bannerlive

Τελευταία Νέα

Πλήρη απαξίωση στο δημοτικό συμβούλιο Κύμης-Αλιβερίου… Τρανταχτές οι απουσίες και αποφάσεις κατά… πλειοψηφία!

Μία εικόνα χίλιες λέξεις…Με την κατάσταση να χειροτερεύει στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, καθώς δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης αλλά πολύ δε της συμπολίτευσης δεν έρχονται πλέον στις συνεδριάσεις.

Στην τελευταία συνεδρίαση τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου, μετά από καιρό είδαμε τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο που δεν ερχόταν τουλάχιστον στις  5 τελευταίες συνεδριάσεις (καθώς παραιτήθηκε από το Νομικό Πρόσωπο), «άφαντοι» Μπελιάς και Αμπελιώτης, οι οποίοι δεν έχουν εμφανιστεί το τελευταίο 5μηνο, την εμφάνιση του επίσης μετά από πολύ καιρό περίπου 5 μήνες έκανε ο Νίκος Μπότης, όπως επίσης τελευταία εμφανίστηκε και ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ Σταμάτης Χουλιαράς, ο οποίος επίσης είχε σημειώσει πολλές απουσίες την τελευταία χρονιά.

Από τις λίγες φορές, αλλά απουσίαζε λόγω προσωπικών υποχρεώσεων από την συνεδρίαση της Δευτέρας ο Αντιδήμαρχος Νίκος Μπαράκος. Απών επίσης και ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου, ο οποίος είχε ενημερώσει ότι θα λείπει λόγω της βράβευσης της ομάδας της Κύμης, στη Θεσσαλονίκη.

Απόντες όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού του πρώην δημάρχου Δημήτρη Θωμά. Κάτι που χτύπησε άσχημα στους παρόντες καθώς αν είχαν έρθει κάποιοι από την αντιπολίτευση μπορεί να μη χρειαζόταν  να περιμένουμε για μιάμιση ώρα τον Δήμαρχο Θανάση Μπουραντά και τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Μπόκαρη που είχαν πάει στην κηδεία του Σταμάτη Γκάβαλη, όπως επίσης και τον Κώστα Δημά που ήρθε επίσης από τη Χαλκίδα που βρισκόταν σε εκδήλωση, για να έχουν απαρτία και να ξεκινήσει το συμβούλιο.

Με το ζόρι κατάφερε ο Μπενάκης να μαζέψει τους 14 για να έχει απαρτία μετά από μιάμιση ώρα. 15 Πρόεδροι Τοπικών Συμβουλίων που ήταν στην αίθουσα από την αρχή περίμεναν μιάμιση ώρα υπομονετικά να ξεκινήσει το συμβούλιο.

Ενώ το παράδοξο της όλης ιστορίας ήταν, ότι ο Πρόεδρος έμεινε περίπου στα μισά της συνεδρίασης, να περνάει τα θέματα με 7 συμβούλους, κατά πλειοψηφία όπως έλεγε!!!Καθώς δημοτικοί σύμβουλοι μετά την ψήφιση του θέματος που αφορούσε τον προϋπολογισμό του Νομικού Προσώπου, αποχώρησαν! Μία εικόνα χίλιες λέξεις…

Ο Πρόεδρος του Αγίου Ιωάννη Κώστας Καλκούνης ο οποίος παρακολουθεί ανελλιπώς τα δημοτικά συμβούλια έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb: «Δημοτικό συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου!!Πολύς λόγος για το ποιος έχει την ευθύνη για την χθεσινή αργοπορημένη έναρξη κατά 1 ώρα και 20 περίπου λεπτά. H προσωπική μου άποψη είναι όχι ο δήμαρχος, ούτε ο αντιδήμαρχος κος Μπόκαρης που εκπροσωπήσαν το δήμο στην κηδεία του Στ. Γκαβαλη! Δεν είναι υποχρεωτικό να είναι παρών ο δήμαρχος (ο συγκεκριμένος βέβαια δεν έχει λείψει κ ποτέ) για να ξεκινήσει ένα δημοτικό συμβούλιο και ο κος Μπόκαρης είναι ένας από τους 27 δημοτικούς συμβούλους!!Οι 13 που έλειπαν χθες (εκτός όσων είχαν έγκαιρα ειδοποιήσει για απουσία εκτός δήμου ,όπως ο Αλέξανδρος Θεοδώρου, που παραλαμβάνοντας το βραβείο ήθους στην χθεσινή κλήρωση για την ΚΑΕ ΚΥΜΗ, έκανε περήφανη όλη την Εύβοια ) που ήταν;;;;Οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης που ήταν χθες; Τους ειδοποιεί άραγε κανεις ότι δεν υπάρχει απαρτία η προκαθορισμένα δεν έρχονται; Και τα δυο είναι σοβαρά, ότι και αν ισχύει!!Οι πολίτες σας εξέλεξαν και σας έδωσαν θεσμικό ρόλο για να τους εκπροσωπείτε! Και εκπροσωπείτε το 48% κύριοι, μη το ξεχνάτε! Με τους συμβούλους και των δυο παρατάξεων που δεν πατάνε εδώ και καιρό στα συμβούλια τι γίνεται κύριε πρόεδρε του ΔΣ;; Υπάρχει κανονισμός; Γιατί δεν εφαρμόζεται; Τέλος, για χθες μόνο κύριε πρόεδρε θα έπρεπε να προνοήσετε να ειδοποιηθούν όλοι οι σύμβουλοι ότι το συμβούλιο του δήμου θα μεταφερθεί 1 ώρα πιο πίσω, ακόμα και μιάμιση ώρα ,γνωρίζοντας πως αργά το απόγευμα ήταν η κηδεία του εκλιπόντος Σταμάτη Γκάβαλη ,ίσως ήταν κι άλλοι που επιθυμούσαν να πουν το τελευταίο αντίο σε έναν άνθρωπο της αυτοδιοίκησης όπως ο Σταμάτης!!Αυτά κύριοι, εκφράζω μια προσωπική άποψη και τίποτα παραπάνω για να μην παρεξηγούμαστε!»

Το δικό της σχολιασμό έκανε και η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Οξυλίθου, Κλαίρη Κατσαρή η οποία παρακολούθησε την συνεδρίαση.

«Θα πρέπει να μας προβληματίσουν πολλά πράγματα. Θα πρέπει να μας προβληματίσει και το γεγονός πως δημοτικός σύμβουλος και η παρέα του στα μέσα της συνεδριάσεως έφυγαν για να πάνε να φάνε σουβλάκια. Θεωρώ πως τα δημοτικά συμβούλια γίνονται για να γίνονται και αυτό με λυπεί αφάνταστα…»

 

apartia1

apartia2

klairi

simvouloi

teliki

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2017 16:52

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr