bannernew3

Τελευταία Νέα

Στο πλευρό των συναδέλφων του στην Κύμη ο Ζέρβας και ως αυτοδιοικητικός!

Η ταλαιπωρία που υπέστησαν και φέτος οι συνάδελφοι του Γενικοί γιατροί από τα Περιφερειακά Ιατρεία της γύρω περιοχής καθώς κλήθηκαν με «εντέλλεσθε» της 5ης ΥΠΕ να καλύψουν και το φετινό καλοκαίρι τις ανάγκες στο Π. Π της Σκύρου, έκαναν για ακόμα μία φορά τον γιατρό του Περιφερειακού Ιατρείου Αυλωναρίου και Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης-Αλιβερίου, Γιώργο Ζέρβα να παρασταθεί στην διαμαρτυρία που έκαναν οι συνάδελφοί του στην Πλατεία της Κύμης, το απόγευμα της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου και να αναφερθεί σε αυτό.

Όπως και ο ίδιος επεσήμανε στην σύντομη τοποθέτηση του, ως γενικός γιατρός ζει από κοντά τις αδικίες που γίνονται στο χώρο της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, ενώ την ίδια ώρα ως αυτοδιοικητικός στον Α βαθμό Αυτοδιοίκησης και έχοντας δώσει βήμα να τοποθετηθούν οι γιατροί αλλά και το Σωματείο των Εργαζομένων του Νοσοκομείου σχετικά με θέματα που προκύπτουν και μπλοκάρουν την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου της Κύμης, πρόσφατα, στο δημοτικό συμβούλιο Κύμης-Αλιβερίου.

Και όχι μόνο! Όλο αυτό το διάστημα επικοινωνώντας με το Υπουργείο και την 5Η ΥΠΕ, ο Δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς με τον Αντιδήμαρχο Κύμης Αλέξανδρο Θεοδώρου αλλά και τον ίδιο, πληροφορήθηκαν ανεπίσημα ότι θα σταματήσει η μετακίνηση των γενικών γιατρών από τα Περιφερειακά Ιατρεία στη Σκύρο. Αναμένουν όπως είπε, και τις επίσημες ανακοινώσεις.

«Όσοι εργαζόμαστε στην Α’ βάθμια περίθαλψη στην περιοχή ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι το Νοσοκομείο της Κύμης για όλη την περιοχή του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου. Εκτος από το ότι προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στην ευρύτερη περιοχή αποσυμφορεί και το Νοσοκομείο της Χαλκίδας. Και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Και στο Υπουργείο Υγείας και στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια» είπε ο κ. Ζέρβας και συνέχισε:

«Είμαι εδώ σήμερα με διπλή ιδιότητα αυτή του αυτοδιοικητικού αλλά και του εργαζόμενου γιατρού στην Α βάθμια περίθαλψη. Δυστυχώς, στις αρχές του καλοκαιριού, με έναν πάρα πολύ άκομψο τρόπο, συνάδελφοι γενικοί γιατροί πήραν κάποια “εντέλεσθαι” για μετακίνησή τους, για την κάλυψη των αναγκών στο πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σκύρου. Εδώ θέλω να αναφέρω ότι δεν έχουμε τίποτα με τη διπλανή Σκύρο. Αντίθετα, είχαμε ταχθεί στο πλευρό όλων των εργαζομένων εκεί έτσι ώστε το Περιφερειακό Ιατρείο Σκύρου να κρατηθεί με μόνιμες προσλήψεις. Γιατί έτσι δεν κάνουμε τίποτα με το να μετακινούμε προσωπικό από την περιοχή μας και να το πηγαίνουμε κάπου αλλού. Ούτε η Σκύρος λύνει το πρόβλημα της με αυτό τον τρόπο, και σε μας δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα.

Σα δημοτικό συμβούλιο είχαμε κάνει ένα έκτακτο συμβούλιο και είχαμε βγάλει ομόφωνα ένα ψήφισμα το οποίο έχει δοθεί στους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Υγείας και της 5ης ΥΠΕ.

Δυστυχώς πριν από μερικές μέρες πάλι, πάλι με τον ίδιο άκομψο τρόπο, η 5η Υγειονομική Περιφέρεια αποφάσισε να μεταφέρει πάλι γενικούς γιατρούς, στο νησί της Σκύρου. Η αντίδραση μας ήταν πάλι άμεση. Είχαμε κάποιες επαφές τόσο με το Υπουργείο υγείας, με τους αρμόδιους φορείς, όσο και με την 5η ΥΠΕ.

Μας διαβεβαίωσαν σήμερα το πρωί ότι θα σταματήσουν αυτές οι μετακινήσεις και θα βγει και κάποια επίσημη ανακοίνωση για την ενίσχυση του Νοσοκομείου της Κύμης. Αναμένουμε να δούμε έμπρακτες κινήσεις και όχι μόνο κάποια χαρτιά. Η αντίδραση μας θα είναι πάντα άμεση και δε θα κάνουμε καμία έκπτωση στον αγώνα μας.»

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΕΡΒΑ ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020 16:51

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr