Τελευταία Νέα

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: «Στόχος μου η αξιοποίηση του Ινστιτούτου Παπανικολάου και του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κύμης»

Ο καρδιολόγος – Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου πλέον Κυμαίος γιατρός Παναγιώτης Αγγελόπουλος σε συνέντευξη του στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm και στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, την Τρίτη 21 Μαΐου, εξηγεί τους λόγους που τον έκαναν να σταθεί συνοδοιπόρος στον αγώνα του υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού, ως υποψήφιος Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας. Γιατί αποδέχτηκε την τιμητική αυτή πρόταση και πως θέλει να στηρίξει και τον τόπο του μέσα από τη φωνή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας.

Πώς και αποφασίσατε να κατέβετε υποψήφιος στην Περιφέρεια αυτή τη φορά, έχοντας ασχοληθεί τα προηγούμενα χρόνια με τον Α βαθμό Αυτοδιοίκησης;

Ασχολούμαι πολλά χρόνια όπως το αναφέρατε με την προσφορά στο συνάνθρωπο. Πέρα από το επαγγελματικό και στο κοινωνικό επίπεδο. Σε ότι αφορά το επαγγελματικό είμαι γιατρός καρδιολόγος, διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο. Έχω διατελέσει σε κοινωνικό επίπεδο μέλος σε πολιτιστικούς συλλόγους. Εδώ στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων στο Δημοτικό Σχολείο της Κύμης που έχουμε αναπτύξει πλούσια δράση και στην τοπική αυτοδιοίκηση Α βαθμού, ως δημοτικός σύμβουλος αλλά και Πρόεδρος στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου τα προηγούμενα χρόνια.

Γνώρισα το Φάνη Σπανό ως έναν άνθρωπο έντιμο, απλό και δημιουργικό. Από τα τελευταία αυτά χρόνια που βρίσκομαι στο δήμο,. Μας βοήθησε όποτε του ζητήθηκε. Νομίζω ότι ήταν συνεχής για την επίλυση των προβλημάτων και η βοήθεια του ήταν άμεση. Όλα αυτά με έκαναν να δεχτώ την πρότασή του να συμμετέχω στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

Πώς προγραμματίζετε να προσφέρετε στην Περιφέρεια την επόμενη μέρα; Έχετε τις γνώσεις και η παρουσία στο Περιφερειακό Συμβούλιο έχει ένα άλλο κύρος. Ένας διδάκτωρ Πανεπιστημίου της Ιατρικής έχει σίγουρα πολλά να δώσει…

Η Εύβοια είναι ένας Νομός με σύνθετα προβλήματα από άκρη σε άκρη. Χρειάζεται μία διοίκηση με γνώσεις, με βούληση, να λύσει προβλήματα και να είναι «ήρεμη» δύναμη θα τολμήσω να πω.

Από τη μεριά μου είμαι πρόθυμος να συνεισφέρω με τις γνώσεις μου και τις ικανότητες μου, στην υπηρεσία του τόπου. Θα ήθελα να συνεισφέρω σε δράσεις για την επιμόρφωση και την καλλιέργεια δεξιοτήτων στους κατοίκους με σεμινάρια, με άλλες επιμορφωτικές κινήσεις και συνολικά δράσεις που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην παραμονή των κατοίκων. Να διατηρηθεί επιτέλους ο πληθυσμός του νησιού, αν είναι δυνατόν να αυξηθεί ακόμα καλύτερα.

Σε επίπεδο πιο συγκεκριμένο στην υγεία θα ήθελα να συνεισφέρω σε δράσεις για όπως είναι η πρόληψη μη μεταδιδόμενων νοσημάτων όπως είναι οι καρδιακές. Όπως είναι ο ζαχαρώδης διαβήτης.

Ποια είναι τα μηνύματα που εισπράττετε καθημερινά; Πως είδε ο κόσμος την κάθοδό σας στην Περιφέρεια αυτή τη φορά;

Στη συναναστροφή με τους πολίτες, είναι όλοι θετικοί. Γενικώς το κλίμα είναι πολύ θετικό. Και βλέπουν θετικά και τη δική μου παρουσία.

Να κλείσουμε με ένα μήνυμα δικό σας στον κόσμο…

Θα ήθελα κλείνοντας, ως επιστήμονας και ως Κυμαίος, εδώ από την περιοχή, να συμβάλλουμε σε συνεργασία με τις αρχές και τους εμπλεκόμενους αν μπορούμε να βοηθήσουμε στην αξιοποίηση του Ινστιτούτου Παπανικολάου και στην υλοποίηση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που βρίσκονται εδώ στη Κύμη και θέλουν λίγο βοήθεια.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΕΤΥΞΗ ΕΔΩ:

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Μαϊ 2019 14:41

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr