Τελευταία Νέα

Την Τετάρτη στο Ν.Ο. Αλιβερίου μαθήματα ναυαγοσωστικής με πρωτοβουλία του Βουλευτή Σπύρου Πνευματικού- «Αυτή η πρωτοβουλία ήταν βάλσαμο για μας» δήλωσε ο Προκόπης Αλέξης

Συνέντευξη στην Έφη Ντίνη

Τα παιδιά του Ναυτικού Ομίλου Αλιβερίου διαπρέπουν και μας κάνουν χαρούμενους, χαρίζοντας μόνο νίκες. Ένα πολύ δυνατό Διοικητικό Συμβούλιο και συνάμα παιδιά με μεγάλη ψυχή, ακούραστα με γονείς που συμπαραστέκονται στον αγώνα τους και είναι συνοδοιπόροι τους και στα εύκολα και στα δύσκολα. Για την πρόσφατη νίκη του Ν.Ο. Αλιβερίου μίλησε το πρωί της Τρίτης 12 Ιουλίου ο Πρόεδρος του Δ.Σ Προκόπης Αλέξης, στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, στην εκπομπή «τάδε έφη» στο ράδιο ΕΥΡΙΠΟΣ 90FM. Ένας αεικίνητος Πρόεδρος που μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ έχουν καταφέρει να αυξήσουν τον αριθμό των παιδιών τα τελευταία χρόνια.

Ο Πρόεδρος, μίλησε για τα παιδιά του, τις καλοκαιρινές δράσεις του ΝΟΑ αλλά και μια πολύ σημαντική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης στις εγκαταστάσεις του ΝΟΑ, στο Αλιβέρι. Μία πρωτοβουλία του γνωστού καθηγητή γιατρού και βουλευτή της Ν.Δ Σπύρου Πνευματικού. Την οποία αγκάλιασε με μεγάλη χαρά ο Ναυτικός Όμιλος Αλιβερίου. «Αυτή η πρωτοβουλία του κ. Πνευματικού ήταν βάλσαμο για μας…» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 12 Ιουλίου, στις 19:30 στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Αλιβερίου, στο Αλιβέρι ναυαγοσώστρια παρουσία και του ιατρού καθηγητή κ. Πνευματικού θα δώσει οδηγίες Πρώτων Βοηθειών, για προστασία στο νερό και ασφαλή κολύμβηση.

 

 

Θα πάμε στο Αλιβέρι, να δείτε τι ωραία πράγματα γίνονται στο Αλιβέρι και μια πολύ δυνατή εκδήλωση που ετοιμάζεται αύριο το απόγευμα. Γιατί ετοιμάζουμε εκδηλώσεις; Γιατί έχουμε χαρές στο Αλιβέρι. Θα πάμε στο Ναυτικό Όμιλο Αλιβερίου και θα δείτε, πόσο σοβαρή δουλειά γίνεται εκεί, που μόνο νίκες φέρνουμε! λοιπόν, πάμε να βάλουμε τον πρόεδρο τον Προκόπη τον Αλέξη στο τηλέφωνο, στη παρέα μας, καλή σου μέρα. Θα το πάμε στον ενικό εμείς γιατί είμαστε παλιοί γνώριμοι χρόνια, και πραγματικά σε συγχαίρω και σένα και το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο για την όλη προσπάθεια που κάνετε εκεί, κρατάτε το Ναυτικό Όμιλο Όρθιο, πολλά περισσότερα παιδιά γράφονται κάθε χρόνο και αυτό είναι το σημαντικότερο όλων αλλά γράφουμε και νίκες όπου πάμε! Αφήνουμε το όνομά μας πίσω. Αφήνουμε την σφραγίδα μας, πάμε γερά, σωστά;

Ασφαλώς. Θα τα δούμε όλα!

Μόνο χαρούμενες ειδήσεις έχουμε να πούμε σήμερα.

Πάντα για το ναυτικό όμιλο. Να ξέρετε ότι είναι για καλό σκοπό και χαρούμενες.

Μία μεγάλη νίκη στο Πόλο σωστά;

Το τριήμερο Παρασκευή 8 Ιουλίου έως την Κυριακή, έγινε στο Κολυμβητήριο Λαμίας, η Α’φάση του πρωταθλήματος της Γ’ εθνικής. Εμείς εκεί παίξαμε 4 παιχνίδια. Μπορεί ναι μεν να ήτανε κουραστικό για τα παιδιά και για όλες τις ομάδες, γιατί καταλαβαίνετε 4 παιχνίδια μέσα σε ένα τριήμερο είναι πολλά, αλλά για μας όπως αποδείχτηκε άξιζε ο κόπος, το χαρήκαμε.

Οπότε την κούραση την αφήσαμε πίσω. Παίξαμε 4 παιχνίδια και κάναμε ισάριθμες νίκες και πήραμε το εισιτήριο για την τελική φάση που θα γίνει 22 με 24 Ιουλίου. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι τα παιδιά μας είναι αξιέπαινα. Προσπαθήσανε. Να ξέρετε ότι έχουμε παιδιά, από την περιοχή μας, απ’ το Αλιβέρι και παιδιά τα οποία είναι από Αθήνα, τα οποία συνδράμουν στην όλη προσπάθεια και ασφαλώς για όλους μας, είναι κάτι πολύ καλό να ακούγεται το Αλιβέρι η περιοχή μας η Εύβοια. Να ξέρετε ο Ναυτικός Όμιλος Αλιβερίου συμμετέχει στο Εθνικό Πρωτάθλημα και είναι το μόνο σωματείο του δήμου Κύμης – Αλιβερίου που συμμετέχει σε Εθνική Κατηγορία και βέβαια και στην Εύβοια μαζί με μας είναι ο ΝΟ Χαλκίδας. Δύο σωματεία.

Τα πες εσύ να κάνω και εγω καμιά ερώτηση, αν μ’ αφήσεις βέβαια γιατί είσαι χειμαρρώδης όπως πάντα και βέβαια πως να μην είσαι χειμαρρώδης όταν βλέπεις ότι οι κόποι σου έτσι πιάνουν τόπο πλέον και όταν λέω οι κόποι σου εννοώ και όλου του διοικητικού συμβουλίου, δεν θέλω να αδικήσω κανέναν και τους προπονητές και τους γονείς οι οποίοι και εκείνοι καταβάλλουν προσπάθειες για να είναι και εκείνα στην ώρα τους και εκεί , να μπορούν να παρακολουθούν τις προπονήσεις, δεν είναι εύκολο και για ένα γονιό, που εργάζεται να το κάνει αυτό. Ποια τα τμήματα, ποσά παιδιά έχουμε στο Ναυτικό Όμιλο;

Εμείς, όπως κάθε καλοκαίρι και φέτος συνολικά τα παιδιά ξεπερνάνε τα 180 με 200. Είναι πολλά τα παιδιά και ξεκινάμε από 4 ετών μέχρι τα μεγάλα μας που είναι μέχρι και 20, 22 και 23 χρονών.

Θερινά Τμήματα έχουμε;

Ναι έχουμε.

Να πούμε λίγο δυο κουβέντες γιατί μας ακούει κόσμος και από Ερέτρια και από Αμάρυνθο που μπορεί να θέλουν, να πούμε κατά πρώτον μπορούνε να φέρουν από άλλους δήμους τα παιδιά τους, σωστά;

Βεβαίως! Εμείς έχουμε τα πρωινά τμήματα τα οποία ξεκινάνε 11 η ώρα και έχουμε τα παιδιά τα οποία είναι από 8 ετών και πάνω και μετά είναι το αγωνιστικό τμήμα με παιδιά που είναι γεννημένα από 2009 και κάτω. Το απόγευμα όμως έχουμε 3 τμήματα, τα οποία είναι 5:30 ώρα τα μικρά, τα οποία αρχίζουνε τώρα να μαθαίνουνε , 4 ετών 5 ετών. Αυτά που λέμε συνήθως, αρχάρια. Είναι η εκμάθηση. Μετά έχουμε τμήματα τα οποία είναι παιδάκια λίγο πιο μεγάλα, τα οποία εκεί χρειάζεται τεχνική, εκεί αρχίζουν να κάνουν τεχνική περισσότερο.

Και βέβαια στις 7:00 είναι τα παιδιά τα μεγάλα, τα οποία είναι το αγωνιστικό μας τμήμα. Αυτό που μας εκπροσωπεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συλλόγων Θάλασσας που γίνεται κάθε Σεπτέμβρη. Εκεί έχουν πολλές επιτυχίες και αυτά τα παιδιά. Έτσι είναι το πρόγραμμά μας. Απο κει έχουμε και κάποιες άλλες δράσεις. Ας πούμε φέτος θα υπάρξει και ένα τμήμα ενηλίκων σε συνεργασία με το ΚΑΠΗ Αλιβερίου. Υπάρχει το AQUA FITNESS, που γίνεται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, το πόλο για τα μικρά παιδιά Τρίτη Πέμπτη τώρα τον Ιούλιο, γιατί το πόλο δεν είναι μόνο για άντρες έχουμε και τα μικρά, τα οποία εξοικειώνονται με το άθλημα και βέβαια και άλλες δράσεις, που θα πούμε.

Αν ολοκληρώσατε εσείς, και βλέπω ότι τα λέτε με τόσο αγάπη, τόσο μεράκι γι αυτό που κάνετε γιατί πραγματικά ο αθλητισμός είναι μεράκι και πρέπει να τον υπηρετούμε να τον αγαπάμε για να μπορούμε να φέρνουμε και το επιθυμητό αποτέλεσμα…

Η κολύμβηση ειδικά Έφη μου, είναι μια υγιεινή δραστηριότητα. Όταν ασχολείσαι με τα παιδιά από μόνος σου καταλαβαίνεις ότι από μόνο του όλο αυτό έχει μεγάλη σημασία και για την ανάδειξη των παιδιών και για την άθλησή τους και για την κοινωνικοποίησή τους. Εμάς μας ευχαριστεί που βλέπουμε πολλά χαμόγελα κάθε καλοκαίρι. Γι΄ αυτό και έχει πολλή συμμετοχή στα τμήματα του ΝΟΑ. Αυτό μας ευχαριστεί το καταλαβαίνεις.

Εγώ όμως, αυτό που θα κρατήσω είναι ότι έχει και τμήματα εκμάθησης. Τα παιδιά από μικρές ηλικίες να μαθαίνουνε να μην φοβούνται τη θάλασσα. Να μη φοβούνται το νερό. Γιατί βλέπουμε παιδάκια να έχουνε πάρει φόβο γιατί γλίστρησαν από το χέρι της μαμάς, γύρισε το σωσίβιο, κ.α. Είναι μια ιστορία πάρα πολύ μεγάλη που πρέπει να ανοίξουμε. Υπάρχουν ειδικά σωσίβια για τα βρέφη. Θα πρέπει να ακολουθούνται κάποιοι κανόνες. Καλό είναι και οι γονείς να το γνωρίζουν αυτό και ευτυχώς, δεν έχουμε δει να σημειώνονται πνιγμοί σε τόσο μεγάλο ποσοστό σε παιδιά. Έχουμε όμως ανθρώπους που κάθε χρόνο χάνονται στη θάλασσα. Είτε από παθολογικά αίτια, είτε από οτιδήποτε. Και έρχεται και δω ό ρόλος του ναυαγοσώστη, που είναι και πάρα πολύ σημαντικός και πάμε τώρα να δούμε, με πρωτοβουλία, του καθηγητή ορθοπεδικής και βουλευτή Εύβοιας Σπύρου Πνευματικού, αύριο το απόγευμα έχουμε μια ιδιαίτερη ξεχωριστή εκδήλωση εκεί στο Ναυτικό Όμιλο Αλιβερίου. Τι ακριβώς θα γίνει;

Ναι. Με πρωτοβουλία του καθηγητή ορθοπεδικής του κυρίου Πνευματικού και βουλευτή Εύβοιας, του θα γίνει μία εκδήλωση η οποία αφορά αυτό που προανέφερες πριν, την ασφάλεια μέσα στη θάλασσα. Την κολύμβηση, τη διάσωση, τις πρώτες βοήθειες. Είναι πολύ σημαντική, γιατί τη θάλασσα δεν πρέπει να την φοβόμαστε αλλά πρέπει να την σεβόμαστε. Και πρέπει να γνωρίζουμε, εντάξει το μπάνιο μας ωραία είναι αλλά έχει κανόνες η θάλασσα. Δε μπορούμε να υπερβάλλουμε. Οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να χρειαστεί εμείς οι απλοί άνθρωποι που πάμε στη παραλία και δεν γνωρίζουμε, δεν είμαστε ναυαγοσώστες, να δώσουμε κάποιες πρώτες βοήθειες και να σώσουμε ανθρώπους. Άρα, είναι σημαντικό.

Αυτή η πρωτοβουλία του κυρίου Πνευματικού ήτανε βάλσαμο για μας. Θα γίνει λοιπόν στις 7:30μ.μ στις εγκαταστάσεις του ΝΟΑ, στη παραλία Ανθούπολης. Θα μας δείξουνε κάποια πράγματα. Θα γίνει μια επίδειξη και μπορούν να έρθουνε οι γονείς, τα παιδιά , φίλοι, οποιοδήποτε θέλει να έρθει να παρακολουθήσει.

Να πούμε ότι αυτή η εκδήλωση που γίνεται με πρωτοβουλία του κυρίου Πνευματικού, περιλαμβάνει ουσιαστικά πρώτες βοήθειες, προστασία στο νερό και ασφαλή κολύμβηση και θα υπάρχει και εκπαιδευτής διασώστης του Thalassa Diving Academy, έτσι;

Σωστά. Θα είναι ειδικός αυτός που θα τα δείξει δεν θα είναι από εμάς εδώ. Δεν θα είναι από τους προπονητές μας ή απ’ το συμβούλιο κάποιος. Θα είναι από τους πλέον γνώστες πάνω σ΄αυτό.

Αξίζει λοιπόν να δώσουμε ραντεβού στις 7:30 αύριο το απόγευμα, στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου εκεί στο Αλιβέρι και να πω ότι θα έχει και εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους, λένε οι πληροφορίες μου και μέχρι εκεί..!

Ναι. Θα υπάρχουν κάποια δώρα. Θα δώσουμε κάποιο κέρασμα στα παιδάκια. Για να το ολοκληρώσουμε όλο όπως πρέπει. Θα είναι μία γιορτή για μας όλο αυτό.

Θέλω να σε ευχαριστήσω και να ευχηθώ για ακόμη μία φόρα καλή επιτυχία σε ότι κάνεις. Γιατί το κάνεις με μεράκι πραγματικά και πολύ αγάπη. Να ευχηθώ στο Ναυτικό Όμιλο Αλιβερίου, να πω ότι είμαστε δίπλα και εμείς αρωγοί οτιδήποτε χρειαστείτε, πολλές, πολλές ακόμα νίκες και επιτυχίες στα παιδιά και καλό καλοκαίρι, βέβαια! Απολαμβάνοντας την απεραντοσύνη της θάλασσας με προσοχή!

Να είστε καλά και ευχαριστούμε

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr