγείας και αναμένεται διορισμός.

Επίσης, ζητήθηκε από την 5η ΥΠΕ η προκήρυξη μιας 1 θέσης Επιμελητή Α Ιατρικής Βιοπαθολογίας.

2. ΜΟΝΙΜΟ ΛΟΙΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Όσον αφορά στις προσλήψεις μονίμου λοιπού προσωπικού έχουν εγκριθεί οι κάτωθι θέσεις, οι οποίες και συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο θέσεων της προήρυξης του ΑΣΕΠ 6Κ/2020.

1)ΤΕ Νοσηλευτικής (1 θέση)

2)ΤΕ Ραδιολογιας/Ακτινολογίας (1 θέση)

3)ΤΕ Μηχανικών Τεχνολογων Ιατρικών Οργάνων (1 θέση)

3. ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Επικουρικό Ιατρικό Προσωπικό βάσει ΦΕΚ 55/Α’ /20.03.20 (COVID 19) Εγκεκριμένες θέσεις προς πλήρωση μία (1 θέση) παιδιατρικής (Δεν υπάρχει υποψήφιος αυτή τη στιγμή)

4. ΛΟΙΠΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ(ΙΔΟΧ)

Στο Γενικό Νοσοκομείο Κύμης εγκρίθηκε η πρόσληψη 11 θέσεων λοιπού επικουρικού προσωπικού βάσει ΦΕΚ 55/Α’ / 20.03.20 (COVID 19)

Προσελήφθησαν ήδη 12 άτομα για τις ακόλουθες θέσεις

-ΔΕ Νοσηλευτικής (8 θέσεις)

-ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων (1 θέση)

-ΤΕ Ραδιολογίας /Ακτινολογίας (1 θέση)

-ΠΕ Διοικητικού –Λογιστικού (1 θέση)

-Δ.Ε Βοηθός Φαρμακείου (1 θέση)

Και αναμένεται εντός των ημερών η πρόσληψη ενός ατόμου Δ.Ε Νοσηλευτικής, καθώς δεν αποδέχθηκε τη θέση ο πρώτος προσληφθείς.

5. ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Η 5Η ΥΠΕ εχει αιτηθεί την πρόσληψη 1 Δ.Ε χειριστών Εμφανιστών και αναμένεται η έγκριση από το Υπουργείο.

Σε ότι αφορά τις μετακινήσεις η 5η ΥΠΕ μετακινεί συνεχώς γιατρούς από τα Περιφερειακά Ιατρεία της περιοχής για την κάλυψη εφημεριών του Νοσοκομείου. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο, ότι από την έναρξη της θερινής περιόδου η 5η ΥΠΕ προέβη σε μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού των Π.Ι Κονιστρών, Μακρυχωρίου, Μετοχίου, Βιτάλων, Οξυλίθου και Βρύσης, αρμοδιότητάς της, στο Π.Π.Ι Σκύρου, για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Οι εν ΄λόγω γιατροί κατά το λοιπό χρονικό διάστημα μετακινούνται για την κάλυψη εφημεριών στο Νοσοκομείο της Κύμης.

Για το Σεπτέμβριο η ιατρός υπηρεσίας Υπαίθρου του Π.Π.Ι. Σκύρου σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε την κανονική της άδεια λόγω παραίτησης της και η μοναδική γιατρός βρίσκεται σε άδεια για προσωπικούς λόγους , με αποτέλεσμα να κληθεί απαραίτητα η 5Η ΥΠΕ να καλύψει τη Σκύρο. Ενώ αποκλειστικές πληροφορίες του eviakosmos.gr από το Υπουργείο Υγείας διαβεβαιώνουν ότι από τον Οκτώβριο αναλαμβάνει υπηρεσία γιατρός στη Σκύρο και δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2020 12:41

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr